Отстреляха Цветанов като архар, за да остане на власт неговият главатар

 

СНИМКА: БГНЕС

 

 

 

 

Приемете като мото на този коментар припомнянето на откровението на дългогодишния кремълски наместник по въпросите на руската намеса в България ген. Решетников. На 6 декември  2016 г. той обяви очевидното за по-наблюдателните наблюдатели: че ГЕРБ са по-важната партия за Москва от БСП дори. https://offnews.bg/politika/gen-reshetnikov-gerb-sa-ni-po-blizki-ot-bsp-641553.html

————————————————————————————————————————

Днес ГЕРБ претърпя първия истински катаклизъм от създаването си на 3 декември 2006 г. В евентуалната “другарска жалейка” във връзка с принудителната раздяла на Борисов с несменяемия досега негов наместник Цветанов ( аналогията с Решетников като наместник на Борисов да се смята за относително легитимна) от публично значимия пост на законодател, виси въпросът:  “На кого ни оставяш, непрежалими Цецо?”.

Отговорът е: на онзи, когото Решетников имаше предвид, когато посочи ГЕРБ като любимата партия на Москва в България. Защото Бойко никога не изневери на Москва. За разлика от Цецо напоследък. И ако е вярно, че в ГЕРБ има(ло) две крила, то Решетников определено не е бил във възторг от крилото на Цветанов, когато открои “дясната” партия като фаворит(ка) на Кремъл.

Ако можехме да избираме между Бойко и Цецо, мнозина от нас биха изпроводили  в политическа пенсия ( ако не и на по-топло място) миротвореца от Банкя, който ляга и става с доказателства за визията си на ухажор на руското статукво в България. 

Спомняте ли си с какъв възторг гербаджийски и откровено червени коментатори хвалеха Борисов колко се е развил, как е помъдрял, станал по-диалогичен и въобще – че удивително се е надградил като невероятно “политическо животно” след първия си премиерски мандат, който спечели с бутафорна антикомунистическа реторика? 

Истината е, че Борисов може да се развил във всяко отношение ( на килограми, на брой папи, които са галИли по главата, на брой прегръщани и целувани евролидери), но в едно отношение той не мръдна – нито крачка не направи встрани от марша на руската пета колона. “Ни шагу назад”, както са казвали защитниците на Москва.

Всъщност точно Цветанов се разви в този смисъл, а Борисов деградира и заслужи аплодисментите на червените ласкатели ( всеки може да открие хвалебствията им по негов адрес в интернет). Връхна точка на тази деградация беше самоунижението му в Москва миналата година, когато молеше Путин да го извини, че не му е оправдал доверието. 

Само за няколко години от политическия връх в България един след друг бяха отстреляни плеяда архари ( защитени от международните закони козли, каквито президентът Първанов, другар на Борисов, е убивал незаконно в Узбекистан през 2008 г. – бел. на отстреляния от Първанов автор). 

Общото между тези незащитени от оптическия мерник на Кремъл “жертвени козли” е в две неща: че са прегрешили по “руска линия” и че Борисов не си мръдна бронежилетката да ги защити. Можем да направим обосновано предположение ( както обича да казва Цветанов), че Борисов е по-скоро наметнат с качулката на лицемерието вдъхновител чрез мълчанието си  на водач на хайката. В резултат от политиката и управлението на държавата отпаднаха президентът Росен Плевнелиев и бившите министри Даниел Митов, Николай Ненчев, Трайчо Трайков – все “грешници” на полето на опонирането срещу Путин, поради което се оказаха обект на прокурорски тормоз в путинизираната от автократа Борисов днешна България. 

Позабравен детайл от същия пейзаж е бруталната разправа с Лютви Местан. Разпориха го за една “ нощ на дългите ножове ” като гестаповци, когато  го изхвърлиха от председателския пост в корпорацията ДПС защото беше настъпил “руската мина” ( по собствения му израз), заложена на пътя на всеки, който настъпи автентичния руски интерес в тази иначе и уж турска партия. 

А и бивши депутати от ГЕРБ, като Методи Андреев, се натъкнаха на същото минно поле. Щом не си съгласен с линията на подмазваме на Московията, те превръщат в политически труп. Това е закон, формулиран от Решетников като “зачистка” на кадрите. 

“Зачистката” продължава и дори е учудващо, че все още има нещо за “зачистване”.

Но най-удивителното е, ако ни е останало потенциал да са се учудваме изобщо, че в целия скандал около апартамента на Цветанов истинските въпроси би трябвало да бъдат задавани на Борисов в качеството на кмет, към когото водят следите на корупционната далавера с небостъргача в софийския квартал “Лозенец”. Защото тъкмо в рамките на неговия мандат като кмет е дадено разрешението за строителството на небостъргача ( само 2 дни преди да бъде приета забрана за подобно строителство), а пък като премиер пак Борисов е “проспал” следващата корупционна стъпка на ниво заместник министър, която е направила възможно строителството на това 130 метрово чудо на терен, където по закон е било отредено строителство не по-високо от 18 метра.  https://www.youtube.com/watch?v=NeOxLOQqrOE

Трябва декларативно да отбележа на края на този текст за вечно “неразбралите” какво искам да кажа: не, Цветанов не е невинен. Нито смятам, че има някаква световна конспирация срещу него. Но че в Москва и в сградата срещу едноименния хотел в София  ( т.е.в руското посолство) ще пият тази вечер по едно шампанско за отстрелването на още един архар, докато на власт остава техния другар, в това не се съмнявам.

31 мнения за “Отстреляха Цветанов като архар, за да остане на власт неговият главатар”

 1. “Трябва декларативно да отбележа на края на този текст за вечно “неразбралите” какво искам да кажа: не, Цветанов не е невинен. Нито смятам, че има някаква световна конспирация срещу него. Но че в Москва и в сградата срещу едноименния хотел в София ( т.е.в руското посолство) ще пият тази вечер по едно шампанско за отстрелването на още един архар, докато на власт остава техния другар, в това не се съмнявам.”

  И аз!

 2. Нека го кажем направо. За всичките беди у нас е Виновен, има си хас, Иван Костов.
  На планетата-янките.
  Без тях, “мила родина, ти си земен рай” а планетата едно несравнимо по-добро място за живеене. Туй горното по налазилите ни напоследък гербер тролове-инцидентни и мяркащи се га стане върло напечено за Баце.
  Боже, колко мъка има на този свят, Боже!

 3. Ето двама екс депутати, демократи-технократи-евроатлантици и патриоти които всеки поотделно имат повече ресурс, капацитет, ерудиция от целокупний парламент. Някой ще каже пресилвам. Ами защо тогава поне един от сегашните парламентаристи не се сети да поиска долното инфо като как върви изпълнението по закона пееФски. Същият който сутрин не може от раз да уцели лява и дясна обувка бев странична помощ. Акълът му е колкото на хамсийка или врабче. Не и на двете заедно.

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/03/26/3409914_bivshi_deputati_osudiha_finansovoto_ministerstvo/

 4. Цветанов предизборно става състезател по мотокрос, а състезателят по мотокрос ще го замества временно в парламента.

 5. Отличен анализ и приятен за четене текст. Точно отразява собствените ми мисли, а уверен съм и на други трезво възприемащи случващото се.

 6. “Но че в Москва и в сградата срещу едноименния хотел в София”….

  а тази сграда трябваше отдавна де си намира на бул. “Борис Немцов”

 7. Убийствено точна статия на Иво Инджев. Само да допълня, че ми се струва, че истинската причина за апартаментната сага и отстраняването на Цветанов е предстоящата сделка за американските изтребители F-16. През 2013 година когато бяхме близо до подписване на договор за ескадрила употребяване F-16, Бойко Борисов подаде оставка на правителството и сделката не се сключи. В момента ми се струва, че ще се изиграе същата или подобна пиеска с цел опропастяване на предстоящата сделка за F-16.

 8. Ами явно самите ,архари’ трябва да направят нещо по спасяването си. Първо- да се осъзнаят като застрашен и зачистван вид ,и второ-в името на националното оцеляване да настъпят (съвместно) лапичката на чебуРАШКАта-ако е достатъчно ясно ще получат нужната подкрепа!

 9. Никой не е отстрелян,никой не е пострадал.Борисов *в бяло ,с вейка от маслина и като ангел в бяло облекло*.Пострадала е държавата от невнесени данъци от лъжлива сделка.Както каэа един адвокат ,казусът е криминален.Излъгана е държавата с няко хиляди лева,та мен няма да ме иэлъже топлофикация с няколко стотина.Морял – това е ценостна категория и не е присъща на нашите управници Боко и Цецо.При тях само *рароле,пароле*както се пееше в една песен .И от време на врема кадене на тъмням на НАТО и ЕС.А парите,преклонението и подчинението на Путин е запазена марка за Борисов.Там никой друг не се меси. Както навремето за Първанов.

  Книгата на г-н Инджев *Измамата Сан Стефано* е отново на първо място по продажби за месец май.

 10. Тоя Берия помните ли го как лаеше за случая Горна Оряховица?

 11. “… в целия скандал около апартамента на Цветанов истинските въпроси би трябвало да бъдат задавани на Борисов …”

  +

 12. За вината решава съдът, ако е независим, европейски съд.

  Но на мен не ми дава мира друг въпрос, защо мерзавци като зам.министъра на енергетиката Първанов, разни “почетни” председатели на ДПС, крадци на едро като глигана Златев, Черепа и останалите членове на глутницата на едрия, национално безотговорен капитал, доказано виновни за милиардите, изтекли към Империята на злото и пряко носещи вината за срамната мизерия и демографския срив на българите, ходят спокойно, даже стъпват някак тежко сред хората и никой не им задава въпроси за върховното престъпление, не им се търси сметка за нищо, дори са обект на някакво “стокхолмско”, достойно за Гинес уважение!?? Руското посолство не пропуска да ги кани на щедрата си копаня, предназначена за измекяри и “говноядци”(по Виктор Суворов).
  А трябваше земята българска да гори под краката им! Да нямат мира ни денем, ни нощем, да се пекат непрекъснато на огъня на общественото възмущение и ненавист! Ако България беше нормална, правова държава, където всяко престъпление получава без отлагане пропорционално по тежест възмездие! Ако естественият водач на нацията, интелектуалният ни елит, по заповед на Москва, не беше целенасочено изтребван и системно изолиран, “зачистван” от властта!
  Това не ми дава мира: да дишам един въздух с тези отровни двойници на достойните българи, тези отровни двойници, вонящи на руска кочина, на които ПОЗВОЛЯВАМЕ да живеят сред нас!

 13. Знам че няма да ми отговорят инцидентните и приходящите при големи кризи тролове но те имат ли обратна връзка. Ако да, да докладват, защото съм убеден, че на Баце не му “стига” времето от мачлета през работно време и дълги белотни вечери да следи информация кат долната. Няма да давам, линкове. източниците ми са на съвеЦкий диалект, българските и те са “гнусливи” кат някои тук и правят подскоци на място за няма нищо. Нейсе, запуши я.
  С няколко изречения, в рамките на по-малко от седмица в любимата им матущка е намерен у дома си мъртъв генерал от ФСБ. Най-вероятно ликвидиран от тамошният КОЙто трябва.
  Арестуван министър, приближен на джуджи2.
  Арестуван губернатор.
  Арестуван Академик. Туй е за сефте.
  В Калмикия няколко служители от предварителното разследване си уреждат бой с колеги следователи. За арбитър е привлечен тартор от подземният свят, от т.н. там “криминални авторитети” с гръмкият прякор Тюлен.
  Има и още подобни “новости” но спирам до тук. Та, кажете му на Баце. че политгуруто МУ пут.ин е на прав път. Дава всичко от себе си да съсипе Педерацията.
  Много мина, мъничко остана.

 14. Напънала се планината, родила мишка.

  Така и не разбрах тези цени от по 2500 евро на квадрат от какви официални документи се взеха… ТОя казал, оня чул, трети проверил в … ИНТЕРНЕТ!!! Ако е от имот.бг – егати “пазарните” цени… Никаква справка не видях за средните цени, на които продава Артекс ПРЕД НОТАРИУС. Единствено ИЗПОВЯДАНА ПРЕД НОТАРИУС сделка е меродавна, а не някакви сайтове за имоти или шушукания и подсмихвания на лелките в АНИ. НАП правят проверка, но незнайно защо не оповестяват нищо. Такава проверка се прави с калкулатор за 8 секунди! Ще чакаме от умрял писмо. Пак.

  Очаквах някаква контра от Цв, но явно и на него са му казали как и какво трябва да се случи.Може пък и да са му обещали да не го закачат повече. Голям смях стана, но то май и това евтино представление стига за пред бг хаходиторията. ТЕРБ са си отново на мястото с още по-гордо вдигнати (глави щях да кажа, но се спрях) … мераци, Боеко е чист и справедлив в мъката си, корупцията не е доказана и няма нужда да се доказва (то няма, нали така казаха всички), хората едва-едва са изпонаспестили по някоя и друга пара за апартаментче и сега ги притискат предизборно… горките. Смях, преминаващ в ридания.

  Българийо, РИП.

  Обикновено активно мероприятие. Цв е трябвало да се маха по нареждане отгоре. И той как само се махна. Нито ще връща нещо, нито ще отговаря за нещо. Махна се от … (от какво всъщност се махна?) и животът си продължава безгрижен и весел. Започвам да го уважавам, въпреки сложния. Този народ напълно си заслужава такива да го управляват. Човекът просто си върши работата така, както се очаква от него и както я разбира народът. Мачканье, лъганье, скубанье под мишниците и фальенье по мегданите и хоремазите.

  Сега Цв ще прави избори! Това е важно, кауза му е! Няма майтап – без него Боеко ще види изборна победа през крив макарон.

  Но все пак – ако Боеко не спечели, какво правим тогава? БСП? Сериозно?

  Но то пък защо да не… Като ще е гарга, да е рошава!

  ——

  и все пак – на каква цена изповядват Артекс пред нотариус сделките? Все някой има достъп, все някой може да провери. На каква цена са купили ДРУГИТЕ купувачи в тези ултралуксозни и невероятноскъписпоредАНИ сгради – според нотариалните регистри? Все пак, обещал съм баничка с боза – намерете някакви данни…

 15. Живеем така както гласуваме.
  Чета статията на г-н Инджев и коментарите и ми става тъжно. От къде тръгнахме и докъде я докарахме щом разчитаме на единични бройки спорни “евроатлантици”. Жалка работа. Ще кажа само това предстоят избори. От нас зависи да покажем, че има и нормални евроатлантици. Нищо не ни пречи да го направим.
  Тези дни слушах по Дарик в “Кой говори” Трайчо и преди това при Кулезич обвинените кметици на Младост. Ами тъжна работа. Издевателствата над тези хора продължават и не е ясно кога ще спрат. Тези права и възможности на рубладжийските мафиоти нали бяха осигурени и с гласовете на “евроатлантиците” в Народното Събрание. Те всички гласуваха заедно. Излезнаха на яве и официални документи за на практика убийството на 20 души в катастрофата край Своге. Година и половина преди преди това започва битка за отстраняване на недостатъците на новоремонтирания път от “трейс груп”, като половин година преди това нещастие е информиран и геройкото лично с искане за незабавна намеса. Резултатът е пълно мълчание и 20 души загинали.
  Колкото по-рано повече българи разберат, че става дума за имитация на евроатлантизъм, толкова повече шансове имаме да се отлепим от дъното.

 16. В путлеристкото пАсольство не са спирали да си пият шампанското и водката, и то с ведра, още откакто беше монтираха за МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА за генсек на милицията, след това за “кметь” на сАфия, и сега като васален “вождь” на НРБ, заедно със неговата калинковоКРАСНОкожа “партийна” шайка ГЕРБ, – НИКОГА!
  Още повече че Цецо си е ГЕНетичен и НАСЛЕДСТВЕН милЮционерско-“партиен” намерклатурчик , и днес го потвърди БЕЗапелационно. Той си остава най-висшият гарберокож “партиен” апаратчик, и няма да има някаква промяна и разлика от досегашното си положение в “партийната” номерклатура на комунистическо-милЮционерският КЛОНинг – ГЕРБ! И това потвърждава , окончательно, че в герброкожите НИКОГА не са били “десни” , нито пък НЯКОГА са били “партия” , и НЯМА и да бъдат тепърва, НАЛИ!
  Просто Цецо се оттегли от парламенТа, за да отклони вниманието от “свещеният” “патиен” “вождь” на герберокожите – МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, след поредният от безбройните им ЕЖЕСЕКУНДНИТЕ ПОРЦИОНни далавери , гафове и скандали, и с това да се имитира, че това оттегляне е някаква , уж, голяма хекатомба, за пред вътрешната и външната публика, и за пред “гласоподавателите” им!
  Иначе , в допълнение, днес на “пресконференцията” се видя и колко далече е от реалността МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, който иска да ,чрез “чисто новият” си КРИВОсъден министър/ка да му свали мониторинга на НРБ от ЕК, след като за 10 години “успя” да ВЪРНЕ многократно НАЗАД положението със правата и свободите на българските граждани и ДАНЪКоплатци!
  И няма как да падне този мониторинг , нито пък НРБ ще влезне в ЕВРОзоната и Шенген ,след като в допълнение бокоТИКВАТА фалира и ограби КТБ, освен това иска да НРБ да стане “миролюбива” платноходкова БАНАНова реСпублика в света, а освен това бандитите от ФСБ и ГРУх си обикалят свободно, като колониалните началници в НРБ,и си ръководят превратите в Черна гора и Македония ,и подготвят покушения с Новичок срещу Гебрев и Скрипал……
  Така че ,няма защо в пАсольството на путлеристкият рай(Х) да “честват” оттеглянето на Цецо от парламенТа, след като той сам се доказва постоянно, като един от най-преданите им и последователни апаратни номерклатурчици в ХИБРИДната им “пария” – ГЕРБ, както се изказа и чекисткият “генераль” – решетниковь, по повод на герберокожите и на техният васален “вождь”-МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА. Оттеглянето на Цецо ги ОБСЛУЖВА всичките ,и отклонява вниманието от тях и от “светия” му “вождь”, РАЗБИРА се……….

 17. П.П. Исках да допълня в предишният си коментар, че днес на КАЗИОНната си “пресконференция” с КАЗИОНното СДС, МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА излъга за пореден БЕЗброен път, че никой ,никога и никъде не подавал толкова много оставки , както сега беше принудена да направи неговата калинковоКРАСНОкожа ШАЙКА-ГЕРБ!!!
  Е , това не е вярно! Отново!
  И по времето на Тройната коалиция имаше оставки , например тогава подадоха оставка такива ОСНОВНИ министри , като Р.Овч., Р.Петков, ниновна и др..
  Но бокоТИКВАТА явно не си спомня вече ,че Иван Костов смени повече министри през своят ЕДИНствен мандат , отколкото герберокожият вождь е сменил през трите си “мандата”!
  Така че МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА продължава и днес да манипулира ежесекундно себе си, “десните” си герберокожи “гласоподаватели” и КАЗИОНните си медии ,че той е направил най-многоТО смени на свои “шамани” по времето на своите ПОРЦИОНни “мандати”. Което е поредната неспирна манипулация на герберокожият “свети вождь” на калинковоКРАСНОкожите………

 18. @Васил Милев

  Благодаря за линка към интервюто с писателя и военен историк Виктор Суворов! Поостарял е за последните 25 години, но духът е същият, а мъдростта двойна!
  Спомних си за неговото гостуване в България през есента на 1996 г., когато имаше няколко срещи с творчески съюзи и читатели у нас. По-късно си дадох сметка какъв риск е поел да посети най-послушният съветски сателит, където можеше да бъде отвлечен от руските служби или убит на място. Тогава записах около 4 часов разговор с него (на касети) и направих цял албум със снимки (от лента). Не предложих интервюто на никоя медия, защото знаех предварително, че нямаше да го публикуват. Остана ми като личен спомен. За разлика от други негови почитатели, които задаваха въпроси, свързани предимно с прочутия “Ледокол”, аз си харесвах най-много “Аквариум”-а и все се питах доколко има съвпадение между личната му биография и историята на героя от книгата, който в ранните часове напуска през подземния паркинг квартирата си във Виена, виждайки, че чистачите (“дипломатическите куриери”) на ГРУ се качват през главното стълбище, за да го “евакуират” и отива да моли за политическо убежище в дома на дипломат от английското посолство. Суворов отговори, че героят има много общо с личната му история, но с тази разлика, че освен него, на задната седалка на колата са били жена му и децата му!
  Обикновено срещите с авторите на значимо творчество носят разочарования, защото човек несъзнателно си е изградил своя представа за личността на автора, според величината на твореството му. Суворов е един от малкото случаи през живота ми, в който при директната среща с личността реалността многократно надмина очакванията ми! (Както филмът на Копола “Великият Гетсби” е надградил няколко нива над съдържанието на романа на Ф.С.Фицджералд.) В края на срещата Суворов беше леко изненадан и шеговито заинтригуван, когато му подадох за автограф екземпляр от издание на “Аквариум”-а от 1993 г. на някакво русенско издателство, което, за мой срам, се оказа пиратско! 🙂

 19. ОЧАКВАНО ОТ БОРИСОВ! Цветанов беше заместен от поредния руски (съветски) възпитаник, наглата мафиотска лобистка Дариткова!

 20. Към Генко Гешев
  Да, интуицията Ви е отлична.

 21. &К.ГАНЕВ: Истинските цени на всички имотни сделки могат да се видят най-вече в банките, когато предоставят ипотечните кредити за покупка на имоти. Като казах “банките” се сетих за още нещо, крайно любопитно. Цв.Цв. обясни, че е доплатил жилището си със 100хил.лв кредит, но не посочи банката. Сумата е достатъчно голяма и не очаквам да му е предоставена под формата на потребителски кредит. Ако изобщо някоя банка му е отпускала кредит, най-вероятно той да е оформен като ипотечен. Обаче в тези случаи банката задължително си учредява ипотека и тя задължително се вписва в Имотния регистър. В справката от АВп Имотен регистър ипотечният нотариален акт на банката, дала 100хил.лв на Цецо веднага щеше да излезе, но такъв изобщо липсва. Което недвусмислено сочи, че никоя банка никакъв кредит не му е давала. При това положение съвсем обосновано можем да предположим следното: а/ нищо не е доплащано; б/ сумите за доплащане са дошли от спестявания на купувачите. Според мен и двата варианта са прокурорски проблем, ако прокуратура изобщо съществува. В заключение искам да кажа същото като г-н Инджев: Цв.Цв. не е невинен, но главният корупционер е шефът МУ. Огромната далавера е в строителното разрешение за небостъргача в “Лозенец” /120 мил.ЕВРО/, а това за нищо на света не би станало без благословията и комисионната на Бойко Борисов. И дайте да не плачем за Цецко като за отстрелян русийски опозиционер, просто защото не е такъв. Играл го е доброто ченге, ама ей така, проформа и за “пред музиката” с единствената цел да “легендира” Баш Боса. Освен че няма да е в НС ежедневно за известен период, всъщност нищо лошо не му се е случило. Истинската руска опозиция отдавна е елиминирана, сатанизирана и маргинализирана точно от Боеко, дамгосана с измислени ДС-картончета, натикана по периферни квартали и медии, обект на дребнав и не съвсем дребнав съдебен, данъчен и КОМПИрски тормоз. За тези хора трябва да ни е грижа, тях да подкрепяме и на тях свещи да палим. Обаче, добър е Господ, все някога нещата ще дойдат по местата си, вЯрвайте ми.

 22. “Зачистването” не е спирало от години. Добавям още Д. Добрев и В. Радев, дето наивно опита да разкара от МВР некои путинюшковци с портретченца на микро-вожда в портфелченцата.

  “Зачиства” се всеки, рекъл крива дума за маЦква. Заместват ги възпитаници на ЛГУ, КГУ, МГУ, МГИМО и пр.

  Добре, че “зачистването” изчерпва възможностите за еволюционни промени. Културно-масовикът от ИЧС жора эвдокиэв(агент “Николай” и “Стефан”) умно се изнесе към “вотчината” на витя орбан. Като почнем МАЙДАНЪТ и пълната дератизация на ОПГ(б) и дъщерните й метастази, РАПОНЯ ще го последва – да си ритат мачлета на Маргита. Може да викнат и груевски, готово каре за белотчета в паузите.

  Ако ние, матрялът, допуснем това с бездействието си…

  ПП А днес цацаратурата се самосезира за антидържавната дейност на екзактния и ДОСТ.

 23. “Отстреляха Цветанов като архар, за да остане на власт неговият главатар”

  Не е точно така. Цвъки натрупа страхотен управленчески ресурс в Гроб и като все по-силния Втори в партията според заветите на Тато беше крайно време да бъде подстриган. Боко отдавна му търсеше цаката и Цвъки му я поднесе на тепсия. Хем го отстреляха, хем не може да подозира, че Лидерът го е скалпирал нарочно и да се опитва да си го върне, хем ще продължава да гърби без да може да очаква реабилитация в скоро време. Постепенно ще го неутрализират напълно. Време му беше.

 24. Иванова, аз явно не съм се изразил правилно.
  Не ме интересува на каква цена Цв е купил апартамента с асансьора. То си е негова работа, за която уж ще отговаря… ако някой продължи да пита.

  Мен ме интересува НАЙ-ВЕЧЕ на каква цена продават тези Артекс ли бяха, какви бяха, ПРЕД НОТАРИУС. Ипотеки може да има, може и да няма, но нотариален акт винаги има. Е, в този нотариалин акт каква сума пише – това ме интересува.

  Може би не си давате сметка до каква степен парите, давани на ръка (доплащани, по-точно) за НИ, са вредни за цялата икономика. Първо – така се генерират огромни суми у строителите, с които се правят големи зулуми (подкупи, подкупи, подкупи). Второ – с тези пари се дават надници от сто и повече лева на работник (без квалификация) без осигуровки, което убива всички останали сектори в стопанството на страната. Трето и най-важно – никакви данъци не се плащат върху тези пари.
  Ако се замислите – това са милиарди…

  И това е държавна политика. Никой не закача нотариусите, че изповядват сделки на данъчна оценка, а много добре знаят, че реално платената цена е понякога в ПЪТИ повече. НИКОЙ!

  Това искам да знам – съседите на новодомеца Цветанов какви суми са изповядали при покупката пред нотариус. За съседите ми е зора, не за Цв.

  А иначе Цв може да е взел заем от приятел… Те са все богаташи, както се разбра.

 25. Всички скандали-апартаменити,евродепутати,Кубрат Пулев,показват,че българите вкл.политиците не познават цивилизования начин на живот и управление.В цивилизования свят има правила за хората,най вече за публичните личности.Примитивните хора имат примитивни правила!Народът прост и управниците прости!Какви горди европейци сме като не искаме да възприемем европейските правила?Даваме ли си сметка какви качества и познания трябва да притежава един евродепутат?Докога евродепутати ще стават хора,които дори не владеят много добре европейски език?Как ще общуват и лобират за България?Много харесвам Кубрат Пулев,но това което направи е недопустимо в цивилизования свят!Нашите политици,дипломати,евродепутати…..какво си мислят,че като се целуват с колегите си всичко е о кей!Всички трябва да знаем,че нашият аршин не е най цивилизования винаги! Пътят е дълъг-детство,семейно възпитание,образование…….битова и социална култура……..!

 26. г-н К.ГАНЕВ, въобще няма значение на каква цена са купувани съседните апартаменти. Защото съм абсолютно сигурен ,че почти всеки софиянец би предложил по-висока цена от Цецо, и ако Цецо е дал 600 евро на квадрат, аз съм сигурен че вие бихте дали поне 601 евро на квадрат и бихте купили този апартамент, ако имотната “сделка” беше нормална. А пък и г-н Инджев би предложил 602 евро, и би я купил той, а не вие, или пък аз бих предложил 603 евро и аз би я купил, а не вие! Всяка фирма трябва да предложи и търси най-високата цена , а не най-ниската.
  Но случаят с цецовият апартамент не е ткъв , а и с другите апартаменти на Веждито и Цачева е същото.
  И ако искате да разберете истинската цена на цецовият апарртамент, или пък на апартаментите на съседите му, не трябва обезателно да търсите нотариусите им! Можете по-бързо да разберете това ,като се обадите на Цецо и го питате на каква цена би ви го препродал на вас. Също така можете да се обадите и на съседите му , и да питате и тях за техните предложения към вас , за препродаване на апартаментите им!
  Така ще сте абсолютно “СИГУРЕН” , щом като не искате да приемете че РЕАЛНАТА пазарна цена на имотите в този квартал започва от 2000 евро на квадрат!
  Не ни вярвайте на нас и на “лелките от АНИ”, – УВЕРЕРТЕ се САМ , като питате директно Цецо и другите “новодомци” от вашата партия ГЕРБ!
  А вероятно има и други апартаменти които се препродават и продават в този квартал – ПИТАЙТЕ са техните оферти!

 27. @SMS

  Благодаря за спомена, чудесно разказан. Ако има възможност, моля Ви, дигитализирайте архива. Лентите често сдават багажа с времето.

 28. @ everyone else

  Благодаря!
  Наистина е безотговорно от моя страна!
  Отдавна се каня да свърша тази работа, но чакам подходящото настроение и малко повече свободно време, а то все не идва! 🙂

 29. Не мисля, че Цветанов е отстрелян. Сега ще има възможност да се вихри предизборно по села и паланки, т.е. да върши това, което умее най-добре, а най-късно след две години ще се върне и в парламента по-нагъл отвсякога. Смея да твърдя, че ГЕРБ може и да просъществува без падишаха, но никога без неуморния му слуга.

  Много се изписа за това, колко му е струвало на Цветанов да придобие луксозния апартамент, но на мен ми е любопитно и колко струва на месец да живееш в такъв апартамент, респ. колко лева сигурен доход на месец трябва да имаш, за да можеш да си позволиш тази глезотийка. И откъде един скромен държавен служител има толкова пари, защото явно не е от заплати.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.