Евразийски сюжети по административните върхове на уж нашата култура

Много са оплаквачите на българската култура, за която държавата нехае. “Едно време беше друго..”, въздишат обикновено оплаквачите.Така е. Друго беше, но и днес си е направо като “едно време”, ако се вгледате в някои от лицата, администриращи от години дейности, свързани с културата. 

 

 

 

 

Сред тях се откроява баш българинът Вежди Рашидов, нает от Борисов да му служи първоначално като противотежест на омразния на българските избиратели Ахмед Доган, с когото Рашидов беше лично скаран. Но временните сметки се оказаха дълготрайни. Рашидов се превърна в несменяем началник в сектора култура в държавата под крилото на Бойко Борисов, направо негов дубльор в пресъздаването на нови страници от байганьовщината в българската политика.  Където е “гювечът” там е и той.

Дали ще се урежда с апартаменти от Мултигруп или от Артекс, или ще направи изгодно милионно вложение ( а след това ще го спаси от сриналата се в банката на властта КТБ) , Рашидов изниква винаги в първите редици на облажилите се. Но за него не само няма оставки – дори искания за отстраняването му не се чуват. “Човек от народа” като покровителя си, той е известен с това, че налита на бой с полицаи, публично клейми неудобни журналисти в БНТ, псува в кулоарите на парламента, пуши предизвикателно  пред телевизионната камера в повереното му министерство въпреки законовата забрана и мери значението на книгите в сантиметри. Но какво от това – винаги излиза сух от вод(к)ата.  

Той поне е “нашенец”, известен на всички. Не така стоят нещата с натурализираната рускиня Ярослава Бубнова ( на снимката), която след серия от скандали с нейно участие се е устремила към нови управленски висоти. Нея си я знаят само в средите, върху които тя паразитира и просперира.  

 

 

 

 

За Бубнова става дума в сайта OFFNews в статия на Калоян Константинов, озаглавена “Преврат по комунистически в 03:46 сутринта”

Брутално, безпардонно и репресивно: Една невероятна история за това как действат наследниците на комунизма, обсебили българската култура

“Ясни са кандидатите за директор на Националната галерия, които ще се борят за позицията с 5-годишен мандат. Без да изненадва никого, там е и Ярослава Бубнова, жената, която изпълнява временно длъжността от септември 2018 г., когато тогавашната ръководителка Слава Иванова подаде оставка 2 години преди изтичане на мандата ѝ.

Още преди обявяването на конкурса в творческите среди се знаеше, че Яра Бубнова ще стане директор на Националната галерия”. https://offnews.bg/analizi-i-komentari/

Авторът на тези редове няколко пъти е обръщал внимание на Бубнова като яростен защитник на Монумента на окупационната армия ( МОЧА) от българите, желаещи той да бъде преместен в т.н. Музей на социалистическото изкуство, рожба на Вежди Рашидов като министър на културата, еднолично прекръстил именно така музея, замислен като зона за изобличаване на тоталитаризма, но превърнат чрез смяната на табелата в територия на прослава на “постиженията” на социализма у нас през годините на съветския колониализъм. Изглежда, че и Бубнова, подобно на Рашидов, е непоклатима величина в състезанието за началнически постове и съответните облаги. 

Каква е “облагата” от този кадрови диктат за българската култура, оставям на читателите да се “досетят” сами.  

24 мнения за “Евразийски сюжети по административните върхове на уж нашата култура”

 1. 1:1 поста на SMS от предишната статия.
  Надявам се, че наблюдаващият пиарчик от герба на Баце ще докладва на КОЙто трябва какви “еретични” мисли битуват за Вожда в мрежата.
  “След задълбочени съпоставки на отминали събития, анализи на взетите решения и сценичното поведение (с типичните брежневски целувки и прегръдки) на премиера Борисов, стигнах до твърдия извод, че ТОЙ СЕ МИСЛИ ЗА РУСНАК! Може и да е роден в България, но сигурно е станал жертва на прочутото “русское психотронное аружие” и тайно в душичката си се възприема като руснак. Само така може да бъдат обяснени “джендърските” му изблици да целува и лази пред братушките, както и премиерските му решения, които винаги съвпадат с руския интерес и са все в ущърб на ЧУЖДИТЕ му българи.
  Но, мисля, че тъй като вече е диагнозтициран като политически етношизофреник, и по света, и у нас, редно е батюшката му Путин да постъпи прагматично като си го назначи за премиер на империята СИ, защото по-послушен и верен домашен любимец няма да си намери! Естествено, като му заповяда задължително да си носи под мишница и минимедведът, който да му изръмжава от време на време и да го контролира, защото все пак, Борисов не е “истинный ариец”, а някакъв россиян от задунайската провинция, т.е. не е чист руснак, за да му се има пълно доверие! (Поредният радкодимитриев!)
  Те, арийците, много си държат на етноса и за тях Борисов винаги ще си остане россиян (т.е. уличен помияр) и никога няма да го приравнят към чистопородните руснаци.
  А ето как изглеждат чистопородните руснаци:
  https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B6%D0%B8+%D0%B2+%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B5&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=74DdeJZapw0CrM%253A%252Cph-texpg743_iM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kS_bDw9s7lfaRpjAvJtojbPdzBaRg&sa=X&ved=2ahUKEwiw4KPer6nhAhUCUhoKHWv8COAQ9QE

 2. По темата.
  Киликандзарката яра бубнова идеално и изцяло се вписва в пейзажа на управлението на мутро-милиционера. Грозна, тъпа, агресивна невежа.
  Всичко е на 6.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 3. Малко дълго е, отгоре на туй е на съвеЦкий диалект. Нямам качествата да запазя прелестта на изказа при “превод”. Текст който прави путизма на има-няма пет копейки. Това е отговор И на олгиният трол “обективен” с производа му от онзи ден под статията посветена на Венецуела. Писаното долу е от руски патриот-интелектуалец, творчески носталгик по ссср1, прозрял отдавна, че обективно ввп дава всичко от себе си и то много успешно в съкратени срокове да съсипе матушката. Дай боже да е преди следващият Имен Ден на съблогаря Тодор Тодоров.

  Упражнения Путина за пределами России мало того, что выглядят кретинизмом невежды, который не способен провести короткую и необременительную военную операцию, а каждый раз с каждой новой авантюрой вешает на страну неподъемную гирю очередного бесконечного конфликта или войны (из последнего – втягивание в гражданский конфликт в Венесуэле), но и внутренняя политика, истощающая страну ничуть не меньше бессмысленных войн – всё это загоняет страну на путь неуклонной деградации. А значит – в современном мире сильных у России все меньше шансов отстаивать своё.

  Примитивные одноходовые шаги Путина, более похожие на действия амёбы, у которой вообще не может быть никакой стратегии, кроме как ползти от одного препятствия до другого, от одного куска еды до следующего, неудивительны: выпусник подворотен, подобранный уголовным авторитетом, выброшенный из системы спецслужб на периферию бездарь, выбранный и ведомый по карьерной лестнице вверх исключительно за свою нерассуждающую исполнительность – это не биография руководителя страны. Управленческий потолок таких людей крайне низок, но когда они попадают выше своего уровня, они просто перестают адекватно оценивать свои возможности и способности. Когда же большая часть управляющего контура страны заполнена такой серостью, она перестает руководствоваться не только стратегией, но и обычными оперативными соображениями. Горизонт планирования съеживается до очень коротких периодов, противоречия не замечаются по причине скудного интеллекта. Соответственно, экспертное и разведывательное сообщество – интеллектуальная база любого управляющего контура – наполняется людьми примерно сопоставимого интеллекта: других руководство в силу тупости просто не поймет.

 4. Струва ми се че името на въпросната Яра виждам не запървипът и,не в контекста на Веждито,а самостоятелно ,като доказателство “за неотменимата вечна дружба “най вече от страна на покровителя на тази дружба Султана на БГ….Едно е сигурно,че това което прочетох (не помня къде) доста подробно описваше възходящият път н другарката,незнаеща препятствия по него,В паметта ми е запечатано възмущението на автора на публикацията ,както поведението на сяра,така и крепката подкрепа на власт имащите…..

 5. Иституционализираната бубновщина е паразитиране върху парите на данъкоплатеца, ненаблюдавано от последния.

 6. Под влиянието на “по-малкото зло”, ГЕРБ , на местна почва избуяха такива плевели, че задушиxa почти всичко живо което може да дава плод. Безумните ремонти в София, напомнят на времената когато всичко е било под калъп и e трябвалo да бъде разрешено от партията.
  Hяма ли кадърни архитекти…,напротив, но ГЕРБ ca cтиснали така здраво властта, че изцеждат всякаква инициатива и оригиналност.
  Шефа на медийната комисия ,”Рашидов Пропъртис” ООД, e желан гост във всички големи телевизии , разговори с удобни въпроси и напоителна самореклама. Навсякъде наши хора и калинки, в медиите, общината, кметството…
  Иванчева и заместничката и, си позволиxa да имат различни идеи за местното управление, и за
  да не би и другите квартали да видят добрия пример и да поискат независими граждански кандидати , бяxa унизени и съсипани, публично.
  Зловеща e лекотата c която прокуратурата подхвърли въображаеми обвинения нa бившите десни колеги в коалиционното правителството нa ГЕРБ и РБ. Превземането и тършуването в адвокатски кантори са симптом, който в скоро време, може да доведе до арести в 5 сутринта, и пазенето им в тайна за 48 часа.
  Какво общо има тук Кремъл не е ясно, нo злобата и посредствеността на вече 10 години управляващoтo “по-малко зло”, e право пропорционалнo на властта с която разполагат.

 7. И още от безкрайната поредица Какую страну просрали
  Като как влезе гъз папира в първата космическа сила на планетата
  https://ok.ru/chestnyraz/topic/67480461505899
  Търговията с роби в ссср1
  http://politolog.net/analytics/kakuyu-stranu-prosrli-o-rabotorgovle-v-sssr-zhurnalist/
  Делнично
  https://dezinfo.net/foto/304-kakuyu-stranu-prosr-li.html

 8. Уважаеми Георги Николов,
  Сигурно много плява прехвърляте, докато изровите тези бисери. Да Ви е попадала рускоправославна реакция на идеята на Ердоган за Св. София? “Опять кинжал в спину” или “Ну, сволочь (Варфоломей), получил!”?

 9. @Караиванов

  Докато чакате. В отговор на речта на Ердоган, протоиерей Димитрий Смирнов предсказа края на Русия (след около 30 години) щото никой вече не ще да се моли на Бог, само пиели и ходели за риба.
  “Как когда-то из Собора Святой Софии в Константинополе сделали мечеть, так и в Москве скоро из колокольни Ивана Великого сделают минарет” –
  https://bit.ly/2U3ZJko

 10. За да иска ББ 5 часа извинение от Турция значи ПРОБЛЕМЪН Е ГОООЛЯМ!
  На колене ли е искал извинение? Какво е искал да даде насреща? Има много важни въпроси за 5часовата среща на българския премиер, ако има кой да му ги зададе.

 11. Караиванов, честно, не ми отнема, повече от нормалното технологично време от останалите които отварям редовно. Посягам само на проверени, “наши” източници. И обикновено там в коментарната част все ще се намерят някои да дадат сходни на горните препратки. Нямам спомен да съм бил подведен.

  Колкото до конкретното питане за идеята на султан Ердо научих първо от една всеядна мека националистична медия която съм набедил за “коректив”. Само кат инфо. Половин час по-късно се обадиха и наши сайтове.

 12. Jeep patriot, много хубаво питане. На мястото на Баце щях да ви Благодаря зя “уточняващият” въпрос. Истината е, че Бочко го държат навън с компромати на 4-ри места. Вашингтон, Брюксел, масква и Анкара. За първите две столици от самото начало искат от него само да играе по правилата и той щедро обещава и до там. Не го обливат тръпки при комуникации в тези посоки. Няма фатални последици за него. Малце повишен тон и всьо. Разминава му се. А той е голям бъзльо. Но при кремльовци и султан Ердо този номер не минава. Платили са си, каквото и да означава това и си искат насрещните престации. Дет казваше любимият наставник на мутрата по политика т.ж. Томов “дела, дела и пак дела”.
  Какви точно, можем да гадаем.

 13. @JEEP PATRIOT
  Ето затова обичам българския език
  “Борисов 5 часа искал извинение от Турция”. Ако не познаваш човека, иди кажи дали е искал да му се извинят, или е искал да му простят? А като го познаваш – съвсем не можеш да кажеш…

 14. Горд съм с избора си!
  Аргументацията долу за избора за водач на евролистата на Радан Кънев която и при най-добро желание от страна на опоненти и врагове няма как да бъде разбрана. Просто имат сбъркана ценностна система.
  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-Българи, Европейци, Демократи и Технократи. Готови да защитят интереса на избирателите по-възможно най-добрият начин.
  УСПЕХ!
  https://offnews.bg/politika/radan-kanev-shte-vodi-listata-na-demokratichna-balgaria-na-evroizborit-700348.html

  https://offnews.bg/politika/zashto-prieh-da-vodia-listata-na-demokratichna-balgaria-na-evrovota-o-700349.html

 15. Продължението за първият е дълго и щастливо. За вторият, кратка агония в личен и публичен план. Историята никой не може да я излъже. Колкото и да е “пекан”, каквито и мурафети и хватки да прилага, каквото и богатство, за произхода не говорим, да е натрупал.
  Видеото накрая си заслужава 7-те минути гледане.
  https://drugoi.livejournal.com/4099183.html

 16. Мислех, че е тръгнало предшестващото от горният пост “без да иска” но не би. С две думи иде реч за американският нацизъм преди ВСВ и за две съдби на двама емигранти от Германия в САЩ.
  Изидор Гринбаум-“редови” евреин и фритц кун, ръкоположен от самият Хитлер за “американски фюрер”.

 17. Здравейте!!!Налазването на рубладжии и откровени путлеристи е факт!Днес бях изумен как б.б. каканиже неговите си простотии пред репортерите във връзка с разговора му с турският вицепремиер на фона на турското и на уж българското знаме,ама българско си беше чисто руско…!!Мисля че всеки може да изгледа на запис ..!!Преди ден или два във сайта на Дир-а беше сложена карта със хипотетичният маршрут на Патока..и картата на България беше,сигурно случайно на руски…!!Наглоста на петоколонниците е безкрайна!!

 18. Забравих да спомена и как са сложили,пак може би случайно,елементите едно към едно на руското знаме в предаването “Референдум”..доста подличко и путлеро-хибридно!!Час-два постоянно да ти го навират в очите..!!

 19. Няма защо да се чудим защо МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА не и никога няма да получи “извинение” от своят падишах-Ердоган!
  Балкянтуристическият пожарникарин е толкова ТОТАЛно зависим от своите чекистки и отомански сюзерени – Путлер и Ердоган, че до края на месеца е наредил на бандитската си организация ОПГ-Булгартрансгаз да избере бандитските “строителни фирми” , които трябва да “построят” бандитският газопровод-Южен поток, чрез който да се ИЗТОЧАТ над 12 милиарда лева за следващите 20 години. Ето заради тази ОГРОМНА каражба на парите на ДАНЪКоплатците от над 12 милиарда МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е васалнозависим от своите евразийски гасудари.
  А в същото време “специализираните” “антиКОРУПЦИОННИ” организации – ОПГ-ДАНС, ОПГ-КОНПИ(р), ОПГ-ЦАЦАратура, милЮционерският “школнически спецпрокурор”-гешев, ОПГ-МВР , ОПГ-НАП прикриват ТОТАЛната КОРУПЦИЯ, около “енергийните проекти” на своят васален ПОРЦИОНЕН “вождь”-МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и неговите герберокожи “шамани”, начело с цвъкиУМНОТО , които “усвояват” десетки и стотици милиарди от ЕВРОпейските и българските ДАНЪКоплатци получени чрез ЕВРОфондовете и “бюджета с ИЗЛИШЪЦИТЕ” на “бездомният” “финансист” -горанов.
  И заради това НРБ е първаТА “платноходкова-бананова” реСпублика в света, така де – няма все да сме на последните места,я! При такъв “платноходков” “вождь” , няма как да не сме най-пътвите платноходкови “мореплаватели” в света, НАЛИ!
  И още по-точно , благодарение на своят “платноходков вождь” ,НРБ е “рекордьорът” на газопроводното “платноходство”, и вече са заделени над 12 милиарда ПОРЦИИТЕ , които ще се “усвоят” за развитието на газопроводният “платноходков” балкЯнтурузЪм, през следващите 20 години!………….

 20. Верно, руснаците къртят мивки, но и американците не им се дават. Ето как изглеждат някои американци в Ню Йорк.
  https://www.google.bg/search?tbm=isch&sa=1&ei=ynmhXIqND7CqgwfGqKn4BA&q=%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B6%D0%B8+%D0%B2+%D0%BD%D1%8C%D1%8E+%D0%B9%D0%BE%D1%80%D0%BA%D0%B5&oq=%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B6%D0%B8+%D0%B2+%D0%9D%D1%8C%D1%8E&gs_l=img.1.0.0i19.352325.354047..356234…0.0..0.105.311.0j3……0….1..gws-wiz-img…….0i8i30i19.eIr33DfOIvA#imgrc=_&spf=1554086701766

 21. @ До всички уважаеми членове на форума

  Да, на този РУСКИ линк “Бомжи в Нью Йорке”, са фотографии на руснаците, емигрирали в Ню Йорк.

  Но, все пак, разбирам болката Ви 🙂

  Работата е там, че ние (българите) просто не ги искаме ТЕЗИ в България. На всичкото отгоре имат претенции да ни командват и да налагат тук “русския си мир”!

 22. А-а, пак си дойдохме на думата.
  Ама вие защо биете негрите.
  В случая туй са “вежливи човечета’ на кремълският гном дето го играят, засега, бродяги в Ню Йорк.
  Кой разбрал-разбрал.

 23. Душевният и физически урод бубнова се установява в НРБ 1984 г. в нарушение на всички дори тогавашни закони, понеже е нямала сключен брак с докаралият я тук номенклатурен синчага (името на нищожеството вече е без значение). В базата дани на АПИС и до днес се води “гражданка на СССР”. Като как става директор на НХГ, е енигма, на която министер боилъ бановъ следва да отговори лично.

  Срещу същата имаше 3 досъдебни производства за “изчезване” на безценни картини по време на международни изложби, курирани от нея. Познахте как завършиха те, нали?

  За капак, въпросната е пряка потомка на болшевишкия касапин бубнов андрей сергеевич, нарком на просветата в сесесере, малко поразстрелян 1938 г. Ясно е защо под нейното директорство еврофлагът от фасадата на НХГ демонстративно бе свален и никой и нищо не могат да я заставят да го окачи отново.

  На Стопанина респект, и с извинения за късния пост – пак съм без интернет.

 24. Всеки път като я видя тази на снимката, се сещам за хубавата немска дума Vogelscheuche [=плашило (за птици)]. Който ги избира такива нелицеприятни и като вън(ка)шност, и като вътрешност за лица на българската култура, определено не й мисли доброто (меко казано).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.