Детронирането на Путин е започнало от Иркутск

Продължават изненадите на на изборите в Иркутска област на Руската Федерация.

Напомням, че на 3 март на изборите в един от избирателните райони кандидатът Ступина, номинирана от Единна Русия, получи нула гласа, а на 24 март в изборите за кмет на Уст-Илимск, председателят на общинския съвет Зацепин загуби от домакинята Щекина, за която преди изборите призова да не се гласува.

Вчера, в един от районите на областта, за първи път в Русия, един от кандидатите (досегашният кмет Недопил) получи отрицателен брой гласове.

Спечели местният екоактивист Зельоненкий, когото сънародниците ни свързват с дългогодишна и безкомпромисна борба срещу поставянето на контейнери за боклук в двора му.

Наследствената феминистка Вагина загуби със съвсем малко. Според Вагина местните журналисти са и попречили да спечели – непрекъснато са произнасяли неправилно фамилното и име.

На изборите участва и комунистическият кандидат Илич, който поиска да бъде върнато историческото име на колхоз “Заветите на Илич”, както и кандидатът Сокол от партията на  Жириновски, който провеждаше кампания под мотото – “Дядо ми е юрист”.

Самоиздигналият се кандидат Хорошенко не можа да участва в изборите – политическият технолог, поканен от него да събере нужните подписи, замина за столицата за консултации и не се върна.

Ето как коментираха неочакваните резултати от местната избирателна комисия: „Така наречените наблюдатели припяващи на прозападното джижение „Глас“, цапат нашия суверенен интернет с клипове, за които се твърди, че показват вмъкване на вече попълнени бюлетини. В нашия окръг изборите са толкова честни, че не само липсва вмъкване, но напротив – имаше измъкване на бюлетини от урните. Всеки Шпилкин или Гаус може да се убеди, че всичко в протоколите е наред.

PS. Приложени са сканирани протоколи от Държавна автоматизирана система “Избори”

Борис Надеждин, политик,  https://echo.msk.ru/blog/bornad/2399263-echo/

1.04.2019гЛегенда:

 1. Ступина – от „ступить“ – крача, стъпвам 
 2. Зацепин – от „зацепить“ – обиждам, задевам
 3. Щекина – от „щеки“ – бузи, бузки
 4. Недопил – от „недопилил“ – недорязал, недоотсякъл
 5. Зелёненький – от „зелёный“ – зелен, зеленичък
 6. Щекина – от „щеки“ – бузи, бузки
 7. Вагина – в случая ударението е на първата буква „а“
 8. Илич – от Владимир Илич Улянов(Ленин)
 9. Хорошенко – от „хороший“ – добър, добричък
 10. Шпилкин – Сергей Шпилкин, физик, разкрил статистически машинациите на изборите
 11. Гаус – Карл Гаус, немски математик и физик

ПРЕВОД ОТ РУСКИ ЗА  ivo.bg Васил Костадинов

13 мнения за “Детронирането на Путин е започнало от Иркутск”

 1. Поздравления за Васил Костадинов за сочният “превод” от съвеЦкий диалект.
  От мен, в оригинал, чудесният коментар за отношението на официална раззия към резултатите от първият тур на президентските избори в Украина.
  Финалът е просто умопотресаващ-“Всякакви разсъждения от типа на косачев (високопоставен кремльовски идиот) за изборите в Украина- това е мнението на секцията на импотентните на семинар на сексолози”.
  https://echo.msk.ru/blog/boris_vis/2399637-echo/

 2. Към G G:

  Изборите бяха отдавна и въпросната статия само се връща към темата за звучния шамар, който получи партията на Путин. Авторът се заиграва с фамилните имена на шамаросаните, но политическият смисъл е един: Путин може да бъде сразен и при това категорично. Това се случи в Иркутск.

 3. Много интересно четиво за мястото на жените в съвременните армии. Що ли не съм изненадан, че в САЩ нещата стоят на висотата на която си трябва.
  https://varlamov.ru/3375844.html

 4. Г-н Инджев, благодаря за уточнението. Помня новината за крахът на Единная Россия в няколко региона преди месеци. Не съм подозирал, че фамилийте на кандидатите са такива. LOL

 5. Превръщат СБЖ в путинска подлога – пропагандират хибридното Движение за мир на АБВ

  https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/prevrashtat-sbzh-v-putinska-podloga-propagandirat-hibridnoto-dvizhenie-za-mir-na-abv

  Рибката СБЖ се вмирисва от главата й Снежанка Тодорова. Ама тая българка ли е?! Щото говори български с руски акцент 🙂

  https://sinio.bg/2016/12/11/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BD%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D1%8F%D1%80%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%82%D1%8A/

  https://www.ruliceum.org/bg/snews/%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%BDa-8-%D0%BCa%D1%80%D1%82

 6. Интересен е паралелът, че върви едновременно изборно “наритване” на пупи късото в рАЗИЯ и на “големия приятел” на боко РАПОНЯ в Турция. Е, има и дребни разлики – вероятно като падне окончателно от власт, Ердоган поне няма да го провесят на месарски ченгел от кремльовските стени…

 7. Руската офшорка “ЮЛЕН”, която направи Нено Димов министър сега си иска вересиите:
  и Екоминистърът отново обжалва съдебното решение за екооценка на плана за Пирин. A българската природа кучета я яли!

  https://www.mediapool.bg/ekoministarat-otnovo-obzhalva-sadebnoto-reshenie-za-ekootsenka-na-plana-za-pirin-news291701.html

 8. Наблюдавам тези дни с какво сладострастие, мултиплицирано настойчиво от свинските медии, Джамбазки и Новаков плюят “лошия” ЕС и се съпротивляват на новото европейско законодателство (в случая пакета “Мобилност” на Макрон), което защитава интересите на шофьорите ни, граждани на ЕС, за изравнени еврозаплати и хуманни условия за работа. Но еврозаконодателство, което накърнява хищническите интереси на техните работодатели, оялите се алчни простаци, които не признават правото на работниците си на човешки начин на живот и справедливи заплати. За тях шофьорите ИМ са крепостни, завързани с вериги за камионите ИМ. Именнно тези хищни работодатели щедро плащат на нашите евроизмекяри , за да защитават техния олигархичен интерес. Ако са толкова загрижени за ”родния български бизнес”, както претендират тези ненаситни селяндури, нека дадат достойни заплати на шофьорите си и да им осигурят достойни, а не робски условия за работа, за да останат в българските фирми! Да сравним тези днешни комунопростаци с капиталиста Добри Желязков- Фабрикаджията, който построява за работниците в текстилната си фабрика специални работнически общежития, детска градина, болница, работнически старчески дом, “троши” хиляди левове, за да закупи пречиствателна инсталация срещу запрашеността в цеховете и други капиталистически глезотии. Големият бизнес се прави с култура и човещина, а не с просташки болшевишки грабеж!

  Но има и ГЕОПОЛИТИКА В ЕУФОРИЯТА на евроизмекярите ни, които откакто битуват като “евродепутати”, нито веднъж не са “мъцнали” критична дума срещу любимата им православна Русия, “снишавали” са се и са се ”въздържали”, когато е гласувано за нови санкции срещу руската окупация на Крим, Грузия, Молдова, Чечня и т.н. Нали затова са пратени в ЕС, да саботират и да пречат, да провокират скандали, да работят за разбиването на европейското единство и разбиването на ЕС на отделни малки държавици, лесна плячка за сибирската мечка, размахваща заканително газовата си тръба наляво и надясно. Но вече все по-трудно ще им бъде да прикриват мръсната си тайна, че всъщност те са руски депутати в ЕС, троянски коне, които воюват за руския, а не за европейския интерес.

  Крайно време е ЕС да създаде някаква “цедка” за евроскептиците и тези партии и личности – евроскептици да не бъдат допускани в структурите и администрацията на ЕС, защото няма логика, след като искаш да разрушиш едно нещо, едновременно с това да искаш да бъдеш и част от него!? “Евролиберастко” е някак! Джендърско !
  От друга страна евродепутатстването им се услажда на нашите евроизмекяри – говноядци ( по Суворов) и страшно им се иска да повторят мандата, живее им се в Брюксел, не в Масква, не ги притеснява, че децата им учат в еврогейски училища, съпругите им искат да продължат да пазаруват и да папкат там, в Гейропата, не в Русия. ..
  Ах, колко добре им идва ПРЕДИЗБОРНО тази евроконфронтационна пушилка, която вдигат с троянските си копитца, този истеричен театър, който разиграват по всички медии като храбри “матросовци” срещу лошия ЕС в ролята на защитници на “българския” православно славянски интерес!
  Чудя се как ли биха ги описали тези барековци, джамбази, новаковци, с разпенени от ярост руски мордички и очилца, възрожденците ни Стамболов, Захари Стоянов, Алеко Константинов ?!

  Българи, не изпращайте отново тези продажни и неграмотни байганьовци да ви излагат и да защитават чужди интереси в Европейския парламент ! Има стотици умни и родолюбиви българи, истински европейци като начин на живот и манталитет, които биха представили достойно милата ни България в Европа !
  Изберете българското !

 9. Шофьорите имали в кабините си по добри условия,отколкото в хотел/мотел/Душ ли имат,тоалетна ли имат или ходят в крайпътните царевици/където има/Как не го е срам Думбазки от хората.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.