Президентският изтребител щади кремълските погреби на корупцията и се цели само в нейните “високи етажи”

Президентът Румен Радев свиква консултативния съвет за национална сигурност. Заявената от него причина е корупцията по високите етажи на властта, превърнала се във важна тема напоследък покрай една висока сграда в София и ниската цена на луксозни апартаменти, придобити от управляващи от фирмата строител, сдобила се с разрешително за строеж ( от кмета Бойко Борисов през 2007 г.).

Един президент може да свиква най-представителния форум за търсене на съгласие между властта и опозицията извън парламента само в случай, че е застрашена националната сигурност. В противен случай държавният глава би се натоварил със задачи по разследване, обвиняване и осъждане, което е работа на други институции. Явно президентът иска да каже точно това: че институциите пасуват или “проспиват” своите задължения в борбата с корупцията и поради това той се нагърбва да удари камбаната та да се чуе надалеч е да отекне в главите на всеки…избирател. 

Предстоят избори, на които няма да гласуваме за президент. На практика ще подкрепяме партийни кандидатури, макар и в качеството им на потенциални евродепутати, чието задължение е да решават европейските, а не българските въпроси. Да се отрича връзката между тези избори и инициативата на Радев е технически възможно, но логически абсурдно.

Нека да се съгласим по дефиниция за корупцията ( именно по високите етажи на властта, а не в подземията й, където тече 75 годишна “течна дружба” между московските началници и българските им слуги). Има основания за такова обвинение и пишещият тези редове смее да твърди, че като автор на стотици статии и една книга е дал доказателства за острата си критична позиция към тази власт още през годините, когато днешните червени остриета фамилиарничеха с техния Бойко, продукт на червеното задкулисие, представян като борец срещу остатъците от комунизма с цел да обезоръжи дясното политическо пространство и да го монополизира на думи.

Нямам никакво желание да омаловажавам казуса с апартаментите и вината на изобличените герои на този сериал. Питам обаче риторично ( червените остриета) защо никога, ама просто абсолютно никога, не са обръщали внимание на корупцията в енергетиката, където сделките са за десетки десетки милиарди и всяко отчисление от тях от някой друг процент за корупционерите се равнява на кражби от държавния джоб за стотици милиони ( евро, долари, левове). В тази ключова област от икономиката доминирана господарски от  една чужда държава, която до такава степен се е настанила на българския политически пазар, че има пълен монопол на своето влияние в парламента, президентството и правителството, а в рамките на съдебната власт се радва на абсурда да бъдат  задължително превръщани в подсъдими бившите министри, са дръзвали през последните години да критикуват Кремъл. 

Ето тази греда в окото не виждат президентът Румен Радев, неговите путинофилстващи съветници, а също и другарките Корнелия Нинова и Елена Йончева, чийто преплетени пътища с Румен Радев към върху на държавата са ярко осветени и партийно оцветени. 

ГЕРБ се опитват да се измъкнат от собственото си корупционно мочурище с омаловажаване на скандала с апартаментите като “битов случай”.  Румен Радев и партията, която му наля електоралното гориво за вертикално излитане в облаците на президентската власт, дори не си правят труда да се оправдават. Не им се налага.

Защо? Отговорът е в самата същност на корупцията, в която винаги има две страни, еднакво виновни пред закона. Как взимащият да натопи даващия и обратно? Нали ще потънат солидарно от такова топене!

14 мнения за “Президентският изтребител щади кремълските погреби на корупцията и се цели само в нейните “високи етажи””

 1. Нашата държава , по российски модел , се управлява чрез СТРАХ .

  Срахът е основното гориво на държавната машина .

  Нашите управници се управляват по същия начин .

  А корупцията по високите етажи (на високо ниво) е просто едни непрани гащи , прикриващи с вонята си срамотиите Му (на страха) .

  Или прикриващи подозрението , че всъщност няма кой знае какво за криене .

 2. Лицето Президент посмъртно няма да се занимава с корупцията в енергетиката, защото точно тя го изстреля на този пост. Договорките, комисионните и тежките финансови зависимости на елитите ни около “Южен поток” направиха възможно сегашното му държавническо битие. За мен лично няма никакво съмнение, че този газов проект беше скандалът на века. Той беше причината да се срути КТБ, а ПИБ да нагълта вода до степен да се спасява с драпане за каквото и да е лифтче. Той беше причината Б.Б да пущи куция кон в президентската надпревара, за да осигури служебна победа на решетниковия катър. Не е случайно и това, че малко преди президентските избори червената ездачка най-грозно отстреля АБВ-то на Гоце. Така й беше наредено, така и постъпи другарката. Гоце беше поел ангажименти пред Кремъл, сигур му е било и платено, обаче се издъни / по независещи от него причини, аф коорс/. И на Б.Б също му е плащано, говори се че и на Д.П /10/ също. Вместо да връщат ресто тия двамцата върнаха на Кремъл услуга- Плевнелиев го смотаваме под черджето, Трайчо го конпиме и вот тебя Хвърчилков Президент. Отпосле той си знае репликите- “кримнаш” е наш на русняците; санкциите срещу Кремъл не са наши; НАТО-то е хем нашо, хем не е; сагата с Грипен и F-16 ще я тръскаме като котка в чувал дорде пукне котката; опълченците на Шипка и загиналите при Плевен ако не са чисти русси са извънземни илюминати нЕкакви. Абе карай смело в насрещното и донт уори. Кремъл да е хепи, че иначе си е @@@-ло майката.

 3. Бойко,Р.Радев,Цецо,Цецка,Корнелия и подобните под тях се борели срешу корупцията!
  Кои са тяхните остриета в борбата? За Цацаров се знае. Но нещастието не идва само. Появи се Пламен Георгиев, като началник на щпиц командата с дългото име.
  Същият вика “Дръще крадеца”! “Крадеца”-това са всички,които му стоят насреща. За апартаменти не се говори.
  Страшно е по ТВ да следиш беса по очите и думите.
  По-страшна е истината,че го подкрепят подобните нему.
  Още по- страшно е да знаеш,че всякакви консултативни съвети са казачок пред заспалата публика. Там грабливите ръчички са както в песничката:
  “—едната мие другата,
  а пък двете—дупето”.

 4. Гледам снимката и се чудя на чудовищната наглост и вопиющия цинизъм на двата цървула.Със сигурност няма задгробен живот,как иначе да си обясним, че тримата от портретите на стената още не са им скочили?!

 5. Ах, какъв дюшеш им дойде апартаментната “афера” на сите силни на деня. Ще я изжвачкат докрай тази дъвка, та даже няма да се усетим, че изборите за европарламент са минали, заминали, отживяли времето си. Междувременно, “ловко” ще ни пробутват подновени и актуализирани раззийски енергийни проекти от “големият Член на ПАПКА ГОЦЕ. На нашенеца нещо те не му ловят окото. Няма го усещането, разбирането, освестяването, че там е заровено кучето, там е ключът от палатката.
  ДОКОГА ще ни баламосват, ДОКОГА все същата мотика ще настъпваме.

 6. Вижте долната сцена от филма “Ганди”. Финалната реплика на кореспондентът на ББС казва всичко. Така се прави, така се отстояват принципи и идеали.
  А ние, при несравнимо по-благоприятни дадености не можем при тази крещяща несъстоятелност на управляващите мастии от всички институции да излезем няколко хиляди, поводи-бол, и да им заявим ясно и категорично:”Game is over”, “Махайте се!”

 7. Преди около година си спомням как някакъв полезен идиот ми скочи кат сибирски мечок, че постоянното бомбардиране със статии визиращи картина на нарастващата бедност на ватниците и стигаща до 80% по мои данни била абсолютно пресилена. Имало колкото да не е без хич.
  Е, оказа се “прав”, Според росстат били само 79%.
  Повече по-долу.

  https://ehorussia.com/new/node/18228

 8. РРадев щял да бори корупцията…. Как ми се иска някой от присъстващите на КСНС да попита….. Корупция ли е да назначиш любовницата си на две длъжности? Не е минал 10 г давностен срок!!!

 9. “Нашата държава , по российски модел , се управлява чрез СТРАХ”
  Напълно съм съгласен, макар да не вярвам да влагаме един и същи смисъл…(управлява се със страх, но не по российский модел).
  Спомням си, как в началото на на първия си мандат Борисов се уплаши да започне здравната реформа, после да реформира БАН, после … та до ден днешен… страх, страх, страх…
  Това е лошият пример за управление със страх. А добрият е, че и Щатите се управляват със страх – страх от закона! Макар, че и у нас има проблясъци… Путин не би се уплашил от общественото мнение и не би посегнал на съратник заради апартаменти, а у нас… дори вчера видях, как един таксиметраджия се уплаши да мине на червено…
  Страх му е майката…

 10. 1944 “Великите” сили

  Румъния: Русия – 90%, другите – 10%.
  Гърция: Великобритания, в съгласие със САЩ: 90%, Русия: 10%
  Югославия: 50/50
  Унгария: 50/50
  България: 75/25

  Интересно в момента какъв е процента.
  Дано не е същия 🙂
  Да им се ….. на величието.

 11. Президент или Партиен член, … пардон, функционер ааа тоест член, да де вие си знаете. хаха

  О Родино, китна градино
  с узрели плодородни нивя.
  Родилка на смели герои
  и нежни красиви цветя.
  О Майко на моя народ, легендарен.
  На рода ми тракийски,
  благороден и свят.
  Кажи ми, кой Демон, люто те мрази?
  Кой Сатана в теб змийско е семе посял?

 12. СЕЕДНО написа:

  “Нашата държава , по российски модел , се управлява чрез СТРАХ .

  Срахът е основното гориво на държавната машина .

  Нашите управници се управляват по същия начин .

  А корупцията по високите етажи (на високо ниво) е просто едни непрани гащи , прикриващи с вонята си срамотиите Му (на страха) .

  Или прикриващи подозрението , че всъщност няма кой знае какво за криене .”

  Интересното в случая е, че СЕЕДНО не казва коя е страната.
  Ако предположем, че е БГ, то няма съмнение, че СЕЕДНО е прав.
  Обаче Майкъл Крайтън (http://www.michaelcrichton.com) – известен писател от САЩ, твърди същото за САЩ и за света като цяло в бестселъра си “Състояние на страх” (издадетлство Бард – 2005г.).

 13. К.ГАНЕВ, не повтаряйте любимите си пропагадни лозунги от времето на любимият ви милЮционерски соц, който сега се възражда отново от вашият любим милЮционерски вождь Боко.
  Преди любимите ви десарски милЮционери казваха – ама вие защо биете негрите…..
  Но аз ще ви посоча ,че за нашият туземен бандитустан НРБ, има още една доста подходяща народна мъдрост – Видяла жабата ,че подковават коня , та и тя поискала да подковат и нея……
  Можете да попитате и защо над една трета от българската популация се изнесе към САЩ и западните държави. И то малко по-способната една трета част. Сигурно тя не е “чела” Майкъл Крайтън , и дори не е чувала ,че в САЩ положението е “почти” същото ,както в родният им милЮционерски бандитустан НРБ, който току що са напуснали?!?!?!
  И не величайте и манипулирайте толкова от името на Крайтън ,защото той все пак не е може да сравнява обективно за разликите между Запада и социалистическите колонии, защото не поживял нито в милЮционерската колония НРБ , нито в чекистката метрополия на Путлер или в СССР!
  И преди 5 години Депардийо искаше да стане руски поданик на Путлер ,но сега вече няма такова желание. Изпарило се е, вече! Защо ли, а?????

 14. Изваждането на апартаментите на показ не цели разследването на корупцията и мръсните пари.Тия публикации са за нас за да можем да се ориентираме кой краде по малко и да гласуваме за него на изборите.Всяка партия иска да покаже ,че е по малкото зло за да спечели по тоя начин гласоподавателите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.