Защо бившият журналист Иво Христов беше избран за настоящ наставник на президента Румен Радев

Хубаво интервю, подредено, сресано с гребена на умните мисли, над които е разсъждавано детайлно в писмен вид, публикува днес сайтът “Дневник” с Иво Христов, началник на кабинета на президента Румен Радев. Христов се изказва в качеството на началник и на Стратегическия съвет към президента, поредната паралелна структура, рожба на мислителите около фигурата на генерала, който никога не е бил политик преди да бъде селектиран за този пост от дългогодишния архитект на руското влияние у нас ген. от КГБ Леонид Решетников. 

https://www.dnevnik.bg/intervju/2019/04/04/3413879_ivo_hristov_strategicheskiiat_suvet_kum_prezidenta_e/?ref=home_main_news

В контраст на писменото си изложение Иво Христов се излага с по някое откровение, когато говори в телевизионни интервюта. Както в онова, в което на вълната на еуфорията от изборната победа на практика “издаде” своя началник Радев, че говори като неговото подобие Бойко Борисов с “думи прости”. https://ivo.bg/2016/11/13/виден-русофил-потвърди-приликата-меж/

Определям интервюто в “Дневник” като хубаво, за да не го нарека идеално. Изгладено е с ютията на мимикрията отвсякъде! Но бих откроил в заглавие провокирания от въпроса за Шарл Дьо Гол ( според автора на интервюто и Де Гол според интервюирания) отговор за генералската аналогия :

“ Що се отнася до генерал Де Гол, той е най-изчистеното въплъщение на разбирането за суверенитет, национален интерес и визионерска дързост. Считам, че България има спешна нужда от реабилитация на тези три елемента, които се пренебрегват от десетилетия”, казва Иво Христов.

Явно на нашия върховен главнокомандващ му внушават съветниците, че е въплъщение на разбирането на суверените чрез руски васалитет като форма на защита на националната ни сигурност и визионерска дързост – вероятно като онази, която споменатият френски президент демонстрира с изваждането на Франция от Обединеното военно командване  на НАТО през 1966 г. Макар че Иво Христов би трябвало да си пада повече по социалиста Митеран, чиято биография е превел от френски, поради което е в списъка на постоянното присъствие във френското посолство в София. Тъкмо Митеран прави първата стъпка за завръщането на Франция в командването на организацията, възстановено през 2009 г. при президента Саркози.

Признавайки в интервюто си сега, че се товари с втора длъжност като шеф на Стратегическия съвет към президента, най-близкият до държавния глава съветник на Румен Радев е неуморен в критиката си към статуквото, но много внимава да не повтаря напълно откровено онова, което говори пред руски пропагандни микрофони. Типично за този тип политици ( какъвто той твърди, че е станал някак спонтанно, от само себе си) с двоен подход към една и съща тема в зависимост от аудиторията. 

А пред руската пропаганда Иво Христов говори за “русофбска истерия” в България, кълне “прозападния елит” на страната и жали “интерпретационния фон”, създаван от прозападни организации, които си позволяват да с самоопределят като демократични, докато руското влияние се прокарвало от откровени русофили, признаващи се за такива. 

 

Противник съм да бъде атакувана личността на опонента, но в случая с все по-натоварения с власт и отговорности по създаването на нови и нови инструменти на паралелната президентска властова амбиция ( включително и чрез осветеното под президентския скиптър движение на дежурни на Източния фронт интелектуалци в рамките на движение “Единение”) Иво Христов се налага да припомня схематично онова, което вече съм писал по темата. 

Важно е да се знае защо той изобщо беше избран и дали е било “случайно” или си е било напълно в духа на правилния от кремълска гледна подбор. За да си състави човек представа за това как се е харесал на Москва трябва да се насили да изгледа заснетия през 2013 г. филм на Дария Асламова “България умира тихо”, поръчан и платен от Руския институт за стратегически изследвания ( РИСИ) под ръководството на споменатия Решетников. https://www.vbox7.com/play:m430af4e96

НА СНИМКАТА: Бившият журналист Иво Христов в кадър от “България умира тихо”, маркирн постоянно в горния ляв ъгъл с надписа “България вече я няма”

 

 

 

 

През последните няколко десетилетия това грозно филмово произведение на българомразието няма конкуренция у нас и по-света. Филмът е документален и оправдава тази претенция по отношение на факта, че е документ за разпознаване на истинския Иво Христов.Той е главен герой в гьобелсовото оплюване на малката, бедна и колониализирана от Запада ( според Асламова)  България. Това е същият днешен главен герой в обкръжението на президента Радев – същият,  защото то не се е променил, а само се е пременил. 

Асламова търси ефекта на внушението си, че България вече я няма ( както гласи постоянно натрапващият се в горния ляв ъгъл на екрана надпис) чрез китка от ругатни по адрес на европейското настояще на страната ни и с изблици на носталгия по съветското й минало. За целта клеветницата дава думата само и единствено на българи ( по паспорт) , до един известни върли русолюбци, които да кажат за пред руската публика онова, което мислят в РИСИ.

Цели 4 пъти авторката се връща към мнението на Иво Христов, което смята за меродавно в диапазона от производството на домати, през енергетиката и създаването на обществени български нагласи от коварния запад, до геополитиката. Нещо повече, дори когато не е в кадър със собствените си разсъждения, Иво Христов е откроен с финално обобщение, преразказано от пратеничката на “Комсомолскатя правда” и РИСИ, позоваващата се на върховния за нея авторитет на Иво Христов. 

Какво е днес България, пита Асламова и отговаря с твърдението на Христов, че тя е само една “жертвена пешка” на шахматната дъска, от която се иска да спира руски проекти. Пророчески шахматната аналогия завършва със скок на троянския кон напред и вляво с кадри от маршируващи български гвардейци пред днешното работно място на Иво Христов ( комбинирани с бунище, в което рови беден българин  ( стоп кадри от двата преливащи един в друг сюжета във филма на снимките по-долу).

Ако някой не се досеща какво е посланието, “превеждам” за всеки случай пропагандното клише, изсмукано като извод от доноса на Иво Христов за “жертвената пешка” : България марширува към бунището на историята, според руската пропаганда, позоваваща се на своя най-меродавен източник, който обаче днес марширува с руски пропагандни ботуши  по коридорите на президентската власт.

 

 

 

Документалното разконспириране на мимикриращия президентски куратор е лесна задача, но само за желаещите да “прогледнат”. Медийният обслужващ персонал на Борисов, почувствал се лично застрашен от конкуренцията на генерала, който също говори “с думи прости” на “простия народ”, се чуди какво да измисли, включително по адрес на бившия журналист. Но на бившите му антибългарски изяви в духа на войнстващата русофилия не посягат. Гледат на тази опасна задача през пръсти, защото заради нея “бият през пръстите”.

 

 

Виден русофил потвърди приликата между Румен Радев и Бойко Борисов

22 мнения за “Защо бившият журналист Иво Христов беше избран за настоящ наставник на президента Румен Радев”

 1. Каквото и да коментираме, президентския Хитлер е добър ученик на Дугин!

 2. Не знам как са нарича човек, който определя собствената си страна като “жертвена” пешка, но определено този спорт на въпросния не му е ясен като гледаме какви ги върши съветвания от него льотчик. Шахматната игра се преплита с дипломацията и политиката още от времето на студената война /помните мача между Фишер и Спаски в Рейкявик/. Неслучайно Гари Каспаров е един от най-добрите аналитици на това, което се случва в Русия и около Цар Джудже/ЦД/. Дори ми се струва, че всички руски ходове на външнополитическия фронт в последните години са след внимателен прочит от съветниците на ЦД – какво би могло да се случи в отговор. Е, трябва да признаем, че срещу себе си ЦД нямаше достоен опонент/засега/ и затова си разиграваше коня. Но вече е изпаднал в цайтнот, това което идолопоклонниците му не разбират…

 3. Позачетох се в Конституцията на РБ и ми направи впечатление, че разните му стратегически съвети, синедриони и сборища на ония от последния ден не са предвидени да обслужват президентската институция. Даже е препоръчителна липсата им, защото предназначението и дейността на въпросната институцията са си много добре и конкретно регламентирани от законодателя ВНС. Ако г-н Хвърчилников се усеща малко лабав откъде идеи и президентски умения, да си организира кръжоци по интереси към съответната по местоживеене ППО / за по-младите – Първична Партийна БКП организация/. Не само, че не е нужно да обръща Президентството на филиал на яз.Копринка, но дори е противозаконно. Ако се съгласим, че бившият журналист в момента има качеството на “държавен служител”, той изобщо не трябва да афишира партийни пристрастия. Обаче ако най-нагло го прави, трябва да бъде уволнен незабавно. Има си специален закон за тези работи.

 4. Господин Инджев, не разбирам от закони и от конституционно право. Дали Президентът на републиката има права по конституция да създава “Стратегически съвет”? Това по-скоро прилича на организация или нещо подобно. Не разбирам, ако тези хора от “стратегическия съвет” са съветници, защо е нужно да бъдат част друг съвет или организация и да имат председател, ръководител или началник?

 5. ива христав отдавна трябваше да е уволнен, и със черен печат за синекурните номерклатурни длъжности, на които не трябва да бъде назбнчаван през следващите поне 100 години. Още повече, че ива христав е и доказан наследствен и генетичен десар , по наследство от РУМНО!
  Той няма и достъп до поверителна информация , и поради това не може да изпълнява никаква дейност свързана с поверителна информация , което автоматично го изхвърля от Дондуков2. Но НРБ не е нормална държава , а е чекистко-десарска колония през последните 75 години, и заради това ива христав няма да бъде изхвърлен от Дондуков2.
  Той е монтиран от чекисткият генерал решетников , заедно със ()резидента на НРБ!
  Но ,както знаем в НРБ има не един , а цели двама “генерали”, нали! Единият ()резидентът , а другият е “генералският вождь” от милЮционерската “партия- ГЕРБ”! И двамата са монтирани във властта , за да изпълняват преките ЗАПОВЕДИ на своите задкулисни начальници и кукловоди , начело с алфа-чакисткият бандит-Путлер, и неговите чекистки и десарски лакеи от петата колона в НРБ!
  Тъй като и двамата са “генерали”, “партийни генерали”, и вероятно не би трябвало да има и голяма разлика между тях, но все пак в пилотската школа на НРБ извършваха малко по-стриктен “естествен подбор” на кандидат пилотите , спрямо кандидат-пожарникарите в пожарникарската “школа” на милицията, НАЛИ!
  А пък от друга страна МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е монтиран във властта от цели 20 години , и би трябвало поне малко да е “наваксал” изоставането си от решетниковият генераль-фатмакмаршаль, но все пак това не е съвсем сигурно, защото самият бокоТИКВАТА казва ,че е проЗт , НАЛИ! А и калинковоКРАСНОкожите му “шамани” от ГЕРБ са си такива , защото той си ги “избира”, като него!
  Това са потвърждава ежедневно, включително днес!
  Днес МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА беше изпратил двама от “десните” си лакеи – гърневски и т.биков да разпространяват фейк и примитивна пропагадност ,за да отклонят вниманието от неспирните “апартаментните” ПОРЦИИ на герберокожите, започнали още преди 20 години , след монтирането на бокоТИКВАТА за генсек на милицията, и до сега!
  Даже тъпоъгълният т.биков започна да говори откровените си тъпотии и манипулации, като пак се насочи към удобният “опозиционен враг” – Ниновна! Пак започна да говори за нейната приватизация, и за оставката ѝ като зам.-министър от кабинета на Станишев.
  Но все пак т.биков не отчита, че Ниновна все пак си е подала оставката след като нейният пряк началник Станишев лично ѝ я е поискал, докато началника на бандитската организация КОНПИ(р) не е подал своята оставка , дори след като бокоТИКВАТА му я е поискал! Излиза че Ниновна е постъпила много по-честно и си е подала оставката лично на Станишев, докато бандитският шеф на ОПГ-КОПНПИ не иска дори да направи опит да си подаде оставката на “всевишният вожд” на НРБ – МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА!
  Освен това т.биков по-добре да не говори за “приватизация” , защото сегашният му партиен сводник – бокоТИКВАТА проведе НАЙ-бандитската “приватизация”,провеждана някога в НРБ. Защото МУТРОмилЮционеропитекЪТ-нокоТИКВАТА “приватизира” ВЕКОВНОТО монополно тютюнево предприятие -Булгартабак, и то вече фалира, само 4-5 години след боковската “приватизация”.
  Булгартабак не фалирал НИКОГА, дори и по времето на комунизма, но бокоТИКВАТА успя да постигне това , защото си е проЗт ,и защото е МУТРОмилЮционеропитек от пожарната!
  Така че ,дори и в сферата на приватизацията бокоТИКВАТА е далече след Ниновна, а освен това тя дори сама си подава оставка лично на Станишев, докато МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА не може дори да уволни бандитският шеф на КОНПИ, който той сам е назначил!
  И въпреки личните компромати на гърневски и т.биков срещу нея, Ниновна все още не повдига въпроса нито за многомилионният барцелонски вигвам на техният “партиен вождь”, нито за гръцкият му туземен остров……….
  И както се вижда , докато в другите нормални държави си пазят националната СИГУРНОСТ , и заради това са на първите места в класациите, то в НРБ МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА “пази” само АПАРТАМЕНТната сигурност на неговите герброкожи , задкулисните им ЛОБИСТки ОБРЪЧи и калинковоКРАСНОкожата му бюрокраДция…….и за това НРБ вече е след 150-то място по свободата на слоовото………

 6. Дневник е най-новата китка в букета от присъдружни медии на ГЕРБ. Медията ще получи обилна заявка за платена реклама да изборите. Не, няма да са като Блиц, ПИК, 24 часа и т.н. По-скоро ще бъдат “политематични” като ТВ Европа. Единственото табу ще е ББ.

 7. “Защо бившият журналист Иво Христов беше избран за настоящ наставник на президента Румен Радев”
  Защото краставите магарета през 9 дерета се подушват.
  Ако го питаш ива христава с физиомутра и излъчването на парижки кочияш от 19-ти век именно благодарение на филма на шлюхата даря асламова той е намерил сили у себе си да измисли визия как да спаси “умирающия болхария”. Пълен напред с таран пРЕЗИДЕНТ Фърчилков към евразийските бъднини.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 8. Нямам никакви съмнения, че Боклукът ива христава ще прочете статията и коментарите. Дано сколоса, то от правене на мръсотии на България време няма, да отвори долният линк. Белким нещо му просветне в дебелата чутура.

  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5CA505862F9CE

 9. Европарламентът въпреки яростната съпротива направи първата крачка към изравняването на доходите на нашите шофьори с тези на колегите им от нормалните европейски страни. Да им е честито! Тази година на шофьорите, догодина на лекарите и учителите…
  Както се шегуваха партайгеносите през соца – когато всеки си построи социализъма за себе си, тогава и ще възтържествува в цялата страна. Дори, ако не се лъжа, някой от блестящите ни сценаристи (Георги Мишев, сигурно) беше го включил като реплика във филм.
  Като казах “соца”, бързам да се извиня на тези, които виждат в тази подигравателна дума елементи на на умиление,носталгия, пиедестализация и почти реабилитация (рехабилитация?). Нямам това предвид…
  Също така се извинявам, че коментирам извън темата, ама Иво Христов си е гад – какво да му коментираш?

 10. Kръжeцитe около президента, да са ни живи и здрави, май ce cъбраxa да решават, защо са се събрали. Ho, как няма да ce съберат, все пак е естествена противoтеза на “Вий сте прости и аз съм прост, затова се разбираме”.
  Като изключим нелепата проруска пропаганда, не е толкова зле че колелото се върти.

 11. Статията в линка даден от SMS е поглед, който отдавна трябваше да се появи в медиите. Faktor е медия, която като цяло е с добра репутация, включително сред много от съфорумците. Адвокат Станев излага много от точките, които бяха дискутирани по предишна публикация във форума. Не споделям възторга му от Цветанов, но също като него мисля че за апартамента на Цветанов от легална гледна точка ще се окаже сметката излиза (при Пламен Георгиев и ко. обаче едва ли е така). Но както и адв. Станев казва крайно еднопосочното разследване говори за поръчкова журналистика и волно или неволно обслужване на хибридка.

  Случаят на Иво Христов е без коментар. Но дори и тук възниква въпроса- защо за това се говори единствено в блога на Иво Инджев??? Защо нито една от разследващите медии раздухващи апартаментгейт, не погледне назначенията около президента, които са пряка заплаха за националната сигурност, нарушаващи сами по себе си куп закони, а и със сигурност доста интересни от имотна гледна точка???

  Прави впечатление още едно нещо- единствено в анализите на Иво Инджев присъства както заклеймяването на корупционните практики, така и критичният поглед защо нещата се случват точно сега и по този начин. Което показва съвсем ясно защо г-н Инджев избира за своя платформа този блог, а не някоя от другите СЕМ. Вече дори и в медиите които доскоро изглеждаха незасегнати, не е ясно кой кой е.

 12. В “тази страна” в която “всички сме братовчеди”, авторът на статията във Фактор е изобличен кат лют гербер. Неговата “обективност” клони към нула.
  Ето на какво попаднах пък аз.
  https://offnews.bg/nashite-avtori/res-lvii-ave-batce-furanturi-700682.html

  https://www.mediapool.bg/na-tsvetanov-mu-e-slanchevo-i-ne-mu-se-komentirat-apartamenti-a-samo-konspiratsii-news291836.html

  Моят скромен извод е, че духът от бутилката е изпуснат и маса силни на деня с имотни реализирани щения няма да си останат само с лек уплах.
  А и нашенецът на тази тема е болезнено чувствителен. Гонка до дупка и никаква прошка. Няма катарзис който да трогне сърцето българско в апартаменталната сага.

  Както казваше Горби за одиозната си перестройка, “просець пошьол”.

 13. Когато рэшэтникaв е правил кастинга за бг президент, условието наистина е било избраникът максимално да се доближава до бaрисaв, вероятно с цел един ден двата фатмака да се изправят един срещу друг в “битка”, която бaрисaв да загуби (на зáвалията вече му е изписано на лицето колко му е писнало да се прави на политик). Комичното е, че радэв повече напомня на цвэтанaв, който факт е доста встрани от намеренията, защото цвэтанaв áко и да не е най-мразеният политик у нас, то със сигурност е един от най-нeхаресваните. Но дори той има едно решаващо предимство пред радэв: каквито и да ги плещи, авторството на “мъдростите” му е лично негово и това го прави автентичен в очите на масовата публика (отнася ce и за бaрисaв). Това е огромно предимство на тия двамцата пред президентчето, което рецитира наизустени текстове, които му пише парижкият кочияш (същото впечатление имам и от элэна йончэва, чиито текстове нищо чудно да се пишат също в президентството – тя там има стари връзки по съветско-комунистическа линия). радэв никога няма да стане голям политик, защото е невзрачен, скучен, дървен, без дар-слово, които недостатъци се компенсират от куп бавачки и суфльори зад гърба му. Тази формула няма как да работи дълго, както не проработи и с гоцэ.

 14. до G_G
  “Faktor е медия, която като цяло е с добра репутация, включително сред много от съфорумците.”

  🙂

  Трогателни са опитите ви да защитите корумпираните комунистически боклуци от ГЕРБ.

 15. Ужасяващо,почти смръзяващо е това правителство в сянка.А Иво Христов е типично дете на функционери използвали облагите,живели из Европа,”мразейки я”.

 16. Mika, никого не защитавам. Не съм гласувал за ГЕРБ, няма и да го направя. Но както и г-н Инджев пише в статията- “правосъдието” и скандалите някак си се случват само на тези казали нещо срещу Русия. Убедн съм, че Цецо Светецо има много на съвестта си, но това не отменя кога му се случва произшествието. А някои да е поискал реална сметка на Доган, на Пеевски, на Йончева покрай КТБ?? Не. Просто те и много други (твърде много за да ги изброя) служат вярно на КОЙто трябва.

 17. към GEORGI NIKOLOV | АПРИЛ 5, 2019, 12:10 :

  г-н GEORGI NIKOLOV, искам да отбележа ,че в сатията от OFFnews, авторът ѝ е споменал за т.нар. “либерално-консервативни” войни?!?!?
  Но той не е утчонил ,че не “либерастите” и “соросоидите” предизвикаха тези противопоставяния, а тъкмо т.нар. “консерватори” започнаха тези “войни” и спорове!
  Също така искам да отбележа ,че различията между истинските либерали и консерватори не са причината за сегашното противопоставяне, защото сегашните “консерви” ,които се представят за “автентични” консерватори , са всъщност всичките крайни лево-десни ПОПУЛИСТКИ лумпени и фанатици, които сега си намериха “спонсор” в лицето на чекисткият иделогически доносник – Путлер.
  Ето тези путеристки “консерви” посочиха ,точно сега, “либерастите” и “соросоидите” за своите архиврагове, по заповед от своят “консервативен” гасударь.
  Сега, именно те са против либералната западна цивилизация ,такава каквато я виждаме през последните над 200-300 години, а не истинските консерватори!
  Популистките лумпени винаги се нуждаят от “врагове” , по възможност “архиврагове”, с които да оправдаят ТОТАЛитарната си некадърност и неспособност,и когато се стремят да се докопат до властта ,и след това ,когато вече са я получили. Защото те НЯМАТ никакви политически идеи, ценности и идеали, те имат само своите ЛИЧНИ цели и интереси , и интересите на шайката към която принадлежат, и на техните гасудари.
  Ето това е и причината поради която сега се използват популистките ФЕЙК-“консерви” срещу либералите, а освен това те са взаимносвързани и с ФЕЙК-“либералите” ,като ДПС. Които също като тях използват властта само за своите лични меркантилни и корупционни цели и интереси.
  Така че , ето такива са ПОПУЛИСТките лумпени и фанатици, които се обявяват за ФЕЙК-консерватори, и за ФЕЙК-либерали ,които сега се използват от техните гасудари и вербовчици срещу “либерастите” и “соросоидите”…….

 18. Все в този ред на мисли ще допълня, че фейк-консерваторът Дудука водил тия дни ментора си Джефри ван Орден в сарайско-библиотекарския институт, където на скъпия чуждестранен гост била връчена някаква награда. И кръгът се затваря.

 19. „защо бившият журналист иво христов беше избран за настоящ наставник на президента румен радев“

  Защото все още е възможно държавни и обществени постове да се заемат от български граждани, които нямат нищо общо нито с БЪЛГАРИТЕ, нито с БЪЛГАРИЯ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.