Как руската агентура обяснява на публиката защо Иво Инджев още не е убит от руснаците

Руският посланик в Лондон Александър Яковенко ( ръкомахащият на снимката) е цитиран днес да уверява за пореден път, че нямало как Русия да стои зад отравянията с “Новичок” във Великобритания. https://www.svobodnaevropa.bg/a/29867629.html

 

 

 

 

 

Представител на демократична държава не би се досетил да използва руския аргумент, според който доказателство за невинност е фактът, че жертвите са оцелели. Нормален човек в подобна ситуация би отричал, че изобщо е възможно неговата държава да изпраща убийци да избиват с оръжие за масово поразяване хора, пък били те и политически противници. За Москва и за самия Путин обаче най-валидното оправдание е, че професионалните им убийци не биха пропуснали да си свършат ефективно работата.

Иначе казано, днешна Русия се гордее с професионализма на своите екзекутори и го изтъква като самозащитна теза. Друг е въпросът, дали това перчене се базира на факти. Известни са случаи, в които набелязани за физическо унищожавани жертви на руската отмъстителност са оцелявали. А и “грешки” са ставали. Например при първия атентат срещу Стефан Стамболов на 27 март 1891 г. руските наемници застрелват  в София вместо него министъра на финансите Христо Белчев, който се разхождал с набелязания за отстрел “русофоб”.

Друг пример от по-ново време?

На 18 ноември 1998 дава служителят на най-секретната част от ФСБ ( КГБ) Александър Литвиненко заявява на пресконференция в Москва, заедно с още пет маскирани негови колеги, че през ноември 1997 г. са му наредили да убие Борис Березовски,  заместник-секретар на Съвета по сигурност на Руската федерация към президента Борис Елцин. Литвиненко и колегите му отказали да изпълнят заповедта, след което техните началници започнали да ги заплашват с физическа разправа за това, че не искали „да убият евреина, който ограби половината страна“. 

Голям провал на “професионалистите”. Но и това не е всичко. Две седмици по-късно е направен опит Литвиненко да бъде ликвидиран на улицата. Отново провал. Едва на третия път, през 2006 г. успяват да го убият с полоний в Англия. По мнение на неговия събрат-беглец от руските служби Виктор Суворов ( Резун) до убийството му се е стигнало благодарение на факта, че Литвиненко категорично отказвал да се крие и да се пази. Самият Суворов обяснява собственото си оцеляване през десетилетията, с обстоятелството че се придържа към правилата на конспирацията. 

Като става дума за гордостта на руско-съветските убийци от собствените им умения, техните възторжени български почитатели припяват същата песен. В българските форуми в социалните мрежи най-употребяваното “доказателство” в защита на отровителите на сем. Скрипал е именно увереността, че руските другари не биха пропуснали да го убият. Щом не са успели, значи са не са те, гласи българското путинистко ехо, инструктирано пряко от Москва. https://fakti.bg/world/291871-?mobile_full_version=1 

Нещо подобно като “логика” се опита да подхвърли и в ivo.bg днес анонимен провокатор с агентурно име Барак Осама, според когото авторът на тези редове е все  още жив и здрав само защот … е “руска агентура”. Под формата на спор с други коментатори той “заключава”, че нямало друго обяснение защо Иво Инджев не е убит досега от руснаците ( отбелязал съм тази провокация го като спам, но я публикувам тук, за да се види анонимното лице на нашистката злоба).

Да ви звучи като подстрекателство? И така да е, в нашата държава ( и от моята биография след серия останали безнаказани, макар и частично разкрити заплахи с убийство) от опит е ясно, че да се разчита на защитните функции на институциите срещу подобна свинщина, е безсмислено. 

Барак Осама

barak.osama@abv.bg

84.238.149.43

Отбелязан като спам от ivo

Към SMS: написал си един куп нелепости. Логично е като си неявна руска агентура да не те знае всеки. Ти правиш сравнение с представителите на явната руска агентура у нас която се вижда с просто око. Защо като Инджев е толкова неудобен на руснаците са го оставили жив и здрав толкова години да им вреди?!

33 мнения за “Как руската агентура обяснява на публиката защо Иво Инджев още не е убит от руснаците”

 1. Идиоти да искаш.
  ДГД!
  И къде са съответни служби или сега целият държавен ресурс е на апартаментална вълна. Всички да си запазят благите евтини имоти и по възможност позиционирането в Моделът КОЙ.
  За всичко останало, вкл. и заплахите и постоянните не дотам завоалирани подстрекателства срещу Иво всеки да се оправя сам както сколоса.

 2. Няма следи от умствена дейност при русолюбците. Няма как да има и логика при липсата на умствено усилие. Как тогава аргументите им да са смислени?

 3. До barak osama:
  Дай, Боже, на руската агентура все такива като Иво ИНДЖЕВ да ѝ служат! Дори мисля, че десетина като него за България стигат.
  Междувпрочем, в последно време като бродя из мрежата и по книжарниците, оставам с впечатлението, че взеха да се множат /е, не чак така талантливи, но все пак…/. А колкото повече стават, толкова по-защитени са, защото се обезсмисля физическата разправа. А и природонаселението взе да проглежда, ей!
  И друго си мисля – щом комунягите-русофили са опрели до троленето на такива полуграмотни борсуци като теб, хептен са я закъсали. Както е тръгнало, скоро ще река и аз като моя приятел тук ЖОРЖ: “ДГД! Много мина, мъничко остана!”
  🙂

 4. А сега се “насладете” на изгледи от Чита. Боклукчийската столица на Педерацията. Град по-голям от нашите Пловдив и Варна.
  https://varlamov.ru/3385024.html

 5. За мен Иво Инджев, Николай Ненчев Президент Плевнелиев, Александър Йорданов…. са малцината истински българи, опълчили се на руското иго!

 6. За носталгиците по ссср1-какую страну просрали е долният линк.
  Между другото, мой приятел, професор по балканска история в СУ “Климент Охридски” ми разказа как преди няколко месеца на симпозиум с колеги в Белград станал свидетел на следният разговор между сърбин и словенец. Двамата на всичкото отгоре състуденти и приятели.
  Почва сърбина: “Помниш ли Даворе колко лепо ни беше га бяхме заедно от Триглав до Дойран”.
  Словенецът се усмихва и отговаря: “Па друже Зоране, сега пък на нас ни е хубаво”.
  Тресе ги югоносталгията И сърбите ама другите “братски” народи се “ослушват” и пет пари не дават за чувствата на великосръбските шовинисти по изгубено “величие” на СФРЮ.

 7. Като малък, спомням си, разказвахме разни вицове, в които героите бяха бай Ганьо американеца, бай Ганьо французина и т.н. Да съм бил 6-7 годишен… Нашият бай Ганьо прецакваше всички, естествено.
  Мисълта ми е другаде – има хора, които са зацепили някъде около седмата си година и не мърдат повече. От една страна, това е хубаво, защото си остават деца завинаги. От друга страна, за нас е малко отблъскващо да влизаме в разговор с такива хора. Не приемат аргументи, по детски се инатят, а често започват и да нервничат, ако не стане непременно на тяхното.
  Такива хора размишляват в много големи категории. Руснаците, американците, европейците и т.н. Както в нашите детски вицове.
  Та този Барак Осама не е нищо повече от инфантил, който (по силата на задължителното образование) може да пише, но не може все още да мисли аналитично. За тези инфантили животът на другите е само част от някаква игра.
  При децата всичко е игра.

  За съжаление някои от тях вече определят как ТРЯБВА да живеем…
  И така играта, както казват у нас, загрубява.

 8. Коментарът отбелязан като спам, май е от човек, който си въобразява, че ако някой е жив, това е благодарение на Путин. Kой беше казал, отнеми на човека бог и той ще търси на кого да се кланя.
  Hякой някъде развял някакво знаме, cледва размяна на коментари, бликват натрупани с годините преживявания, и снежната топка, става на лавина.
  Pазбира се, ако знамето беше турско ,американско или на държаватa Израел, определени среди щяха да надуят гайдите. Това обаче само доказва, че непрекъснато сновем до Европа и назад.
  Hякой въобще смятат Европа за мръсна дума и предпочитат казашки ботуш. По желязната логика , Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле , не заминават за Русия ,а си стоят тук на топло.
  Дано бебета които са се родили днес, да са далеч от такива безсмислици.

 9. Руско издание манипулира: България изчезва, защото се отказа от дружбата с Москва

  Руското седмично издание „Аргументи и факти“ публикува статия на свой наблюдател, посетил София, за да „види как живеят сега българите“. Тя е пълна с откровени нелепици и манипулации, стигащи до безумие.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/rusko-izdanie-manipulira-balgariya-izchezva-zashtoto-se-otkaza-ot-druzhbata-s-moskva

 10. След посрещането на Илияна Гундяева – Йотова в щатите, след нея се помъкнаха и други подобни хрантутници, да притесняват спокойния и уреден живот на нас, американските граджани, избягали колкото можем по-далече от Кремъл. Какво обаче ни гарантира, че лигитимирайки се с подобно изследване, няма да станем лесна плячка на хора като убийците на СКрипал, които както се видя дейсват необеспокоявани и в България. Ясно е че най-много ги боли днешните властници от това че не сме там да им гледаме золумите, а само циганите и старците останаха, да берете душа, но не ни притеснявайте, ако обичате, другарки.

  Уважаеми сънародници,

  Институтът за изследване на населението и човека (ИИНЧ) е част от Българска академия на науките, обединява департаментите по демография и психология (www.iphs.eu). В настоящата година ни беше възложен национално отговорен проект „Разработване на политики насочени към българите в чужбина“, с ПМС № 315 от 19 декември 2018 г., обн. ДВ бр. 107/28 декември 2018 г. Изследването има за цел анализ на причините за емиграция в различните български общности и страни, очертаване на моделите на адаптация, както и генериране на идеи за нови политики от страна на българската държава, насочени към хората, които живеят извън страната.

  Като първа крачка към реализацията му сме подготвили анкетно проучване, което се състои от 37 въпроса. Те включват както въпроси с различни възможности за отговори, така и въпроси, с възможност за отговор в свободен текст. Анкетата е анонимна и ще ни помогне много в стуктуриране на следващия етап от изследването.

  Моля, не се притеснявайте да отразите мнението си. Искаме да ви уверим, че подобряването на политиките в България, които са насочени към българите в чужбина е наша кауза.

  Анкетата е онлайн. Линкът към нея е https://kwiksurveys.com/s/TcZzIv3c#!/0

  Предварително Ви благодарим за съдействието!

  Директор: Проф. д-р Й. Зографова

  Ръководител на проекта: Проф. д-р А. Христова

 11. Тука сте се събрали или най големите лапнишарани или назначените за русофоби колеги на Иво Инджев 😉 Защо никой от видните “русофоби” Ал. Йорданов, Инджев и тн. не коментира това че 3500 човека е са изхвърлени от руския собственик на “Булгартабак холдинг” който е собственост на Внешторгбанк(ВТБ) – банката на Путин и ФСБ? Нали уж защитавахте българските интереси?

 12. Лейба Давидович/Троцки/ е убит от втория опит,фон Папен не е убит при бомбения атентат в Турция,дори не е сериозно ранен,Папа Йоан Павел Втори също не е убит,да не продължавам списъка,че там попада и малко съмнителния Владимир Костов…

 13. Към Христо Христов:

  Ами напиши ти, щом знаеш повече и не си “назначен русофоб”.

  Или знаеш нещо, но не го пишеш от страх и кълвеш онези, които не знаят, но ти се виждат “назначени русофоби”?

  Щом си нещо повече от “назначените русофоби”, докажи го. Пиши, рискувай си кожата и спокойствието. Застани с физиономията и името си зад разкритията си, а не мишкувай като паразит върху чужд гръб, който ти се вижда “назначен”.

 14. Булгартабак, Внешторгбанк, Путин, ФСБ, замесени в поредната измама, и какво, скромните коментатори са виновни ,че нямат информация.
  E, Христов намери повод, обиди, върви по живо по здраво…

 15. Публично, с много страст и талант, Георги Mарков е описал убиийците cи, нo причината да бъде убит, може би e
  oнова което убиийците са крили и пред себе си, залъгвайки се, че все някога ще могат да оправдаят престъпленията си в името на нещо в което никога не са вярвали…В Cредновековието са горели на клада.
  Г- н Инджев виe сте късметлия, с такива почитатели като Христo Христов, врагове не ви трябват. Внимание: В момента прокуратуратa не е надеждна, прекалено e заета да мери квадрати, свои и чужди.

 16. Не знам дали си спомняте, но след атентата срещу папата, Тодор Живков излезе със същия железен “аргумент”: “Ако бехме ние, немаше да е жив”. Комунистите искрено се гордеят с двете неща, които единствено им се удават – да крадат и да убиват и им е много обидно като ги изловят в изцепка.

 17. Към Христо Христов: Коментираме.А утре ще изкоментираме и убийството на президента Лех Качински на още 95 човека на 10 Април 2010 г. и ще почетем паметта на 22 000 убити поляци на 05 Април 1940 г. Това са масови убийства на хора и човешки съдби!

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=171166933877051&id=100029512371160
  П.П. Много обичам пържен шаран.

 18. Не се смятам за лапнишаран и не е тук мястото да водя диалог с г-н Хикс, но индиректно искам да му кажа/и на сподвижниците му/ следното: 1. Правете разлика между русофилия и путинофобия; 2. Това, което се случи в КТБ, Белене, Южен поток, Булгартабак, Цанков камък и други знайни и незнайни “руски проекти” е благодарение на това, което вие подкрепяте и срещу което ние роптаем; 3. Българските интереси най-напред се защитават на най-високо управленско ниво. Това се опитваха да правят Плевнелиев и Ненчев, преди това Стамболов и Цар Борис III – знаем как завършват такива опити. 4. Наглостта Ви стига дотам, че отбелязвате годишнината на атентата в църквата “Света Неделя” с книга, изопачаваща истината и българската история. 5. Не ровете в блогове и страници, съдържанието на които не ви е по вкуса. Ние така правим.

 19. Предварителен анализ на въздействието на промените в Газовата директива на ЕС върху продължението на Турски поток
  Илиян Василев

  https://kafeneto.wordpress.com/

 20. Луд умора не знае. Проруската агентура действа неуморно по зсички линии.
  В един от сайтовете беше обявено,че на 11. април-18,30 часа във военния клуб ше бъде представена книгата на Иван Костов “Свидетелства на прехода”.
  Вчера на първата си страница един жълточервен вестник си направи реклама с портрета на Костов и заглавието “Иван Костов с растърсваща исповед”. В текста се съобщава,че на 11.април в зала 3 на НДК ще се представи книгата. С познат акцент се преразказват пасажи от нея с личен характер за Костов.Позицията на анонимния автор на статията е пределно ясна от многократните повторения “Командира”,”Командира”,”Командира”.
  В 2 вътрешни страници на вестника се дава интервю на Наталия Русева с някой си /за мен поне/ Бончо Асенов – професор и автор на много книги. Той се хвали,че служил на родината в ДС и обвинява Георги Марков,че също бил агент на ДС.Марков бил убит от англииското разузнаване. Изобщо пълна каша.
  Та искам да кажа: Другари,като искате да лъжите и да си правите реклама – правете го,кой ви бърка,но поне съобщете истинското място,както и часа,на представянето на книгата на Костов.
  Аман от активни мероприятия.

 21. Първо на първо бончо асенов е дърт комуняга-десар-графоман. И има си хас да бъде другояче. МИ-6 е ликвидирало Георги Марков защото с репортажите си е имало непосредствена опасност соцлагера да се разпадне скоропостижно и английските разведки и контраразведки да се окажат одма на улицата.
  ДГД!

  За книгата на Иван Костов ето го денят, часът и мястото на премиерата ѝ.
  Премиерата на книгата ще бъде на 11 април 2019 г. от 18:30 ч. в зала “Концертна” на Централния военен клуб, а участие в дискусията ще вземат писателят и главен редактор на изд. “Сиела” Захари Карабашлиев и проф. Калин Янакиев.

 22. @VALCHEV:
  Честно да Ви кажа, русофобия изпитвам откакто съм станала съзнателен човек. Умишленият акцент поставям на думата “съзнателен”. Путинофобията ми възникна в мига, когато оня миндил в Кремъл най-нагло взе да гази закона и да се менка за президент с другия миндил Димона. После се случиха още и още неща, които съвсем аргументирано ми затвърдиха путинофобията. По обясними, донякъде и биологични причини путинофобията скоро ще отшуми. Нищо и никой обаче не е в състояние да ми поклати осъзнатата русофобия. Ни руска литература, ни руски балет и други художества, ни широка руска душа. Тази последната горещо препоръчвам здраво да си я държат някъде там зад Урал. ‘Щото ако случайно я срещна у нас, ще се разправям с нея с тоягата.

 23. Какво да кажа, и тук има тролове като Христо Христов а, за Иво бих му препоръчал да не се доверява на службите за безопасността му. Всеки знае че, цацаров е безпрекословно служещ на Чайка/ или иначе казано на КГБ/. Затова е необходимо да го пазим, защото той е смел и не се впечатлява от заплахите отправени към него .

 24. КЪМ ВИСОК: „За мен Иво Инджев, Николай Ненчев Президент Плевнелиев, Александър Йорданов…. са малцината истински българи, опълчили се на руското иго!“

  Бързате в изводите си и допускате много неточности. Ако трябва да говорим за „опълчване“ към“ руското иго“, то от хората, които изреждате само един-единствен отговаря на това. Но в национален мащаб ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ПРИЕМАТ РУСИЯ-СТРАНАТА ПРИЧИНИЛА НАЙ-МНОГО ЖЕСТОКОСТИ И ЗЛИНИ НА БЪЛГАРИЯ, ЗА ВРАГ. И още нещо. Няма „истински българи“, има БЪЛГАРИ! А към тези БЪЛГАРИ допринесли изключително много за БЪЛГАРСКАТА КАУЗА, БЪЛГАРИТЕ се обръщат с почтителната степен БАТ. Пример: БАТ СТАМБО.

 25. към христа христав:
  Тук сме коментирали фалирането на КТБ от “успелият бизмесмем” пееФски, таварищ путлерист христав!
  Всеки е информиран ,че далаверата с най-бандитската “приватизация” на Булгартабак беше проведена през първият мандат на банкянският пожарникарин Винету. Тогава той ,заедно с Доган , и техните обръчи “разрешиха” на ВТБ първоначално да “приватизира” Булгартабак, за да прикрият че те са истинските купувачи на Булгартабак. Така те получиха “услуга” от своят бандитски главатар Путлер, който заповяда на ВТБ да прикрие истинският купувач на Булгартабак. След това ВТБ препродаде формално Булгартабак на български офшорки, които получиха кредитите за тази препродажба от фалираната КТБ. И тези кредити за Булгартабак са и една от основните причини за фалирането на КТБ , защото тези кредити никога не са погасявани от офшорките и задкулисните им собственици от властта. Собственика на КТБ казва ,че Доган и Винету са получили по 10% от Булгартабак, за да “разрешат” приватизационната далавера чрез двойната препродажба и “изпирането” на Булгартабак, през ВТБ и КТБ.
  Така че Путлер “услужи” ,чрез ВТБ, на своите местни туземни бандити , за да ги прикрие. Путлер “изпуши” по една булгартабакова “лула на мира” , заедно с Доган , Винету и техните бандитски олигарси и обръчи!
  Това е основната информация , но ти, ако имаш по-подробна информация можеш да ни я дадеш, не вярвам някой да е против това!
  Освен това тук няма русофоби ,а само РУБЛОфоби! Коментаторите тук не са против Русия и руснаците, а против Путлер и неговите туземни РУБЛОфили.
  Ако и вие сте РУБЛОфил , то тогава ние също сме против вас.
  И накрая ви припомням ,че ако имате допълнителна информация за далаверата с Булгартабак , можете да ни я споделите, а също така след като сте путлерист , вие сигурно имате и точната информация, и можете да ни информирате и по колко рубли ви плаща Путлер , за да
  водите хибридната му пропаганда в Европа и ЕС…….

 26. Към ИВАНОВА: „Нищо и никой обаче не е в състояние да ми поклати осъзнатата русофобия. Ни руска литература, ни руски балет и други художества, ни широка руска душа.“

  Радвам се да го чуя, защото това, което казвате е КРЕДОТО НА БЪЛГАРИНА, а докато има БЪЛГАРИ, БЪЛГАРИЯ няма да умре.

 27. Към Иванова:

  Напълно споделям Вашата позиция!
  Ще продължа да мразя всичко руско,
  даже и след като си отиде Путин, точно както Русия е рушала България векове преди той да дойде на власт!
  А що се отнася до културата – тя няма нищо общо с Русия! Културолозите поставят “руската култура” в графа “Паразитна култура на подражанието”. Писал съм не веднъж по въпроса в този блог.

 28. Здравейте,скъпи приятели! В такава среда съм израснал, даже пеех руски песни като малък и като по-голям. Но вече ми е неприятно даже да чуя думата руснак! Някои даже ме смятат за фанатик, но това е техен проблем! Но все пак съгласете се, че руската въшка е най-голЕма на света и руският болен е най-здрав ТОЖЕ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.