Още един “русофоб” напуска обкръжението на Борисов

Делян Добрев, един от многобройните висши управленски кадри на ГЕРБ, замесен в скандали с корупционни обвинения, подаде ( отново) оставка. Напуска парламентарната група на ГЕРБ.https://news.bg/politics/delyan-dobrev-otnovo-podade-ostavka.html

Както вече съм отбелязвал, отличителна черта на Добрев е, че като заместник министър на икономиката и енергетиката, наследил на този пост уволнения от премиера Борисов през март 2012 г. Трайчо Трайков, е активното му участие в подготовката за спирането на проекта АЕЦ “Белене”. Това е толкова рядко качество за приближен на Борисов политик, че оцеляването му до днес беше крайно необичайно на фона на масовия мор по “русофобите” в обкръжението на властелина.

Още по-рано, през май 2011 г. , заместник-министърът на икономиката и енергетиката Марий Косев беше изгонен от премиера Борисов за наказание, че е “издал” участието на президента на „Лукойл” България Валентин Златев в преговорите за АЕЦ „Белене” в Москва на страната на Русия ( видно от снимката по-долу). Косев, който в качеството на ръководител на финансовата група на преговорите с “Росатом” за АЕЦ “Белене”, участваше и в преговорите с “Газпром”, но си беше позволил да се изкаже срещу дългосрочното договаряне с руския монополист. 

 

 

 

 

Докато Борисов буквално направи изключение за предано загрижената за броя и комфорта на руските туристи у нас туристическа министърка Ангелкова, за която днес той обяви готовността си да изчака проверка във връзка с твърденията за закупен от нея апартамент по занижени цени, то явно за Добрев “няма прошка”.

Както се вижда “зачистката на елита” ( залитащ по Запада) , препоръчана от надзираващия от името на Кремъл България генерал Решетников, продължава. Матушката е отмъстителна и не забравя онези, които са й заставали на пътя. Борисов козирува и изпълнява, като истински генерал от резерва ( на петата колона на Москва) ! https://dnes.dir.bg/gallery/valentin-zlatev-pregovori-aetz-belene-golemi-energijni-proekti-8380389 https://dnes.dir.bg/gallery/valentin-zlatev-pregovori-aetz-belene-golemi-energijni-proekti-8380389

12 мнения за “Още един “русофоб” напуска обкръжението на Борисов”

 1. Знам едно. Ако наистина си подаваш оставката, събираш си партакешините, заключващ се в къщи за да си ближеш самотно раните и си глух и сляп за всякакви увещания да “размислиш”.ТОЧКА. Инак си е театро. Според мен, делян добрев търпи “съпътстващи щети” за “русофобствто”, дотолкова доколкото го е имало в действията му в лавино нарастващият сега “апартаментгейт”.

 2. Kолко пъти Борисов и Сергей Станишев влязоха в спор, кой е трябвало да разпише договорите за „Белене“.
  После просто нареждаше на министъра Делян Добрев, да отиде в парламента и да обясни още и още веднъж, едно и също нещо.
  „И да крещят, и да викат, това е болезненият факт за тях. От 2006 година не са го подписали“ говореше Борисов в 2012.
  И какво стана 2019 година, няколко години и няколко милиарда повече… 10 години невежество стигат. Борисов се упражнява да управлява чрез съчетание с бухалки, почти цялата централна и местна власт и послушни и зависими медии.
  Е и пак не му се отдава особено. И cтига се е оправдавал със Cептемврийското въстание.

 3. Поредния корумпиран боклук, правещ се на “русофоб”.

 4. Венсеремоските амигоси на Путлер във Венецуела:
  https://putinism.wordpress.com/2019/03/20/venezuela/
  Всички казват ,че Венецуела е подобна на арабските петролни монархии, заради огромните си нефтени запаси?!?!?
  Други определят Венецуела като екзотична туристическа държава ,заради природните й дадености и географското ѝ положение и дадености?!?!??!?!?
  Но при Чавес , Венецуела се е превърнала във втори Афганистан, който разчита единствено на хероина , като единствена “конвертируема стока” ,за износ!!!
  Въпреки огромната разлика във икономическите им възможности и потенциал, днес Афганистан и Венецуела живеят по един и същи начин, и населението им – също!
  Може би това се дължи на факта ,че Афганистан и Венецуела имат един и същ , общ наркотрафикант , който се крие зад кемълските стени?!?!?!?
  Същото беше положението с трафика и в НРБ преди 1989г., а и сега си продължава така, даже по времето на югоембаргото вървеше с най-усилени темпове …………

 5. Не е по темата. Анекдот за връо на съвеЦкото щастие в “оригинал”.

  Возвращается немец с работы – жена ему накрывает стол, на котором жареные колбаски и пиво. После ужина они ложатся спать. Это немецкое счастье.
  Приходит домой англичанин после трудового дня. Жена его кормит легким ужином, он пьет чай и отправляется на прогулку со своей собакой. По возвращении, принимает душ, и супруги ложатся спать. Это английское счастье.
  Француз вечером, не застав дома жену, направляется к любовнице, прихватив по дороге бутылку вина и сыра. Это Французское счастье.
  Поздно вечером возвращаются домой русский и его благоверная. Поздно – потому что работали на час дольше для плана, а потом два часа были на партийном собрании, где все в один голос призывали расстреливать врагов народа. Уже в постели успели поругаться по этому поводу и, отвернувшись друг от друга, легли спать. Ночью стук в дверь и требование открыть:
  – Кто там?
  – Народный комиссариат внутренних дел! Открывайте немедленно.
  Дверь открыли.
  – Сидоров? Вы арестованы. Ознакомьтесь с постановлением об аресте и обыске.
  – Прошу извинить, комиссар, я Жданов! Сидоровы проживают этажом выше.
  Чекист смотрит документы:
  – Перепутали, – разворачивается и по лестнице вместе с подручными поднимается наверх.
  Супруги закрывают дверь, ложатся спать, слышат сверху гул и стуки, засыпают. Это советское счастье.

 6. Цялата каша оставя отвратително впечатление. Напълно вярно е, че върви “зачистка” на про-западно ориентирани политици. Но от друга страна след като си заявил определени позиции, би трябвало да знаеш както правата, така и отговорнистите си. Т.е. да има съгласие между думи и дела.

  Зачистката е поръчкова, но корупцията е факт. И особено като знаеш, че плуваш срещу течението, трябва да не се следва примера на русофилските колеги, и да не крадеш като тях.

 7. По повод атаките срещу така наречените ”русофоби” бих искал да споделя някои неща на аудиторията на този блог, защото вярвам че го четат предимно хора с демократични възгледи и евроатлантическа ориентация, сиреч истинските български патриоти. Разбира се четат го и путинските тролове, но за друго ми е думата. Прави ли на всички впечатление, че от началото на годината, комунистите и агентите на Москва в България се опитват да свалят правителството преди юни месец, опитаха всякакви средства, напускане на парламента, подкокоросване на другите парламентарни групи, като агентите на руските интереси от групата на Магарешки, другите ятаци на Кремъл от т. н. “обединени патриоти”, т.е. руския политически прoект на един белокос невръстеник, да напуснат също парламента и прочие. Целта на тази офанзива е да се попречи на България да сключи договор със Съединените американски щати за придобиване на най-новата версия на най-успешния боен изтребител в световната история, печелещ войни от десетилетия и пердашил руските си конкуренти където ги е срещал. Разбира се на руските империалисти им е ясно, че в момента в който България придобие американски изтребители и се включи ефективно в защитата на югоизточния фланг на НАТО на тях няма да им е толкова лесно да си разиграват коня у нас; да си тровят конкуренти, да си провеждат активни мероприятия, да създават политически проекти и прочее хибридни военни действия срещу нас. Разбира се на руските служби им е ясно, че в момента в който Щатите ни въоръжат с техните самолети, те вече няма да ни неглижират така, ще обърнат внимание какво се случва в България, ще се засили сътрудничеството с военните ни структури и спец службите ни, и разбира се че това ще принуди и българските служби да започнат вече да си изпълняват задълженията и да противодействат на руската агресия. Последният рубеж на тази битка на комунягите и рубладжиите са европейските избори. Вярвам че ще се опитат всячески да попречат този договор да се случи, защото той се явява вододел за България, последното и окончателно откъсване от задушаващата хватка на мракобесния кагебист и неговия режим, и отровната зависимост от руското въоръжение, от която все още не сме се откъснали. Призовавам да не позволяваме на комунистите и русофилите да отклонят България от нейния евроатлантически избор. Това трябва да се осъзнае и да се отстоява, особено ако това правителство по някаква причина се поддаде и се разколебае. Със всички демократични средства трябва да ги принудим да удържат избрания курс.

 8. Службите ще започнат да работят за Българиятогава когато бъде изминат пътя на евреите през пустинята,Дори в момента старите кадри обработват новите в службите да служат на Кремъл.

 9. Нещо в линия с горните два коментара.

  Радан Кънев: “100 000 седесари не биха избрали ГЕРБ, а БСП” https://frognews.bg/novini/radan-kanev-100-000-sedesari-biha-izbrali-gerb-bsp.html

  Грешиш Радане- не бихме. То е като да гасиш пожар, с бензин. Някъде в мрежата имаше възмутен коментар от Огнян Минчев.

  Единственото, което не мога да разбера в поведението на хора и медии, които до сега считах за про-европейски е дали са се продали на Кремъл (или винаги са били техни скрити карти) или са супер политически късогледи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.