Важат ли новите правила на Фейсбук срещу езика на омразата за българските фашизоиди?

Не мога да взема отношение по казуса с изтритите от администраторите на Фейсбук страници на Мартин Карбовски по простата причина, че не съм запознат със съдържанието им. За мен той не съществува от онзи 12 октомври 2006 г., когато на третия ден след като бях принуден да напусна БТВ ми се обади по телефона да ми съобщи с плачлив глас, че му е наредено от началството в Дарик радио  да оттегли вчерашната си покана си за участие неделното му предаване. Може щях да впиша случая като “част от цялото”, ако други журналисти не бяха пренебрегнали забраната и ми дадоха думата същия уикенд, на фона на което стана ясно що за “журналист” е Карбовски. 

Въпросът обаче е наистина принципен в контекста на новите правила на Фейсбук срещу езика на омразата, въведени от началото на този месец след касапницата в една джамия в Нова Зеландия, демонстрирана в социалната мрежа. Те гласят в частност:

“Забранява се също речта на омразата, особено когато е използвана срещу групи, определяни като уязвими – най-често малцинства.

Към тази категория забранено съдържание се отнасят постове, дискриминиращи по раса, етническа принадлежност, миграционен статус, пол и сексуална ориентация. Забранява се групи от хора, дефинирани по някоя от тези характеристики, да бъдат сравнявани с животни, престъпници, да им бъдат приписвани унижаващи физически, умствени и морални характеристики”.https://www.svobodnaevropa.bg/a/29868746.html

По логиката на горния цитат в българското интернет пространство дефилират екстремисти, чиято пропаганда би трябвало да бъде спряна. Ето един пример, в който лидерът на партия “Възраждане” заплашва ( както във всяка своя публикация) “подчовеците”:

В съзнанието на всички майкопродавци, американски мекерета, отродени еничари и обикновени жълтопаветни психодесни отрепки отстояването на българската независимост е ни повече, ни по-малко руска пропаганда. Само че ние българите няма да се повлияем от шепа платени подчовеци. Борбата за свободата и независимостта на Отечеството тепърва започва. А когато я спечелим, на всички национални предатели ще им се наложи да отговарят за престъпленията си срещу българския народ. Ние от Възраждане ще се погрижим за това”!

Особености на руската пропаганда

31.01.2019

Автор: Костадин Костадинов

Както вече съм отбелязвал нацисткият термин подчовек ( Untermensch ) е висша форма на езика на омразата , употребяван от нискочели човекомразци, които пропагандират физическото унищожаване на расова основа на цели етноси и народи. За онези, които четат на други езици, давам характеристика на понятието на английски и руски език. 

Untermensch is a term that became infamous when the Nazis used it to describe non-Aryan “inferior people” often referred to as “the masses from the East”

Недочеловек (нем. Untermensch — Унтерменш) — философско-антропологический; впоследствии пропагандистский расистскоевгенический термин из идеологии немецких национал-социалистов. Немецкое слово «Mensch» буквально означает человек. Нацистская пропаганда использовала его производное с приставкой Unter-, чтобы описать согласно со своей концепцией «низших людей» — евреев, цыган, славян, финнов а также так называемых «Mischlinge» согласно нацистской терминологии Третьего рейха

Пита се в тази задача: важат ли наистина правилата на Фейсбук за откровените български фашизоиди или човек трябва лично да звънне на Зукърбъргър, за да му обърне внимание, че в европейска България, член на Съвета на Европа от 1992 г., на НАТО от 2004 -та и на ЕС  от 2007 г. свободно вирее и вилнее нацистката омраза, качена на платформата на неговата мрежа ( за влияние). 

Чудя се също какво означава пасуването по този повод на левичарските антифашистки организации. Прилича на солидаризиране с тяхното момче на принципа на сродяването му с левицата, участвайки в общи митинги с нея ( видно от снимките му редом с червените лидери и оратори ), щом въпросният фашизоид громи с нацистка реторика омразните прозападни българи и ги нарича подчовеци.  

18 мнения за “Важат ли новите правила на Фейсбук срещу езика на омразата за българските фашизоиди?”

 1. Костадинов е типичен “рубладжия”. Или по-точно “грантаджия” (термин измислен пак от тях), защото се съмнявам тези хора да приемат плащания от Русия в рубли, а само в долари. Междудругото в блога на същия индивид има статии достойни за подвеждане под съд за клевета, като например, че г-н Инджев призовавал хора да бъдат запалвани живи и други подобни щуротии…

 2. Червеният (решетников) Иво Христов – с вили в Драгалевци и Царево, с обща площ близо 400 кв.м

  Жената на депутата от БСП има участие и в три фирми с разнородна дейност
  (Като стипендиант на Сорос сигурно той му е дал пари да си купи имотите! Соросоид такъв!) 🙂

  https://www.faktor.bg/bg/articles/cherveniyat-ivo-hristov-s-vili-v-dragalevtsi-i-tsarevo

 3. Към Георги Георгиев:

  Така е, ако исках да си губя времето и да си цапам ръцете, можех да осъдя плужека Копейкин за клевета и примерът с твърдението му, че съм бил призовавал хората да бъдат изгаряни живи е само един от многото, който може да бъде използван.

  Казах в предаването “Лице в лице”, че в други държави колаборационистите ги наказваха със запалени гуми върху главите им ( така беше в Южна Африка), докато у нас да си колаборационист, т.е. русофил, е “гордост”. Изрично подчертах, че не призовавам за нищо подобно, но дадох този пример, за да се види контрастно абсурдът на колаборационизма у нас. Копейкин обаче е “разбрал” обратното на онова, което съм декларирал изрично.

  А какво да кажем за налудното му твърдение, че не той ходел на митинги на БСП, а БСП ходели на организираните от него митинги – както във вица за Гарабед, който поискал от шивача да му пришие балтон върху копчето. Само че не е смешно, а издава наглост и тъпота. Същата наглост и тъпота, която лъха от признанието му, че не е чел книгата ми, но я заклеймява като “най-голямата обида за българите” ( цитирам по памет, не ми се връща към малоумния му текст).

  Всъщност същият, който многократно ме клепа като “доносник”, какъвто никога не съм бил, доносничи и ме клевети обилно. Има късмет, че съм прекалено гнуслив да се занимавам с него в съда. За което не се заричам…

 4. Да почетем паметта на президента Лех Качинск и още 95 човека, убити на днешния ден преди 9 години.Вечна им памет.

 5. Този костадинов защо не си купи билет за ЛЮБИМАТА му РАЗИЯ и там да си харчи РУБЛИЧКИТЕ препечелини от ЛЮБИМЦИТЕ му! Такива като този можите да ги видите на КОПРИНКА на БУЗЛОЖА и в РУСКОТО ПОСОЛСТВО кадето под строй се редят на КОПАНЯТА!IIC…..oIL.

 6. До колкото си спомням преди може би повече от година Фейсбук бяха изтрили профила на няколко българи пишещи срещу геройкото и неговото управление само защото са използвали нецензорна дума. Тогава стана ясно, че има някакви представители на властта, които имат право да изискват от администраторите изтриване на профили. По този повод една българка заведе дело срещу Фейсбук. До къде стигнаха нещата не зная.

  Утре 11.04.2019г четвъртък от 18,30 часа в Централния Военен Клуб в София г-н ИВАН КОСТОВ ще представи книгата си “Свидетелства за прехода 1989-1999”!
  Аз ще отида.

 7. Четях сега статията и коментарите и се сетих за споменатото от вас г-н Инджев, предаване Лице в лице. Беше великолепно, от начало до край. Не съм виждал скоро така някой да громи в ефир противниците и зложелателите си, които очевидно за всички е, че разчитат само на откровени лъжи и клевети и най-брутална агресия като аргументи. Пуснах си го 2 пъти, тъй като това предаване го гледам само в интернет и с определени гости. Не ми допадат определени русофилски наклони у водещата. В тази връзка г-н Инджев освен искрената ми възхита към представянето ви, имам и една препоръка към вас. Имам предвид следното; водещата направи внушение(не и е за първи път), че българите били чувствали руснаците близки, по културни ли исторически ли причини и били чувствителни когато става дума за Русия, в смисъл че и симпатизирали.. Първо това е откровена лъжа, отправна точка номер 1 от руската пропаганда. Аз брат ми и девет десети от моите познати имаме сходни, да не кажа индентични с вашите разбирания за Русия, Съветския съюз, Руската империя и всички инкарнации на тази Империя на злото, както я нарече президента Рейгън светла му памет. Та за кои българи точно говори водещата, за лумпените и продажниците привърженици на руските политически проекти ли ? Те са няколко процента. Има и облъчени от руската пропаганда,но когато стане дума за реалните неща всички искат западното, стоки, услуги, автомобили, технологии, стандарт, пари, образование, никой не ползва нищо руско, даже и техните поклонници. Та къде ги видя Цветанка Ризова тези българи русофили незнам, може би дружи твърде много с такива. Та препоръката ми към вас уважаеми г-н Инджев е следващия път като се опитат да ви пробутват такива внушения, не давайте за пример само 2,5 милиона българи на Запад в Америка, Канада, Европа Австралия и т.н. (и само 24 хиляди в Русия, съветизирани от преди. В Украйна българите са поне 250 хиляди за сравнение), а давайте и поне 80 процента от българите в страната, които отдавна са избрали да живеят по западни стандарти в една евроатлантическа и демократична България, а не в съветски затвор и за човека, и за духа човешки.

 8. По повод атаките срещу така наречените ”русофоби” бих искал да споделя някои неща на аудиторията на този блог, защото вярвам че го четат предимно хора с демократични възгледи и евроатлантическа ориентация, сиреч истинските български патриоти. Разбира се четат го и путинските тролове, но за друго ми е думата. Прави ли на всички впечатление, че от началото на годината, комунистите и агентите на Москва в България се опитват да свалят правителството преди юни месец, опитаха всякакви средства, напускане на парламента, подкокоросване на другите парламентарни групи, като агентите на руските интереси от групата на Магарешки, другите ятаци на Кремъл от т. н. “обединени патриоти”, т.е. руския политически прoект на един белокос невръстеник, да напуснат също парламента и прочие. Целта на тази офанзива е да се попречи на България да сключи договор със Съединените американски щати за придобиване на най-новата версия на най-успешния боен изтребител в световната история, печелещ войни от десетилетия и пердашил руските си конкуренти където ги е срещал. Разбира се на руските империалисти им е ясно, че в момента в който България придобие американски изтребители и се включи ефективно в защитата на югоизточния фланг на НАТО на тях няма да им е толкова лесно да си разиграват коня у нас; да си тровят конкуренти, да си провеждат активни мероприятия, да създават политически проекти и прочее хибридни военни действия срещу нас. Разбира се на руските служби им е ясно, че в момента в който Щатите ни въоръжат с техните самолети, те вече няма да ни неглижират така, ще обърнат внимание какво се случва в България, ще се засили сътрудничеството с военните ни структури и спец службите ни, и разбира се че това ще принуди и българските служби да започнат вече да си изпълняват задълженията и да противодействат на руската агресия. Последният рубеж на тази битка на комунягите и рубладжиите са европейските избори. Вярвам че ще се опитат всячески да попречат този договор да се случи, защото той се явява вододел за България, последното и окончателно откъсване от задушаващата хватка на мракобесния кагебист и неговия режим, и отровната зависимост от руското въоръжение, от която все още не сме се откъснали. Призовавам да не позволяваме на комунистите и русофилите да отклонят България от нейния евроатлантически избор. Това трябва да се осъзнае и да се отстоява, особено ако това правителство по някаква причина се поддаде и се разколебае. Със всички демократични средства трябва да ги принудим да удържат избрания курс.

 9. Умишлено пуснах горното втори път, мисля че е изключително важно и дано аудиторията му обърне внимание. Изключително важно е за бъдещото ни свободно и благоденстващо съществуване договорът между България и Съединените щати да стане факт, едва тогава лично аз ще дишам далеч по-спокойно за бъдещето.

 10. “Файненшъл Таймс“ откри офис в София
  Кейт О’Риърдън: София е неустоима дестинация за подобна инвестиция

  (Репортажното фото отразява оптимистичната атмосфера от откриването на офиса на FT в България, но някак отровена и загрозена от неискреното присъствие, в средата, на една жалка руска подлога, пародия на столичен кмет и саботьор на хармоничното развитие на София.)

  https://offnews.bg/obshtestvo/fajnenshal-tajms-otkri-ofis-v-sofia-701040.html

 11. https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/mo-na-velikobritaniya-samoletat-na-polskiya-prezident-kachinski-e-bil-vzriven

  Памет за полските герои!✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  Бог да ги прости.
  Лично на мен сега ми е интересно мнението не на тов.Лавров или на тов.Шойгу, нито на тов.Вовкин.
  А на г-н Туск, г-н Юнкер, г-жа Меркел, г-жа Могерини…
  Целият политически и военен елит на една държава, член на ЕС и НАТО буквално е бил ликвидиран!
  Мълчанието на агнетата не стана ли твърде много?
  Северен поток-2 върви по план, нали?

 12. Днес Каракачанов е отишъл на предизборна обиколка в Габрово , където е говорил на обичайният си приятелски език към ромите. Сега очаквам да направи следващият предизборен ход и да покани КОНПИ да провери ромите за незконно придобито имущество.

 13. Към BLUESOUL: „Призовавам да не позволяваме на комунистите и русофилите да отклонят България от нейния евроатлантически избор“

  Бойко Борисов като комунист и русофил води уверено България по евразийския път, а не по европейския. ЕТО, ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ОСЪЗНАЕ И РАЗБЕРЕ! Именно затова Бойко Борисов трябва да бъде принуден час по-скоро да си подаде оставката, а не да се държи на власт с помощта на последната му сламка- F16. Алтернативата на Бойко Борисов и изобщо на всички клонинги на БКП, гарантираща и защитаваща евроатлантическия избор на България, демокрацията в страната, върховенството на закона и благоденствието на народа ни е ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Колкото повече хора разберат това, толкова по-скоро ще дойде свободата ни. Нашата и на децата ни. ХО!

 14. BLUESOUL
  Абсолютно подкрепям Тервел.Най добрият слуга на руснаците е Борисов.Нищо чудно в последният момент да се извърти по неговият си нячин и провали сделката със самолетите по нареждане на Кремъл.
  Единственото спасение е да се гласува за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛТАРИЯ.
  Призовавам всички мислещи хора да агитират за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.
  После да не стане късно.

 15. Семейството ми, приятелите ми, и хората от най-близкото ми обкръжение ще гласуват за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛТАРИЯ.

 16. Чухте ли най-новият виц?
  “Воеводата” ванЮ каракачАНСКИ и
  “всезнайковият” вицепремиерин-дончев са отишли в роднията му град да си правят предизборен “пиар” със “незаконните” цигански бараки?!?!?!?
  И най-големият СРАМ и гьонсурат за каракачАНСКи и дончев е това ,че те завършените лицемери и арогантни лакейски наглеци, защото искат от циганите да спазват законите, когато си сковават дървените бараки , докато в същото време бандитите от ОПГ-КОНПИ(р), “специализираната” ЦАЦАратура и “съд”, ОПГ-НАП, ОПГ-ДАНС и “министрите” на бокоТИКВАТА, както и Цецо физкултурника , също като циганите си строят своите апартаменти ,както си искат и където си искат, и на каквато “пазарна цена” си искат.
  И сега ванЮ каракачАНСКИ и герберокожият дончев искат циганите да спазват правилата за всвоит ебараки, но …. но НЕ искат същите правила да важат за МНОГОмилионните апартаменти на властта…?!??!?!
  И как след това ,и самите циганите да спазват някакви правила ,след като
  виждат ,че властта не ги спазва?????? И даже и не се и “опитва” да ги “спазва”!!!!
  КАК??????
  За това нека , сега , всеки циганин, всеки мюсюлманин, ВСЕКИ данъкоплатец си помисли дали си заслужава и той да си спазва задълженията ,след като престъпната власт НЕ ги “спазва”???
  Още повече ,че сега идва и срокът за плащането на данъците към ОПГ-НАП!!!
  А скоро след това са и евроизборите и мастните избори…..
  ОСТАВКА! ВЕДНАГА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.