ГЕНЕРАЛСКАТА НАДПРЕВАРА В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА. ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ

https://debati.bg/spetsialno-za-debati-bg-generalskata-nadprevara-v-balgarskata-politika-otkriyte-razlikite/
Историята, която изучаваме в училищата, е предимно военна. Много по-малко уроци са посветени на тривиалните години на мир. Войните са тези, които трябва да знаем. Защото е факт, че тези катаклизми оформят и променят историята. Такава, каквато я изучаваме.Да се опитаме тогава да “изучим” историята на войната между двама български генерали от резерва, които от около две години и нещо насам воюват за “народната любов”.

Двамата генерали имат своя (пред)история от времето на комунизма. Били са под пагон по времето на партийния нагон. Без него кариера трудно, направо невъзможно можеше да има един амбициозен младеж.

Единият е служил в редиците на МВР, а другият на МНО.

И двамата нямаше да напуснат полигона на своето кариерно маршируване и да се дислоцират на политически позиции, ако не са били забелязани и посочени от селекционери, чиято работа е да вадят от редиците на маршируващи отделно взети пешки, за да ги превърнат в офицери и генерали. Местят ги на шахматната дъска на “голямата политика” в уж малката България, която се оказва все пак голяма работа в геополитиката поради своето важно място в пъзела между Изтока и Запада.

Единият го забелязват руснаците. А другия го набелязват руснаците. Само че не си го признават. Нито руснаците, нито забелязания и набелязания.

На хартия и двамата са натовци. За единя пишеше в един изтекъл в интернет американски дипломатически доклад от София, че се прави на атлантик, но душата му е в Русия. За другия същото е ясно и без да изтича нищо подобно в никакъв американски доклад.

Двамата се борят изначално като новодошли в политиката да се покажат като набиращи влияние и симпатии в публичността чрез лоста. Не онзи, за който пледирал Архимед, за да преобърне света. Става дума за лост, наричан в казармата висилка. Единият висеше на висилката като за снимка на корицата на списание. Другият при първа медийна възможност реши да навакса и се врътна с коремно упражнение за пред публиката при посещение в пловдивска казарма.

 

 

 

 

 

Те страшно обичат да се вживяват в многострадалната пиеса на подмазвачеството пред простата публика в ролята на човека от народа по джапанки, по потници като работници ( на народната нива).  Имитират в просторечието си Човека от народа от Правец. На когото и двамата удивителни приличат физически.

Единият пилотираше съветски МИГ, който аварира като несменяема от времето на съветския колониализъм летяща машина на въоръжение у нас откакто СССР светува(ше) на този свят. Другият го возят на западен Фалкон, който все нещо аварира – онзи ден и на кацане в Брюксел. Не е ясно кой има повече часове във въздуха ( под налягане в тяхната политическа кариера).

Когато генералът летец отлита да се кланя на Путин в Сочи, генералът пожарникар го догонва на пожар седмица по-късно в Москва. Кой печели в тази надпреварва само Кремъл знае, но не ни казва. Състезанието е ожесточено.

Генералът си пада по руските енергийни проекти. Другият генерал не пада по-долу.

Униформено и двамата генерали мърморят срещу западните санкции срещу Русия. Солидарно никога не употребяват  думата агресия по адрес на руската агресия срещу Украйна.

Да продължавам ли или вече сте познали? Имената на генералите попълнете сами в тази игрославица.

 

17 мнения за “ГЕНЕРАЛСКАТА НАДПРЕВАРА В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА. ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ”

 1. Хвани единият, удари другият. С излъчване на селски тарикати. Да бяха само генерали от резерва, аре, да го преглътнеш на едро. Но защо трябва целокупният български народ да е потърпевш на поведението им на най-отговорните властови позиции на измекяри на пут.ин.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 2. И двамата “генерали” в предателството на български интерес са креатури на руските служби и се състезават в робското си усърдие да слугуват на тази чужда и враждебна нам държава. Бъдещето на България не ги интересува, те са равнодушни към страданията на сънародниците си, тяхната единствена кауза е защитата и налагането на руския интерес у нас като единствено условие за тяхното политическо оцеляване.
  И двамата са духовно примитивни, тъпи и грозни като предателските си душици.
  Жалки марионетки, наложени силово на власт от чужди интереси, които докараха България до демографски срив и икономически колапс, до жалкото състояние, от което всички българи се срамуваме: да бъдем винаги последни в ЕС!

 3. Всеки народ заслужава своите управници! Дори ако някой друг ги “забелязва” и “набелязва”.
  Убеден съм, че дори при едни истински свободни и честни избори, българското природонаселение би спряло избора си на двата рапона. Дано греша!
  Българският “Санчо” така и не дорасна до там да осъзнае причинно-следствената връзка между СВОБОДАТА и салама…

 4. И двамата са срам за българската армия.И физически и духовно.Достойни заместници на Т.Живков.По акъл,интелект,примитивни и тъпи.Готови като Т.Ж да предадат България на русия.Селски шмекери от най долна класа,Дано се изметат по бързо и не направят поразии на страната.Добро няма да й направят.

 5. “Boyko Borissov is his name, a deeply underachieving dull-witted schemer-survivor in the wooden tradition of the region“
  Melik Kaylan
  FORBES

  https://www.google.bg/amp/s/www.forbes.com/sites/melikkaylan/2016/10/06/the-un-has-a-new-leader-the-secret-power-plays-behind-the-election/amp/

  Това е преведено в офнюз като “дълбоко посредствен, тъпоумен интригант-сървайвър”.

  Чак сега го прочетох. Старо е, но все пак дава някаква представа какво мислят хората за единия генерал.

  За другия не мислят нищо. Напълно заслужено, с оглед съдържанието.

 6. Борисов сгреши жестоко. Ще си спомня с носталгия Първанов и Плевнелиев.

 7. Сегашната демографска ситуация е прост продължение на започнатото през социалистическата власт.От двамата ми дядовци,поколението е 8 деца.Отях,през годините на социализма се родиха и продължиха рода СЕДЕМ.Това е,смятайте сами.

 8. Какви генерали, какви пет лева, това са най-обикновени импотентници. Това е трагедията българска, че ни управляват импотентници.
  Ако искате да усетите мравки по кожата, прочетете това есе на Анна Политковская – https://www.dnevnik.bg/kultura/2019/04/13/3414967_otkus_ot_nishto_drugo_osven_istinata_na_anna/?ref=home_layer2#comments-wrapper
  След четенето може и сълзи да ви потекат. Как да не я поръчаш…. такъв талант не се прощава.

 9. Mika, Баце е непогрешим. Просто изпълни точ в точ заповедта на решетников. Да сложи възможно най-неизбираемият от неговият герб политик-“майката на нацията” Та, даже има глупостта да го признае, че бил го направил защото бил искрен радетел за демокрация. Ако искаше да спечели и президентските избори, стига кремльовци да разрешат издига вместо АЕЦка кандидатурата на Андрей Ковачев, дори в тови случай и аз бях склонен да пренебегна моят любимец Трайчо Трайков и още на първият тур Фърчилков щеше заедно с останалите путинофили, голямото изключение бе ТТ, да лижат тежки и неизличими рани.

 10. И двамата “генерали” са получиха своите “лампази” от (ч)лемоносния ()резидент агент-гоцье, и от ПОРЦИОНният “хидроенергетик” – доган, и от Кобурга.
  И след като споменахме гоцье и “енергетика” доган, днес в КАЗИОнната БНТ бяха поканили друг “колега-енергетик” на доган, който е свързан с “партията” на гоцье. Това е шадраванният рублояд – Р.Петков, който сега се води за “вожд” на “партията” АБВ.
  Той за пореден път говореше ФЕЙКтъпотии си и примитивната си комунистическа пропагадност за “евтиният ток” от АЕЦ-Козлодуй и за “скъпият ток” от Маришките ТЕЦ-ве!
  Само че рублояда петков не казва ,че Марица1 и Марица3 са изцяло нови или модернизирани ТЕЦ-ве, единствените в НРБ. И в цената на произведеният о тях ток се включва и цената за построяването им ,и цената за закупените въглища и поддръжката им , докато цената на тока от АЕЦ-Козлидуй включва само цената за закупуването на ядреното гориво от Росатом, без да се включва цената за строителството ѝ. Иначе ,ако се включи и цената за стрителството на АЕЦ-Козлодуй, то цената на тока ще е много по-скъпа от цената на тока от ТЕЦ-Марица1 и Марица3!
  Но въпреки тази тотална манипулация и фалшификация ,която постоянно повтаря шадраванния “енергетик” – р.петков, до сега нито един журналист не му е посочил ,че е тотален и некомпететнтен комунистически лъжец и платен рублоядски пропагандатор!
  Също така сутрешните “журналисти” от БНТ , не попитаха р.петков, защо фалира Кремиковци, когато той беше милиционерският “министър”, преди 10 години, в “правительството” на станиШЕФ и доган???….
  П.П. Ето заради тези тотални обвързаности и на двамата “платноходкови генерали” на НРБ, е необходимо ВЕДНАГА да бъдат пратени в ОСТАВКА чрез ИМПИЙЧМЪНТ……….ВЕДНАГА!

 11. Цар, генерал, пъдар, овчар и свинар, каква страхотна комбинация за изгрждане на монархо-фашистско, монархо-социалистическо, фашистко-социалистическо и евразииско-демократично общество в НР Болхария (не заграница)! 8-:) Начело с атлантика-миротворец, банкянският милиционер-пожарогасител! Такава ли съдба заслужаваме Господи????!!!

 12. И аз имах неудоволствието да попадна на глупостите на румен петков.Той явно беше в алкохолно състояние и постоянно повтаряше авио “Балкан” и Кремиковци.
  Ами какво да се каже за Бойко Василев от последната “Панорама”. Той просташки се изхрачи в лицето на човека,когото беше поканил за свой гост два пъти – “Ти си най -мразеният човек в България”.
  Бедна,бедна България!

 13. Разликите между тези еднояйчни близнаци може да ги открие единствено московската им майка, която ги е поставила за генерал-губернатори на завладяната ни от нея държава.Тяхното отстраняване гарантира нашата свобода и благополучие, и това на децата ни.
  СЕГА Е ЧАСА! НАПРЕД ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

 14. Асене,аз не знам как да определя Бойко Василев освен нагъл и прост пост комуноид.Но когато неговите обичани и *важни* комунистически вождове и тези като Баце съберат такива възторжени зали от 2000-3000 човека 10-15 години след управление ще кажем кой е значим и обичан и кой не е.Ние с тебе бяхме там и видяхме.
  А Б.Басилев да живее с комунистическата злоба.Затова сме на този хал.Аз него никога не го гледам.Копие е на Тома Томов.

 15. Иво, пак си в Десетката, че и отгоре! Вярно го е казал древният мъдрец: “Знанието дава много на духа, но носи и много тъга!” (Ако не беше го казал, щях да го кажа аз. Нямам късмет – винаги ме изпреварват). Госпожо Савова, винаги чета с интерес вашите коментари. За Б. Василев сте абсолютно права. Понеже тук мога да превъртам всички предавания на БГ телевизиите, след като са минали, не гледам вече и т.н. нова. Не понасям мижитурките наречени журналисти. Продажници! Май ставам малко черноглед, за което се извинявам.

 16. бойкa васьйлэв е пълен нещастник, недостоен да лъска обувките на Иван Костов. Да имаш такъв високопоставен гост в предаването cи и да му повтаряш няколко пъти, че бил мразен, a на финала да изведеш от предаването като новина n-тото малоумно участие на клоуна данаиль кьйрилав, е толкова жалко и просташко, че няма накъде повече. СРАМ за хубавата ни немска гимназия е този продажник.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.