Началникът на кабинета на президента Христов е готов да служи на началника си Радев вече от Брюксел ( срещу 10 пъти по-голяма заплата)

Къде го чукаш, с какво се фука! 

Такава е реакцията пред медиите на Иво Христов, номинирания от БСП безпартиен кандидат за евродепутат началник на кабинета на президента Румен Радев. Репортерите го питат защо е приел, а той обяснява на практика, че там го праща вярността му към …началника му, на чийто кабинет самият той е началник. КОЙ на кого нарежда в този объркващ карамбол читателят трябва сам да избере.  

За менe най-важната кауза си остава успехът на мандата на Румен Радев – това е най-важната национална кауза. Тъй като президентът е основният контрапункт срещу пълзящата автокрация в държавата, а БСП е единствената опозиция. Нормално е да приема”, заявява озадачаващо от гледна точка на елементарната логика Иво Христов.

Ако “каузата” на началника му е най-важната за него, защо тогава го изоставя в такъв труден момент на конкурентна битка за народната любов с другия “човек от народа”, какъвто е Борисов? Нима Христов ще е по-полезен в Брюксел за каузата  да подкрепя работодателя си Радев, вместо стоически да се бори за същото ( срещу около десет пъти по-малка заплата), на истинския вътрешен фронт на борбата срещу автокрацията на конкурента Борисов?  

Или фронтът не е е вътрешен, а трябва да бъде изнесен навън, за да успее “каузата” на посочения от Москва Румен Радев срещу признатия пак от Кремъл Бойко Борисов за предпочитан управник на България в сравнение с БСП? Това е вътрешновидова борба до видов ден. 

Репликата на Христов е като обяснение в любов на любимата жена, за да й съобщиш в същото време, че я напускаш по тази причина. Защото ще й бъдеш по-верен далеч от нея. За години напред. Срещу едни мнооого по-големи пари.  

Както и друг път съм отбелязвал, московските преториански троянски коне у нас са силно надценени по линия на тяхната интелигентност. Понеже нямат своя автентична воля, плещят на воля каквото им падне. Внимават само да не сгрешат генералската линия на партията, т.е. указанията на своя селекционер Решетников, който ги пуска да препускат по набелязаните от Кремъл писти, вкл. в съответните евролисти. 

Президентът Радев вече беше напуснат от Елена Йончева, която се задържа за кратко в екипа му, преди да пристане ( и тя безпартийно) на БСП, отгледала в своето кукувиче гнездо “натовския генерал”. За него след това конкурентът му за народната любов Борисов ще каже, че е спечелил тази кукувича битка благодарение на собственото му гербаджийско благоволение като подарък за опозицията в името на демокрацията ( защото на Борисов не му се искало ГЕРБ да държи всички ръководни длъжности в държавата).

Гарантираното приземяване на Иво Христов в Брюксел от позицията на избираемото 4-то място в листата на Нинова е предизвестено кацане на руския лобизъм, който ( на този етап) не можа да отклони шведската тройка Решетников – Радев- Нинова от американското превъоръжаване на българската авиация. Само лицемерите не признават, че тази шведска тройка е всъщност съветска.

Опитите България да бъде отказана от сближаване със САЩ обаче продължават с атака на участниците в шведската маса на русофилщината у нас . 

 

Още за каузата на Иво Христов срещу ЕС: https://offnews.bg/interviu/ivo-hristov-siriza-e-shans-za-spasenie-na-es-a-briuksel-e-naj-goliam-455167.html

19 мнения за “Началникът на кабинета на президента Христов е готов да служи на началника си Радев вече от Брюксел ( срещу 10 пъти по-голяма заплата)”

 1. Иво е абсолютно прав!
  И управляващи и т.н. “опозиция” са силно надцени. Или както “частно” ми сподели Стопанинът на БЛОГА НИ по аналогичен повод: “Те, толкова си могат”. Сравнете само изказването в ДНА а и интервютата на Иван Костов около книгата му “Свидетелства на прехода”. Това бяха огърлица от сентенции към които изследователите на епохата ни нееднократно ще се връщат. Да не пропусна и въпросите при представянето на книгата. Нямаше нито един намек за самоизтъкване от всеки от питащите. Кратки, ударни, съществени предизвикващи питаният да бъде на подобаващата висота започнала още с встъпленията. Но това са хора от 2% на Наполеон Хил които имат ерудицията и визията да дърпат обществото, стига да им се позволи, нагоре, според стандартите на 21-ият век. Колкото до ива христав-ци освен засукани, трудно разбираеми за самите тях, политкоректни лакърдии друго няма как да очакваме. масква е разпоредила “не разсуждать”- марш в Брюксел и ТОЧКА.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 2. Подарявам линк на бъдещият, щото съм добър чиляк, евродепутатин ива христава за да не скучае в самолета за Брюксел. Или както се казваше в култовият съвеЦки шпионски сериал “17 мига от пролетта” да има “информация за размишление”. Неговият любим гуру ввХУЙЛО дава всичко от себе си да потурчи матушката. Много мина, мъничко остана. Последният, както сме се договорили вече, да не забрави да дръпне шалтера. За всеки случай, де. То ток едва ли ще има по него време.
  https://sevibor.livejournal.com/5259.html

 3. “За менe най-важната кауза си остава успехът на мандата на Румен Радев – това е най-важната национална кауза. Тъй като президентът е основният контрапункт срещу пълзящата автокрация в държавата, а БСП е единствената опозиция. Нормално е да приема”
  Навремето обичахме да се смеем на тъпизми от рода на :
  Две крокодилчета летели. Едното било зелено, другото завило надясно.

 4. От както пиша , пиша за предателите в синьо. Все някога ще се разбере какво имам предвид. Авторът пише за Иво Христов- хрантутник в червено, който обслужва антибългарска позиция, докато кандидатства за политик в европейския парламент… И това ако не е лицемерие не знам. Не знам и какво е да искаш да въвеждаш президентска република, която е прекият път за излизането ни от ЕС. Това явно не е сериозно, за да се даде на такъв възможността да влияе в Европа. Всъщност на най- високо ниво ГЕРБ също е русофилска партия. Или поне повлияна от Кремъл. Няма как да не се припомни те за какво ни мислят и как ние сами допринасяме с поведението си за това, но да се лижат руски подметки е тежко болестно състояние на алчни парцали.

 5. Р.България – държава 30 години управлявана от КОМУНИСТИ сътрудници на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ и ПРЕСТЪПНИЦИ ръководени от ЕВРАЗИЯ и КГБ! Как до сега Българина ги остави да си развяват БАЙРАКА и да богатеят от неговият гръб по почина на ГАСУДАРИТЕ си? Слепи ли са в Европа да държат в пазвата си ГЪРМЯЩА ЗМИЯ и в двора си ТРОЯНСКИ КОН – до кога?IIC…..oIL.

 6. Не е по темата.
  Рейгън притежаваше брилянтно чувство за хумор и без шега или анекдот не е минавала ни една негова проява. Удивлява и мигновената му реакция. Скоро след покушението срещу него, по време на пресконференция в залата се чува шум от падащ предмет. На което Рейгън без да вдига очи от документа който чете промълвява “покрай” и продължава четенето почти без пауза. Това става толкова бързо, че залата не веднага разбира “намека” му. Осъзнавайки секунди по-късно шегата се разразява буря от овации.

 7. Не е по темата.
  Най ме кефят “споровете” между сталинисти и путинисти. В стремежът си да окалят съответните вождове се “изпускат” и попадам на такива факти които даже за изкушен кат мен по съвеЦка история звучат екзотично и смешно. Примерно. През 1929 год. в Далечният изток избухва въоръжен конфликт между ссср1 и чанкайшистки Китай. РККА “пИчели” на бойното поле но после при дипломатическото уреждане на “спора” се примирява да се възстанови първоначалното статукво. Но това не е толкова важно в случая. Руснаците когато изброяват плячкосаните “военни трофеи” ма първо място слагат бастисани дървени греди и тухли. При анализът на самите военни действия една от основните причини, че армията не е им била особено ефикасна се посочва, че часовниците на всички командири били … неточни. Нали сте чували лафа. СъвеЦките часовници- най-бързите в света.
  За да се избегнат слабостите демонстрирани в цитираният конфликт бъдещият маршал Тухачевски иска в рамките на по-малко от две години от Сталин да се произведат 50 000 танка и 40 000 самолета. При условия, че съвЦка раззия по него време е огромна разорена селска страна. И в целият свят общо няма и по 1000 танка и самолета. Да се смееш ли да, да плачеш ли. Естествено, Сталин отклонява тези безумни предложения и с помощта на Запада, най-вече САЩ
  започна гигантска индустрализация с цената на милиони жертви. И чак след това разгръща безпримерна военна програма. Започва ВСВ с 25 000 танка от които над 2000 са средни и тежки срещу по-малко от 4000 на фюрера и нито един среден и тежък танк. Ама нали пусто са некадърни пияндурници търпят най-големите поражения в историята на човечеството. До степен в средата на октомври 1941г. Сталин да моли Чърчил да му изпрати през Иран 20 дивизии да го пазят защото изгубил вяра както в способностите, така и в лоялността на Червената армия,
  И те, така.

 8. Ръка на сърцето, цирковете с листата на бесепето надмина и най-оптимистичните ми очаквания. Особено с (не)включването на европейският социалист намбър уан серГЕЙ станишеФ. Просто, образецът на огладената посредственост кУрнелия нинавна дава всичко отново да я “такова” Баце, каквото и да означава това практически на 26 май.
  Боже, колко соцмъка има на този свят, Боже!

 9. Товарищ Христов: “Само ако знаете с каква ненавист ще се подписвам във ведомостите за заплата в Брюксел и с какво отвращение ще си я харча. Бареков няма да остане сам, нищо, че между нас има вагон с книги!”

 10. Аз не съм много склонен да приема, че иво христов със сигурност ще бъде евродепутат. Сергей Станишев и иво христов са двама човека приели българско гражданство, единият от които е отчайващ евро- и българомразец. Сравнен с иво христов, Станишев е „ангелче“ и е по-конвертируем. А и друго. бсп има достатъчно чужденци в състава си, защо им и още един. Решението иво христов да влезе в евролистата на БСП, едва ли е негово. Много по-вероятно е това да е съгласувано решение между румен радев и бсп, т.е. на Москва, за неговото отстраняване от политическия живот в България. Просто той вече е износен и употребен и трябва да бъде изхвърлен, защото повече не е нужен. Не може най-любимият и силен човек на Румен Радев да няма достъп до секретна информация! (какво стана с бригадир аспарухов).

  Националният съвет на бсп отхвърли предложението на нинова: вкара Станишев зад иво христов. А защо Националният съвет на бсп да не направи така, че да предизвика бурно използване на преференциалното гласуване. Така или иначе за иво христов the game is over! Този ерзацбългарин и истинки българомразец сега бере това, което пося. Омразата не само на БЪЛГАРИТЕ, но и на своите, а БСП умира от глупост. И това ще бъде съдбата на всички родоотстъпници.

  НАПРЕД ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

 11. Към mika:

  Благодаря за линка, посмях се здраво.Върховна е реакцията му ” не ме уцели”…
  А моята реакцията с тази реплика е заради съвпадението. В момента една от книгите, които чета ( имам странния навик да чета по няколко книги наведнъж като ги редувам), е (авто)биографията на Рейгън с подзаглавие “Живот по американски”. Намирам интересни факти, паралели и дори съвпадения в личен план ( на мисли и ситуации).
  Имам намерение да споделя с публиката цитати от книгата. Не всеки би седнал да изчете внимателно и да подбере най-интересното ( макар и това да е субективно) от цели 823 страници книга.

  Един от любимите ми вицове, разказани от Рейгън, е за съветския гражданин, който си платил вноската за кола и му казали да дойде след 10 години на същата дата да си я вземе. “Сутринта и след обяд”, попитал той. “Защо, има ли значение, след като като си чакал 10 година”, учудили се в магазина. ” Има, сутринта ще идва водопроводчикът”, обяснил купувачът.

  Мога само да отбележа със съжаление, че повечето западни лидери нямат представа за реалностите на живота при комунизма и посткомунизма. Президентът Рейгън живо се е интересувал от подробности за живота в СССР и сателитите му и е изискал да бъде информиран редовно със съответните доклади.

 12. MIKA, Благодарство и от мен. Едно е да го прочетеш и преразкажеш като направих аз по-горе, друго си е оригиналът 1:1.

 13. Г-н Инджев, автобиографията на Рейгън, която споменавате, продава ли се в момента по книжарниците в София? Питам, защото преди време съм търсил/а и в София, и в Германия и не можах да намеря да си купя, дори да си поръчам в книжарница негова биография.

 14. Към симпатизант/ка на ДСБ:

  Това е интересен въпрос. Не съм проверявал по книжарниците, но малко се озадачих, когато чух Захари Карабашлиев да споменава във Военния клуб на 11-ти, че автобиографията на Рейгън е издадена от Сиела. Вероятно има такова издание.

  Аз получих като коледен подарък супер луксозно издание, спонсорирано от една банка. На него пише ИЗДАТЕЛСКИ КОМПЛЕКС УНСС. Вероятно не се продава по книжарниците, защото няма цена. А и вероятно би струвало адски скъпо, като гледам изработката, което би направило книгата практически непродаваема за широката публика.
  А текстът е толкова премислен, че си личи как е работено върху всеки израз, всяка дума ( сгрешените букви има, но много рядко).
  Моят проблем е само в това, че графикът ми за четене е изключително натоварен. В момента имам три отворени книги на “работното ми място” ( в хола) и една на шкафчето ми в спалнята. Но когато приключа с биографията на Рейгън обещавам да поднеса интересни ( за мен) цитати като негови мисли и факти, обхващащи цяла епоха от времето на Голямата депресия в САЩ до сриването на СССР и комунизма.
  Апропо, използваният от Рейгън похват да прибегне до услугите на майстор на перото като съавтор в лицето на писателя Робърт Линдзи е препоръчителен за всеки политик и публична фигура, пожелал да остави подобна следа. Текстът е едновременно автентичен разказ на Рейгън, но без една излишна дума. И се чете с лекота, каквато му придава добрата стилистика.

  Впрочем Рейгън многократно подчертава ( поне на етапа преди да стане президент, още не съм стигнал до избирането му за държавен глава), че всяка една от стотиците му речи, произнасяни в цяла Америка, е плод на собственото му творчество. С което отговаря на заяжданията, че бил просто актьор, на когото му пишат речите, а той ги чете и “изиграва” пред публиката като свои.

 15. Към симпатизант/ка на ДСБ:

  Моля, но не съм свършил.Имам повод днес да добавя нещичко по същата тема. Малко по-късно…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.