Със СЕРП ( Селяни за евразийско развитие на партията) и чук я докарахме дотук

Какво ни казва днес Сергей Станишев ( в телевизионно интервю), твърдейки за резултата от априлския пленум БСП следното : “За мен е важно, че партията ясно заяви своята привързаност към нашето семейство и иска с общи усилия да променим Европа”?

Отговорът е видим и категоричен. Всеки може да го изчисли. Защото по скалата на Станишев партията оценява въпросния европейски приоритет на пето място по важност. Ако това е победа за европейската линия в партията, изразяваща се в неговото класиране на измъченото пето място в менюто, предлагано за консумация на избирателите, то оценката на Станишев явно отразява зле прикрита капитулация на въпросната проевропейска ориентация на родните червени консерватори.   

Извън вклиняването във върха на менюто на двама младежи ( с неясна засега принадлежност в противоборството между европейски ориентираните и консерваторите висши партийци), останалата подредба говори за обратното на онова, което му се иска или му се привижда на Станишев. Ако той беше прав, най-доказаното лице на партията като експерт по европейските дела, каквато е Деница Златева, нямаше да бъде така брутално смъкната от челното място в основното меню в листата до нивото на десертите на обреченото седмо стъпало в тази стълбица.

Апропо, цялата фукня за демократичността на партията, изразяваща се в борба между клановете в нея,  няма как да прикрие факта на вътрешновидовата търговия, постигнала предварителна сделка. Що за “демокрация” е да има недосегаеми лица в пренареждането на номинациите по искане на началника Нинова? Елена Йончева и Иво Христов може да са някакви нейни “домашни любимци”, но това не означава, че всички са длъжни да ги галят и глезят. Освен ако няма договорка в рамките на “демократичната процедура”, каквато публично беше обявена. Както при корупцията, виновни за това са и двете страни в сделката. 

 

 

 

 

Откроилата се със своята скандалност персона на Иво Христов в този смисъл е истинската емблема на червения отбор. Защото той явно отговаря на двете най-важни условия за недосегаемост в листата: яростната русофилщина и  свързаната с нея антизападна нагласа, както се вижда от водещата му роля в руския антибългарски филм “България умира тихо”. По тези показатели той не са различава от всяка бивша и настояща номинация на “Атака”. 

Не е случайно, че изхабеният от отъркването си във властта Сидеров спокойно си прави телевизионното шоу без да се напъва много този път. Има кой да го отмени лично в ролята на троянския кон на Москва. Държи са като във вица за грузинския джигит, който винаги минавал на червено на светофара, но спирал на зелено, за да мине другият джигит. 

Няма нищо откачено в тези скачени съдове. В редиците на плановиците, следовници на традицията на “плановото стопанство”, всичко върви по план. Той включва идеята изборите и политическото противопоставяне на тях да продължат имитацията на демокрация, извираща от една и съща консерва с продължаващ срок на гадност, на която пише Селяни за евразийско развитие на партията СЕРП. Не случай Борисов вчера си призна, че много му се ще да хване един чук и разбива “балкони и тераси”, т.е. статуквото в собствения му заден двор, градено солидарно с точно тази “опозиция”, с която се менкат и сливат в зависимост от ситуацията и инструктажа на Кремъл. 

 

 

 

Със серп и чук я докарахме дотук. Време е да разпознаем символиката, която уж е забранена със закон в България, където по стара шопска традиция законът е врата в полето. 

13 мнения за “Със СЕРП ( Селяни за евразийско развитие на партията) и чук я докарахме дотук”

 1. Ако бсп не бе набутала станишката в листата, щеше да стане вече съвсем явно намерението й да излезе от ПЕС, за да влезе при путиноидите, което се готви като следизборен сюрприз. Те знаят много добре, че предизборни заигравки с тези неща са опасни дори за тях.

 2. Едните КРАСНОкожи си носят “свещените” СЕРП и молот от 100 години, а “другите” калинковоКРАСНОкожи герберкожи “шамани” и техният “велик вождь”-МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА имат също подобни “свещени” атрибути! Те са “екипирани” с милЮционерска палка и томахавка, и засега са подарили своите рожденни СЕРП-ове и молот-и на своите еднопартийци ,от другият КЛОНинг на БКП ,които сега се наричат БСП!
  И в добавка давам линк към поредната смешка на герберокожият “велик вождь”-МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА ,който се е натегнал отново да посети своите “свети земи”, макар и без “покана” от “великият бял брат” ,който обитава Бялата къща:
  http://aeropress-bg.com/news/bulgaria/6106-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-f-16-%D1%81-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF,-%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B0%D0%BB
  Дали си заслужава да се добави още нещо за тази поредна тъпотия на герберокожият пожарникарин?!?!?!?
  Дали някой може да си представи бокоТИКВАТА и Тръмнаш на една маса , и то да водят “преговори” за Ф-16??!?!?!
  След като нито “белият брат”, нито герберокожият му “побратим” имат нещо общо с авиацията?!?!!?
  Явно бокоТИКВАТА пак се “натиска” за лична среща с Тръмпнаш?!?!!?
  Но едва ли Тръмп планира да си каже даже една дума с бокоТИКВАТА?!?!?! Може би само по едно “кангранджулейшансссс”?!??!?
  И така калинковоКРАСНОкожият “вождь” едва ли ще може да се добере до Бялата къща, и най-много да отиде на поредното си “поклонническо” путешествие до рождените си “свети” краснокожи “земи”! На поредната турористическа екскурзия, до “рожденните земи” на своите тиквокожи и КРАСНОкожи предшественци!
  Защото е всеизвестно ,че тиквите и КРАСНОкожите идват от земите на “свещенните мъртви полета”, които се намират на запад от Бялата къща на Тръмпнаш!!!!!
  И така МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА пак ще си остане само с поредният си “тиквен хаджилък” до САЩ, защото нито Тръмп , а още по-малко банкянският пожарникарин могат да се “договорят” за Ф-16! Все пак Ф-16 не е оборудван с пожарникарски маркучи и с “платноходкови” платна, НАЛИ!!!
  И няма как ХАДЖИ бокоТИКВАТА да му “надува” платната, за да може да “лети”……….

 3. Само погледнете четирите ЧУЧЕЛА там отгоре какво може да очаква Българина ако тези напълно завземат държавата? Ще ви отговоря, сега сме под СЕДЕМ МИЛИОНА тогава може би те ще останат сами – или ще я заселят с ВАТЕНКИ и ВАЛЕНКИ!IIC…..oIL.

 4. Двамата младежи (Петър Витанов и Цветелина Пенкова) вклинени в началото на московския тюрлюгювеч, са ПЛАНИРАНИЯТ жертвен агнец, който ще бъде отстрелян чрез преференциите, за да се освободят по-първи места за Сергей Станишев, Деница Златева или Румен Гечев.

 5. Преди време попаднах на това четиристишие и май сега му е моментът.
  Вярно, че става дума за друг герб, но идва съвсем на място.
  ГЕРБ
  Перед вами, дети, герб:
  Справа молот, слева серп,
  Хочешь жни, а хочешь куй,
  Все равно получишь …
  Стихи появились в 1967 г. к 50-летию Советской власти. Говорят, что их написал Николай Глазков.
  Йосиф Раскин Энциклопедия Хулиганствующего Ортодокса

 6. Подкрепете блога ,за да има къде да четем и коментираме.Ние вече го направихме с малко ,но от сърце.Сега се обичам повече.Обичайте се и вие.

 7. “Само погледнете четирите ЧУЧЕЛА там отгоре какво може да очаква Българина ако тези напълно завземат държавата?”

  С любопитство очаквам преценката на форума дали Иванов ни агитира да гласуваме за ГЕРБ (по-малкото зло), или само прави обективна преценка? Ако е второто, значи първият много е дръпнал напред…

 8. Малко е тъжно, но с този “елит” ето какви са заключенията:
  “….проучване на Европейския съвет за външна политика показа, че в ЕС никой – с изключение донякъде на румънците – не припознава българите като партньори за съвместни начинания.”
  https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/04/15/3416673_evropa_triabva_da_preformatira_nato_i_vruzkata_si_sus/?ref=home_layer2

 9. Ех,този символно вдъхновяващ Априлски пленум!Пак се очертава смяна на посоката,но не натам където би трябвало,а както обичайно се случва на столетницата – все към неправилната дестинация.Прилича ми на мерак за безхаберна екскурзия из Ориента, вместо отговорни посещения в западните
  столици.По-красноречив знак от подреждането на евролистата,за новата
  политика на БСП,едва ли може да има.Куртоазните думи на Станишев при
  всички случаи не могат да прикрият
  резкия завой в политиката на българските социалисти,а слуховете,че след евроизборите БСП ще напусне ПЕС,е
  все по-вероятно да се потвърдят.За наше
  най-голямо съжаление!Тук не става дума
  за тъга по социалистическата,а по европейската идея.Но Нинова и компания погрешно са си направили
  сметката – най-много с този елементарен
  “селски” подход да прахосат хазартно всички спечелено-подарени дивиденти от аферата “Апартаментгейт” и да останат там, откъдето са тръгнали,че даже и да се
  върнат по-назад.Защото в България не само най-невежият гражданин,а и най-последният социалист вече знаят какво
  означава Европа.

 10. Господин Караиванов! Както искате така го разбирайте но България и сега обезлюдява – не ми се иска пак да се повтори онова време преди 1989 година и пак да търся някой да ме прекара през границата както го направих през 85 година. Да сте жив и здрав!IIC…..oIL.

 11. В зората на радиото беше създадена триелектродната радиолампа, наречена триод. При нея между двата основни електрода (катод и анод) е поместен трети електрод, наречен решетка. От напрежението върху тази решетка зависи големината на електронния поток между катода и анода, за това тя е наречена УПРАВЛЯВАЩА РЕШЕТКА.
  Това го казвам за сведение на интересуващите се от историята на радиото и НЯМА НИЩО ОБЩО С ФАМИЛНОТО ИМЕ НА ДРУГ ФАКТОР, наместил се в политическия живот на България и изпълняващ подобна роля.
  Триелектродната лампа с РЕШЕТКА отдавна е в историята.

 12. Към Инженер:

  Редовните коментатори и читатели знаят, че избягвам да аплодирам изказванията в блога – не от позицията на някакво надменно самомнение, а защото заслужаващите са много и не мога да смогна. И не искам да ощетя някого с пропуск.

  Във Вашия случай ( струва ми се, че не се “познаваме” много досега) все пак искам да кажа, че ме мотивирате да продължавам да поддържам форума, макар да съм бил на ръба не веднъж да го закрия и да си “улесня живота”, спирайки помията, която изливат в него – вкл. върху съпругата и децата ми дори ( нещо, което не е видно за читателите, тъй като филтрирам фекалиите).

  С други думи, убеждавате ме за пореден път със своя лаконичен коментар, че си струва усилието да не си “улеснявам живота”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.