Защо овластените от нас “булки” не зачеват след щипането на международния мегдан

Сред многобройните поводи да се вайкаме с повод и без повод има един, който може би ще убегне на мнозина. А не бива. Защото наистина трябва да се замислим сериозно как да класираме негативите, срещу които трябва да се противопоставим.

Тревожната индикация, както твърде често ни се случва, идва от чужбина. Външното огледало лъже по-малко от това в банята ни, с чиято замъгленост сме свикнали да заставаме с глътнато шкембе. 

Аналитичният център на ЕС Система за европейска стратегия и политически анализ (ESPAS) твърди в свое изследване:

“…проучване на Европейския съвет за външна политика показа, че в ЕС никой – с изключение донякъде на румънците – не припознава българите като партньори за съвместни начинания”. https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/04/15/3416673_evropa_triabva_da_preformatira_nato_i_vruzkata_si_sus/?ref=home_layer2

За какво ни говори това наблюдение на фона на рекламните снимки на нашите вождове с чужди знаменитости от света на едрата политика? Показва ни, че живеем във фалшива среда, създадена изкуствено за ползване от страна на онези наши началници, които чужденците прегръщат, потупват окуражително, галят ги по главата и дори ги целуват. 

КОЛАЖ: http://www.mignews.info/borisov-stapisa-i-yunker-neletya-da-go-tseluva/

 

 

 

 

По този показател се родеем с любимата на българските колаборационисти бивша наша колониална владетелка Русия. Разликата е в това, че тя си проси международната погнуса чрез своята агресивност, а ние – чрез собствената ни пасивност. Сравнението не е в наша полза. Да те потупват, мляскат и пощипват поощрително, но да не искат да си “играят” с теб е сигурен белег, че на практика те презират като глуповато дете, което не подритват публично само поради доброто си възпитание.

От Русия, въоръжена с ядрено оръжие до козирката на ушанката, поне се страхуват – за радост на доста руснаци, на които това им доставя някакво садистично удоволствие, преминаващо в мазохизъм заради цената, която плащат за този кеф.  “Малката Русия”, каквато сме ( и по този показател), се опитва да се представи за “голяма работа” – то не беше успешно европредседателство, балканско посредничество или претенция за посредничество между Турция и ЕС, че и между Изтока и Запада! А се “оказва”, че цялата тази претенция не струва нищо на истинския пазар на международното сътрудничество.

Руснаците се гордеят и с това, че си били самодостатъчни и можели да покажат неприлична част от тялото си на целия свят без да им пука. Ние

 можем ли да си позволим да ги имитираме ( и) в това?

Отговорът е очевиден. Не е ясен обаче въпросът защо търпим да ни лъжат за своята – т.е. нашата значимост, участниците в голямото българско хоро на международния мегдан. Те приличат на навързани на него балони, надути с хелия на фалшиви новини, предназначени за българските избиратели. 

Изразът “като си се хванала на хорото, ще те щипят” важи за нашите напращели булки, но ние сме тези, които трябва да ги попитат защо щипането не води до брак. Нито по любов, нито по сметка. Имаме право да задаваме въпроса защото ние сме ги пратили и нагиздили на хорото, но не за да ги обарват похотливо срещу някоя банкнота в пазвата, а да прелъстят трайно и плодородно (между)народната любов, от която животопродължаващо се нуждаем като демографски регресираща нация.  

40 мнения за “Защо овластените от нас “булки” не зачеват след щипането на международния мегдан”

 1. Г-н Инджев,

  С право търсихте подкрепа и осъждане на случката в Шумен.
  Но вчера се случи нещо което не трябва да подминаваме. Присъдата от 20 години на Иванчева за това, че поискала подкуп. Доказателства за което няма. Не можем да си позволим тази несправедливост без отговор. Нещо трябва да се направи. Тормозът върху тези жени е нечовешки и единственото им провинение е че, не са с мафията. Ако искаме нормално общество не можем да сме безразлични към този случай.
  Поздрави.

 2. Казват,че откакто свят светува, човечеството се бори главно с две неща –
  времето и глупостта.Иво успешно надвива и двете.Поздравявайки го
  послучай рождения ден,му пожелавам
  отлично здраве и още по-голям хъс в
  тази борба – тя е нужна като хляба и
  водата за нашето изтерзано общество!

 3. И така…. г-н Инджев е задал своят екзатктен въпрос – Защо овластените от нас “булки” не зачеват след щипането на международния мегдан?!?!??!?!?
  И що ,като той пита …аз бих предположил ,че харемните куртизанки на Путлер НЕ могат да бъдат “равноправни” “партньори” ,дори на “либерастите” от Брюксел, защото техният чекистки сутеньор ги ПРИТЕЖАВА, те са негова “движима” и НЕдвижима СОБСТВЕНОСТь… НАЛИ!!!!!
  Путлер използва своите “братушкови” шлюхи , само за да правят ТРОЯнска “любовь” с Брюксель, и да печели по над 10 милиарда , годишно, от тази “платената любов” на ОТРИЦАТЕЛьНОТО “търговско” “салдо” с НРБ. Отделно идват и десетките МИЛИАРДИ от “енергийните” проекти – беленският гьоль, Южен пАток и Лукойл. А и още по няколко МИЛИАРДА от ЕВРОфондовете, които ДИРЕКТНО отиват в НРБ в офшорните сметки на Путтлер и неговите чекистки и олигархични бандити от петата му колона в НРБ……..
  В потвърждение на хибридната “платена любовь” на между герберокожата НРБ и Брюксел е отвесният спад на “свободата на словото” с над 100(СТО!!!) места, също така е и постоянниат мониторинг над НРБ ,заради бандитската ОПГ-ЦАЦАратура и “КРИВОсъдие”,…. още и Шенгень , и ЕВРОзоната, в добавка е и БЕЗследното изпаряване на ВСИЧКИ легални чуждестранни ИНВЕСТИТОРИ, и накрая това води до ТОТАЛЕН спад на българското население , като раждаемостта в НРБ е спаднала с над 25% само за последната година……
  Ето такива са резИлтатите от ПЛАТЕНАТА ТРОЯнска “любовь” на МУТРОмилЮционерските куртизанки на Путлер в НРБ, които му носят по над 10 миларда , годишно , от хибридната си проституция с Брюксел.
  Защото хибридните “булки” стават САМО за куризанки за ТРОЯнска “любоФь” , кагато техен “всевишен” сутеньор е Путлер………

 4. “Русия, въоръжена с ядрено оръжие до козирката на ушанката.”
  Само тя ли??
  За съжаление, ядреното оръжие се използва безкрупулно от много държави. Комунистите окупираха Русия и Китай но техните братя по алчност, лъжи и кражби, построиха Америка.
  Справка – историяна рода Рокфелер.

 5. За кЪФ да си партнират с нас. Нали на секундата разбират ужасяващата посредственост на Баце, пРЕЗИДЕНТ Фърчилков и Ко. Имат акъл и визия колкото на врабче или хамсийка но не и на двете заедно.
  ДГД от една долна, мръсна гад.

 6. СъвеЦка власт без комунисти. Имало е такъв лозунг сред противници на болшевиките през гражданската война. Ако съдя по долната постъпка на 76-год. пенсионер доведен до отчаяние от местните власти с безумен данък този лозунг е осъвременен на рф без путинисти. Не знам накъде ще избие накрая но в Педерацията се натрупва в различни слоеве на обществото огромна отрицателна енергия срещу власт имащите на всички нива.
  Много мина, мъничко остана.

  https://panorama.pub/17293-pensioner-na-staroj-volge.html
  https://afranius.livejournal.com/731689.html

 7. И на мене ми направи впечатление това вчера. Даже се обърнах към писалите под статията със следното изказване:
  “В момента това е особено притеснителна препоръка за България, тъй като неотдавна проучване на Европейския съвет за външна политика показа, че в ЕС никой – с изключение донякъде на румънците – не припознава българите като партньори за съвместни начинания.”

  Защо никой от горните не обърна внимание на тази находка.
  Преведено на простонароден език, това означава, че не ставаме и за чеп за зеле.

 8. Към Иво Инджев:
  На моите синове, които тази година за пръв път ще гласуват (няма съмнение за кого) освен всичко друго, когато навършиха 12 години им дадох едно стихотворение със заръката да го носят винаги в себе си, защото винаги ще им показва дали се движат в правилната посока, а в минути на слабост ще им дава сила. Иска ми се днес на рождения ви ден да ви поздравя с една строфа от него:
  „ Ако заставиш мозък, нерви, длани
  -и изхабени да ти служат пак,
  и крачиш, само с Волята останал,
  която им повтаря: Влезте в крак!“

  Светът е Ваш г-н Инджев. НЕК БАРЕ ТЕ!

 9. Към GL

  В Америка вече не бият негрите, но за мнозина тя винаги става за оправдание, макар да говорим за спецификата на Русия : въоръжена и същевременно непривлекателна. По втория показател няма как да бъде приравнена към Америка, която си остава най-големият магнит за милиони хора по света.
  А иначе Америка все пак е построена от стотици милиони емигранти от цял свят и техните потомци.

  Крадливи и алчни хора има навсякъде по света, но феномен като американския народ, построил на гола поляна за отрицателно време най-могъщата държава в света, няма.

  Ха сега кажете нещо за индианците, че да затворите класическия кръг от “аргументи” в случаите, когато не се намират факти, с които да се отрекат пустите американски постижения.

 10. ЧРД г-н Инджев,На Вас и вашето семейство желая щастие и успех.

 11. GL, искрено завиждам на виртуали като ВАС. За геополитиката, янките са виновни за всичко. За България, КостоФ е злият гений сложил прът на колесницата на страната към светлото евразийско бъдеще.
  Кой разбрал-разбрал.

 12. Дано това срамно отношение на Европейските ни партньори приеме по-разбираем за нас българите израз. Само с намеци и подкани не става. А пък ние крайно време е да започнем да гласуваме с акъла си.

 13. Иво, честит рожден ден и да си жив и здрав. Костя Копейкин се е проявил днес лично срещу Ал.Йорданов.
  https://www.faktor.bg/bg/articles/rusofili-predvozhdani-ot-kostadin-kostadinov-oporochiha-predstavyaneto-na-patriotichni-urotsi-v-dobrich Русофили, предвождани от Костадин Костадинов опорочиха представянето на „Патриотични уроци” в Добрич

 14. Преди няколко дни тук, един тъпанар, няма да му правя допълнителна реклама с виртпрякора който употреби за случая, господинстваше кк-шефът на възраждане, и препоръчваше на Иво да не го нарича повече Копейкин.
  Е, а какво ще каже сега след изхождането на “общинският съветник” пак в Добрич при представянето на последната книга на Ал. Йорданов.
  https://www.faktor.bg/bg/articles/rusofili-predvozhdani-ot-kostadin-kostadinov-oporochiha-predstavyaneto-na-patriotichni-urotsi-v-dobrich

 15. ЧРД! И макар и да не се вижда на хоризонта, лесна перспектива да се сбъднат изповядванията за едно по-независимо и гордо отечество, водено от силна личност, а не от подлога водена от страховете си на сервилност и угодничество пред по-големия, за когото едно съчувствено пощипване се представя у нас като удостояване едва ли не с Нобелова награда, аз вярвам в смисъла на едно такова будителство като вашето. Бъдете ни жив и здрав!

 16. Алоооо! МВР, Прокуратурата, къде сте???? Докога ще ви чакаме да върнете рублофилските свине в кочината им?
  Въпреки предупрежденията и сигналите, пуснати до МВР от инициативния комитет, организирал представянето на книгата в Добрич и ръководството на СДС, органите на реда не успяха (или не ПОЖЕЛАХА?) да неутрализират предварително провокаторите.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/rusofili-predvozhdani-ot-kostadin-kostadinov-oporochiha-predstavyaneto-na-patriotichni-urotsi-v-dobrich

 17. Господин Инджев много добър урок дадохте на GL! Мислих да пиша и аз но вие го написахте преди мен. Някои хора си нямат на представа каква е тази държава която е може би на 300 години изградена от имигранти и със закони които защитават собственноста и народа и! Моите почитания, да сте жив и здрав и все така да пишете.IIC…..oIL.

 18. Тази вечер, на тържествената проверка във Велико Търново, по случай 140- годишнината от търновската конституция, отново споменаха сред имената на героите ни националния предател радко димитриев и ония от бунта на русофилите! И пак несменяемият Григорий Недялков говореше нелепости, глупости и омръзнали ни безсрамни лъжи!
  Докога, бе, продажни безродници? Докога ????

 19. Честит рожден ден г-н Инджев.Бъдете здрав,упорит и безкомпромисен както до сега.Благодарен съм Ви за всичко което видях и научих от Вас,и коментиращите тук в блога.Искренно Ви желая:много успехи в борбата за Истината-такава каквато е в историята ни,по-малко дразнители като “копейкин”,много щастливи моменти със семейството Ви.УСПЕХ! Любомир Кочев

 20. Някак си незабелязано мина антипутинската изцепка на Бойко, че подкрепяме Грузия за НАТО…
  Сигурно защото всички го приемаме не като бъг на тиристора,а като обикновено балканско гостоприемство (да излъжеш госта, че си на негова страна)

 21. С най-добри пожелания за празника! Истинско удоволствие е всяко влизане в блога Ви!

 22. До Светослав

  “Не е вярно, никъде не съм писал, че турско робство е нямало, това е спекулация. Всичките ни народни будители и революционери говорят именно за освобождение”
  Това е от Йорданов.

  И последно ще се разберете ли за това робство?? Аз се чудя как се нарича едно управление, което оставя кърджалиите и башибозука да режат глави и насилствено да похамеданчват? Да не говорим за кръвния данък? Как се нарича това управление?
  Не сме били ептен роби без имот ама цялата територия е била на Султана. Или не е вярно а ??

 23. Николов, човек като спори с някой е добре да познава по-голяма част от истината а не само тази, която му изнася. Може да се надлъгваме цял месец но няма смисъл, когато си си сложил капаци на очите и повтаряш едно и също до безкрай.

  Щатите дали са могъща държава е едно но на хората им трябват други неща. Колко може да си щастлив в свят нагъчкан с оръжия, създадени за играчка и надцакване между безкрупулните магнати, олигарси, царе и т.н. Не могат без тях ли ??
  Много елементарен поглед имате върху света г-н Инджев. Прекалено елементарен, че чак не е за вярване. Можете и повече!

 24. Заради пра стария проблем с произхода провождащ към духовна неграмотност и копелдашко невежество.
  Мисля си тези дни, за великото дело на солунските двама братя и как с божията помощ са предпазили тази територия от крайно изстъпление, като са ни заляли с истина. Та ходих тези дни на поклонение до Солун и хем за тях, хем за Черноризец Храбър си мислех…- сегашния Симеончо ако иде на Света Гора най много да извади една секира и да започне бизнес с дървесина, това си мислех за регреса на времето и за силата на словото- двуостър меч, наточен и лъснат, приготвен да сече и бляска едновременно. Слава богу за нашия български език!
  Та скоро гледах една друга такава булГа Мони Паси, и си мислех срам, срам. тоя не само не е син Исаков(не чел нищо от баща си) нито е син Аврамов. Син на хиляда вавилноски бащи, тръгнали да сглабят и да смятат с руска ЕлКа и да се правят на нещо а са нищо.
  Помнете господа който ни изведе от Египетско и от Вавилонско робство и е Бог на живи не на мъртви!

 25. Ot sarze chestit Rojden Den Skapi Ivo!!!

  Mnogo Zdrave, Veselie, Radoct i na Zialoto ti Precrasno Semeistvo!

  I da ni veselish vse taka sas smeshnite

  ruski vizove za “turskoto ni robstvo”

  Chestito!!!

  AIK

 26. Към GL:

  Опитът да ме обидите на “елементарен” се натъква на рикошета на собствената ви инфантилност чрез претенцията за пацифизъм пред лицето на едни злодеи, завладели една шеста от територията света. Ако срещу тях не стоеше реална сила, щяха да лапнат и останалата част от планетата. Точно те са тези, които вечно се бореха за “мир” и най-обичаха да говорят за разоръжаване. Очевидно това е и вашето кредо под мотото “всички са маскари” ( но най-вече американците).

  Да, светът не е елементарен, но елементарно правил в живота на човека , обществата, народите и държавите е, че винаги се налага избор между доброто и злото. Най-често се налага да се избира най-малкото зло. Вие обаче предлагате да не избираме, а да прокламираме мокротата на водата за велико откритие – щото мирът винаги е за
  предпочитане пред войната, нали така.

  Да се чуди човек на самочувствието на такива, като вас, който сами си строят ( анонимен) пиедестал застават на него от позицията на съдници. Ами направете си блог, излезте от пещерата с физиономията си и предложете на публиката елементарното решение на пътя към щастието, което ви се привижда чрез заклеймяването на “играчките”.

  Само че вместо това предпочитате да паразитирате върху платформата на автор, когото иначе смятате зда “елементарен”.

  Така че колко мога аз е въпрос, по който нямате думата.

 27. Към GGL:

  Колкото и “джи точки” да добавяте към обозначаването своето анонимно заяждане, ще си останете онзи елементарен провокатор, на когото за последно обръщам внимание с препоръката да се чувства наследник на роби, щом като му харесва.
  Няма народ в Европа, който от историята на зверствата, извършвани срещу него, да е сътворил метафора за миналото си като робство.
  Иначе европейците са се клали взаимно векове наред буквално на принципа всеки срещу всеки, воювайки и водейки войни на изтребление по национален и религиозен принцип. Но само влюбените в руската робовладелска империя у нас ужасно много държат предците им да са били роби ( а не търговци, занаятчии, селяни – произвеждащи, търгуващи, пътуващи, каквито 90 на сто от руснанаците не са били по същото време).
  Приятно робуване!

 28. GL, да наричаме нещата с истински им имена. Каквото повикало, това се обадило. На вашите лесни решения на проблеми които не са от вчера посочих, че завиждам на виртуали като ВАС. Имате си основни опорни точки засмукани от путинизма когато няма как да оправдаете. И за това, ама и вие не сте по-харни. Янките са контра на прогреса, КостоФ е виновен за родната несрета.
  И за Ваше сведение, декларирал съм го и друг и максимално го следвам. Истината, само истината, цялата истина ще ни направи свободни. За това и когато твърдя нещо то е в духа на родоначалника на съвременната журналистика-Ройтер. Фактите са свещени, коментарите свободни. Никога не си позволявам да ги манипулирам.
  Отърват ли ми или не, е отделен въпрос но ги пресъздавам 1:1.
  Сега ясен ли съм или да вадя моливите и чертежите.

 29. До GL \ GGL

  И последно ще се разберете ли за това робство?? Аз се чудя как се нарича едно управление, което оставя партийни секретари и милиционери да режат глави и насилствено да порусначват? Да не говорим за насилствената казарма. Как се нарича това управление?
  Не сме били ептен роби без имот ама цялата територия е била на Секретаря на КПСС. Или не е вярно а ??

  Русия дали са могъща държава е едно но на хората им трябват други неща. Колко може да си щастлив в свят нагъчкан с оръжия, създадени за играчка и надцакване между безкрупулните магнати, олигарси, царе и т.н. Не могат без тях ли ??
  Много елементарен поглед имате върху света г-н GL / GLL. Прекалено елементарен, че чак не е за вярване. Можете и повече!

  —–

  ЧРД на патерици, г-н Инджев!

  Знаете ли какво е GL? Модел на Мерцедес, който се произвежда в … САЩ. Понякога много се забавлявам с такива идиоти…

  Препрочитам “Антикрехкост” на Насим Талеб. Ето един цитат – поздрав за РД:

  “Движим се към етап от съвременността, белязан от съществуването на лобисти, на дружества с много, много ограничена отговорност, магистърски степени по бизнес администрация,проблеми с глупаци, секуларизация (или по-скоро преоткриването на нови свещени ценности като знамената, които заменят олтарите), данъчни инспектори, страх от началника, прекарване на уикенда на интересни места, а на работната седмица, по презумпция, в недотам интересни такива…. Насилието се прехвърля от индивидите към държавите. Финансовата недисциплинираност – също. В центъра на всичко това е отричането на антикрехкостта.”

  Вие, г-н Инджев, сте антикрехък, според определението на Талеб.

  (За читателите на блога, които не искат да прочетат “Антикрехкост”, ще поясня, че това е комплимент.)

 30. другарю шизофренен олигофренен путлеристки дИбиль, педлагам да не гледаме на “турското” “робство” едностранно. Хайде да видим какво е правил в Казанското ханство твоят “братушка” – Иван IV Грозний, срещу нашите ВОЛЖКИ българи, като след това всичко през всичките векове продължава тоталният ГЕНОЦИД и обезбългаряване на Волжка България, довършени окончателно от болшевиките и Ленин, които ги обявяват за “татари”.
  И от тогава ,и до сега над 90% от руските ти “братушки” са ИСТИНСКИ РОБИ. Сега са КРЕПОСТНИ на твоят “РУБЛОваделец” Путлер. Той ти е РУБЛОвладелецЪТ! И не обявявай другите за “роби” , докато ти си РУБЛОфилски роб!
  А колкото до САЩ, тук шизофренията на теб, както и на другите РУБЛОфили, наШИСТИ, пУтлериоти и “обикновените” путлеристи, е ТОТАЛна….ТОТАЛитарна….
  Един път казвате ,че САЩ са “либерасти”, “соросоиди” и джендъри, а в същото време ти казваш ,че САЩ са “нагъчкани с оръжия, създадени за играчка и надцакване между безкрупулните магнати, олигарси, царе и т.н.”.
  Така че другарЮ “сложен” РУБЛОяд, не повтаряй ,като шизофреничен лумпен путлеристката пропагадность на своите РУБЛОвладелци!
  Първо виж РУБЛОвладелството при твоите московски “братушки” и гасудари ,преди да търсиш другите “робовлделци”, по света!!! Виж какъв геноцид е извършил Иван Грозни в българският град Казан!
  Няма как НАЙ-мракобесната и ИЗОСТАНАЛАТА империя – Московската , да “освобождава” българите през 1878г.. Московските ти “братуши” са искали да ОКУПИРАТ княжество България ,за да имат достъп до проливите, а не да го “освобождавать”! Това се вижда и при ОТРИЧАНЕТО на Съединението между княжество България и Източна Румелия от Руската империя през 1885г.!!!!
  Освен това по въпроса за САЩ ,няма как джендърските “либерасти” и “соросоиди” в САЩ да имат “царе”, както ти си писал! САЩ никога не са имали монарх, те се отделят от британската корона преди близо 250 години, чрез своята ОТЕЧЕСТВЕНА война против КОНСТИТУЦИОННАТА британска монархия!
  “Либерастите” винаги са отричали ТОТАЛната и ТОТАЛитарната власт , която имат царете и кралете! АБСОЛЮТНА власт на царете има само при твоите “братушки” от Руската империя ,СССР и сега при путлериската ФЕЙКдерация!
  “Либерастите” и “соросоидите” ВИНАГИ са отричали царете , генсеците и чекистите бандити като твоят РУБЛОвладелец – Путлер!…..
  САЩ има най-голямо РАЗДЕЛЕНИЕ и ДЕцентрализация на властиТЕ, а при твоите РУБЛОвладелски гасудари е точно обратно , в “руската” ФЕЙКдерация има НАЙ-голямата ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ , ОЛИГАРХИЗАЦИЯ и ТОТАЛитарна БАНДИТИЗАЦИЯ на властТА, ВЛАСТТА. ЕДИНСТВЕНАТА власть на твоят чекистки РУБЛОвалделец-Путлер и на неговите бандитски и чекистки ОЛИГАРСИ, другарЮ лумпенизиран РУБЛОядь!……

 31. Винаги, когато съм посещавала китните , подбалкански градчета Копривщица, Панагюрище, Калофер съм си мислила за това, че там, в тези разкошни къщи са живели хора заможни, свободни по дух и с много изискан вкус за времето си. Тези хора са имали самочувствие на европейци и са се съизмервали с европейските народи. Затова са искали независима държава, а не от бедност и недоимък. Освен това всички знаем, че през 18 век са особено активни националните движения в цяла Европа. Сравнявайки с тъмните социалистически години, когато нямахме право да пътуваме свободно в Европа, нямахме право да развиваме собствен бизнес, немахме право да изповядваме христианска религия, изкушавам се да кажа, че съветското робство беше много по- страшно от турското. По време на съветската окупация няма построена нито една църква, а една голяма част от българите бяха заставени със сила да се отрекат от българския си произход и да се пишат македонци. Та кажете ми кое робство е по-тежко и смазващо свободния дух?

 32. Ех, драги Иво, жал ми е за индианците. Много! Защото американците им отнеха правото да скалпират, а това е все едно да отнемеш правото на ватниците да се борят за мир, горките!

 33. Американец към GL:
  Good for you GL for trying to post a comment here! It’s OK to fail… but it’s important that you’ve tried!

  Руснак към GL:
  Обосрались. Опять двойка!

 34. В подкрепа на мнението на Радост, всички сериозни изследователи на Априлското въстание са категорични. Разбунтували са се главно богатите подбалкански градчета защото границата на империята им вече се виждат тесни и искат да се реализират изцяло в рамките на свободна България. Няма нито едно разбунтувало се населено място в което беднотията е доминирала. Там дори властта е била “невидима”. На няколко селца по едно заптие с пушка-кремъклийка която е станала негодна от неупотреба.

 35. GL, ако беше написано с български букви, веднага щях да ти причисля инициалите като съкращение за ..УПАК! Какот и да е, относно „прозрението“ ТИ „Щатите дали са могъща държава е едно но на хората им трябват други неща. Колко може да си щастлив в свят нагъчкан с оръжия, създадени за играчка и надцакване между безкрупулните магнати, олигарси, царе (спомени поне един!) и т.н. Не могат без тях ли ??“
  Ами като погледне човек СВОБОДНО фактите, ако има елементарно прозрение сам може да стигне до изводът, че тези на които „им трябват други неща“ са свободни да отидат там, където могат да ги намерят. За най–голямо съжаление тези като теб и подобните ти не изпращат отрочетата си да живеят и учат в Русия, която вероятно приемаш като антипод на САЩ. Апропо, за какво щастие смееш да говориш, след като точно Русия е многократно по–„нагъчкана“ с всички тези низости, които изброяваш. При това тя е принуждавала, от моментът на съществуванието си, всички нейни граждани да са пушечно месо в международни конфликти и никога не им е давала някакво право на избор.

 36. Георги Георгиев:
  “Здравейте!
  Какво пропуснах да ви кажа в тези дни?!…
  Както се досещате, отново бях блокиран.
  Ще помоля за максимално споделяне с ясното съзнание, че този статус е дълъг, но трябва да се прочете от всички българи, за да спрем да настъпваме мотиката.
  Този път тролската шпицкоманда на ГЕРБ, базирана на 16 етаж в малкото НДК организирано е докладвала статуса ми, посветен на Юрданка , СИК и 34 етажния бетонен кютук, който оприличих в статуса си с бетонен фалос и го нарекох “Златен век на българските мутри”.
  Естествено, дежурните герберски боклуци не спят и са докладвали организирано думичката фалос, която бях написал в нейния български вариант.
  Представяте ли си за каква измет иде реч, дами и господа?!
  Тези боклуци не спят, за да ровят в профилите на всеки, който критикува слугата на Путин – Борисов, както и неговите клефуци, само и само, за да открият нещо, което да може да блокира профила.
  Съветско-комунистическа измет.
  Но какво пропуснах да ви кажа?!
  Циркът, който Борисов разиграва с апартаментгейт не е случаен.
  Той си гърми бушоните неслучайно.
  Защо мислите вади кирливите ризи на Цветанов, Цачева, Добрев и тем подобни матросовци , които са имали нагрлостта да си накупят луксозни имоти на безценица, въпреки държавните си постове?!
  Та нима не можеше още в първия си мандат да подпука БСП – ДПС – НДСВ заради заменките, с които ощетиха България с милиарди?!
  Та нима не можеше да извади 50 депутата на БСП, които са си накупили имоти на безценица?!
  Нееееее, вади киривите ризи на своите слуги с една цел.
  И е лесно да ги извади, защото за да заемеш някакъв пост в ГЕРБ или чрез ГЕРБ, трябва да си зависим и омазан в говна до керемидите. Там всички са зависими и ако не слушкаш – не папкаш. От чистачката на летището до директора на държавната агенция, които се назначават чрез лобиране на партийните клефуци.
  Циркът се повтаря, защото акторът е същия.
  Борисов цели да загуби вота за евроизборите с малко, за да има повод отново театрално да си хвърли оставката.
  За пореден път във важен момент за България.
  Така ще се провали и сделката с изтребителите, а той ще си измие ръцете с поредната театрална оставка, за да не въоръжи армията ни с нови модерни натовски изтребители, докато България плаща стотици милиони левове за ремонт на остарелите руски бракми, които и баба ми може да свали с натискане на едно копче.
  Междувременно ще остави на служебно правителство, назначено от Радев, да свърши мръсната работа с Руско-турски поток, където България ще налее отново 8 милиарда лева, за да обслужи газовия монопол на Газпром.
  Впрочем, вече са стартирани процедурите по насилственото отчуждаване на земеделски и други частни земи за трасето на газопровода.
  Борисов не губи време, за да обслужи Путин и монопола на Газпром.
  Това, докато в държавата се закриват болници поради липса на пари. Пари има, но трябва да се дадат на Путин, а не на болниците и пенсионерите, не и за увеличаване на заплати. Нищо ново под слънцето от 70 години.
  Забележете – как и кога Борисов подаде оставка първия път?!
  Контролирания от Кремъл чрез ТИМ енергоразпределител за Североизточна България изкуствено наду сметките за ток и във Варна и бяха предизвикани протести.
  Когато обаче нещата излязоха извън контрол и хората започнаха да скандират “ДОЛУ ТИМ!”, а Пламен Горанов се самозапали в знак на протест срещу пълното господство на групировката в града и региона, протестите бяха изместени в София, където група мутри формално се сби на Орлов мост с полицаи, а Борисов театрално си хвърли оставката с думите “АЗ тоя асфалт не съм го лял, за да се лее кръв по него”, сякаш наистина той го е лял с личните си пари. (Цариградсдко море, ако си спомняте).
  Моментът – КТБ е вече източена.
  КТБ беше структура, създадена от руското КГБ още по Живково време.
  В нея по време на първия мандат на Борисов наливаха парите на държавните ни предприятия, с които се финансираха паразитни руски политически проекти, като ДПС и „България без цензура”, чийто депутати в европарламента премирно , гласуваха

 37. против асоцииаренто на УКрайна в ЕС. Чрез тази банка руска собственост станаха и Виваком, и Булгартабак.
  Само да припомня, че още първото правителство на Борисов хариза буквално целия тютюнев холдинг за смешните 50 милиона лева – колкото струва марката Виктори. Да не говорим за стойността на заводите, складовите бази и наличност, транспорт, търговски представителства, почивни бази, завоюван пазар. Да не говорим, че преди време за същия холдинг западни компании предлагаха 1 милиард. 20 пъти повече. Е, след като Булгартабак стана собственост на Внешторгбанк – банката на Путин, руснаците започнаха дива контрабанда към Турцзия и Близкия изток, която беше ударена от финансовите власти там. После руснаците сринаха завода в София, работниците изхвърлиха на улицата, а машините изнесоха в Сърбия.
  Да сте чули Борисов или друг да поиска неустойки заради нарушение приватизационен договор?!
  Да сте чули профсъюзите да защитяват изхвърлените хиляди работници?!
  Нещо повече – опитаха се да вкарат в парламента промени в Закона за приватизация, за да не платят руснаците и стотинка.
  Но това е само щрих от общата картинка на безродния русофилски слугинаж на ГЕРБ – другият филиал на БКП.
  Някой друг трябва да свърши мръсната работа с банката и да обере негативите.
  Но най-важното в момента – Южен поток.
  Трябваше да се имитира пред Украйна, че уж проруско управление ще строи Южен поток – коалицията на ДПС-Атака- БСП.
  Целта – да се принуди Украйна да приклекне при преговорите за транзит на руския газ.
  Никой сериозно не е искал да строи Южоен поток. Поне не и Газпром. Той е неизгоден, прескъп и само специалист може да ви обясни как се поддържа компресия от над 300 атмосфери на дълбочина от 2000 м. по подводно трасе , дълго над 2000 км. и то при малък дебит. да не говорим за условието за диверсификация, т.е. Газпром да допусне по този тръбопровод и конкурентен газ – нещо, което никога няма да сторят.
  За всеки случай руските агенти на българска държавна служба заложиха неизгодни клаузи за неустойки, които впоследствие Борисов разплати с огромно удоволствие и бързина, без да обжалва решението на арбитражния съд.
  Но Путин си прибра едни 800 милиона народна пара.
  Да, ама Украйна не се подлъга, не клекна и разтуриха седянката с Орешарски, за да се върне ГЕРБ на власт като уж проевропейска партия.
  Втората оставка слугата на Путин я подаде, след като умишлено издигнаха неизбираемата кандидатура на Цачева за президент. След като бяха направили проучване и бяха сигурни, че няма шанс.
  За да последва служебно правителство, назначено от Радев.
  Защо точно в този момент ли?!
  Защото в ЕК течеше наказателна процедура срещу Газпром заради монопола му и свръхцените му в България и още 4 страни от Източна Европа.
  На 16 март 2017 г. ЕК официално обяви, че за да избегне огромна глоба, Газпром e предложил на България серия от мерки за предоговаряне и понижаване на цената.
  Да, ама от служебното правителство не последва отговор на предложението.
  Не последва и от новото правителство на Борисов, макар, че се опитаха да забавят съставянето му, за да изтече срока на предложението.
  Впрочем, забележете – второто правителство на Борисов побърза да изплати неустойката на Газпром от 800 милиона, като дори не обжалва решението на арбитража, при всички шансове да бъде отменено, защото (случайно ли?) адвокатската кантора, която представляваше България по това дело, в същия момент представляваше и Русия по делото срещу акционерите на “Юкос” за 50 милиарда долара.
  Ха, сетете се, чии интереси и как ще ги защитава, както и защо Борисов е избрал точно тази кантора и защо не поискаха нито да я сменят, нито пък да обжалват.
  Междувременно служебното правителство ударно увеличи цената на газ, ток и парно, за да свърши мръсната работа на Борисов.
  През 2018 г. имаше две увеличения на ток, газ и парно. Точно преди второто увеличение, на 29 септември след организирано докладване на тролската шпицкоманда на ГЕРБ брутално бяха заличени и двата ми профила във Фейсбук. Но това .- между другото.

 38. Целта на увеличението .- да се съберат нови милиарди в Енергийния холдинг, които да бъдат откраднати от енергийната мафия за руско-турсия поток, както и за АЕЦ.
  Друга причина за увеличението да виждате на фона на спада на световните цени на петрол и енергоносители?!
  Само един факт – България продължава да плаща най-скъпия руски газ в Европа.
  С около 40 % повече, отколкото съседна Турция. За същия газ, който минава по нашите тръби и отива там. Борисов може да договори с Ердоган да го купуваме от тях и сметките за парно да паднат почти наполовина.
  Да не отварям дума за монопола на Лукойл и как умишлено у нас се поддържа най-ниския акциз в Европа, за да може монополиста да ни дере с голяма надценка. Най-лесно може да се проумее, като се сравни с една Австрия, примерно. Там крайните цени са еднакви с нашите, но акцизът е 1 лев на литър. Тук е само 65 ст. – минимално разрешеният в ЕС.
  Разликата е 35 ст. на литър, които в Австиря отиват в хазната, а тук се прибират от монополиста и заминават в Русия. Иде реч за над 1 милиард лева годишно.
  За да предотвратят и вноса на по-евтини горива, въведоха и такса за разрешително за данъчен склад за горива – 30 милиона лева. Ха, искай да внасяш горива, де!
  За всеки случай промениха и ЗДДС, като въведоха изискване при вътреобщностен внос на горива ДДС да се внася предварително от всички по веригата. Не и ако го купуваш от Лукойл.
  За да отстранят дребните независими бензиностанции пък, въведоха изисквания да имат 3 милиона лева неприкосновен капитал и склад за 1 милион литра.
  Ха, сетете се какво означава това за една селска бензиностанция, на която зареждат 100 коли и 20 трактора. Целта – да принудят дребните търговци да ударят кепенците, за да насочат всички към монополиста.
  Но това е само щрих от същността на ГЕРБ – филиал на Единна Россия на Путин.
  Поредната мимикрия, поредната голяма лъжа, която узаконява чрез вота на наивниците руския енергиен и газов монопол, мутризацията на България и източването на милиарди левове годишно от нашите пари в посока Кремъл и мафията.
  Казах!
  А вие споделяйте, моля!

  Междувременно, България беше глобена от ЕК със 70 милиона евро заради отказа на Борисов да допусне по нашите тръби друг газ, освен руския.
  Близо 140 милиона лева, които ще ги съберат от нашите джобове чрез поредното увеличение на ток, газ и парно.
  ФАКТ !”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.