Благодаря обективно през обектива на фотофактите. Десет малки снимчици ( по Егати Кръста)

Вие знаете ли кой съм аз, бе?

Я да четете по-надолу ( и по-долни четива са ми посвещавали) какво пише за мен на 20 юли 2001 г. в. “Монитор” в уводната си статия “Сини стратези планирали разкол в правителството”. Там е казано черно на бяло, че съм стратегът на комплот за свалянето на властта, а мои чираци в това пъклено дело са Евгений Дайнов, Огнян Минчев, Антоний Гълъбов. Източниците на разкритието са от “най-близкото обкръжение на монарха”, а главният злодей в републиката съм Аз. Това ви го говорят не някакви си звезди,  не кой да е, а Блъсковият “Монитор”, в който по онова време комай се трудеше “прероденият Левски”, бъдещото острие на руската атака В. Сидеров.

 

 

 

 

 

И въпреки достоверно разкритото мое върховно злодейство ме поздравявате за рождения ми ден? Сами сте си виновни.

 

Ето защо, по собствена неписана традиция ще благодаря вкупом писмено на всички, които ме поздравиха за вчерашния ми рожден ден. Но понеже не съм съвсем вчерашен, гледам да разнообразя формата, в която поднасям благодарността си. Ще прибягна до нещо обективно. т.е. до обектива на онези, които са ме снимали ( понякога с цел подигравка) преди да достигна пенсионната възраст от 64 г.

Например…

Може някои да са (ме) забравили или просто да не са ме познавали, но на финала в БТВ през 2006 г. направо се бях оял. Признавам си. Бях минал 100-те килограма. Не личи много от снимката, но така си беше.

Оставайки безработен започнах да пестя от градски транспорт – като във вица за онзи дето тичал след трамвая, за да спести стотинките за билет, но му казали, че е глупак, щом не тича след такситата.

Дотолкова бях изпаднал, че тръгнах зимно време по джапанки. Подмазвах се бъдещия президент  президент Радев с надеждата да види, че съм достатъчно бос, за да ме вземе за началник на своя кабинет, ако някой Иво го оваканти срещу едни големи кинти.

Бдителни папараци ме разкриха, че съм станал от немотия хамалин – товаря мебели ( така написаха в един жълт сайт под снимката с мебелите върху покрива на лека кола).

Същият жълт сайт ми пусна и снимка в синьо с намек, че ми хлопа дъската – ходя със слънчеви очила без да има слънце и съм по сако насред зима.

Реших да се дегизирам с мустаци, за да не ме разпознават.

Имах намерение да се върна вероломно на работа в БТА. Направих си селфи ( на летището в Истанбул) под светеща реклама на BTA, каквото и да значеше надписът. Но опитът ми да се си предложа услугите на хамалин се провалиха. Казаха ми, че не псувам достатъчно добре.

Пробвах като гледач на куче ( и внуче). Ударих отново на камък – само съм знаел да лая, а никой нямал нужда от такива.

От отчаяние се опитах  да мяукам в дует  с котарака Иво, полегнал на моста към колибката в ореха, която построих като убежище от мъките Ивови. Оказваме се много ивовците в този комикс, но какво да се прави, не съм уникален.

Но си останах дърт козел, вкаменен артефакт като колегата зад мен.

 

Не ми остава друго, освен да продължа с рогата напред. До следващото ми остаряване. Предварително благодаря на всички, които ще ми направите компания. Да сме живи и здрави, което Ви пожелавам с благодарност за поздравите.

 

 

 

16 мнения за “Благодаря обективно през обектива на фотофактите. Десет малки снимчици ( по Егати Кръста)”

 1. Благодаря за Великолепието на текста и пиршеството на снимките!

 2. След този овнешки самошарж не ми остава друг избор, освен да изкрещя пред Президентствто, МС (все едно) или за по-нагледно да вдигна плакат: “Je suis Ivo!” Ама не оня, истанбулския Иво, на когото Булгар Борисов завистливо подхвърли ” Оh и Вие ли parlez- vous Francais!” и дето Курнелия ще го прави евродепутат, защото (все пак) май не са му дали пълен достъп до “чувствителна” информация. 🙂

 3. Иво да си ни жив и здрав и господ здраве да ти дава!
  Мисля си за нашия архитипен цар Ивайло, как някак професионално се преплита с евангелската история с очистения от легиона- бесове – Лука 8 – 28.
  Много е интересна съдбата на всички които са се докоснали до Иисуса сина божи, вечен живот с трънен царствен венец и Лазар и учениците и голия луд. Та искам да ти кажа ако не цар то поне си рицар и не бива нищо да те тревожи, водил си и ще водиш истински битки, просто си наистина грамотен! Заслужаваш да се направи филм за живота ти!
  Поздрави и дерзай!

 4. Баце за пожарът в Нотр Дам
  „Мислите ми са с всички французи и с целия туристически свят” (вместо католически свят).
  Емил Попов
  “Джи Пи Груп вече били готови с проекта за ремонт на Нотр Дам. Щяло да стане неузнаваемо 🙂
  Не стана ясно Нотр Дам дали има строително разрешение. Нещо мълчат французите по този въпрос 🙂
  Няма ли някой сега да напише „Же сюи Квазимодо“? :)”

  Станил Йотов
  „Борисов изпраща реставратори и живописци за възстановянето на „Нотр Дам“
  – Това напомня на онзи плакат от 60-те години „Не бой се, Виетнам, село Льоково е с теб!“.

 5. За еротиката на “меката китка” Вольгин, протегната към пасоль Макарав:

  Волгин призовава Русия да използва “мека сила” към българските медии

  Изумително! Шефката на СБЖ твърди, че те изпълняват поръчки на ЕС и НАТО, демонизирали Русия

  https://www.faktor.bg/bg/articles/volgin-prizovava-rusiya-da-izpolzva-meka-sila-kam-balgarskite-medii

 6. Г-н Инджев,
  Честит Рожден, на патерица.
  Здраве и дълъг живот и много усмивки с деца и внуци.
  Останалото го правите неуморно и прекрасно.
  Подкрепям Ви и Ви пожелавам сила и бодрост.
  Сега прочетох изказването на г-н Лозан Панов, по повод 140 годишнина от Търновската Конституция и си помислих, че и най-мрачните времена, винаги има хора като вас /Тони Николов, Огнян Минчев, Антони Гълъбов, Евгени Дайнов, Иван Костов и други/ които казват истината.
  Да сте живи и здрави и дано да събудите заспалите.

 7. Здраве и много късмет на Иво и цялото му семейство.
  И най-добри пожелания на всички редовни “гости” в блога.

  Чета ви всеки ден – наистина, веки.

  Не мога да пиша, то не винаги и има какво да добавя, но съм щастлив, че ви има – Иво и всички, които споделят общите ни възгледи.
  Знаем, че “бившият” СИКаджийски “охранитрел”, отвори широко вратата за масовата профанизация на България. И само хора като вас придават смисъл на идеята да бъдем част от българите.

  Горе главта!

  “Аз съм прост” реже късове от ГЕРБавата партия в отчаян опит да замаже 10 годишното “усвояване” на “суджуци” и “апартаменти”.
  В това време, “Измамата Сан Стефано” зае пъртото място по интерес сред читателте. Сега и свидетелствата на И. Костов ще имат втори тираж.

 8. И аз да се подпра на една патерица, и от сърце да честитя рождения ден на стопанина на този блог!!! Пожелавам крепко здраве и остри рога, които да не спират да подат с думи и статии червените мракобесници и руските подлоги!!!

 9. Уважаем г-н Инджев,
  Вчера си мислех, че не съм достатъчно близък или част от отбора, за да Ви честитя празника, но днес намерих сили да извикам НАЗДРАВЕ!
  Да сте ни жив и здрав!

 10. Невероятно Иво. Пропуснал съм рожденият ти ден, извонявам се за което, но бива и на патерици понякога. Все тъй напред ти пожелавам, освен да си жив и здрав дълги години.

 11. В унисон с шеговития тон,ще вметна че снимката с халата направо кърти мивки!
  Ако не познавах Иво(да ме извини за алюзията!),щях да кажа,че е някой български политик.Те изглеждат
  така – уж облечени,ама я карат все боси и по джапанки на политическия терен, независимо от сезона.

 12. Към Гочо:

  В интерес на истината имам далеч “по-героични” снимки как се излежавам по бански на снега, но не искам да давам повод да ме сравняват с онези ( политици), които се демонстрират телесно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.