Документната измама при напускането “по документи” срещу европейска заплата

 

Митарствата на бившия журналист Иво Христов по кабинети и изборни листи имат и забавна страна по своята карикатурност. Не пуша, но ме напушва смях с кашлица, когато научавам, че той е напуснал “по документи” своя началник, на когото му беше началник ( на кабинета). 

Може да се каже и иначе: Христов само телом е напуснал кабинета, на който беше началник. Но духом си остава там. Ще оставя на теолозите да решат дали не става дума за някаква пошла имитация на казуса със Спасителя и отношението му към отца и светия дух.

Румен Овчаров потвърди в телевизионно интервю в духа на предположението ми по-горе, че Христов наистина го имат за спасител. Щял да спасява положението с авторитета на БСП. Как? Ами щял да прелее рейтинг от президента на столетницата. С чуждата пита щял да прави помен, както излиза. Или питата все пак е обща, с руски квас омесена и Овчаров признава този факт?

НА СНИМКАТА: Двама нашенски мигранти, потърсили ( още ) по-добър живот в сърцето на Европа

 

 

 

 

Аз пък си мислех, че ако има преливане, то ще е на чашата на търпението. Защото става дума за едно системно оливане. Най-напред Елена Йончева  напусна президента Румен Радев и оглави кандидатите за големи брюкселски пари в менюто на БСП. Сега по стъпките й напуска и Иво Христов, друг “домашен” любимец, който не могат да си поделят роднините по червена линия, пръснати във властта, в опозицията и на върха на държавата, където главнокомандващият го играе опозиция в разрез с правилата на демократичната игра, но пък напълно в крак с указанията на Москва.  

Кой още ще напусне кадровата люпилня при Румен Радев с цел да помага “безпартийно” на Партията?

Уж страшно си падат по президента тези бегълци и не можеха да се нарадват на неговия “день победы”, а бягат през глава от него. Какво нещо е еврото само! Действа привлекателно и безпогрешно на безпартийните партийци. Особено когато е в особено големи количества на западния фронт. Нищо ново след като триумфалната марка беше заменена от еврото. 

Спасяването на каквото и да било чрез бягство и преливане на чужд авторитет в едно столетно тяло е странно упражнение, което само магнитът на големите пари в странство може да обясни. Там  по документи на Христов предстои да взима десетина пъти по-голяма заплата.  

Някои зли езици казват, че в политиката парите по документи са всъщност само за пред хората, а за истинските пари, които преливат в техния джоб, не дават никакви документи. Документират се само с касови бележки и фактури разходите за почерпки и прочее “мероприятия” за представителни цели. За да се осребрят и те след това.

Слагам точка по документи. Което означава, че не съм си тръгнал от тази тема, а само я оставям да отлежава до нови поводи за коментари, които неизменно дават въпросните другари. 

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Има и политици, като Светослав Малинов, който доказаха обратното: че са готови да се откажат от големите европейски пари и съответните “екстри” без никой да ги принуждава, а заради единия принцип. Така че написаното по-горе за привлекателността на еврото не е универсално обяснение. Всеки сам отговаря за лакомията си. 

7 мнения за “Документната измама при напускането “по документи” срещу европейска заплата”

 1. Според мен и милиЙончева, и Христов са пратени в ЕП не от Корнела или от Радев, а от шефа им – Решетников. И не заради европейската заплата, а за да са основни рупори на Кремъл в сърцето на европейските институции. Защото нито орбанчетата, нито льопенчетата, нито фаражчетата, които също обслужват путинската политическа тактика за разрушаване на ЕС, биха изоставили на заден план собствените си национални интереси (както те си ги разбират) за сметка на путинските. Само от нашите червени измекяри може да се очаква абсолютно и безпрекословно подчинение на кремълската анти-европейска програма.

  И затова ги изпращат “на война” в ЕП.

 2. В страни от темата и не съвсем:
  Интересен акцент е разкритието на екипа на Навални за бившия кмет на град Хабаровск от „Единна Русия“ на Путин, който купил 6 къщи в Америка, живял 190 дни в годината в Сан Хосе, за да не загуби зелената си карта, като в същото време “изпълнявал” задълженията си на кмет и обяснявал как “Америка иска да ни погуби” при кратките си завръщания. Това продължило 9 години.

  “През цялото време той е крал пари в Русия, инвестирал е 6 милиона в САЩ, ругаел ги е и е призовавал да се сплотим около Путин”, разказва Навални. “Разбира се, в Кремъл, отлично са знаели за това.
  Въпросният уникален екземпляр се казва Соколов, Алекса́ндр Никола́евич. Той дори обвинявал протестиращите в Хабаровск, че са платени от САЩ.”

 3. Бях изключително щастлив, когато Светослав Малинов бе избран преференциално пред Кунева. Господин Малинов е истински Европеец. Борисов с голяма злост го обвини за прочутия пакет мобилност. Аз лично се надявам именно Малинов да оглави Демократична България!

 4. Днес копеленцето с очилцата и руската морда Джамбазки се изцепи при Цветанка Ризова , че той, всъщност, бил евроскептик,защото за него България била над всичко (също като Германия за нацистите) Не харесвал Макрон, гейовете, циганите и либералните мултикултурия, искал си тъпаните, потурите и цървулите.
  Джамбазинът не скри злорадстването си по повод пожара в парижката катедрала “Нотр Дам” и ни препоръча от висотата на байганьовските си ценности, “да не сме плачели на чужди гробове”, повтаряше като папагал опорните точки на Путин и руските попове, които побързаха да пророкуват злостно, че пожарът бил “Божие наказание”. Сигурно, поради усърдието да слугува на монголо-татарския си кумир, невежият байганьо с очилцата е забравил, ако въобще някога е знаел, че точно великият французин Виктор Юго беше първият, който след Априлското въстание вдигна глас в защита на българите по европейските и световните медии. Неговото отворено писмо започва така: “Избива се един народ! Къде? В Европа. Има ли свидетели? Целият свят…” А този покрит със световна слава писател също би могъл да си гледа рахатлъка и “да не плаче на чужди гробове”. Френският консул Леандър Леге, въпреки предупрежданията, без колебание пое риска на съпричастието със съдбата на българите, отказа да напусне София и така спаси града от опожаряване. Френският консул Леандър Леге също можеше спокойно “да не плаче на чужди гробове” и да си тръгне по живо по здраво към Франция. Ако съпругата на президента Саркози беше решила “да не плаче на чужди гробове” българските медици и досега щяха да са още в либийския затвор и смъртните им присъди можеше вече да са изпълнени. Но Сесилия Саркози по европейски пое риска на солидарността!
  С байганоьовското си невежество и наглост кандидатът за евродепутат, твърди, че щял да променя ЕС!?
  Кой си ти бе, неграмотно парвеню с очилца, че да променяш европейските ценности и да “разпердушинваш” ЕС, както си казал на едно русофилско сборище ? Ти нас, българите, питал ли си ни дали искаме да излизаме от ЕС и НАТО ?
  Затова марш в любимия ти Евразийски коптор при татаро-арийците! Много ще се разбирате, защото споделяте едни и същи “ценности” на отчуждението и омразата.
  А ЕС спешно трябва да приеме ново еврозаконодателство, което да блокира неблагодарните келеши като Найджъл Фараж, Джамбазина, Марешки, приятелката му Льо Пен, и други подобни да не могат да се вмъкват през задната врата в подредения и цивилизован европейски дом, в който и ние, българите, отдавна сме избрали да живеем.

 5. SMS, според мен пожарът в Нотр Дам е божие ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ за предстоящите избори, да не се гласува примитивните популистки плазмодии и РУБЛОядни паразити , като – льо пен, КТБ-ейският “дупетатин” жамбаски, маГАрешки, орбан, германските “алтернативни”, италианските лево-десни фашисти , и разбира се за изпечените фейкмошеници – герберокожите и пУтлериотите му…… и т.н. ….. и т.н..
  Просто бог предупреждава за опасността обединена Европа , която идва от ТРОЯнските популистки паразити и РУБЛОяди на РУБЛОвладелеца Путлер, подкрепяни и от путлеристкият агент-Тръмп, който даже не прилага санкциите срещу своят чекистки вербовчик!
  Така че дано французите видят това божие предупреждение и не се залъгват по “жълтите жилетки” на Путлер!
  Нека Нотр Дам обедини ВСИЧКИ европейци да гласуваме САМО за ОБЕДИНЕНА Европа , а не за РУБЛОядните путлериоти, хибридни популисти и “зелените човечета” на РУБЛОвладелеца Путлер. Нека сега жамбаски си остане тук , при неговият “воевода” каракачански, а не да продължи да паразитира пак в Брюксел.

 6. П.П. Само добавям, още ,че Нотр Дам е ВТОРОТО божие предупреждение , след Брекзит! Второто!

 7. Добре е, че поне вие пишете за тези двамцата номер 1 и 4 от листата на комунягите руски агенти. Необяснимо защо техните грехове и грешки (тайни и явни) не са интересни на “свободните медии” в нашата страна. Но за тяхната нагла и лъжлива пропаганда са винаги отворени да им дадат трибуна. Дано поне вие продължите да ги разкривате, както сте дали заявка, сигурен съм че те ще дават достатъчно поводи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.