Незаконната сеч на остри езици не може да скрие безобразията на властниците за вечни времена

 

 

 

 

В днешно време се случва някои безобразия на властта да бъдат разобличени и по това демокрацията ни все пак се различава от своя комунистически фундамент НРБ. Но в едно отношение няма разлика: своеволията и престъпленията на лакомите властници винаги са се виждали от хората – нали някой трябва да им работи на “чорбаджиите”!

Така научих например за запоя на сметката шефа на Лукойл Валентин Златев ( или формално на баща му, кмет на Правец от Живково време ) в неговия скъпарски хотел край града през пролетта на 2010 г. Президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов, които се правеха от самото начало на споделената си паралелна си власт на политически противници от различни европейски “семейства”, са били скъпи гости, почерпени щедро с чевермета, напитки и какви ли не мезета на русофилската софра. Обслужвали се ги десетки местни жители, станали свидетели на трапезното съзаклятие. 

Когато днес Борисов ехидничи за “социалистическите чевермета” той знае от личен опит какво представляват те. 

За да скрият тоз симбиоз ( казано с руския акцент на Станишев) съзаклятниците са мобилизирали всички налични охранителни ресурси – от частните на Борисов и Златев, до държавните на Първанов. Пиле да не прехвръкне и да не разгласи срамната истина. “Пилето” обаче, дори да е малко открехната клетката, прехвръква. Поне в един блог като ivo.bg. 

Никоя медия не прояви любопитство – нали източникът съм аз, някакъв си “реваншистки настроен” отделен журналист. Пък и да ровиш в остатъците от чевермето на такива опасни големци не е препоръчително за ничие журналистическо здраве. 

И днес в същия регион се вършат безнаказано и тихомълком насилия над природата и хората. Мнозина са пострадалите собственици на гори от незаконната сеч например, но “тайната” се носи само от ухо на ухо, от маса на маса. Чувството на безсилие сред ощетените пред организираните и явно покровителствани от властта престъпници е масово. Хората споделят, че няма на кого да се оплачат и са убедени основателно, че протекцията на престъпния идва от самия връх на държавата.

Но какво да говорим за Тетевенския Балкан, когато своеволта от подобен род се случват в полите на Витоша. Ето какво пише по този повод в сайта на “Свободна Европа”:

“Седмица след като стана ясно, че около стадиона в Бистрица са изсечени десетки борови дървета, администрацията на столичния район Панчарево констатира, че сечта е била незаконна, а извършителят е футболният клуб, в който премиерът Бойко Борисов е ветеран-състезател – „Витоша” – Бистрица.

Проверка на Свободна Европа установи, че още преди дърветата да бъдат унищожени, служител на стадиона е предупредил кмета на селото, че това ще се случи.

За изсичането на масив от бял бор в Бистрица се разчу миналата седмица след публикация на вестник „Сега“.

Липсващите дървета се намират непосредствено до помощния терен до централното игрище на стадиона на футболен клуб “Витоша” – Бистрица. Според местните на мястото може да се построи трибуна, от която зрителите да гледат мачовете.

Боровете, намиращи се около стадиона на ФК „Витоша“ са изрязани и извозени от мястото за изключително кратко време, което говори, че сечта е била много добре организирана и проведена, коментира преди седмица арх. Димитър Димитров от сдружението „Граждани за София“. Дърветата са садени преди 40 – 50 години и са били напълно здрави към момента на отсичането, поясни той.

В публикацията си от в. „Сега“ обясняваха, че част от дънерите са покрити с клони, а други са намазани с кал, като целта е да не си личи прясната сеч”. https://www.svobodnaevropa.bg/a/29899046.html

Ако изобщо реагира, Борисов си има стандартен начин за измъкване, когато името му се свързва с подобно “престъпление от любов” към него. Не мога да забраня на никого да ме обича, казвал е той и друг път, давайки за пример себе си, че обича футболния клуб “Реал Мадрид”, което не значи, че в този клуб изобщо са чували за него. 

Знам какво ще кажат пак читателите, на които Борисов не им е непременно скъп на сърцето, но го подкрепят по “целесъобразност”. С онези, които искрено го обичат ( като свой брат близнак по манталитет) и за зависимите от него нямам намерение да споря. Но на “целесъобразните” му гласоподаватели бих предложил да помислят малко повече от досега. 

С наближаването на изборите за европарламент фалшивото уравнение “критиката към Бойко е помощ за комунистите” отново е водеща фалшива новина във виртуалното пространство. Тази томахавка не е била заравяна никога, но се вади особено агресивно в предизборна обстановка, за да бъдат неутрализирани критиките от дясно към фактическия вожд на червенокожите, какъвто на практика е Борисов с неговата имитация на борбата срещу остатъците от комунизма, довела всъщност по пълзящата му реставрация. 

Ето за такова “пълзящо нещо” би трябвало да се говори. Приказките за пълзяща автокрация или диктатура, с които се замерят конкурентите Румен Радев и Бойко Борисов са като бой с домати за забавление на публиката в испански град – да не се бърка с препускането на бикове по улиците, което си е опасно за участниците в “забавлението”. “Хвани единия, удари другия”, казва поговорката. Но дори и да ги хващат, никой не ги удря. Правят се само на ударени. 

Опитите за запушване на устата не са най-опасната практика. Освен ако диктатурата наистина не е допълзяла до своя връх и е преминала към открита саморазправа с волнодумците. Далеч по – перфидна в това отношение е тактиката да насъскаш съмишленици помежду си, които да се карат относно целесъобразността на премълчаването,  чрез което се въздържаме да услужим на комунистите. 

В резултат на тази тактика мнозина коментатори и политици се въздържат да кажат, че е абсурдно точно Борисов да говори за диктатура в държавата, която владее еднолично вече от 10 години. Малкото прекъсване в официалното упражняване на власт през 2013-2014 г. само подсили впечатлението за неговото всесилие. 

Дори в качеството си на оттеглил се в опозиция партиен шеф той продължи през 2013 – 2014 г. да се държи като Големия бос. Нареди например да бъде прекроена предложената от военното министерство по времето на служебния министър Велизар Шаламанов “Визия 2020” така, че да не се дразни Путин от появилия в документа термин “хибридна война”, свързан с Русия. Писал съм многократно за това, но няма сила в България, която да пожелае да провери въпроса за неговата намеса.

Дори от позицията на политик в опозиция Борисов приемаше на аудиенция в гаража си в Банкя банкера Цветан Василев, дошъл да моли за прошка, както се  похвали самият Борисов. А “грехът” на Василев беше за стотици милиони, отпуснати за телевизионен проект, обърнал се в един момент срещу самия Борисов.

От години Цветан Василев е изгнаник, но по онова време беше всемогъщ фактор. Близо 10 процента от българите работят за него под една или друга форма, защото дължат работните си места на предприятия и фирми, чийто активи са свързани с КТБ, гордо съобщи той в едно от редките си интервюта, дадено от върха на хранителната банкерска верига с фараонско чувство за недосегаемост.

Ако Борисов може да приземи един “фараон” в гаража си в качеството си на опозиционен политик по статут, на какво е способен още той като пълновластен господар на държавата в качеството си на премиер?  И някой казва, че срещу това всесилие не бива да се върви, за да не се угоди на комунистите?

Когато пилотът Радев се умилкваше на премиера Борисов други хора, оставени на “свободно падане” в разредения въздух на медийната свобода,  отдавна се бяха ангажирали с остра позиция срещу “най-успешния политик в новата ни история”. Но това не бяха “остриетата” отляво, които откриха предизборно напоследък автократизма му. 

Вярна е тезата, че острието Елена Йончева никога не се е правила на разследващ журналист спрямо обекти, свързани с БСП и онзи “елит”, за който Решетников не препоръчва публично “зачистка”. Но това е само половината истина. По-грозната част от нея е, че Йончева и компания не нападаха Борисов и компания през един дълъг “гратисен” за него период. Припознаваха го за свой, помогнал да бъде разгромено наистина опасното за тях дясно пространство. Като техен говорител се изявяваше любимият на всички телевизии Андрей Райчев, който не се скъпеше на комплименти по адрес на политическия нюх на “политическото животно” Бойко Борисов.

Най-откровено политическото роднинство се признаваше от Евгения Живкова, за която още през 2010 г. се появи информация за придобиване на голям имот на брега на родното море, заслужаващ разследване.Това разкритие също остана без никакви последици. https://ivo.bg/2016/09/07/наследниците-на-живков-жени-и-бойко/

Във всеки случай критиките от лявото пространство спрямо Борисов се задействат видимо в предизборна обстановка в услуга на целта “стани да седна”. Първият отбор на московската пета колона иска вече да си върне отнетата от резервните играчи на Кремъл властова позиция в България. Но понеже левите остриета тъпо си мълчаха години наред, докато техни врагове сред “психодесните” рискуваха да се опълчат на властелина, няма да приема да бъда обвиняван, че обслужвам интереса на ГЕРБ и вожда на тази партия с критиките си – в полза на БСП при това!

Така че нека гласуващите “целесъобразно” да не се опитват да запушват усти по целесъобразност, за да обслужат по този начин комфорта на “спасителя” от комунистическите остатъци реставратор на автокрацията от посткомунистически тип. И да не се боят, че левите ще се възползват от нечие волнодумство. Те си мълчаха съучастнически с техния Бойко толкова години и няма опасност изведнъж да признаят, че някой друг е заемал обратна на тяхната целесъобразна принципна позиция. Признаването на чуждите заслуги за левите ( и в този контекст)  е вид самопризнание за собствена непригодност. Както и за медиите, проспали угоднически многобройни сюжети от остър обществен интерес.

За съжаление в това отношение си приличат и с доста от десните си антиподи, които със закъснение се опитват да наваксат този фатален, ( почти) летален за тях пропуск. 

22 мнения за “Незаконната сеч на остри езици не може да скрие безобразията на властниците за вечни времена”

 1. Иво, ти нанесе “смъртна обида” на Баце. Той е от кръвният враг Реал Мадрид. Даже в битността си на столичен кмет искаше да захлеби от тях, предлагайки им касети с изявите на тогавашният център-нападателя на Левски пловдивчанина Георги Христов, btw, син на зам.министърка.
  Естествено, освен при случай да си правят гаргара с българският “футболният агент” бойко борисов испанците, други последици от комисионерстването на Бочко няма.
  С Барселона го свързва къщата дето я купи на любовница дарила го със син. За повече подробности при кака елена йончева.

 2. Кошлука … БНТ … не, майна. Не е истина!

  “Генерал Шайскопф

  Генерал Дрийдъл бе изхвърчал и генерал Пекъм му бе седнал на мястото. Генерал Пекъм едва бе влязъл в кабинета на генерал Дрийдъл и великолепните му военни победи започнаха да рухват.

  — Генерал Шайскопф? — запита той без никакво подозрение сержанта в новия си кабинет, който му съобщи за пристигналата тази сутрин заповед. — Искате да кажете полковник Шайскопф, нали?

  — Не, сър. Генерал Шайскопф. Той беше произведен генерал тази сутрин, сър.

  — О, наистина любопитно! Шайскопф? Генерал! Какъв чин генерал?

  — Генерал-лейтенант, сър, и…

  — Генерал-лейтенант!

  — Да, сър, и той иска да не издавате никакви заповеди до някой ваш подчинен, без да се допитате предварително до него.

  — Ах, мръсен… — изпсува гласно генерал Пекъм може би за първи път в живота си и смаян, се замисли дълбоко. — Каргил, чухте ли? Шайскопф бил произведен направо генерал-лейтенант. Бас държа, че са имали намерение мен да повишат и по погрешка са повишили него.

  Полковник Каргил замислено си потъркваше едрата брадичка.

  — Защо той пък да ни дава заповед?

  Гладкото, добре измито, изтънчено лице на генерал Пекъм се изопна.

  — Да, сержанте — каза той бавно със смръщено от недоумение чело, — защо той издава заповеди до нас, щом е още в Отдела за специални операции, а ние сме в Отдела за бойни операции?

  — Още една промяна бе извършена тази сутрин, сър. Всички бойни операции са сега под ръководството на Отдела за специални операции. Генерал Шайскопф е нашият нов началник.

  Генерал Пекъм издаде пронизителен вик.

  — О, Боже! — завайка се той и цялото му изпитано самообладание се стопи в истерия. — Шайскопф ни е началник? Шайскопф! — Той притисна очи с юмруците си, обхванат от ужас. — Каргил, свържете ме с Уинтъргрийн. Шайскопф! О, само не Шайскопф.

  Изведнъж всички телефони зазвъняха едновременно. Един ефрейтор влезе тичешком и отдаде чест.

  — Сър, един военен свещеник чака отвън. Иска да говори с вас по някаква несправедливост в ескадрилата на полковник Каткарт.

  — Отпратете го, отпратете го веднага! Достатъчно несправедливости имаме и ние тук. Къде е Уинтъргрийн?

  — Сър, генерал Шайскопф е на телефона. Иска веднага да говори с вас.

  — Кажете му, че още ме няма! Боже Господи! — изпищя генерал Пекъм, сякаш едва сега си даде сметка за огромните размери на катастрофата. — Шайскопф! Ами че този човек е малоумен! Аз смачках този глупак и сега той ми е началник. О, Господи! Каргил, Каргил, не ме изоставяйте! Къде е Уинтъргрийн?

  — Сър, някой си бивш ефрейтор Уинтъргрийн е на другия телефон. Цяла сутрин се мъчил да ви намери по телефона.

  — Господин генерал, не мога да набера Уинтъргрийн — викаше полковник Каргил. — Номерът му е все зает.

  Генерал Пекъм се потеше изобилно, когато се хвърли към другия телефон.

  — Уинтъргрийн!

  — Пекъм, ти ли си, кучи сине…

  — Уинтъргрийн, чухте ли какво са направили? … какво си направил, тъпо копеле?

  — Поставили са Шайскопф начело на всичко.

  Уинтъргрийн крещеше, обхванат от бяс и панически страх:

  — Ти, с твоите пусти меморандуми! И те наистина взеха, че прехвърлиха бойните операции към Отдела за специални операции!

  — О, не! — стенеше генерал Пекъм. — Нима това е причината? Моите меморандуми? Ти ли ги накара да турят Шайскопф начело? Защо не туриха мен?

  — Защото ти вече не беше в Специални операции. Ти мина в Бойни операции и остави него за началник на отдела. И знаеш ли какво иска той? Знаеш ли какво иска това копеле да правим всички?

  — Сър, мисля, че ще трябва да говорите с генерал Шайскопф — увещаваше го нервно сержантът. — Той настоява да говори с някого.

  — Каргил, говорете с Шайскопф вместо мен. Не мога да говоря с него. Вижте какво иска.

  Полковник Каргил слуша няколко секунди по телефона и побледня като платно.

  — О, Боже! — извика той и слушалката падна от пръстите му. — Знаете ли какво иска? Иска да маршируваме. Иска всички да маршируват.”

  Това е откъс от ВИНЕТУ!!!

 3. От МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е милЮционерското “юпи” на Кобурга. И двамата имат гори ,и си ги секат, НАЛИ!
  И двамата си имат испански хасиенди в Барцелона, също!
  Сега даже МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА си има още и АПРТАМЕНТ-гейт, в допълнение към КУМ-гейт, СУДЖУК-гейт и другите ежеминутни ПОРЦИОНни ГРАБЕЖИ по “партийна линия”!
  Разбира се МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА си има герберокожи КАЛИНКИ ,които също искат да имат МНОГОмилионни “вигвами” ,също като своят “партиен вождь”, например такива са седмобоецът в апартаментният маратон – цвъкиУМНОТО, или пък бандитите от ОПГ-КОНПИ(р) и “спецпрокуратурата”, “воеводите” от МВРО , Веждиту ….Цецка, транспортната “министърка” …… и т.н. ….. и т.н.!!!
  Но , сега , вече се видя ,че бандитските ПОРЦИОНни калинки на бокоТИКВАТА “усвояват” не само парите от бюджета за АПАРТАМЕНТ-гейт, а …. а вече са “усвоили” и милиардите от ЕВРОпейските данъкоплатци! И вече имаме не само туземният АПАРТАМЕНТ-гейт, сега бандитските “партийни” калинки на бокоТИКВАТА и цвъкиУМНОТО, които те си ги “избират”, започнаха и новият ЕВРОпейски гейт – ВИЛА-гейт.
  Ето и един от примерите за ВИЛА-гейт , показващ особената арогантна наглост на милЮционерските и сикаджийски “юпита” на бокоТИКВАТА и цвъкиУМНОТО:
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/29889649.html
  И още един линк, в допълнение:
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2018/09/14/3310138_aleksandur_manolev_ot_firmite_v_kulata_do/
  Ето такива са “юпитата” на бокоТИКВАТА, цвъкиУМНОТО , следвайки “опита” на “юпитата” на Кобурга………..

 4. Кражбите на това десет годишно правителство са огромни. Затова те не гласуваха за избора на Лаура Кьовеши като Евро прокорор! Нашите избранници се насират от страх защото тоягата ще се развърти и ще има потрошени ТИКВИ а най вече и мутропитека е на прицел!IIC…..oIL.

 5. Наистина е необяснимо като как може да се приеме, че Бойко Борисов бил “десен” след като е общоизвестно, че същата мутра Бойко Борисов напусна любимата си милиция за си ОСТАНЕ ЧЛЕН НА БКП след разпускането на ППО-тата по месторабота!??! Бойко Борисов е БКП – бандата му наречена “Герб” е структурирана като БКП. Управлява както управляваше БКП. Изобщо да “предпочетеш” бандата “Герб” пред бандата “БСП” е нонсенс – те са едно и също нещо!

 6. BORETO | АПРИЛ 24, 2019, 20:04

  Aдмирации за синтезираната истина, Боре!
  Чудесно си го написал!

 7. Назаем от Биволъ за Моча и едни пари:
  “14. (S/NF) Борисов поддържа тесни финансови и политически връзки с директора на „Лукойл България” Валентин Златев, изключително влиятелен политически брокер и политически кукловод. Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев, играят голяма роля в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов. Кметът ангажира „Лукойл” в множество публично-частни партньорства, откакто е на власт: Лукойл се ангажира да дари асфалт за поправката на столичните улици, да се грижи за паметника на съветската армия и да финансира жилищно строителство за малоимотните. Като насрещен жест, Борисов съдейства за предоставяне на общинска земя за изграждане на нови бензиностанции на Лукойл.

 8. Добре уважаеми господин Инджев, по принцип съм съгласен с вас и то глобално. Само че в случая имам да добавя личното си мнение. Понеже става въпрос за избори за Европейски парламент аз виждам следната картинка. Виждам листа на Европейската Народна Партия, в нея не виждам никъде Б.Б., виждам там едни достойни хора, демократи, антикомунисти. Нима господин Андрей Ковачев вече 5 години като евродепутат не доказва с думи и дела, какво е да си европейски депутат, защитаващ демокрацията, изобличаващ комунистическия тоталитаризъм и руската агресия. Той беше единственият на паметния ден за жертвите на комунистическия концлагер Белене, него го атакуваха руските тролове разпространявайки фалшиви новини с лъжливи обвинения. Това за мен е красноречиво свидетелство, че го считат за опасен за техните интереси. А за господин Александър Йорданов има ли нужда да обяснявам, достоен човек, демократ, патриот, един от най- добрите представители на нацията. От другата страна имаме проруската БСП, която ако би спечелила евроизборите, веднага биха атакували, за предсрочни избори, с единствената цел да попречат на правителството и парламента да сключат и ратифицират договора със Съединените американски щати за Ф16, което да отложи превъоръжаването на българските ВВС и да изтласка Америка, защото ако Щатите ни продадат Ф16 и ни направят завод за ремонт тук и започнат сътрудничество с институти и т.н., те вече няма да неглижират България, тук ще дойдат хора от техните спец служби, за да си пазят инвестицията и ще започнат те самите да ловят руските къртици тук. Разбирате ли каква им е играта?! Разбирате ли защо Корнела така истерично иска избори предсрочно?! И тогава в съюз с комунягите от АБВ, Болен Сидер и Магарешки, все руски ятаци и антинатовци, ще стопират превъоръжаването. А вие разбирате ли риска от това, на този етап България да се отдръпне от този договор, след като сме на крачка от него. Как мислите че американците ще се отнесат с нас ако така ги размотаваме и се отмятаме? Вижте какво се случва с Турция заради руските ракети и си помислете, къде сме ние, къде е Турция като съюзник в НАТО. И ако на тях не им се разминава,за нас какво остава, и вместо да имаме нови самолети и по-силен съюз с най-важните, сиреч Щатите, може всичко да отиде по дяволите. След всичко това не искам да си мислите, че ви приканвам да си цензорирате критиката след като е истина. Просто малко тема за размисъл.

 9. Към Bluesoul:

  Лесно е да съгласим за изключението в ГЕРБ Андрей Ковачев, което обаче потвърждава правилото, а то е: Андрей Ковачев е “типичен” за ГЕРБ ( и толкова различен от шефа си Борисов), колкото акд. Сахаров за КПСС и Брежнев.

  У нас управлява не Ковачев, а Борисов. Има разлика между КТБ и КГБ, но и тук, и в Русия гражданите не струват нищо пред всемогъществото на онези, които се разпореждат с тях еднолично. Борисов и Путин.

 10. Ако имам възможността да коментирам Bluesoul, бих казал, че разсъжденията му са дотолкова правилни, доколкото грозящите опасности биха могли да бъдат реализирани. НО, както авторът сам изтъква, имаме подходящи личности, двама от които вече изброи, а всеки един от нас може да изброи поне още толкова, така, че няма основание и не се налага да избираме „ПО–МАЛКОТО ЗЛО“. Може би много от нас не виждат тук фейка когато ни сплашват или с ниски избирателни проценти на опонентите (подобно на мигрантите дето щели да ни преминат) или, че ще дойдели комунистите (които никога не са си ходели). Лошото е, че се подаваме на манипулации имащи само за цел да породят опасенията на дебилите. Да не изпускаме поне от погледът си стопанинът на този блог, който непрестанно ни дава възможност да прогледнем в мъглите на заблудите. Нима той не би изпълнил блестящо всеки един министерски пост на едно ново правителство от министър на културата, до министър-председател? Тук на бързо бих прибавил също и Н. Ненчев, както и И. Василев, защото при тези ТРИМА, между най-важните качества за такива, основните изисквания за пригодност са налични, а те са неподкупност и ерудиция. И при това те са отдавна доказани с действията и неопетността им.

 11. Искам едно да е ясно. Не съм привърженик на ГЕРБ, никога не съм бил,а на баце Боко пък абсурд. Тук става въпрос за Европейския парламент. Боко Тиквата няма общо с тези избори, тук гласуваме за личности, достойни хора, демократи, антикомунисти. Вие кои предпочитате, на агент Гоце аверите ли? Или Пеевски? Кой руските ятаци от Атака ли, или Магарешки дето искаше да ни вади от НАТО и да ни хвърли на вълците. Или Еленка журналистката дето точи КТБ и строи вили с европари? Наистина хората, които сте изредили Борис са достойни. Но те не са кандидати нали така? Тогава какво остава?

 12. Всъщност Ненчев е кандидат, но нали не вярвате,че самостоятелно ше успее? Омръзна ми да гледам как демократичния вот се разпилява и накрая никой не ни представя в парламента, като на последните парламентарни избори, където бившия РБ се разпадна на три и разпиля 10% на 3 части без никой да влезе в НС. Тези избори не са за България, това са Европейски избори, аз подкрепям ЕНП. Александър Йорданов представя СДС, освен това тази листа има подкрепа и от други партии и организации,например Съюза на репресираните от комунистическия режим. Боко не го виждам в тази листа, човек трябва да може да мисли разумно и рационално и прагматично.

 13. до BLUESOUL

  ЕС спря фондовете на БСП но не направи същото с ГЕРБ, въпреки че те крадат не по-малко. Затова за нас тези избори не са за нов Европейски парламент, а са шанс да се отървем от комунистическата мутра, която за няколко мандата така се окопа във властта, че това може да ни е последен опит.

 14. Mika, на 100% Съгласен!
  Цялата тролска машина за “мачкане на комунягите” на Цвъки е мобилизирана на мах. В една забележително широка гама.
  По пееФските медии, псувачество до Бога. В сайтове като БЛОГА НИ се командирова елита. Представят се дори за бокоборци. Ама сега на 26 май да сме гласували за листата му защото там до един били “евродемократи” и така “спасяваме” сделката за фантомите. При Дневник забелязах, убеждават ни, че гласувайки за герба на Баце даваме гласа си само за …СДС. Явно смъртно са се уплашили, че е настъпила началото на края на “стабилността” на мъртвилото на гробището.
  Поне тук няма да минат.

 15. Към BLUESOUL: Борисов е комунист и русофил, а „F16-блок 70“, „ ще дойдат бсп на власт, ако не гласувате за нас“, „Андрей Ковачев , Ал.Йорданов, Н.Ненчев“ са различните видове сиренца-стръв в капана на Борисов за лов на миши и сини души ( bluesouls), за наивници и квазидемократи. Управлението на Борисов донесе на България най-високите нива на корупция, автократизъм и пълна енергийна зависимост от русия, и най-ниските нива на свобода на словото и върховенството на закона. Тези “сини души” извън България ли бяха, когато се осъществяваше това? НЕ, те участваха в управлението на Борисов или смирено мълчаха за да му запазят „стабилността на управлението“. Българската държава е в плен от Русия благодарение на Борисов и неговата партия от деца на шофьорите на номенклатурата на БКП и ДС. Толкова прости и зависими хора в управлението на държавата ни никога не е имало. Какво прави Ал. Йорданов „достоен човек, демократ, патриот, един от най- добрите представители на нацията“ и останалите „демократи“ при Борисов заклет комунист и русофил, който краде от еврофондове не по-малко от БСП. Те наистина ли са демократи? Те ли ще освобождават България от руски плен и ще защитават атлантическата и ориентация под ръководството на Борисов, за който Путин е по-големия му брат, и от който искаше извинение и молеше за прошка за спрените проекти АЕЦ“Белене“ и „Южен поток“, а сега с бърза крачка се опитва да ги възстанови. НЕ! Край с тези загубени „сини души“. От появата си досега подкрепят статуквото на управляващите комунисти. С приставането си на Борисов, те доказаха, че не само не са демократи, но и че не са Българи и отидоха на североизток, а това е много, много далеч от Европа. Сега вече всичко се изясни и никой не може да бъде повече заблуден. ДЕМОКРАТИЧНА ОБЩНОСТ ТОВА Е ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, и никоя друга. Искаш ли свободата и благополучието за страната си и това на рода си гласувай за №13 ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Тя, и само тя е алтернативата на статуквото определено от Борисов, БСП и менте демократи. Тя, и само тя е единственият гарант за проевропейската и проантлантическа ориентация на България. И както казва MIKA „сега е момента да се отървем от комунистическата мутра“, а аз добавям и от покорните му „мъртви сини души“.

  НАПРЕД ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!
  ПОБЕДА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.