Борисовата “Виа долароса” ни води всъщност към “новия Ерусалим” в т.н. Трети Рим

 

 

 

 

С искрено вярващи не може да се спори по същината на тяхната вяра, но с лицемерите, употребяващи вярата на хората, за да заситят властовия си апетит, не бива да се примиряваме, особено когато ни призовават по ( уж  религиозни) празници да се смирим. 

Чиста лъжа е, че религията и политиката у нас са разделени. Той целува ръка на поповете за пред ( вярващата част) от народа. Те му отвръщат с цялата си благодатна любов, когато плаща допълнителни милиони от бюджета. Сделка.

Основният закон на държавата забранява също да се насажда омраза по етнически признак, но това не пречи да се подстрекава масово от всякакви публични трибуни и без това дълбоко вкорененият у нас расизъм спрямо “мургавите” като отдушник за собствените ни кривици и неудачи. 

Не вярвам в искреността на Пожарникаря, когато ни говори смирено за пренасянето на Благодатния огън на Божията светлина с правителствения самолет от Ерусалим. Вярвам на лесно разпознаваемото му предизборно послание, в което от баналното пожелание да посрещнем Великден “живи и здрави” бързо се преминава към вярата (му), че ни гласи  “ОЩЕ ( курсивът мой) много добри дела”.

Цяло Великденско чудо е, че е пропуснал да оприличи обещавания от него ( но само ако продължава да е на власт) остатък от магистрала “Хемус” на своя “Виа Долороса”. 

Сред многобройните “добри дела”, които ни вещае ( ако го крепим на власт ) Той се кани да ни прокара един “Турски поток” с ОЩЕ руски газ докато се задавим напълно от монополната си зависимост от Третия Рим. Вековната руско-турска дружба за българска сметка трудно може да намери по-добра символична илюстрация от тази жизнегадостна картина. За нея Той ни казва, че била въпрос на пари, върховната му ценност, с която измерва жертвоприношението на България на олтара на интересите на евразийските ни владетели. Стига да ни се падне някое парче суджук и на нас по средата на евразийския сандвич.

Венец от рубли обаче на тези благодатни Негови усилия е настояването му да спазари на всяка цена заредената с потенциала за Армагедон руска ядрена база край Белене. Въпрос на пари, проповядва той , апелирайки към нас да подкрепим сделката с дявола в земетръсната зона на националната ни памет за едноименната концлагеристка Голгота.

Фарисеите, които виждат в него Спасителя ( от комунизма!?), непременно ще кажат тук, че той все пак, макар и след личния си европейски рекорд по изоставане в превъоръжаването на армията ни по натовски стандарти, е на път да извърши добро дело с внос на американските изтребители Ф 16. Как не, благодарни сме и на това благоволение по пътя на неговата “Виа Далароса”. 

Дяволът не е докрай чер(в)ен. Но в това е проблемът. Нарича се мимикрия с цел заблуда на противника, т.е. на онази част от българите, които не се натискат да се качат на правителствения му самолет, подозирайки, че винаги може да ги приземи в “новия Ерусалим” на летище Шереметиево. 

 

20 мнения за “Борисовата “Виа долароса” ни води всъщност към “новия Ерусалим” в т.н. Трети Рим”

 1. И аз снощи късно се загледах в това ‘още’. Безкрайна Виа Далавероса.

  Светли празници!

 2. Както винаги, точен и ясен, за тези, които искат да разберат! Кръстникът път обаче не е за Борисов! Ние вървим по него много отдавна и за съжаление той ни води отново в Кремъл!!!

 3. За всеки искрено вярващ християнин /би трябвало да/ е отвратително и светотатствено това духовно онождане между властимащите червени атеисти и клира от фарисеи, продали душата си на антихриста!
  Тази мръсночервена сган, която нарича себе си партия, навремето влачеше свещеници за брадите им из църквите и ги бесеше с червата им, когато повя вятърът от Москва, нахлу с дяволски копита в храма, със запалени свещи и лицемерно зацелува назначените от самата нея попове-кагебейници!
  Банкянското човекоподобие е перфидно изчадие от същото котило!

 4. Борисов е пътник. Добрите дела не могат да бъдат свързани с комунист и русофил. Точно обратното. Всички злини и катастрофи на Българите и България след 1878г. са причинени или от едните или от другите или „вместе“. Пътят към добрите дела и свободата се нарича ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, а пътеводителя за него „Свидетелства за прехода“. По отношение на православието, то трябва да се приема единствено, ако не противоречи на БЪЛГАРСКАТА ВЯРА!

  ХРИСТОС ВЪЗКРЪСНА!

 5. Христос Воскресе! Воистина Воскресе!
  Годината е близката 1860. ИЛАРИОН МАКАРИОПОЛСКИ (Цариград,Българската черква Свети Стефан) ,НАТАНАИЛ ОХРИДСКИ,АНТИМ ВИДИНСКИ,ИЛАРИОН ЛОВЧАНСКИ се наговарят и не произнасят в великденската служба РУСКИЯТ ИМПЕРАТОР И ГРЪЦКИЯТ ПАТРИАРХ с което поставят началото на борбата за ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА Самостоятелна Българска черква. (На последния вселенски събор Българската черква е обявена за самостоятелна и само нов вселенски събор съставен от католици и православни може да промени това).Историята после е дълга за разказ извън темата но завършва със Султански ферман обявява самостоятелност на Българската епархия навсякъде където са повече от половината Български християни. ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРСКАТА ЕПАРХИЯ Е ДВЕ ДНЕШНИ БЪЛГАРИИ.
  Годината е 2019.Сега в неделните служби се споменава “нашия император Александър 3ти освободител”

 6. В дните, когато почитаме Любовта, Вярата и Безкористието е ужасно да погледнем в лицето охранения Лицемер на Републиката! С какво нахалство и самовлюбеност един изпечен мошенник отправя пожелания към хората, които презира като глупави и наивни избиратели. Благодаря Иво, за тези искрени, макар тъжни открития! Христос Възкресе!

 7. Прочитайки статията , както и различните форми на прегетции за “трети Рим” , както и Вселенския патриарх да е грък , си зададох следния въпрос !!!! В ИСТОРИЯТА СА ИЗВЕСТНИ ФАКТИ НА БРАЧНИ ВРЪЗКИ НА БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛИ С ВИЗАНТИЙСКИТЕ ИМПЕРАТОРИ !!!!! ЗНАЧИ НАЛИЧИЕТО НА НОВ БЪЛГАРСКИ МОНАРХ И ВЪЗРАЖДАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ПОСТАВЯТ ВЪПРОСА , ЧЕ НАСЛЕДНИК НА ВИЗАНТИЯ И ВИЗАНТИЙСКИЯ ТРОН , КОЙТО Е И ВСЕЛЕНСКИ ПАТРИАРХ , СЕ ЯВЯВА БЪЛГАРСКИЯ МОНАРХ !!!! ЗНАЧИ БЪЛГАРИЯ Е “ТРЕТИЯ РИМ” !!!! Дали това не е в основата на зълголетната борба на Русия за заличаване на българската нация ???? Дали заради липсата на гръцка наследствена връзка с Византия , не е така упорита гръцката съпротива за възраждане на Българската държава и църква ??? Звучи ми малко нарцистично , но доста правдоподобно !!! Независима и силна България , колкото и да е малка в дравнение с Русия , ще може да изяви и тази претенция !!!! Още повече , че Русия дължи на България признание за държавността си , религията , писмеността , културата , духовността си !!!

 8. Христос воскресе, скъпи съблогъри!!!
  Имам някакво предчуствие, че е време и българската десница да възкръсне от пепелта, дай, Боже!!!
  Дали
  на тези избори, дали на следващите, трябва да изметем червената ДС-паплач!!!

 9. На религиозните – честито възкресение ! От себе си за всички високо духовно въздигнати Българи бих повторила дословно словата на непознат събеседник от блога : … “По отношение на православието, то трябва да се приема единствено , ако не противоречи на БЪЛГАРСКАТА ВЯРА!”

 10. Христос ВОСКРЕСЕ!С най- добри пожелания за г-н Инджев и семейството му, и за Всички единомишленици от блога -здраве и кураж за бъдещето ни!

 11. “В ИСТОРИЯТА СА ИЗВЕСТНИ ФАКТИ НА БРАЧНИ ВРЪЗКИ НА БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛИ С ВИЗАНТИЙСКИТЕ ИМПЕРАТОРИ !!!!!”

  Бисер 🙂

 12. Всяка година (на втория ден след Великден) по медиите пускат разлигавени репортажи за хилядите вярващи българи, които участват в литийното шествие с чудотворната икона от Бачковския манастир и споделят свидетелствата си за чудодейни изцеления. Повечето медии (кой знае защо?) “пропускат” факта, че след 2014 г. се изнася копие на иконата, защото оригиналът, ако изобщо същият е в манастира, уж се реставрирал, но пък копието също имало чудотворна, лечебна сила?!

  Досега кражбата на чудостворни икони и свети мощи в България беше непознато явление, тази нова “традиция” се появи и утвърди след заселването на Черноморието ни с руски постоянно пребиваващи, които, както е известно, са “силно вярващи” правослани. Остана без обяснение и решението на Синода за внезапната смяна на игумена на Бачковския манастир.

  Истината за случилото се с чудотворната икона от Бачковския манастир би трябвало да се каже открито на българите!

  https://www.dnes.bg/stranata/2014/04/06/izchezna-ornament-ot-chudotvorna-ikona-v-bachkovskiia-manastir.221510

 13. Към MILANOWAK:
  Ами да се запознаем тогава. Казвам се Тервел.

 14. Към MIKA:
  Съгласен, но да бъдем снизходителни, поне заради контекста.

 15. Докато МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА строи “платноходките” си, в същото време “левият камарад” – Ципрас е решил помоли на американските “империалисти” да базират военни самолети в Гърция, за постоянно:
  http://aeropress-bg.com/news/military-aviation/6153-%D0%B3%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D1%89
  Също така Ципрас напредва и с проекта за доставяне на израелски газ в Гърция, чрез нов газопровод в Източното Средиземноморие!
  А освен това Гърция вече доставя и втечнен газ ,който е с над 30% по-евтин от газпромския газ за НРБ! А в същото време МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА иска да даде и над 10 милиарда, за да направи БЕЗплатен газопровод за Путлер и Ердоган до Сърбия!!!!!!
  Нерде “камарад” Ципрас, нерде ….. “десният” бокоТИКВАТА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.