Символиката на социалистическия предизборен блокаж: днес в София, утре може отново на цяла България

БСП открива предизборната си кампания с блокирана на централната част на столицата. По първомайска традиция.

По стародавна традиция Партията, както и да се именува ( вече съм забравил дали си е правила 7 или 8 пъти “възродителен процес” с ново име за замазване на стореното досега), обича да блокира не само софийския център, но и цяла България. Особено когато се докопа до властта. 

Пропагандаторите на борбата срещу трудовото робство ( робското минало е на почит у нас сред молещите се на олтара на руско-съветските “освободители”) много обичат да припомнят, че празникът им има корени на Запад. Там “робите на труда” ( както биват наричани работниците в химна на комунизма “Интернационала”) наистина се борят за правата си в рамките на онази демокрация, която позволява стачките и демонстрациите срещу властта. За разлика от онова , което като чук и сърп се стоварва върху техните “свободни” братя и сестри в държавата, прославяна от съветските маршове като най-свободната страна. 

“ Друга страна,  където така свободно се диша, аз не познавам на света”, пеят колоните трудещи се по къси гащи и балетни полички на Червения площад по време на първомайските манифестации, докато се вихри по волята на вожда и Партията масов терор срещу милиони съветски роби, заточвани по лагерите да строят “светлото бъдеще”.

Апропо, над 20 000 западни специалисти, предимно американски инженери и конструктори, привлечени срещу добро заплащане от Сталин в условията на Голямата депресия, създават индустриалната база на съветския военнопромишлен комплекс. Иначе е вярно, че 1 милион съветски роби се трудят на магистралата в Сибир крой Магадан. Кървавите пари за високите заплати за чужденците са събрани от продажбата на зърно, конфискувано по време на насилствената колективизация на селското стопанство, която в Украйна струва живота на 9 милиона мъже, жени и деца, уморени нарочно чрез глад заради съпротивявата им срещу имотното насилие над тях. 

“ Ние за цената не се пазарим” , пее Окуджава в знаменитата си песен от филма “Бялата гара”  в сцена с ветерани, които знаят какво значи това. Означава, че човешкият живот нищо не струва в СССР и войната с Германия е спечелена  с гигантски човешки жертвоприношения. На бойното поле загубите на Червената армия спрямо Вермахта са били в съотношение  10:1.  

Да, на запад са “измислили” 1 май. Както и самия “научен комунизъм, впрочем, останал си за западняците експеримент в епруветка, чиито отровен щам плъзва на Изток. На Изток, т.е. в СССР и НРБ например, нямаше проблем това западно изобретение да бъде внедрено за целите на роботърговския тоталитризъм в името на “освобождението” на “робите на труда”.

Да им припомним на участниците в софийската блокада и друго- как си дружаха Изтокът и Западът в лицето на германския националсоциализъм и  му социалистическите му руски побратими. 

 

 

 

Годината е 1941 -ва. 1 май празнуват с униформите си на Червения площад високопоставени германски офицери, които отлично познават братската страна ( на снимката по-горе). Именно на нейна територия се възражда германския милитаризъм в нарушение на Версайския договор с изграждането в необятната болшевишка държава на тайни полигони и военни предприятия. В името на тази традиция на 1 май 1941 г. др. Сталин дава прием  в Кремъл с участието на скъпите нацистки гости.

В сайта Фрогнюз четем още:

“Друг любопитен факт от онзи 1 май на Червения площад е, че в ролята на преводач от немски е бил използван Георги Димитров. Българският комунист по това време е висш функционер на Коминтерна, щабът на който се намирал в Москва.

Предполага се, че Димитров е разговарял лично със специалния пратеник на Хитлер – Валтер Шеленберг, висш офицер от германското разузнаване”.

 

Офицерите от Вермахта са били сред най-ухажваните гости на приема, който Сталин дава в Кремъл след завършване на парада. Произнесли се много тостове за дружбата и сътрудничеството между двете страни и армии. https://frognews.bg/novini/hitleristi-stalin-piiat-zaedno-parvi-mai-kremal.html

Както знаем и днес българските следовници на съветските традиции нямат проблем да се групират с на(р)цистоподобни съюзници. На миналото първомайски сборище скъп другар на ръководството на БСП беше новият любимец на руското посолство у нас Костадин Костадинов, лидер н партията с вероломна откраднатото от най-светлите страници на българския национален възход название “Възраждане”. Вярвате ли, че по случайност след това руското посолство го посочи на русофилстващите българи като свой човек, публикувайки на официалния си сайт изстъпленията му за българите, наричани от него “олигофрени”?

НА СНИМКАТА: Любимецът на руското посолство Костадинов, наричан по форумите Костя Копейкин, в дружеската компания на Корнелия Нинова и компания на миналогодишния първомайски блокаж в София.

 

 

 

 

В крайна сметка всред всички споменати по-горе традиции, най-важната е поставената още през 19 век от Русия задача нейната пета колона у нас да блокира европейския път на България. Което тя и прави със столетен младежки ентусиазъм. 

47 мнения за “Символиката на социалистическия предизборен блокаж: днес в София, утре може отново на цяла България”

 1. Не сте прав за Маркс,Г-н Инджев. На запад също го четат, при това много по-внимателно от болшевиките, защото Маркс е икономист и футурист, а който може да предвиди бъдещето, може да управлява настоящето.
  Гледах скоро интервю с професор Балкански. Интервюиращата го запита нещо в контекста на “идването на демокрацията в България”, а той се засмя и каза:
  -Демокрация… красива дума…
  Всеки да си го тълкува както иска.За мен разликата между съвременната западна демокрация и съветското народовластие е само в средствата за убеждаване на тълпата – “со кротко, со благо и малко кютек” и “набиране на ‘благото слово’ со много кютек”.
  На запад наричат Римката империя – западната цивилизация, защото съвременната демокрация, законност и държавност се основават на римските, а както знаем римската демокрация в същността си е олигархия, която подпомага овладяването на лоялни на Рим местни управници като цар Ирод например. Кой до колко и някого е лоялен е съвсем друга тема…

 2. Към ImBlack:

  Само не разбрах за кое не съм прав при положение, че дори не споменавам Маркс.

  Звучите като онези, които си измислят ( от името на автора) теза, за да могат да я “ооровергават” след това.

 3. Факти !
  Благодаря, че ги припомняте.
  Жалко, че тези от манифестацията не мислят (а дали четат?).

 4. Към ImBlack:
  ImBlack , НЕ сте прав, НИКАК!
  Не Римската империя , а РИМСКАТА РЕПУБЛИКА!
  За вас това е “малка”, ама “съвсем малка” РАЗЛИКА между РЕПУБЛИКАТА и империята?!?!?!?
  Още повече , че не само , и не точно от Рим идва днешната Западна цивилизация.
  След Рим има Средновековие, Ренесанс, Просвещение. Маркс е една от “рожбите” на Просвещението , използван за фасада на робовладелската болшевишка империя СССР. Вярвам ,че не само Маркс се чете от Запада , а и от Изтока , особено в комунокапиталистическите Китай, Виетнам, Камбоджа, и дори в РОБОвлделска КНДР. А сега, ще започнат да го ЧЕТАТ по-подробно и във банкрутиралата Венесуела, и дано скоро да го прочетат, “правилно”, и в отдавна фалиралата Куба!
  Толкова за “футуризЪма” и “икономизЪма” на Маркс! Той е само основната пропагадна икона на болшевиките и техните васални колонии!
  П.П. И друг път сме обсъждали ,че по-голямата част от източноевропейските мигранти предпочетоха Запада, и неговата демокрация, пред това да останат във собствените си чекистки олигархични бантустани. А и не само те!
  И ако според вас , съветското “народовластие” е “подобно” на западната демокрация, то можете да го обясните на няколкото милиона българи които вече мигрираха, нататък!
  “народовластието” ви, което причини над 100 милиона жертви по света, и заедно със БРАТСКИТЕ националсоциалисти от Третият райх започнаха Втората световна война?????
  Няма как да вярно!

 5. Как може да има такива които да не правят разлика м/у Кремъл и Запада. това е робски манталитет и най добре е показан в филмирания разказ по Елин Пелин за дядо Пройчо който иска да отиде в пъкала за да може там да пие ракия а не, в рая/както му предлага св. Петър/ защото там няма да може да пие ракия.

 6. До IMBLACK: Маркс не е бил нито икономист, нито футурист, а един лаладжия на едро, който е намерил цаката как да дои цял живот “приятеля” си Енгелс, както и всеки друг вързал се на глупотевините му, като ги будалка, че прави “наука”. Както споменава журналиста Веселин Желев, това е “учението”, което ни показва как да живеем с чужди пари легално.

 7. Толкова си могат и съвеЦките комуняги и бг адептите и феновете им “осмелили” се да ръсят мозъци дори тук.
  Кой разбрал-разбрал.

 8. Както и друг път съм имал честта да споделя, “умирам” да съм кибик-сеирджия на разборки между сталинисти и путинисти. С голяма страст и със завидно майсторство си вадят кирливите ризи и се “опровергават” носейки “аргументи и факти” не само от Мордор но и от близко и далечно обкръжение.

  https://man-and-man.livejournal.com/166851.html

 9. Баш по темата. Стартирала е акция за поклонение пред сите родни МОЧА-вци в памет на “загиналите” червеноармейци. Как стават тези работи след като няма нито един изстрелян бг куршум срещу ордите на РККА.
  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13/ruskoto-posolstvo-s-devetomayska-aktsiya-za-falshifitsirane-na-istoriyata-ni

 10. “ Друга страна, където така свободно се диша, аз не познавам на света” (в оригинала: Я другой такой стране не знаю, где так вольно дышет человек). Тази песен впечатлява не само с дълбокото непознаване на географията, а и с демонстрирането на един откровено брутален цинизъм.

 11. @СИМЕОН В.

  Колко точно! Поздрав, Симеоне!

 12. До IMBLACK:С този словесен ,,бисер” НАРОДОВЛАСТИЕ изкърти всички мивки и изтрепа рибата.Разсмя ме от сърце.Това,съветското ,,народовластие”, има толкова общо със западната демокрация колкото съветският ,,Москвич” с Mercedes Benz.Още по-точно го е казал великият Роналд Рейган.Та той казва следното:,,Раликата между демокрацията и народната демокрация е като тази между ризата и усмирителната риза.”Точка,край на цитата.Хайде със здраве и не се изказвай друг път неподготвен,защото тук през годините пишат предимно сериозни хора.Иначе-нищо лично!

 13. @Иво Инджев
  “… научен комунизъм, впрочем, останал си за западняците експеримент в епруветка, чиито отровен щам плъзва на Изток…”

  Големите корпорации работят планово, като някой от най-големите си позволяват минимални елементи на вътрешна конкуренция(поради недостиг на външна), защото планирането е ресурсно по-ефективно.
  По социалност, Обединеното Кралство, Германия и скандинавските държави са с единия крак в “комунизма”(което за мен между другото е тотална грешка).

  @ДО IMBLACK
  Емигрират, защото са наясно, че не разполагат с 200 години да преживеят еволюцията на капитализма от бруталното натрупване на капитал( с всичките му “екстри”) до развития капитализъм и изобщо не им дреме за “демокрацията” и “политическата и лична свобода”, стига им социалните благини.
  И благодаря за корекцията, имам предвид именно Римската република.

  @СИМЕОН В.
  Нещата в реалния живот никога не са черно-бели, обикновено не само има нюанс, а зад черното има бяло и зад бялото черно. От “експеримента” ми е останало да не приемам нещата на доверие, дори ако на пръв поглед изглеждат очевидни, особено ако се твърдят авторитетно.

  @ДИМИТЪР
  “Я другой такой стране не знаю, где так вольно дышет человек”
  Е от къде да знаят руснаците друга страна, като и тях ги пускаха само там, където е настъпал болшевишкият ботуш?
  В интерес на истината, като дойдеха в България вече идвалите казваха на останалите туристи “Ну я вам говорил. Сюда настоящий Запад!”

 14. IMBLACK, най-основният признак на всяка демокрация е капитализма. Без капитализъм , няма и демокрация.

 15. @ЕМИЛ ИЛИЕВ
  Г-н Илиев, нима очаквате Роналд Рейгън да каже откровено,че 80% от избирателите са пълни дебили, 18% полуинтелигентни, на които им стига “хляб и зрелища” и на тези 98% крупният капитал в никакъв случай няма да им даде някаква реална власт, ако не може предварително да управлява решенията на тълпата по един или друг начин, като им оставя само илюзията, че сами са взели някакво решение?

 16. До IMBLACK, в отговор на “@СИМЕОН В.
  Нещата в реалния живот никога не са черно-бели, обикновено не само има нюанс, а зад черното има бяло и зад бялото черно. От “експеримента” ми е останало да не приемам нещата на доверие, дори ако на пръв поглед изглеждат очевидни, особено ако се твърдят авторитетно.”: Сега разбирам защо се вълнуваш от Маркс. Сродни души сте, подобен нему лаладжия.

 17. До IMBLACK

  Глупости!!!

  Стига с тези глупости, моля. Излагате се, а изглеждате грамотен човек. Имате нужда от още корекции…

  Планиране.

  Всеки човек планира. Всяка фирма планира. Не само корпорациите – дори малка баничарница планира дейността си. Ако ми обясните какво общо има това с плановата икономика, ще Ви предложа за Нобелова награда.
  Плановата икономика и планирането на бизнеса са напълно портивоположни понятия. Плановата икономика обесмисля планирането на бизнеса, дори обезсмисля самото понятие бизнес. Няма врме за лекция – просто го повярвайте. Ще Ви е от полза.

  Маркс!!! Сериозно?

  Маркс го учат не защото е написал нещо смислено, а защото е част от еволюцията на икономическата теория и поради безумието на времето, в което ги пише неговите глупости, става икона на една безумна идея – идеята, че тъпаците могат да управляват света, само защото са много повече от останалите хора. Пролетариат и т.н. По принцип Маркс е сбъркал във всичко.
  Все пак, понеже икономиката не е точно наука, винаги има място за идиоти, които ще кажат, че Маркс, видите ли, го учат и на Запад… и затова ще да е много умен и какъв беше там още….
  Глупости!!!

  Комунизъм в Германия и прочие в 21-ви век.

  Понеже денят се очертава тегав, много ще ми е забавно да разбера какво точно разбирате под комунизъм и как той се вписва в икономическите реалности на Германия, Великобритания и коя още беше друга страна в първата четвърт на 21-ви век. Умирам за глупости!

  200 години…

  Хората изобщо не разчитат на социалните благини в странство. Щото и аз съм в странство, та да Ви кажа… Не съм взел нито лев, тоест евро. Просто да си знаете. Тук (някъде в Западна Европа) има ред, демокрацията е ВИДИМА, хората са наясно с това, което имат, защото ТЕ СА ГО направили. И всичко се обсъжда открито. Явно Ви е трудно да си представите свят, в който липсват дебелите чичковци с волгите и вилите… То си за Вас. Обаче такъв свят има и никой не ходи да живее там, защото текат реки от пари. Нищо подобно не тече, само свободата е истинска.
  Ето затова съм тук, затова са тук и хората от БГ, които познавам. Не е до парите, не е до социалните – всичко се свежда до възможностите и избора. А това е демокрация!

  За Рейгън дори не искам да коментирам… ами да, естествено е г-н Илиев да има подобни очаквания. Все пак в САЩ “тълпата” плаща сметката и това не е тайна нито за Рейгън, нито за г-н Илиев. всеки може да каже каквото си иска и това нищо съществено няма да промени. В това е силата ва свободния свят.

  Значи, като икономист по образование и цял живот предприемач Ви казвам – стига сте се самоунижавали с тези глупости и клишета. И онова … за черното и бялото. Винаги, когато нещо не може да се аргументира, се стига до черното и бялото. О, Боже… И като не е черно или бяло, как този факт променя нагласите и очакванията на хората? Ако разгледаме питагоровата теорема във Вашата НЕ черно-бяла реалност, това дали може да означава, че НЕ ПРИ ВСЕКИ правоъгълен триъгълник теоремата е вярна?

  Лек ден!

 18. @До коментатора До

  Тоест колкото по-големи капиталисти, толкова по-демократични закони?!

 19. Илия Бешков
  * Познавам лично всички комунистически водачи и деятели, мога да изброя имената им. Зная ги през целия им живот. Те са стотици и хиляди тук и в провинцията: съученици, колеги, познати, приятели и неприятели, дори и лоши, умни и глупави, но те всички си приличаха в едно – не работеха, не обичаха да работят. Ненавиждаха всяко нещо, което трябваше да мине през ръцете им, та дори и чашата вино. За труда говореха намръщени и усилено търсеха някакъв по-дълбок смисъл в тази дума, която произнасяха като име на скъп покойник (със свръхестествен страх), който ще възкръсне и ще съди и живи, и мъртви. Плетяха стихове и оди от тази дума, плашеха себе си и задължаваха другите с нея. Бяха готови да убиват невярващите в „труда“, тези, които си гледаха работата и от обич и скромност се стесняваха да говорят за нея. Мисля дори, че те ненавиждаха работниците и трудолю- бивите като прахосници на тази свята дума и като свои изобличители. Те не дружаха с тях, а с истинските ленивци и симпатични безделници. И днес, управляващи, те са същите, със същата фанатична ревност към своя Бог „труда“, и понеже е светотатство да се трудиш от удоволствие, от радост и за пари, направиха труда насилствен и безплатен, а те станаха негови жреци.

  http://www.fakel.bg/index.php?t=4361

 20. @ДО IMBLACK
  Защо мислите така, при положение, че демокрации е имало много преди индустриализацията, капитализма и дори специализацията на труда?
  Ще има и след капитализма!

  @К.ГАНЕВ
  Понеже сте икономист ви е простено, че не се сещате за неевклидовата геометрия.

 21. Не , не означава това ,което е родила болната ти комунистическо-марксистка фантазмофрения!
  Къде видя да говоря за закони, “таваришт”??? Това ти си си го измислил, или още по-точно ,това което са го измислили за теб от хибридните ти вождове и чекисти!
  Но в известен смисъл си много прав, защото когато няма капиталисти , няма и демократични закони! Или даже никакви “закони”, няма!

 22. IMBLACK, с какво е “по-лоша” капиталистическият тип демокрация от ПРЕДШЕСТВАЩИТЕ я типове демоСкрации?????

 23. Imblack, би ви се отразило доста освежаващо ако по-малко червени пропагандни книжки четете и малко повече пътувате на Запад. Изводът “всички са маскари повсеместно” е съвсем ниска топка за някой с претенции за грамотност.

 24. Точно така До.

  Дори гравитацията притегля само където има капиталисти.
  Между другото много ти личи преквалификацията.

 25. @@@ДО КОМЕНТАТОРО ДО | МАЙ 2, 2019, 16:50:
  Точно така , ТЪПаришть! Някои могат и да се преквалифицират, но болшевишко-марксистките РОБИ, като теб – НИКОГА!
  Болшевишкият роб винаги си терси марксистките РУБЛОвладелски гасудари!
  ПОНЯЛь????

 26. А как точно разбра тавариш, че съм “марксистко-болшевишки роб”?! Или просто нямаш други думи в речника си и ги ползваш универсално. Забавен си но можеш повече. 😉

 27. Едва ли точно блога на г-н Инджев е точното място за “забавление” на марксистите и большевиките, като теб???
  И , да наистина , аз не съм завършил “школи за забаление” , като теб! Забавлението си търси на друго място , и от други , не от мен! Просто не ми е това “призванието”! За такива “експерти” по забавленията ,като теб, си има специализирани заведения , където можеш да проявиш и своят “забавен” талант, пред “отбрана публика” ,и други сноби и “ценители”, много от които са и рублоносители, за радость на рубложелателите , като теб!…….

 28. @ДО IMBLACK
  Примерно, че е по-малко демокрация от атинската, благодарение на развитието в психологията, социологията, политологията и т.н. средства за управление и манипулиране на тълпата.

  @СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ
  Отбягвам я от десетилетия, но като гледам как Борисов се гушка взаимно любвеобилно с цял сонм елитни европейски демократи, които de facto легитимират “демокрацията” и “демократичността” на българската олигархия и особено след сношението на СДС с ГЕРБ, е все по-изкушаващо да си я припомня…
  Между другото, не ми допадна особено политически коректното говорене на Г-н Кънев по отношение на ГЕРБ, СДС и политическата “метаморфоза” на д-р Москов. Люба Кулезич повдигна въпроси, които си задават мнозинството десни избиратели и отговорите, до които сами стигат съвсем не са “политически коректни”.

 29. @IMBLACK

  Не виждам какво осъдително има в това, да се опиташ да цивилизоваш един примат. Е, видяха, че не се получава и отсега нататък ще има Кьовеши. Човек се учи от грешките си, ЕС – също.

  Аз съм от хората, които одобриха дори управленската коалиция между ГЕРБ и РБ, донякъде по същата причина: да се опитаме да подтикнем ГЕРБ към реформи (т.е. да цивилизоваме примáта). Е, не стана и ДСБ излязoxa от коалицията. Ако не бяха изобщо влизали в нея, щяхме да слушаме и днес още обвинения, че ги е шубе да управляват, че стават само за креслива опозиция и т.н. Няма угодия на всички.

  Колкото до интервюто на Радан Кънев: в него за първи път чух да говори човек, който знае за какво отива в Брюксел (неслучайно ви пускам линкове към интервюта и на конкуренцията, за да направите разликата). Ако имате конкретни критики към интервюто на Кънев, споделете ги. Според мен той се представи отлично и аз ще му дам с чиста съвест гласа си.

  Sorry за телеграфния стил на писане, но съм на работа и нямам време за по-обстойни обосновки.

 30. Както казах, забавен си но не много. Речника ти подсказва, за доста позакъсняла преквалификация.
  Ако беше комик в заведение, щеше да получиш много яйца и червени домати като бонус към тарифата си.
  Тук мога да те даря само с усмивка.
  Сори!

 31. Sorry, че се намесвам неканен/а, но не понасям безочието. Когато под статия като горната подемаш дискусия за “Маркс”, “народовластие” и “всички сме маскари”, трябва да се засрамиш, а не да приписваш собствените си дефекти на другите.

 32. Както вече казах , тук в блога на г-н Инджев не “забавачница” за бавноразвиващи се дИбили,като теб. Във всяко квартално училище има много по-квалифицирани преподаватели и възпитатели от теб. Можеш да отидеш до там и да си доучиш пропуснатото в детската градина и основното училище!
  Може и да установиш ,че там ще ти е много “по-забавно” от тук , докато се хилиш заедно със себеподобните ти!
  Там ще откриеш , че имаш достатъчно индивиди със твоят “експертен” речник, и ще се “разбирате” прекрасно, докато ви поднасят поредната порция плод-зеленчук и боза ,като “бонус” за “слушкането” ви…….

 33. IMBLACK, малко трудно ще ме убедите ,че преди 2500 годони в Атина са имали повече права и свободи от днешните, капиталистическите!
  Особено пък правата и свободите на жените и робите в Атина!
  Атина е била най-демократична за своето време, а и след него. Но след формирането на САЩ , и особено след гражданската война там , сравнението вече не е в полза на Атина. А след това имаме и обединена Европа ,която се формира след Втората световна война.
  И общественото, медицинското и технологичното развитие не са единствено за манипулиране и “управление”. Те позволиха броя на населението да се увеличи , може би , около 100 пъти повече отколкото е било преди 2500 години!
  Няма “идеална” демокрация, нито робовладелската , нито капиталистическата, нито атинската , нито днешната. “Идеални” са само приказките и популистката пропаганда на днешните путлеристи, нацисти и платените и зависими от тях “консерватори” в днешна обединена Европа!
  Припомнете си думите на Чърчил – че няма по-лоша форма на управление, с изключение на всички останали………
  Ето, за освежаване и малко сентеции за демокрацията:
  https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F_%E2%80%94_%D0%94%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82

 34. Чудесно но като те чете човек, си мисли точно обратното.

 35. Към IMBLACK:
  Безкрайна ви е логореята и единственото чувство, което остава в човек след като се откаже да ви чете е ОТЕГЧЕНИЕ. И причината затова е не само безкрайността на логореята ви , а по-скоро, че не може да отговорите на въпроса: „Коя демокрация е полезна за България? Тази, която предлага Р. Кънев и ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, или тази, която ежедневно осъществява Борисов? Ето защо упоритото ви старание да се покажете като добър обществено-политически коментатор не ви помага, за да прикриете нивото си на най-обикновено махленско лапацало, никога неразбрало, че ДЕМОКРАЦИЯТА СЕ ИЗМЕРВА СЪС СТОЙНОСТТА НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ И НЕДЕЛИМО СВЪРЗАНАТА С НЕГО СВОБОДА.

 36. Твоите си “разбирания” , и твоите си “четения” са си лично твои. Ако искай се самозабавлявай , ако търсиш друго – има си “професионалисти” ,които да се погрижат за теб, и за “забавлението” ти!

 37. Преквалификацията ти не само че е закъсняла ами и лъха на вкиснато Арлекино.
  Ако обичаш не ми пиши.

 38. А твоите тъпотии не миришат дори на преквалификация , а директно на най-популистическата марксистка мърша. Ако някой ,някога е имал нужда от нещо , то това си ти , за това не давай на другите оценки дали са квалифицирани ,преквалифицирани или са си тотални лумпени ,като теб. И поне най-накрая си вземи предучилищната “квалификация” , защото нямаш – НИКАКВА!!! И НЯМА какво да “преквалифицираш”, дори …….

 39. Да обобщя: дори само нещичко от последния коментар на ТЕРВЕЛ да е влязло в главата на марксиста, тази странна дискусия не е била напразна. Лично за мен остава обаче огорчението, че поканата ми за конкретизиране на критиката му към Радан Кънев остана без отговор.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.