Може ли децата на матушката да не бъркат в кацата с мед на татко им Борисов

В телевизионно рандеву в петък вечер в БНТ премиерът Борсов се закани да действа “много брутално” след изборите спрямо “тарикатите” в своето обкръжение, които са се облажили от властта. Потенциално бруталният Борисов  открои като обект на тази планирана бруталност своя довчерашен събрат Цветан Цветанов. Понижи го в “дете”.

Цветанов му бил (като) дете, но бръкнал в кацата с мед с лъжица от катран. Кой му е майката, не каза. Защото е явно е извънбрачно, а в консервираната по руски ортодоксален образец България това се смята за соросоидна ( т.е. еврейска) срамотия. Не стана ясно и какво толкова необичайно има едно дете да бърка в кацата с меда, която не е обезопасена срещу подобно изкушение. 

“И ти ли брате”, струеше мъка от тази закана на Цезар от Банкя, където той се закле да живее до края на дните си ( почти като неговия събрат Първанов, който след скандала с мезонетите му се закле да си живее в панелката до ромския квартал “Факултета” в София). А че живее и ще живее до края на дните си само в Банкя произтичало от това, че  бил дете от народа ( за разлика от нас, които сме деца на международното положение, сигурно).  

Много детско стана това снишаване и оправдаване в стил “ обещавам повече да не правим така”. Макар че пишещият тези редове си спомня как в предаването “ В десетката” “малкият Борисов” ( така се самоопределяше тогава спрямо Царя или един Иван Костов, да речем) обещаваше да не влиза в целофана с изпражнението, каквато била политиката, според него. 

Как от гербери се прави цяла каца с мед, бруталният Борисов знае най-добре. Но съжали, че не се е оказал добър охранител на меда. Прие като собствена вина, че в него бъркат ( с лъжицата от катран ) други, вместо той да раздава порциите му както сам реши. Яд го е, смръщи вежди той. Но не защото е подбрал лично такова лакомо обкръжение, а че не му е ходил на гости. Ако беше посещавал къщите му, обясни самокритично ядния премиер, щял да забележи ( че са крадени) и да предотврати скандалите. Щото сигурно го пише някъде на таваните като в онзи разказ на Елин Пелин за лакомия гост и горещата тиква.

Борисов отново се изяви като строгия баща, който наказва провинилите се деца, готов и за прошка, но само ако я заслужат като му спечелят и тези избори. Ако ги загубят няма да е виновен той. Явно затова и няма да подава оставка.

С това обещание той развърза треперещите пред алтернативата му ръце, готови за пореден път да пуснат в урната бюлетина за него от страх, че в противен случай помагат на комунистите. Пак за тях той изпя приспивна американска песничка с обещания. Децата му в дясно и центъра ( защото той пак не можа да обясни ГЕРБ дали е само дясна или само център, била и двете едновременно) получиха обещание да си получат играчките Ф 16, ако са все така послушни. А някой ден и американски газ ще им пусне. Само да му гласуват.

Американският газ и Ф 16 са пожелателни залъгалки за децата на Борисов в дясно и центъра ( на неговото внимание преди изборите) на фона на суровите десетилетни монополни реалности със съветските ни оръжия и руския газ, срещу чието допълнително потичане по руско-турския поток онзи ден Вашингтон се обяви официално. Случайно ли беше, че малко преди това съобщение Борисов “изпреварващо” се размърда да обещава отново първа комка…пардон – копка за интерконектор с Гърция, по който да стане възможен преносът на все по-евтиния американски втечнен газ за Европа?

Щеше да бъде полезно БНТ да попита това, но не бива да бъдем максималисти по отношение на нашите журналисти, които той на практика похвали с достойното 111-то място по свобода на словото в света, благодарейки на журналистиката за съдействието й (при разкриването на битово-политическите скандали ). 

Инак, ако го питаха за това продължаващо през всичките му мандати престъпление,  той трябваше да поеме вината и за рекордно закъснялото превъоръжаване на армията по натовски стандарти. Нали е за мир в Черно море ( т.е. за все по-безнаказано руско милитаризиране на региона), това явно не е приоритет на НАТОварената му ( със самохвалство) програма. Тя не му позволява да забележи скандала с неспособните да летят съветски хеликоптери Ми 17 и символичното прекъсване по тази причина на стародавната традиция една такава съветска бракма  на Гергьовден да вее българското знаме на парада на победата на съветското оръжейно доминиране в България от 75 години насам.

Но от друга страна, ако армията не може да бъде превъоръжена по натовски, то телевизиите определено могат да бъдат преутвърдени по герберски стандарти – в център ляво и с епицентър на внимаването да не се засегне някак руския интерес. Да не е малко постижение!

Борисов обаче сам си ги роди “децата” , т.е. “синовете на лейтенад Шмид”, изпечени мошеници ( по Илф и Петров в “Златния телец”). Поне да беше потвърдил публичната тайна коя им е матушката, че да сподели с нея вината. Обаче не смее да й се пречка. Все пак това си е нейната губерния.

 

19 мнения за “Може ли децата на матушката да не бъркат в кацата с мед на татко им Борисов”

 1. Иво, Моля те, събота е. Имай милост. Ще ни умориш от смях.
  “Потенциално бруталният Борисов открои като обект на тази планирана бруталност своя довчерашен събрат Цветан Цветанов. Понижи го в “дете”.”

 2. ОТНОВО РУСКА ПРОВОКАЦИЯ ГРИГОРИИ ЛЕПС!
  ШИРОКО РЕКЛАМИРАНИЯ КОНЦЕРТ В СОФИЯ НА ЕДВА ЛИ НЕ НОВИЯ ВИСОЦКИ Е ПОРЕДНАТА РУСКА ХИБРИДНА АТАКА СРЕЩУ ПРОЗАПАДНАТА ОРИЕНТАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ!
  В Литва този Лепс е персона нон грата!
  Литва запретила въезд на свою территорию российском певцу Григорию Лепсу. Решение о запрете подписал министр внутренних дел Эймутис Мисюнас после обращения главы МИД Линаса Линкявичюса.
  В отношении певца применены санкции в рамках вступившего в силу в прошлом году так называемого «закона Магнитского», пишет «Интерфакс» со ссылкой на BNS.
  Ранее включить Лепса в так называемый «черный список» предлагали три члена Сейма — Ингрида Шимоните, Аудронюс Ажубалис и Лауринас Кащюнас.
  В последний раз певец выступал в Литве в конце марта. В 2013 году Лепс был внесен в «черный список» Минфина США по подозрению в связях с преступной группировкой «Братский круг». В 2011 году президент США отнес этот синдикат к числу «существенных транснациональных организованных преступных группировок» и поручил Минфину «подрывать и воспрещать их глобальные криминальные операции». Григорий Лепс уже включен в «черные списки» Украины и Израиля

 3. Не се стърпях и още след първият абзац реагирах. А то надолу, лавина от бисери.
  И от себе си да добавя. Много ми е интересно защо га Баце го питат за офшорните сметки на властта на мига се снишава и сменя темата. Случайност. Не би казал. Да цитирам мастит кремльовски пропагандист. Право е банкянското слънце да не залита по кокошкарски истории ала апартаментгейт. Намерил е деца на лейтенант Шмит на които се е доверил да му държат на отговорно пазене по бермуди разни спастрените с голям гяволък по уникални корупционни схеми измъчени 7 ли са 8 милиарда ли са евраци, смееш ли да питаш и има ли кой да ти довери.
  Само за протокола се интересувам и башка един приятел.
  И те, така.

 4. Определено снощното поведение на Б приличаше на кризисният ПР, който той си спретна в периода около участието си в Шоуто на Слави през декември 2018 г., когато правителството се клатеше като люлката на къща в Барцелона… Тогава май разкеши на Който трябва и нещата поутихнаха, а сега дали пак разкешва и дали ще мине номерът зависи от резултата на изборите. Време е да си ходи заедно с Кой!

 5. БНТ,Панорама и Бойко Методиевич. Благодаря на г-н Инджев, че ги е изтърпял за нас,макар и по професионални подбуди.

 6. И малко, викенд е все пак, жълтичко. Снимките са гот а ако се игнорират, те не са и баш толкова много, не особено удачните напъни за уязвяване на новата министърка на отбраната на Великобритания се разкрива твърде занимателен житейски път. Досега. И още нещо ми хрумна гледайки фотото с Пени Мордънт. Има един неин колега също натовски военен министър, не му казвам името за да не МУ правя излишна реклама за когото Тони Филипов д-р, твърди и не греши, че ако последният се напъне и погледне под шкембето трудно ще види, мъж ли е, жена ли е, джендър ли е. Та, въпросният де, ако се нареди до Пени за обща снимка по натовска линия дали ще го споходи мислата, че по-добре е земята да се отвори и го погълне отколкото после да стане за присмех по света и у нас.
  https://selyanka1.livejournal.com/192396.html

 7. Ето го истинският борец срещу корупцията: Михаил Саакашвили! Жалко е, но в България такъв решителен, смел и непоколебим като него нямаме!
  https://www.youtube.com/watch?v=-KSQayWuT8E

 8. Баце, И за тебе е. Сигурно, не дай боже ще надминеш кат времетраене Желязната Лейди по пребиване в битността си на премиер, (кръстник е органът на съвеЦкото МНО- “Красная звезда”, един път и те да сътворят нещо смислено), и толкоз.

  https://https://www.gazeta.ru/politics/2019/05/03_a_12336535.shtml?updated

 9. БНТ, Панорама… Бойко Василев гостуваше на един друг Бойко. И много внимаваше да не му изцапа бохчата. Щото и той много обича чорба.

 10. Бойко Борисов на интервю при Бойко Bасилев-БНТ-“Панорама”, на запис.
  Общо взето, монолог на Борисов, в стил “Оплескахме я, ний нея”, c кратки възклицания на Bасилев. Все пак, признания от рода на “ние сме си виновни”, са изключение при Борисов. Mай зa да върне избирателите, е готов на всичко. Но и без това, да оправдаваш собствената си лакомия с Путин и руската намеса, едва ли ще върне избиратели.
  Разиграването на руската царица в България, не е причина, а следствие.

 11. @GEORGI NIKOLOV | МАЙ 4, 2019, 13:09
  Линка не може да се отвори.

 12. Той, като казва “ние сме си виновни”, не е ясно какво има (на) предвид. Ние разбираме едно, а той може да има (на) предвид съвсем друго.
  И онова с детето Цецко… не е хич детска работата. Дете, дете, ама какви работи знае, че и документи има… Да не вземе да се изпусне по детски преди изборите, пък и след изборите да се изпусне – все ще стане една … никаква.

  Не мога да кажа със сигурност дали ГЕРБ имат някаква идейна сърцевина, около която да се изгражда партията, но поне не съм чел такова нещо. (Ако някъде има нещо написано, дайте ми линк, моля.) Как са се самоопределили като дясна партия – също не ми е ясно. Кога и защо ги “приласкаха” от ЕНП – пак не ми е ясно. И изобщо – с ГЕРБ не съм наясно от чисто политическа гледна точка. Нямат много общо с десните политики, но все пак, признавам си, не ги следя… Погледнати отвън, изглеждат шайка неграмотници, които по всякакъв начин гледат да се възползват от временното си положение. Може би шайка е силна дума, защото все още не е доказано, но за неграмотници не се отмятам. Но хайде да не са шайка. По-скоро са кооперация с идеална за всеки съкооператор цел. Или още по-точно казано, те са протокооперация с една единствена идеална лична цел.
  Самообогатяване.

  И в този ред на мисли, не е ясно какво мисли Бойко, когато казва “ние сме си виновни”. Дали са си виновни, че са напът да съсипят протокооперацията преди да са излапали всичко, или са си виновни, че са напът да съсипят всичко, преди да са разпуснали протокооперацията?

  И защо да е толкова страшно ако ГЕРБ загубят изборите? Добре, ще спечелят БСП. И?

  Българската политическа система има нужда от малко стрес. Аман от стабилност, ако ме разбирате какво имам (на) предвид.

 13. ЗА ДА СВЪРШИ САГАТА НА ББ И ДП Е НЕОБХОДИМО РУМЕН РАДЕВ КАТО Е КАЗАЛ “А” ДА КАЖЕ И “Б” ЗА СМЕТКИТЕ В ЧУЖБИНА НА ПОЛИТИЦИТЕ И ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ!
  ВСИЧКО ДРУГО Е ПРАХ В ОЧИТЕ!
  АКО НЕ ГО КАЖЕ, ЗНАЧИ Е ЕДИН ОТ ТЯХ.

 14. Страхотен разбор на интервюто на бащицата на малкия цеци и другите льоши деца. И аз много се смях, макар че всъщност е трагично и срамно, че този клоун е на върха на древната ни държава вече десет години.

  БЮЛЕТИНА НОМЕР 13!

 15. Не бойте се, деца, кризисният пиар на бащицата ви продъжава утре по ьТВ. Дори със снимка отпреди 25 години са го изтипосали в рекламата, гаче не ни го показват по сто пъти на ден, та не знаем как изглежда сега: https://www.btv.bg/shows/lice-v-lice/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.