Борисов се въздържа от рекламни целувки на папската десница, да се готви левицата да го надцака

ОБНОВЕНА В 18.30 ч ( с актуална снимка на Илияна Йотова по време на Празничната литургия на папа Франциск в София днес)

 

 

 

 

Първи коментари в ivo.bg от първите мигове на второто посещение на римски папа в България:

Кадрите как папа Франциск неотдавна отказва на богомолци да му целуват ръка обиколиха света. Останаха си загадка защо той така се дърпа. 

В този смисъл ( а и в друг, за който ще стане дума по-долу) беше интересно да видим как ще бъде посрещнат в София, където целуването на ръце на руски и подчинените им български попове е страстно следвана традиция  от премиера Борисов. Да не говорим за вицепрезидента Йотова, която коленичи пред руския полковник Гундяев от КГБ, пременен като патриарх и му целуна ръката, а след това излъга, че това било задължително по протокол.

 

 

 

 

Не бива да имаме съмнения, че ако зависеше от Борисов той ( отново) би целунал и ръката, и кръста  на този папа. Правил го е на 23 май 2015 г. във Ватикана, както с вижда от снимките.

 

 

 

 

 

Борисов, в отговор на уточняващ въпрос на своя гост, британския премиер Дейвид Камерън, сам се похвали на 3 декември същата година в София, че и папа Фанциск го е галИл по главата като един от “трите папи”, които са го галИли. https://offnews.bg/politika/borisov-kam-kameran-tri-papi-sa-me-galili-po-glavata-video-i-snimki-602017.html

КАДЪРИ ОТ ВИДЕОТО, в което Борисов се хвали и показва на британския си гост Камерън как и папа Франциск го е галИл по главата

 

 

 

 

Очевидно заслугата за отказа от такива целувки пред камерите е на самия римски понтифекс максимус ( строителя на мостове, както се титуловат папите от римско време, когато строителството на мостове се е смятало за най-престижното дело в империята не само в преносния смисъл на думата).

Доказателство за причината за принудителното въздържания на нашия премиер от целуването е фактът, че нито един католически свещеник, българин или не ( сред строените край червения килим на летището в София) не понечи да направи нещо повече от церемониално ръкуване с върховния жрец. Най-вероятно той самият е пожелал така. Цяло чудо е, че пристрастеният към страстните целувки на ръце на представители на Началника спази това изискване. Защото можеше да постъпи като в Турция, където налетя да целува булката на своя домакин Ердоган и шокира не само лично него, но и смълчаната турска рая от Анадола до Одрин. 

А дали строителят на мостове от Рим ще гали пак по главата строителя на магистрали от Банкя, зависи май не само от главата на Римо-католическата църква, но и от поривите на нашия премиер. При посещението си във Ватикана преди 4 години наш Бойко така се беше тикнал да му целува кръста на синджирчето, че почти принуди светия отец да му целуне темето. Любов е това, ама не непременно от религиозен характер, а към славата. Или към рекламата, както доста простовато ( за да не кажа просташки) нашият властелин обясни  келепира от папската визита в България в нейното навечерие. 

 

 

 

 

Връщайки се към протокола обаче настоявам отново Йотова да каже къде и в кой протокол ( да не би да е в някой таен, който се пази в руското посолство ? ) пише, че целуването на полковнишките ръце на Гундяев е задължително упражнение за един български вицепрезидент. 

Един реторичен и анекдотичен въпрос: кога папата ще измие краката на Борисов? Отговорът оставям на читателите, които са проследили сюжета с папския табиет да мие краката на затворници. 

35 мнения за “Борисов се въздържа от рекламни целувки на папската десница, да се готви левицата да го надцака”

 1. Само за протокола да уточним. Не са триМА папи а “три папи”. Толкова си знае и може завалията.

 2. Сега, по родните актуалности. Една от “двете каки”-Ченалова е изригнала във фейса. Иде РИКО. строг но справедлив. Ноторно известно е, че янките бавно запрягат, ама след туй, да не си насреща им. Много мина, мъничко остана.

  “Борисов няма да подаде оставка дори при загуба, евроизборите, защото знае какво ще се случи – разследване, обвинения, затвор. ТОЙ обаче не контролира съдбата.
  Това от което се страхува се случва, независимо дали го признава. Изгубил е реална представа за действителността – това е цената да имаш неограничена власт.
  Разследването по закона “Рико” продължава с бързи темпове. Скоро ще има резултати. Туморът вече кърви и ТЕ знаят какво ги очаква. Пазарлъците са невъзможни. Такава е съдбата на самозабравилите се диктатори.
  Страхуват се и всички храненици на властта, които изградиха мини империи на гърба на българския народ. Страхуват се и мижитурките на държавна службица.
  Чака ги възмездие за непростимите грехове.
  Евроизборите са тест и повод да кажем НЕ на олигархичното управление. Това ще е нашият изпит за достойнство и родолюбие, независимо от говоренето на Борисов.
  А за оставката МУ – времето ще я вземе скоро.”

  Бившият съдия Румяна Ченалова, Фейсбук

 3. Ще целуват ръцете и краката на Папата за да не им извади сметките и той …….

 4. Нали сте чували за прословутият “план Дълес” дето съсипал ссср1. Самият Алън Дълес както конегениално троли одиозният съвременен руски интелектуалец Поросенко е син на Клеопатра и Мики Маус. Та, познатият в БЛОГА НИ Максим Мирович, имало е негови статии И отгоре, разбива на пух и прах и тази легенда. Както винаги илюстрира изложението с майсторски подбрани снимки.

  https://maxim-nm.livejournal.com/502824.html

 5. А ти на кой би целунал ръка г-н Инджев и на кой би измил краката?
  Явно пак нямаш повод за радост. Но защо искаш и тези, които те четат и те да нямат?

 6. Като стана дума за простащината – бях впечатлен от кадрите по посрещането на папа Франциск от някои държавни ръководители, излъчени в предаване на БНТ. Трима от тях,след покана за разговор “на четири очи”, веднага с посочването на стола, бързат да се тръшнат на своя, още преди светият отец да е понечил да седне! За фатмака, изпълняващ длъжността пРезидент на РБ е обяснимо – в родната казарма не ги учат на това. И за примиеринът ни си е по протоколо – банкянскиот. Ама за най-великия самодържец на планетата – самият вова путин не намирам обяснение.

 7. Към Д

  А ти защо ме четеш и кълвеш? Защо не си доставиш лесната радост да ме игнорираш?
  И що за радост е да гледаме недодялания ни премиер да се рекламира от общуването със светия отец? Или да се радваме, че въпреки рекламиращия се отецът все пак е решил да дойде в България?
  На когото това му се струва радостно, да се радва и да не се натиска да ми търси сметка защо не съм като него.

 8. Шапо на колегата НИКОЛОВ за Ченалова и идещия закон РИКО. Мога само да повторя думите на Виктор Муженко, зам.-командващ сухопътните сили на Украйна при нахлуването на павианите в Донбас без обявена война, “Ще има много печени буряти, вярвайте ми!”. И скокове от тераси, и катастрофи, и “инфаркти”, и “слънчеви удари” ще има. По-умните, като дерипаска, ще правят “доброволни” дарения, белким си осигурят поне някакво местенце до казана и по черпак за порциите. А такива с никове като “РАПОНЯ”, “Тъпото”, “Свинята”, “Очите” и пр. – амин!

  Две думи за опорката срещу Алън Дълес – не ми се отваря линка към блога на ММ, затова само вмятам, че този уж “план” на Дълес си е чиста сАвеЦка хибридка от сталинисткия болшевизъм. През 1945 г. Дълес още не е в ЦРУ, а е само шеф на бюрата на OSS(Office of Strategic Services) в Женева и Берн. Той измъква плановете за реактивния изтребител “Messerschmitt Me 262” под носа на павианите. Така САЩ имат реактивен прехващач още 1946 г., а павианите пускат първите си МиГ-15 и МиГ-17 съответно чак 1948 и 1950 (ех, мъка рАЗИЯТСКА). Затуй Дълес е един от най-силно мразените “пиндоси” в средите на сАвеЦките чекисти.

  И макар че за мен той е доста спорна фигура, ще отбележа, че още 1921 г. като млад дипломат в Цариград прави опит да разобличи антисемитската измама на павианите, известна като “Протоколи на сионските мъдреци”, за жалост с малък успех.

  Светли и благословени празници на всички!

 9. Към Д:
  Поне ти нали се радваш?!?! От 10 години ти и другите герберокожи сте радостни ,че вашият “любим вождь”-бокоТИКВАТА ви гали, че и от преди това , когато беше генсек на милицията и “кмет” на София!
  Едва ли някакво си “нищожно” посещение на римския папа, като днешното, може да донесе повече “радост” за вас герберокожите от десетилетното “папстване” на всевишният ви калинковоКРАСНОкож “папа”- св.бокоТИКВАТА?!?!
  П.П. И един последен въпрос – Кога за последен път те е “погалИл” , лично теб, вашият всевишен вождистки “папа”-св.бокоТИКВАТА?!?!? ……Кога???

 10. Радостта не е за пренебрегване а напротив за предпочитане е.
  Кой ще стопли душата ни г-н Инджев, ако сами я обричаме на страдание?

 11. В студиото на БНТ, отразяващо за международния обмен визитата на Папа Франциск у нас, още от сутрината поканените събеседници бяха подредени както следва по указанията: кагебист, експерт, кагебист, експерт, кагебист, експерт… Изкопаемото Гарелов (в качеството му НЕ на експерт) някак ревниво предположи в ефир, че папата щял да отиде и в Москва, а ние тук сме били само предверието към Москва. Така че да не си въобразяваме, че имаме някакво особено значение! Дали и “интимните” разговори (на четири очи) както с премиера още на летището, така и с президента в кагебистката му бърлога, не са били насочени СЛУГИНСКИ основно към въпроса какво точно иска Мацква?!
  Не случайно вицето Идиотова, както се вижда от снимката,

  https://i.ibb.co/BcCz2XX/jotova.jpg

  гледа много лошо и този път не пожела да тръшне сланини пред папата, както го направи пред полковника от КГБ Гундяев под прикритието му на руски Патриарх.

 12. “…пише, че целуването на полковнишките ръце на Гундяев е задължително упражнение за един български вицепремиер.” Вероятно неволна грешка.
  Вицепремиерът който понечи да отсрами политическата класа в България, го натириха заради едно “уж”.Защо беше нужно, след като всичко ни е наужким.
  Какво общо имат руското посолство, коленичилата фигура нa вицепрезидента Йотова, и полковникът-контрабандист от КГБ който сега се носи преоблечен като шеф нa Московската патриаршия. Имат едно върховно духовно началство, Путин. Tой и без това не може да се оплаче от липса на по-явни и по-скрити поклонници у нас.
  Kаноните възприети по йерархията в ляво-дясно-центристкo-народнo-либерал-консервативнатa ПП ГЕРБ ,не отстъпват по тържественост.
  “Па и за почитание ако дойде думата, аз пак не се давам.
  Ти ще цалунеш ръка, аз — двете ръце; ти ще цалунеш скута, аз — краката; ти ще цалунеш на друго място, аз — на още по-друго място. Че ти с мен ли ще се надпреварваш бе, кьорпе?”

  https://www.youtube.com/watch?v=_IdzgJkTuNY

  Класиката не само е жива ,ами и толкова образна и колоритна, че и бай Ганьо би казал,.. Ашколсун бе, да живейш!

 13. Към Д

  Няма да съм аз определено.
  Топля душите ( “мия краката”) само на близки хора и евентуално на читатели, с които споделяме еднакви ценности, мисли, че и чувства понякога.
  Който ме познава знае, че моят девиз “за близки и любими хора нищо не ми се свиди” не е празна приказка.

  И никога не се опитвам да се харесам на всички. Това е занимание за клоуни, да са живи и здрави.

  Но да не изпадам в откровения, които си пазя именно за близките, а не за публиката, сред която винаги се намират зложелатели да извъртят доброто ми намерение с някой издебнат в гръб суплекс на тепиха като наказание за моята откритост.

 14. Многоуважаемий Д, позволявам си да ВИ “зарадвам”, че споделеното от Иво в 16,45 е 1:1: Стига внимателно да следите Блога. Както самите статии, така и реакциите в коментарната част.
  Фамилията, близките и приятелите са винаги на първо място. Но същевременно е чешит и не цепи басма на никого който се опитва да се възползва по какъвто и да е начин от духовната му щедрост.
  Кой разбрал-разбрал.

 15. На въпроса ви г-н Инджев. Ако РИКО го погали по главата това е с голяма вероятност да стане. Остава да се уточнят останалите 11.

  Към Д:
  „Радостта не е за пренебрегване а напротив за предпочитане е.
  Кой ще стопли душата ни г-н Инджев, ако сами я обричаме на страдание?“

  Топлината за душата идва от обричането ни в доброто, а не от обричането ни в радостта.

 16. Поздравления за Многословния за кратката форма с която е поставил Д. на мястото му.
  Е, ако се отучи от навика на всеки, с когото не е съгласен да лепи етиката “гербаджия” (във всичките му цветисти варианти), много ще спечели – и той и форумът…
  Какво пречи завалията (Д) да е червенокож и не да се радва на Папата, а да злобее срещу Автора? Защо да го обиждаме с “герберокож”? Е, признавам, че “малоумник” е малко семпличко, ама понякога “свещена простота” има и положителен смисъл (кажи го просто и ясно, та да му стане ясно).

 17. Снимката на вицепРезидент Йотова е изключително поучителна – гледа като от емблемата на аптеките – само раздвоеният език е прибрала (трудно!) зад зъбите!!
  Разликата с посрещането на полк. Гундяев е (много)значителна…

 18. Когато това недоразумение вицепрезидента /съжалявам но, тъй и не и запомних името/ клекна и целуна ръката на агента Гундяев, той не само не си отдръпна ръката но, се почувства велик. А, Папата по всякакъв начин не позволи на кой и да е, да бъде унизен от това криворазбрано “свещенодействие”. Май ще премина към католицизма въпреки че, съм православен. Тези наши попове направо погнусяват населението.

 19. Към Д:
  Кажи ми, тролче смотано, КОЙ ЩЕ СТОПЛИ ДУШАТА НА ЙОТОВА? КОЙ ЩЕ СМЕКЧИ ОМРАЗАТА В СЪРЦЕТО Ѝ? КОЙ ЩЕ ИЗТРИЕ ЗЛОБАТА ОТ ЛИЦЕТО Ѝ? МОЖЕ БИ ПРЕСТЪПНИКЪТ ГУНДЯЕВ, ПРЕД КОГОТО Е КОЛЕНИЧИЛА? ЗНАЕШ ЛИ, ГНИДО ЧЕРВЕНА, КАК СЕ НАРИЧА ОТ ДРЕВНОСТТА ДО ДНЕС ДЪРЖАВЕН ГЛАВА ЛАЗЕЩ НА КОЛЕНЕ ПРЕД ЧУЖД ПРАТЕНИК?!
  И друго да те питам – за каква ДУША ни дрънкаш? Та нали вие марксист-ленинците отричате съществуването на ДУШАТА?

 20. Към ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  Коментар от сърце!Поздравления!

 21. ГЕРГЬОВДЕН-един от най-големите и тържествени празници на БЪЛГАРИТЕ. ЮНАКЪТ с девет сърца делящ мегдан с хали, змейове и самовили. ЮНАКЪТ водещ люта битка с ламята и излизащ винаги победител от нея. Нека неговата сила да подкрепи нашата ДЕСНИЦА и да освободим БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ от руски плен!

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ И СЪМИШЛЕНИЦИ!

  ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА НЕУКРОТИМИЯТ И НЕПРЕКЛОНЕН В БЪЛГАРСКАТА КАУЗА ГЕОРГИ НИКОЛОВ!

  ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ!

  НАЗДРАВЕ!

 22. До SMS

  Мисля, че е прав ченгето Гарелов, но не вярвам толкова скоро и така открито ребятата от масква да си осветят агента във Ватикана. Има още много да посредничи м/у производители, дистрибутори и бенефициенти на наркотрафика. Аз мисля, че ще си го пазят самите блядове все още, защото предстои официално опикаване на венецуелската територия от руския медведь, а този “отец” ще припява. Дали е случайно съвпадение във времето посещението на пастора из нашите буренясали пасбища и срещата м/у Помпейо и Лавров??? А на ченгето Гарелов сигурно ще му набива канчето оперативния ръководител за теч на информация при опит за дезинформация.

 23. П.С.
  А вице резидентката не му е целунала нищо, защото случаят е коренно различен. Слугите коленичат пред господари. Пастора е коленичил със самия жест да посети пасбищата, а резидентката се явява началство, което ще му даде заръките от масква.
  Виж, баце е друга бира! Той би целунал, лапнал, глътнал, и други глаголи, завършващи на “ал” когото и да е и каквото и да е в името на келепира. Явно инструкциите за такива и баце слушка, за да не му цъфне името в някой скандал, списък, некролог…..

 24. Господин Тинков много добре му го нахакахте на ДРУГАРЯ Д! Точно така трябва да се подхожда с МЕКЕРЕТА и ТРОЛЧЕТА които се появяват от НИЩОТО в блога! Моите поздравления.IIC…..oIL.

 25. ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, ЖОРЖ!
  Не съм по именните дни, та за малко да пропусна да ти честитя.
  Бъди здрав! Бъди такъв, какъвто те познаваме! Радостта никога да не напуска вигвама ти /това по “винету”/!
  🙂

 26. ИВО, специални поздрави! Продължавай в същия дух, в теб ни е надеждата! ЖОРЕ, Честит имен ден! Бог да благослови теб и семейството ти! Уж “нямаше да повтарям”, но продължавай да ни поднасяш ценна информация. Ха, така! Поздрави и за всички съблогъри, които вършат същото благородно дело!!!

 27. СДС, надеждата ми е и във всички ВАС, с което съм завършил скромния си коментар! Бъдете живи и здрави!

 28. Като й гледам физиономията на тази Йотова у мен остават много малко въпросителни , относно кои са поръчали папата едно време.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.