Рекламиращият се чрез Папата сега се отбранява срещу ефекта от неговите послания

Бившият директор на дирекцията по вероизповеданията проф. Иван Желев определи пред БНТ като “шамар за БПЦ” посещението на Папа Франциск в бежанския лагер в София. Бих добавил: с опакото  на ръката, която така и не позволи да му целуват рекламиращите се чрез него 

Още преди Папата да си тръгне властите и лично властелинът Борисов започнаха да се оправдават и да се опитват да тушират ефекта от посланията на главата Римо-католическата църква. Уж щяха да се рекламират чрез неговото присъствие – Борисов дори съобщи с бакалско задоволство колко камери от цял свят ще следят посещението на светия отец у нас- а се оказва, че сега се борят да поправят щетите от осветяването на моралната пропаст, в която този лъч направи така, щото да им лъсне “лъсне заника” по време тяхната игра на ортодоксална криеница.

Като върховен жрец в държавата днес премиерът Борисов отново се върна към тълкуванието на иначе ясните за всички сигнали, изпратени от строителя на мостове ( понтифекс максимус), който призова в своята литургия пред хиляди граждани в София да отворим вратите за онези, които чукат на тях. Някой да не е разбрал?

Няма такъв. Освен Борисов. Тълкувайки този призив той настоява, че Папата изобщо, ама никак, дори и в разговора на четири очи ( уж предназначен само за въпросния чифт участници, но преразказан от Борисов в частта, в която бил похвален за строителството на магистрали), нашият премиер гаси пожара от ехото с клетви, че Папата изобщо не е призовавал да пускаме бежанци в България.  И със свойствената му “скромност” съобщи, че въпросът с бежанците е решен в Европа благодарение на него.

“Добре, че ЕС ме послуша за изнесените лагери в Турция”, зави той пред БТВ в рамките на кризисната си реакция на моралната демонстрация на Папата на българска земя, без да отрони и дума за грозното провинциално поведение на местните братушки на Кремъл, на които се скъсва да целува с чупка в кръста ръце и кръстове. 

КОЛАЖ: https://bultimes.bg/papata-kum-borisov-mnogo-ste-tvurdoglav/

14 мнения за “Рекламиращият се чрез Папата сега се отбранява срещу ефекта от неговите послания”

 1. Много ми хареса израза “бакалско задоволство”.
  Много точен за описанието на върховният Млекар, който промоцира млечните продукти на фермата на КОИ пред световния пазар.
  Само Млекарят не разбра, че Папата говори за виртуални мостове и пътища, а не за проектите на Джи Пи Груп.

 2. Погнуса, отврат, срам!
  “Все е имало просто нещо начело на страната, но толкова просто-никога”.
  Смея да прогнозирам. Този “уникален политик, с неповторим стил” се намърда вече в историята единствено с егото си на Нарцис, бълващ на мах лъжи и простотии в наратива на потокът на съзнанието.

 3. Точно с Борисов едва ли може да се спори, кога и кой е послушaн за изнесените лагери в Турция. Въпроса с мигрантите обаче е един малкото въпроси по които той е непослушен спрямо ЕС.
  Политическатo море в Италия И Германия се надигна 5-6 бала oт анти-мигрантски настроения. За България е достатъчна само една силна вълна, и с управляваща партия е приключено, която и да е тя на момента.
  Разбира се, папата има право по въпроса c бягащите от войни или бедност, но самия той в интервю в самолета си направи уговорката, че не е способен на чудеса.
  4.7 милиона, 2016, Европа. https://migrationdataportal.org/?i=inflow_total&t=2016&m=1&rm49=150
  Реално погледнато, нужно e истинско чудо за да се избегнат проблеми при преселението на подобни количества хора с различни вярвания,културни системи и мирогледи, привички, външни и вътрешни закони. Ситуацията се усложнява и от факта, че в много от по-бедните страни в ЕС, гражданите се чувстват като емигранти в собствените си страни, тоест лесни заменими.

 4. Иде 9 май. В матушката където само преди два дни горя единствената гордост, фантомната болка на съвременното руска авиопромишленост SSJ-100 и мърцина си отидоха, Бог да ги прости, 41 пътници без грам колебание вместо да обявят траур вървят към “честване”, аж, на 74-годишнината от най-голямата пирова победа в историята на планетата.
  Митове и реалност от вов.

  https://pobedobesie.info/podvigi/

 5. Наскоро, кремълският гном подписа закон с който архивите от ВСВ бяха засекретени само до … 2042г. На принципа тогава, я камилата, я камиларя.
  Нали си даваме сметка, че ако в тях можеше да се намери и най-малкото доказателство, че примерно Виктор Суворов греши в съжденията и анализите си направени единствено на база официални източници на мига щяха да го накарат да спре да ги прави на луди.
  След 23 години дори долните фалшиви ветерани няма да ги има.

  https://encycl-morals.livejournal.com/354776.html

 6. До Васил Милев
  Излиза ми, че връзката НЕ е намерена.

 7. Метафо…морфозно бб при ризова бтв за папата и “мостовете”. Грешката е вярна.

 8. Бате им Бойко заяви предизборно, че какъто и да е резултата от тях, той няма да подава оставка,но след изборите ще пита баба си Ванга какво да прави.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.