Съветските освободители на Европа от тоталитарната конкуренция поробват половината от нея – това ли празнуват също днес?

Иво Инджев: С Девети май

Русия се опитва да оправдава

престъпленията, които извършва през 21 век

Лъжата е заседнала дълбоко в съзнанието на българите

и стърчи победоносно в самия център на София

– карат ни да смятаме окупаторите си за “освободители”

pastedGraphic.png

Иво Инджев

09

MAY

2019

В Москва да вдигнат паметник

на Константин Муравиев,

наредил на българите в униформа да не убият

нито един съветски гражданин на наша територия

За българските охранители на руския интерес у нас

руското джудже си остава

като съветското- най-голямото

и най-любимото на света,

каза пред Faktor.bg журналистът и анализатор

Интервю на Васил Василев

– Г-н Инджев, Кремъл готви за днес

военен парад за 9 май, но вече стана ясно,

че нито един европейски лидер

няма да присъства на него,

какъв знак дават световните водачи?

– Това е напомняне на универсалното правило,

че едно престъпление не може да бъде оправдано

с позитиви със задна дата. Фактът,

че СССР е бил съюзник със Запада

срещу своя националсоциалистически германски

конкурент по време на Втората световна война

е осребрен от СССР и Русия многократно.

Но опитът той да бъде употребен отново

за оправдаването на руската агресивност

и през 21 век се натъкна най-сетне на западната колективна съпротива.

– Защо например британците или американците

не се бият в гърдите и не правят

 

такива показни паради, какъв е чисто психологическият

смисъл на тези демонстрации?

– Още Астолф  дьо Кюстин, френски пътешественик,

отбелязва маниакалната привързаност на Русия

в началото на 19-ти век към военните паради,

за които империята е готова да похарчи баснословни суми,

за да впечатли поданиците на императора и външните наблюдатели

(че кой ще попречи на един самодържец

да разхищава колкото  и за каквото му скимне

в една абсолютна монархия при пълно отсъствие н

а контролни механизми върху използването на държавния бюджет?).

Френският благородник също така многократно отбелязва

в писмата си от Русия от онова време, че тази страна се управлява

на принципа на силата, а не на основата на обществен договор.

Казано чрез руската “мъдрост” това е правилото “бий, за да те уважават”.

Важи и в днешна Русия.

– В навечерието на 9 май Руското посолство стартира своя инициатива за поднасяне на цветя и венци на всички паметници на съветски войни в България. Има ли реално загинали при бойни действия на наша територия от Червената армия?

– Има само една битка между германски ариегард от изтеглящата се армия и настъпващите червеноармейци в граничния район със Сърбия край Кула. Германците причиняват голям брой жертви на  обръгналата в боеве Червена армия в приблизително съотношение, характерно за ефективността на двете армии през войната – 1: 10 по отношение на загубите. Тази единствена битка показва какво можеше да се случи ако българското правителство не беше скъсало с Германия и не беше поискало тя да си изтегли корпуса от царството. Дори слабите части на вермахта, базирани тук, повечето в транспортни войски като охранители, комуникационни части и тиловаци, са могли да пролеят кръвта на хиляди червеноармейци и са го показали във въпросното сражение. В този смисъл решението на правителството на Муравиев да прогони доскорошните съюзници и да нареди на българските въоръжени сили да не стрелят срещу настъпващите съветски войски е спестило непредвидими като брой, но със сигурност големи загуби на съветската военна машина. За “благодарност” тя окупира България без повод за война ( измислен от Кремъл под претекст, че царството все още не е обявило война на Берлин към нощта на 4 срещу 5 септември, макар това в действителност  да се случва приблизително по същото време с нахлуването на огромната армия на Сталин).  Донесенията на българското разузнаване са били, че не очаква друго, освен Червената армия да навлезе, за да преследва германците в Македония и Сърбия от българска територия. Такива са били очакванията и на западните съюзници. Голяма част от елита не е виждал причина да бяга от София и става лесна плячка на покровителстваните от окупаторите комунистически отмъстители.

– Защо чисто исторически този период – окупацията на страната от Сталин е обвит в митове и манипулации?

– Как няма да е! Щом има  масова търпимост към монументите на окупаторите, възприемани като ( заслужена!) монументална благодарност за “освобождението”, не бива да се надяваме на друго. Лъжата е заседнала много дълбоко в съзнанието на излъганите българи и стърчи победоносно и декларативно в самия център на столицата ни. На практика от Москва извършват  продължаващото престъпление да ни карат да смятаме окупаторите си за “освободители”. Проверяват “лабораторно”  по скалата от 37,5 метра чрез нещото, което нарекох с всички основания за това Монумент на окупационната червена армия ( МОЧА) до къде стига българската търпимост към арогантността на нашите завоеватели и местните сътрудници на окупаторите.

– В следствие на тези исторически митове ли е поведението на хора от партия „Възраждане“ и лидера ѝ Костадин Костадинов, на чиято агресия вие и Александър Йорданов скоро станахте жертва? Или действията на тези лица са продиктувани от други интереси? 

– Личният интерес на споменатия от вас политически номад ( преминал през ВМРО, “Атака” и не знам още през какви платформи за изява), наричан презрително по форумите в интернет Костя Копейкин ( по аналогия с герой на Гогол, просещ бивш офицер, който се превръща в изпечен мошеник) е очевидно свързан с амбицията му да пробие по-далеч от постигнатия вече на парламентарните избори 1 процент от гласувалите българи. А че е припознат от Кремъл като свой инструмент за влияние личи от безпрецедентния факт, че му публикуваха в сайта на руското посолство българомразки текст, който предизвика възражението на иначе търпеливото спрямо руските провокации  външното министерство в София. Апропо, така и не станах “жертва” на Копейкин и неговата банда. Позорно е за организирана група от 10-15 души да нападнат сам човек, разчитайки на това съотношение. Би трябвало да се срамуват, ако им е познато това чувство. Не им позволих да ме изплашат и да ме прогонят. В крайна сметка представих книгата си “Измамата “Сан Стефано” , говорейки в Градската библиотека на Добрич без да позволя да ме спрат час и 20 минути. На варненския Копейкин, който уж нямал нищо общо с агресивната акция, хулиганите са му докладвали обратно(то) във Варна, че са успели в мисията си и той се подписа под тази лъжа в един жалък текст, в който твърдеше, че бил изброил …30 мои лъжи.

– От няколко години и в България бе пренесена руската инициатива „Безсмъртният полк” – това част от руската хибридна война ли е, какво общо имаме ние с нея?

– Да, това са измислиците на съвременната руска пропагандна, която мълчи за факта, че десетилетия наред в СССР са се страхували да поканят ветерани от войната да маршируват на Червения площад, опасявайки се от техния гняв срещу жалкото съществуване, на което са обречени. Днес тези двойни жертви на онази война вече са безопасно малко и безнадеждно остарели, за да се бунтуват. Ето защо режимът на Путин “храбро” взе на въоръжение паметта за войната и се опитва да я употребява за целите на съвременната пропаганда на Кремъл, мобилизирайки единственото, с което руснаците се гордеят като постижение в обозримото минало без да има кой да възрази срещу тази експлоатация на историята за целите на един авторитарен шовинизъм. В Москва завидяха на украинската символика с “небесната стотица”, отдаваща почит на загиналите на Майдана в Киев борци за свобода. И решиха да контрират със своите “Безсмъртни полкове”, връщайки се близо половин век назад в историята. По тази ( и по други, посочени по-горе причини) пропагандните маршове на въпросните полкове в памет на покойниците бяха забранени в няколко бивши съветски европейски колонии, сред които блести Беларус – държава, която иначе не блести с демократичност.

– Наскоро руските власти поискаха обезщетение за 60-годишния период на “окупация” на Крим от Украйна, а правителствата от Източна Европа нямат ли основание тогава да заявят претенции към Кремъл за изплащане на репарации за окупацията на страните им от СССР, в продължение на 45 години?

– Мога да съставя дълъг списък от законни искания към онези, които са горди приемници на всичко, което смятат за положително от историята, свързана с покойния СССР, предал Богу дух в кревата на историята като старик, който е извършил тежки престъпления, но му се е разминало да отговаря за делата си. Същите не приемат негативите от тяхната окупационна политика за част от своето наследство. Ще спомена само моята идея да поискаме един ден в Москва да вдигнат паметник на Константин Муравиев. Този последен български премиер в царството, каквито и да се били основанията му, е наредил на българите в униформа да не убият нито един съветски гражданин на българска територия. Нима не заслужава почит от руска страна? Да, знам, че за промитите мозъци у нас това звучи възмутително. Русофилите поначало се вбесяват, че някой българин опонира на руската политика и бранят гигантската империя от всеки сънародник с “аргумента”, че Русия е голяма ( и непобедима, сякаш някой от нас иска да я побеждава, а не да си върнем националното самоуважение в прочита на общата ни история), а някакви български джуджета си позволяват да “лаят” срещу тази велика ( за колаборационистите у нас) страна. За българските охранители на руския интерес у нас руското джудже си остава като съветското- най-голямото и най-любимото на света!

– Носят ли западните демокрации вина, че оставиха през 1944-45 година страните от Източна Европа под руски ботуш, а след края на Студената война не потърсиха отговорност от диктаторските режими, които ги управляваха от името на Кремъл?

– Това е горчив спомен. Роналд Рейгън отбелязва с горчивина в биографията си, че унгарците са останали излъгани в надеждата си да бъдат спасени от Запада и най-вече от САЩ по време на антикомунистическото им въстание пред 1956 г. Българското антикомунистическо въоръжено Горянско движение, жилаво поради народните си корени, също е разчитало на това, но практически загубва своя устрем именно след като вижда безнаказания съветски погром над унгарското въстание. Впрочем Москва се възползва от Суецката криза по същото време, при която Великобритания и Франция пращат експедиционни корпуси срещу Египет в опит да спрат национализацията на Суецкия канал. САЩ и СССР единодушно и ултимативно ги осъждат. Двете стари колониални империи се принуждават да се откажат от опитите си да се наложат със сила на Насър. Иначе казано, както през Втората световна война, така и през късната есен на 1956 г. Москва успява да предложи с едната ръка съюз ( в случая само на САЩ), а с другата смазва една малка европейска нация за назидание на нейните съседи. Както пише в своите “Задочни репортажи за България” убитият близо 20 години по-късно в Лондон Георги Марков, това е било преломната точка, когато съпротивителните сили срещу комунизма тук се изчерпват и обществото преминава в режим на апатия и битка за лично оцеляване в условията на победилата диктатура в страната.

Прави впечатление, че САЩ и съюзниците на Америка пращат своите синове да мрат в джунглите на Югоизточна Азия в смъртоносна битка с настъпващия там съветско-китайски комунизъм ( на корейска земя, а по-късно също във Виетнам, Лаос и Камбоджа), но оставят половин Европа под ботуша на Сталин. Не мисля, че това е плод на “споразумение” между двата лагера къде да се бият и къде не – прословутата салфетка с подписите на Чърчил и Сталин не дава такива “правомощия” на съветския диктатор, а и американците никога не са я “подпечатвали”. По- скоро този развой е резултат на трагично разминаване в приоритетите. Да не забравяме, че за американците тихоокеанският регион е не само много по-близък до американските брегове, а също е и мястото, откъдето за тях тръгва историята на бойните действия през последната голяма война. Колкото и да е била могъща Америка, не е могла да огрее освободително навсякъде – особено срещу фанатично индокринирани мозци, болни от комунизъм, за които не е имало прегради по национален признак в онези смутни времена на възход на червената чума. Самата Америка, на върха на своето могъщества, сериозно е изплашена от комунистическата заплаха дори на своя територия.

Поуката за нас е да изберем правилната страна в цивилизационно отношение и в този смисъл най-сетне сме на прав път като държава, членуваща в най-богатия икономически клуб ЕС и в най-силната военна организация, съществувала някога на света, каквато е НАТО. Защото никой не може да ни помогне, ако не си помогнем сами.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://clubz.bg/82654-tozi_tekst_ne_trqbva_da_byde_publikuvan

https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/na-vseki-kilometar/deny-pobed-tova-ne-e-praznik-tova-e-skrab-pred-koyato-plachat-dazhe-darvetata

27 мнения за “Съветските освободители на Европа от тоталитарната конкуренция поробват половината от нея – това ли празнуват също днес?”

 1. Поздравления,г-н Инджев за точните и аргументирани отговори в интервюто!

 2. По случай случая, статия от Игор Яркевич и то писана в далечната 2008г. на връо на въглеродната игла. За алкохолизма и съпътстващите го щети в матушката. Великолепен превод от Иван Тотоманов, “личният” преводач на Виктор Суворов на български.

  https://www.tovae.to/?page_id=51

 3. Вън ВАТНИЦИТЕ от България! Вън и тяхните МЕКЕРЕТА които ги подкрепят у нас! Да си събират ПАМЕТНИЦИТЕ и ОБЕЛИСКИТЕ прославящи “ГЕРОИЗМА” им МОЧИ и АЛЙОШИ прославящи ПУКНАЛИТЕ им СОЛДАТИ от ПРЕПИВАНЕ на КРАДЕН АЛКОХОЛ у нас. Да си отиват там където им е мястото и да си празнуват 9 МАЙ ден на ПОЗОРА!IIC…..oIL.

 4. Ей хора, дайте да спрем да ги коментираме и рекламираме тия вещери – па пред МОЧА, па на Копринка, у Жабокрек и Горно Нанадолнище. Аман, байгън, свръхбагаж и невърмор! Г-н Инджев каквото можа направи- издаде епохална по значението си КНИГА. Не подценявам предходните, но Истината за Сан-Стефано е несравнима като отзвук и обществена значимост.Тия блядки най-сериозно разчитат да ги отрази в блога си г-н Инджев, за да се почувстват нещо от нещо си. Абе я у лево, крякайте си “хей тамо нейде” с ален мак под езика и хич никой да не ви знае.

 5. “Защото никой не може да ни помогне, ако не си помогнем сами.”
  Именно. Tрябва да благодарим на съдбата, че САЩ и съюзниците на Америка, не пратиха своите синове да мрат в полята и горите на Източна Европа.
  Hай вероятно, многобройните гробове щяха да разделят Европa на две, за векове.
  Путин и неговия режим, също по-рано или по-късно, ще си отиде по естествен път.
  B съвременна Русия и окупираният Крим обаче, се върши нещо което може да има непредвидими, като че ли твърде неприятни последици.
  Обличат малолетни и непълнолетни деца във военни униформи, в някои случаи им връчват и оръжие, за да участват в ритуали, родени във въображението на сценаристите, очевиднo близки до властта.
  Подобно на Нерон и маркиза дьо Помпадур, Путин споделя максимата, cлед Mен и потоп.. !

  Cнимки, за вярващи и невярващи
  https://www.novayagazeta.ru/articles/2019/05/09/80461-deti-vyhodyat-iz-stroya
  https://lenta.ru/articles/2019/05/07/patriot/
  https://ru.krymr.com/a/news-v-sevastopole-deti-v-voennoi-forme-poklyalis-na-vernost-rodine/29929497.html

 6. През 1944г. Муравиев не започна 4-тата ОСВОБОДИТЕЛНА война на царство България срещу руско-съветският дивашки империализъм!!!
  Това причини 45-годишната чекистка ОКУПАЦИЯ на НРБ , през които НРБ ФАЛИРА поне 3-4 ПЪТИ, а след това , по време на “прехода” , доведе и до още два ФАЛИТА, както и до назначаването на новата генерация чекистки ПУТЛЕРИсти в НРБ , започвайки от Кобурга , през станиШЕФ, а след това монтираха и МУТРОмилЮционерският “охранник” от банкянската пожарникарна – бокоТИКВАТА!
  Той пък “усвои” над 40 МИЛИАРДА от ЕВРОфондовете, и поне още няколко пъти ПОВЕЧЕ от “бюджета с ИЗЛИШЪЦИТЕ” на неговият каликовоКРАСНОкож “финансов” министър – горанов, който е от “виладжийските”бездомници” на бокоТИКВАТА!!! Или ,ако си представим ,че ги нямаше ЕВРОфондовете, и НРБ не беше част от ЕС, то спокойно можем да предположим ,че МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е фалирал НРБ още няколко пъти, за да има за ПОРЦИОНните ЛОБИстки ОБРЪЧи и калинковоКРАСНОкожата бюрокраДция и “службите” му , като БАНДИТската шайка ОПГ-КОНПИ(р) и ОПГ-НАП , и т.н…. .
  И за това , НРБ е не ВСИЧКИ последни места , като изостава дори от държави ,които никога няма да са част от ЕС!
  За това , СЕГА, след 2 седмици са ЕВРОизборите! Нека започнем НЕобявената , през 1944г., 4-та ОСВОБОДИТЕЛНА война от руско-путлеристкият КОЛОНИЛАЛИЗЪМ!
  Нека пратим герберокожата ШАЙКА и бокоТИКВАТА в “свещените” им ловни полета, да си пушат там “лулите на мира”…….нека пратим и КРАСНОкожите от БКП в “свещените” им сибирски полета да си броят ръждивите копейки от колаборационизма им….. и нека пратим лЕбералите от ЕТНИЧЕСКАТА “партия” ДПС и доган да си “допушат” балансьорските наргилета заедно със техните чекистки началници. Нека гласуваме за ЕВРОПЕЙСКА България в ЕС и НАТО , без комунистическите остатъци – ГЕРБ, БКП, ДПС, МВРО, атака , абв , марешки и копейковите “възрожденци”…..
  Истинското 4-то ОСВОБОЖДЕНИЕ от руският путлеристки колониализъм е ПРЕД нас!!!
  Припомням и предишните 3 ОСВОБОЖДЕНИЯ – през 1885г., през 1913г., и разгрома на империята на 3 МАРТ 1918г. в Брест-Литовск…..
  ОСТАВКА на всички от петата хибридна колона на ТРОЯнските РУБЛОфили в НРБ!

 7. Ето как един руснак, участник във войната, е описал в книга зверствата, които “освободителите на Европа” са вършили с беззащитни жени и деца:

  https://clubz.bg/82654-tozi_tekst_ne_trqbva_da_byde_publikuvan

  “Три големи стаи, две мъртви жени и три мъртви момичета, на всичките полите са вдигнати, краката им – разтворени, а между краката, с дъната навън стърчат бутилки от вино. Продължавам покрай стената, още една врата, коридор, пак врата и още две свързани стаи, на всеки креват – а те са три – лежат мъртви жени и между краката им стърчат бутилки.

  Добре, изнасилили са ги и са ги застреляли. Възглавниците са покрити с кръв. Но откъде идва това садистично желание – да напъхват бутилки? Нашите пехотинци, нашите танкисти – селски и градски момчета, всичките имат семейства – майки, сестри.

  Разбирам, когато убиваш в бой – ако ти не го направиш, теб ще убият. След първото убийство настъпва шок, някои започва да ги тресе, други повръщат. Но тук има някаква ужасна садистична игра, нещо като съревнование – кой ще натъпче повече бутилки, това се повтаря във всяка къща…”

  “Жени, майки с дъщерите си, лежат от ляво и от дясно на шосето и пред всяка се извива кискаща се тълпа от мъже със смъкнати панталони.

  Облетите в кръв и загубилите съзнание ги отмъкват настрани, децата, които се спускат да помогнат, ги разстрелват. Кикотене, ръмжене, смях, крясъци и стонове. Командирите им, майори и полковници – стоят на шосето и се подсмихват, а някои – дирижират, по-скоро – регулират. За да успеят да вземат участие всичките им войници. Не, това не е „колективна отговорност“ и изобщо не става дума за отмъщение на проклетите окупатори, това е ужасяващ, смъртоносен групов секс.

  Всепозволеност, безнаказаност, обезличеност и жестока логика на обезумялата тълпа. Седя потресен в кабината на колата, шофьорът ми Демидов е на опашка и се сещам за Картаген на Флобер и разбирам, че няма как всичко да припишем на войната. А полковникът, оня, дето преди малко дирижираше, не издържа и се нареди на една опашка, а майорът отстрелва свидетелите – изпаднали в истерия деца и старци.”

 8. Респект за анализа, Стопанино! Само вмятам, че политиката на САЩ винаги е блестяла с бакалски провинциален прагматизъм – и в Ялта, и в Малта, и в Индокитай, и в Ц.Америка, и в Бл. Изток. Затова и резултатите са такива.

  А “безсмъртният” им полк отдавна вече е по-скоро само рота и продължава да редее. Разбира се, трябва да помагаме на естествените процеси. Чудя се ще доживеем ли РъБъ държавник най-сетне да изгони рАЗИЯтски дипломати-преки участници в недопустими хибридни операции против републиката? Дела трябват, а не само слова…

  Ето хубав пример за значимостта на днешния ден от един водещ антихибриден сайт на наши събратя по съдба, сърбали обилно от прелестите на рАЗИЯтския “рай”:

  https://informnapalm.org/bg/99-godini-ot-pobedata-na-blgarskata-armiya-nad-ruskite-vojski-v-makedoniya/

  Честит празник на всички български европейци!

 9. “Когато се почувстваш нещастен, иди в Русия. Всеки, който опознае тази страна, ще разбере, че е истинско щастие да живее, в което и да било друго кътче на света.”
  маркиз А. дьо Кюстин
  Русия, 1839
  Днес, почти два века по-късно, не е много по-различно. Тъжно е, че немалка част от природонаселението ни, продължава да бълнува “освободители” и да тъгува по “матешката” с промитите си мозъци!

 10. Тази вечер в новините в 18 часа,БНТ 1 се изложи здраво,показа и каза,че Путин в взел участие в безсмъртния полк,носейки снимка на баща си,загинал във войната.Самият Путин е роден 1952 г.Такива ми ти работи др.Кошлуков…

 11. До Красноселски. Дядото на Путин е личния готвач на Сталин!

 12. Сутринта по БНР съобщиха, че в Москва се готвят 1 милион да участват в “Безсмъртния полк”. Колкото и да споделям лошото мнение за руснаците не повярвах, че Путин не може да изкара толкова много роби в един ден. Или някой журналист приема желаното за истина, или (по-скоро) някой е усвоил пари да отпечата 1 милион плаката. А че у нас много малоумници ще излязат, не се съмнявах.

  Пиша “Безсмъртния”, защото го приемам като прякор. По-точно е “Безсрамният”.

  От една страна приемам призива на Иванова да не им правим реклама, но от друга страна опитът показва, че истината трябва да се повтаря до втръсване, защото лъжата отдавна го прави…

  И накрая малко оптимизъм – чух, че днес пред президентството вдигнали знамето на Европа! Ашколсун! Можеше и червеното да е (пепел ми на езика).

 13. Който има време и поназнайва (а и не мрази) руския език…

 14. До Красноселски
  Има някаква мътилка около рождената дата на пут.ин, родното място и родителите му. На практика той неофициално се е отказал от майка си. Никога за нищо не е споменавал. Спомням си, че някакъв журналист направи разследване за корените му и ранното детство. Изкара нелицеприятни факти и скоропостижно замина за по-добрият от световете. Башка, упоритите слухове, че “цар не настоящий”. Само едно ме смущава в тази занимателна теория на световната конспирация. Гласът! А че има двойници които само махат безмълвно с ръка и ги движат, той е психясал на тема атентати, с някоя от президентската лимузина, туй никой не си прави труда да го оспорва. Средновековни нрави.

 15. Официално рождената дата е 7 октомври 1952 г.Баща му остава семейството/алкохолик/майка му се жени повторно за някакъв арменец от когото ражда 8 деца.Това му създава комплекси,видно и до ден днешен.Ако дядо му е бил готвач на Сталин,нямаше да пратят сина му да воюва на фронта/където може да бъде пленен и да дава сведения за кухнята на Сталин/.

 16. В емисията от 20.00 ч.се поправиха и казаха,,взел участие,,

 17. П.П. Искам да уточня предишният си коментар, и трябва да добавя , че навсякъде където съм писал за 4-тата ОСВОБОДИТЕЛНА война от руският варварски империализъм, трябва да се подразбира ОТЕЧЕСТВЕНА война, или ОСВОБОДИТЕЛНА ОТЕЧЕСТВЕНА война.
  И така през 1885г., 1913г. и 1918г. са завършили победоносно 1-вата, 2-рата и 3-тата ОТЕЧЕСТВЕНИ ,или ОСВОБОДИТЕЛНО-ОТЕЧЕСТВЕНИ войни против руската империя.
  През 1944г. Муравиев не обявява 4-тата ОТЕЧЕСТВЕНА война, която и до сега не е започнала. И тези ЕВРОпейски избори , след 2 седмици, са добро начало за започването на 4-тата ОСВОБОДИТЕЛНО-ОТЕЧЕСТВЕНА война против рАЗИЯтският империалистически путлеризъм и петата му колона от хибридни “КРАСНОкожи човечета” и ТРОЯнските му РУБЛОфили………

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.