// Що за феномен е Марешки до Льо Пен

В БЕСЕДКАТА

Що за феномен е Марешки до Льо Пен

 

на снимката: Радим Фиала, Геролф Анеманс, Марин Льо Пен, Веселин Марешки, Лудовит Гога.

 

В сянката на грандиозни ( като за нашия комплексиран мащаб) събития, от рода на посещението на Папа Франциск  ( второ посещение на Папа у нас) и злоупотребите на управляващо-опозиционни политици с цел лична изгода, едно полуевропейско събитие със седмична давност потъна в потока на злободневието като корупционните милиони в “гьола Белене”.

 

А не бива. Защото второто посещение на втория по значение политик от втората по своята политико-икономическа тежест в Европа Франция, осъществено в България, си заслужава вниманието. Марин льо Пен беше тук и се разписа на стената на славата на една партия с внушаващото сила название “Воля”.

 

Но този път тя се появи не за да се снима за поредната пощенска картичка с бившия си русофилски фаворит в България Сидеров, а за да му изневери с конкурента Марешки, към когото се обърна с „Mon cher, Veselin.“ Че е cher, няма съмнение, но колко точно е скъп не ни е дадено да знаем. И тези архивите се пазят в Москва. Какво води един всъщност първостепенен политик от първостепенна по влияние държава в Европа в ( уви) закотвената на европейското дъно на негативните класации  България на лично гостуване на петостепенен по скалата на социолозите в реалността и прогнозите новоизлюпен политик, какъвто е бензиновият аптекар Марешки?

 

Ще ме прощават чувствителните французи сред следовниците на клана Льо Пен във френската политика, но по липса на друга здрава логика, ще заложа на най-сигурното предположение от англосаксонски произход: за каквото и да говорим, винаги става дума за пари. Всъщност Льо Пен няма основание да се обижда на тази тема, защото се е доказала по тази писта с разкритието, че се оказа бенефициент на едни милиони, отпуснати от Путин за нейния успешно продаван на голяма част от французите национализъм. Марешки пък, който се промъкна в парламента след ударно подкупване на гласоподаватели по аптекарско-бензинова линия, е направо типичен представител на политическите проекти, изкласили изцяло на финансова основа. Може ли обаче да си купи и френска любов?

 

Това не знаем. Но отново можем да предположим, че колкото и да е малка България, опитните международни играчи ( дори и в бизнеса) не отказват бонуси с български произход. Това е като във философията на богаташите, които казват, че са станали такива, защото не са пренебрегвали значението на стотинките през целия си живот.

 

Пример? Ок, ето един. “Американската телевизия” БТВ нахлу през 2000 г.  победоносно в българския национален ефир, рекламирайки се като партньор на медийния магнат Рупърт Мърдок. Тази акула наистина имаше огромен апетит, но едва ли е разпознавала българския далечен остров в океана на безбрежния световен медиен бизнес преди да му бъде направено съответното предложение, което не може да откаже ( на споменатия по горе принцип – всеки милион е от значения за истински самонаправилия се милионер).

 

Аналогиите с темата на този текст оставям на читателите. Макар никой от нас да не знае кой точно предлага бонуса в случая и дали изобщо е формиран от продажба на хапчета, а  не от онази субстанция, от която зависим монополно от Русия и от която се произвежда бензина. Някой ще каже “що за политически коментар, в който не се говори за политика”.

 

И ще бъде прав частично. Точно толкова частично, колкото е вярно също, че спрягането на Марин льо Пен  за приятелка на Марешки, открит от нея по пътя на споделения националистически популизъм, е естествено явление в рамките на взаимното привличане. Тя беше приятелка по линия на ръкостисканията и на Сидеров, но вече не иска и да чуе за него, след като картите на руското влияние у нас се преподредиха в персонален план.

 

Интересът клати ЕС, който инструментите на кремълската политика за разклащане на европейското единство цели да разбута като кошер, с чиито пчелички руската мечка предпочита да си общува поотделно, готова да се възползва от отслабените съпротивителни сили на колективната защита срещу лакомата руска мечка.

 

В българския кошер някои търтеи на руското влияние се понаядоха с власт и сега иде ред на други да жилят, за да се докажат пред своята матушка. Може да са малки, но го правят от сърце. Пък и много им се иска да пораснат поне с някой и друг милион – ако не избиратели, то в други измерения. Играта на българчетата с картата “льо Пен” напомня на едно детско лигавене от миналия век, когато момиченцата в училище обичаха да си говорят на “свой език” чрез добавяне на една частица “льо”, разчленявайки думите от изречението.

 

“Льдо льобър льоден”! “Добър ден”, нищо ново не са открили някои момченца, които в днешно време си играят на политика, заигравайки с националните цели на България до степен, че предлагат референдум за напускане на НАТО – почти като Дьо Гол през 1968 г. Ама толкова “почти”, че има общо с френския език колкото “льопо, льочти”.

копирано от: https://debati.bg/spetsialno-za-debati-bg-shto-za-fenomen-e-mareshki-do-lyo-pen/

Discussion

53 коментара for “Що за феномен е Марешки до Льо Пен”

 1. Възпитаник на ватниците и раззийски зет маГАрешки е н-тият бг политик със зависимостите и държан на каишка с компромати от кремльовци, лъвове, титани.
  Само като си спомня, че от 23-мата кандидати за президент есента на 2016г. 22 бяха под маската на “русофили” фенове на пут.ин няма какво толкова да се чудим на заиграванията на вс по сите азимути на рубладжийството.
  Не вярвам да съм единствен И в “прозрението” си но ми прави впечатление, че в кампанията на нашите хора-ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, евразийството не се разисква по никакъв начин. Тактически прийом да не накърним чувствата на “80% русофили”” сред които вероятно се надяват на има-няма процент поддръжка и да вкараме цял-целеничък сал един депутат в европарламента. И после, пей сърце, ей на, в Брюксел сме.
  Да сме изпаднали чак дотам?
  Смееш ли да питаш и има ли кой да ти отговори. Прав е моят приятел Павел Тинков в мнението си под предишната статия.
  ” “Приоритетите”, които предложих тук преди време:
  1. Незабавно приемане и прилагане на закон за премахване в твърди и неотменими срокове на всички топоними и материални символи на терористичното „партизанско” движение от периода 1941-1944 година, престъпното държавно управление от периода 1944-1990 година, както и тези на забранената КПСС и вече несъществуваща държава СССР.
  2. Незабавно инкриминиране по законов ред на всички политически партии, школи и учебни заведения, съюзи и други НПО, изповядващи и пропагандиращи с думи и действия расистки, етнически, терористични и тоталитарни идеология и практика.
  3. Незабавно инкриминиране по законов ред на всякакви общностни групи и НПО, основани на и афиширащи в интерес и полза, на която и да било чужда държава доктрини и действия, в противоречие и ущърб на официално утвърдените цивилизационен избор, евроатлантическа ориентация и цялостни интереси на Република България…………………. и т.н.
  Убеден съм, че такава политическа сила би спечелила още на първите избори! Всякакви други “сини коалиции” и “десни” обединения на претоплени манджи са пълна безнадеждност.”
  Всичко друго е, да цитирам Баце, де без него е “дрън-дрън ярина и шменти капели.
  Кой разбрал-разбрал.

  Posted by Georgi Nikolov | май 11, 2019, 09:39
 2. Работят ли българските служби по превратаджиите от ГРУ, които в Черна гора вече са осъдени?

  У нас е по-важно да ровиш за законността на някоя тераса вместо да гониш руските шпиони

  https://www.faktor.bg/bg/articles/rabotyat-li-sluzhbite-ni-po-prevratadzhiite-ot-gru-koito-v-cherna-gora-veche-sa-osadeni

  Posted by sms | май 11, 2019, 10:00
 3. При шер веско нашамаринка е дошла изцяло на негова издръжка. Самолет, вътрешен транспорт, дневни, нощни, ядене-пийване, насам-натам. Известна е като голяма купонджийка, ама друг да плаща сметката. Плюс, много е закъсала за пари е поискала заем(никой не иска тук да ѝ отпусне и най-мизерен кредит). Та,не изключвам да е финансирана под някаква форма за кампанията си от маГАрешки. “Приятел в нужда се познава”.
  И те, така.

  Posted by Georgi Nikolov | май 11, 2019, 10:04
 4. Тази мадам льо Пен говори пред наша телевизия преди месец-два. Пълен примитивизъм. Все едно слушаш нейните побратими тук. Нали са от едно котило.
  Нека да и се простят махленските приказки и фалшиви шансони, но защо така подценява българския слушател!
  За съжаление тези неприятни срещи се забравят и затова нейните безмозъчни резонатори като Марешки дрънкат с големите претенции на откриватели. Откриватели и гости на парижката улица с червените фенери.

  Posted by Асен | май 11, 2019, 10:52
 5. ДО АСЕН,
  Нашамаринка е селска пръчка-лапацало с чар на по превтасала дашна мома. Нулева компетентност по икономика, финанси, геополитика. Наизустила е опорни точки за разни техники в сферата на нацсигурността които отдавна са факт но горката и хал хабер си няма, че са законово внедрени далеч не от вчера и предлага програма за “оправяне” на Франция която дори зачисленият също на кремльовската хранилка Франсоа Фийон който в интересът на истината няма проблем с нагласянето на числата като я слушаше на първият дебат през март 2017г. за президентските избори само се хващаше за главата и повтаряше: “Карикатура, карикатура”. При това той е сухар и се владее публично превъзходно.
  Но пак ще обере лъвският пай от протестно-наказателният вот, миниум 22% на 26 май. Де що има темерут от типа на тези които до обед мразят целият свят, следобед себе си, сите са нейни.

  Posted by Georgi Nikolov | май 11, 2019, 13:02
 6. Марешки е подлога на ББ и като такъв изпълнява заръките на властимащите или каквото каже,,ФЮРЕРА,, това е. Каката на тавариш КРЕМЪЛ е ясна,националиска в червата, за нея ФРАНЦИЯ трябва да е вън от ЕС или до тавариш ПУТИН.Няма спасение от този род НАЦИОНАЛИСТИ,за тях само СИБИР и лек път до необятната РУСКА шир.

  Posted by kostadin nikolov | май 11, 2019, 13:10
 7. Радан Кънев!:

  https://bnt1.bnt.bg/bg/a/evropeyski-izbori-2019-radan-knev-vodach-na-listata-na-kp-db

  БЮЛЕТИНА нoмeр 13 !!!

  Posted by симпатизант/ка на ДСБ | май 11, 2019, 13:57
 8. поддържам безрезервно Г.Николов и Павел Тинков.

  Posted by Krasnoselski | май 11, 2019, 16:04
 9. Към GEORGI NIKОLOV:

  Разглеждайки различните хипотези за възможностите на политическите сили за спечелването на изборите стигам до извода, че е много по-вероятно завръщането на РОДА ДУЛО във властта, отколкото възможността на която и да е политическа партия или обединение да би „ спечелила още на първите избори!“.

  А реално погледнато, от всички участници в Евроизборите, БЪЛГАРИЯ би спечелила единствено от победата на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, независимо от чувствата, настроенията и гласовете на „80%русофили“. ЗАТОВА:

  ЗА БЪЛГАРИЯ С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

  ПОБЕДА!

  Posted by tervel | май 11, 2019, 17:30
 10. KRASNOSELSKИ
  Поддържай Демократична България и Радан Кънев,ако искаш да се случи нещо добро за България и започнем да излизаме от червената тиня,която стана вече кафява.
  На този етап Ж.Николов и П.Тинков нямат нужда от поддръжка.Ако те не са разбрали ,че горните им искания са в програмата на Р. Кънев значи нищо не са разбрали.Да отидат на срещи с него,както ходя и аз и да питат.Който търси намира.Работата по почистването ще е дълга,иска усилие и подкрепа.
  Да гласуваме за Радан Кънев.

  Posted by D.Savova | май 11, 2019, 19:36
 11. @D.SAVOVA.Добре,съгласен съм,аз вече 29 год.смятам,че се боря с комунистите,маскирани с всякакви бои.Между другото,г-н Р.Кънев,когато беше при Цв.Ризова можеше да ги каже в прав текст тези истини,не е нужно с комунистите дипломатични изказвания.

  Posted by Krasnoselski | май 11, 2019, 21:42
 12. Не може паразитният толуп каракачан, кремълската кенефна отрепка волэн сыдэраф,лекето джамбазлийско,магарешки и подобни паразити да вият, че ЕС ни “колонизира“ и че трябва да го напуснем, а те самите да искат да плюскат и да дрискат в Брюксел и да се натискат да стават Евродепутати!!Я МАРШ в любимият им ЕВРАЗИЙСКО-ПУТЛЕРИСТКИЯТ РАЙ!!!

  Posted by Димитър Симеонов | май 11, 2019, 22:47
 13. Отново чудесна статия. Само една дребна забележка, търтеите не могат да жилят.
  Характерно обаче е, че когато свърши лятото и вече не са нужни, биват изгонвани от кошера и оставяни да умрат от студ и глад. А другата година просто си отглеждат нови търтеи, които пак ги чака ужасна съдба момента в който станат ненужни.

  Posted by veselin | май 11, 2019, 23:30
 14. Не сме изпаднали дотам, че да се радваме на един евродепутат, защото имаме реален шанс за четирима. Ако вярваме глупостите на т.нар. социолози, доникъде няма да стигнем (например, че БСП водела пред ГЕРБ, че МВРО била четвърта политическа сила, или че 80% от българите били путиноиди).

  Posted by симпатизант/ка на ДСБ | май 12, 2019, 02:54
 15. Той не е феномен,а поредният руски платен

  Posted by ирис | май 12, 2019, 02:54
 16. Лидерът на “световната консервативна революция” пут.ин, гуруто на нашамаринка и на маГАрешки дава всичко от себе си да става колкото по-дъртее за кашмер по света и у нас.

  http://www.focus-news.net/news/2019/05/12/2656807/london-evening-standard-putin-padna-po-litse-sled-hokeen-mach.html

  Posted by Georgi Nikolov | май 12, 2019, 07:34
 17. Тервел, цитирал съм Павел Тинков само защото смятам, че нашите хора-ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ не са достатъчно “гласовити”. Също така смея да твърдя, че т.н. политоректното дясно говорене е много меко. Ясно е, че няма нужда да имитират в никакво отношение “политическото животно” Баце с неговите все още вървящи простотии но посланията трябва да бъдат ясни и категорични. Електоратът на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ няма нужда, ще дам един пример от последното интервю пред Евроком от завоалирани приказки от рода на: “Ние сме единствени които открито призоваваме към МАЖОРИТАРЕН вот”. Нека сме точни. Думата е ПРЕФЕРЕНЦИАЛЕН. Разбира се това са дребни кусури но както казваше Големият Стамбо говорейки за неговите любими които са и мои републиканци в САЩ, цитирам по памет, смисълът запазен 1:1: “Аз искам при МОИТЕ кандидати всичко да е изпипано. Включително и до правилният възел на вратовръзката”.
  Някои ще кажат, че изпадам в дребнавост и сигурно ще са прави но такъв съм си и искам нашите хора да се стремят да изпълнят доколкото им стигат силите и възможностите максимата: “В човека всичко трябва да бъде прекрасно”.
  И те, така.

  Posted by Georgi Nikolov | май 12, 2019, 07:57
 18. Уважаема, госпожо SAVOVA, бихте ли била така добра да ми отворите очите, като помогнете да се запозная с програмата на Радан Кънев. Дайте, моля Ви някакъв линк, посочете печатно издание, форум, телевизионно или радио-предаване или каквато и да било друга форма, чрез която е популяризирана програмата, включваща моите и на ЖОРЖ искания.
  Съгласете се все-пак, че ние – хората от затънтената провинция, по ред обясними причини /в т.ч. – здравословни и финансови/ не винаги можем да се възползваме от срещите в София, на “които ходите и Вие и питате”.
  И накрая – ако до сега не сте разбрали, че избори не се печелят само с гласовете на тези, “които ходят на срещи и питат”, значи нищо не сте разбрали.

  Posted by Павел Тинков | май 12, 2019, 08:16
 19. Хора.влизаме в избори.Много важни за читавите българи.Като тръгнеш от Лозан Панов и стигвеш до Атанасов,Радан,Христо Иванов,Тафров.Тях ли не познавате,та искате още доказателства,повтаряйки опорките на Борисов,Цветанов и калинките им .Тези хора са опасни за Борисов и прокурорската му клика.Той с комунистите ще се разбере,както винаги до сега,защото господарите им са едни и същи ,включително и тези от север.Още ли не разбрахте това.
  Моля ви,не разколебавайте хората с измислени от Борисов глупости.Малко ли ви лъга до сега.
  АГИТИРАЙТЕ ХОРАТА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ЗА ДА НЕ СТАНЕ КЪСНО.

  Posted by D.Savova | май 12, 2019, 08:38
 20. Г-н Тинков.явно ценностите ,а отам и приоритетите са ни различни.Гласувайте си за когото си искате.Изборът не е голям .Демократична България и всички останали.Агитирайте и гласувайте за всички останали.Успех.

  Posted by D.Savova | май 12, 2019, 08:48
 21. Към GEORGI NIKOLOV: „ “В човека всичко трябва да бъде прекрасно”.
  И те, така.“

  И НИЕ ТАКА!

  Posted by tervel | май 12, 2019, 09:52
 22. Г-н Тинков, зажо делите хората на такива от затънтената провинция и другите? И едните и другите гледат една и съща телевизия,слушат радио и четат,ако искат. Повечето от тях са изживяли близката история.За историята има и какво да се прочете.
  Струва ми се г-жа Савова иска да каже: Щом това не им е достатъчно,нека да преодолеят неразбирането си с лични среши.
  Надявам се,поне за вас това не е необходимо.

  Posted by Асен | май 12, 2019, 10:02
 23. Към ПАВЕЛ ТИНКОВ:

  Да сте чули някъде, някой от ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ да е казал, че е против вашите искания? Не, нали? И няма да чуете не заради предположението ви, че те не са съгласни с вас, а поради причината, че те са политици, а не коментатори като нас. Ние можем да изкажем максималните си желания безпроблемно навсякъде и когато си искаме само заради удобството, че на нас ни е нужен един-единствен глас.СОБСТВЕНИЯТ! А при политиците са необходими най-малко над ТРИСТА ХИЛЯДИ ГЛАСА, за да влязат в НС, но не и да реализират исканията ви, които не са само ваши. За да се реализират тези наши искания трябва да убедим и да доведем до урната най-малко ОЩЕ СЕДЕМСТОТИН ХИЛЯДИ ЧОВЕКА. ТОВА Е НАШАТА ЗАДАЧА, да накараме хората да повярват, че благополучието им, и това на БЪЛГАРИЯ е свързано с премахването на комунистическите фосили, а това от своя страна е тясно и единствено свързано с ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.ЗАТОВА:

  ЗА БЪЛГАРИЯ С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

  НАПРЕД И ПОБЕДА!

  ХО!

  Posted by tervel | май 12, 2019, 10:08
 24. Чудесна метафора! Поклон пред умните пчели!

  Posted by Мария Попова | май 12, 2019, 10:44
 25. Ораганизаторът на масовите протести срещу Стратегията за детето, на когото медиите се изтрепаха да дават думата, се казва ОЛЕГ АЛЕКСЕЕВ! Има ли още съмнения КОЙ е организаторът ?! Онзи, който иска да изкара България от ЕС и НАТО и да я върне в сибирския концлагер! Стъпка по стъпка: отказ от ратифициране на Истанбулската конвенция, пакта за мобилност, пренебрегване на екологични евронорми и Натура 2000, раздухване на масови истерични страхове от бежанци и джендъри, охрана с лодки и платноходки вместо с бойни кораби и натовски бази срещу предстояща руска агресия, поддържане на отбранителна несъвместимост с партньорите от НАТО чрез даване на милиони за ремонти на опасни руски бракми, умишлено заселване на черномориието ни с хиляди руснаци, безнаказано демонстриращи поведение на окупатори и т.н.

  Posted by sms | май 12, 2019, 12:00
 26. Фонд Мира ЕООД ще стопанисва 50% от
  огромната плажна ивица на курорта Камчия край Варна.
  (В заповедта, издадена от министерството на туризма, няма клауза за колко години се сключва договорът!?)

  http://www.tourism.government.bg/sites/tourism.government.bg/files/uploads/ump/kamchiya_sever_3_4_i_5.pdf

  https://www.24chasa.bg/novini/article/7448105

  http://www.spark-interfax.ru/sverdlovskaya-oblast-ekaterinburg/bf-fond-mira-sotsialnoi-zashchity-i-miloserdiya-oao-uralmash-inn-6673086387-ogrn-1026600002021-6906d999c422226ae0531b9aa8c04bb6

  Posted by sms | май 12, 2019, 13:33
 27. Мястото на Марешки е определено, и то е да се мотае в краката на италианските, френските или немски “десни”популисти. Към тях скоро ще се примъкне и унгарския тОРБАлАн, за да стане картинката пълна. Единствено с Качински не могат да се разберат, защото за разлика от изброените, неговата любов към руските пари не е безгранична.

  До госпожа Дора Савова!

  Познавам малко хора като вас, които останаха верни на първите си чувства и действия след 1989 година. Свалям ви шапка! Вие не търсите вината, както повечето ни сънародници в “нашия теливизор”, а знаете че тя е в този, който плаща за излъчването на програмите. Принадлежим към едно и също европейско семейство. Желая ви здраве от сърце!

  Posted by kirov | май 12, 2019, 13:41
 28. Да правим любов а не да се бием и караме
  е било посланието на гостенката от втората по голенина уста ф Еропа
  Френската любоф е позната само ф Европа
  във останала част от света са възприели американскто название кето е сварзано с Работа “Job” и компресор
  обикновено тарифите на Фреската любоф са еднакво ниски по всички кътчета на света кадето труженичките обидинени под Червеното знаме предпочитат да работят нощна смяна облъчвани от червени фенерчета
  Но да си доидем на думата За марещки
  Магаретата са природно надарени
  и за френска любоф ми е бедната фантазията
  А докото за търговията на апчета
  тенденците са че пазара ф послените 10тина години доста се свил поради простия факт Гробарите спрели да пускат тесента :Вечно ще те чакам”

  Posted by horhe | май 12, 2019, 15:05
 29. До всичките ми опоненти тук:
  ОК. Отстъпвам пред мнозинството. Очевидно общо мнение е, че с апели от вида:
  “АГИТИРАЙТЕ ХОРАТА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ЗА ДА НЕ СТАНЕ КЪСНО.”
  и
  “ЗА БЪЛГАРИЯ С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

  НАПРЕД И ПОБЕДА!”
  се печелят гласоподаватели и се печелят избори – така да бъде.
  Вероятно защото не съм политик /по определението на TERVEL/не смятам за необходимо /и редно/ да променям възгледите /позициите, мненията и изводите/ си, дори в предизборния период. Поради това, ще замълча в периода до отчитане на резултатите от изборите. Надявам се, след това няма да бъда съден строго за различното си мнение. Защото мисля, че е глупаво и вредно в една и съща затворена система да предприемаш многократно едни и същи ходове и да очакваш различни /по-добри/ резултати. На това му казват “да настъпваш многократно мотиката”. Убеден съм, че такъв подход /и в политиката/ е губещ.
  инж. Савова, припомнете си съответния закон на Хес…
  С най-добри чувства.

  Posted by Павел Тинков | май 12, 2019, 15:55
 30. KIROV
  Благодаря ви.Успех за България.

  Posted by D.Savova | май 12, 2019, 16:14
 31. Истината защо съм обвиняем!
  Николай Ненчев

  https://offnews.bg/analizi-i-komentari/istinata-zashto-sam-obviniaem-702913.html

  Posted by sms | май 12, 2019, 17:28
 32. КЪМ ПАВЕЛ ТИНКОВ: „ще замълча в периода до отчитане на резултатите от изборите.“

  Много добре г-н Тинков, но не е достатъчно. Трябва и да агитирате и да гласувате за №13. В противен случай непроменените ви „възгледите /позициите, мненията и изводите/“ ще получат симпатии единствено от 44НС и Борисов. И ако това не е дето му казват “да настъпваш многократно мотиката”, здраве му кажи.

  Posted by tervel | май 12, 2019, 20:37
 33. За Николай Ненчев:
  „Истината защо съм обвиняем!“

  Не тази истина г-н Ненчев. А ИСТИНАТА, че го казвате едва сега и то в прегръдката на Борисов? ИСТИНАТА Ненчев, ИСТИНАТА!

  Posted by tervel | май 12, 2019, 20:42
 34. Изчадията на пут.ин са се засилили и откъм западна Европа да превземат ЕП. Нарекли си партията LIEBE (=любов – не като у нас АТАКА…) и са от първия до последния разни сергейчовци, наташки и темподобни. Няма такава напаст…

  https://de.wikipedia.org/wiki/Europäische_Partei_LIEBE

  Posted by симпатизант/ка на ДСБ | май 12, 2019, 22:27
 35. Искам само да подсетя г-н Nikolov и г-н Тинков да погледнат около себе си дали има такива “суперхерои” ,които да отговарят на техните идеализирани, или дори приказни очаквания???
  България няма нужда от такива пропагадни клишета и лозУнги, които се насаждаха и от примитивната инфантилна болшевишка ПРОПАГАНДА, още по време на соца – “В човека всичко трябва да бъде прекрасно”!!!
  Същите хибридни лозУнги се издигат днес и от пропУтлеристките РУБЛОфилски “консервативни” ПОПУЛИсти и фашизирани пУтлериоти!!!!!!!
  България има нужда от опитни и подготвени политици и РЕФОРМАТОРИ , а НЕ от “прекрасни” суперхерои и “консервативни” ПОПУЛИсти, които освен това са платени и зависими от Путлер!
  Политиците трябва преди всичко да са слуги на избирателите си и да могат да
  извършват поетите задължения и обещания, докато “идеалните” суперхерои нямат нужда от нищо и от никой, все пак!!! А освен това реално и няма такива , а и НЯМА нужда от такива…….

  Posted by банкянското милЮционероподобие | май 12, 2019, 23:52
 36. Да си влюбен в пяк8ква кауза може да се разбере,но да си самовлюбен е друго нещо,г-н Тинков.

  Posted by Асен | май 13, 2019, 09:25
 37. Г-н Тинков,внучката ми в момента готви изпита си по Термохимия ВХТИ,така че законът на Хес /руски учен от нем.пр/ ми е на една ръка разстояние-просто в другата стая.
  Гласи,че ефектът /топлинен/ зависи от изходното и крайно състояние на системата ,а не от пътя/начинът/ за достигане.Това беше и кредото на ОДС за влизане в ЕС .Съгласие на пол.сили,пътна карта,съгласуване на глави от управлението на всички области.Изпълнен беше блестящо и в интерес на истината продължен от още две правителства.Огромен труд за което поклон до земи,На всички но най вече на ОДС и Костов.Иначе щяхме да бъдем като Приднестровието.А сега с 300 евро и лична карта можем да бъдем във всеки европейски град.Не съм си го и мечтала.Ето за това ще се бия с всеки,който не иска да признае фактите и да ми приписва едипови комплекси по Юнг и Форел за пристрастието ми към десните.Защото за сега само те са свършили безспорно добри неща за България.

  Един общ приятел ми напомни за една лъжа от минали избори,че на мероприятие на ДСБ звучали във Видин руски пляски.Спомних си ,че отидох тогава при проф.Вили Ликов/този който написа книгата *Гонения на бълг. предприемачи от комунистите * и отговорник от ДСБ за Видин/ и ми каза ,че там не са правени мероприятия.
  Затова апелът ми е моля ви,не лъжете.Недостойно е.
  Гласувайте с бюлетина номер 13.

  Posted by D.Savova | май 13, 2019, 12:04
 38. Уважаеми г-жо Савова и TERVEL, чест ви прави, че агитирате дори там, където е безнадежно и ви свалям шапка. Ho aко някой сам не може да стигне до извода, че колкото по-добре се представи Демократична България на предстоящите избори, толкова по-бързо ще се отървем от ментето ГЕРБ, от което са писнали вече и най-големите му фенове (познавам десетки от тях и резигнацията им е жестока), няма как да го убедите. На нас българите най-големият ни проблем е, че винаги ще намерим причина да не се обединим.

  Posted by симпатизант/ка на ДСБ | май 13, 2019, 15:48
 39. СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ : “На нас българите най-големият ни проблем е, че винаги ще намерим причина да не се обединим.”
  Така е (засега), потвърждавам тая горчилка. Демократите в България напомняме на сбирка на виетнамски антикомунисти (който познава историята им, ще разбере аналогията).

  @KRASNOSELSKI/ МАЙ 11, 2019, 21:42
  Вижте интервюто с Радан Кънев по бнт1, има линк горе. Благодарност към Симпатизант/ка на ДСБ.

  @АСЕН
  Несправедливи обвинения в ‘самовлюбеност’ към Павел Тинков. Не ни помагат.

  Posted by everyone else | май 13, 2019, 17:04
 40. ПП
  Вили Лилков -книгата *Бивши хора*

  Posted by D.Savova | май 13, 2019, 18:02
 41. Г-н Тинков, когато настъпи предизборен период винаги започва да сее съмненения (на мероприятие на ДСБ звучали във Видин руски пляски, въздига сюрреалистични платформи и се опитва да гаси туй що не гасне) върху най-доказалата се дясна партия с изключителна проевропейска и проатлантическа ориентация. През останалото време той мълчи, не засяга тази тема. Такова е и днес неговото отношение към ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, ЕДИНСТВЕНАТА ПОЛИТИЧСКА СИЛА АНТИПОД НА СТАТУКВОТО. Затова отхвърлям/ несподелям мнението на EVERYONE ELSE за АСЕН, защото АСЕН със сигурност ще гласува за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, а Тинков не само, че няма да гласува за нея, а се опитва да хвърля семенцата на съмнението за нея, с надеждата, че те ще покълнат помежду ни и тези, които четат този блог.
  Един глас, но даден за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ означава много. Той е с цената на СВОБОДАТА ЗА БЪЛГАРИЯ. Ето защо именно такива гласове като на АСЕН, на изключителната БЪЛГАРКА, и дълбоко уважаваната от мен г-жа Савова трябва да бъдат защитавани и поздравявани , а гласовете на опортюнистите заклеймявани постоянно и безкомпромисно.

  Posted by tervel | май 13, 2019, 19:47
 42. Към СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ и EVERYONE ELSE:
  „На нас българите най-големият ни проблем е, че винаги ще намерим причина да не се обединим.“

  НАПРОТИВ! НИЕ БЪЛГАРИТЕ НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ! Защо забравяме СЪЕДИНЕНИЕТО. Защо не помним, че БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е ПРИСЪЕДИНЯВАЛА КЪМ СЕБЕ СИ БЕЗБРОЙ ПЛЕМЕНА ЗАЕДНО С ТЕРИТОРИЯТА ИМ. БЕЗ ВОЙНА. ДОБРОВОЛНО, И Е БИЛА ВЕЛИКА, МОГЪЩА И УВАЖАВАНА. Проблемът възниква след 865г. но не като проблем на БЪЛГАРИТЕ,а като проблем на новата българска държава.Този проблем си остава и до днес. Затова ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ трябва да се приеме и като СИМВОЛ НА ОБЕДИНЕНИЕТО, възвръщаш достойнството и благополучието на страната ни. ЕТО ЗАЩО:

  ЗА БЪЛГАРИЯ ЕДИНСТВЕНО С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

  НАПРЕД И ПОБЕДА!

  ХО!

  Posted by tervel | май 13, 2019, 19:52
 43. На кои “не ни помагат”,г-н Е.Е.? Кажете го за да ви разберем с г-н Тинков.

  Posted by Асен | май 13, 2019, 21:27
 44. Това се казва *право куме,та у очи*.

  Posted by .D.Savova | май 14, 2019, 09:11
 45. @ АСЕН
  От 7-8 години чета ivo.bg и автори като everyone else, г-н Павел Тинков, незабравимият Стамбо, Георги Николов и др. са дългогодишни участници във форма, на които имам доверие и към които храня респект, защото през годините са доказали с постовете си, че са искрено загрижени за съдбата на България интелектуалци, но никога не са били НАИВНИЦИ (!) и затова са ми пример и за политическа мъдрост, и за родолюбие! Винаги чета с повишено внимание постовете им, защото знам, че ще добавят нова и ценна информация по темата на основната публикация, а няма да бъдат само ехо от нея.

  Posted by sms | май 14, 2019, 09:17
 46. Уважаеми г-дa Тинков и Николов, има ли сред кандидатите за изборите някой, за когото смятате да гласувате? Или не смятате да гласувате?

  Posted by симпатизант/ка на ДСБ | май 14, 2019, 12:00
 47. Благодаря ти, SMS, за навременния отговор, имах нужда от приятел.

  За неразбиращите:
  Ще гласувам за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.

  Posted by everyone else | май 14, 2019, 15:41
 48. @Асен

  Опитвате се да плюете без да имате плюнка.

  Posted by everyone else | май 14, 2019, 15:50
 49. Към SMS:
  Не постъпвате джентълменски SMS. Вие защитавате определен човек като го уеднаквявате с авторитетни хора, които по нещо си приличат, но и по нещо се различават от него. Те не са еднакви, както по отношение на родолюбие, така и по отношение на политическа мъдрост. Казвате, че те са ви примера за „политическа мъдрост, и за родолюбие!“ Съмнявам се, защото ако това беше вярно никога нямаше да разчитате и да се надявате, че хора като Николай Ненчев и анализатори като Антон Тодоров могат да оправят нещата в България, като дойдат на власт. Между другото обърнете внимание, че всички от изброените ви учители ще гласуват за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ( включително и Стамбо ) с изключение на един. А защо не и той, ако е родолюбец? В противен случай гласуваш, не гласуваш гласа ти отива за Русия, а вие имате толкова силни и искрени чувства към нея.Така че:

  ЗА БЪЛГАРИЯ С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

  БЮЛЕТИНА №13

  НАПРЕД И ПОБЕДА!

  ХО!

  Posted by tervel | май 14, 2019, 18:05
 50. Дойде изборно време, и колеги некои с амбулантна настойчивост взеха да лобират за “бюлетина No…”. Какво ви става бе, хора? Да беше непознат ник като “рада”, човек да си помисли, че няКОЙ ви пуска опорки. Ама не, знаем се, па и никой в тоя блог не се нуждае от агитация.

  И какво сте задърляли ПАВЕЛ ТИНКОВ, GEORGI NIKOLOV, EVERYONE ELSE, че и SMS, все едно са “врагове на народа”? Иде реч за личен, почти интимен избор. Сакън, нека бъдем европейци, много ви моля!

  Иначе, с огромно gusto чета как децата на Русия организирано взели да ритат задниците на милиционери, ФСБешници, ОМОНовци и прочее паплач. А предложението да приложим челния сАвеЦки опит и към нашите милиционери в раса съвсем ме изкефи – щото и аз въртя тази плоча от години. А наслука!

  Posted by Aэрофлот | май 15, 2019, 01:02
 51. AЭРОФЛОТ
  Няма лошо.Никой никокого не насилва.Тези хора зарочнаха дебатът и то от глупост.А после се оправдават.За момента има две тенденции във нашият политически живот.Чисто проевропейска и пронатавска Демократична Българшя и всички останали с руски уклон – повече или по малко и в същото време управлаващи.Президент,Министър председател,партия Герб,БСП,Патриоти и атаки разни,доганова партия,Костя Копейкина партия и сводно летящи елементи кано Ненчев,Иванчева и др.недоволни шс статуквото.Кой се бори срещу руски санкции,друг за руски приекти,трени за руски въоръжение,а астаналити директно за минаване кам Евразия.Един референдум и край.И тогава ще ги питам изтъчените наши родолюбци.
  Затова бюлетина номер 13.Нищо ,че съм Амбулантен търговец.
  ЗА БЪЛГАРИЯ СИ СТРУВАТ И ПО ГОЛЕМИ ЖЕРТВИ.

  Posted by .D.Savova | май 15, 2019, 09:55
 52. Към AЭРОФЛОТ:
  “ПАВЕЛ ТИНКОВ, GEORGI NIKOLOV, EVERYONE ELSE, че и SMS, все едно са “врагове на народа”?”

  До този несправедлив извод ЕДИНСТВЕНО ВИЕ стигнахте!? Предполагам, че не ви отне много от времето?

  Posted by tervel | май 15, 2019, 10:45
 53. Към всички коментатори

  Предлагам преди всяко споделяне на мнение да правим по 50 лицеви опори… или аналогично на тях физическо усилие.

  Posted by everyone else | май 15, 2019, 15:37

Post a comment

Иво Инджев още във

Архив