Плювнализъм на мненията от безсилие в спора по същество

Чудех се къде червените скриха напоследък своето най-злобно перо от най-нова болшевишка модификация Александър Симов и дали самият той не партизанства нейде в някоя земляка от обида, че не го издигнаха за евродепутат от БСП, макар да се отличи като лоялен паж на Нинова в близкия й антураж, оплювайки нейния враг с партиен билет Сергей Станишев.

И ето, че краткото му пребиваване на върха на вулкана на партийното персонално омаскаряване на “психодесните” в България породи своя нов възпален апендикс. Като негов достоен продължител в идеологическа борба срещу  “психодесните” ( термин, произлязъл от кремълските лаборатории) се изявява неизвестният за мен Искрен Вълчев ( на снимката от профила му във Фейсбук):

 

 

 

 

 

Вероятно не бих реагирал на личните му нападки ако не бяха разпространени в e-vstnik. Там от години Иван Бакалов, почти всяка седмица, публикува мои статии – предимно от онези, в които съм изпреварил с близо две петилетки другарите и другарките в критиките си срещу Бойко Борисов. 

 

Бих могъл да отговоря точка по точка на плювните на Вълчев срещу моята персона. Сравнявайки ме с Левски и Раковски той разчита да предизвика насмешка, сякаш претенцията за такова сравнение е моя, а не негова. Но ще оставя глупостта му да броди из гората за радост на дърварите от философската школа на Сталин, изрекъл кръвожадната “революционна” сентенция по повод масовия терор на режима му, според която хората са трески, които хвърчат, когато се сече гората ( в името на световната революция).

Творчеството на Раковски , в което той умолява българите да не позволяват да бъдат “освобождавани” от мракобесната Русия, е доста обилно.  Вълчев явно го е пропуснал. Видно е от фриволните му юношески по своето безгрижие закачки по темата за заветите на нашите революционери.  Левски е ученик на Раковски и също е оставил достатъчно много доказателства, че е негов наследник и по този въпрос. Цитиран е не от мен ( както внушава Вълчев ), а от Захарий Стоянов. 

Със Захарий Стоянов да спори въпросният недорасляк, но да поиска разрешение от другарите, които си направиха издателство “Захарий Стоянов” за да обсебят и неговото име. Така направиха най-напред с Ботев, обявен за комунист №1 в България още по времето на комунизма, а след това и със Стамболов, създавайки партия и награда на неговото име – гавра, насред която блести видният началник от политическия отдел на ДС Димитър Иванов – Гестапото (  на снимката по-долу с неговата другарка Шаренкова по време на награждаването му в Москва – това по повод  загрижеността на Вълчев за добрите и лошите по линия на ДС). 

Руският премиер Дмитрий Медведев награди Гестапото на червения килим в Кремъл през януари 2015 г. ( с един милион рубли) – за успехи в руската хибридна война на българския фронт, обявени за “журналистика”. Светъл пример на туземните ни  борци срещу българите, дръзнали да критикуват руската  политика.

 

 

 

 

От какво са се превъзбудили толкова спрямо моята незначителна блогърска личност в лагера на путинофилстващите другари, че да ми целят  отново и отново отдавна набучената с техните отровни стрели на отмъщението ахилесова пета на биографичните ми несъвършенства? Какъв ли е конкретният повод?

Фактът, че обяснявам любимото им турско робство като чуждо владичество, сравнимо по своята жестокост с всякакви други владичества ( и потисничества в историята на други народи, отказващи да се признават за роби) , е само върхът на червендалестия айсберг. От робуващите на робството роболюбци друго не може да се очаква. 

Фашизоидите от левия и десния спектър най-много са ми ядосани за разкриването на дълбоко погребаната тайна, че обожествяваната от тях руска империя е олицетворявана в нашата история от видния руски антисемит Николай Игнатиев. Вълчев го брани от историческата истина и от българите, които си позволяват да я съобщят.  Не бил обесил Левски, макар да е факт, че той е назначил лично 4-ма свои лични представители в съдебната комисия, която го е обесила.

Най-много ги е яд левите и десните фашизоиди, че в книгата “ Измамата “Сан Стефано” подробно и документално съм разобличил кумира на българските рашизоиди Николай Игнатиев като съставителн на първото в света държавно спонсорирано антисемитско законодателство. Създава го като вътрешен министър на Русия през 1882 г. т.н. по заръка на руския българофоб император Александър III. Майските антисемитски закони на Игнатиев стават половин век по-късно образец за нацисткото “окончателно решение” в Германия срещу “подчовеците” ( термин, употребяван и в “публицистиката” на споменатия по-горе Костадин Костадинов- Копейкин).

Ето с тази истина, разгласена в книгата ми, никой не спори. Нито др. Костя Копейкин от “Възраждане”, който си дружи по митингите на БСП с др. Нинова, нито останалите, които гордо декларират, че не са чели книгата ми, но я хвърлят в огъня на омразата срещу моята личност. Оплюват ме като личност, вместо да се опитат да ме оборят по същество. Така прави др. Александър Симов, така постъпи др. проф. Нина Дюлгерова, а по стъпките им върви и техният подражател Искрен Вълчев. 

Обръщам се към Иван Бакалов: Иване, не ме публикувай повече в твоя  e – vestnik. Обратното означава уж да подаваш дясна ръка на давещ се колега, а с лявата да го натискаш в блатото от плюнки на свои съмишленици – в името на плюрализма на мненията. 

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Призовавам коментаторите да уважат желанието ми да не превръщаме с обратен знак личността на Иван Бакалов в мишена. Обяснявал съм не веднъж, че с се отнасям с уважение към него въпреки различията ни, но не желая да изпадам отново в обяснителен режим във връзка с обстоятелствата, посочени в текста ми.

13 мнения за “Плювнализъм на мненията от безсилие в спора по същество”

 1. Драги Иво, не бях посещавал от години сайта на e-vestnik, защото в името на “плурализма”, там се появяваха зле пакетирани, хомофобски статии, за уважавани личности от не-социалистическия свят на И.Б. Както всички демократични хора и аз съм за това, да се чуват различните мнения, но произнесени на достатъчно грамотен и аргументиран български език.
  Е, посетих сайта и прочетох различното “младежко мнение”. Объркана мисъл, изразена в къси изречения, често без връзка и смисъл, наситени с омразата на един обиден и по всяка вероятност, наследствен русофил. Несериозно и аргументирано с общи приказки, като от партиен секретар, наказващ някой в “името на народа”. Даже смешно!
  Мисля, че с тази публикация, е-вестника би донесъл радост на неколцина влюбени във всичко руско свои почитатели, но такива като мен, ще си направят отново няколкогодишна пауза.

 2. Не е кой знае какво това “писанийце”. В него няма точно опорни точки, а само клишета. Събиране на едно място по папагалски тертип. Очевидно тепърва ще се обучава момчето. Засега само демонстрира прилежност.

 3. Статията не е следствие на плурализъм или недоглеждане.Бакалов просто показа истинското си лице.

 4. С трудна работа си се захванал г-н Инджев. Това да се бориш срещу поне 5 руски партии в България и индивиди като Пламен Пасков, който иска възстановяването на СССР, а България да е република на СССР и разни там икономисти дето пропагандират, че БГ трябва да излезе от ЕС и да се присъедини в един съюз с Русия, Иран, Северна Корея и разни други мракобесия, това е много трудна задача. Трябват ти съмишленици, с твоите знания и капацитет. Не знам какво племе сме, че да не осъзнаваме какво са ни причинили и продължават да ни причиняват Русия/СССР. Вярно е също, че с продажни политици като нашите и швейцарците да ни хванат и те така ще ни мачкат.

 5. Копейкин и камандата му били “много притеснени” от започналите семинари с учители за преподаване на истинската българска история!
  Те нека си се притесняват, въпросът е ЗАЩО БЪЛГАРСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ГИ ПРИЕМАТ СЕРИОЗНО, СРЕЩАТ СЕ С ТЯХ, ИЗПЪЛНЯВАТ ЖЕЛАНИЯТА ИМ, СЯКАШ СА НОРМАЛНА БЪЛГАСКА ПАРТИЯ, А НЕ ЧУЖД, ОПАСЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА НИВА ПЛЕВЕЛ ????
  Аз и близките ми също се притесняваме, но за обратното, за което се притеснява макаровият Копейкин. Нас дали ще ни приеме министЕрът на образованието и дали ще се съобрази и с нашето искане?

  Случаен пропуск ли е липсата на името на автора или става въпрос за рекламен, предизборен материал?

  Възраждане спря обучителните семинари, които подменяха историята ни

  https://frognews.bg/euroizbori2019/vazrajdane-spria-obuchitelnite-seminari-koito-podmeniaha-istoriiata.html

 6. Винаги съм казвал че 99% истина и 1% лъжа е равно на 100% лъжа. Така например разкриваш някакво събитие за Съединението и някъде вмъкнеш “след Освобождението “. Получава се майсторска 100 лъжа. Затова автори,сайтове, историци ,политици и други на които вярвам се побират на пръстите на ръцете ми. Но какво да правим като сме с окупирани власти от масква. Ще се борим с базисните лъжи. Веднъж някой ако си отвори очите за една от големите лъжи (като измамата Сан Стефано ) се плесва по челото и почва да хваща Българския път. Но подобни медии ( е-вестник не го чета)от много плюаризъм (харесва ми) насаждат мнението че Историята не е наука,че журналиста не е журналист. ..изобщо хаос. И затова по добре да четем спорта. Въпреки че и за спорта, когато нашите момичета от художествената гимнастика печелят златото ги отразяват през пръсти. И на края съм решил когато се разходя до Истанбул (официално от 1930г)да проуча какво е официалното име на Сан Стефано. Засега за мен е било Свети Стефан. Единствената алтернативна засега е Демократична България.

 7. Моята реакция на пасквила на искрен вълчев на когото е дадена трибуна в е-вестник е еднозначна. Спирам окончателно да надничам там.

 8. Господин Инджев,шапка Ви свалям. Вашето име не може да съжителства с такъв боклук.
  е-вестник ????

 9. re: Майските закони

  Време е ОЕБ “Шалом” да реагира на паметниците на н. игнатиев. Организацията има представителства в 16 града в България, не може да има толкова невиждащи очи. Или се чака публикация, аналогична на тази – https://www.haaretz.com/world-news/europe/.premium.MAGAZINE-the-european-capital-with-a-swastika-epidemic-1.6613202 – с паметниците на игнатиев, и с улиците на игнатиев и аксаков?

 10. А за този много искрен и все още недостатъчно овълчен автор? коментарът ми е:
  ИВО така и не случи на образовани, вълнуващи опоненти.

 11. Голема трагедия настава в Плевен – града на руската слава и българо-съвецката бойна дружба, където трупът на съветското военно и военновъздушное учишче в Долна Митрополия бе обявен официално за ЕКСХУМАЦИЯ след години ЕВТАНАЗИЯ след закриването на кумунистическата бърлога на връзкарството, пиянството и разврата, сега идва и най-големият срам – комунистическите дейци там ще трябва да усвояват ВРАЖЕСКАТА ФАНТОМНА ТЕХНИКА НА САЩ!!! Наред с това удар върхо своите комунистически преподаватели нанесоха и студенти медици които помолиха кандидатката за евродепутат от БСП Цветелина да не ГИ ГОНИ ОТ БЪЛГАРИЯ! ХАХА Трудни времена за леговището на Румен Петков и Андрей Луканов!

 12. Тъй като е най-отгоре във “връзките”,хвърлях по някое око на Е-вестника,но тази спомената статия ме отврати.Обидно е, да се подценяват така читателите.(И не е само с тази статия)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.