Мислите ли, че вашите мисли са доказателство за научни изводи?

 

 

 

Да не обобщавам, подобно на любителите на ( социологически) обобщения, но отдавна съм забелязал колко смехотворни могат да бъдат “проучванията” на разни големи специалисти по въпроси, които им се изясняват внезапно във връзка с въпросите им какво си мислят хората на базата на онова, което са готови да споделят с проучвателите на мислите им. 

“Почти 65% от мъжете признават, че мислят за футбол повече, отколкото за секс, разкрива ново проучване, за което информира Сън. По-ранно проучване заключи, че мъжете обикновено мислят за секс на всеки 7 секунди. Но според ново изследване, това е мит – много по-вероятно е в главата им да има спорт, предимно футбол.

Около 64% от мъжете мислят за футбол повече, отколкото за секс, като само 8% признават, че си мислят за лудории през по-голямата част от времето, цитира изследването” БГНЕС.

Не бива да отписва изцяло честността на участниците в подобни наукообразни експерименти, но да се обявяват след тях грандиозни открития в оборването на устойчиви представи, само защото определена група хора споделя тайните си помисли с експериментаторите, е метод, който поражда известни съмнения.

Поводът за скептичните ми разсъждения този път е въдичката за любопитните читатели чрез обявяването на сензационни данни от проучвания, според които не е вярна разпространената представа ( на жените, може би), според която в мъжките глави се въртят предимно мисли за секс. Този път екип учени установили, че цели 64 на сто мъжете мислят за …футбол и чат пад за онова нещо, от което зависи продължението на човешкия род. 

Има цели региони по света, в които футболът далеч не е най-популярния спорт, но да оставим настрана точно тези региони. На представителите на силния пол по тези географски места им е простено, ако не са типични мъже ( т.е. не мислят за футбол). Но какво да кажем ние, които живуркаме насред бурните мъжествени футболни страсти и никак, ама изобщо не ни идва на ум да мислим за футбол?

Не обичам да вдигам топки на вразите, но онези, които обичат да ме попържат по този признак, могат вече злорадо да потрият ръце или каквото там имат за потриване. Не си мисля за футбол и това си е. Вярно е, че човек не бива да съди по себе си, но пък от друга – по чии други мисли да съдя, освен по собствените?

Преди години се бях пошегувал, че при цялата ми многодетност, явно не ставам за (български) мъж. Защото прочетох на един огромен рекламен плакат, че истинските мъже участват в една хазартна игра, свързана с футбола. И в най-шантавите си мисли не съм си мислил нищо подобно.

Човек, колкото и да се е доказал, може да завъди комплекси при тази упорита дейност по развъждане на шарани от страна на всякакви специалисти по зарибяване на блатата, в които пасат мъже, според тях. Ако е достатъчно глупав да вярва на онова, което другите си мислят, а не на своите мисли. 

17 мнения за “Мислите ли, че вашите мисли са доказателство за научни изводи?”

 1. http://www.focus-news.net/news/2019/05/17/2659194/sebastian-kurts-omv-zaedno-sas-svoite-partnyori-v-es-shte-mogat-da-realizirat-severen-potok-2.html

  Голям напън, голямо нещо!
  Аз лично не съм изненадан – австрийците не изпитваха никаква погнуса да приберат мръсните червени пари от цяла източна Европа преди трийсетина години, когато рухваше омразния и престъпен комунистически режим, та сега ли….

 2. Социологическите проучвания са като бикините. Много неща се виждат, но най-важното остава скрито.

 3. Написано по горе (чат пад).Какво е това от къде идва в нашият език?

 4. Много сполучлив колаж. По темата. Едното не пречи на другото. Обратното също е вярно.
  Извън темата, за какую страну просрали. Снимките! Резервен компатриот ги е правил и “шпионин”, има си хас са го изкарали.
  https://maxim-nm.livejournal.com/505368.html

 5. Малко тролене на тъпесата ма женералка ДЕСА. Когато си глупав, то е завинаги.
  Да припознаеш на гишето на информацията на летището във Франкфурт на Май-ната “афроамериканка” голяма загубенячка трябва да си. Ама нали пък от друга страна се изхождаш политкоректно.
  Боже, колко бургаска мъка има на този свят, Боже.
  https://www.mediapool.bg/voennovazdushnite-sili-pozdraviha-parvata-dama-i-lufthansa-news293360.html

 6. До БОБИ

  “Написано по горе (чат пад).Какво е това от къде идва в нашият език?”

  Тук има грешки от целия спектър на граматиката.

  “Чат пад” идва във “вашияТ език” от бързане. Вероятно означава “чат-пат”, съдейки по контекста. Наистина ли не го разбрахте, БОБИ?

  А вие, БОБИ, си припомнете как се пише “по-горе”. Също така си припомнете правилото за пълен член във вашия език. Докато “чат пад” е очевидна грешка от бързане, то “в нашияТ език” е категорично от неграмотност. Да не говорим за “от къде”, което в случая трябва да се пише “откъде”. И за препинателните знаци…

  Как не се научихте, неграмотници такива, да не се заяждате за неща, които не са ви ясни.

  И що за ник е това БОБИ? Нечие куче ли сте, що ли? Ако сте куче, моите уважения! За куче имате много приличен правопис. Напълно разбираемо е, че сте болшевик (по Булгаков)…
  Ако само се чувствате като куче и в това няма нищо лошо. Моето куче умря преди десет дена и все още всичко кучешко ми е симпатично.

 7. В слугинската “Панорама” по БНТ тази вечер глутница РУСКИ хищници (вълци- аптекари, чакали в атака, руски възпитаници с байраци и други самодоволни мурджовци) наметнати с БЪЛГАРСКИ овчи кожи за пред блеещия туземен електорат, лъгаха нагоре и надолу, наляво и надясно, че нищо друго не ги интересувало освен интереса на България, но всеки път, когато отвореха вонящата си продажна уста или замахваха театрално към камерите, както са ги научили кукловодите, под овчите им наметки се показваше хищната паст на Русия, пробваща да разбие ЕС на малки “отечества”, за да може ги погълне едно по едно. Беше си направо сюрреалистично страховито и толкова унизително за нас като българи, че допускаме подобни безродници и говноядци да се подиграват открито с достойнството и интелигентността на народа ни !

 8. До колегата К.ГАНЕВ
  Относно ника “БОБИ” – ами не всички фатмаци, дежурни по блога, са начетени, повечето са си направо, как да се изразя по-меко, като мотика с клеймо “Сделано в СССР”.

  За кученцето ви съчувствам най-искрено. Ако не греша, Конфуций някъде пише, че Боговете ни ги дават, за можем още тук, на земята, да се почувстваме като Тях. Най-малкото, не пишат доноси и са готови да умрат за вас, без секунда колебание или мисълчица, “А каква е моята далавера”.

  Па и как да не се заядат старшините – хем Стопанинът на рисунката е като същи Христос, хем не мисли за футбол на всеки 7 секунди, за разлика от типичния матрял…

 9. Благодаря за изчерпателния отговор и водопада от обиди. От 91г живея в Германия и чета само Иво Инджев и Дневник.Само на тях вярвам що се отнася до истината за България.
  Само исках за (Чат пад) да питам от къде идва.Дядо ми я използваше често.
  Имам котарак Борис и куче не е порода
  казва се Спок. Борислав е моето име.
  Приятелите ми казват Боби.Сега на изборите ще гласувам за Радан Кънев.Извинявам се за правописните грешки. Признавам не съм добре с правописа.

 10. Bobi, Поздравления за изчерпателният и достоен отговор!

 11. Към Bobi

  Изразът (звучи ономатопеично) е споменат от турския държавник, дипломат, полиглот и преводач Ахмет Вефик паша ‘çat pat’ [Ahmet Vefik Paşa, Lugat-ı Osmani “Language of the Ottomans”(1876)]. Забележете, той е потомък на гърци. Ако ми падне случай, ще питам специалистите за етимологичните препратки. А пашата, който е обичал да превежда Молиер, си струва времето. Ярка личност и интересна съдба. В края на живота си е принуден да продаде личната си библиотека, вероятно не му е било леко.

 12. Разсмя ме решението – ИВО да е изрисуван в потник – wife-beater!

 13. Моля, горе вместо ‘турски държавник’ да се чете ‘османски държавник’.

 14. Към everyone else:

  Това е мой шеговит портрет, с който ме изненадаха на един рожден ден като подарък. Рисуван е по снимка от художника Георги Липовански.

 15. Към BOBI:
  чат-пат(тур) в разговорния ни език понякога замества сегиз-тогиз.

  Поздравления за избора!

 16. чат-пат = сегиз-тогиз = отвреме-навреме = аb und zu (последното за обогатяване на немския речник в блога 😉

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.