Пробив в омертата около публичната тайна за омертата в мафиотската ни държава

Много интересно, почти на ръба на сензацията е признанието, което прави проф. Николай Радулов, експерт по националната сигурност и бивш главен секретар на МВР, в интервю за сайта Дебати.бг

 

“Всички знаехме, че има апартаменти, купени евтино, всички знаехме за това, че част от тях даже са подарени. Знаехме и си мълчахме. Може би няма журналист, който да не се е сблъсквал в разследванията си с подобни имоти, но трябваше да се даде сигнал от медия, която е на издръжка на американското правителство, за да се прекрати тази омерта”. https://debati.bg/spetsialno-za-debati-bg-prof-nikolay-radulov-znaehme-che-ima-podareni-apartamenti-no-si-malchahme-video/

Бих се радвал да бъда опроверган, но това изявление е първо по рода си признание на човек от експертната кухня по въпросите на сигурността в България, в което се потвърждава съществуването на омерта по върховете на държавите по въпросите на личното обогатяване на недосегаеми политици.

С риск да отблъсна читателите, запознати с тази тема, ще се върна към въпроса за мезонетите, подарени на президента Георги Първанов чрез подставеното лице Владимир Лазов, близък негов семеен приятел, на чието име по нотариален бяха записани двата мезонета. Описал съм механизма и доказателствата в книгата “Президент на РъБъ”, които са достатъчни да се стигне до извода за подаръка на оръжейния търговец Петър Манджуков, направен на сем. Първанови. 

От времето, когато зададох в предаването “В десетката” по БТВ въпроса за тези мезонети през октомври 2006 г., а след това и от появата на книгата ми по темата през 2010 г., изминаха много години. През тях главният герой в моите разкрития нито веднъж не пожела да ме опровергае. Подставеното лице Владимир Лазов- също. 

Мълчи си и агресивният иначе по своя нрав доста гръмогласен политик Румен Петков, който в качеството си на вътрешен министър, изключително приближен на президента Първанов, е наредил входът на кооперацията в кв. “Гоце Делчев” с двата мезонета да бъде охраняван от полицейски патрули след като съм съобщил адреса от телевизионния екран. Полициите са били инструктирани да лъжат евентуалните журналисти, ако такива храбреци се появят, че пазят местопрестъпление във връзка с някакъв обир. И те, редовите служители на закона, са били впрегнати в омертата и я спазват и до днес.

Мислите ли, че след като истината е била известна на този министър, останалите му колеги в правителството и в партията му не са знаели също? А “другите”, като устремилият се към властта Бойко Борисов, поддържащ отлични отношения с Румен Петков и с Първанов?

Само тази омерта е напълно достатъчна, за да може всеки да си направи извода, че съзаклятниците има какво да крият. Ако не се опасяваха от разгласяване на истината тези балкански акули можеха да ме схрускат отдавна, но са се договорили помежду си да си пазят тайната като се правят, че не съществувам и следователно, написаното и казаното от мен няма никакво значение. Но и това е е всичко.

Разговарял съм междувременно с хора, които никак не са случайни. Те са ми признавали, че знаят за мезонетите на Първанов от самия Манджуков. Оръжейният търговец и строителен предприемач се е хвалил с подаръка си за семейството на държавния глава, за да зарибява други важни персони в държавата да му станат клиенти. Кръгът на посветените е толкова широк, че тайната им може без преувеличение да бъде наречена публична. 

В публичния дом на опозиционно-властовите интереси обаче истината няма значение. Царят може да е гол, но в публичния дом голотата е нещо естествено и дори задължително. 

И забележете – омертата е определение, което този път не е езиково средство, употребявано от публицист. Използва го споменатият вътрешен за системата на омертата човек, който при това не бяга от собствената си отговорност да бъде участник в омертата. Та затова се опитвам да обърна внимание на читателите, че се случва нещо необичайно…

Би било наивно да вярваме, че някой ще се трогне от признанието на Николай Радулов и ще дръпне поне малко завесата на конкретиката, зад която се крият вкупом гузните съзаклятници. Хайде, за управляващите между тях е ясно. Те има да губят много, ако паднат от власт. Но т.н. опозиция защо не ги атакува? Отговорът е: защото са от същото котило и си пазят взаимно гърбовете, катерейки се по други гърбове –  тези на избирателите, пред които разиграват героични сценки на моралисти и борци за справедливост.  

12 мнения за “Пробив в омертата около публичната тайна за омертата в мафиотската ни държава”

 1. Поради тази причина – омертата – съзаклятниците си “избират” “главен прокурор” чрез договорки задкулисно, а не с публичен избор на който да издирят българската Лаура Кьовеши! Пазат си гърба (или по-точно задните части).

 2. Основополагащ принцип на kosa nostra е L’omertà. Обаче Италия имаше Фалконе и Борселино, а тук май нямаме независимо правосъдие. Чел съм как Фалконе първо изследва паричните потоци на мафията, разбира, че парите се изпират в САЩ, заминава и се среща с Р. Джулиани, по това време главен прокурор на окръг Ню Йорк и установява сътрудничество с него.
  Тук май няма да стане. Поне не и по този начин. Мисля че шансът е да се самозабравят и да започнат да си посягат (както се случи с Цв. Василев, а сега и с Гебрев). Т.е. някой да наруши l’omertà.

 3. Имах нещастната случайност да посетя подобен мезонет на много голям човек в София в края на 80те години, някъде точно преди преврата на 10ти ноември. Каква крещяща липса на вкус и дух в този апартамент! Наред с претенциозни и скъпи украшения, явно подаръци от подмазвачи, облажващи се на трапезата на въпросната персона, имаше и такива шъшкании като тези руските будилници във вид на глобус, с извиваща се ракета на орбита около него, а също и часовник с Кукувичка, който се разваля бързо, но пък създава романтична атмосфера от времето на Верещагин, независимо че този род културтрегери са отдавна избити от червените. Но върхът на всичко беше някаква статуя на група от хора от бронз, които бесят!!! някаква жена, и се оказа, че това е руска сценка на обесването на Зойа Космодемянска с надпис отдолу Смърт на врага! и не беше ясно кой точно враг заслужава тази смърт! Домакинята беше достатъчно любезна да ни поднесе ЛЕБЛЕБИЯ, но като висше благоволение сипа в чашките и по лъжичка ВИЕТНАМСКО КАФЕ, което според нея БИЛО КЪТ но от УБОТО ги снабдявали с някое и друго пакетче от време на време, а скоро били им донесли и десет чифта дънки, така че ако искаме били по 80 лева само!!

 4. Ледът се пука, г-да съдебни заседатели!
  Мостът тръгна, леваци качвайте се.

 5. Онзи ден бе пуснат линк към статия за съвеЦкият секс шпионаж. По принцип. както И твърдеше гордо една тьотка при прословутите телемостове по време на одиозната перестройка на Горби с Америка: ” В СССР секс НЯМА!”
  Но не и за разведките. Ето и откъде иде оригиналът на инфото за цитираната статия. Иде реч за книгата “Сексуален лов на шпиони” на Инна Свеченовская.
  Особено е впечатлителна главата “Съветската секс школа”.
  Който има мерак и време ето го и линка.
  https://books.google.fr/books?id=DJxHBAAAQBAJ&pg=PA381&lpg=PA381&dq=%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80+%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2+%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81+%D1%88%D0%BF%D0%B8%D0%BE%D0%BD&source=bl&ots=pkKe7GJx2m&sig=ACfU3U1ETM0GmWbO9nC80PrUCCGQITaInQ&hl=fr&sa=X&ved=2ahUKEwjBu9-x86HiAhVmxYUKHfmXBmIQ6AEwBXoECAkQAQ#v=onepage&q=%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%20%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2%20%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81%20%D1%88%D0%BF%D0%B8%D0%BE%D0%BD&f=false

 6. Господин Инджев всички от апартамент гейт и с къщи за гости на съд и при бай СТАВРИ! Цялара ЦАЦАРАТУРА и ПРАВИТЕЛСТВОТО барабар с МУТРОПИТЕКА да им бъдат разкрити ДАЛАВЕРИТЕ за ОТКРАДНАТОТО от държавата и народа на който подхвърлят мизерни огриски за да му затворят очите и запушат устите. Ряпа да яде КОЗАНОСТРА и КАМОРАТА тук нашите управници си направиха ДЪРЖАВА в ДЪРЖАВАТА затова станаха НЕДОСЕГАЕМИ БОГАТИ, всички тези на върха до сега а и сега са издънки на старата БКП и ДС които близо 30 години наред се облагоденстваха по метода на своите близки и роднини от миналото преди 1989 година!IIC…..oIL.

 7. Поредната порция от подлост, алчност и безсрамие на управляващата театрална трупа от комунисти, чекисти и рубладжии събрала се в настоящият парламент. За кой ли път нормалните хора оставаме изумени от дълбочината на бруталността и наглостта им. Очаквам поредната измама на геройкото с Ф-16. Опасения за това сподели г-л Съби Събев пред денят с Веселин Дремджиев във Фейсбук.
  Главният въпрос е какво правим в тази обстановка. Каква трябва да е първата стъпка за излизане от блатото, в което ни вкараха комунистите. Единственият начин е като има избори да гласуваме давайки въжможност на почтени хора да започнат нормализация стъпка по стъпка.
  Решението е ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – 13!

 8. Сидеров съди Николай Ненчев – засегнал висшата ценност, на която е посветил живата си – националния интерес 🙂 🙂 🙂

  (За кой национален интерес става въпрос? Естествено, за този на Русия! Ако някой се е объркал, че става въпрос за българския интерес, значи е с тежък над 80% дебилизъм!
  Но не може да се отрече, че Сидеров е щедър и хуманен в иска си, Душевните си терзания и страдания е оценил само на 10 000. лв! В сравнение с исковете срещу Иво за 120 000 лв това си е направо дарение за подсъдимия!)

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/siderov-sadi-nikolay-nenchev-zasegnal-visshata-tsennost-na-koyato-e-posvetil-zhivata-si-natsionalniya-interes

 9. ГЕРБ и БСП -ДПС са мафиотски организации. Никой няма да повярва, че войната между тях за доминация, коя мафиотска организация да е на върха, е борба с корупцията!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.