Шъът, обичайте ме по-тихо, нарежда скромно на народната любов нейният Бойко

Предизборното магистралното парадиране на премиера Борисов, който не се притеснява да носи печено агне на работници за Гергьовден и да се рекламира с кадри от събитието, продължи вчера с наистина магистрална проява на Благодетеля. Напомням, думата “магистрално” беше сред любимите на късния Тодор Живков, който обаче я използваше в преносния смисъл. 

Строени в редица работници, мнозина от тях облечени с тениски, украсени с лика на премиера, посрещат своя Бойко със скандирания “Бойко, Бойко”. С бащинска строгост той им шътка и ги зове да не “вършат партийна работа”, т.е. да не го славят чак толкова. След това командва скупчените около него възторжени почитатели  мааалко да се отдръпнат, за да  може да “си върши работата” – да се изкаже пред рояк журналисти. 

 

 

 

 

На журналистите премиерът също раздава съвети да си “гледат Ловеч”, а да не питат за друго. На изпаднала в умиление от своя ученик Влади Горанов учителка от Ловеч, безкрайно благодарна , че като финансов министър е отпуснал един милион за училището, в което е учил, Борисов реагира също. Репликира я, че правителството дава на всички, за да не остане някой от онези, които записват ( както се изразява за журналистите), с впечатлението, че Горанов нещо е фаворизирал точно училището си. Какво е милион за училището на Горанов на фона на милиарда, който Борисов дава за образование, потушава той огъня на подозренията за фаворизирането на ловешкото училище. 

Всичко това се вижда и чува от видео, което Борисов сам разпространява с очевидното убеждение, че то работи за неговия светъл образ на обичан от народа строител ( поне на една строителна площадка) и “народната любов” му заявява с гласа на работник зад кадър :  “никой не е построил повичи от Бате Бойко”! Което е неосъзнато обвинение в лъжа със задна дата във връзка с прословутото твърдение на самия Борисов, че никой не е построил и няма да построи повече от Тодор Живков ( цели две Българии за няма и половин век, макар други да са “построили” за същото време десетки Белгии, южни Кореи, Холандии и прочее капиталистически държави). https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/05/17/3907134_sled_inspekciia_na_magistrala_hemus_borisov_obiavi_che/

И по-ударно напоследък никой не е строил, както ще научим още от заглавията на репортажите от тази среща на бате Бойко на участък от прокарването на магистрала Хемус с европейски средства. Защото Борисов загатва, че срокът за влизането в експлоатация на този участък може ( което означава “трябва”) да се съкрати с една година. Петилетката в съкратени срокове, както се казваше в НРБ.

Някой ще рече, че иронизирането на премиерската самореклама работи в полза на БСП. Но ще сгреши. Протестирайки срещу настина безпардонното самохвалство на Борисов, показван денонощно по телевизора, неговите конкуренти всъщност ревнуват. Точно както онези, които завиждат на политиците, че има как да краднат в големи мащаби. Онеправдани се чувстват в това отношение дребни хорица ( и дребните душици в най-голямата “опозиционна” партия), натиснати от капиталистическите работодатели репресивно да не посягат на частната им собственост, както масово се правеше със социалистическата такава. 

Друго нещо са проектите за милиарди, финансирани с европейски средства. Те са съвременната Солунска митница, до която Бай Ганьо е мечтал така картинно да се докопа. Как да не завидиш на бай Борисов, че е сбъднал тази мечта на литературния герой. Не пуска, здраво държи.

Вярвам в искреността на скандиращите името на премиера, който ги е уважил с присъствието си. Също толкова ентусиазирано мнооого по – голяма тълпа подкрепяше в центъра на София правилната политика на партията по прогонването на българските съграждани от турския етнос през лятото на 1989 г. А няколко десетилетия по-рано подобна масовка е призовала за смъртни присъди над народните врагове – от Никола Петков, до Трайчо Костов. 

Нищо ново под слънцето. Само името на слънцето се мени. 

29 мнения за “Шъът, обичайте ме по-тихо, нарежда скромно на народната любов нейният Бойко”

 1. Имам аз една мечта. Баце в дебат по някоя от централните тАлАвизии с Иво. Теми по избор на банкянското слънце. Дори и да е само за футбол и секс, Стопанинът на БЛОГА НИ му скрива топката. Няма да забравя никога преди има-няма петилетка едва пиарчиците удържаха Бочко или по-вярно Император Тиквоний Банкянски “официално ” да се откаже от номериране за Футболист на годината на България. Тогава питаха и феновете. И хиляди зевзеци се взехме у ръце и го изтикахме далеч напред като намбър 1. Мутро-тиквата се беше взел в началото на сериозно и каза, че е готов, защото напълно заслужава признанието, да бъде ръкоположен на първо място. С огромни усилия обкръжението МУ го убеди да даде заден ход и се откаже от участие. Сторена с голяма неохота.
  И те, така.

 2. Парите за Хемус са от “бюджета” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ”! Преди 3-4 месеца МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и “бездомният виладжия”-горанов отделиха 1,5 милиарда за ПОРЦИИТЕ на ЛОБИстките си ОБРЪчи за строежа на Хемус. Ето защо бокоТИКВАТА на намалява ДДС върху храните, лекарствата и книгите! За да има “ИЗЛИШЪЦИ” за “усвояване”. Итака храните ,лекарствата и книгите са СКЪПИ и по-некачествени от ВСИЧКИ ЕВРОпейски държави ,защото там ДДС е по-НИСЪК за тези стоки. А сега МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА ще въведе ОЩЕ един ОГРОМЕН “пътен” ДАНЪК – това е ПОРЦИОНният ДАНЪК “толсистема” , което ще оскъпи още повече храните, лекарствата и книгите , както и ВСИЧКИ други стоки с ОЩЕ 1 милиард , годишно!
  Без да броим и другите милиарди от ЕВРОфондовете ,които бокоТИКВАТА и ЛОБИстките му кукловоди КРАДАТ за “апартаментите” си , за “вилите” си, за гръцките си ОСТРОВИ , за ХАСИЕНДИТЕ в Барселона…..и т.н…… и за ОФШОРКИТЕ си-също…..
  Така че МУТРИмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА НЕ го интересуват нито “магистралите”, нито КАЗИОНните “магистрални работници”, нито дали се строи качествено без лабораторният контрол на магистралите му от ЕК, нито дали въобще се строи нещо с тези милиарди……. Него го ИНТЕРЕСУВАТ само ПОРЦИИТЕ , и РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО и “усвояването” на ПОРЦИИТЕ.
  За това , за да спрат ПОРЦИИТЕ от “бюджетните ИЗЛИШЪЦИ” и за Хемус трябва ЕК да СПРЕ всички ЕВРОфондове за всички магистрали, така ще спрат всички магистрали , включително и ПОРЦИОнната “магистрала” Хемус. Освен това на 26 май също трябва да се гласува против СУДЖУКовите “партийци” на бокоТИКВАТА , както и против “коалиционните” му пУтлериоти – МВРО, жамбаски, ()олен ()ИДЕРов и ЕТНоенергетиците на доган…

 3. В навечерието на разпада на “какую страну просрали”. Само снимки. И тези се биеха в гърди, че носят на планетата най-справедливият, най-социалният, най-хуманният строй на всички времена и народи.
  Честно, каквито и чувства да храня към ссср1 повечето снимки предизвикват единствено съжаление примесено с тъга. Нима трябва да бъде доведен който и да е народ по света до толкова мизерно състояние. Във всяко едно отношение.

  https://humus.livejournal.com/6631233.html

 4. Налгин, както винаги, строг но справедлив. Този път мишената е икономиката на Китай. На раззия отдавна сериозните аналитици са турили кръст.
  Много мина, мъничко остана.
  https://a-nalgin.livejournal.com/1692679.html

 5. На бас за шест дебели връзки боброви кожи, че силно преувеличената оценка на “военните експерти” за “смелия доклад” на СВИ е порция от предизборнoто въображение на Винету.
  https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/voennoto-razuznavane-sochi-rusiya-kato-iztochnik-na-naprezhenie-i-hibridni-zaplahi-za-upotreba-na-voenna-sila

 6. Време е някой да разкаже как правнуците на Бай Ганьо, от епохата на тяхния Бойко, правят избори 130 години фпо-късно.
  За печелене на избори на властниците помага така наречения корпоративен вот.Той се ползва най-вече в провинцията,където хората се познават. Ето как става това: На своите се обещават още по хубави неша. На останалите-обезверени и съмнителни-се внушава-ако не гласуват както трябва,ше загубят работно място,помощи,пенсии и т.н. Изобщо ще стане по-лошо за тях. Които не са съгласни се представят едва ли не за врагове и чужди слуги. За по-сигурно в деня на изборите пред избирателните помещения има дежурства за да се напомня любезно.
  Така са правени избори през времето на бай Тодор и това не е забравено от наследниците му.
  Друг начин за печелене на избори е купуването на гласове,което е публична тайна. Самите власници го признават с отвратителната демагогия “Купуването и продаване на гласове е престъпление”.

  Може да изглежда невероятно,но съм свидетел на такъв случай. Научих с абсолютна сигурност,че за купуването на гласве в един столичен предимо цигански квартал БСП е отпуснала 40000 лева.Знаех кой е отговорник и името на циганският му помощник. Когато се опитах да споделя с Вили Лилков, тогава някакъв отговорник в опозицията,той не пожела да ме изслуша,защото съм му досаждал. Това за мен беше още един от уроците как се бори “невинноста” с разбойничеството.
  В началото на демокрацията,когато не беше натрупан опит,на членовете на избирателните комисии в секциите се даваше списък на всеки един от тях за членовете на съответната комисия заедно с партията чиито интереси защитаваха. Сега няма такова нещо. Сега всички са държавни служители и защитават интересите на държавата. Преди едни избори заявих пред другите фколеги “Аз съм от Реформаторския блог,вие кои сте”? Всички мълчаха и ме гледаха със съжаление. През дългия изборен ден в общи линии се разбра кой,кой е. Оказа се ,че аз съм сам. Останалите 6ма бяха “държавни служители” – няма ГЕРБ,БСП…Атака. Всички бяха едно. Като че ли бяха обучени професионалисти.В нашата секция един от членовете беше служител от военното министерство,в съседната-негов колега. Всичките много обичаха хората и когато дойдеха стари,болнави,или неадекватни хора,чисто по човешки ги водеха в кабинските да им помагат как да гласуват.
  В края на изборния ден бюлетините се изсипваха на куп.За по-бързо всеки ги грабеше и разпределяше по партии. Това беше ачик против закона но….
  На последния мой избор ми се случи нещо,което няма да забравя и,за което се срамувам. И аз, както другите,прибрах купчинката бюлетини на РБ,преброих ги и после ги преброиме всички.Оставихме ги по настрана защото работата беше свършена. Да,но не. Докато сме броили другите бюлетини членка на комисията взела бюлетините на РБ и отишла до прозореца с гръб към другите. След това,когато разбрах какво става,тя размаха 4 бюлетини с задраскани по 2 квадратчета и обяви,че те били недействитени. Аз не съм видял,но и никой от останалите 5 колеги не видял.Не са видял и няколкото застъпници и наблюдатели от другите партии /нямаше от ДСБ/,които пристваха за да гледат да не стане нещо нередно. Блажени са вярващите!

  Така се правят избори в София. Да си представим как се правят избори в провинцията – в Родопите например.
  Какво става по нататък с чувалите с бюлетини и с протоколите-незнам,това е работа на други хора.
  Това беше последното ми участие в избирателна комисия. Повече не желая да съм съучастник.

 7. Липсват ми смелите, компетентни коментари и участия в публични събития на Методи Андреев, Мартин Димитров, Петър Славов, Трайчо Трайков, от които научавахме истината! Къде са? Защо замълчаха и се дистанцираха?
  Хората масово питат!!!

 8. SMS
  Не се притеснявайте за Андреев.Димитров,Трайков,Славов.Не са се дистанцирали,а просто са на вътрешният фронт.Сега не е време за вътрешни дебати.След Европейските избори идва тяхното време,Те ще пълнят вътрешните листи на Демократична България,а дай боже и ръководни постове при победа.
  Какво пък се присетихте за тях в неподходящо време ?

 9. “Нищо ново под слънцето. Само името на слънцето се мени.”
  Слънцето не е създадено от нас, но сме напълно зависими. Недоумението нa първите, премина в боготворене на Cлънцето, етрускa наивност, древногръцка искреност, римска циничност. Hай вероятно, недоумението рoди раздвоението на Аврам, като каква роля да си избере, бог, дявол и другo.
  Буда реши, че може да спре времето. За Mохамед, или добро или нищо.
  Намирането на вина, тоест бог, е необходимост и удоволствие, нещо като секс и тайните на живота. Tакa или не, виновни едва ли има.

 10. SMS
  Нали и вие призовахте да се гласува с номер 13/не ми се рови в архива/.

 11. Асене, Потресен съм! Едно е да си го чувал, примерно, по линията на агенция ЕЖК, друго е от съблогар. Според мен това свидетелство трябва да стигне до максимум избиратели.

 12. АСЕН – като се събуди беше с мокри гащи, нали!
  Бегай у лево!

 13. @ D.Savova
  Нали и Вие знаете, че за повечето европейски народи връх на простащината е да питаш някого каква му е заплатата и за кого ще гласува на изборите. Georgi Nikolov може да потвърди!
  Но, разбира се, един интелигентен и добронамерен човек може да прогнозира по съдържанието на предишните постове. 🙂

 14. — Эх… Какую страну просрали.

  — Какую?

  — Да *уй его знает. Я еще не родился тогда. Но, говорят, пломбир был вкусный.

  — А кто вам это сказал?

  — Те, кто просрали.

 15. SMS
  Извинявайте,не ви попитах за кого ще гласувате.а за кого призовавате.Човек може да призовава за еди ил повече кандидати ,но гласува за един.

 16. АСЕН, в първият ред има една грешка ,за това правилният прочит е:
  АСЕН, а ВИЕ поискахте ли КАСИРАНЕ , веднага, на резултатите във вашата секция, и ПРЕгласуване на нови избори за вашата секция???

 17. Към SMS:
  Въпросът (проявите), независимо от същността им, сами по себе си не определят простащината (посредствеността). Простащината (посредствеността) се определят от неспазването и неуважението на създадените правила на средата, в които те се разпространяват/проявяват. От тази гледна точка като „ един интелигентен и добронамерен човек“ как бих те определили коментара си от 18.05.19/22.37ч към D.SAVOVA, един човек с изключително богата култура и опит, и неоспорими демократични убеждения.
  И още нещо, ако не искате да останете само SMS приемете един добронамерен съвет. Престанете да се криете зад гърба на авторитети и да фаворизирате политически номади (Н.Ненчев, А.Тодоров,….. ). Независимостта и благополучието на България може да се осъществят единствено от честни, смели и свободни хора. Такива с каквито нито една политическа формация не притежава освен ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Ето защо, ЗА БЪЛГАРИЯ С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. №13.

 18. РАПОНЯ Борисов на съвместна пресконференция с грузинския си колега в София лъже, че ще ни внася “зелена” електроенергия от ВЕЦ от Грузия през Черно море:

  http://gikotev.blog.bg/?&page=3

  В обем 2,000 MWt. При положение че Грузия произвежда около 1,500MWt. Прекрасни пояснения, таблици, схеми на товара и данни за вътрешното потребление и износ на инж.Г.Котев.

  Потъвам в земята от срам и гнус, че това нещо ми е премиерин.

  На Стопанина респект!

 19. РАПОНЯ на съвместна пресконференция с грузинския си колега в София лъже, че ще ни внася “зелена” електроенергия от ВЕЦ от Грузия през Черно море.В обем 2,000 MWt. При положение че Грузия произвежда около 1,500MWt. Прекрасни пояснения, таблици, схеми на товара и данни за вътрешното потребление и износ на инж.Г.Котев. Само че линкът нещо не се копира тук, затова който иска да ги види, да въведе ръчно

  “http://gikotev.blog.bg/?&page=3”,

  заглавието е “Б@си дебила е този Бойко Борисов”.

  Потъвам в земята от срам и гнус, че това нещо ми е премиерин.

  На Стопанина респект!

  На “ОТ САЩ” – това трябва да бъде преписвано по 500 пъти от всеки рубладжия в РъБъ:)

 20. РАПОНЯ на съвместна пресконференция с грузинския си колега в София лъже, че ще ни внася “зелена” електроенергия от ВЕЦ от Грузия през Черно море.В обем 2,000 MWt. При положение че Грузия произвежда около 1,500MWt. Прекрасни пояснения, таблици, схеми на товара, данни за вътрешното потребление и износ на инж.Г.Котев. Само че линкът нещо не се копира тук, затова който иска да ги види, да въведе ръчно
  gikotev.blog.bg

  и да избере стр. 3. 3аглавието е “Б@си дебила е този Бойко Борисов”.

  Потъвам в земята от срам и гнус, че това нещо ми е премиерин.

  На Стопанина респект!

  До “ОТ САЩ” – коментарът ви трябва да бъде преписан по 500 пъти от всеки рубладжия в РъБъ:)

 21. РАПОНЯ на съвместна пресконференция с грузинския си колега в София лъже, че ще ни внася “зелена” електроенергия от ВЕЦ от Грузия през Черно море. В обем 2,000 MWt. При положение че Грузия произвежда около 1,500MWt. Cамо че линкът не ще да се копира тук, затова който иска да види всички пояснения, таблици, схеми на товара и данни за вътрешното потребление и износ, да въведе ръчно името на блога на инж. Котев и да избере стр. 3.

  3аглавието е “Б@си дебила е този Бойко Борисов”.

  Потъвам в земята от срам и гнус, че такова нещо ми е премиерин.

  На Стопанина респект!

  До “ОТ САЩ” – коментарът ви трябва да бъде преписан по 500 пъти от всеки рубладжия в РъБъ:)

 22. @ Уважаеми/а TERVEL,
  Отдавна прехвърлих възрастта и манталитета на пионерчето, което рапортува на другарката дружинна, че е изпълнило поставената задача “да призовава” за кого точно да се гласува или че е изпълнило обещанието да гласува, за когото дружинната му е посочила. А и вече смятам предизборното “подковаване” за излишно, защото при толкова много и достъпни източници на информация хората са в състояние САМИ да си преценят за кого да гласуват.

  След раннодемократичните провали и разочарования стриктно следвам принципа си да не издигам в култ политик и да не давам доверието си преди да видя резултатите от действията му. (Обещанията не ме интересуват.)

  Доколкото знам, Антон Тодоров не се кандидатира за евродепутат, че да го “фаворизирам” предизборно, а що се отнася до Николай Ненчев, вместо да си пази министерското кресло, той имаше смелостта да се опълчи на руското оръжейно лоби и то с действия, не само с приказки, което заслужава най-малкото всеобщо уважение! Точно затова “патрЕотичната” ни прократура издевателства над него, както и за назидание на евентуални негови последватели, като го привиква през ден да го унижава в Главно следствено управление. Би трябвало всеки път, когато го викат на разпит, пред Управлението да има протестен митинг! Срамувам се, че безсъвестно го предадохме, като го обрекохме сам да се бори с корумпираната ни съдебна система! Опитвам се да компенсирам това колективно предателство с повече публичност за всяко НОВО съдебно издевателство над него и не смятам това за някакво задкулисно “фаворизиране”.
  Старая се да не провокирам раздори във форума, не се “крия зад гърба на авторитети”, както пишете, а се солидаризирам с тях, не се опитвам да формирам групи по “интереси”, които да се нахвърлят на един или на друг участник, заради различното му мнение.
  Избрах си ник SMS, който ми допада, защото насочва към кратката форма на писане и искам да си остана точно и “само SMS”!

 23. Ще поиска ли Цацаров от Германия информацията за сметки на българи в Швейцария?
  (Ще поиска, ама друг път! Нали и той трябва “да пътува с отряд барети, за да го пази”) 🙂

  https://bivol.bg/cacarov-swiss-disk.html

 24. Кой точно проваля обединението на дясното?

  Николай Ненчев, “политически номад” по ПРИНУДА:
  „Нека напомня, че още септември месец пратих едно писмо до „Демократична България“, до всички лидери в дясно-демократичното пространство, с което ги призовах да организираме вътрешно-коалиционни избори, в които всяка една от политическите сили да излъчи свои кандидати, та хора в един широк кръг – 15-20-30 хил. човека от цялата страна, да определят листата и да излъчат лидер на едно такова обединение. За голямо съжаление дори не получих отговор“, каза Ненчев.

  “В този смисъл не сме закъснели, защото вярвахме много силно в морала, вярвахме в смисъла на това да бъдем заедно“, добави той.

  На въпроса дали има още с кого да се коалира БЗНС той отговори:

  „Топката е в другото поле. Много ясно артикулирах, че ние изпратихме писмо с подобни намерения. Бяхме готови на всякакви отстъпки за това да бъдем всички заедно.“

  „Аз най-малко мога да бъда обвинен в каквато и да е политика извън контекста на европейското и евроатлантическото, доказвам го всеки ден“. Ние говорим за морал и за европейски ценности. Обединението на дясното минава през взаимни компромиси, които ние правим не за пръв път“, посочи още Николай Ненчев.

 25. Към SMS:
  Отговорът ви избягва въпроса ми, и съдържа много противоречия. Така че, друго не ми остава освен да ви пожелая успех в реализацията да бъдете „точно и “само SMS”!“.

  П.С. Едва ли има жена, която би използвала за ник ТЕРВЕЛ.

 26. Обичат го хората г-н Инджев, факт. Защо? Ами сигурно има защо. Това е положението!

 27. Към Джейхан Алтънйелеклиоглу:

  И Хитлер го обичаха хората.
  Не че Борисов е негов аналог по злодейство. Дори напротив, Борисов е готов да се мазни на всеки, стига да му е от полза за оставането на власт. Само че обичта на (част) от хората не е доказателство нито за непогрешимост, нито за каквато и да било правота на един доказан демагог, който печели на мазния терен схватките с други пехливани на принципа ” и аз съм прост и вие сте прости”, с което да се хареса на “простите” за сметка на хората с малко по-сложно отношение към качествата на един политик. Фактът, че е най-добър в стойките пред неговата си публика не го прави герой на българите, а само на онези, които обичат себе си, оглеждайки се в неговото огледало.

 28. Към Джейхан Алтънйелеклиоглу:
  Това се нарича ПЛАТЕНА “обич” , г-н Алтънйелеклиоглу!
  Ще видим колко го “обичкате” ,като падне от властта!
  Тогава ще “заобичате” новият ви раздавач на ПОРЦИИТЕ, и ще забравите за сегашният
  банкянски пожарникарин! И едва ли даже ще си спомняте , че въобще е съществувал!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.