Замерянето с тухли заменя у нас битката на фронта на принципите

Имаше един доста тъп виц, който минаваше за детски. “Как се сваля момиче”, беше въпросът, на който “смешният” отговор беше “ с тухла четворка”. Има си и разновидност , според която жена се удря само с цвете, но ако е в саксия ( или ако не е в саксия, изберете сами “по-смешното”).

Живеем обаче в точно този тъп виц, който ни казва, че властта може да бъде свалена само с нещо, което е градено с тухли. Апартамент, тераса, къща за гости или хасиенда в Испания. 

Властта не я пита никой защо дадената й на концесия от избирателите България е закотвена все така на европейското дъно и не мърда от там. Не я питат конкурентите й, които и дишат в дебелия врат, защо шикалкави в отношенията между Изтока, към който страната ни не принадлежи по документи и Западът, част от който сме не само според подписаните от нас договори, но и дефакто чрез икономическите ни връзки, надградени на човешко ниво от огромния човешки поток, изтекъл в тази посока да работи, да учи и изобщо да живее ( за което се отплаща като най-големия донор на валута за българската икономика).

Не се дразнят един от друг тичащите паралелно в надпреварата за кокала на властта и в лично качество във връзка с личните дефицити на съперника им. Как да се възмути Корнелия от факта, че Бойко е на практика ням в прякото общуване с чуждите лидери, като самата тя е същата? Ако той е за посмешище сред рафинираните високо образовани европейски ( и не само) лидери, тя да не би да е нещо по-различно дори в собственото й социалистическо “семейство” в Европа?

Не им остава друго, освен да си вадят кирливите тухли, с които ако не лично, то техните приближени са се обградили в битността си на политици. Само по себе си замерянето с кирпич е легитимно бойно средство в политиката, но когато е единственото оръжие, съсредоточено за удар срещу слънчевия сплит на лакомията и морала на противника ( на което той отвръща с огледална по смисъл контраатака), би трябвало да си даваме сметка, че нещо не е наред.

Това “нещо” сме ние, не са те. Те са ясни. Държат се като държавите по време на Втората световна война, които за всеобща изненада на самите тях спазват солидарно една единствена конвенция: въздържат се от повторение на ужаса с обгазяването с бойни отровни вещества, практикувано през Първата световна война. Проявяват обаче тази въздържаност не поради всеобщото им уважение към човешкия живот, а от страх, че ще им бъде отвърнато със същото. 

Българското гражданско общество така е занижило критериите на своята критична взискателност към политиците, че се е превърнало в съучастник на удобното съжителство чрез битово съперничество в конкурентната битка между политиците. В състояние сме да се ядосаме само от това кой какво и колко крадне за лично облагодетелстване. Виж, ако държава е окрадена от невидимата за простото око на “простите хора”  за милиарди от руския монопол ( в снабдяването на енергетиката ни с основните суровини от петрола, през природния гази до обогатения уран), това не удря камбаната на гражданското недоволство. 

За да стане ясно на замаяното гражданство за какво иде реч и откъде напъват най-големите опасности за бъдещето на страната то има нужда ако не от будител, то поне от преводач. Някой трябва да удря въпросната камбана както мюезинът буди мюсюлманите от минарето по време на постите да станат рано, че да похапнат. Защото, както гласи класическата абсурдистка шега, гладът се лекува с храна. 

В ролята на преводача би трябвало да са медиите, които обаче са също като нас. С малки и обикновено незначителни изключения вървят след събитията, създавани пак от политиците. Спорно е дали Мария Антоанета не е набедена и дали наистина е казала, че като няма хляб народът ( на Франция) да яде пасти. Но тя пасти да яде в сравнение с подхвърлянето на пасти за народа в днешна България от онези, които имитират разделение на властите, а всъщност се занимават с раздаване на пастите. 

Каквито  са им скандалите, такава ни е и демокрацията. Битова. Поради което ще си останем бити на полето на състезанието за по-добър живот в рамките на престижния европейски клуб, който се предполагаше да бъде Общ европейски дом. 

Да, мазето, което обитаваме в него, е претърпяло съществени подобрения през последните 12 години членство в ЕС, но си остава мазе. За да се измъкнем от подземието се иска да прогледнем през тухлите и да видим съдържанието на проблема, а не само да се взираме в ниската цена на квадратен метър, постигната от хитреците. 

Част от проглеждането е осъзнаването, че точно онези, които ни плашат с измисления върколак “джендър”, се държат като партньори в еднополов брак, в който не можеш да различиш мъжа от жената. Корнелия зове нееднократно Бойко на двубой като мъж, а той нехае и си играе ролята на квачка, която мъти своите пиленца, че и цели партии, които е приютил под крилото си.

Мила (у)родна картинка.

 

НА СНИМКАТА: Български журналист суровака властта с пожелание на “иляди”

19 мнения за “Замерянето с тухли заменя у нас битката на фронта на принципите”

 1. В талвега на чудесната статия. Снощи по една от телевизиите тук имаше дебати между водачите на листите на по-първите партии. Гледах 5 минути но за мен най-съществените. Пуснаха две графики. Първата, колко е МРЗ във Франция сега и страните около нея-Германия, Италия, Испания и Швейцария. И под чертата, най-малката МРЗ. Изброените по-горе всички около 1500 евро с данъците, в немско малко над 2000. Под чертата, най-бедната България, около 280 евро. Върнаха за сравнение как е било в 2014. Тогава Румъния последна с около 170 евро. У нас, около 190. Сега у комшиите горе е около 450 евро. Как ми се щеше Баце да се включи по телефона и да обясни на тъпите франсета, че тези 280 евро кат покупателна способност и екстри които вървят паралелно са с “пъти, пъти повече” от техните мизерни хиляда и половина.
  И те, така.

 2. Има и много сладки новини. Вижте накъде отива ВМФ на нашият най-могъщ съюзник на когато свинеподобний Каракачанов по заръка на кремъл сега се опитва да извива ръце с “цената” на фантомите.
  http://www.focus-news.net/news/2019/05/21/2660327/tass-sasht-imat-namerenie-da-izgradyat-voenen-flot-ot-355-boyni-koraba.html

 3. Така се прави. А не кат нас, дадохме всичко от себе си, да платим милиардна неустойка за митичните реактори на бЯлене-2 на росатом който после в годишният си отчет си го писа кат единственият актив.
  “Няма да платим, няма да платим” по изключително популярният в късният соц италиански драматург Дарио Фо.
  http://www.focus-news.net/news/2019/05/21/2660325/novie-izvestiya-evropeytsite-otkazvat-da-platyat-za-zamarseniya-ruski-petrol.html

 4. Да надникнем в последният бастион по съвместителство резерват на комунизма-съветофилщината в България. Форумът на вестник СЕГА. А и новината отгоре си я бива. раззия у киреча и долу се гърчат кат намазани пехливани хванати в кур(т) капан.
  https://www.segabg.com/hot/rusiya-e-pred-nay-golyamata-ikonomicheska-kriza-10-godini?page=2

 5. 70 пъти повече джамии в Педерацията и то през 2014г. Днес, 5 години по-късно сигурно са нараснали бая още, в сравнение при разпада на ссср1.
  https://ria.ru/20141117/1033687343.html

 6. Eх,кой да прогледне между тухлите?!И днес се начетох на такива бисери…Например,Русия продала Аляска,за да има пари за нашето освобождаване?!Другото:Костов не бил оплют от комунистически медии,а такава била истината…Спирам до тук.Как да бъдем оптимисти!

 7. Родината е притаила дъх в трепетно очакване на отговори. Има няколко питания към ексдружката на бЮреков-джамбазки. За 9 милионният в евро трезонет на пъпа на Париж, голЕма града, има ли диплома за юрист и джендър ли е или да.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/barekov-1

  https://lupa.bg/news/barekov-ima-li-jambazki-diploma-po-pravo_6406news.html

 8. Русия продава Аляска,зашото не може да я управлява и експлоатира.А с получените долари,пушки и технологията за производството им финансира и провежда няколко завоевателни войни и търси реванш за Кримската война.

 9. Днес попаднах случайно на Цветанка Ризова, която гледам само когато Иво е поканен, но не мога да подмина крилата фраза, която тя изтърси. Българската корупция била европеска. Точка по въпроса. Корупцията е европейска. Няма какво да се добави.

 10. Всички медии, тролове и всичко, всичко е задействано да се труди за русия. След като загуби Гърция и Северна Македония сал една България и остана. Само да спомена че сръбските служби са съдействали за осъждането на лицата съпричастни към опита за Черногорския преврат.Цяла Голяма Наша делегация се изтърси в Северна Македония с задачата от русия за спогодби за доставки на газ,ток,петрол но нула.Северна Македония подписа с Гърция и руския паток става мечта недостижима. Последва светкавично сваляне на туристическите визи за 4 месеца за САЩ ЗА Гърците. Честито.
  Към коментара на sms към предишната публикация.Темата е много дълга, но е изключително важна. За Кирилицата. Свети Кирил Философ е бил изключителен ум.Полиглот. На всяка хибридна съвецка измислица има един неоспорим факт. Превежда Библията на съвременен (към времето тогава,)БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. След което провежда просветителско дело заедно св Методи и с учениците си. И нашия празник трябва да е посветен на св Кирил и Методи и на Просветата. За писмеността нещата стоят така. Първо е ДРЕВНА БАЛКАНСКА ПИСМЕНОСТ (ПОНЕ НА ОКОЛО 7500 ГОДИНИ. ГЪРЦИТЕ ИДВАТ НА ЕВРОПА ПРЕДИ 3500 ГОДИНИ. СЛЕДВА КРИТСКИ ПИСМЕНОСТ(ЛИНЕАР А И ЛИНЕАР Б, СЛЕДВА ГЛАГОЛИЦА,СЛЕДВА КИРИЛИЦА. Затова измамата ден на славянската писменост е като освобождението 78.диаметрално противоположни лъжи на които всички заедно трябва да реагираме чрез просветление на истината. Иначе аз съм и за Кирилица и за Българина и за БългароКирилица. Но това да се реши когато сме свободни от лъжите. Иначе Папата демонстрира с голямото си влияние как стоят нещата.

 11. В минути за отдих предлагам на всички български граждани с изключение на фашисти, комунисти и русофили следната ВИКТОРИНА:

  1. Познайте на кого са тези думи. Вярно ли е това или е спекулация?
  „Готов съм да преразгледам, ако трябва и след срещата с Радев, и мораториума с лекарствата. Майка ми, Бог да я прости, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме, каквото имахме, за да я купуваме молекулата за борба с рака…“

  2. Познайте за кого се отнася това?
  „Дядо му по майчина линия умря от старост през 1970г Другият, по бащина линия през 1965г. Майка му беше партиен секретар.“

  3. Кой твърди и вярно ли е, че дядо му е бил николапетковист убит от комунистите на 09.09.1944г?

  4.Истина ли е, че?
  „ГЕРБ е второто име на БКП, това е четвърти резерв на БКП – военен, милиционерски, силов. Върхушката на ГЕРБ е все от деца на активни борци. ГЕРБ беше създаден с ясна цел – да се охраняват резултатите на българския преход”.

  За тия, които се затрудняват препоръчително е да използват посочените по-долу жокери, както следва:
  Д-р Тони Филипов, В. Киров от село Хераково, Стефан Северин и Иво Христов.

  Във Викторината участие с въпроси може да вземе всеки, естествено с изключение на посочените от мен по-горе групи.
  Победителите ще бъдат обявени едновременно с ПОБЕДАТА НА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ НА 27.05.2019Г.

 12. Здравейте г-н Инджев, ще бъда благодарен ако споделите с нас вашият прочит на първите политически стъпки от новоизбраният украински президент. Казват, че бил комик, но имам съмнения, че нашият Радев е по-голям комик от него в политиката.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.