Изплува потулена новина за бургаски хулигани, осъдени на 8 април в Бургас за побой над българи по русофилски подбуди

От статия в сайта на Свободна Европа, озаглавена “Упорита воля за нанасяне на побой”, научаваме, че в Бургас са осъдени побойниците, нападнали протестиращи срещу похода на руските “Нощни вълци” в България, започнал на 30 юни 2016 г. от града и завършил в София.  https://www.svobodnaevropa.bg/a/29953163.html

 

 

 

 

Авторът Борис Митов съобщава новината за решението на съда в Бургас от 8 април, добре обвита в мълчанието на медиите. И как няма да мълчат, когато те солидарно защитиха на практика “равнопоставеността” на побойниците с техните жертви с обобщенията си, че ставало дума за “бой между русофили и русофоби”, макар да беше видно от публикуваните видеоматериали в същите нашистки медии, че агресорите, повечето облечени в полувоенни униформи, нападат и бият двама протестиращи, ритайки групово на земята един от тях. Сега решението на съда просто потвърждава този факт с близо три годишна давност.

За същия този побой в Бургас следващата година лидерът на руските “Нощни вълци” Залдостанов ще похвали на пресконференция в Москва по повод следващия поход на руските моторизирани шовинисти в Европа тартора на българските аналогична глутница Денчо Златанов с думите, че неговите хора са показали на “бандеровците” в България, че руските гости трябва бъдат посрещани с уважение. 

“Свободна Европа” припомня хронологията на събитието, довело най-после до присъди над поощряваните от държавното бездействие хулигани в униформи, болни от униформеното преклонение пред руската агресивност. 

“30 юни 2016 г. Малка група от българи и украинци се събират на входа на Бургас откъм магистрала „Тракия“, за да протестират срещу посещението на близкия до Кремъл мотористки клуб „Нощните вълци“. Походът им, озаглавен „Славянски марш 2016“, тогава започва именно от морския град и стига до София.

Началото на посещението на „Нощните вълци“ в България е белязано от побой (в социалните мрежи има запис), нанесен на двама от протестиращите в Бургас от мъже в камуфлажни униформи. По-късно ще стане ясно, че част от тях са членове на свързаните паравоенни организации БНО „Шипка“ и Войнски съюз „Васил Левски“.

На 8 април тази година Бургаският окръжен съд окончателно осъжда Светлозар Минов, Стойчо Гергинчев и Атанас Михов на 2 години условно с 3 години изпитателен срок за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди на Иван Панчев и Иво Дошев. Наказанието на Михов обаче става ефективно заради предишна негова условна присъда за кражба, чийто изпитателен срок не е изтекъл.

Тримата подсъдими трябва да платят солидарно 9000 лв. обезщетение и 1500 лв. адвокатски разноски на по-тежко пострадалия Панчев. Той е конституиран и като частен обвинител по делото.

НА СНИМКАТА: Осъденият ефективно Атанас Михов миг преди да избие телефона от ръката на пострадалия Иво Дошев.

 

 

 

 

В решението на съдиите Георги Пепеляшев, Даниел Марков и Петя Георгиева се казва, че в случая е проявена „упорита воля за нанасяне на побой”. Посочва се, че „след първата поредица от удари с ръце и ритници в тялото“, потърпевшият Панчев успява да се измъкне и да избяга, „но е настигнат и отново подложен на физическо насилие от тримата подсъдими“.

“Защитата на политически позиции не оправдава демонстрацията на физическо надмощие”

Съдът не пропуска да отбележи, че пострадалите „значително са нагнетявали конфликта, държейки в ръце плакати с нецензурно съдържание“. Подчертава обаче, че „защитата на различни политически позиции не оправдава демонстрацията на чисто физическо надмощие над противника“.

На споменатите от съда плакати са изобразени сърп и чук и свастика със знак за равенство между тях, както и рисунка на ръка, показваща среден пръст, на чийто гръб пише: „Путин – терорист номер 1“. От мотивите към решението става ясно още, че конфликтът между двете групи започва с размяна на реплики за и против политиката на руския президент Владимир Путин. Другата засегната тема е „създаването на македонската нация“.

Тогава пострадалият Иван Панчев опитва да заснеме поддръжниците на „Нощните вълци“, но е изблъскан, а след това и съборен на земята с удари с ръце и крака по тялото и главата. Към тях се приближава другият пострадал – Иво Дошев, който също е нападнат.

„В следващия момент пострадалият Дошев бил повален на земята от подсъдимия Михов, който му нанесъл удари с ръце и крака по тялото и главата. Към него се присъединил и подсъдимият Стойчо Гергинчев, който допрял електрошокова палка в областта на шията на пострадалия Дошев, от страна на дясното му ухо, при която пострадалият усетил силна болка, която го разтресла. Поради намесата на други присъстващи лица, подсъдимият Михов преустановил побоя над пострадалия Дошев и нападнал падналия на земята пострадал Панчев, на който подсъдимият Минов продължавал да нанася удари с ръце и крака по главата и тялото“, описва Бургаският окръжен съд.

Побоят продължава и след като Дошев опитва да се отдалечи, но е застигнат от тримата подсъдими. Тогава другият пострадал се опитва да му се притече на помощ, но е ударен с ръка и електрошокова палка от Гергинчев.

“Несъмнено подбудите в случая надхвърлят мотива за лична саморазправа”

„Установено по безспорен начин е, че изпълнителното деяние по засягане на телесната неприкосновеност на двамата пострадали е осъществено именно на паркинг на бензиностанция OMV, в присъствието на множество граждани. Показвайки надмощие и употребявайки ненужно груба сила, при липсата на съпротива от пострадалите, подсъдимите са удовлетворили и желанието си, да отстранят пострадалите от мястото на конфликта, налагайки своята воля. Несъмнено подбудите в случая надхвърлят мотива за лична саморазправа. Същевременно не са израз на явно неуважение към цялото общество“, обобщават магистратите.

Противно на очакванията, походът на „Нощните вълци“ тогава се разминава без повече инциденти. Вероятно и заради големия брой полицаи, охраняващи пристигането им пред катедралния храм „Александър Невски“ в София.

Случаят в Бургас обаче става повод тогавашният вътрешен министър Румяна Бъчварова да заяви, че „МВР работи по всички такива групи, които нарушават обществения ред, имат особен тип поведение”, визирайки двете замесени паравоенни организации. Оттогава насам нито един представител на властта не коментира публично дейността на БНО „Шипка“ и Войнски съюз „Васил Левски“, въпреки че те дори провеждат тактически учения с оръжия, които сами промотират в социалните мрежи“.

22 мнения за “Изплува потулена новина за бургаски хулигани, осъдени на 8 април в Бургас за побой над българи по русофилски подбуди”

 1. Това е положението. Безродниците вилнеят по всички нива на обществото. Населението са е снишило, а родолюбците се пъчат и лигавят само по телевизиите /и блоговете/.

 2. руска смрад, как може да харесваш Левски и русия едновременно. Та не знаят ли тези заблудени плъхове, че русия ликвидира ЛЕВСКИ.

 3. Ако “свободните” български медии, имаха очи и можеха да се погледнат в огледалото, щяха да видят един мазен олигарх и пълзящите в краката му министри, прокурори и милиционери. Да, това са тяхните медии и те обслужват само Тях! На принципа “който плаща, той поръчва чалгата”.
  Присъдите са занижени и поощряват насилието срещу всеки, посмял да не обича руските “освободители” българин.
  Последния, също игнориран случай на насилие, случайно непреастнало в побой, е срещата на Иво Инджев с почитатели в Добрич.
  Снощи около 22часа, ТВ-ARTE в рубриката “Thema”, за немскоговорящите дъжави, излъчи ужасяващо предаване за корупцията в източноевропейските страни. Главен герой беше България, на чиято корумпирана съдебна система, шуро-баджанашко правителство и ЗАВИСИМИ медии беше отделено специално внимание. Имаше интересно интервю с Лозан Панов. На второ място по овладяване на медии и кражби на европейски пари беше орбанова Унгария. Обсъжда се спиране на парите за тези Всичко се занае и всичко се вижда, но

 4. …без съдействието на местните правителства и институции не е възможна бърза промяна на действителноста. Като мярка срещу престъпноста на държавно ниво, се обсъжда спиране на парите за тези страни.

 5. Само спиране на парите за нашите мутромилиционери може да помогне за справяне с тази напаст, но и самата Европа е дълбоко пропита от корупция и не си дава много зор да види действителността! За това положение спомагат и такива като Мария Неделчева Габриел, които всячески се стремят да покажат в розови краски (извинявам се за русизма) положението в БГ! Не напразно Б.Б. я постави за водач на листата на ГЕРБ за евроизборите! Само вижте това същество с какъв комсомолски плам, многословие и змийски чар се пени по всички медии!

 6. Погледнах клипчето (линка в края на статията) и видях, че пише “… анти-терористична…” нещо си там. Да оставим настрана, че тирето в случая е излишно…

  Интересно ми стана. Когато някой подготвя паравоенни части и ги използва срещу мирно население, как това може да мине за антитерористично действие? Значи, всеки българин, който демонстрира, че има нещо против политиката на Путин и на Русия (в България), е терорист и антитерористите от “Васил Левски” могат да го ступат, да го догонят (ако избяга) и да го допребият за всеки случай. Ако имаме група българи, които изразяват неодобрение – тогава вече става въпрос за терористична група и антитерористите от “Васил Левски” могат да ги ступат всичките, да догонят избягалите и да ги довършат, както са ги учили водещите експерти в областта. Добре, че са получили присъди, иначе въпросните антитерористи кой знае още колко народ щяха да “обезвредят”.

  Осъдените за хулиганство “анти-терористи” не изразявали явно неуважение към цялото общество. Ами да, точно така си е. Те изразяват явно неуважение към една много малка група хора в БГ, а не към цялото общество. Останалите, извън тази малка група хора, нямат нищо против някой да набие канчетата на досадните протестиращи. Да им за урок!!! Как така ще се пъчат на Путин и на вълците му??

  Нали са ни освобождавали!!!

  200000 загинали!!!

  Борбата срещу монархофашизма!!!

  Построиха ни ЦЯЛА държава с кремиковците и прочие!!!

  Ей, хора, от това няма излизане, така си мисля. Гледам – и тук с несекваща енергия се изявяват марксисти, ленинисти, сталинисти и всякакви слабоумни. И се опитват да се аргументират!!! А разни добронамерени и оптимистично настроени коментиращи ги обвиняват, че са тролчета или поне прагматични колаборационисти. Аз мисля, че не, не са тролчета и не, не взимат пари. Те са си точно такива, каквито се представят тук – малоумни, недоразвити, ограничени и тотално изостанали (поне на 1000000 страници) от съвременната цивилизация хорица, за които няма друг живот извън СССР; за които няма друга икономическа система извън плановата; за които няма благосъстояние извън грабежа. БГ е ПЪЛНА с хора, които ВЯРВАТ, че при соца е било по-добре, че СССР са го съсипали външните врагове, че САЩ са банда злодеи, че Китай е икономическа сила, че Европа е гнила, че … Всеки сам да си допълни списъка.

  Тези хора наистина не могат да понасят да им се говори, че:
  – Русия НЕ ни е освободила нито веднъж;
  – 200000 е подигравка с историята и подигравка с паметта на наистина загиналите;
  – монархофашизмът е пълна глупост, граничеща с лудост;
  – строителството на БГ и особено на кремиковците е най-гадната от всички заблуди, идващи от пропагандната машина на Кремъл.

  Зет ми има колега, който е инженер, занимава се с проектиране на помпи, а това (повярвайте ми) е много, много сложна дейност. И този колега-инженер ВЯРВА, че Земята е плоска! Зет ми отначало си мислел, че онзи се прави на интересен, че се бъзика с останалите или ги провокира да вземат отношение, за да им гледа сеира. Все пак е инженер, много е добър в математиката, физиката и няма начин да вярва в такова нещо… Обаче онзи наистина вярвал! И не само, че вярвал, ами МОЖЕЛ да го докаже!!!
  И така – доказателството. Първо трябва да се съгласим, че Слънцето, звездите и всичко над нас е … холивудски специален ефект (или нещо такова – тоест, не съществуват). После трябва да повярваме, че часовниците не измерват правилно времето, а се контролират от специален конспиративен център. И накрая трябва да повярваме, че краят на Земята се пази от снайперисти и затова никой още не го е виждал.
  След това всичко може да се докаже с обикновени математически методи.

  Горе-долу такива са аргументите на марксистите, ленинистите, сталинистите, планировчиците, сссристите и НРБистите. За мен всички те са изостаналисти. Може би трябва да сложа едно тире някъде в тази дума, че да ме разберат и самите те…

  Все пак трябва да проявим разбиране. Тези хора ИМАТ НУЖДА да си обяснят света, а са необратимо изостанали от съвремието. Не им е лесно. Както на шопа не му е било лесно, когато е застанал със зинала уста пред жирафа в зоопарка… и е обобщил “нема такова животно”. И те така – нема такава демокрация, нема такова благоденствие, нема такива общества… Маркс не го е предвидил, Ленин не го е тероризирал, Сталин не го е затворил и убил. Значи – не съществува.

  А в Америка защо бият негрите, г-н Инджев?

 7. Корупцията разбира се е вечна,по всяко време и място.Със затихваща сила и мощни изригвания.Но такава каквато е в момента в България,няма време и място за сравнение.Нагла груба посевместна и като за последно.Всеки властимащ граби безогледно.Подсигуряват се на Запад,в оня *по лошият живот*,Спрат ли кранчето от ЕС за броени дни сме в Евразия.Там бутането също ще е страшно.Русофилите и паравоенните ще ще раздават порциите.Затова не смеят да ги пипат.
  За сега надеждите за ми в Демократична България и хора като Лозан Панов.
  Имам позната – работи в американска фирма с 4000 лева заплата месечно.Пита ме за кого да гласува.Отговорих и да си помисли една от причините фирмата й да се изтегли от България е политическата обстановка и тогава нейната заплата в БГ или руска фирма ще е под 1000лв.Избирай? Ама пусто глупав народ.

 8. Статията както винаги де що излязло под клавиатурата на Иво е кат за учебник.
  Коментарите много силни а от този от 12,46 е украшение за БЛОГА НИ.
  Идат решителни избори. В такова мигове си мисля, че е достатъчно по някакъв чудодеен начин горното да стигне до всеки гласуващ и Моделът КОЙ заминава неотвратимо в киреча.
  Наивник от третата възраст.
  Честно, надявам се изключително в борбата за спасяване на Родината на триадата, ще я нарека така, тук поне могат да ме разберат, Магнитски, РИКО и Кьовеши. А за да имаме принос и ние, трябва на секундата да се спре “приятелският огън”. Всичките ни усилия трябва да бъдат насочени към убеждаване на колебаещи се. Включително и тези за които Земята е плоска. В момента сме длъжни да го приемем, да го кажа така, сал за една екзотична прищявка.
  Не мога да допусна, че сред коментаторите тук и редовните читатели, а те не са никак малко, да се намери и един в неделя който да пренебегне “артистично” Бюлетина номер 13.

 9. Не мога да повярвам, че “независимият” съд на Задунайский Милиционеристан е взел това решение. Да не би камуфлираните мишоци с рАЗИЯ в сърцата да са пердашили бургаски магистрати? Да им замирисало на бренекета, МПЛ-50 и майдан? Или пък на Кьовеши и Магнитски? Което и да е, респект за статията, Стопанино!

  Един off-topic, с позволение:

  https://www.faktor.bg/bg/articles/vesta-tv-rusiya-e-v-isteriya

  Украинската Vesta TV съобщава за истерията на рАЗИЯ от факта, че в Краматорск успешно са разработили и изпитали собствени танкови оръдия. С това се премахва изцяло руската зависимост. А поради санкциите и технологичното изоставане за самата рАЗИЯ подмяната на цев с изчерпен ресурс е огромен проблем. Засега го решават, като свалят цеви от съкратените по ДОВСЕ танкове отвъд Урал, но нямат решение за новите си “уникални, високотехнологични, безаналогови” и т.д., и т.п., модели.

 10. A путлерастчето, що мре за компанията на мото-мъжаги в кожени тужурки с капси – костя капейкин, направо си го проси. Южно изложение при бай Ставри ли ще е, или направо бренеке 12 кал., да видим:

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/29957075.html

  ЦИК се ослушва, понеже, видиш ли, клипът му е в социалните мрежи, не в “медия”. Е, вече е в няколко медии, освен в иво.бг. Да видим ще има ли санкции…

 11. Всичко това е чудесно. ББС си върши работата. Бие камбаната за Who is who е ХУЙЛО. Но да питам скапаняците от ПАСЕ дето заради сал един членски внос на раззия са готови да ги върнат обратно без да са изпълнили ни на йота условието заради което ги изгониха. Денонсиране на анексията на Крим. Поврага!
  https://www.svoboda.org/a/29956463.html

 12. И пак да си дойдем на думата. Има ли е секс (на екс) в ссср1 или да надникнем за малка справка в карикатурите на легендарният съвеЦкий журнал Крокодил. Издание на цк на кпсс.
  https://tanjand.livejournal.com/2745062.html

 13. Павле, ако си на линия И за тебе е.
  Вицът от типа “Златна решетка” се връща със страшна сила в ссср2.
  “Случайност. Не бих казал”. Да цитирам (с основание) одиозният първи кремльовски пропагандист дмитрий кисельов.
  https://diak-kuraev.livejournal.com/2439064.html

 14. Без да е по темата. Възможно ли е последните няколко скандала с герберите да са опит Борисов да продаде евроизборите на БСП за да си гарантира подходящо отношение на следващите президентски избори където заяви че ще се кандидатира още по времето когато представи Цачева за президент.

 15. Росен Плевнелиев: Има пъклен план – ако дойдат на власт БСП и Радев, ще обърнат геостратегически посоката на България

  Голямото зло се крие в опитите на Кремъл да дестабилизира, да подкопава ЕС

  https://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/intervyu/rosen-plevneliev-ima-paklen-plan-ako-doydat-na-vlast-bsp-i-radev-shte-obarnat-geostrategicheski-posokata-na-balgariya

 16. До Тодор!
  Темата борисов няма.Темата е масква.
  Решението БЮЛЕТИНА НОМЕР 13 -ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

 17. От този случай пак се видя ,че НРБ няма никакви “служби” , нито милиция , нито ОПГ-МВР, нито ОПГ-ДАНС, нито другите “финансови” агенТции и разузнаване ,като ОПГ-КОНПИ(р) ,ОПГ-НАП или пък ОПГ-цацаратурата…….
  И след като тях ги няма , или по-точно са зависими от чекистките служби на Путлер , то това пак прехвърли техните вменени отговорности и задължения към съда и съдиите, като тяхно допълнително натоварване и заетост!
  И след като “службите” в НРБ си си ги е “избрал” и НАЗНАЧИЛ калинковоКРАСНОкожият “вождь”-МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, то цялата отговорност за тяхната БЕЗполезност и БЕЗотговорност лежи ИЗЦЯЛО върху НЕГО!
  А точно след 3 дена са ЕВРОизборите , на които чрез МАСОВОТО гласуването можем да прекратим всичко това, като гласуваме за бъдеща обединена ЕВРОПА с бюлетина номер-13!

 18. @SMS (POSTED BY SMS | МАЙ 23, 2019, 10:46):
  Аз лично съм изключително разтревожен от възможността за осъществяване на масивна хакерска атака от руска страна на машините за гласуване в изборните секции с цел фалшифициране на резултатите. Особено след като е известно колко набързо и без особена проверка и сертифициране, а и обучение на СИК бяха монтирани.
  Може би най-разумното за тези решили да изберат №13 е да предпочетат гласуването с хартиена бюлетина???!
  Споделете мнения.

  Честит 24 май на г-н Инджев и всички съмишленици!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.