Борисов с шумна първа копка на гръцката граница за интерконектор, но тайно е закопал България с продължаване на зависимостта й от Газпром

В кратка информация на АФП за дълго отлаганата първа копка на интерконектора за доставка на природен газ през Гърция за България, на която присъстваха премиерите на България и на Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас на 22 май, се съдържат основните компоненти на параметрите на събитието, измерено в кубични метри и милиони евро ( отпуснати от ЕС за целта).

 

 

 

 

Отсъства обаче истината за реалността по отношение на обема на очакваните доставки за България през тази връзка като съотношение спрямо руския газ, който тихомълком е договорен междувременно по втората тръба на “Турски поток” от страна на българските власти и който все така ще държи България в реална зависимост за доставката на тази важна за българската икономика суровина от Русия.https://www.france24.com/en/20190522-bulgaria-greece-break-ground-long-delayed-gas-pipeline

“Малката празнина” в информацията на френската агенция се запълва с отровно ехидство в тона от руските медии. В статия на Александър Заполскис в руския сайт iarex.ru се лее сарказъм по адрес на България, която дълго маха с опашка ( пред западните си господари, както се подразбира), но на практика е клекнала пред Газпром, а гръцката връзка е само капка в морето на българската демонстрация на желание за разнообразяване на източниците си за снабдяване с газ. Платено от други, а не от България, както подигравателно набляга статията. 

БОЛГАРСКИЕ «БРАТУШКИ» И ДЕШЁВЫЙ РУССКИЙ ГАЗ

После пяти лет верчения «хвостом», Болгария все равно потянулась к «Южному потоку»

http://www.iarex.ru/articles/66679.html

София не афишира, че междувременно е подписала пътна карта за снабдяване с газ от руския гигант Газпром, иронизира авторът. По негови изчисления става дума за около 10-15 пъти по-големи количества руски газ, които България се надява да договори и да поучава от Газпром след 2020 г., когато ще спрат доставките по трасето от Украйна. На този фон приказките за  блокирането на руските доставки в Европа изглеждат откровено комично, отбелязва той.

За илюстрация на своята теза авторът се позовава на твърдението, че Италия, която би трябвало да поеме почти цялото натоварване на южния коридор за снабдяване с азербайджански газ към Европа по проекта ТАР, преминаващ през Гърция,  е запазила пълно мълчание около българско- гръцкото събитие. Защото е пренебрежимо дребно.

Политиката си е политика, но икономиката накрая побеждава, надсмива се Александър Заполскис над напъните на премиера Борисов да представи първата копка за бъдещия интерконектор на гръцката граница като голямо постижение на неговите усилия да постигне дълго отлаганата диверсификация в снабдяването на България с газ. 

Но най-интересното, с което българските русофили могат да се запознаят като строга и справедлива руска реакция, може да се прочете в коментарите под статията, препечатана в https://alex-leshy.livejournal.com/1361944.html

До един и без изключение руските коментатори правят исторически обобщения за неблагодарните българи и замерят с обидни квалификации България и нейния “подличък народец”. Теза, която отлично обслужва възторга на българската русофилщина от всичко руско на принципа “ шамар да е, от Русия да е”. 

26 мнения за “Борисов с шумна първа копка на гръцката граница за интерконектор, но тайно е закопал България с продължаване на зависимостта й от Газпром”

 1. Покойници са т.нар. руснаци и петокалонния им български слугинаж … А за покойници – или добро или нищо . Но тъй като няма какво добро – то тогава НИЩО . Амин !

 2. Към всички БЪЛГАРИ:

  ДА НИ Е ЧЕСТИТ ПРАЗНИКА НА БЪЛГАРСКИТЕ БУКВИ И БЪЛГАРСКИЯ ДУХ!

  ЗА БЪЛГАРИЯ С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

  УСПЕХ!

  ХО!

 3. Обърнете внимние коя фотография на паметник на двамата братя е ИЗБРАЛ в.”24 Часа” като илюстрация за статията си по случай Българския празник: двамата братя с вид на примитивни мужици на фона на руския двоен, пресечен в долната част кръст, (Бронзовият паметник на св. Кирил и Методий на площада в Коломна Скулптор: А. А. Рожников2007 г.) сякаш си нямаме най-прекрасният паметник на Кирил и Методий пред Народната библиотека, дело на скулптора Владимир Гиновски, чиято визия руснаците многократно копират и плагиатстват “творчески” без да си признават, разбира се!

  http://www.kmnc.bg/files/PDF/Pametnicite_na_Sv._Kiril_i_Metodii.pdf

  Малко известни факти и версии за създаването на “Върви народе възрождени”

  https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7469347

  Комунистите премахват от читанките цели куплети от “Върви, народе възродени”

  Разместват редове, забраняват споменаването в химна на Бог и апостолите

  https://www.faktor.bg/bg/articles/komunistite-premahvat-ot-chitankite-tseli-kupleti-ot-varvi-narode-vazrodeni

  Свещената простота да не докосва Светите братя!

  Няма славянска писменост, защото няма някакъв общ славянски народ с общ език, има българска писменост

  https://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/sveshtenata-prostota-da-ne-dokosva-svetite-bratya

 4. Първа копка и подписан договор. Докато нещо не е завършено е прах (медийна пропаганда). В тази връзка се сещам за първата копка за магистрала Струма. Няколко пъти Първа все преди избори. Тя (магистрала Струма) требваше да е готова за Летната Олимпиада в Гърция. Някой спомня ли си кога беше. Затова пък има магистрала Ниш Скопие Солун. И в скоро време помнете че другите Българи от Северна Македония ще им паднат туристическите визи за САЩ, както в момента е положението на Гърците.
  И последно. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ДУХОВНОСТ.
  Прави впечатление как нашите институции крият истината с аргумента това се е случило много отдавна и всеки си пише историята както иска,но ние ще празнуваме както русия иска и ще разпостраняваме руските лъжи.За това БЮЛЕТИНА 13. МАСОВО.

 5. Трябва да си много наивен за да търсиш партньорство с гърци, вместо с Русия и да се оправдаваш с някаква статия написано в никому неизвестен руски сайт, коментирана от няколко човека. Такива статии има във всички централни руски медии, със същите коментари и за по-убедително можеха да се цитират те. подобни статии обаче опровергават авторската позиция, че България е васална държава на Русия, точно обратното, официалната Руска позиция винаги е била, че България е злостен враг на Русия и може да четете с месеци руски документи и статии и никъде няма да попаднете и на ред, където да се разчита на някоя партия или организация в България да представлява руските интереси.

 6. Приветствие на посолството на Украйна към България:

  Словото е любов. Честит празник!

  “Първото писмено Слово в Киевска Рус – Украйна е българско. Кирилицата е дошла при нас с богослужебни книги на старобългарски след официалното приемане на християнството през 988 г. Над 250 млн. по света използват кирилицата като наионална азбука

  https://terminal3.bg/slovoto-e-ljubov-chestit-praznik/

 7. Отдавна писах .че така ще стане.В момента ,в който дадохме съгласие да строим Турски поток на наша територия за наД 1 милиард евро,ние се закопахме.А поръчката на газ върви с тръбата.Огромните количества ,които сме заявили са по системата *заявяваш – плащаш ,нима значение дали я получаваш или искаш да я откажеш.*Сърбите и унгарците заявили ли са количества и на какви цени?Какви са транзитните такси? Кога ще се изплати съоръжението или тези кол.газ можем да си боцнем на капелината.След строежа на Турски поток ,газовата връзка с Гърция няма никакво значение защото количествата са пренебрежимо ниски.
  Излъгаха ни жестоко руснаците.Оставаме руски роби во веки веков.

 8. Колко далновиден се оказа Ципрас.Той не се върза с Турски поток за да има свободата да избира.За това сега в Гърция намаляват ДДС на хранителни и други стоки с над 50 %
  Ципрас се оказа държавник,а не като нашите мафиот.А ние подсмърчаме и гледаме кражбите на властта.А те определят политиката у нас.

 9. Пак пиша.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ДУХОВНОСТ. Отвсякъде се лее празник на буквите,празник на славянската писменост и тъй нататък руски ЛЪЖИ . НАРОДЕЕ!! ПИСМЕНОСТ И БУКВИ СА НАЙ-ДРЕВНИ БЪЛГАРСКИТЕ НА ОКОЛО 7500. А БЛАГОДАРЕНИЕ НА СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИ, ДУХОВНОСТТА И ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ СА СЕ РАЗПОСТРАНИЛИ МАСОВО ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ. ТЯХНОТО ВЕЛИКО ДЕЛО СЕ СЪСТОИ
  1.ПЕЧЕЛЯТ ДИСПУТ НА ВСЕЛЕНСКИ ХРИСТИЯНСКИ СЪБОР ВЪВ ВАТИКАНА ЧЕ БИБЛИЯТА МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЕЖДА И ПРОПОВЯДВА НА ВСИЧКИ ЗЕМНИ ЕЗИЦИ.
  2.ПРЕВЕЖДАТ БИБЛИЯТА НА СЪВРЕМЕНЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК .
  3.Изберете ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ С БЮЛЕТИНА 13 че както върви може да празнуваме ден на съветската конституция. Ако някой не знае мога да припомня кога не се е празнувал 24 май,а ден на съветската конституция.

 10. Бацето през живота си не е хващал права лопата. Какъв бедняк е бил, не знам, сигурно не са имали пари за права лопата… Като го гледам на снимката, тая лопата му е като кубчето на Рубик – няма представа какво да прави с нея.

  Обаче, нали днес е празник на … страх ме е да кажа на какво е празник, че да не излъжа, обаче Румбата такава реч е дръпнал, че чак и на него му е станало неудобно, сигурно. То не са славянски писмености, то не е просветен прогрес, то не са линкове към Отче наш… Щит, разбираш ли, е писмеността за нас!!! В оригиналния текст на речта (на руски) е било “сърп и чук”, но Румбата е пейтриът и го е заменил с “щит” – по натовско звучи, нали. И по време на робството, да, да, на робството, пак сме се спасили, щото сме били знаели буквите, така да се каже, и щото сме заложили на духовността, мамка му и прасе.
  Тук вече не издържам, защото съм от Пловдив, и … дръж ми дъвката!
  —–
  —–
  И да скиваш, майна – глобализацията всяка година затривала няколко езика и покрай това, няколко култури. Тва, майна, глобализация е типичен джендър, трети, четвърти и девети пол едновременно. Да го възираме, че си е..ло майката с тая глобализация.

  В същото време едно, майна, от Америка, Мъск Някойси, изстрелял частна ракета с 60 спътника за глобален интернет. Глобален!!! А ве, ей, п…ка майна, ти руски не разбираш ли, ве?! Ти ли си най-голямото тарикатче, ве, че ще пускаш спътници… Да не ти е бащиния Космоса, ве!? Ние с нашите славянски брата кога сме фърчали из Космоса, ти си бил в на баща ти…

  Интернет! Говеда са това американците, говеда! Бият негрите и тва си е! С нищо не могат да ни баламосат, ние си знаем кои ще победят в третата велика отечествена. И тогава ще видят те една кока-кола…

  Да не се отплесваме.

  И така, държавната глава на бг казала още, че сме народ, който е приел (тук ще цитирам, за да не остане някой с впечатлението, че аз съм го казал това) “просветата, културата и писмеността за висша ценност”. Край на цитата.

  Толкова сме просветени, културни и грамотни, че чак къртим дъното на класациите по всички показатели в Европа. Скоро ще задълбаем и в световните класации! Стой, та гледай!

  С такива първокопачи и държавни глави всичките последни места ще ги стигнем много по-бързо от всяка друга страна по света. Няма кой да ни спре!!!

 11. Съжалявам, но съм малко нещо ядосан…

  Вчера бях в консулската служба на Република България в … няма да казвам в кой много голям европейдски град, за да не засегна хората, работещи там. Тези хора, противно на очакванията на повечето читатели в този блог, са абсолютно достойни за орден “Стара планина” или друг, подобен. 99% от посетителите са българи, като има и няколко другостранци, сключили брак с български гражданин. От българите поне 90 % са … НЕГРАМОТНИ!!! Един служител, шапка му свалям, постоянно помага на тези наши сънародници да си попълнят документите, обяснява им как да си препишат имената от личните документи в съответната декларация или нещо друго, показва им кое е кирилица, кое е латиница… Стоях три часа (по моя вина така се случи, а не, че не са си свършили работата и са ме забавили) и ми се плачеше по едно време. Защото във въпросните декларации или друго има графи “имената се изписват на кирилица” и “имената се изписват на латиница” и българите, все млади момчета и момичета, усмихнати и облечени прилично, с малки деца … та нашите сънародници не знаеха как да си попълнят бланките.
  Взех да помагам и аз, защото просто трябваше да чакам и имах възможност. Едно момче и съпругата му, не повече от 25 годишни, с едно моченце на около 6-7, трябваше да попълнят декларация, че детето им може да напусне страната (бг) с баба си. Значи те се прибират с малкия, после се връщат обратно, а бабата ще дойде с детето по-късно, вероятно към края на ваканцията. Малкият четеше на таблета си!!! А родителите не могат да си попълнят декларациите. Държавната глава ще ми разправя, че сме приели ?!
  Българите, които видях, почти не говорят български, защото са отдавна там и говорят по между си техния си диалект – турски, цигански или някакъв трънски, жабокрътски или подобен някакъв. Няма с кого да говорят български, а за писане … май никога не са можели да пишат на български. Или изобщо на някакъв език. Такива са българите, които тръгват от бг и прославят този древен народ, приел просветата, културата и писмеността за висша ценност.

  И на няколко месеца или годинини ни сервират някакво проучване, споредо което сме или най-умните, или на второ място.

  И ги къртим по олимпиадите по математика!!!

  Между другото, дъщера ми участва на олимпиада по математика тук, където живея. И това го разбрах, когато каза, че “този уикенд трябва да ходя на олимпиада по математика в …”. Не спечели. Но едно момче от нейното училище спечели първо място. И това е!!! Няма еуфория, няма истерия, няма “ние сме най-умните”. Училището си е същото, като преди, нито е МеГе, нито се влиза с връзки. То тук няма и връзки…

  На днешния ден мен ме е срам. Че съм от бг, че трябва да помагам на съгражданите си да си попълнят декларациите, че трябва да обяснявам на образовани (в бг) хора елементарни неща, че в бг се шири простащина, че джендъри и еднополови бракове стряскат просветения българин…

  Има някъде в сърцето ми една БЪлгария, която много обичам, но реално тя не съществува.

  —-

  А държавнатаглава казала също, че буквичките наши били ДОСТОЯНИЕ и на други народи…

  И пиша “достояние” в гугълта, и ми излиза на първо място следното:

  ДОСТОЯ́НИЕ
  Средний род КНИЖНОЕ
  1. То, что безраздельно принадлежит кому-н.
  2. Имущество, собственность.
  “Общественное д.”

  Глупости.

 12. Аха, намериха смокинов лист за Южния и няма как някой да ги критикува за липса на диверсификация !

  Тия 15,7 млрд.куб.м. са вече на път към Австрия през Дунавската равнина >

  +При этом, не особо афишируя, София еще и подписала “дорожную карту” с “Газпромом”, предполагающую получение из России 15,7 млрд кубометров газа в год. Это почти полная загрузка второй ветки “Турецкого потока”+

 13. Честит празник на БЪЛГАРСКАТА азбука, духовност, наука и култура!

  Таваришч александър заполскис, колкото и да се пъне над кремльовската поръчка, казва нещо вярно – икономиката винаги надцаква политиката. Истината за всички патоци е много простичка и крайно неприятна за русорастите. Гърция и Италия вече не се интересуват от руски газ и никакви “патоци” не са им изтрябвали! Италия е новия газов гигант в Европа и се готви до 3-4 години да ИЗНАСЯ 3 пъти повече от тоя паток! Само 2-те находища на ЕNI в Египет и Кипър може да захранят цяла Европа за 20-30 г., а частично за до 90 г! Гърция също вече подписа с Кипър и Израел за директен тръбопровод през Гърция за Европа, а сондажите (вкл. на нейна територия) тепърва се разрастват и находищата само ще се увеличават!

  Ако иска паток през РъБъ, ботоксът ще трябва много мило да се помоли. Щото трасе през Сев.Гърция ще е 15-25 пъти по-скъпо заради терена – само чукари с блата между тях. Добавете и “откатите”, по бълхаро-рАЗИЯтската традиция. Сиреч, за “батя” България вече е ЕДИНСТВЕН вариант, колкото и да се прави на велик!

  Вулгарните мужишки коментари под статията само потвърждават, че “каммунизмът” не е сАвеЦка власт плюс електрификация, както лъже каторжникът улянов-бланк, а тъп матрял, гьонсуратлък и невежество – изобилни в “матушката” им.

  На Стопанина респект!

 14. по всички медии върви лъжата за ,,славянската писменост,,някак си да присламчат и руснаците,то бива национално предателство,ама на такова ниво…

 15. Др. иванов полетя в защита на кремълския слугинажен многокрилен гардероб (без запетаи) и написа: “…официалната Руска позиция винаги е била, че България е злостен враг на Русия”. Нема време да разбере, че е обвинил посланика на официалната руска позиция в лъжа:

  А. Макаров (7.02.2019): „Що се отнася до отношението на руския президент Владимир Путин към българския народ, то е най-добро и като представител на президента и страната си в България, мога да ви кажа искрено, че ние много обичаме България и българския народ”.

  Др. иванов, ама уж координирате с пасоля, па гачи оплескахте мушамата!

 16. Към SMS МАЙ 24, 2019, 12:00

  Понеже спомена напречницата на кръста и тормозещата ни архитектурна вандалщина под руски диктат. Не помня дали споделих събраните публикации, описващи руската архитектурна колонизация в 21 век. В същата парадигма сме, виж какво се случва с белоруските храмове: https://is.gd/JmRPLP

 17. За книгите на тиквите, радев, нинова, борисов. Еднокнижният не е Еднокнижен щото е чел само една книга. Той е Еднокнижен, понеже доказа, че четенето на само една книга носи огромна полза (банкови сметки, услади в живота, нанизи от мандати, пътувания, пошляпвания и мляскания).

  Аргумент в полза на тиквите: Еcco, voilà, Умберто Еко и той се опита в края на живота си да работи с боковия аргумент. Оди, оди, начетената глава (да не се бърка с начетена с 1 книга тиква) из коридори с книги… и пак до Едната книга: https://www.youtube.com/watch?v=UoEuvgT1wBs

 18. Everyone else 🙂

  У нас положението е същото като в Белорус, с тази разлика, че “реставрациите” на нашите храмове се правят с европейски пари! Каква азиатска наглост!
  Всеки “реставриран” или новопостроен български храм следва каноните на кичозно позлатената азиатско луковична естетика и е запълнен с руска утвар, двуглави мутанти по килимите и полилеите, руски кръстове дори по кошчетата за боклук, руски драсканици по стените и жития на руски светци. Окрадоха безценните ни средновековни български икони и църковни книги и ги замениха с руски фалшификати, сдэлани в Китай, че са най-евтини.
  Порусначеното пловдивско леке с ролексите облепи (с китайски тапети с изрисувани руски светци по тях) столетните български храмове в митрополията си и никой не му търси отговорност, нито държавните институции, нито църковните, които би трябвало за подобно светотатство да го отлъчат от БПЦ и да ходи “на майничката си” в Мацква.
  Под ръководството на продажния лъжеисторик Божидар Димитров, пак с европейски пари, бяха сменени кръстовете от купола на най-големия бургаски храм Св.Св.”Кирил и Методий” с руски кръстове, под предлог, че се нуждаели от реставрация!
  Виждаш как нагло, пред очите ни, съсипаха автентичният, стилен вид на българския храм “Свети Стефан” в Истанбул с кичозното позлатяване на купола и всички фасадни кулички, а българските кръстове бяха подменени с руски. Желязната ни църква вече не прилича на български храм!
  Нашите тв репортери винаги с подмазваческа гордост подчертават, че “Свети Стефан” винаги бил пълен с много руснаци! Очевидно е, че след успешната хибридна операция “реставрация”, евроазиатците готвят тайната му приватизация и бързат, бързат, докато още са на власт Неграмотникът и оня Ал Бънди със зелените чорапи, които са ни натресли точно за такива мръсни дейности!

 19. K.Ганев, шапо и от мен! Вдигнахте “летвата” в коментарната част на ivo.bg.

 20. Проруска пропаганда излъга, че Асамблея на Евразия е имала срещи с патриарха, БАН и Външно

  “…От цялата евразийска програма единствено се потвърди, че повечето от срещите бяха пропагандно насочени към предизборното рекламиране на една политическа сила. От президентството също мълчат дали седмицата е с личната подкрепа на президента на републиката.”

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/proruska-propaganda-izlaga-che-asambleya-na-evraziya-e-imal-sreshti-s-patriarha-ban-i-vanshno

 21. Ето как руските примати -крадци на история, култура и територии посягат и към духовното “водачество”:

  С помпозни мероприятия от “метрополията” се насажда манипулативна лъжа, че Мацква – държавата майка, “ЦЕНТЪР” на духовността, православието и славянството, е снисходила да покани на “своя” празник безпросветните си колонии.

  Български хор пя ‘Върви, народе възродени’ в Москва по случай 24 май (видео)
  Сигурно пак трябва да сме благодарни за щедрия жест!

  https://offnews.bg/kultura/balgarski-hor-pia-varvi-narode-vazrodeni-v-moskva-po-sluchaj-24-maj-703958.html

 22. Едва ли в целият путлеристки рай(Х) има и една телевизия,един вестник или друга медия в която да има поне една частица истина за “дешевият газ” за “братушките” от чекистката колония НРБ?!!?!?!?
  Защото, първо – ВТЕЧНЕНИЯТ шистов и природен газ вече е на цена с поне 20-30 процента но-НИСКА от “дешевият” путлеристки газ.
  20-30 ПРОЦЕНТА – НАДОЛУ!!!!!!!
  второ – освен че путлеристкият газ НЕ е евтин , НАЙ-ВАЖНОТО е ,че Путлер продава на НАЙ-ВИСОКА цена руският газ за колонията си НРБ!!! НАЙ-ВИСОКА в целият ЕС!
  трето – България НИКОГА не е обявявала война на руската империя или ссср. Но е ВЯРНО ОБРАТНОТО – руската империя обявява война на царство България през Първата световна война. Оссен това Сталин и ссср обявяват КОЛОНИАЛНА война срещу България през септември 1944г, и ОКУПИРАН НРБ!
  ОКУПИРАТ!
  Ето това е ИСТИНАТА и за “дешевият газ” и за войните на руско-болшевишкиЯТ ИМПЕРИАЛИЗЪМ срещу България през 20 век!!!
  Защото същите тъпизми повтаря, сега, и днешният путлеристки ВАСАЛь – МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, който казва че България е обявила война на Сталин през 1944г.!!!
  П.П. Колкото до коментарите във ватнишкият сайт, то там са само пенсионирани фатмаци от сАвеЦката армия,и от тях не може да се очаква НИЩО друго освен тъпа и примитивна съветска и путлеристка пропагадность…..
  И накрая и аз да допълня написаното от AЭРОФЛОТ, за досега откритите ОГРОМНИ газови находища в Кипър ,Израел и Египет ,като пповторя ,че днес цената на ВТЕЧНЕНИЯТ природен газ ,предлаган от САЩ и Катар е с 20-30 процента по-ЕВТИН от руският газ.
  Освен това скоро и Румъния ще има възмошности да изнася газ, а освен това и на българска територия има достатъчно газ от шистови и черноморски находища, но МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА въведе мораториум дори за търсенето на такива находища, защот явно е получил няколко милиарда ПОРЦИОНен “откат” от своят сюзерен Путлер ,за да му построи БЕЗплатен газопровод от Турция до Сърбия, който струва над 10 милиарда и НИКОГА НЯМА да се изплати, НИКОГА!
  Същото се отнася и за ПОРЦИИТЕ за беленският гьоль, но там ЗАГУБИТЕ за колонията НРБ ще са над 10(ДЕСЕТ!) ПЪТИ ПОВЕЧЕ……
  Същото важи и за МОНОполният Лукойл…….
  Ватнишките пенсионирани фатмаци , даже не предполагат “благодарение” на техният “дешев газ”, НРБ има ОГРОМНО отрицателно “търговско салдо” с путлеристкият рай(Х), за над 10 миларда , ВСЯКА година. Което МНОГОкратно НАМЛЯВА “конкурентноспособността” на НРБ , и това е ОСНОВНАТА причина за ИЗОСТАВАНЕТО на НРБ във ВСИЧКИ класации ,спрямо другите държави в ЕС и в Европа…..
  И съвсем накрая само добавям ,че сред коментаторите в този ватнишки сайт има и една хибридна ЛЪЖА от един хибриден коментатор ,който вероятно е от платената пета колона на РУБЛОфилите в НРБ.
  Той е написал ,че Южен поток е прекратен от НРБ през 2014г. , но това НЕ е истината, този РУБЛОфил лъже! Защото Южен поток го спря неговият сводник Путлер от Турция, защото заради санкциите за Крим цената на заемите за Южен поток са повишиха МНОГО и това принуди италианците да се откажат от Южен поток в края на 2014г.. Което принуди Путлер да спре Южен поток и даже го “прекръсти” на Турски поток……

 23. Както преди 25 години ветрогенераторите и соларните елементи у нас бяха екзотика,а сега в световен мащаб са фактор/погледнете Дания/,така след 15-20 гадини газта ще е екзотика и прескъпо задоволяване на енергиините потребности.Инвестиране сега в подобни проекти е закопаване на финансови ресурси.Обаче кой да им търси сметка след 10 години?Масларова плати по 2850 лв/кв.м.за ремонт на санаториум,няма възмездие,оправдана е.Хванаха го Кирил Добрев с 200000 ДМ,няма чл.250 от НК,за повече от 5 долара се носеше наказателна отговорност и глоба в петорен размер.Сега раздава акъл по телевизиите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.