Пактът за ненападение ( по съществените теми ) ще съхрани статуквото у нас и след евроизборите

Предизборната кампания премина като лятна буря през май и май няма да доведе до никакви опустошения, каквито вкупом пророкуваха дежурните по телевизионен екран “мъдреци”. Тъкмо напротив. Задава се затвърждаване на статуквото. Който и да поведе хорото на българщинАта у центъро на Брюксел, все ще е добре дошъл за това промосковско статукво, което селектира в настоящия паноптикум в българската политика само харесвани от руския неоколониализъм партии. Без изключение дали се правят на опозиция или са на власт.

Илюстрация на това постоянство стана поредното посещение на “падналия” ( по рейтинг) ангел на русофилщината Сидеров, който в последния миг на кампания отново заведе делегация на поклонение в Москва. Ама бил много малък, за да го ползваме като единица мярка и общ аршин. Така да бъде, обаче още по-малките се учат от неговата преданост и също искат да се намърдат във властта, пътят към която той им сочи като прословутата статуя на Ленин с десница, устремена към 11 часа на циферблата  ( часът, в който по съветско време отваряха магазините за алкохол).

Пак в последния момент от небитието изплува лицето ( на ДПС ) Делян Пеевски. Показаха ни го на снимка с избиратели в България, където очевидно е кацнал на път за Дубай, за да с озове в Брюксел ( този път, за разлика от миналия, когато се отказа да работи там въпреки изборната си победа на изборите за евродепутат). Досега не ни удостояваше и с поздравителна телеграма от борда на самолета, но ето, че сме възнаградени за нашето ( овчедушно) търпение. Триумфира по подобие на завърналите се на власт другари и другарки чрез избори в началото на 90-те години на миналия век, които издигнаха лозунга “пак сме тук”. 

Един друг доста по-малък, но щедър кандидат за кремълски фаворит в българската политика избра вместо да влиза в ботушите на Сидеров на път към Москва да си поръча в София нейната френска любов Марин льо Пен. 

Но най-много се отличи в това догонващо батковците си състезание  дребосъкът от Варна Костадинов, прославил се виртуално като героя на Гогол Костя Копейкин, деградирал до просяк мошеник и престъпник  руски офицер.

В напъните си да изпъкне в тази вътрешновидова борба за вниманието на Путин той получи висши поощрение от руското посолство, което му публикува в сайта си злобни нападки срещу българските “олигофрени”- чест, каквато досега не беше оказвана на никой друг нашистки националист, кланящ се на чуждата руска нация. Макар по този начин да беше посочен като уникат на българомразието, подкрепяно от Москва, това не го изведе на радарите до ръба на социологическата грешка от 1 процент следовници, които да му гласуват на тези избори. 

В резултат на това Копейкин озверя и премина още един рубиклон с публикуването на невиждано дори и нас провокативен видео клип. Чрез него той обещава разстрел на журналисти и политици. А едно негово партийно копие разпространи в мрежата и снимка на обесени на улични лампи врагове като обещание за това какво се очаква да свърши партия “Възраждане” под ръководството на Копейкин. Стига да се докопа до властта. 

 

 

 

 

Ами Борисов? Къде е той в тази картинка? Как къде, навсякъде беше в ролята си на премиер, който уж бил отделна фигура от тази на партийния вожд. Явление, достойно за шистофренията му, когато забрани в угода на Газпром да знаем дали България разполага със залежи ( от шистов) газ. Сега, 6 години по-късно, се бие в гърдите, че вече ще можем да внасяме алтернативно на руския газ през Гърция и …шистов газ ( доколкото интерконектора с Гърция би създал такава възможност след 2020 г.).

Денонощно го показваха по телевизора. И го похвалиха  другарите му от “Атака”. Ето цитат от възторжен отзив за неговия светъл пример от регионален вожд на “Атака”.

Най-голямата кампания направи Бойко Борисов през последните две седмици. Кампанията му беше с откриване на нови мощности, промишлени предприятия. Бойко Борисов направи най-добрата кампания на ГЕРБ в отсъствието на досегашния шеф на партийния щаб Цветан Цветанов. Борисов успешно го замени. Той направи кампанията по линията на държавата.

“Тази негова позитивна кампания ще надделее и това ще помогне ГЕРБ да бъде първа политическа сила. Така мисля…

Очаквайте бомбастични разкрития за политиката в Перник, България и патриотите след изборите от Румен Ваташки пред zaPernik.com веднага след евроизборите. https://zapernik.com/2019/05/23/73653/

 

Дано тези “бомбастични” разкрития да не се като горното откриване на топлата вода за топлата връзка между съуправляващите атакисти и техният Бойко. Самият той пък похвали в интервю устремените към подновяване на мандатите в Европейския парламент кандидати на ВМРО Ангел Джамбазки и на БСП Сергей Станишев. За Джамбазки не уточни с какво точно му е на сърце, но е достатъчно да с признае, че се имат. За Станишев уточни, че ще бъде най-важният българин в Брюксел след изборите ( като шеф на социалистическата фракция в парламента). А за Борисов е важен всеки, който може да му е от полза, без разлика в пол( литикат)а му.  

Да обобщя за краткост:

“Атака” се възхищава на Борисов и  отива в Москва да сподели възторга си от стълба на петата й колона. Той пък аплодира русофилстващите Джамбазки и Станишев, с когото който е в единен фронт срещу Нинова, работеща за поредна изборна победа на Борисов със своята неадекватност. 

Въпреки истериите на някои дребосъци, заплашващи с разстрели и бесилки, поощрявана безочливо от затворените очи на институциите и на т.н. големи медии, в българската също толкова “голяма” политика цари ако не пълен мир, то негласен пакт за ненападение. От рода на онзи между германските нацисти и болшевишките им събратя по тоталитаризъм от 1939 г., известен като “Молотов-Рибентроп”. Не се нападат по същество, а само се замерят с мазилка от олющената фасада на корупцията си, без да засягат фундаменталните въпроси за руските и корени.

Няма опасност от нестабилност. Стабилно са се окопали и ще празнуват утре на 26 май заедно победата на статуквото над наивниците.

За любопитните, които пак ще питат защо Брюксел го подкрепя, препращам въпроса към резултата от изборите в Холандия. Там спечели Партията на труда. Победителят Тимерманс ще донесе на своята партия ПЕС в Брюксел 5 мандата. А Борисов ще подкрепи ЕНП поне с 6 места. Ето по тази причина там го любят (почти) искрено.

На това му се казва европейска сделка с онези, които в България са сделани по светски модел, но се пишат за европейци. Поне докато могат да се подписват като получателите на чекове – явни от Брюксел и тайни от Москва.

Не са отишли напразно тук годините на възторг от югославския комунизъм. Учениците на другаря Тито по използвачество на ресурси от Запада и Изток явно са усвоени от онези у нас, които на времето слушаха “сръбско”  и възклицаваха роболюбиво: “ово е стандарт”!

15 мнения за “Пактът за ненападение ( по съществените теми ) ще съхрани статуквото у нас и след евроизборите”

 1. Иво, голям “спестовник” си! Икономиса си писането вдругиден. Избирателят на “пак от същото” нищо не може да го извади от “динамичното” статукво на стабилността. Е, че няма по-голяма стабилност от мъртвилото на гробищата, но чак да придиряме дотам. Кремльовци, лъвове, титани, отдавна студят “советское игристое” Победа будеть за ими.
  Колкото до НАШИТЕ ХОРА, Иван Костов в последното си интервю го закова от мъдро, по-мъдро, най-мъдро. Цитирам по памет, смисълът запазен 1:1.
  “Много са важни тези избори за демократичните избиратели. Дали ще излъчи евродепутат или не основното е, да излезе на нов хоризонт и да не позволи повече да бъде разцепвана. За това е важно мобилизацията на привържениците на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ които винаги са били критични, придирчиви и не са “лесен” електорат.”

 2. Мъж влиза в заведение а зад плота стои барман-робот. Роботът пита, вашето IQ, моля.
  -150!
  Барманът сипва 16 годишно припечено шотландско уиски и отваря приказка за глобалното затопляне, нанотехнологиите, квантовата механика и т.н.
  Посетителят се впечатлил и на другият ден пак на линия. Този път на въпроса за айкю-то заковал средняшкото 80. Тръгва напоителен лаф на биричка за булки, пиячка, белот и футбол. Сърце на място за Баце-тата.
  Ден трети. Същото място, същите участници и само айкю-то свеведено до миниума-30.
  Роботът не си губи времето. Сипва двойно припечена карнобатска ракия и кара по същество: А утре, на изборите, пак за ГЕРБ, нъл тъй.

 3. На пръв поглед не е по темате, но е във връзка с току що отминалия светъл празник.
  https://kafeneto.wordpress.com/2019/05/24/%D1%82%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B3-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-24-%D0%BC%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B0/

  Не разбрах точно по коя телевизя на 21 май е излъчен запис на концерта “Любими руски песни”, състоял се на 8 май в НДК – Руслан Мъйнов с оркестър и хор на Пловдивската опера с диригент Левон Манукян. Безспорно – грандиозен концерт. Само ще кажа, че талантливото безарабско българче Руслан Мъйнов ще се окаже руска лимонка, страхотен агент за влияние.

 4. Нали съм се самоназначил за спортен дописник в БЛОГА НИ, току що любимите блядове на родният дебилитет-петоколонци и полезни идиоти го издуха на световното по хокей на лед в Словакия за мъже. С малко но от сърце сал с 1:0 и тое напълно достатъчно храбрите фини които отстояха независимостта си в т.н. зимна война 1939-40г. пратиха прехвалените звезди на ватниците, някои като говедото овечкин от прословутия “Team putin” в битка за пиринча. Да им е сладко.

 5. Извън темата – днес AFP съобщава, че Международният трибунал по морско право в Хамбург окончателно се е произнесъл по бандитското отвличане в международни води на 24-та украински моряци от миналия ноември. Вердиктът е – мaЦква незабавно да освободи моряците и да върне на Украйна задържаните плавателни съдове:

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/mezhdunarodniyat-tribunal-po-morsko-pravo-poiska-ot-moskva-da-osvobodi-nezabavno-plenenite-24-ma-ukrainski-moryatsi

  Ех, мъка павианска, еx, баярищник наш радной!

  @ GEORGI NIKOLOV
  Вицът е истинска отрова от хумор, горчива истина и безнадеждност:)

 6. Към GEORGI NIKOLOV

  Цитираното от вас е достатъчно точно.
  Който иска може да прочете интервюто в Фейсбук на страницата на Веселин Тосков.
  В САЩ българите ще могат да гласуват само в градовете: Ню Йорк, Вашингтон, Чикаго и Лос Анджелис. Докато е на власт това комунистическо-рубладжийско котило няма да се допусне българите в чужбина да упражнят реално правото си на глас чрез интернет. Опасно е.

 7. Статуквото си е статукво , но и изборите са си избори! За това , утре , масово , пред урните със бюлетина номер – 13!
  И най-точно е да се каже , че няма статукво , а само купени “избори”!
  Продажните “социолози” пак дават едни и същи проценти за милиционерската шайка ГЕРБ, както и преди месец , когато още си нямаше ОГРОМНИТЕ апартаметни и виладжийски скандали.
  За паразитната шайка ЦИК няма смисъл и да говорим , те трябваше да въведат електронното и машинно гласуване още преди 10(ДЕСЕТ!!!) години, но както се вижда няма да ги въведат и през следващите 10 години!!!
  И на тези “избори” МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и цвъкиУМНОТО ще прехвърлят по няколко процента от купеният вот и “мъртвите души”, към сегашните си пУтлериотски патерици – МВРО и жамбаски , и към “патриотите” на маГАрешки.
  За това , поне, нека ВСИЧКИ превозвачи, транспортни, логистични и спедиторски фирми ТРЯБВА да определят дали да подкрепят МВРО и жамбаски с 2-3 процента, и така да удвоят гласовете за тях,и да вкарат жамбаски отново в ЕВРОпарламента , където да продължи да взема милиони ,като евродУпетат!!!
  Но всички ПРЕВОЗВАЧИ трябва да знаят , че жамбаски и МВРО ги излъгаха НАЙ-цинично, като ги залъгват с хибридните си манипулации за плана Макрон, а в същото време те гласуваха за “толсистемата” , която ще открадне над 1 милиард годишно от приходите на всички транспортни фирми в НРБ.
  Така че нека превозвачите решат дали да подкрепят жамбаски и МВРО , които заедно с ГЕРБ ще им вземат 1 милиард от годишните приходи!!!!!!

 8. Не е по темата.
  Още веднъж за най-големият военен разгром в историята на човечеството. През лятото на 1941г. на Източният фронт от над 4-милионната кадрова РККА оцеляват до 9 май 1945 год. само 3%. Има много интересни успоредици с полската и френската кампании на Вермахта.
  https://sapojnik.livejournal.com/2939145.html

 9. Мостът тръгна, леваци качвайте се.
  И в последната диктатура в Европа-Белорусия и на “добрият чичка” ленин започнаха да бутурясват паметниците.
  И нито един от кумува срама поне носталгик видно от снимката, не протестира.
  https://maxim-nm.livejournal.com/507487.html

 10. Масово гласуване на българите зад граница не е просто опасно,то ще бъде разрушително.От над 2 милиона избиратели 90% ще гласуват против комунистите и тяхните замаскирани Януси.Това са повече гласове от досега даваните за някоя партия.Гласуването с краката е показателно,но не е ефективно за бързо разрушаване на сегашния комунистически/замаскиран/модел на управление.

 11. Градският бит и култура имат шанс!Радан Кънев спечели!Политическият инстинкт на Борисов да разгърне ветрилото и покани СДС беше правилен.Грешка се оказа изборът на Александър Йорданов,а не на Владимир Кисьов,както искаше Борисов.”Политолозите”му го объркаха.Тази грешка се оказа печеливша за Радан Кънев.Нека не го забравя!Той няма нужда от широко политическо ветрило,сега трябва да събира твърд електорат-градски образовани хора.Р.Кънев добре да анализира дали Христо Иванов ще продължи да говори за център -дясно!Дали ще продължи да чества приятеля си Кристиян Таков като съвремен юридически гений!!!???Всичко което може да отблъсне десният избирател трябва да бъде добре премислено,за да не върне” услугата”на Бойко Борисов!

 12. До Диана
  Предизвиквате размисъл в много посоки.За това е добре да се знае повече за “юрдическия гении” Кристиян Таков. Какво не му харесвате? Какво се разбира под “десен избирател”,при това “градски”? Хората са различни и е трудно да се унифицират.
  Аз мисля,че съвъкуплението между СДС и Бойко Борисов е жалка история.

 13. https://www.dnevnik.bg/politika/2019/05/27/3912211_pobedata_na_gerb_se_dulji_na_mogusht_sujuznik_-/

  ЗА всички, които привидно или искрено търсят непрекъснато вината в “нашия телевизор”.
  Без пари, няма медийна подкрепа, а без нея, шансовете за високи изборни резултати си остават в рамките на мечтите.
  Както е казала, заварената в изневяра от мъжа си жена: Сега ще започнат едни съмнения…

  Не се съмнявяйте! Овладяването на медиите става само с пари. Даже троловете не са безплатни.

 14. …без съмнение, там, извън България,където липсваше напоителното, благотворно влияние на “независимите”, български медии, ДБ беше първа политическа сила.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.