Делян Пеевски се шегува без да иска като Гручо Маркс

Любимият ми афоризъм на американския комик Гручо Маркс “ имам си принципи, но ако не ви харесват имам и други”, беше анимиран днес от възкръсналия в публичността  фантом Делян Пеевски. Легендарният с много “неща” депутата от ДПС, но и с отсъствието си от българския парламент, се появи като гласоподавател в малко селце в община Велинград. 

 

 

 

 

На въпрос на “Дневник” защо предпочита европейския парламент пред българския той отговори с неволно произведената смешка в стила на Гручо Маркс, че предпочита и българския и европейския парламент.  https://www.dnevnik.bg/politika/2019/05/26/3911237_snimka_na_denia_kak_peevski_glasuva/?pic=3

Както се казва, изявата му чрез тези първи проронени думи за българската му рая от години насам беше кратка, но съдържателна. С нея той доказа, че наистина има причина да се крие и да мълчи.

Колкото до криеницата под предлог, че сигурността му налага това, присъствието на частни и държавни охранители на тази кратка реинкарнация на духа и тялото на Пеевски не оставя съмнение какво си мисли той за “народната любов”. Уж го посрещат радушно в местно семейство, където се снима и демонстрира чрез пресцентъра на ДПС , а се нуждае от смесена държавно-частна охрана, която образува кортеж от 4 автомобила като за дубайски шейх. 

 

 

 

 

Ако са верни прогнозите, че този път той няма да се откаже от депутатското си място в Брюксел, най-интересното ( и унизителното за България) тепърва предстои в шоуто на Пеевски пред европейската публика. Нещо като Бай Ганьо в банята в Будапеща.

Почетният му председател на партията Ахмед Доган пък гласувал в столичното 36-то училище “Максим Горки” . То се е наричало “Генерал Иван Колев” на името на българския герой, разгромил руската агресия в Добруджа през 1916 г., но е претърпяло по времето на НРБ своя възродителен процес. Преименувано е на съветския бездарник Максим Горки, превърнат в класик на съветската литература. Обществен комитет от български ( истински) патриоти се бори да бъде възстановено старото название на училището, но се натъква на силната русофилска съпротива на властите и училищното началство.

 

Нуждаем се от демократична България, силна с върховенство на закона и свободата на словото“.

Това заяви пред репортери днес президентът Румен Радев докато гласуваше.

Звучи като агитация за една партия, но не бива да бъде подозиран в преднамереност. Румен Радев не е човек на думите, особено когато не са му ги написали предварително. Също като Пеевски. 

20 мнения за “Делян Пеевски се шегува без да иска като Гручо Маркс”

 1. Откъм правоверната руско-съветска гледна точка би трябвало да има нещо доста фрустриращо в класика Горки.

  Става дума за снимка, на която графоманът е приседнал в скута на мустакатия си лекар.

 2. ОТНОВО НЕЩО СЕ СЛУЧИ!
  Изборната кампания спря на 22-23 май. Нито къщата в Барселона нито нищо излезе от скритите авоари на властта. КОЙ не беше и докоснат.
  Някой отново препродаде интересите на гражданите. Някой отново разкеши. Статуквото си купи нов мандат.

 3. Да са ни честити! Те отново са тук! Братчеда Ради, ЦЦ, ББ, Шиши, Доган, КГБ, ДС, русофилите……..

 4. Както през ноември около интервютата на ББ в шоуто на Слави, така и сега НЕЩО спря опозиционната кампания. НЕЩО се случи. Опозиционните сайтове и медии спряха. ББ се успокои. Радев предаде протестния вот! Сметките и имотите на властта ще си останат покрити! Да живее мафията. Нямаме западни и демократични партньори. Свободна Европа млъкна.

 5. Смятам,че повече значимото е,че ДБ ще има депутатски мандат,а това е доверието на хората.Защо да се тръшкам,че Шиши с неизбежните турски заблудени гласове ще е евро депутат.Ето вече загубиха един мандат.

 6. O, таман се бях запритеснявал за корпулентния упешен бизнес момък, вече ще спя спокойно.

  Иначе, вътрешно-видовото самоизяждане сред “дрогарете” почна – искат оставките на крушовишката биволица и на маймуно-жената:

  https://www.faktor.bg/bg/articles/ostri-reaktsii-v-levite-forumi-ninova-hvarlyay-ostavka-da-se-maha-i-yoncheva

  Знаменателна е днешната дата и с това, че преди точно 100 г. “социалистите” се преименуват на БКП и поемат “курс към болшевизация”, демек към пълното унищожаване на България. Ха дано отсега нещата поемат с обратния знак, до пълното отмиване в канала на въпросните.

  Предлагам да си издигнат нов прогресивен слоган (обичат да го правят след всеки провал), “Русоидните маймуно-човеци – в зоопарка”, и лэначка йончевна да бъде първа. Хаирлия!

 7. А коя земна сила ще задържи Пеевски в Брюксел? Там УБО не може да го пазят!! Единствената причина да иска да стане евро-депутат е започналото разследване срещу неговата “скромна” личност в САЩ.

  Сега отивам да се обезпаразитявам – някъде около мен живее човек дето с преференция е гласувал за Костя Копейкин. Брррр.

 8. С долният линк може да следите на живо резултатите от изборите според протоколите обработени до момента от ЦИК.
  Много неща си заслужават анализирането но провалът на разединените идиоти без тези на Шкембе войвода е очеизваден. Одиозната Иванчева сама ги бие поотделно. За резил стана и ексвоенният министър Ненчев. Даде всичко от себе си ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ да няма още един депутат. А той самият, яко у киреча.
  Каквото-такова.
  Колкото-толкова.
  Една битка отмина. Идат нови. Общинските избори наесен. София трябва да бъде голямата цел. При пълната амортизация и влязлата в необратим режим на скандални проекти, т.н. от Баце-Данчето, с един читав, прагматичен, излъчващ ясни послания вкл. и преместване на МОЧА кандидат за ДБ победата е напълно възможна.
  Много мина, мъничко остана.

  https://results.cik.bg/ep2019/rezultati/index.html

 9. “Нуждаем се от демократична България, силна с върховенство на закона и свободата на словото“.

  Брей, тоя президент каза и отряза! Да беше се напънал да го измисли, нямаше да му се получи толкова добре.

  Ако дадем на шимпанзе пишещта машина и безкрайно време да си трака, има голямо вероятност все някога да напише “Илиада”. И Румбата така – реди ги на случаен принцип, ама пък му се получават.

  Изборите минаха. Разбрахме, че:
  -Боко го турна на Цецо, като доказа, че няма нужда от него, за да си спечели избори и няма да подава оставка никога, а най-вероятно ще се премести в президентството за следващите 10 години, да е жив и здрав;
  -Нинова се задави с голям залък и млъкна (май-май завинаги), а БСП-то направи всичко възможно да подари и тези избори на големия си враг (уж);
  -Пеевски отново е навсякъде и никъде, но хората в Кърджали може и да звъннат по един телефон на роднините си за следващите избори, за да ги поканят на излет нещо, за гъбки да отидат…, а не да подпират гагата на един откровено изперкал дъртак;
  -Каракачанчето ще продължи да продава българско гражданство, български интереси и България като цяло. С помощта на Баце си, разбира се.

  Идилия!

  И любимец 13 се вмъкна в ЕП, като направи социологическите прогнози смешни. Сега, колеги, да не вземете да се оптимизирате! На дълъг път се тръгва с обикновена, малка крачка.

  Какво знаете за Брюксел? Че е столица на Европа, че е столица на Белгия, че има един Атомиум и едно пикаещо момченце от камък… Обаче Брюксел е столица и на Фландрия.
  Вчера във Фландрия, паралелно с изборите за ЕП, се проведе и вот за местния парламент. Изборите бяха спечелени от бившата сепаратистка партия N-VA (Нов Фламандски Алианц), чиято програма е да отдели колкото е възможно повече Фландрия от Белгия, като се спазват законите на Кралството. Казвам “бившата”, защото N-VA управлява от няколко години и почти напълно спря с популистките си приказки. Няколко опита на отделни министри да се проявят като “защитници” от нахлуващите бежанци бяха приети изключително остро от медиите и обществото като цяло. Марк де Вевер, който е начело на N-VA и който е с IQ над 160 (този човек има почти необятни енциклопедични познания), съвсем тихо побутна партията си към центъра и Белгия за малко утихна.
  До вчера. Вчера на изборите (за ФП) втора се нареди партията Vlaams Belang, което се превежда като Фламандски интерес. В случая се има предвид онова значение на думата “интерес”, което по-близо по значение до лихва, нещо печелившо и т.н. Девизът на VB e “eerst onze mensen”, което означава “първо нашите хора”. Партията е откровено расистка, нацистка, сепаратистка и ултра популистка. Всички останали партии във Фландрия имат неписана уговорка да спазват т. нар. “санитарен кордон” около Vlaams Belang, тоес да не участват в коялиции с нея. Обаче вчера, веднага след обявяване на резултатите, де Вевер (N-VA) каза, че по принцип никога не е одобрявал санитарния кордон и ще покани VB на преговори за съставяне на правителство (на Фландрия). Двете партии не могат да съставят сами правителство и изглежда невъзможно някоя от останалите партии да се съгласи да влезе в коалиция с VB, но едно е ясно – каквато и коалиция да се състави сега, тя ще бъде губеща. А гласовете на фламандците за популисти, нацисти, расисти и сепаратисти ще растат.

  (по фламандския печат, избрани и преведени непрофесионално от мен)

  И моят коментар.

  Белгия е много сложна за управление държава. Няма нищо общо с България, освен роднинството по царска линия и “съединението прави силата”. Едва 30000 кв. км. с население почти 12 млн. Монархия е (с най-красивата кралица), има федерален парламент с две камари, фламандски парламент, валонски парламент, парламенти на всяка езикова група (френски, холандски и немски). Има 5 фламандски и 5 валонски провинции и една отделна провинция Брюксел. Всяка провинция си има собствен парламент… Парламенти да искаш в Белгия!
  Освен това в Белгия има над 400 вида бира. Не се управлява лесно народ, който има над 400 вида бира.

  Най-голямата заплаха за Европа идва от самото сърце на Европа – Брюксел. Нацистите, прикрити зад поредната порция популизъм, драпат нагоре.

  Интересно ми е да разбера как се приема този успех на Vlaams Belang в Русия. Тук няма индикации, че тази партия е на руска хранилка. Имаха някаква далавера с китайски шпиони, но то кой ли по света няма… Все пак, ако някой има нещо, нека да даде линк.

 10. Лично до Г-н Инджев,
  Г-н Инджев, най-сърдечно Ви благодаря за канските усилия, които влагате във вашата журналистическа дейност, за да не може червената комунистическа чума да напъпли цяла БЪЛГАРИЯ, А НАПРОТИВ, ТЯ СЯКАШ ЛЕКА ПОЛЕКА ЗАПОЧВА ДА СЕ ОТТЕГЛЯ. тОВА ГО ПИША НАПЪЛНО СЕРИОЗНО БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКАКЪВ НАМЕК ЗА ИРОНИЯ. бЛАГОДАРЯ вИ ОЩЕ ВЕДНАЖ С НАЙ-ИСКРЕНИ ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ДЪЛГОЛЕТНА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ.
  иСКРЕНО ВАШ,
  нЕДКО нЕДЕВ

 11. Евроизбори 2019: Избирателите отхвърлиха грозното лице на евразийщината

  Гражданите схванаха, че няма как партия, на чийто митинги се веят руски и съветски знамена, да гарантира европейски заплати и пенсии

  https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/evroizbori-2019-izbiratelite-othvarliha-groznoto-litse-na-evraziyshtinata

 12. При остващи 5% непреброени, дори да няма нито един глас за ДБ в тях резултата им ще спадне с 0.312%. Така че най-ниския възможен резултат за ДБ е 5.92% . Така че ще имат един евродепутат.
  P.S. Бертолт Брехт е давал следния съвет на сина си – “Учи математика!”

 13. Подобно на колегата НЕДКО и аз сърдечно благодаря на И.Инджев за безценната му просветителска дейност. Нямам никакво съмнение, че прекрасните резултати от гласуването извън страната се дължат в огромна степен почти изцяло на блога му. Много бяха важни всички авторски статии в него. Обаче коментарите на читателите се яви като точката над i-то. Чрез тях неподозирано количество разпръснати в Европа българи се почувстваха приобщени към достойната кауза, добиха увереност, че не са сами и се убедиха, че усилията им не са обречени. Уважаваният от мен А.Бабикян някъде написа, че диктатура не се събаря чрез избори. Вярно е, обаче за страни извън ЕС. Щом сме там толкова решително, ще си съборим диктатурата lege artis по правилата на демокрацията, с избори. ЕС не предлага друго лечебно средство, обаче предоставеното ни го гарантира с “библейска” неотменимост. Хайде чао до наесен.

 14. @K.ГАНЕВ,

  Блестящ анализ, образец за всяка европейска медия или агенция, колега!

  Не мисля, че Vlaams Belang са на рАЗИЯтската копаня, поне не още. Инак барем един независим репортер щеше да го е надушил и написал. По-скоро автентично им е писнало да хрантутят с данъците си ман.гали от цял свят.

  Все пак Европа не е Задунайския Милиционеристан – вчера социоложката Боряна Димитрова в пряк ефир обяви, че гласоподавателите реално са 5,1 млн., не 6,3 млн. – демек ОПГ на статуквото има над МИЛИОН мъртви души да си печели кой да избор. Днес това изказване е “ЗАЧИСТЕНО” от всички сайтове и блогове.

  Да видим дали Vlaams Belang ще ги поканят на парада на 7 ноември – като “братушки” и “западни приятели”, един вид. Може да почнат и да им внедряват другари от Единная рАЗИЯ.

  ПП Присъединявам се към колегата НЕДКО re. Стопанина. C двете ръце!

 15. Тревони са тези 15 % от гласувалите в чужбина за БСП.Би ме успокоило само разпечатка по страни.Иначе се получава голямо число потенциални/и действуващи/руски шпиони.

 16. Да поздравя и аз Недко и както казваше незабравимият, Големият Стамбо, пишете по-често. Нямаме си идея колко хора четат БЛОГА НИ. И често, това, поне за деня им е единственото упование, че България заслужава далеч по-добри времена.

 17. Красноселски, тези 15% са главно на хорица, нека не прозвучи грозно, дошли да мият чинии. При далеч по-добри условия, но …
  Мен повече ме дразнят гласовете в чужбина за герба МУ. На практика, до един са повярвали в декларативният МУ антикомунизъм и за доказателство, играел изцяло по свирката на танте Меркел. НЕмам думи.
  Наесен е БИТКАТА. Пълна мобилизация. Да се популяризират отсега читави кандидати за съветници и кметове. ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ имаше страхотна листа отдолу-догоре вчера. При всички останали-плява, с едно голямо изключение-Андрей Ковачев. Но колцина разбраха за потенциала съдържащ в бюлетина 13.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.