КРЕСЛИВАТА РУСОФИЛЩИНА СЕ ПРОВАЛИ НА ИЗБОРИТЕ У НАС И В ЕВРОПА, НО НЕЙНАТА КОНФОРМИСТКА РАЗНОВИДНОСТ СИ ЗАПАЗИ ПОЗИЦИИТE

 

Стандартният коментар за резултатите от изборите в България ( и не само) за Европейски парламент от 26 май гласи, че проевропейската тенденция победи. Това е вярно, доколкото дори БСП и подобните й проруски партии сред класиралите се за ЕП не пледират открито за скъсване с Брюксел. Което, в съчетание с близостта на шампионите от ГЕРБ до техните позиции по редица теми в областта на руските енергийни доставки и проекти, сговора им в противопоставянето на призрачния “трети пол”, колективното им мърморене срещу санкционирането на Русия и  прочее признаци на споделена еднаквост, бетонира съществуващото статукво на доминиращата у нас политика на съобразяване с Кремъл, формулирана отдавна от Борисов като “ да не дразним Путин”.

Когато в деня за размисъл преди изборите се ангажирах с прогнозата, че статуквото ще победи отново, бях познал с лекота поради една причина: не беше трудно да се предвиди.

Имах предвид  победата на партиите, подсигурили изпращането на депутати в Европейския парламент, постигната на основата на невидимия за мнозина пакт за ненападение между властта и т.н. опозиция по съществените теми в постколониалната действителност в България, която не смее да се опълчи на руската хибридна война и дори да я посочи като заплаха за националната сигурност, освен в един плахо формулиран документ.

Ако използвам любимата напоследък метафора за меда и катрана на предопределения ( според мен) победител Бойко Борисов, употребил ударно в лично качество рекламния потенциал на вездесъщия премиер, идилията на това единодушие в кацата с меда беше нарушена контрастно от лъжицата демократичен български “катран”. Младата коалиция “Демократична България”, в рамките на която оцеляха традициите на “старите” демократични партии ( както биват наричани като контратеза на смятаната все така за млада, но вече 13 годишна ГЕРБ), развали в това отношение статуквото в българското европейско статукво, разграничавайки се ясно от заиграването с Путин.

Справедливо е да се признае, че отделни депутати сред новоизбраните, като Александър Йорданов, не се вписват в проруското подмазвачество. Тъкмо напротив. Но все пак едно е да спечелиш, качен върху платформата на предизвестените победители, друго е да поемеш рисковете да се противопоставиш на ширещатата се московщина със самостоятелна партийна платформа, както направи “Демократична България”.

Ако изключим непоправимата в това отношение БСП, останалите  откровено проруски партии в България не просто не успяха да угодят на Путин, а направо се издъниха на евроизборите и в няколко европейски държави – с голямото ( по територия, население и БВП) изключение на Италия, Франция и Унгария. Видя се, че преяждането с рубли по-скоро вреди на лакомниците. Френската националистка Марин льо Пен дори енергично се опита да се освободи от баласта на руската си връзка и явно е успяла, ако се съди по нейната победа.

Крайно десните хрантутници на руската хранилка на Европа бяха разпознати и в България. Избирателите  и у нас отказаха да ги възнаградят за явното им обвързване с една империя,  която няма какво да (про)даде на България, освен скъп газ, петрол за руския монополист “Лукойл” и безалтернативно атомно гориво.  Плюс мънистата с митична псевдоисторическа стойност, на които кълват невежите туземци.

За разлика от монополизма на руския суровинен внос, вносът на русофилщина беше оспорен по безспорен начин по отношение на най-кресливите носители на абсурдния национализъм с руски акцент. От каруцата с троянски кон  на Москва изпаднаха традиционни любимци на Кремъл, които превърнаха в свой приоритет в предизборната кампания любовта към чуждата държава. И новият галеник на руското посолство, който вирее сред атакуваната от руското заселване варненска губерния, също удари на камък. Не му помогнаха фашизоидните призиви за разстрел на политическите му противници в България, поради което си остава на дъното на класацията от получени гласове в компанията на батковците си от АБВ и “Атака”.

Опитът на Москва да приложи тактиката на ветрилото и да мобилизира колкото се може повече партийни инструменти за влияние доведе до разпиляване на силите, наети да работят за разделението по този признак в Европа. С основание от години се говори в България за раздробяването на дясното, но и проруското пространство се оказа заразено с този синдром. За един и същи руски кокал се надпреварваха формациите на Георги Първанов, на Волен Сидеров и на варненския им конкурент на този терен Костадин Костадинов. При това избирателят, склонен да се прислуша в техните частушки, имаше алтернатива в лицето на първите 4 партии в класацията на състезателите за ЕП.

Може да се каже, погледнато откъм феномена на съобразяването с Москва, че откровените й последователи загубиха категорично за сметка на гъвкавите победители, мобилизирали хибридната подкрепа на избирателите, за които не е проблем да си искат европейските привилегии в съчетание с поклони към Путин, който се опитва да разбие европейското семейство.

Руската поговорка гласи, че лошият пример е заразителен. Дали Борисов е 100 процента лош в очите на критиците, които не приемат неговата тактика на разкрачване между Изтока и Запада? Едва ли. Но  примерът му определено е заразителен за онези, които той нарича “прости”, предлагайки им този сложен вариант на споделено раздвояване. Склонните към конформизъм българи явно са определящата електорална маса, върху която се градят печелившите тактики на всякакви избори. Засега.

Апропо, категоричната победа на “Демократична България” сред гласувалите в чужбина български граждани показва, че има лечение на тази болест. Повече Европа в България означава и повече българи да гласуват като сънародниците си в Европа. Така че проевропейската тенденция по нашите земи наистина е добра новина. Нейното открояване  не е въпрос на агитация в полза на една коалиция, която изпраща само един свой депутат в европейския парламент, а е констатация, от която може да се възползват всички политици и партии, които претендират да не са двулични.

 

 

 

А що  е то конформизъм по нашенски може да се види от монументалната сцена на среща между Ленин и Георги Димитров, каквато никога не е имало, но това не пречи да бъде изобразена със средствата на скулптурата и тази фалшива новина да не пречи на конформистите у нас.

 

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг, Кресливите русофили се провалиха и у нас, и в Европа

36 мнения за “КРЕСЛИВАТА РУСОФИЛЩИНА СЕ ПРОВАЛИ НА ИЗБОРИТЕ У НАС И В ЕВРОПА, НО НЕЙНАТА КОНФОРМИСТКА РАЗНОВИДНОСТ СИ ЗАПАЗИ ПОЗИЦИИТE”

 1. Да им е честито на Демократична България!

  А това за Александър Йорданов си е така. Но каква е тази “водачка” на листата на Герб – Мария Габриел! Тя освен едни смотани и несвързани клишета, друго нищо не каза. Голямо явление е тази Габриел в качеството си на висш кадър на Герб! Заслужава най-сериозен анализ – Била казват кумица на Председателя на ЕНП ? Значи ББ не избира какви да са за водачки на листи.

 2. Джамбазинът пробва да стане “шеф” на българските евродепутати. 🙂

  “Българските патриоти се обединиха около ВМРО и партньори”, каза Джамбазки, който предложи българските евродепутати да се срещнат, за да преценят как да процедират занапред в Европейския парламент!

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/angel-dzhambazki-predlozhi-sreshta-na-sledvashtite-balgarski-evrodeputati

 3. Нали си спомняте колко “прогнозираха” за ДБ всички, без изключение, звани и незвани социолози. Максимум, около 4%. Питате ли ме какви у8силия ми е струвало да убедя колебаещи се близки които с “основание” на тази база се опасяваха, че послушат ли ме, гласът им е пропилян. Не случайно до последно маститата агенция Алфа рисърч държеше, че единствената наистина демократична, проевропейска и с нулеви заигравания с раззия формация виси със страшна сила. Предизвикала не само при мен още една безсънна нощ. Просто, вземайки едни пари докрай трябваше да отстояват договорката със съответните поръчители. За всички останали участници в изборите минаването на бариерата-5,88% от ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, включително и за мастодонтите вкл. и за “четата” на Шкембе войвода резултатът на НАШИТЕ ХОРА им разваля изцяло рахатлъка действайки им като ДДТ. “Отровихме” им “празника”. Защото един провал на ДБ най-вероятно слагаше край на този зареден с огромен потенциал на надеждата за истински реформи проект. Не им се получи на вразите. “Сега, ние ги почваме”. Това в кавичките по автора на “Парижките потайности” Еужени Сю. Наесен, при общинските избори София трябва да се върне към корените си. Столицата е синя! И после, ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ за всички!
  Много мина, мъничко остана.

 4. Това не е краят. Това дори не е началото на края. Но може би е краят на началото.
  Чърчил

 5. Тези две връзки (лично на мен) ми дават отговор на въпроса КАК точно се поддържа статуквото и ЗАЩО има пакт за ненападение между “конкуренти”, сменяли се на власт и по тази причина разполагащи с вътрешна информация за “това и онова”.
  Става въпрос за едни около милион и двеста хиляди “мъртви души”, които “гласуват”.
  Както твърди Боряна Димитрова: “Избирателните списъци са нереално високи – избирателите са 5,1 млн., а не 6,3 млн.”
  По-страшното е друго, че има руски “диспечер”, който диктува на ония, които е допуснал на власт в момента, на кого точно колко “души” да дадат. Затова К.Копейкин, Магарешки, Сидеров, Гоце Първанов и т.н., най-неочакано и против логиката, се представят “прилично”, вместо очаквания пълен провал, събират около 1-2% ЗАСЕГА(!) вместо реалните 10-ина семейни и роднински вота за тях.

  http://vevesti.bg/217157/boryana-dimitrova-izbiratelnite-spisatsi-sa-nerealno-visoki-izbiratelite-sa-51-mln-a-ne-63-mln-istinskata-aktivnost-e-40-42/

  https://frognews.bg/novini/psihologat-petar-ivanov-zashto-stana-taka-evroizborite-ili-zloto-trite-smartni-griaha.html

 6. Ще се съглася с изводите. Независимо конкретните предпочитания на формациите, тези, които не вербализираха в кампанията си Русия, може да се каже, че постигнаха по-добър резултат.

 7. Лекарството,което ни е нужно,е максимал;но облекчаване на гласуването на нашите сънародници в чужбина.Поради бюрократични пречки около 200 сънародници във Франция-работещи в гр.Монпелие останаха без изборна секция и не гласуваха,като нагласата им е антикомунистическа.

 8. Не сме забравили горещото лято на 2013г.
  НАРОДЪТ срещу МОДЕЛЪТ КОЙ!
  И злощастният опит ва профанация няколко месеца по-късно на култовият Орлов мост станал сцена на най-голямото демократично изригване на България в далечната вече 1989г. На 7 юни когато се събраха стотици хиляди БЪЛГАРИ поискали свобода и демокрация. Та, коалиционните партньори стоящи зад правителството на Олигарски, бесепето и депесето решиха да демонстрират мускули. Стотици автобуси и десетки извънредни влакове изсипаха на гара Подуяне около 20 000 фенове на станишеФ и тогавашният лидер на турската партия лютви местан. За да станат кошаревски свидетели на цАлувката им ала вечна дружба. Та, почнах отдалеч, за да стигнат до асоциацията която ме споходи след узнаване на резултата на вчерашните избори. Тогава, някъде зимата на 2014, главно роми трудно ориентиращи се в софийските лабиранти, нахъсано крещяха спуснатата им отгоре прясна опорна точка: “София не е България”. От прозорците им отвръщаха, ама да ли са вдянали, едва ли, е отделен въпрос: “Да, от нея обаче започва всичко”.
  Наесен си пожелавам първата грижа на новоизбраният демократичен кмет е да изпълни взето още през 1993г. решение на СОС. МОЧА да бъде демонтиран.
  Много мина, мъничко остана.

 9. Щяхме да растем бързо, да настигнем и да надминем водещите… (магистрали, магистрали)

  После щяхме да растем по-бавно, но стабилно, да настигнем и надминем съседите… (магистрали, магистрали)

  Сега влизаме в застоя. (само да се задържим повече).

  После?

  (некой не се интересува, последния гаси лампата)

 10. На вчерашните избори Демократична България постигна много, като се има предвид кампанията в най-масовите медии, целяща изборът да е само между ГЕРБ и БСП (т.е. между чума и холера), сякаш други няма; предвид обичайното разпарчетосване на демократичния проевропейски вот и дългия уикенд. Нашите бяха класи над останалите претенденти и успяха без скъпи плакати и с малко участия да се откроят и покажат, че ИМА АЛТЕРНАТИВА. Това прави успехa им по-ценен от всичко досега. Ние вкарахме евродепутат като извънпарламентарна фармация. БРАВО!

 11. При 100% обработени резултати от гласовете в чужбина:

  1 – ДБ с 28.76%
  2 – ГЕРБ с 22.16%
  3 – БСП с 15.42%
  4 – ДПС с 4.06%

  Смазваща преднина на Демократична България пред ГРЕБ и другите! Сякаш има два народа?!
  Май скоро няма да видим електронно гласуване.

 12. Според мен този добър за начало резултат на ДБ ще даде възможност и на гласуващите за герб под предлог, че гласуват за по-малкото зло да не го правят, защото техния глас няма да се загуби. Крайно време е да разбрат, че герб не е по-малкото зло.

 13. Две прекрасни новини за България;
  1.Коалицията Демократична България при тези избори стъпи с малка стъпка но здраво на полето на политиката. Защо здраво ,защото е избрана от 70 % от водещият елит на България,както и живеещите в Европа българи.Припозната е като Европейска партия.Надявам се в бъдеще да се надгражда.
  2.Явните руски партии с лидери Сидеров.Марешки.К.Копейкин,Първанов/Р.Петков загубиха катастрофално.Малък принос за това имаме и ние коментаторите в този блог ,но най вече г-н Инджев и книгата му *Измамата Сан Стефано.*
  Г-н, Инджев,поклон !Дълбок поклон за свършената работа.Тази книга изигра решаваща роля за истината и събуждането на българите.

 14. Условието за уседналост и неелектронно гласуване попречи на българите в САЩ и Канада да гласуват.Не могат хората да пропътуват стотици км за гласуване

 15. Плутарх, древногръцкият историк и възпитател, твърди, че като предимно социални същества, хората постоянно наблюдават другите около тях и ги имитират. Пак според него за съжаление, хората често растат заобиколени от лоши ролеви модели и често е нужен пастир, духовен учител.

  Както се изрази наскоро един политсоциoлог в сутрешния блок на бTB, очевидно почитател на Плутарх, министър-председателят излезе, направи предизборно-ударна обиколка на страната и с помощта на големите медии, километри асфалт, няколко постройки и първи дупки, прибра заблудените гласопродаватели в кошарата. За зрителите не e ясно, но въпросният политсоциoлог изглеждаше твърде доволен от този факт.
  Пак по най-гледания телевизионен канал, платеното евро предпозициониране на ВМРО -Джамбазки, беше почти равно по съотношение на рекламата на македонска наденица Леки и трапезнитe патриоти.
  Може би е съвпадение. Eдинственото което е сигурно e, че телевизионната реклама не е евтина, а антирекламата e твърде скъпа, за да е случайна.
  Както и да е, при такива добри напоителни примери, цяло чудо е, че осъдената на 20 години, Десислава Иванчева, събра доверие от 30 000 хиляди души.
  Демократична България също без всякакви фокуси, напротив на жъл-ти обиди, клюки и клевети, събра максималния брой избиратели, засега.

 16. За мен беше приятна изненада да видя, че русофилиите се провалиха с такъв крясък, че направо бяха отвяти, като от ударната вълна на атомна бомба.
  И слава Богу.

 17. Нямям нищо против г-жа Иванчева,само искам да е ясно чий са тези 30000 гласа.Не са от ГЕРБ,не са и от БКП/БСП – те гласуват както турците под строй и списък.Това са гласове от дясното,което иска да се бори с Пунта Марата и иска справедливост ,ама честно.Защото парите не бяха намерени в дома и или в нея или чантата и,а в багажника на колата.А това,че свети ,може да е от всякъде,включително намазан волан.А с преговори можеше да се постигне още 2 %.

 18. Най-радостното и забележително събитие на тези избори бе, че по-най категоричен начин (макар и не напълно)бяха изхвърлени на бунището фашизоидите, рублофили и всичката останала подобна измет (или сволоч)! 🙂

 19. Koпнато от мрежата за вас от мен.
  От Фактор е и е под интервю на Христо Иванов

  Иван Димитров
  “Някой от пишещите стават вече смешни и безпомощни в желанието си да уязвят коалицията демократична България цитират партийният секретар Близнашки, много ниско падате щом сте стигнали до такива цитати на такива известни другари. Премиера Борисов е част от тази олигархия вече 10 години. Бойко е главен обслужващ на руско-българската олигархия а за да се разбере и проумее този факт не е нужно човек да има много акъл, просто трябва желание и малко информация. Например генерала от репресивната и тоталитарна ДС служба бригадир Аспарухов е предложил Борисов за главен секретар на МВР това е първият факт, ако настоявате ще ви предложа още много факти за Буда. Вместо енергията и злобата да хвърляте срещу автентичната десница, много по добре ще бъде за европейска България и българите да си я насочите към ортаците на премиера Борисов, тоест БСП и ДПС. Защо в държавната администрация има назначени на работа над 16 хиляди агенти на репресивната и тоталитарна ДС служба която е била на пряко подчинение на Кремъл и то при десет годишното управление на Борисов. Защо миналата година руският депутат п. Толстой каза и то публично: половин България вече я купихме остава другата половина, а тя започва със строежа на руският проект АЕЦ Белене. 175 депутати гласуваха за АЕЦ Белене, без нито един глас против или въздържал се. Много е елементарно да твърди човек, че битката между Пеевски и Прокопиев е лична. Пеевски е част от мафиотското и червено статукво. Зад него е ахмед Доган и техните руски партньори. Защо Пеевски те медии обслужват интересите на Бойко и обратното, а злепоставят и плюят само по демократична България?”

 20. Бих искал да коментирам т.н. “разкрачено” и на моменти “русофилско” поведение на Борисов. Той се интересува само от броя на потенциалните избиратели. Докато има немалко такива, които още смятат, че в руско-турската война са загинали 200 000 руснаци, докато ни освобождават, това ще бъде неговото поведение. Така и с гьола при Белене, и с газовите доставки.

 21. Про РУСКИТЕ МЕКЕРЕТА получиха заслуженото! БОЙКО ако си премиер на място нареди на ЦАЦАТА да подгони КОПЕЙКИН на този му се полага не дебела ЕВРО заплата а по дебела РАИРАНА дрешка и място при бай Ставри! Голяма радост е че ДБ спечели дано на есен тази партия се изкачи нагоре в класацията, успех!IIC…..oIL.

 22. Колкото до гласуването в CHICAGO! Управляващите така направиха това Българско население около 150000 Българи да не могат да гласуват, имаше само една избирателна секция и тя беше в КОНСУЛСТВОТО в центъра на града. Браво на УПРАВНИЦИТЕ на НРБ!IIC…..oIL.

 23. 6% от 30% = 2%
  30% от 30% = 10%
  Приблизително

  Победителя има 10% подкрепа, Десните – Елита 2%.
  И едните и другите се хвалят и става още по смешно.
  Десните щом от тази ситуация (на масово омаскаряване, скандали и кражби) имат само 2% е ясно че играят отредена роля и толкова. Не направиха нищо да спечелят народа и така ще си и остане.

 24. Положението с изборите в България е плачевно. Разгледах няколко села в Монтанско. В тази част традиционно гласуват за БСП. На тези избори победител в определено село е или ДПС или ГЕРБ. Това са купени гласове. Няма обаче държава и служби които да налагат закона. Чакат ни още много години последно място в ЕС.
  Това не е демокрация. Дори не знам какво е. Или се раздават пари при гласуването или се фалшифицират протоколи. Независимо как го правят ние трябва да настояваме държавата да се справи с този проблем. Нямаме шанс за нормализиране в противен случай.

 25. Г-н Инджев с цялото ми уважение, но възнамерявам остро да ви противореча. На тези избори Путин спечели. Не става дума за русоробските партии у нас. Става дума за Франция, Льо Пен и едни 5 милиона заем. Победата на тези “полезни идиоти” във Франция е най-сладката стратегическа победа за руския цар след избора на Тръмп.

  Съжалявам, че трябваше да убия оптимизмът Ви.

 26. Страхотна новина: “Демокртична България” бавно , но сигурно се връща на политическата сцена.Хората постепенно започват да разбират,че има истинска алтернатива на ГЕРБ и БСП.Но има и една много лоша новина:70% от имащите право на глас не са направили труда да отидат и да гласуват!Според мен основната задача на “ДБ” е да обясни на тези хора(най-младата и активна част от българското общество),че не може 10% от всички гласоподаватели(500-600 хил,глаували за ГЕРБ)да определят тяхната и на България съдба! Иначе статуквото се запазва!
  Снимката към тази статия ми е до болка позната: това е паметник на двамата УБИЙЦИ в село Баня ,Разложко!Този паметник е еквивалент на МОЧА в община Разлог!
  Срам!

 27. Към Явор:

  Няма проблем този път да съм в компанията на мнозинството коментатори, а Вие да сте изключението.И не става дума за оптимизъм, а за констатирани факти.
  Самият факт, че льо Пен яростно отрича руската си връзка вече е показателен колко дискредитиращо дори и за нея звучи тази зависимост – ако иска да я подкрепят, трябва да се разграничи от Путин.
  Иначе казано, слугуването н Кремъл не е печеливша кауза никъде.

 28. Към Li:

  Вие от името на народа ли се произнасяте?
  А гласувалите за десните не са ли част от народа или под народ подразбирате само простите, които му гласуват на ББ?

 29. Новият 9-и септември не дойде за БСП и както е тръгнало с тази нейна политика,никога няма да дойде.Използвам тази аналогия, защото
  и очакванията на ръководството ѝ бяха
  такива – революционни.Въпреки отчетените грешки при предишни избори се видя,че те одиозно се повтарят.Антиевропейските тежнения в
  тази партия не могат да бъдат скрити нито зад корупционни скандали,нито зад
  псевдонационалистчески уклони или
  някакъв пришпорен социален патос.
  Докато БСП не се отърси категорично и
  окончателно от старите БКП-рецидиви,
  резултатите ще бъдат все в низходяща
  посока.Времето не чака,а работи в полза единствено на хора, които вярно долавят неговия пулс и дух.Вината за загубата на евроизборите не трябва да се търси само персонално в Нинова,а в целия огромен Висш партиен съвет,подкрепящ неадекватната политика на лидера си.Незнам дали БСП може да се нарече демократична партия(да приемем,че е!),но със сигурност при сегашното ѝ състояние е анахронична и докато това е така – няма да бъде добре за България.
  .

 30. Г-н Инджев, не съм пускала никакъв пост, обърнете внимание не е Li, a LI
  Аз Li просто не мога да напиша!
  С уважение Li

 31. Li, многоуважаемий господине да сте чули нещо за най-големият философ-практик Наполеон Хил. Той го е обяснил най-добре точно за такива като ВАС. Цитирам по памет, смисълът запазен 1:1.
  Хората с визия са 2%. Останалите 98% плуват по течението. Но точно заради тези 2% човечеството не само не е погинало но и прогресира. Всички останали се оставят, малко или повече, под една или друга форма да следват тренда. А той за у нас еднозначно е свързан с успеха на ДБ.
  Много мина, мъничко остана.

 32. Да ви светна на всички за Франция. Нашамаринка, нали така са я припознали по разните повече или по-малко раззийски патриотични сайтове наистина се е усетила, по-скоро някой от обкръжението ѝ я посъветвал, че може да прибира парите на пут.ин без да бие барабаните за това. Честно, мераклиите и тези които вече са на кремльовска хранилка никак не са малко но един досега не се е намерил да сподели под каквато и да е форма, че джуджи 1 е много як и дайте да обърнем вектора на Изток. Ходят, вкл. и най-паче от т.н. голисти, сегашната Лига на републиканците на платени от когото трябва вояжи и софри в кримнаш и дотам. На изпроводяк, изтърсят едно “спасиба” и колко гот си живеело под окупацията на матушката местното народонаселение, връщат се обратно, одумат се, че трябва да спрат санкциите но на практика нищо по същество не правят и пито-платено.
  Идеята ми е, че ако има някой да се притеснява от попълзновенията на масква трябва да сме ние. Нека някой ми посочи дали се е случвало през 21-ият век в рамките на няколко дни президент и премиер да отидат на поклонение на който и да е, където и да е както го направиха нашите говеда. Първо, пРЕЗИДЕНТ Фърчилков, който с генерал Деса уплътняваше програмата с кафепитие в луксозно заведение на Арбат. И понеже на кремълският гном бе подсказано, че рр няма правомощия да го играе и той велик енергетик кат предшественика си Папка Гоце, ХУЙЛО свирна на Баце който в рамките на 24 часа наби мекият за столицата на Мордор.
  Франция е много-много далеч от подобни, силно меко казано, изцепки, на външната си политика. Да му мислим ние.

 33. КИЛИЕВА казва нещо важно, а никой не крещи през океана, вече трети ден. Междувременно вялото изписукване в маргиналния източник за българи в чужбина изчезна от мрежата. Няма ли социолози и журналисти, които се питат защо 39 човека са гласували в консулството в Торонто, при наличие на около 30 000 българи там?
  Почти никой не гласува в Канада, защото застреляха избирателите още от прага с фалшиво правило, че трябва да са пребивавали последните 60 дни в страна от Европейския съюз, тоест, току-що трябва да си пристигнал съобразително! от Европа, за да гласуваш в Канада. Каква великолепна избирателна възможност за туристи.
  В декларацията ‘правилото’ е в курсив, няма позоваване на закон…’Така е, такива са правилата, не ги решаваме ние теа неща, пуснаха ни ново решение в последния момент’.
  Решение в последния момент няма как да има, неужаваеми. Според ЦИК, чл. 20 от 30.03.2019 г.: “МВнР и ръководителите на ДКП на Република България публикуват на интернет страницата на МВнР и ДКП условията и реда за образуване на избирателни секции извън страната, както и УСЛОВИЯТА и реда и организацията на българските граждани за гласуване извън страната не по-късно от 56 дни преди изборния ден”.

  Негласувалите ‘избиратели’ изцъкват и забравят, абекарайдавърви, голям праз, и без моя глас глобусът ще върти света. Затова са идиотите в тая пиеса.
  В силен резонанс с един коментатор от последните дни: Там някъде има едни БЪЛГАРИ, които много обичам…

 34. Евроизборите показаха, че русоидното статукво в лицето на ГЕРБСП, ДПС, ВМРО, АБВ, Атака е малцинство! Репресиите на Прокуратурата, медиите, ДАНС, тайните служби , МВР поддържат това статукво и то служи на 30% от българите в България и на 1-2 % на българите в чужбина. Ясно е, че политиката на Кремъл и нейните слуги в България трябва да се махат колкото се може по-скоро! Негласувалите 70 % ясно го доказват! Вероятно 2-3% от негласувалите са хора които не им пука, но вероятно и 8-10% от гласувалите са го направили принудително или са им платили, което свежда нашето русоидно статукво до унизителните 25% популярност !
  Изразено в цифри популярността на ГЕРБ е 7%, на БСП 6%, на останалите събрани заедно е около 10%!
  При тия резултати е редно руснаците да се омитат от България , а най-големите им слуги да напускат България за 48 часа!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.