Почетен знак на президента Радев за моден професор

От faktor.bg научавам, че президентът Румен Радев е наградил с почетния си знак проф. д.н. Любомир Стойков, “известния наш университетски преподавател, журналист, естет и моден критик… за значимия му принос към българската култура, наука и образование, както и по повод на неговата 65-годишнина”. https://www.faktor.bg/bg/articles/prezidentat-vrashta-zhesta-na-lyubomir-stoyko-nagradi-modniya-guru-na-saprugata-si-s-pocheten-znak

 

 

 

 

Румен Радев обяснил колко е важно това, което прави проф. Стойков в сферата на стила и възпитанието на младото поколение. 

Нима? Как точно го постига това възпитание г-н професорът, че да заслужи аплодисментите на президента Радев? 

Признавам, че не съм наясно за професорския принос към възпитанието на младите в наши дни. Но пък си спомням, че същият беше фактор в БГ по журналистическа линия за младото поколение като главен редактор на столично младежко списание в последните години на НРБ. А когато му припомних в своя статия през 2009 г., че ме заклейми за моето предложение Клубът на младия журналист да осъди смазването на китайския младежки бунт в Пекин през юни 1989 г., откровено излъга в писмена форма, че това не било вярно.https://ivo.bg/2009/06/04/как-ги-ручахме-жаллбите-и-преди-и-сега/

Фактор.бг коментира още:

“Награждаването обаче заприлича по-скоро на връщане на жестове. Модният гуру отдавна се навърта около съпругата на Румен Радев и я кани на свои събития. Той беше изключително щастлив, че г-жа Десислава Радева е гостенка на “Златна игла”. В свои интервюта професорът не пропуска да я похвали за тоалетите. Миналата година например написа във Фейсбука си: “Няма да дискутирам дали това е била най-хубавата рокля, с която първата ни дама се е появявала публично или пък какви несъвършенства има външността й по време на новогодишното посещение на нашия президeнт в Австрия”.

При размяната на реплики със Стойков през 2009 г. изразих надежда, че ще бъда подкрепен все някога от някой от присъствалите на неговата пледоария в сградата на СБЖ в София срещу моето предложение да изразим като млади журналисти солидарност с премазания от танковете на режима порив на китайските студенти за свобода и демокрация на пекинския площад Тянанмън. Нищо, че самият той заявява, че “не си спомня” такова нещо. Споменах и няколко имена на свидетели. Наивно от моя страна. Защото всички мълчаха, слушаха Стойков в знак на съгласие и са гузни.

Само дисидентът Пламен Даракчиев, който беше дочул за соловата ми акция и дойде по този повод да ме подкрепи на следващото заседание на Клуба на младия журналист на ул. “Граф Игнатиев 4” през онова лято на 1989 г., ми прави компания в припомнянето на тази история…

Това е т(р)ъжната равносметка по темата “откъде тръгнахме и докъде стигнахме”. Някои се завърнаха в гнездото, в което са отгледани. Винаги в крак с модата на деня. 

19 мнения за “Почетен знак на президента Радев за моден професор”

 1. Браво на Иво! Върна се към средната дневна “норма’. По 3 статии на ден.
  Поздравление и за прелюбопитните лични истории в контекста на “такова беше времето” и продължението му след “избухване на демокрацията”.
  Колкото до странното отбелязване с президентски указ на 65-годишнината на горната карикатура за която сефте чувам рр е станал просто жертва на любовта си към благоверната. Генерал Деса е изкомандвала пРЕЗИДЕНТ Фърчилков и както е добре известно И мама на тате не дава току-така, и хоп, почетен президентски знак.
  Налага се накрая пак да цитирам Доктора Тони Филипов: “Все е имало прости неща по върховете ни но толкова прости-никога.”

 2. Тя и генералшата до него се е построила вече за получаване на медал за тоалети и рокли модерни за простакеси и името на този медал е “Деса Велика с бантами и решетками”

 3. Златна игла, ама върху парцал… Кел файда.

 4. ЕТО ЗАЩО ОСТАВИХА ББ ВЪВ ВЛАСТТА! ЕТО ЗАЩО РУСНАЦИТЕ СПРЯХА АТАКИТЕ НА ОПОЗИЦИЯТА СРЕЩУ ББ! ЕТО ЗАЩО НЕ ИЗВАДИХА КЪЩАТА В БАРСЕЛОНА! ЕТО ЗАЩО НИЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СМЕ ОВЦЕ. СТАВА ДУМА ЗА ЕДНИ ОГРОМНИ ПАРИ!!!!!!!!!
  Управляващите избраха седмицата след изборите, за да подменят избора си на строител на българската част от “Турски поток” – днес посочиха за победител кандидата с руски връзки. С изненадващ ход държавната компания “Булгартрансгаз” отстрани класирания на първо място саудитски консорциум “Аркад” и реши да възложи проекта за близо 3 млрд. лв. на свързаното с “Газпром” обединение “Газово развитие и разширение в България”.
  Формалното обяснение за преобръщането са непредставени в срок документи от арабския кандидат и безпрецедентно решение на обединението с руски връзки да намали с една трета първоначално предложената си оферта. Но още през февруари, преди въобще да стане ясно кои точно ще са кандидатите, руските медии прогнозираха именно такъв финал на конкурса

 5. От американците ББ се откупи със сделката за Ф16, където прекрати конкурса. От руснаците се откупи с извъртането на конкурса за строежа на турски поток в полза на Газпром.
  ЕТО ТОВА Е ЦЕНАТА НА УПРАВЛЕНИЕТО.

 6. Абсолютно!Този”професор”дори не инициира написване на книга за история на българската мода!Ама тя българската мода нали започва със забрадките и каскетите след 1944?!Ха Ха Ха!Как възпитава младежта?Жалка история!

 7. Изборната машина за “ние пеем само за победа” на герба МУ взета този път на ръчна от Баце и с поддакващ под сурдинка Цвъчко си играе на недолюбваните от самите тях доскоро преференции. Какво ли се крие за тези “разборки”, сиреч ритане по кокалчета между съмишленици, сал Началникът на Бочко би (евентуално) се досетил.

  https://offnews.bg/politika/breznik-obicha-lili-pavlova-severozapadat-aleksandar-jordanov-ili-704180.html?fbclid=IwAR1vZrQqITGfELvnElrzVbR3mlKSZP_YsIa2NF6kxfK2JS2Kc4fxzAZ4a5Q

 8. Не е по темата, но това което става в съседна Румъния, ще се случили и у нас? Щом мечката играе у съседите ще заиграе ли и при нас?
  А Стойков ще продължава да си прави стойката

 9. Червеният президент хубаво награждава стилиста на Деса Простакеса…. но защо не награждава гинеколога ѝ? Представете си съобщение…. Президента РРадев награди с плакет личния гинеколог на Първата дама! Как ви звучи?
  След провала на РРадев и БСП на евроизборите предлагам да направят Деса шеф на БСП на мястото на Нинова.

 10. Как ще ги стигнем американците г-н президент?След края на мандата американските президенти издават книга,нещо като отчет,достъпна в книжарниците за всеки американец.Имам две-за Буш и Рейган.Книгата е богата на илюстрации и информация за живота на президента и съпругата му,но по важно е,че са описани всички приеми,вкл.имена на чуждестр.гости,меню1подаръци.Всеки американец може да види каква работа са свършили президента и първата дама,какви контекти са направили,какви лобита са създали и т.н.Това е прозрачност!

 11. ПРИОРИТЕТИ:
  точка 9. 1. Обявяване на всички академични титли и правителствени награди, присъдени от 1944 година насам за нищожни и преразглеждането им по съответно установен ред, от специално назначени за целта комисии от експерти, в съответствие с т.т. 2, 3, и 7.

 12. Тоо храбър шивач помня как ги канеха по телевизиите с тая Патрашкова да коментират Оскарите, и двамата жълти личности без никакво отношение към Америка само глупости плещеха и тъпи обсъждания на рокли и нокти, на кльопи и килоти, за срам на зрителите, чакащи през нощта раздаването на Оскарите

 13. Катя, МОЛБА!
  Пишете по-често. Аз повече от четвърт век емигранствам, връщам се чат-пат за по няколко дни, следя всякакви новини от България, комуникирам с близки по интернет но споделяния от типа на вашите са много зрими и така, изцяло уплътнявам картината която нося за България и българите в себе си.

 14. Георги не те знам къде живееш, но аз също живея в чужбина, Флорида, но това не ми пречи да следя по телевизиите картинката в бегето, а и професията ми на сайбърсекюрити спешълист изисква това. Там информацията за щатите се поднася силно изкривена – не знам, но се досещам по чия идея. С помощта на тези телевизии се цели дискредитацията на живота на българите в чужбина, да си спомним Стъклен дом с неговите измислени герои имигранти които ужким лъжат бабите си че ще се женят в Ню Йорк, а в същност целящи отказване на малкото останали свестни българи в милицинерската държава България да тръгнат и те да се реализират на ЗАпад. Това ги най-много дразни властимащите в бегето, че няма пред кого да се фукат, освен пред десарите мутрите и циганите със накраденото. Над два милиона и половина има българи в чужбина затова и Илияна Гундяева – вицето се промъкна тайно чак в щатите за да се срещне с някакви измислени фондации и фолклорни ансамбли и да агитира за народна власт без да каже защо подви кълки пред полковник Гундяев на летище софия а се мръщеше на Папата, който децата от Раковски приветстваха с възгласи Папата кърти мифки!!! Но това не единствен случай, получилият Оскар за най-добър филм тази година Маринов използва случая, за да реабилитира живковския режим, който според него бил ВЪВЕЛ СТРОГ РЕД в държавата, явно въпросният артист е развил нещо като Стокхолмски синдром след пребиваването си по военните затвори. Постоянното облъчване на българите в чужбина с тъпи политически предавани от Крадливата власт в София не позволява на едни от най-големите български мозъци да се съсредоточат и да измислят нови високотехнологични неща, които после да пращат в Китай за да могат ония да има какво да сглобяват и фалшифицират. Един от най.големите фалшификати които се лансират масово от всички български медии е отношението към Президента Донълд Джей Тръмп, като се използва удобен случай да се плюе безнаказано срещу държавната власт в най-могъщата държава в света която все още пази този свят от ЛУДИТЕ, в това число главно от тия в Кремъл. Никой не споменава, че точно по времето на Тръмп бяха сгазени хубаво кохордите от ПОЛЕЗНИ ИДИОТИ вътре в страната предимно в редиците на демократите и медиите, които се бяха превърнали в стокхолмски синдромаджии на афроамериканци, климактерални булки и ъндърачивъри. Сега всички гледат с надежда към втория мандат на Тръмп, който след като наби канчетата на Западноевропейските лидери и ПСЕВДОНАТОВЦИТЕ, сега идва ред вече и на АРХИЗЛОДЕЙТЕ в Кремъл, които обгазяват и нашата страна.

 15. Катя, Благодарство за отговора.
  Аз съм във Франция. Имам възможност като всеки ползващ мрежата да следя и бг телевизии по компа но първо имам непоносимост към тази медия. Не случайно в раззия наричат телевизора зомбоящик, т.е., кутия за зомбиране. Също така нямам И технологичното време да кукна пред него. Гледам главно интервютата на запис (всички) които са с участието на Иво, на лидерите на Демократична България и видни интелектуалци-евроатлантици . Което никак не е много.
  За останалото което евентуално би ме заинтригувало разчитам главно на споделеното в БЛОГА НИ.
  И те, така.

 16. Ами хубаво сте във Франция, оттам нали тръгна революционната краста по Европа дето съсипа толкова империи и позволи АРХИБАНДИТИ като Напальон да си разиграват мутренския кон толкова време из целия континет, че накрая се наложи да се съберат всички нормални държави, че да го надрискат хубаво на Уотърлуу. Другата седмица нашият президент Донълд Джей Тръмп ще посети Франция за да отбележи отново Десанта В Нормандия благодарение на който Половин Европа беше спасена от Червената Чума и Сталин влезна със своите 300!! дивизии само в Източната й част и така успя да надриска само половината хора, за съжаление в това число и България. Подобна страна като Италия, благодарение на това, че имаше няколко ескадрили на Ю ЕС ЕЪРФОРС в Сисили, спомнете си Параграф 22 на Дж. Хелър, само заради това не само че беше оневинена за участието си в Тройната Ос, ами и получи помощи от щатите за развитието си. Другата седмица във Фронс ще бъдат отбелязани тези неща, Тръмп ще им набие хубаво канчетата как може да търпят анархистите терористи да разбиват частна собственост, това ако беше в щатите тези жълти жилетки щяха отдавна да станат чървени.. Но вие знам защо ги търпите, защото Европа винаги си е била малко червена, само ядети и пийте вие и се правите на артисти с такета , а долу в Медитерана Шести флот дава денонощни дежурства да ви пази от Владолф Путлер, иначе отдавна да е одрискал целия континент със своите ватенки и ушанки. Ами хубаво, четете си там великите Камю и Сартър, ама поне от време на време проверявайте в Брюксел в хедкуартъра на НАТО и ЕС колко дипломати всяка вечер сядат да пишат рипорти директно до Лавров с надеждата да ги зачислят и тях към някой азотноторов завод като другарката Бокова или в псевдоАтлантически клубове като другарката КРЕМена Поптодорова.

 17. Жоре и Катя, много ме зарадвахте със споделеното! Съгласен съм със всичко, абсолютно! Благодаря много.

 18. Този парцал Радев какво разбира от мода?Той е гола вода от завода!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.