Я(р)кият тандем Пеевски – Слабаков вещае ново тежко олекване на българския образ в Европа

 

 

 

Различни анализатори и коментатори се изредиха да открояват личните заслуги на отделни персони за успехите на техните партии на току що отшумелите тихи и кротки евроизбори у нас. Няма да се намесвам в спора за приноса на личността в историята, една от любите теми на комунистическата идеология. Предлагам обаче да отдадем дължимото на две наистина я(р)ки присъствия, блеснали в кампанията като чернобилски взрив.

Общото между тях е, че наистина се открояват с духовното ( да не се бърка с духовитото) и телесното си присъствие. 

Като става дума за телесата някой ще каже, че Слабаков е обратното на онова, което демонстрира Пеевски, но да не се хващаме за семантиката.

Двамата имат много общо дори по формалния признак да бъдат номер две сред номинираните за депутати от МВРО и ДПС, но да са номер едно като най-обсъжданите личности в рамките на партийното меню от имена. 

И Пеевски, и Слабаков имат чисто партийно минало спрямо действащия парламент. Защото и двамата не са работили в него. Неопетнени са в този смисъл.

Единият от тях злоупотребява с цигарите, а другият – с храната. Държат се като истински човеци от народа, който не обича “светците” . Не случайно опонентите им биват хулени саркастично като “умни и красиви”, т.е. омразни  на комплексарите, за които се предполага да са абсолютно мнозинство сред избирателите в нашата страна, известна със силно разпространената зараза с вируса на завистта.

Слабаков обилно словоблудства лично и безнаказано от телевизора, който го обича заради тази него “ексцентричност” и афинитета му към скандала с употребата на просташки език. Пеевски е направо финяга в това отношение. Прави същото, но с гласа на медиите си.

Различават се двамата обаче диаметрално противоположно не само по диаметъра на гръдната обиколка и талията, дебелината на “спестовната си книжка”, по лицевото окосмяване и други външни белези. Антиподи са по своя ексхибиционизъм. Артистът Слабаков мре да се показва във всяко телевизионно шоу, жадно да спечели от зрелище с поредния негов поток от обиди към цели групи хора. Но докато Слабаков грее и от комерсиални реклами, бизнесменът Пеевски не желае да се рекламира и бяга от всякаква публичност. Не че някой не го подозира в прекалена скромност…

Сега това диалектично единство и противоречие на техните образи предстои да направи следващата крачка по общия им път, като ги отведе в Брюксел. Там ще могат да се покажат пред цяла Европа, където вече са виждали всякакви тежки мъже и леки жени, заради които ни лепят отблъскващи етикети. Очертава се още по – тежко олекване на образа на България. 

56 мнения за “Я(р)кият тандем Пеевски – Слабаков вещае ново тежко олекване на българския образ в Европа”

 1. БОКЛУЦИ! ДГД!
  Нищо няма случайно. Не е току-така, че в ЕС сме абонирани за последните места в престижните класации и първите в непривлекателните.

 2. Времето освен че тече но и напредва.
  На 7 юни от 15,30 часа в Софийският Районен Съд Наказателно отделение на бул. “Скобелев” 23 е насрочено решаващото заседание по НЧХД № 6989/2018 г. с жалбар георги жеков – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова – очаквана зала № 28.
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Стопанинът на БЛОГА НИ на място, с присъствие. Аз съм осигурил (засега) да ме представляват приятел и една рожденничка.

 3. Към госпожа D. SAVOVA:
  Както декларирах преди седмица, след като бях предупреден, че изказването на мнение от моя страна представлява заплаха за благоприятния /печелившия/ изход от предстоящите избори на евродепутат/и/, преустанових участието си в блога, с каквито и да било коментари, до днес. Разбира се, през това време участвах неотлъчно като читател и въпреки напиращите у мен въпроси и емоции /признавам – с цената на доста усилия/, успях да запазя „мълчание” в името на доброто, според мнението на мнозинството от коментиращите.
  Не знам защо като време за размисъл е определен денят преди изборите. По мое мнение времето необходимо за целта би трябвало да е многократно по-дълго и да започва след отчитане и анализ на изборните резултати. Ето защо, смятам /с разрешението на Стопанина на блога/ тепърва да потърся /разбира се със съдействие на съблагърите/ разумните отговори на повдигнатите от няколкото коментиращи въпроси в периода на моето „мълчание”. Преди това обаче, държа да изясним един по-скоро личен въпрос, предизвикан от твоя пост – 13,05,2019: 12,04. Ще припомня съответната част от текста:
  „Един общ приятел ми напомни за една лъжа от минали избори,че на мероприятие на ДСБ звучали във Видин руски пляски.Спомних си ,че отидох тогава при проф.Вили Ликов/този който написа книгата *Гонения на бълг. предприемачи от комунистите * и отговорник от ДСБ за Видин/ и ми каза ,че там не са правени мероприятия.
  Затова апелът ми е моля ви,не лъжете.Недостойно е.”
  За незапознатите със случая приятели от блога дължа да изясня, че цитираният тук намек на госпожа D. SAVOVA се отнася до мен, доколкото никой друг в блога не е коментирал упоменатия видински случай.
  Госпожо SAVOVA, от години насам съм забелязал склонността ти към недотам коректни похвати в спора и повишена емоционалност при засягането на определени теми, а очевидната ти нетърпимост към инакомислещите в повечето случаи предизвиква у теб трудно обяснима нервност, често граничеща с прокрадването на зле стаена злоба и стремеж да бъде очернен и заклеймен като ренегат опонента. Едва ли си забелязала, но през всичките тези години, в случаите когато бях твой обект под прицел, аз се стремях към максимална отстъпчивост, към смекчаване на тона или съзнателно отклоняване от темата. Много са случаите, когато ми се е налагало да ти напомня, че не съм ти враг /макар и да не споделям до детайли мнението ти по конкретна тема/, че сме от една и съща страна на барикадата, че категорично се определям като твой приятел, в приятелство, което ни свързва с личности като ИВО, СТАМБО и ЖОРО… Правех компромиси по отношение на първосигналното, дребнавото, маловажното, махленското и заядливото, в името на главното, на голямата цел, която ни събира. Уви – безрезултатно! И стигнахме до 13,05,2019, когато ти изригна с цялата перфидност на неутолимото си желание да ме уязвиш, позволявайки си тази зле скалъпена клевета. Няма да ти позволя да петниш името ми, за да компенсираш дефицита си от почтеност!
  В целия ми дълъг и тегнещ от превратности и изпитания живот, каквито ти не би могла да си представиш, НИКОЙ НИКОГА НЕ МЕ Е УЛИЧАВАЛ В ЛЪЖА! Просто, защото лъжата не е мой порок.
  Не пред теб – пред приятелите от блога заявявам:
  Стоя зад всяка казана/написана от мен дума! Описаното от мен събитие /предизборно представяне на кандидатите за местно самоуправление, 2015/2019, от ДСБ-Видин/, беше организирано от местната структура на партията и се състоя в Спортната зала на града. Доколкото си спомням, по същото време проф. Вили Лилков беше в кампания като кандидат-кмет на град София. Не съм сигурен кой е бил автор на сценария по който протече срещата /впоследствие се спрягаше името на Момчил СТАНКОВ – тогавашен Председател и координатор на регионалната структура на ДСБ/. Истината е, че „мероприятието” започна неудачно – млад кавалер и дама откриха с мъгляви, двусмислени и откровено левеещи цитати от … Л. КАРОЛ. Успокои ме мисълта, че едва ли повече от няколко човека в почти пълната зала, са били впечатлени от този избор. След като приключи обаче деловата част на сбирката, на подиума излезе специално поканеното за тържествената част трио „Тримата тенори”. Програмата им започна с очакваните „О, соле мио”, „Соренто” и пр., до момента в който ме смути изпълнението на известната мелодия от филма „Кръстникът”. Изтръпнах при мисълта, че на другия ден всички /мръсночервени!/ видински медии ще са пълни с ехидни изявления от сорта „ Костоваците откриха …….с химна на италианската мафия”. Издънката обаче продължи с „Калинка-малинка” и „Очи чьорние”. Със съпругата ми не издържахме и станахме. Заедно с нас още двадесетина напуснаха залата. Вече навън, на площадката пред Спортната зала – същата площадка, на която се тълпяхме по първите митинги на СДС, изслушахме още няколко частушки /Да, неуважаема госпожо SAVOVA – “частушки”/, за да бъда окончателно „разстрелян” с любимата путину „Позови меня”! И знаете ли от кое ме заболя най-много – мнозинството вътре в залата възторжено ръкопляскаше в такт с музиката… Тръгнах си омерзен.
  На другия ден с още няколко съмишленици /чиито имена отлично си спомням, но нямам съгласието им да ги оповестя/, в приемната на ДСБ, изказахме пред Цеци ЛИЛКОВ, своето възмущение от случилото се. От него узнахме, че триото е било подбрано и наето еднолично от Момчил СТАНКОВ, а репертоарът му не бил предварително проверен и обсъден.
  ТОВА Е ЦЯЛАТА ИСТИНА!
  Не знам с кой „проф. Вили Лилков, „който написа книгата *Гонения на бълг. предприемачи от комунистите *” си разговаряла тогава, госпожо SAVOVA. Аз познавам съгражданина си Вили Лилков – съавтор на книгата „ БИВШИ ХОРА по класификацията на Държавна сигурност”, екземпляр от която / с автограф под надслов „На един БИВШ от фамилия Тинкови, с уважение ВЛ”, 29,06,2017/ е част от семейната ни библиотека и на наскоро излязлата от печат книга „Погубената България”.
  Колкото до лицемерното ти възвание в края на гнусния махзар – напълно се солидаризирам:
  „Затова апелът ми е моля ви,не лъжете.Недостойно е.”
  И винаги гласувайте с бюлетината, която ви диктуват съвестта и разума. Аз и фамилията този път гласувахме с бюлетина № 13/102.

 4. Не вярвам някой от четящите/пишещите тук да изпитва топли чувства към Яне Янев, но не пречи да се признаят някои негови умотворения. Та ето какво е казал той за Делянчо преди 7-8 години:
  “Шизофренен медиен хипопотам е наречен проспериращия млад човек поради двойнствеността в поведението, политическите си реакции и медийните пристрастия, които изданията му нескрито проявяват. До обяд Пеевски седял в парламента, а след обяд наставлявал заетите в медийната империя”
  Източник 168 часа
  Не е лошо, така мисля.

 5. Г-н Тинков, добре дошъл отново в блога!
  Липсваше ни ! 🙂

 6. Завърши предизборното предстъвление. Не че нашият живот не е едно бездарно режесирано представление,но това беше върхът.
  На дремещия електорат демократично бяха представени 27 възможности за овации.
  На първо място са ГЕРБ. Те са алтернатива на БСП.Обичат Русия и Европа докогато получават от нея субсидии. Строят магистрали,заводи и докарват инвестиции. Имат грешки,но те ги поправят с оставки и обещания. Благодарение на Бойко Борисов.
  Тяхно отрицание е БСП. Тя ще сложи край на корупцията и беззаконията. Официално са наследници на БКП,не като ГЕРБ,сега обаче са други и справедливи. Свързва ги братската любов към Русия.
  Атака-това са руски патриоти. Редовно ходят да се кланят и инструктират при хората на Путин.
  АБВ-за тях БСП не е достатъчно праведно. Първанов,Румен Петков и Дуранкиев-професор ще оправят работата
  ДПС-раята на почетния председател. Нищо че там има някакви българи като Пеевски и Данчо Ментата.
  Воля- уникалните български родолюбци. Дупе и гащи с други родолюбци като льо Пен,Салвини и Орбан. Милионерът Марешки ще прави подаяния на бедния български народ.
  Минчо Христов-доцент – развява знамето с лика на Стела Банкова и минали борби за заграбени десетки милиарди от неидентифицирани разбойници.
  Патриотите-душа дават само за властта.Тяхното острие Джамбазки след протеже на Бареков от “България без цензура” сега е под началството на Каракачанов от ВМРО. Хитро момче.

  Не са от споменатата компания,но се налага да кажим и за “Демократична България”. Мамят,защото са се събрали леви и десни. Родителите им и дядовците са бивши комунисти. Били са в властта,която ни е докарала до това дередже. Изпускат самолети,бивши приваторизатори и сегашни врагове на братската дружба. Обречени са на неуспех-с подкрепа 1-2%.По късно за честта на социалогическия пагон даряват процент от 4-4,1.
  В общи линии това са възможностите пред родообичания българин.
  Останалите двадесетита участници в представлението са от миманса. Вероятно между тях има почтени и способни хора,но те са обречени и това е явно за всички. Тогава защо те се захващат за предваритело изгубена кауза?
  Все пак трябва да се отбележат 2та процента в подкрепа на Иванчева. Това е категоричен протест срещу насилието и беззаконието.
  И така, представлението свърши. Следва антракт и безвремие до следващите избори. Дали нещо ще се промени? Това е в ръцете на 70те процента негласуващи и лишените от възможност да гласуват 2 милиона българи в чужбина.

 7. “…И така, представлението свърши. Следва антракт и безвремие до следващите избори. Дали нещо ще се промени? Това е в ръцете на 70те процента негласуващи и лишените от възможност да гласуват 2 милиона българи в чужбина.”…

  +1

 8. Г-н Тинков,
  Първо се извинявам за причиненото ти дълбоко нараняване от мен по повод изборите и партия ДСБ.Мразя се когато уязвявам хората.Мразя също лъжата и подлостта.Историята ,която ти разказваш за Видин и предизборният концерт вероятно е така ,защото ти си присъствал ,а аз – не.Знам как се правят сценарии за концерти от случайни хора.Мен ако ме питаш щях да пусна само *Куин* и Фреди Меркюри защото съм пристрастена към тях.В Ю-туб има над 20 часа музика ,клипове , филми за тях.И всеки път плача ,когато ги слушам за Фреди ,все едно .че ми е брат,всеки ден ги слушам,700 песни ги знам на изуст.
  Но да правиш съпоставка на музиката и идеологията на дадена партия и нейните политици е погрешно. Намирам го за злонамерено.Убедена съм,че половината от политиците не се интересуват от музика.
  А иначе и моята истина е вярна .На 12,05.2019 г си разменихме лични мейли с човек от блога/той ще си спомни това/ и там ми бе припомнено за случая във Видин от предните избори и недоволството ти от ДСБ.Всъщност тогава беше РБ.Това го има и в архива на блога на г-н Инджев от тогава.Както и моята реакция тогава,ходенето до Кърниградска/централата на ДСБ/ И разговорът с Вили Лилков.Пак повтарям : подразних се от това ,че една небрежност се използува да се ударят публично политици от ДСБ и то най качествени.
  И накрая пак достигнахме до единомислие – подкрепяме една и съща кауза и едни и същи политици.От тук нататък да говорим за това което ни съединява,а не това което ни разединява.Нека бъдем по смирени и по позитивни.Защото целта е обща.А тя е важна.А ударите ще бъдат страшни.
  Г-н Тинков ,още веднаж се извинявам за неудобството ,което причиних.

 9. @ПАВЕЛ ТИНКОВ,

  Познавам Вили като толерантен и почтен човек – той едва ли има и хабер какво са сътворили наетите певачи или пък координаторът му. По-скоро няКОЙ е разкешил с поръка да омаскарят мероприятието, щото конкуренция – това си беше една от най-мръсните изборни кампании, които помня. И певачите, нали семейства хранят, колко му е да си плюят на суратя.

  Иначе, като истинско ПЪРВОБИТНО ГОВЕДО ви приветствам отново сред нас като съавтор (не само читател) и се радвам, че слагате последните точки над i-тата. Респект!

 10. Асен,докато търсим врага(като болшевиките)във всеки човек,дотогава ще се “радваме”на БСП и производните й.Така малтретираха хората, имали някакво състояние преди 9.09.1944.Следвоенна западна Германия е пример за подражание.Пиша го по повод”родителите и дядовците били комунисти”

 11. @ D. SAVOVA:
  Не прекалявай, воля те! Ходиш по тънък лед. Не ме интересуват личните ти мейли с тайнствени съблогъри и останалите ти съчинения. И не се опитвай да се измъкнеш – няма моя и твоя истина. Истината е винаги една! Ти си позволи несправедливо и непочтено да ме уличиш в лъжа!
  И не се опитвайте с АЕРОФЛОТ да на замесвате проф. ЛИЛКОВ в тази кална история, съчинена от SAVOVA! Той няма нищо общо с въпросното събитие и най-вероятно не знае за издънката, освен ако брат му Цеци не е споделил с него. Просто SAVOVA въвлече името му, за да внуши повече достоверност и тежест в сътворената интрига.

 12. Асене, позволявам си така да се обърна, защото сте един от коментарите тук чиито коментари чакам с нетърпение. За съжаление, както към Недко в

 13. Наново!
  Тръгна коментарът ми без да ме “пита” и то недовършен.
  Асене, позволявам си така да се обърна защото коментарите които пускате винаги са ми интересни. Аз съм един от малцината тук които повярваха на 100% онзи ден на споделеното тук от вас за парламентарните избори през 2014г в битността ви на член на СИК.
  Освен това сестра ми е разказвала, че редовно идвате да подкрепите Иво в съдебната зала. Тя е впечатлена както от осанката ви, така и точните и смислени реакции както преди, така и след съдебните заседания.
  Сега говорим обаче и аз като КИЛИЕВА само за ДБ. И на мен ми се ще и винаги, във всяко едно отношение може да се иска повече от НАШИТЕ ХОРА но те са най-близко и почти всички от коментаторите и съм убеден и от редовните читатели го показват да бъдат като идеология, политика, действия нашият официализиран глас в публичното пространство.
  И както каза онзи ден, за пореден път Иван Костов, демократичният електорат у нас е критичен, претенциозен и “нелесен”. И така и трябва да бъде но нашата мисия тук е не само да гласуваме за нашата формация но и да убеждаваме колебаещите се, че това е единственият път по който България може да отлепи от дъното на ЕС.

 14. Пак до Асен. Да допълня едно пожелание на незабравимият Големият СТАМБО както към вас, така и към Недко и всички останали които по-рядко участват в коментарната част на БЛОГА НИ: Приятели, пишете по-често. Имаме нужда от споделеното от вас. Думата, дума отваря.

 15. Уважаеми г-н Тинков, благодаря ви, че разказахте тази история след, а не преди изборите. Провокатори в дясното е имало винаги предостатъчно и вероятно такъв е бил случаят във Видин. Не знам и доколко българското общество е наясно, че разделителната линия в политическото пространство отдавна не е ляво/дясно, а евроатлантизъм/путлеризъм, поради което катюшитe и чебурашкитe
  не са подходящ музикален фон за ДСБ, да не говорим че са проява на лош музикален вкус.

  А на АСЕН ще кажа, че на 11 март (пoнеделник) не можах да отида на работа в южна Германия, защото на 10 март (неделя) в северозападна, където бях целия уикенд, не пътуваха никакви влакове поради внезапно влошаване на времето. Така че не му придиряйте много на Светослав Малинов, задето си изпуснал самолета за Брюксел. Случват се такива неща и човекът въпреки това си понесе отговорността.

 16. На база поста на г-жа КИЛИЕВА

  Разказът на г-н Тинков е дежавю от началния период на СДС -крайният знаем всички как изглежда! Приказката за ‘‘врага‘‘ е много удобна за комунистите и наследниците им с непроменени родовообусловени възгледи – да не ги закача никой, докато те се наместват по заръка във всяка новосъздадена партия и впоследствие успяват да я разтурят до основи (къде потънаха Демократическата, Радикалдемокр. и др.партии, опитали се да се възродят след 10.11.89 ?)Налазиха ги, оглавиха ги, напълниха парламента с комунисти и сътвориха днешната боза!
  Германия наистина е добър пример за подражание-там натириха нацистите! Имат си партия НДП , но не ги допускат до властта до ден днешен!
  Нека всяка жаба да си кряка от своето блато(стига миш-маш!).Иска се ясна партийна позиция,както и твърда програма за решаване наболелите проблеми на обществото .Тя трябва да бъде без завоалирани, имагинерни понятия, казани с половин уста за да не се дразни този или онзи, с надеждата да се привлекат повече ибиратели! Не!Те ще дойдат сами, когато нещата се назовават с истинските им имена! Позицията трябва да се отстоява без колебание и шикалкавене за да могат тези 70-процента негласували да кажат това, което им е на сърцето.

 17. Към 0815:
  Благодаря Ви! Кратко, точно и ясно сте формулирал изложената от мен позиция, преди махленската намеса на SAVOVA. Мисля, че тепърва ще разчепкваме тази тема, в търсене на верния път, към постигане на набелязаните цели – поемане управлението на страната, неутрализиране на руската пета колона,инкриминиране на русокомунизма като идеология и практика, НЕОБРАТИМОСТ НА ПРОЦЕСА,успешно лечение на националните светоусещане и ценностна система от травмите, нанесени им от вече почти 75 години руско робство, правова държава.
  Отдавна вече установихме в този блог, че дихотомията “ляво-дясно” е мъртво клише от инструментариума на маркс-ленинизма. Впрягането на всички напъни в “агит-проп мероприятия” за 10-20 хил гласа и депутат в повече, на принципа “залудо работи, залудо не стой” е НЕПРОДУКТИВНО!
  Преди да тръгнем отново, трябва да изясним в детайли и с категоричност крайната цел и пътя /технологията/ за постигането ѝ, така щото основателно да се надяваме, че ще ни последват.
  За поста Ви, още веднъж – РЕСПЕКТ!

 18. Изчетох внимателно коментарите на Асен и Георги Николов. Споделям основната част от написаното, но с някои изключения като:
  “…нашата мисия тук е не само да гласуваме за нашата формация, но и да убеждаваме колебаещите се, че това е ЕДИНСТВЕНИЯТ път, по който България може да отлепи от дъното на ЕС.”
  Имайки пред вид устойчивостта на резултатите на т.н.”градска десница” в различните й варианти през годините като ДСБ,РБ, ДБ и т.н., започвам да се питам дали наистина това е ЕДИНСТВЕНИЯТ път, по който България може да се отлепи от дъното? Може би в ДБ отсъстват на ръководни позиции изявените, знаковите лица, които с действията си привличат масово доверието на будните десни българи, а не само на единици от тях. Липсваше присъствието в предизборната кампния на ДБ на харизматични лица като Методи Андреев, Мартин Димитров, Петър Славов (от групата за натиск в предишния парламент) липсваше Илиян Василев, Николай Ненчев, чието желание за коалиране с ДБ, както разбрахме от медиите, е било отхвърлено с мълчание и това го е принудило да играе като “соло играч”, както и присъствието на много други анализатори, чиито имена са сред членовете на Атлантическия съвет.
  И разсъждавайки в посока как България би могла да се измъкне по-бързо и успешно от руското енергийно и политическо менгеме чрез влизане в Еврозоната и “Шенген”, може би Атлантическият съвет трябва да се РЕГИСТРИРА И КАТО ПАРТИЯ, защото тази формация с визия за бъдещето и преобладаващ брой членове с ПОТЕНЦИАЛ да изработят стратегия за демократично развитие на България, би привлякла онези заветни около 70 % българи, които сега не гласуват, защото нямат доверие на сегашната ДБ, сигурно няма и да имат, заради нейните ляво-дясно-зелени знаци и намигвания, с които ДБ се надява да привлече симпатизанти от по-широк спектър. Видяхме какви са резултатите от подобна политика, потенциалът е предвидим и затова мисля, че е въпрос на отговорност за съдбата на бъдещите поколения българи да се търси И друго, по-печелившо решение. Тук не може да става въпрос за никакво разцепление, защото онези 70% явно НЕ са електорат на ДБ и не искат да бъдат. Те, очевидно, искат НЕЩО ДРУГО!
  Мисля, че в сегашната геополитическа ситуация печелившата карта е на страната на праволинейността и безкомпромисността на десния курс – НАЙ-КРАТИЯТ ПЪТ КЪМ АВТЕНТИЧНАТА ДЕМОКРАЦИЯ, който В МОМЕНТА СЛЕДВА ЕДИНСТВЕНО АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪВЕТ.

 19. @ SMS:
  Ами … да.
  Крайно време е да излезем от ролята си на пилигрими. Да спрем да поддакваме и да мисионерстваме, агитирайки “колебаещите се” да го правят. За разлика от някои съмишленици намен кракът ми не е стъпвал “на Кърниградска”. Непрекъснато се вра сред плебса, вслушвам се в аргументите и съображенията му. Опитвам се да отговарям на чепатите му въпроси, споря с него, и после мисля, съмнявам се и търся пътища. Често си повтарям една фраза на господин ИНДЖЕВ – “ОТ КЪДЕ ТРЪГНАХМЕ И ДОКЪДЕ СТИГНАХМЕ?” И да Ви кажа – спря да ми пука, че някой ще ме обяви за ренегат /нещо като “врагът с партиен билет”/ за това, че отказвам да канонизирам идоли и да им се кланям.
  На плебса /ония 70% негласували, плюс половината от гласувалите за банкянското човекоподобие/ пък не му пука за нашите идоли. Той иска котката му да лови мишки, а тази, която за ен-ти път му предлагаме на принципа “стари смешки в нови дрешки”, НЕ ЛОВИ!
  Та да си дойдем на думата – ПЪТЯТ НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ, ЩОМ НЕ НИ ВОДИ ДО ЦЕЛТА, КЪМ КОЯТО СМЕ ТРЪГНАЛИ.
  Нещо повече – да танцуваш по мотиката и тя да те друса по гратуната, дори не е път!
  Подкрепям предложението Ви и всяко друго, което има за цел да замени ортодокса на вярата със съмнението на разума и търси ВЕРНИЯ ПЪТ!

 20. към ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  г-н ТИНКОВ, само напомням на Вас и на г-жа SAVOVA, че не сме “суперхерои” и не сме безгрешни.
  Или както казали вече някои доста по-мъдри от нас – “Единствените сред “хората” ,които са безгрешни , са само – фанатиците и лудите”…….., както и “партийните” начальници, като банкянското човекоподобие, разбира се…….

 21. SMS, не разбирам основанията ви да омаловажавате успеха на ДБ, която като извънпарламентарна формация успя да направи пробив и от участниците в изборите най-малко има причини да се съмнява, че е на прав път към по-големи успехи. Това, което им липсва според мен, е алтернативна на курнелийната “Визия за България”, в която да напишат към каква България се стремят, какви стъпки за постигането й ще се предприемат и т.н. и за чието разпространение ще се грижим ние и интернет. И която ще бъде компасът, който ще показва колко близо или далече са управляващите до междинните цели и до голямата цел. На масовия избирател му трябват не отвлечени идеи за светлото бъдеще, а програма за действие в посока на цели, които може да види и пипне (например заможна средна класа, диверсификация на енергийните източници и т.н.).

 22. @ Павел Тинков

  Щом поне двама, независимо един от друг, стигат до един и същи извод, значи вероятността изводът да е верен е голяма!
  Въпросът е как този извод, за посоката и начинът за спасение на България, да се реализира? Как да се “възбуди” допълнително чувството за отговорност за съдбата на следващите поколения българи и личната жертвоготовност на тези уважавани наши сънародници, които безкористно основаха Атлантическия клуб, като геополитически ориентир в помощ на партиите и властта, за да се включат и самите те в партийните битки, които (със сигурност) предизвикват в повечето от тях трудно преодолима погнуса ??? Но, “А la guerre comme a la guerre!”
  Трябват спешно убедителни парламентьори, защото няма време!
  Идват съдбоносни, особено за черноморските ни градове и селца, местни избори!

 23. Да си припомним, че никой “социолог” не “смееше” да даде повече от 4% за ДБ. Имаше “дръзки смелчаци” които ни даваха в началото и по-малко от 3%. И както вече на два пъти цитирах Иван Костов, а той ги грее тези работи повече от всеки друг, демократичният електорат е критичен, претенциозен и ерго, съвсем не е лесен. Как да го убедиш, то и аз брах много страхове, че можем да останем под чертата, и че гласът на убеждаваният колебаещ се обикновено между “застрашеният” само от комунягите и абониран за н-ти победител на поредните избори “десен” герб на Баце и НАШИТЕ ХОРА на които “спецовете” предричат абсолютен провал.
  Е, от тази база трябва да разсъждаване за по-нататъшният ни път.
  Колко потенциални гласове са затрити от тези внушения и от “заплахите”, че може пак да ни възседне “по-голямото зло”-“комунистите” а то-злото, взе та прокара и супердесният плосък данък и то тури кръста, подробностите как се стигна до това в момента не са интересни на южният паток. Разбира се, има още много какво да се желае като визия и практически политики но това е само, минаването на бариерата, началото на началото.
  Бас ловя, че всички до една парламентарно представени формации газ пикаят от резултата на ДБ. То им действа кат американското ДДТ. Единствената АЛТЕРНАТИВА на мъртвилото наречено “стабилност”. Те прекрасно го осъзнават и ката нощ се обливат в пот-“жълтопаветните” няма кой да ги спре.
  И накрая, дет се казва по реклами разни-Заедно можем повече.

 24. SMS
  Много сте прав.За сега в Атлантическият съвет участвува ръководството на ДСБ като политици .но там има и много хора с визия без да са политици,които не членуват в пол.партии. .Каза го и Радан Кънев в една от предизборните си изяви като член на Атлантическият съвет.Там има голямо поле за действие за разширяване на Евроатлантическото влияние.Ето г-н Шаламанов зае от скоро висш пост в централата на НАТО.Герберските калинки още не са запъплили за там.
  Защо следващата коалиция за избори да не се казва Евро Атлантическо съгласие за България.За да се пресекат всички опити за Евразия.
  Началото с Демократична България е сложено.Трябва надграждане и разширяване.Дай Боже и по силни послания.
  Днес на една худ. галерия на ул.Раковски видях плакат на Атака с две географски карти на България.Едната Сзн Стефанската област на евентуална България с надпис *Ето това ви даде Русия*,а другата съвременна България и надпис *А това ви взе ЕС.*
  Не са се отказали.Борбата предстои.

 25. Хора от форума, едва ли “газ пикаят” ония, чиято визия за бъдещето стига до суджуците, апартаментите и затлъстяването на офшорните им сметки, защото ДБ със зор взе един мандат и това са резултатите от доста години за избранниците на т.н.”градска десница”. Крайно време е тази “кармична” верига от слаби резултати да се прекъсне радикално, с разсичане! Сега, с риск да вляза в полемика със спортния коментатор на форума, ще кажа, че дори “ритнитопковците” са по-мъдри и смели от т.н. десни избиратели, защото след загуба задължително СМЕНЯТ ТРЕНЬОРА на отбора, както и основни, възлови играчи. А ЕДИН евродепутат си е чиста загуба на фона на 6, 7 и т.н., които постигнаха ония със суджуковата визия за бъдещето на България!
  Още повече, че в момента разполагаме с един ГОТОВ, елитен, изпитан в боя за евроатлантическо бъдеще на България отбор! Остава да го убедим да участва в националния шампионат. Може пък да “изкара” мнозинство в общинските съвети и следващия парламент! А ДБ нека си работят. Няма лошо. Ако могат повече, да го покажат! Никой не им пречи. А и винаги съществуват възможности за следизборни коалиции. Защото имам опасения, все пак всички сме живи хора с амбиции, характери, че “омесването”, общото действие, за което говори г-жа Савова, между “стари основатели” на ДБ и “нови атлантици” в една формация със сигурност ще доведе до вътрешни напрежения,саботажи, ревности, противоположни възгледи, за радост на суджуковите партии, и ще отвлече вниманието, концентрирането върху най-важното- СПЕЧЕЛВАНЕТО НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ.
  Затова мисля, че най- добре би било да се започне на чисто, пък каквото атлантическата сабя покаже, ако е смела, остра и точна, както се надявам и вярвам!

 26. Към СИМПАТИЗАНТКА НА ДСБ:
  “Това, което им липсва /на сините-БМ/ според мен, е алтернативна на курнелийната “Визия за България”, в която да напишат към каква България се стремят, какви стъпки за постигането й ще се предприемат и т.н. и за чието разпространение ще се грижим ние и интернет. И която ще бъде компасът, който ще показва колко близо или далече са управляващите до междинните цели и до голямата цел.”
  Прочетох този пасаж от поста Ви 5-6 пъти и се чудя “аз ли се криво моля,Ти ли ме криво разбра?”
  Ами нали това натяквам от близо месец, дори предложих някакъв примерен текст от 22 точки /прав или сбъркан?/и го именувах /сполучливо или не?/ ПРИОРИТЕТИ. И каква беше реакцията – двама-трима подкрепиха с половин уста и savova чевръсто ги вкара в обяснителен режим, а мен отсвири: “Г-н Тинков.явно ценностите ,а отам и приоритетите са ни различни.Гласувайте си за когото си искате.Изборът не е голям .Демократична България и всички останали.Агитирайте и гласувайте за всички останали.Успех.”
  Останалото беше МЪЛЧАНИЕ. Поне да бяха смлели предложението ми, да го бяха разпердушинили с аргументи и контрапредложения, да го бяха допълнили или отхвърлили категорично… Нищо такова. Само SAVOVA използва повода да се включи с тежката артилерия в доказване на факта, че обича повече от мен Иван КОСТОВ, а всеки който не Го обича поне колкото нея и дръзва да се усъмни в Неговото съвършенство /както е добре известно на всеки близък до Кърниградска/ е или еретик, или враг и изобщо слуга на сатаната. И предложението ми /днес вече – Вашето предложение/ беше заобиколено, избледня и се оттече в канала.
  Както казва приятелят ЖОРЖ: “И те така”.

 27. SMS, в Атлантическия клуб наистина има много качествени хора! Поздрав за коментара.

  Използвам момента да заговоря за нас тук. Понеже думата ‘агитация’ я преупотребихме в последните седмици, без да оживим Мика и за косъм време. Агитация не се прави с ругаене на инакомислещите и немислещите. Респект, търпение, честност, фактичност, агрументация, яснота, реторика, хумор!… това носи шанс за приобщаване. Хич не става с подозрителност и дебнене даже и на читавото като ‘възможен враг. Това е стрелба с халосни в грешна посока. Нелепо е и деликатното, и вярвам – добронамерено! – ‘кажете си с г-н Тинков, та да ви разберем’ (цитатът е по памет). Ами ако досега не сме се разбрали къде сме след стотиците наши реакции и коментари, вероятно сме неспасяеми. Тук се срещаме всеки ден. Нахвърлянето върху приятели и съмишленици, което се случи в последните седмици е ИДИОТЩИНА. Това е точната дума. Спасявам се с Пико дела Мирандола. Като говорим за път, да мислим достойнство.

 28. Груба моя грешка горе, да се чете АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪВЕТ

 29. Още едно уточнение: поздравът към SMS е за коментара от МАЙ 29, 2019, 09:51

 30. “А ЕДИН евродепутат си е чиста загуба на фона на 6, 7 и т.н., които постигнаха ония със суджуковата визия за бъдещето на България!” (SMS)

  Не мисля, не и за политическа партия без телевизия.

 31. SMS
  Направили сте неволна грешка в пост в 13 часа.
  Атлантически съвет,а не Атлантически клуб.Последният го заграби Паси и не знам дали съществува.

 32. SMS, нямам нищо против Атлантическият съвет и цитираните преди политици да се включат. Вратите са широко отворени.
  А вразите имат инстинкт за самосъхранение и надушват, че иде краят на финала на провежданият от тях Моделът КОЙ. Ако някой е очаквал да вкараме едва ли не цялата листа в която до един го заслужават е голя, наивник. Бъдете сигурни, че сред 70% въздържали се ДБ има огромен потенциал. Повечето от тях дет се казва не са и чули ДБ. На работа.

 33. Г-н Тинков, май съм пропуснал/а тази дискусия. Радвам се, че сме на едно мнение за Визията. Но разбирам и г-жа Савова, в смисъл, че не му е времето непосредствено преди избори да вадим кирливите ризи на “нашите” (затова ви благодарих, че разказахте цялата история за Видин след, а не преди изборите). “Нашите” може да са всякакви, но на останалия фон бяха най-убедителни в изразяване на позицията, която ние като съмишленици разискваме в блога на г-н Инджев и отгоре на всичко бяха единствените, които имаха шанс да вкарат евродепутат/и (както и се оказа – все пак ДБ е 5-та от 27). Колкото повече Българи се присъединяват към 70-те процента негласуващи, толкова по-ясно е, че кукловодите са спечелили и битката, и войната. Защото нали няма съмнение, че точно на техните фаворити е най-угодно населението да е апатично, отвратено, негласуващо, за да се свежда всяка предизборна битка до боричкане между БСП1 и БСП2 и победа на някоя от тях двете само с гласовете на зависимите, купените и мъртвите души? И после да си играят на управляващи и опозиция. Докога?

 34. Н северо-изток Русия взе на Румъния Бесарабия и и даде за компенсация българската Добруджа.И на Сръбското кралство бяха дадени български земи,за които после проливахме кръв,а бе какво да Ви говоря за тези безродници от Атака…

 35. Everyone else, Шапо!

  Павле, не съм те подкрепил с “половин уста”. Цитирах те обилно на другият ден под друга статия в самото ѝ начало и оттам се почна. Но и тогава и сега смятам, че предвид популярността на БЛОГА НИ, имам предвид многобройните читатели и резонанса на коментираното тук, че малко избързваме. Въпрос на тактика, не на стратегията. Сега вече трябва да се прави дискусията И оттук-нататък за да има решаващата дума ДБ за съдбините на страната трябва още есента София отново да е синя. И после, няма КОЙ да ни спре. Има и други съпътстващи начини, примерно уличен натиск и отиде сегашният МОДЕЛ у киреча.
  От отлично информирани източници пожелали анонимност голямо шубе ги тресе “силните на деня”. Ледът се пука господа съдебни заседатели!
  Много мина, мъничко остана.

 36. D Savova
  Да, забелязах със закъснение механичната грешка, поради бързане, че вместо Атлантически съвет е написано Атлантически клуб. Разликата е огромна! Sorry!

 37. Актуални позиции,мнения,политики на ДБ ,може да четете на сайта им Коалиция Демократична България.

 38. @ everyone else
  Благодаря ти за вниманието и за хубавите думи!
  Насърчавам всички да мислят в тази посока и да споделят други идеи за изплуване и победа на десницата. Няма начин да няма начин! 🙂

 39. Цитирам SMS:… «А и винаги съществуват възможности за следизборни коалиции.»…

  Да, не само има възможности ами така правят хората по света!!!!

  В нашата мътна действителност обаче, опитите за предварителни коалиции допринасят за получаване на допълнителна информация – кой къде го сърби ама не иска да си признае!
  Пояснявам с още един цитат от друг негов пост от 29.Май, 09:51 : «…липсваше Илиян Василев, Николай Ненчев, чието желание за коалиране с ДБ, както разбрахме от медиите, е било отхвърлено с мълчание и това го е принудило да играе като “соло играч”…» !Защо бе, ДБ ?????Това мълчание не е злато! Има нещо гнило в Дания!

 40. 0815
  Ами какво му пречеше на Ненчев да призове да се гласува за ДВ след като се видя че той няма шанс сам.Както направи Илиян Василев.Инат ли,зависимост ли?.Не напразнс ББ го прати на прокурор ,эа да го направи зависим.Това е гнилстс в Дания.ББ намера цакята на всички.Едни мачка ,други ги подчинява.Защото в България няма справедливост.

 41. Към D.Savova:

  Не мисля, че обяснението е в “зависимост” и някаква роля на ББ в нея. Но няма да се произнасям с оскъдната си информация по въпроса преди Н.Ненчев и Демократична България да са коментирали темата. Те се въздържаха досега от взаимни обвинения и това е показателно за оставената отворена врата.
  А кой е “виновен” да не се обединят е въпрос, който е по-добре да не чоплим без да знаем важните подробности. Вътрешните крамоли в този политически сектор са достатъчни и без това, за стреляме напосоки с вероятност от рикошет.

 42. @D.Savova

  ДБ не e в позицията да разчита, че хората ще влиза масово в сайта й и според мен трябва да търси други начини да станe по-популярнa и признатa като алтернативаТА. При наличието на няколкостотин партийки в България е несериозно да се смята, че апатичният избирател целенасочено ще се рови в интернет, за да търси разликите между тях.

 43. @ 0815
  ДА! Има нещо гнило в “Дания”! Аз лично имам усещането, че в момента е налице нещо като “десен партиен монопол” и това никак не е здравословно за развитието на демокрацията в България. Заради тази опасност от установяване на нещо като десен “тоталитаризъм” е задължително да се създаде спешно алтернатива на ДБ, поне още една демократична дясна структура, за да имат избирателите възможност за избор, иначе се връщаме във времето на комунизма, когато, щем не щем, гласувахме само за една партия, щото то друга нямаше, а гласуването беше задължително.
  Защо, както предлага г-жа Д.Савова, трябвало Ненчев да се откаже и да призовава да се гласува за ДБ ?
  Аз категорично предпочитам да гласувам за дясна партия, РЪКОВОДЕНА от личности като Илиян Василев, Методи Андреев, Николай Ненчев, Мартин Димитров или други популярни членове от Атлантическия съвет с убеждението, че те ще вземат по- адекватни и по-полезни за партията решения, което ще доведе до реална изборна победа на демокрацията.
  Сегашната ситуация ми прилича по-скоро не на победа, а на някаква пирова еуфория от политическото оцеляване на дясното.
  Питам се, дали това поддържане на САНИТАРЕН десен минимум, с блокирани възможности за възходящо развитие чрез “троянски коне” в ръководството, които целенасочено налагат вредни за партията решения, не се поддържа умишлено, като някакво “алиби” за уж демократичност на режима в България пред Европа и света??! Демократично мислещите българи, които са мнозинство, заслужават повече и е справедливо да си го отвоюват чрез СВОЕ представителство!

 44. Към SMS:
  към 0815:
  Можете ли да си отговорите колко десни партии има в САЩ? Или пък в Англия? Или в Германия?……
  И , моля ви , НЕ сравнявайте сегашната ситуация у нас , дори с положението на следвоенна ФРГ, защото ние НЕ сме го достигнали, все още! Защото тогава ФРГ беше ОКУПИРАНА от най-демократичните световни държави – САЩ,Англия и Франция!А днес ФРГ отдавна вече НЕ е “окупирана”, дори от тях!
  А ние днес , все още сме под путлеристко-ЧЕНГЕсарскаТА ОКУПАЦИЯ! Надявам се че все пак можете да различите непродължителната “окупация” на ФРГ след войната , и то от световните демокрации, и нашата чекистко-ченгесарска ОКУПАЦИЯ от НАЙ-тоталитарната и изостанала империя в света-СССР ,която продължава 75 години и до днес!!!
  Таак че пак ви повтарям въпроса си – колко на брой са били десните и другите партии в САЩ, Англия, Франция, ФРГ….. веднага след войната???…..
  Както и дали у нас , днес, имаме партии или са само различните кланове на клонинги на “партията-майка” БКП, която беше ЕДИНствена , в периода 1944-89г……

 45. SMS, вие предлагате разпарчетосване на демократичните формации вместо обединяването им. Ако целта на това занятие трябва да е демократична партия повече никога да не види парламент отвътре, няма никакъв проблем с изпълнението й: 0,15% за Ненчев + 0,1% за Пепи + 0,1% за Х…. = бетониране на менте-демократите от ГЕРБ завинаги на власт.

 46. СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ
  Аз не съм член на ДСБ и не участвувам в формирането на тяхната политика.Хиляди са формите за разяснение.За съжаление ДБ са рядко допускани в национални медии .защото са опозиция и то извън парламентарна и недолюбвана от управниците.Докато бяха в Парламента групата за натиск по икономическите въпроси ,енергетика,правни въпроси/Андреев,М.Димитров,Славов / редовно ни информираха за свършена работа.Разбира се ,че ги харесвах .Учудих се ,че хората не ги избраха,защото те вършеха много работа.Надявам се да ги видим в бъдещият парламент.А защо не като управляващи.А сега те нямат достъп нито до информация,нито до медии.
  Преди изборите ДБ бяха поставили маси на кръстовищата в София с печатни материали и водеха разговори с хората.Масите стояха по цял ден ,а хората се сменяха.Казаха,е са обикаляли цялата страна,въпреки ,че те нямат и средства.Мисля .че положиха максимални усилия.
  На проведените дебати за изборите анализаторите определиха,че най добре са се представили ДБ Радан Кънев с разговори по същество.
  мисля,че партийна телевизия не върши работа ,защото се гледа само от твърдите избиратели /ядра/.Пример *СКАТ* на Симеонов.

 47. Да ,прав сте г-н Инджев .Не е наша работа да ровим в отношенията между партиите.Но в настоящият критичен момент разумните политици трябва да направят разумният компромис и смирение от всички страни ,защото залогът е огромен бъдещето не на една партия или личност а на България.Не казвам .че Ненчев не е стойностен политик.Напротив бих се радвала ако той бе спечелил.Не са много хората като Ненчев.Но тормозът който му се оказва е зловещ.Тава исках да кажа.
  SMS
  Напротив,дясното е пренаселено.Като тръгнете от Герб,Да,България,СДС,ДСБ.партията на Капон.Младите от НДСВ та стигнете до Москов..Ама нейсе давайте я тази нова партия да я преслушаме ,само да не е менте.Ние ги познаваме.Както и лидерите й.

 48. Нищо против идеята на SMS. Само да гарантира, че И у нас ще има видеозапис на Чудото Макрон. Пояснявам. Той стана президент без да е бил избиран дори за селски съветник за по-малко от половин година. После се “уплаши” и месец по-късно, че не е рекъл, не го е направил и в парламента от 577 депутати всичките могат да бъдат от неговата партия-РЕМ. Имаше над 20000 читави кандидати и отсяха само около 400. Постави си за цел, да прави, да струва но да вкара и куцо и сакато от едва мърдащата опозиция в долната камара. Особено кресливата партия на меката фашистка Нашамаринка която обикновено има по двама-трима парламентаристи. “Вкара” ѝ цели 8. Да се дърлят официално а не да ръчкат улицата. Най-забавното бе и това не бе изключение, че срещу дружката на маГАрешки бе изправена абсолютно неизбираема лелка. Дори аз, дето се барам заклет макронист и самият Емануел го имам кат платонически син (едно на ръка, че той не е чул и няма и как да чуе за туй “припознаване”)щях да се въздържа ако бях в съответният избирателен район. Между другото, този конгениален ход на ЕМ да не гони максимум съпартийци-депутати и да вкара всички свои сериозни опоненти в парламента малцина го уловиха. Га им светна, вкл. и на пристрастени политикани, премигат на едро и мъцат.
  Кой разбрал-разбрал и те, така.

 49. ?Симпатизант/ка на ДСБ
  За съжаление, със или без хипотетичната “атлантическа” партия статуквото, лидирано от ГЕРБ, си е БЕТОНИРАНО вече 18-19 години! Още колко да чакаме, то животът ни мина в чакане и надежди !?
  Една нова дясна партия не би могла да “разпарчетоса” на МНОГО части десния вот. А това, че някои се наричат “десни”, не значи, че хората са толква наивни, наистина ги считат за такива и гласуват за тях. Но дайте други, различни предложения и начини, за да се промени сегашното, вече от почти две десетилетия, бетонирано положение! Въобще не претендирам, че идеята за нова партия е най- доброто, но друго не ми идва на ум.

 50. @Georges Nikolov
  Дали правилно разбрах, значи да напълним парламента с проруски магарета, атакуващи рублофилски психопати, вилнеещи русофилски нацисти, комунисти в деменция или с чалми, свине-олигарски и т.н., за да се дърлят помежду си в парламента, докато гризат парламентарния кокал, за да не бунят улицата? Може и да има някаква логика в страните с развита демокрация, но у нас има подло “разделение на труда” и задачата за организиране на уличните протести е дадена на други: моторизирани лумпени- русофили, пенсионирани фатмаци и русские женщины с болгарские поспорта. На улицата и без това парламентаристите ни имат само спомагателни функции и никой не им обръща внимание. Но то и във Франция, като гледам по репортажите, протестиращите жълти жилетки са предимно африканци от бившите колонии, предвождани от организатори “европейци”, веещи руски знамена. Очевидно и там има подобно “разделение на труда”?
  Казват, че ЕДНА от причините Тодор Живков да остане толкова дълго на власт била, че той не допускал да има само един евентуален наследник, а винаги поддържал бройката на 4, за да се бият непрекъснато помежду си и така да не им остава време да мислят как да го свалят.

 51. До КПСС
  Честно казано, не знам колко партии е имало в окупирана Германия след войната и какви са или те. Но щом питате, сигурно знаете отговора и връзката на тези факти с обсъжданата тема? И поуката/предложението ?

 52. sms,хайде направете партия по ваш тертип по качествена и по про евроатлантическа от Демократична България.Сега се връщам от едно клубче на ДСБ ,където взех автограф от проф.Вили Лилков за книгата му.Клубчето беше пълно с *европейци*.черпеха се с торта и безалкохолни,даже и мен поканиха,радваха се и не се интересуваха от нови партии.

 53. SMS, нещо не сте вдянали. Или лошо съм се изразил. Макрон се опасяваше да не “преяде с власт” както се изразят родните “говорещи глави”. От 577 депутати вкара около 350. Можеше да има и близо 500. Но предпочете всички значителни опозиционни партии да имат парламентарно представителство. В което не виждам нищо лошо. Примерно и аз не бих искал Демократична България да има квалифицирано мнозинство. Надявам се, че този ден не е далеч. И ние трябва да работим в тази посока.
  Дано съм бил полезен.
  Колкото до жълтите жилетки там има всякакви маргинали които категорично си изпяха песента. Никой вече не ги взема на сериозно. Но свършиха и добра работа. Мръднаха доходите с малко но от сърце.

 54. Здравейте, Приятели! Слушайте внимателно, защото няма да повтарям! А сега сериозно. Много добре знаете, че без информация нищо не се получава! Има един Демократичен седмичник в България и той е “Стършел”! Той е коректив на всичко в България. Но, колцина го четът? Проверявайте по павиолионите по колко бройки има от него. Сега мисля, че излиза в четвъртък и понеже малко хора знаят, че го има защотода жълтее по една бройка. Колкото и да убеждаваш хората не се получава, ако те сами нямат информация. Особено Българан, който отбира от всичко! Агитирайте повече хора да го търсят, защото “Стършел” е наследник на в-к “Щурец” с гл. редактор РАЙКО АЛЕКСИЕВ, жестоко убит от комунистите. Синът на Райко Алексиев Алекс Алексиев, сигурен съм, че го знаете, сега е републиканец в САЩ! Преди няколко години дойде в България да участва в изборите и му спретнаха активно мероприятие, арестуваха го и не можа да участва! Те това е поЛжението. Врагът не спи! Ако повече хора следят в-к “Стършел”, макар и седмичник, ще имат необходимата информация!!!

 55. АВАКУМ ЗАХОВ
  Беше,но казаха ми че вече не е така.Без пари не се живее.

 56. Госпожо Савова, не знам кой какво Ви е казал, но този вестник го списват истински будители! Михаил Вешим е син на ГЕОРГИ МИШЕВ, ако не знаете случайно!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.