ГРЕШКИ НА РАСТЕЖА ИЛИ НА ЛАМТЕЖА

 

 

 

 

Ехото от евроизборите продължава да кънти в много загрижени глави. И да рикошира с размисли за въпросите, които се натрапват. 

Защо през цялата предизборна кампания, както и преди нея, устремените ( на думи) към победа над ГЕРБ и промяна на статуквото чрез предизвикване на предсрочни избори дейци на БСП единодушно  не пожелаха да посегнат на големия резервоар с гласове в електоралната бълва на ДПС? Не е ли това потвърждение на широко разпространеното мнение, че другарите и другарките си постилаха за продължаване на дружбата с аркадашите си, която така старателно крият от туркофобския си електорат?

Защо най-очернящата предизборна атака беше насочена към най-малко вероятната сред вероятните кандидатури за европарламента в лицето на “Демократична България” , чиито лица бяха окарикатурени чрез плакати, разлепени в центъра на София? Защо слугите на Пеевски, натоварени със задачата да посочат най-големия си враг, не се надсмяха, не изпратиха стрелите с новичока на своя сарказъм си нито към очертаващите се първи, нито срещу сочените за втори в класацията на социолозите кандидати  за Европейския парламент, а фалшифицираха и раздаваха безплатно “истинската биография” на Иван Костов, привиждан като някаква антитеза на сочените пак от социолозите за почти обречени да бъдат избрани избраници на ДБ?

Защо, след като стана дума за атака, “Атака” беше толкова явно призована обратно в резерва на руската атака на пропагандния фронт в България, а на първа линия бяха пуснати да се борят за наградата на Кремъл неразличимите под микроскопа на демоскопа “Воля” и “Възраждане”? Това грешка ли беше  или “грешка на растежа”, прераснала в грешка ламтежа на манежа?

Защо победителката в изборното състезание в европейската суперсила Франция Марин льо Пен си направи труда да се домъкне в презряната от националистите в богатата Европа най-бедна държава на континента и да позира за плакатни снимки с един очевиден политически маргинал, с когото ( подсказвам отговора ) има общо само по линия на рублофилията?

Защо изобщо питам, ама все пак да продължа: защо никой от представителите на статуквото не се възмути от скандалната кандидатура на най-безработния депутат в света Пеевски? Иначе казано, не питам защо живеещият в нелегалност неизвестно къде в чужбина ( или дори в България ) години наред има нахалството да се бори за народната любов, а защо претендентите сред конкурентите му не питаха и не питат нищичко, свързани с тази абсурдна фигура. 

Защо никой статуквовец ( включително и интервюиращите журналисти )  не възрази на бутафорния артист в ролята на балкански Че Гевара, скандалджията Андрей Слабаков, нарушаващ отровено писани и неписани закони на публичното говорене с обидите си срещу цели етноси и срещу хора с различна сексуална ориентация от неговата, етикетирани в тирадите му с каруцарски език?

Защо наистина питам, но пак да поставя въпроса: защо само последните сред класиралите се за място сред европейските депутати българи споменаваха вредата от руската хибридна война срещу България, докато другите я поощряваха със сервилното й премълчаване?

Защо питам ли?

Защото това ми е работата. Поради което не съм на работа там, където бих могъл да бъда, ако заради подобни питания от медиите не гонеха питащите и не оставяха онези, на които им е работа да задават толкова очевидни въпроси, вместо да кимат в знак на съгласие, апатия или самопризнание за празноглавие като кичозни тигърчета на задната седалка на москвича. 

62 мнения за “ГРЕШКИ НА РАСТЕЖА ИЛИ НА ЛАМТЕЖА”

 1. Времето освен че тече но и напредва.
  На 7 юни от 15,30 часа в Софийският Районен Съд Наказателно отделение на бул. “Скобелев” 23 е насрочено решаващото заседание по НЧХД № 6989/2018 г. с жалбар георги жеков – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова – очаквана зала № 28.
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Стопа

 2. По темата.
  Всички социолози си бяха плюли в устите. Най-хард от тях даваха в началото на кампанията около 2% на ДБ. Максимумът гравитираше около 4%. Случайност, не би казал. Единствените които се омаскаряваха от всички, повече или по-малко бяха НАШИТЕ ХОРА. Партията на герба МУ не престана да ръси мантрата адресираната към многобройните демократични “гласоподаватели”, че само бойко може да спре “комунистите”. Всеки глас заминал за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ рискува да отиде нахалост.
  Та, да припомня пак една мъдрост на един мой даскал.

 3. Та, да припомня една мъдрост на мой даскал. В живота няма случайности. Има неопознати закономерности. От минаването на бариерата от ДБ кукловодите и куклите на Моделът КОЙ газ пикаят. Действа им като оригиналното американско ДТТ от 50-те години. Te прекрасно осъзнават, че тяхното време изтече. “СЕГА, ние ги почваме”.

 4. Давам думата на мъдреца Марк Солонин. За вов и съпровождащите я митове, легенди, мантри, фолклор, клишета разбити на пух и прав. Плюс нови факти и обстоятелства или поне потулвани досега.
  https://metagazeta.ru/interview/otechestvo-prigovorilo-k-rasstrelu-217-tysyach-poddannyh/?fbclid=IwAR3bcL6lszhdYf61dmUKpME9ANfN8n0aEyL4USd4UIeg9Xlqz8OiRhrhN_g

 5. Нещо интересно. Демократична България бие в чужбина и е първа сила. Америка и Канада не могат да участват защото нашите са поставили изискванията за отседналост в ЕС три месеца.
  Обяснението за мен е следното. Българското население ,живеещо в България въобще не е наясно накъде върви живота. Какво е благосъстоянието на средно статистическия гражданин на ЕС.”Заслуги” за това са на “наши” медии и джурналисти. Другото което си мисля с купуването и продаването и фалшифицирането в чужбина не е толкова просто.

 6. Ако сънародниците ни зад граница се вземат в ръце и настойчиво да наложат на външно министерство организиране на съответстващо количество/брой/ избирателни секции,под въпрос ще бъде и първото място на ГЕРБ.Но и от тук трябва да водим битка за това.

 7. Изгладнелият пор БГ че гевара и половинката му Ернестина (сигурно кръстена от баща й на терориста ернесто гевара) сега имат само един проблем: къде ще пуши в Европарламента новоизпеченият “защитник” на българските интереси. Имаш ли шурей министър гладен няма да останеш!

 8. Прекрасна статия.И аз питам .Защо и тези ,които не понасят статуквото руската хибридна война мълчат? Защо търсят под вола теле и се обявяват не само срещу партията ,която единствена застана и то плахо срещу статуквото.Защо се обявиха и срещу малката група избиратели,като се опитваха да ги откажат ?.Защо .когато се говори общо са много информирани и подробни,а когато стане дума за конкретна подкрепа са против?
  Тук не става въпрос Х или У ДА БЪДЕ ДЕПУТАТ.СТАВА ВЪПРОС ЗА ПРОБИВ В СИСТЕМАТА. ЗА ОТПУШВАНЕ.ДА ИМА НЕТЪРПИМОСТ ,КЪМ СЛУЧАИТЕ ОПИСАНИ ПО ГОРЕ ОТ Г-Н ИНДЖЕВ.СТАВА ВЪПРОС ЗА НАШИЯТ ЖИВОТ.Тези хора не ги разбирам.Нали трябва да се тръгне от някъде?

 9. За сегашните фалшификации на ЕВРОизборите е отгворен МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и неговият “изборен шаман”-цвъкиУМНОТО!
  Сега ,отново, КАЗИОНната ЦИК наруши изборните правила ,като не прекрати парламентарните мандати на Карадайъ и пееФски ,които трябваше да първо да отидат в ЕВРОпарламената в Брюксел, и едва след това да се откажат от своите мандати ,като ЕВРОдепутати. Но ЦИК ги остави да бъдат ЕДНОВРЕМЕННО и ЕВРОдУпетати, и “депутати” в българският парламент. Но както подчертах ,за такива ГРАНДИОЗНИ изборни ФАЛШИФИКАЦИИ сновната ПРИЧИНА е бокоТИКВАТА и назначената му ЦИК!
  Освен прекратяване на мандатите на Карадайъ и пееФски , ЦИК трябваше да изпрати много повече бюлетини и машини за гласуване в чужбина.
  Защото шайкаджиите от ЦИК са изпратили ОБЩО само около 100 000 бюлетини ,и без машини за гласуване!
  Само си представете ,че за целият СВЯТ са изпратени само 100 000 бюлетини , и то за ВСИЧКИ партии и коалиции! САМО 100 000!
  И после няма как поредните “избори” да не са ФАЛШИФИЦИРАНИ и МАНИПУЛИРАНИ от МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА , ЦИК и цвъкиУМНОТО!
  Аз предполагам ,че е за всяка от 28 ЕВРОлисти са пратили само по 3-4 хиляди бюлетини , и не е имало достатъчно бюлетини за ЖЕЛАЕЩИТЕ да гласуват за Демократична България в чужбина!!!
  Повтарям пак – за чужбина са доставени САМО 100 000 бюлетини за ВСИЧКИТЕ ЕВРОлисти,което прави само по 3-4 хиляди бюлетини за всяка от 28-те ЕВРОлисти!!! Което ,АПРИОРИ, показва ,че ЕВРОизборите в чужбина са предварително и нагло манипулирани и фалшифицирани от боковските ЦИК-аджии……
  Без да броим другите ГРАНДИОЗНИ фалшификации от КАЗИОННата шайка ЦИК – купуване на гласове и контролиран вот, суджуците и купените СИК , както и милионите “мъртви души” и липсата на ИЗЦЯЛО електронно и машинно гласуване, както и гласуване за ВСИЧКИ гласоподаватели в чужбина и манипулацията с “мандатите” на Карадайъ и пееФски……
  За това бокоТИКВАТА трябва ВЕДНАГА да уволни моментално “избраната” от него калинковоКРАСНОкожа шайка от ЦИК, а след това да си подаде ОСТВАКААТ за поредните НЕспирни “изборни” ФАЛШИФИКАЦИИ и МАНИПУЛАЦИИ………

 10. 2014
  ГЕРБ – 680838 – 6
  КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ – 424037 – 4
  ДПС – 386725 – 4
  ББЦ, ВМРО, ЗНС, ГЕРГЬОВДЕН – 238629 – 2
  РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК – 144532 – 1

  2019
  ГЕРБ – 607194 – 6
  БСП ЗА БЪЛГАРИЯ – 474160 – 5
  ДПС – 323510 – 3
  ВМРО – 143830 – 2
  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – 118484 – 1

  Става все по-зле!

 11. За ГЕРБ през 2019 трябва да се добави и СДС.Което повлия на резултатите.

 12. „Защо питам ли?“, ами защото и на най-простия да му се изясни, че ако иска БЪЛГАРИЯ ДА Е СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА И БЛАГОДЕНСТВАЩА, С ДРУГИ ДУМИ ДА ПРЕМАХНЕ СТАТУКВОТО, ТРЯБВА ДА ГЛАСУВА САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, а не да чака спасение както от такива като ГЕРБ, БСП, ДПС, така и от такива като Цветанов, Ненчев, А.Тодоров и т.н………, създатели и подръжници на статуквото.
  Фалшивият параван изграден на основата на „руска неприязън“ от SMS , зад който удобно се кипри, разчитайки на „солидарност и емпатия“ започна да се разпада и все по-добре се очертава нейния герберски, опортюнистичен образ. Венцехвалебствията и към Цветанов, Ненчев, Антон Тодоров, Плевнелиев „дръзнали да накърнят с думи и действия руските интереси на българска територия,…“ , стигат до суперлативната крайност, според мен безкрайна глупост, да ги нарече „истинските воеводи и будители на народа ни!“, и естествено това е за сметка на БЪЛГАРИТЕ, обвинявайки ги в липса на „солидарност и емпатия“. БЪЛГАРИТЕ не ги приемат за такива и не могат да поверят управлението на държавата си на тях, както и се иска на SMS, поради една единствена причина. Тези нейни любимци в по-голямата си част са от същото котило защитаващо статуквото днес, те са политически интриганти или политически нарциси използвайки властта за лично щастие. Те не могат да бъдат слуги на народа, камо ли негови водачи и ето защо, и именно затова те с основание не получават никакво съчувствие от БЪЛГАРИТЕ, а не защото тази добродетел им е чужда. Затова те, любимците на SMS, трябва да бъдат „именно натикването им в “девета глуха“ , т.е. държани далеч от властта. Властта трябва да бъде упражнявана от хора с доказани демократични убеждения и ценности, каквито са хората на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ и тези, които ги подкрепят. SMS претендира да е “ родолюбка“ въпреки , че БЪЛГАРИТЕ СА ЛИШЕНИ ОТ „СОЛИДАРНОСТ И ЕМПАТИЯ“. Доколко „ Цветанов, Ненчев, Антон Тодоров, Плевнелиев, ……и т.н. .нейни любимци „ могат да бъдат „истинските воеводи и будители на народа ни!“ и да управляват държавата ни, и колко струва нейното „родолюбие“, въпреки, че се е учила на родолюбие, както самата тя признава, от г-н Павел Тинков, съдете сами. В поста си от МАЙ 30, 2019, 08:40., г-н Тинков заявява в прав текст за гласувалите на евроизборите, че : „Всичко 80,81%,
  самоопределили се като дебили /танцуващи по мотиката/.“

  Параванът падна, а конюшната на руските троянски коне трябва да бъде разрушена! Идват нови избори. НАПРЕД ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

 13. Към MIKA: „Става все по-зле!“

  Прав сте MIKA, и така трябва да бъде, но това вече не е наш проблем. Да продължим да си вършим добре работата, както и досега, че есента скоро ще дойде и ще стане още по-зле.

 14. До Веселин Станев:

  За съжаление картинката далеч не е така розова както изглежда на пръв поглед. ДБ е първа сила с почти 29% от гласувалите в чужбина. Факт. Обаче, гласовете дадени за БКП 1 (БСП) и БКП 2 (ГЕРБ) са с 10% повече от тези за ДБ. Ако прибавите и гласовете дадени за останалите безродни партии, положението става ПЛАЧЕВНО! Този факт поставя под сериозно съмнение твърдението, че умните и способни да мислят българи (демек по-добрата часто от населението) са в чужбина.

 15. До “Тервел” 🙂

  Пишете, пишете повече, Тервелчо, стихоплетствайте! Та Вие сте жив класик на партизанския жанр!
  Eдноокият пират Джон Силвър от романа на Робер Луи Стивънсън добре го е казал: “Ровете, ровете, момчета, (с хладен ум и горещи сърца) 🙂 може да изровите някой и друг фъстък!!!”

 16. Единствената надежда за България е да се продължава да се пита. “Кой?”, Защо?”, “Как?” и “Колко?”. За съжаление българите обръщат внимание само на “Колко?”

 17. Само за протокола да доуточним.
  Ето ги и 2% Българи с визия по Наполеон Хил-118484.
  Всички останали доброволно се набутаха и да се сърдят само на себе си са в графата на одиозният пловдивски доцент с пуловерчето ива христава.
  https://results.cik.bg/ep2019/rezultati/index.html
  Posted by Georgi Nikolov | май 29, 2019, 22:23

  Прав си ЖОРЖ, напразно ругахме ива христав за неговите “80% дебили”. Ами че той бил прав човекът:
  – за бат бойко 31,07%
  – за комунягите 24,26%
  – за доган 16,55%
  – за шкембе-войвода 7,36%
  – за болен сидеров 1,07%
  Всичко 80,81%,
  самоопределили се като дебили /танцуващи по мотиката/.
  Дори при закръглението ни спестил 0,81% човекът.
  Posted by Павел Тинков | май 30, 2019, 08:40

 18. До TERVEL:
  По повод коментара Ви на мой пост от 30, май, т.г. мога да кажа единствено, че чувството за хумор и критерий за интелигентност.
  Колкото до останалата част от коментара, възванието е ясно и откровено изтълкувано звучи така:
  “Нашето кредо, нашата вяра са единствено верните, единствено правите, защото са /сме/ велики! Всички, които мислят различно са ренегати, опортюнисти, предатели, герберасти, руски троянски коне и изобщо ВРАГОВЕ!Не е важно дали ще имаме един или друг /или повече?/ кандидат /това по SAVOVA/, важното е да победим! Не си позволявайте да питате и да се съмнявате, защото единствено ние /и хората от Кърниградска/сме с доказани демократични убеждения и ценности и затова единствени в правото си да упражняваме властта /тук се обажда “мръсникът Тинков” от руския коневърз: “Коя власт бе, аланкоолу? Дефинирай представата си за изборна победа?”, но бързо бива натикан в “девета глуха”, като ренегат, опортюнист и… виж по-горе/.Затова ние ще останем на висотата на СВОЯТА доказано демократична кула от слонова кост, влюбени в безспорната правота и кристална чистота на идеите си и ще се браним от попълзновенията на политически интриганти и нарциси, каквито безспорно са SMS и Тинков.
  Защото ние сме единствените воеводи и будители на заспалия ни народ и когато /някога/ той надрасне боя си и се издигне на нашата висота ние ще спечелим изборите и ще грабнем властта, и тогава …както казва SAVOVA: “Дай боже да спечелим и ще ги подкараме с камшика.За най малкото провинение *вън*.Ние, не противниците им”.
  И накрая – бъдете нащрек! Защото врагът не спи! Той дебне отвсякъде и посяга към чистотата на идеите ни! За да ви разколебае! Ето още един ренегат в лицето на съмнителния KALITKO ви внушава да продължавате да питате “Кой?”, “Защо?” и най-вече “Как?” НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА НИКОГО /освен нас/!
  БДЕТЕ!
  ПОБЕДА!”
  Апропо, TERVEL, в името на коректността, би ли ми припомнил къде и кога в мой пост си прочел имената на ” Цветанов, Ненчев, Антон Тодоров, Плевнелиев, ……и т.н” и си решил, че те са ми любимци? Хайде стига с махзарите и интрижките!

 19. Прося извинение! В предишния ми пост да се чете:

  чувството за хумор Е критерий за интелигентност.

 20. РРадев и Нинова изгубиха тези избори! Пресрасно. Но въпреки това пратиха двама руснаци в европарламента! Това е проблем според мен.

 21. Партия ВМРО в Европа с претенции към политиката на ЕС?
  Абсурдизмът от приватизацията на най-съкровената и чиста национална идея за обединение на българския народ е стигнал неприемливо европейско равнище и е почнал да дава очаквано тръпчиви,вредни плодове.Превърналите националното самосъзнание в удобна платформа за партийно строителство и прокарване на съмнителни интереси са вече на европейската сцена и правят силни напъни да играят политическия си куклен театър.Недопустимото партизиране на идеята ВМРО формално носи на организаторите си дивиденти,но за исконните български национални интереси – твърди отрицателни ползи. Постановката,че
  една тайфа,избрана от ограничен кръг крепители,може да играе представителна
  роля за целия народ е куха и жалка!Какво се оказва на практика?Прехвалената дейност на досегашния(и нов) евродепутат Джамбазки е всъщност дейност в полза на корпоративни интереси,представяни за съкровено-национални,а в противовес тъкмо на последните се подкрепя видния поддръжник на македонизма – Орбан!Ако широката публика мисли,че националните български интереси ще бъдат защитени от един балкански следовник на Че Гевара,просто коментарът е излишен.Левите тенденции в политическите
  инициативи на т.нар.”партия” ВМРО са очевидни,но освен това там се
  разчита и на повърхностния,първосигнален национализъм,който
  винаги донася вреди вместо ползи на своите поддръжници.Пази Боже,
  лява партия да се бори срещу антибългарския македонизъм,насаден
  именно от лява политическа сила!Нямаме нужда от подобни защитници на автентичния български интерес, които под формата на загриженост и закрила го изкривяват тенденциозно до неузнаваемост!Политическата манипулация с националните въжделения на българите е недопустима и унищожително-вредна за България!

 22. @ВИСОК
  Да, майката на Елена Йончева е рускиня, както и майката на питекантропа- лъжесоциолог Андрей Райчев. Но подобни знакови факти грижливо се премълчават! Руснаците, както знаем, много си държат на етноса, когато става за доверие. Затова по правило “подпират” (подсигуряват)верността на вербуваните от службите им местни аборигени със сключване на брак с “подходяща” съветска/руска гражданка, която е и сигурна гаранция за скоростното качване на избрания абориген по всички иерархични стълбици. Просто не си ли “подпрян” етнически, не може да ти се има пълно доверие, защото без контрол “на къса каишка” в решаващ за руския интерес момент може неочаквано да заговори някакъв остатък от аборигентско родолюбие и съвест и той да кривне от интереса ИМ.

 23. След като сме започнали да обсъждаме “изборите”, ще предложа да погледнем малко по-подробно резултатите от тях и защо са такива!
  Първо MIKA е представил данните за ЕВРОизборите от 2014 и от 2019г., НАЛИ!
  И така от тях се вижда ,че освен гласували за кандидатите има и едни над 60 000(ШЕЙСЕТ хиляди!) ,които са гласували – “НЕ подкрепям никого”, НАЛИ!
  Аз предполагам ,че тези над 60 000 “кухи” гласа са всъщност в подкрепа на статуквото и ГЕРБ! Защото именно чрез тези “кухи гласове” се е повдигнала ИЗКУСТВЕНО “избирателната активност” , и вместо 28 процента , чрез тази “изборна” МАНИПУЛАЦИЯ е повдигната на 32 процента!
  Което поставя “екзактният” въпрос – КОЙ е имал да “повдигне” ИЗКУСТВЕНО избирателната активност…… КОЙ?????
  Предполагам че всички коментиращи ще се съгласят ,че по този начин манипулациите организирани чрез ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ШАЙКА(ОПШ) – ЦИК , се е целял да не достигнат гласовете на Демократична България ,макар и с малко ,и че единствените които имат полза са ГЕРБ,БСП,ДПС и разбира се НАЙ-много ченгесарската шайка – МВРО…..
  И така – „Qui bono?“
  По този начин цвъкиУМНОТО е искал за пореден път с ПОДЛОСТ да “спечели” още един глас за ГЕРБ ,или за ДПС!
  Не случайно по всички КАЗИОНни “телевизии” даваха изборните резултати в изборната вечер, според които ГЕРБ има 7 дУпетата, БСП си има 5 дУпетата , ДПС с 3 дУпетата ,а МВРО има 2 дУпетата, …..а на Демократична България пак “за малко” нямаше да и достигне да вкара Радан Кънев, според договорките между властово-опозиционното статукво на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и най-вече на цвъкиУМНОТО!
  Но изборните резултати от чужбина обърнаха предварителните подли сметки на “изборният шаман” на герберокожите-цвъкиУМНОТО , и с гласовете от чужбина Демокретична България успя да вкара ЕВРОдепутат, въпреки подлите опити чрез ИЗКУСТВЕНО повишена избиртателна активност да се вземе депутатското място на Демократична България!
  Така че , трябва да броим и тези над 60 000 “кухи гласове” с коиото ГЕРБ щяха да имат 7 дУпетати , а Демократична България нямаше да има нито един!
  И реално погледнато ГЕРБ си имат ЕДНАКЪВ брой “гласоподаватели” ,както през 2014г. , така и сега…..
  Но сега вместо всичките 680 000 да гласуват само за ГЕРБ ,както е било през 2014г., сега цвъкиУМНОТО ги е “разпределил” – едната част от 607 000 са “гласували” за “коалицията” ГЕРБ/сдс ,а ОСТАНАЛИТЕ над 60 000 ги е пратил да “гласуват” – “НЕ подкрепям никого”!
  И така е искал едновременно да повдигне ИЗКУСТВЕНО “избирателната активност” , с което да вземе пак депутатското място на Демократична България , без да си личи че ГЕРБ имат пак СЪЩИЯТ брой “гласове” както през 2014г., но сега “активността” е много по-малка, от тогава! А също така цвъкиУМНОТО е искал да скрие с изкуствената активност ,колко много са КУПЕНИТЕ и ФАЛШИФИЦИРАНИТЕ “гласоподаватели” на ГЕРБ/сдс, за ДПС, за БСП и най-вече за МВРО. Защото МВРО ,въпреки че сега имат ДВА пъти по-малко гласове от 2014г., те имат пак 2 евродУпетатина. Отделен е и въпросът ,че и тези двойно по-малко “гласове” са повечето купени в циганските гета и чрез връзкарство и други фалшификации. Без тях МВРО , каракачАНСКИ и жамбаски НИКОГА нямаше да имат нито един евродУпетатин, НИТО един!
  Но такава е била предварителната “договорка” между цвъкиУМНОТО , бокоТИКВАТА, доган и ОПШ-ЦИК, да се дадат 2 евродУпетатина на МВРО, макар и да нямат дори и половината от необходимите гласове ,за един евродепутат!
  Ето заради тези ИЗКУСТВЕНИ фалшификации дори с “изборната активност”, МАНИПУЛАЦИИТЕ, “мъртвите души”, купените СИК и ЦИК , липсата на достатъчно на брой бюлетини дори за ИЗКУСТВЕНО намаленият минимален брой секциите в чужбина, ИЗКУСТВЕНО намалената ВЪЗМОЖНОСТ да се гласува в чужбина, липсата на електронно и машинно гласуване, и заради ТОТАЛната ПРОДАЖНОСТ , ТОТАЛната КАЗИОНна зависимост и КАЛИНКОВА некадърност ТРЯБВА , ВЕДНАГА, НЕзабавно МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА да ликвидира ОПШ(айка)-ЦИК, с доживотна ЗАБРАНА да заемат публични и бюрокаДски “длъжности”, а след това бокоТИКВАТА трябва НЕзабавно да си подаде оставката и да ликвидира герберокожата си ШАЙКА……ВЕДНАГА!
  ОСТАВКА!

 24. TERVEL
  Параванът е отдавна паднал и куклите и кукловодите са по бельо.Обърканите и нестройни коментари ,които намесват и моето име /какво съм може би защото искала да кажа/,ме връщат в онези времена.Много говорене и нищо не казване.Предпочитам ясни ,кратки изречения и избистрени мисли и тези.
  По повод Демократична България преди изборите се опитаха да посеят злонамерено недоверие в избирателите/че нямала програма.Програмата е качена на сайта им със същото име .Министерски съвет в сянка,персонално отговорни за отделни отрасли.декларации и мнения по ежедневни политически събития.Там и декларацията за махане на МОЧА.и вместо тези хора да кажат *да това са нашите идеи,нека да ги популяризираме а те отричат *.че ги има.Каква е разликата от тези хора и противниците от БСП,ГЕРб,АТАКА,ДПС ВМРО-никаква.Или с *чистофайническите си *похвати искат да породят съмнения,Срещат ме по улицата хора ,непознати и такива ,които не съм виждала от години ,хора,които четат блога и ме поздравляват за коментарите ,които правя .Не за художествената им стойност ,а за идеите и поддръжката на демократите.
  А вас ,господа с *велики идеи* поздравляват ли ви?
  Предстоят избори.Вземете се в ръце и ако не можете да помогнете,поне замълчете и не пречете.
  УСПЕХ ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.

 25. Политически сме на една и съща страница! Не се съмнявам в това, че редовните коментатори в блога са гласували за “Демократична България”.
  Манталитетно обаче сме на различни страници, да не кажа и в различни книги.
  Павел Тинков е човек с доказано желязна консистентност на политически и морални убеждения, за което респект, сър!
  Забравете коневръзите и куклите по бельо – нелепи образи за достойни хора като Павел Тинков и SMS. И двамата са дали много на блога.

  Уточнявам, категорично не споделям кредитите на доверие на SMS към А. Тодоров (поръчай барбарон в архив), Цветанов (календара на статуквото) и Плевнелиев, който агитираше да се гласува за ‘Герб’ в интервюто преди изборите. Мика беше прав, и миналата година му признах ‘победата’. Епизодичните антикремълски фръцвания вече не работят. По безделието им ще ги познаете, и то в най-критичните за България моменти.
  Сега, ако спрем да се ядем тук и галванизираме ‘Демократична България’, експертите на Атлантическия Съвет, както и хората около себе си…. еша си няма да имаме.

 26. Мога ли да запитам като американски граждани и едновременно притежателка на Европейска Лична Карта от България, чии точно интереси защитава “дигиталната” еврокомисарка Габриел, след като нейна основна функция през мандата й беше да измисля нови и нови обструкции срещу прониването на новите американски технологии в Европа? Кой я кара непрекъснато да търси под вола теле, че ужким новите технологии застрашавали децата ни, че данните постоянно били изложени на опастност от кражба, а не се застъпи срещу изгонването на Uber от страни като България и Италия, срещу обструкциите срещу електронната търговия и ARNB рентването, обяви ли се тя срещу налагане на санкции срещу Русия за ограниченията до достъпа до Интернет, срещу Фермите за Тролове, изграждани от Путин на полуостров Крим, където по-мекият климат позволява на Военното Разузнаване да държи троловете със палта в помещенията с компютрите без да плаща за отоплението им, защо не се обяви Габриел срещу кражбите на високи технологии от щатите, извършвани както от Китай, така и от европейските контрагенти на китайските ужким електронни компании, работещи с откраднати чипове от американските заводи в Китай.

 27. EVERYONE ELSE
  Надеждата ни за по добър живот е да не допуснем Русия да ни владее икономически.Турски поток огромна инвестиция за България нищо,ремонт на самолети – само плащаме -нищо,Белене ,парите текат *нищо.Енергетиката в колапс – нищо.Виждате изборите -беззакония,едни избрани,а по волята на един човек ,други пратени в ЕП.Съдебната система мафиотска,кражбите мафиотски,пътища не достроени.Само в София какво става да ти се уплаши окото.Министри,кметове ако не са приближени се пращат на съд и в следствен арест стоят с години.Ненчев.Трайков,Москов,Иванчева,Петрова се мачкат до пълно подчинение по Столхомски сидром.И всички партии партнират на управляващите по горните въпроси и само Демократична България е в опозиция.Казвам го не само аз ,а всичи.Е ЗАЩО НЕ Я ПОДКРЕПИМ“
  Този мой спор с тези хора не е от сега.Той се води 10-та година.Какво крият да кажат.Отначало бяха против Костов,но той го няма вече. Не разбирам.А пак идват избори.Пак ли няма да променим нищо.Вие сте далече и не усещате нещата така болезнено ,като ние тук.

 28. Към ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  Вярно е, че чувството за хумор е проява на интелигентност, но също така е вярно, че не всеки интелигент има такова чувство. И това се потвърждава много добре от коментара, който правите на казаното от мен. Той е лишен от всякакъв хумор, но за сметка на това изобилства с халюцинации. Именно те са причина, да възкликнете „Хайде стига с махзарите и интрижките!“ за нещо, което никога не съм казал. Интелигентността никога не би позволила това.

  Към SMS:
  Да празноглавствате и да суетничите безспорно можете, но не можете да отговорите на въпроса ми, който ще ви задам за 5 (пети ) път:
  БОРИСОВ ДЕМОКРАТ ЛИ Е?

  Към EVERYONE ELSE:
  „Забравете коневръзите и куклите по бельо – нелепи образи за достойни хора като Павел Тинков и SMS“

  И любимците на този ваш „достоен човек“SMS са Плевнелиев, Цветанов, А.Тодоров, Н.Ненчев…….!?
  Дължите ми извинение. Нямах предвид SMS, а 44НС.

 29. @ everyone else
  Thanks!
  За съжаление, във всеки НЕЗАВИСИМ и с влияние върху общественото мнение форум задължително се подвизават по един- двама имитиращи поведението на “тъмносини” или “тъмночервени” прокурори- талибани, очевидно изпратени с деструктивна мисия: да раздават от висотата на “последна инстанция” непоискани и обидни квалификации, целенасочено да провокират скандали и неприязън между участниците, споделящи СХОДНИ убеждения, докато на повечето участници им стане неприятно както да влизат във форума, така и да споделят искрено мнението си за обществено-политическите реалности.
  Рано или късно подобни саботиращи мероприятия ще задушат независимите гласове във форума, за да бъде той най-после “приватизиран” от отблъскващите клишета на безплодната “синя” или “червена” догма. Превецията и спасението от подобни попълзновения е да да се пише поне двойно по-често и поне двойно по-качествено!

 30. Очаквано! Още една партизанска внучка от семейство със смесен брак между рускиня и български номенклатур:

  Лиляна Павлова потвърди пред БНТ ”бомбата”, че ще заеме мястото на Мария Габриел в Европарламента.

  https://frognews.bg/novini/reshenieto-borisov-bombata-pavlova-bilo-jest-pragmatichno-reshenie.html

 31. @ EVERYONE ELSE,

  Апелът ви да спрем “приятелския огън”, докато не се справим с ШАЙКАТА комун-милиционеро-комсомолци и рАЗИЯтски мелези, е просто животоспасяващ. Иначе ще настъпваме отново и отново същата мотика. Позволявам си да копи-пействам подобен призив-пост на незабравимия СТАМБО от преди години. И спирам дотук.

  На Стопанина респект за тигърчето на задния джам на москвича, преписах си го в нарочния бележник:

  “Да, пълна отврат, но ако степенуваме злините, ще трябва да кажем и някои нелицеприятни думи за хората, за които сме
  гласували. За Реформаторския блок! За една седмица -точно 5 поражения. И ти ги нанасят не комунягите от бэсэпэ (с
  малки букви сесерската шайка!). Унижават те гербаджийските ти “партньори”, “сестринската партия от ЕНП” (знаете,
  че тази престижна абревиатура у мен предизвиква най-много едно механично движение, познато от джобния тенис…) И
  унижението ще продължава така, помнете ми думата!, докато достигнем уродливия “2 партиен модел”, при който нашият
  съблогър от Банкя като лидер на “дясното” ще се “конкурира” само с гоцэ сырыщныка като лидер на “лявото” при финия
  баланс на ДПС, при перфектната координация с Кремъл и при “радикална опозиция”- атака, която ще вие по площадите
  за недостатъчното дълбинно проникване на управляващите езици в отвърстията на кремълските кенефи! Приятели реформатори,
  знаем, че не ви е леко, но знайте, че хората като нас в блога не са съвсем малко! Манталитетно, интелектуално,
  граждански и политически тези хора представляват европейския елит на България! Така че, предадете ли ни-мамицата ви!

  Posted by Стамбо | август 1, 2015, 19:04”

 32. SAVOVA, аз също бях сред хората, които на 3-4 срещи в София търсих възможност да се видим , да се запозная с теб и да те поздравя за участието в блога. Опитах се да ползвам дори съдействието на Иво ИНДЖЕВ. Питах наред , някои ми отговаряха, че са те мернали, но кой знае защо все не успявах да те срещна. Три години и в блога всичко беше наред, декларативно те обявих за свой приятел и така до момента, в който /не си спомням повода/ засегнах болезнената за теб тема „Иван КОСТОВ”. От твоя страна последва взрив от яростни нападки по мой адрес. Опитах се да те уверя, че високо ценя направеното от правителството на ОДС и личния принос на Иван КОСТОВ, че никога не съм си позволявал и не бих си позволил да давам оценки относно качествата му, но едновременно с това не съм съгласен да ми бъде налагано задължението да вярвам безусловно в каквото и да било, да ми бъде отнемано правото да мисля, да се съмнявам, да питам и изразявам собствено мнение. След което ти се нахвърли с квалификации от категорията опортюнист, ренегат, предател, гербер, кукла/кукловод, враг, внедрен в нашите редици и пр. нелепости. Тогава си поставих за цел в името на приятелството, на споделените идеи и чистотата на блога, НИКОГА ДА НЕ ВЛИЗАМ В СПОР С ТЕБ и да не споменавам името КОСТОВ /освен с добро/. Известно време този ми подход проработи и настъпи мир, но оказа се че не си ми простила дързостта да посегна макар и веднъж на твоята икона и след време ти поднови нападките си под формата на „безадресни” злобни коментари на мои постове и тенденциозна намеса в диалози между мен и други участници от блога. Старателно избягвах пререкания с теб до момента, в който БЕЗ КАКВОТО И ДА БИЛО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ОТ МОЯ СТРАНА, ти изсипа куп лични обиди и ме уличи неоснователно в лъжа! И въпреки предупредителния ми тон и клеветата, в която те изобличих, ти продължаваш да се оливаш!
  Пишеш, че предпочиташ „ясни мисли” и „кратки изречения” – ето ти ги:
  – Не разбираш или превратно тълкуваш закона на Хес /Уикипедия е лош учебник/;
  – За мен е безспорен факт, че от 1990-та насам сините политици /с единствена флуктуация в 1997-ма, по обясними причини/ прогресиращо губят обществена подкрепа и шансове за властова позиция;
  – За мен е безспорен факт, че от 1990-та до сега не сме отнели властта от комунягите и не сме постигнали набелязаните цели;
  – За мен е безспорен факт, че обществените процеси са в ступора на фасадна демокрация, а членството ни в ЕС и НАТО – формално;
  – Опитът да се изтъкне като причина за гореизброените факти това, че народът не е оправдал очакванията на политиците е безочлив – политици, които не познават народа си /с всичките му кусури/ нямат морално право да посягат към властта;
  – Опитът да се оправдае неуспехът на сините политици с това, че комунягите /русофилите, ДС…/ им пречели, подмолно, с мръсни пари и всякакви мерзости е наивен до инфантилност; нима сме очаквали те доброволно да сдадат властта или сме разчитали на феър-плей;
  – Но да се върнем на термодинамиката и Хес. По силата на всички природни закономерности, причина за незадоволителния /неочакван/ краен резултат /енталпия/ от даден процес са неправилно заложена изходна база или/и неправилно водене на процеса;
  – Да залагаш многократно едни и същи изходна база и параметри на процеса, очаквайки различен резултат е /меко казано/ безнадеждно занимание;
  – Със скандиране на лозунги и люти клетви за лоялност, както и с кампаниен „юруш” от избори на избори, нещата няма да се оправят;
  – Необходими са нова координатна система, нова кауза, нови ангажименти и конкретни мерки за тяхното изпълнение, за да си върнем доверието на антикомунистическото, нерусофилско мнозинство българи;
  – От 1990-та до днес гласувам с възможно най-тъмносинята бюлетина, но да тръпна и се надявам за това ще преминем ли минималния праг за мен е вече безсмислено, уморително, обидно и болезнено; искам да гласувам за политическа сила, която се бори за правото да поеме управлението на страната! Вярвам, че може да я има и че всички ние, в т.ч. списващите в този блог сме длъжни да я създадем!
  – Животът на две поколения преди мен беше ограбен; когато тръгнахме бях на 45; вече съм на 74, комунягите продължават да ме яхат, а страната ми продължава да се гърчи под сянката на „шпагина”; централният ни християнски храм продължава да носи името на рязан азиатец; членове на ЕС сме, а президентската ни двойка целува в партер кафтана на Гундяев; членове сме на НАТО, въоръжени с Т 72А, МИГ и СУХОЙ- животът ми е ограбен; не мога да допусна след още 30 години от същото да се окаже ограбен и животът на следващите две поколения Тинкови!
  Е, SAVOVA, в нещо мислите ми да не са ти ясни? Или да ти се струва, че изреченията ми не са достатъчно кратки?

 33. @ TERVEL:
  “Доколко „ Цветанов, Ненчев, Антон Тодоров, Плевнелиев, ……и т.н. .нейни любимци „ могат да бъдат „истинските воеводи и будители на народа ни!“ и да управляват държавата ни, и колко струва нейното „родолюбие“, въпреки, че се е учила на родолюбие, както самата тя признава, от г-н Павел Тинков, съдете сами. В поста си от МАЙ 30, 2019, 08:40., г-н Тинков заявява в прав текст за гласувалите на евроизборите, че : „Всичко 80,81%,
  самоопределили се като дебили /танцуващи по мотиката/.“

  Параванът падна, а конюшната на руските троянски коне трябва да бъде разрушена! Идват нови избори. НАПРЕД ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!”
  И човекът, сътворил горния гнусен махзар си позволява с менторски тон да мъдрува и дава оценки на тема интелигентност и чувство за хумор!
  Ще се задоволя да отговоря на плювните с поста на GEORGI NIKOLOV от 03/06/07,31, тук.

 34. До SMS:
  Моля Ви, наругайте поне веднъж банкянското човекоподобие, за да успокоите “правоверните”! Не си струва само за една “попържня” СМЕРШ да Ви обявят за враг!
  🙂

 35. Другарю/ко “Тервел”,
  Не сте ми възпитател/ка в детската градина, за да имам някакво задължение да отговарям на психофиксациите Ви или да влизам в примитивни полемики в Вас.

  То е ясно за всички, че Борисов е всичко друго, но не и демократ!

  И тук свършва “диалогът” между нас, но Вие си продължавайте в монолог, говорете си сам/а, доминиращата форма на “общуване” в едни специфични заведения за нежни души!

 36. Който иска да ме види ще бъда на 07.06. в 15.30 часа в Софийски районен съд заедно с група съмишленици,сестрата на Георги Николов,надявам се да видя и Стефан/Асен и Данаил.Веско и Иван също.Моята приятелка Тони разбира се.С този намек за мен ,че съм като фантом,който всички знаят ,но никой не е виждал ме разсмя.Така говореха навремено ченгетата за Жоро павето за да отклонят вниманиеса от инвазията на войските на Варшавският договор в Чехия.Всички знят кай е Жоро павето ,но никой не го е виждал.
  Иначе*всички са маскари*.Този девиз най устройва статуквот.За сега мисля да се отегля от коментари.Не вижсам какво мога повече да кажа.Според ГН от преди няколко поста подготвя се почва за нов проект на ЦЦ в дясно.Групата се активизира и разширява.Мен там ме няма и не може да ме има.Аз както казва Радан съм друга бира.
  Наздраве и здравейте .*ВЕРВАМ ВИ*.

 37. Сега прочетох молбата на г-н Павел Тинков и го почвам (Борисов, де!):
  Макар и дете на учителка, Борисов е зле възпитан, спи на важни заседания в Брюксел, вместо да внимава, ходи облечен с анцузи на официални събития, където останалите са с папионки и смокинги, не общува вежливо с жените, не ги уважава искрено като колежки, а предпочита “да ги опрасква” и дава акъл на разни прокурори, да правят същото, много му се иска да е велик футболист, ама не може (засега!), защото е затлъстял и вече попроскубан банкянски, не бистришки “тигър”, много му се иска да бъде умен и добър като бай си Тошо , ама не може да го стигне, колкото и да се старае с боядисването. Оня му бяга с няколко боядисани Българии! Само на смях го докарва като Него, въпреки че толкоз папи са го галили по тиквата, ама всуе! Затуй трябва да отиде при Гундяев! Само да се тръшне един път пред опиканото му и оповръщано расо и да целуне сгъваемия му кръст на главата и край! Всичките му мечти ще се сбъднат: Навсякъде да му казват “Конграчулейшънс” и “Молодец! Так держать!” Брюксел ще продължава да еврофинансира къщите за гости, САЩ ще му дадат самолетите без пари и няма да ровят нахално, по магнитски маниер, из офшорките, но най му е важно братушката Путин да зарадва. Затуй си води навсякъде финансовия министър да раздава подаръци: Освен каракачанското кученце, на братушката ще му подари 400 км. транзитен газопровод за 3-4 милиарда да си транзитира на воля руския газ из Европа и ядрена централа за 20 милиарда ПОНЕ, може и Българското черноморие, с лодките и платноходките да му подари, барабар с Лукойл, щот не му трябва, той нали вече си ваканцува в Испания! Щедър си е Борисов, няма спор, ама някои неблагодарници все питат кой ще плаща подаръците? Как кой? Финансовият МУ министър ще плаща, от бюджета МУ! Да не си мислите, че ние, българите, дето го избираме вече 10 години, ще плащаме!

 38. Лаконичен, бихте ли споделили откъде произлиза твърдението, че умните и способни да мислят българи (демек по-добрата часто от населението) са в чужбина.

 39. Everyone else,
  Благодарейки за положителния отзив,изказан от един дългогодишен и авторитетен коментатор тук,искам да добавя още няколко думи.Ако съм сътворил нещо добро, полезно и актуално за читателите,то се дължи на магията на този блог;магия, която кара
  безброй хора да го следят редовно,а
  мнозина и да коментират в него.Магията
  не се нуждае от дълбокомислен анализ и
  определение – тя се дефинира простичко: България – демократична, цивилизована, просперираща!

 40. Едно време, когато вървеше сериалът “На всеки километър”, децата щом видеха на улицата актьора Георги Черкелов, играещ ролята на лошия Велински, започваха да го замерят с камъни и да крещят ” Мръсник! Ти защо искаш да убиеш майор Деянов (Стефан Данаилов) ?!”
  А в едно свое интервю актьорът Вячеслав Тихонов ( играещ ролята на Щирлиц в сериала “17 мига от пролетта”) споделя, че при срещи с публиката РЕДОВНО му задавали въпроса къде и как е научил толкова добре немски език, за да не го хванат немците, че не е техен сънародник.
  Днес телевизиите ни излъчиха ПОДРОБНИ репортажи от срещата на министър- председателя Бойко Борисов с актьора Силвестър Сталоун, по време на която Борисов с овчи възторг си правеше селфи-та и с овчи възторг прегръщаше и опипваше актьора, все едно, че пред него е истинският Рамбо (не знам кой номер) от “Непобедимитте” (пак не знам кой номер). 🙂

 41. Към ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  АЗ ЛИ КРИВО ГОВОРИХ, ТИ ЛИ ГРЕШНО МЕ РАЗБРА.

  . Няма „гнусен махзар“, няма „ плювни“ от моя страна, но вие имате проблем с четенето. Този мой пост е предназначен само и единствено за SMS. Учудващо и неразбираемо е, че се идентифицирахте в него. В покрепа на казаното ще дам следните разяснения:

  „Фалшивият параван изграден на основата на „руска неприязън“ от SMS“-това не се отнася до вас, нали?

  „конюшната на руските троянски коне трябва да бъде разрушена“. Това не се отнася за вас, а за 44НС.

  „колко струва нейното „родолюбие“, въпреки, че се е учила на родолюбие, както самата тя признава, от г-н Павел Тинков“. Тя се учила от вас г-н Тинков, което е неразбираемо защото уроците по родолюбие се дават от майката и бащата, от рода.Затова тя се оказва и посредствен ваш ученик, заявявайки, че „ Цветанов, Ненчев, Антон Тодоров, Плевнелиев, ……и т.н. „могат да бъдат истинските воеводи и будители на народа ни! и да управляват държавата ни „
  Точно тези личности не попадат сред „2% Българи с визия по Наполеон Хил-118484.“ посочени в Протокола на GEORGI NIKOLOV, цитиран от вас. Или с други думи НОВИЯТ ХОРИЗОНТ НА БЪЛГАРИЯ-ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.
  Но точно тези личности попадат във вашите „80.81% самоопределили се като дебили /танцуващи по мотиката/.“, но според SMS те не са дебили , а „водачи“ и нейна мечта народа ни да бъде управляван от тях.

  Толкова за SMS, за нейното родолюбие и нашето разминаване.

  Със здраве!

 42. До SAVOVA:
  Откъде толкова жлъч и злоба у тебе , бе жена?! В последния ми пост няма нито сянка от намек и ирония. Всичко разказано, от начало до край е самата истина.Не бих могъл да бъда по-искрен. Спомням си, че беше на представянето на една от книгите на Иво ИНДЖЕВ. Тогава търсих и СТАМБО, за да се срещнем на живо и не успях. Дори след като Домакинът раздаде автографи, след като те беше описал как изглеждаш, се опита да ми помогне да те открием заедно. Уви, просто се бяхме разминали.
  Защо търсиш теле под вола? С какво толкова те нараних? Защо хапеш подадената ръка? Как ще се сплотим в юмрук срещу комунягите и слугите на азиатската чума? Та нали в това е силата на дясното и демокрацията – в неконфронтиращата се различност?! Спомни си каква пъстрота, какво богатство на светоглед и идеи бяха обединени в една цел, в началото, когато СДС беше сила!
  Защо допускаш нездрави чувства да замъгляват разума ти? Защо забрави – омразата не е наше оръжие, остави я на комунягите.
  Знаеш ли, започваш да ме плашиш! Караш ме да си мисля, че червената чума е оставила в наследство у някои от мозъците на жертвите си чукове и сърпове, оцветени в синьо!
  Искрено те моля ако намериш воля и сили в себе си, овладей нервите си, обуздай истеричната си злоба и нетърпимост към инакомислието, защото пред всички ни предстои път, който трябва да намерим и изминем заедно!Път, който ще ни доведе до истинската, голямата, съкрушителната,окончателната победа. Стига политически страсти и любови, последвани от палиативност и компромиси!

 43. Навлизането на войските на Варшавския договор беше през 1968 г.а Жоро павето беше през1974-75.

 44. Отлични въпроси, г-н Инджев, и както често пъти се случва, правилните въпроси са по-важни и интересни от отговорите..Един от най-интересните е този:

  “Защо слугите на Пеевски, натоварени със задачата да посочат най-големия си враг, не се надсмяха, не изпратиха стрелите с новичока на своя сарказъм си нито към очертаващите се първи, нито срещу сочените за втори в класацията на социолозите кандидати за Европейския парламент, а фалшифицираха и раздаваха безплатно “истинската биография” на Иван Костов, привиждан като някаква антитеза на сочените пак от социолозите за почти обречени да бъдат избрани избраници на ДБ?”

  Наскоро някои от “телевизиите” показваха корпулентно-успелият млад българин #Кой, който в кулоарите на народното събрание мощно и почти-грамотно лееше помия с/у представителите на ДБ. Не знам дали сферичният “бизнесмен” се бе консултирал с PR-ите си, но според мен тези негови излияния имаха и имат обратният ефект – повечето хора, които ги гледат, започват да изпитват първоначално необяснима, а после сериозна симпатия към наплютите от него личности.
  Би било хубаво по-често прислужните медии да му дават директно думата, по този начин каузата на про-западните хора и демократи ще печели почва, а и ще спестим сериозни суми от пропаганда! 🙂

 45. Към SMS:
  Държите се недостойно, невъзпитано и лъжите. Същински трол, но независимо от това с колко ще умножите телеграмите и пасквилите си,вие никога няма да успеете да убедите когото и да е, че „Рано или късно подобни саботиращи мероприятия ще задушат независимите гласове във форума, за да бъде той най-после “приватизиран” от отблъскващите клишета на безплодната “синя” или “червена” догма.“, защото хората тук не вярват на догми, а вярват, че демокрацията и благоденствието на България и Българите е свързано единствено с ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, а не със статуквото Борисов, където са вашите любимци.

 46. AЭРОФЛОТ,
  Благодаря ти за цитата на СТАМБО. Цялата стамбова мъдрост ни е нужна, че да спрем да се обезсмисляме вкупом кат опушени пчели (последното по СИМЕОН).

 47. V Germany tozi Pat ima6e pove4e sekcii otvsqkoga. Veroqtno zaradi izbiratelite gurbet4ii na DPS.

 48. D. Savova,

  За близостта ми до България. Имам добра представа за хлътналите тротоарни плочки по централните улици на столицата ни, въпреки техния ‘прогресивно’ растящ брой. Едно на ръка са стрелящите кал плочки, щяха да са само авантюра, ако не бяха знак за една една бутафорна, пагубна, и погубваща се държавност. Наистина е болезнено.

 49. към ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  г-н ТИНКОВ, аз не смятам ,че г-жа Савова е проявила жлъч и злоба , особено спрямо вас! това е моето лично мнение!
  Но не бива да очаквате тя да ви даде цялото , цялостното и единственото решение за проблема с болшевишката шайка и нейните туземни подлоги и корупционери. Тя има нейните си пристрастия и нейният си начин за това, вие си имате вашите. Според нея най-правилна е позицията на ДСБ и ДБ, а вие си имате своя, лична и самостоятелна.
  Просто приемете нейните предложения само като част от вашите, а пък вие можете да не сте съгласен със всичко което предлага тя. Може би има и други коментиращи ,които предлагат други решения, които може да са по-приемливи за вас, и които могат да са другата част от търсеното от вас ,собствено решение за сегашното положение на НРБ?!?!
  Вие с г-жа Савова не трябва,заради това , да преминавате границата на взаимната си лична непримиримост. Поне според мен, а и според други коментатори.
  И ,сега , аз бих направил едно “екзектно” прдложение , относно провеждането на “изборите” в НРБ, както и за цялата “избирателна система” на НРБ!
  Както всички предполагаме , голяма част , поне над 500 000 гласа е “купеният вот” в НРБ. Отделно имаме корпоративен и зависим вот ,както и 100 000 казионни бюрократи , плюс държавни служители в службите и предприятията.
  И така, за да се реши проблемът ,поне, с купеният вот, аз предлагам да се добави още една възможност за такива продажни “гласоподаватели”.
  В сегашните бюлетини, от отскоро има добавена графа – “Не гласувам за никого”!
  Аз предлагам да се добави още една графа – “Гласувам, срещу изборно заплащане”! Като средствата за купуването на тези продажни гласоподаватели ще става чрез “изборно заплащане” ,което ще е от държавният бюджет. Така ще се “легализира” купеният вот!
  Сега ГЕРБ, ДПС, МВРО , БСП ,Атака, маГАрешки ,копейкин и другите “партии” дават по 20-30 лева за всеки купен от тях глас, за това аз предлагам да се дават от бюджета по над 50 лева ,за да се изкупуват тези продажни “избиратели”. И така няма да се получава такова изкривяване на изборните резултати ,поради купеният вот ,защото държавата ще изкупува тези продажни “гласоподаватели” и те няма да си продават гласовете на “партиите”.
  Парите за “изборното заплащане” ще дойдат от намаляването на “партийните” субсидии. Защото и сега т.нар. “партии” използват ОГРОМНИТЕ си “партийни субсидии” тъкмо , за да си КУПУВАТ всички избори , и не само това.
  И , накрая…разбира се , всички купени гласове вече НЯМА да се броят за “действителни” , и така няма да влияят на останалите ДЕЙСТВИТЕЛНИ гласове ,както и на крайните изборни резултати…….
  Но преди това , най-важното е – КАЗИОНната ЦИК трябва да бъде РАЗРУШЕНа!

 50. Нека всички си спомним финалната реплика от шедьовъра “Някои го предпочитат горещо” след признанието, че ТОЙ е ТЯ и влюбеният до уши дърт милионер щастливо отсече: “Никой не е съвършен”.
  В момента на мах произвеждаме контра продуктивен ефект към който се стреми Стопанинът на БЛОГА НИ.
  Кой разбрал-разбрал.

 51. Обръщам се към всички! Облагодетелствани сме от възможноста, да коментираме публицистиката на Иво Инджев – нашата “Свободна Европа”!
  Спрете се, засрамете се и престанете да се обиждате взаимно и считате себе си за нещо повече от другите! Кавалерството и уважението към “по-слабия” пол, също не са на завидна висота. Всеки от нас има право на минало, настояще, а да се надявам и бъдеще. Безгрешни и светци няма, даже и да си мислим, че това е така.Опитайте поне, защото започва да става скучно! Обидите започват да се повтарят, а темите не се коментират. Лека нощ!

 52. Към kirov ( и не само):

  Въздържам се от коментари на коментарите, в които коментаторите от коментаторския форум се коментират враждебно, въпреки очевидната близост на техните възгледите, поради една причина: просто не знам какво да кажа. И не искам да заставам в позата на знаещия как се излиза от такава ситуация, която в бокса ( нещото, което не признавам за спорт поради бруталната цел да увредиш мозъка на съперника в името на победата), се нарича клинч.
  Не че клинча от заемането на позиция, но си признавам безсилието. Не се изживявам като рефер, независимо, че това се случва на моя тепих.

 53. До КАРТАГЕН ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН:
  Очевидно съм бил погрешно разбран от Вас.
  1. С нито един свой коментар не съм показал, че очаквам SAVOVA да ми „даде цялото , цялостното и единственото решение за проблема с болшевишката шайка и нейните туземни подлоги и корупционери”.
  2. Винаги съм се стремял към това да не проявявам пристрастия, още повече да им давам публичност. Убеден съм, че в политиката пристрастията и емоциите изобщо винаги водят до неверни изводи и неправилни решения.
  3. В нито един свой коментар не съм си позволявам да ревизирам позицията на ДСБ и ДБ, още по-малко да заставам срещу нея. Декларирам за сетен път, че изцяло по вътрешни убеждения, съм и ще бъда категоричен привърженик на политиката на тези две формации, до момента, в който тя не влезе в противоречие с моралните ми принципи.
  4. Пишете: „Просто приемете нейните предложения само като част от вашите…” Не съм запознат с други предложения на SAVOVA, освен
  „АГИТИРАЙТЕ ХОРАТА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ЗА ДА НЕ СТАНЕ КЪСНО”, „НАПРЕД” и „ПОБЕДА”. Приемам ги безрезервно! От моя гледна точка обаче са наивни, нископродуктивни и не дават основания за вземане на необходимите решения.
  5. Не питая „лична непримиримост” към SAVOVA, напротив – изразявал съм адмирации към непримиримостта и принципността на коментарите ѝ, упорито я уверявах в своето приятелство, винаги съм се стремял да заобиколя, да смекча атаките ѝ спрямо мен, да я уверя в своята добронамереност и лоялност, да я убедя, че „не съм ѝ враг”, че „сме от една и съща страна на барикадата”.
  6. Колкото до твърдението Ви, „г-н ТИНКОВ, аз не смятам ,че г-жа Савова е проявила жлъч и злоба , особено спрямо вас!”, няма нищо по-лесно от това да Ви оборя, като приложа тук цитати от нейните последни десетина поста, но няма да си го позволя – би било унизително, грозно, некавалерско и неуважително спрямо „по-слабия” пол, както отбелязва KIROV и злоупотреба с изчерпващото се търпение на Стопанина на блога.

 54. към ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  г-н ТИНКОВ, г-жа Савова е правила и други предложения, предлагала е и да се информираме от сайта на ДСБ и ДБ за техните предизборни и програмни решения за решаване на проблемите на НРБ.
  Освен това г-жа Савова поднесе лично към вас извинение преди няколко дни , ако ви е обидила или засегнала.
  А колкото за личните ни пристрастия и емоции , то без тях не бихме били дори отделни индивиди и те са нашето физическо и духовно наследство от всичките ни предшественици и учители. И които ще оставим ….след нас.
  Въпросът е между вас и г-жа Савова дали можете да си изясните и приемете общите неща, а не във вашите лични и индивидуални разделения.
  А г-жа Савова е писала не само срещу вас, а осен това има други ботове и тролове ,които са започнали да тролстват в блога на г-н Инджев, предствяйки се за някои от дългогодишните коментатори тук. Например и срещу г-н Георги Николов има сега такива коментари, от някакви тръмпистки тролове и ботове.
  Аз също ,като други, съм писал тук ,че Костов е имал своите грешки и, че за съжаление неговото правителство беше най-успешното през прехода , до сега!
  Да се постараем това да не остане така!

 55. До КАРТАГЕН ТРЯБВА….:

  “А г-жа Савова е писала не само срещу вас, а осен това има други ботове и тролове ,които са започнали да тролстват в блога на г-н Инджев”
  Тази Ви констатация изчерпва темата. Както казва моят приятел ЖОРЖ “Който разбрал – разбрал.”
  Колкото до пристрастията – едни се борят срещу тази своя слабост, други се оставят да бъдат носени от пагубното ѝ течение.
  Не мога да не отчета подчертаната добронамереност, извираща от поста Ви, за която
  БЛАГОДАРЯ!

 56. към ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  г-н ТИНКОВ , нима смятате ,че без основания ще подчертая пред вас за троловете и ботовете?!?!? Или пък ще ви налагам какво да е отношението ви към г-жа Савова?!?! Това си е ваше лично решение!
  И както казахте – Който “разбрал” – “разбрал”……….
  А колкото до пристрастията най-важна е посоката им, а не “борбата” с тях ,поне според мен!
  И аз също ще ви БЛАГОДАРЯ за вашите отговори!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.