От медиите ни се леят ведри лъжи като от ведро

БСП даде сигнали, че е различна с отказа да влезе в правителство, с отказа ни да се договаряме задкулисно”, заяви в неделната утрин на 2 юни тази година по БНТ Корнелия Нинова. 

Моля? Имало е предложение на Борисов към БСП за общо правителство? Щом БСП е отказала, значи е имало, но не са ни уведомили защо не са се спазарили.

Всичко, което ни беше позволено да научим по темата, поне в мандата на Нинова като председател на БСП, беше нейният отказ да стане председател на Народното събрание през април 2017 г. след поредната изборна победа на ГЕРБ. https://nova.bg/news/view/2017/04/11/179077/борисов-предложи-на-нинова-да-е-председател-на-нс-видео

Неофициално, от публикация на лавиращия между старите и новите с началници от БСП и ГЕРБ в. “Труд”, знаем и за предложението на Борисов към червената конкуренция да получи министерски постове след победата му на предишните парламентарни избори през 2014 г. Цели 4 кресла им предложил той, според  тази публикация, която така и не беше опровергана от двете страни в съзаклятието. Единствено предшественикът на Нинова на партийния връх Михаил Миков ( също като Нинова) публично отказа на Борисов по негово благоволение да заема високия пост начело на Народното събрание.

С кое от двете сега се опитва да се хвали като голямо постижение Нинова: че детронираният от нея Миков е отказал общо управление с ГЕРБ ( което е малко вероятно да е имала на ум по отношение на своя заклет вътрешен опонент, когото не би похвалила за каквото и да било тъкмо в сегашното й състояние на безтегловност преди партийния конгрес) или ни съобщава, че е била на сгляда с Борисов, за която досега не е признавала и е устояла на неговото опипване на почвата?

Във всички случаи опитът на Нинова да се похвали с несъгласието на БСП да бъде прелъстена от Борисов е белег за отчаяние в търсенето на спасително теле под под вола на своя провал. Оставям настрана фактът, че твърдението й, според което БСП била единствената партия, която повишила резултата си с още един спечелен депутатски пост на тези избори в сравнение с предишните, е чиста проба неистина. Защото ВМРО постигна същото – при това самостоятелно, а не в коалиция, както преди. 

Нинова не е оригинална в търсенето на подобен съмнителен дивидент. Изпревари я ниновичокът й в пропагандата Александър Симов. Ден по-рано той излъга пред Нова телевизия, че всички други ( освен БСП )  са били в един момент коалиционни партньори на Бирисов и са се “крили под мускулите му”. 

Това не вярно за ДПС. Както не е вярно, че хората били сега убедени, че само БСП се противопоставя на Борисов – лъжа спрямо поведението на “Демократична България”. Но на нивовичокът Симов, любител на сексуалните метафори по някакви комплексарски причини, явно му минава да лъготенето в медиите. Зловонно обижда “Демократична България” на “проститутка” в едно от своите “специални” интервюта за “агенция” ПИК, която иначе възторжено громи враговете на Борисов в червения сектор на разделеното между ГЕРБ и БСП поле на договорения мач между тях. 

До откроя ( руската) тройка от препускащи лъжи дотук: Нинова не знае, че ВМРО е увеличила изборния си успех, а Симов не е наясно, че ДПС не са били в коалиция с ГЕРБ, лъжейки паралелно, че само БСП била срещу ГЕРБ.

НА СНИМКАТА: Нинова в поза “не ме докосвай” , а Симов се бара за Че Гевара , любим масов убиец на “революционерите” в диапазона между БСП и ВМРО, въоръжена вече с евро чегевариста Андрей Слабаков, възнаграден с дузина хилядарки заплата в евро)

 

 

 

Изобщо българските медии, с някои интернетни ( и инертни поради тяхната маргинализация ) изключения, изцяло са изпаднали  в категорията “село без кучета”. Не само и не толкова заради своята провинциалност, колкото заради отказа или неспособността на задаващите въпроси да установят и изобличат лъжата в предизвикания от тях отговор. За лъжците е достатъчно да бъдат поканени или спазарени за участие ( същата дума се използва и от изпълнителите в концертите срещу определен хонорар) . След което могат да си лъжат на воля, газейки фактите с безцеремонните цървули на реципрочната гостоприемна простотия, адекватна на онази, която им осигуряват домакините. 

29 мнения за “От медиите ни се леят ведри лъжи като от ведро”

 1. Времето освен че тече но и напредва.
  На 7 юни-Петък от 15,30 часа в Софийският Районен Съд Наказателно отделение на бул. “Скобелев” 23 е насрочено решаващото заседание по НЧХД № 6989/2018 г. с жалбар георги жеков – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова – очаквана зала № 28.
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Стопанинът на БЛОГА НИ на място, с присъствие. Аз съм осигурил (засега) да ме представляват 2 приятели и една рожденничка.

 2. Този път няма да кажа нищо от себе си. Просто давам думата на Николай Флоров. Иде краят на Моделът КОЙ. И първата “жертва” е МОЧА.
  “Щом искат класически капитализъм, ще получат точно това: започва се с паметника МОЧА, утре ще са стачки и саботажи, а ако главите им още не увират ще последват атентати, бомби, заплахи, призиви към бунт, гражданско неподчинение и революции.”

  https://kafeneto.wordpress.com/2019/05/31/share-the-wealth/

 3. В Харков бутурясаха бюст-паметник на кръволока жуков.
  Ето свидетелства от първи лица както се реди за истинската същност на “пълководецът на всички времена и народи” на когото и у нас, тъпите съветофили, днес путинофили дигат монументи.

  https://avmalgin.livejournal.com/8098931.html

 4. “Ниновичокът Симов”…. гениално попадение. Поклон. Позволявате ли да го популяризирам, с позоваване на автора разбира се.

 5. Две “авионосни” държави. Едната гони двайсетака. Другата има сал само нещастният Кузя който все го ремонтират но сега и това е невъзможно. Както е добре известно огромният кран с който го поправяха за н-ти път замина на дъното попилявайки и единственият ремонтен док. Прочете и коментарите отдолу. Плюс много изразителни, да избегна “недолюбваното” от Иво и с право клише-знакови снимки.
  https://zloy-odessit.livejournal.com/2748816.html

 6. В Харькове повалили бюст Жукову. Возмущаться этим событием – все равно, что оскорблять память солдат Второй мировой, называвших его Мясником, а машину, на которой он приезжал на фронт – катафалком.

 7. Не е само от БСП. Прочетете какви глупости са наговорили Румен Христов, Александър Йорданов и Сие днес – те, моля ви се, били спрели БСП, а Демократична България получили мандат по милост.

 8. Много интересно четиво и горещо ви препоръчвам статиите на този журналист!
  https://www.facebook.com/aleksandrkushnar/posts/1335733473241357

  MH17 и МАЛАЙЗИЙСКИЙ ДРУГ ПУТИНА

  Премьеру Малайзии Махатхиру Мохамаду внезапно понадобились “веские” доказательства виновности России в гибели лайнера MH17. Глава правительства этой страны считает не достаточно обоснованными выводы международного следствия с участием Нидерландов, Бельгии, Австралии и Украины. Он допустил, что сбившая Боинг ракета могла быть произведена в Украине, а запустить ее, считает он, могли “мятежные украинцы” (так он называет пророссийских сепаратистов) либо украинские военные. Российские военные, несомненно, знали бы, что MH17 – пассажирский лайнер, уверен Махатхир, слова которого приводит местное издание Malay Mail. “Я не думаю, что за запуск ракеты ответственна столь дисциплинированная сторона”, – сказал Мохамад на пресс-конференции в Токио, имея в виду российскую армию.

  Действительно, разве может такая “дисциплинированная сторона”, как Россия, сбить гражданский самолет, напасть на Грузию и Украину, наладить регулярные поставки вооружения и боеприпасов на Донбасс, сравнять с землей чеченские и сирийские города, совершить химическую атаку в Британии и встать на защиту другого виновника многочисленных химатак – правительства Башара Асада? В конце концов, как можно сомневаться в квалификации 53-й зенитной ракетной бригады из Курской области? Может, еще начнете спрашивать, зачем они в дни стрельбы по малазийскому боингу вывозили из Россию комплекс “Бук”, чтобы затем немедленно вернуть его на российскую территорию – уже без одной недостающей ракеты? Может, поинтересуетесь, что это были за странные перехваченные аудио-переговоры с идентифицированными российскими офицерами и боевиками, обсуждавшими перевозку “Бука” и результаты стрельбы по “украинскому транспортному самолету”, который неожиданно для них оказался пассажирским самолетом? Может, наберетесь наглости удивиться, почему прокремлевские СМИ сначала рассказали про успешное поражение украинского транспортника, а через полчаса заговорили про ужасную трагедию, в которой “виноват” Киев? Может, решите восстановить хронологию десятков опровергающих другу друга версий Москвы – от “несвежих трупов” до “украинского истребителя”, от “испанского диспетчера” до “украинского Бука”? Может, вздумаете поинтересоваться у родственников погибших, почему они практически единодушно решили подать иски в ЕСПЧ именно к российскому, а не украинскому правительству? Почему 380 заявителей из Германии, США, Австралии, Канады, Гонконга, Индонезии, Израиля, Нидерландов, Новой Зеландии, Филиппин, Великобритании, Вьетнама и той же Малайзии – почему все они решили обвинить именно Россию в том, что она нарушила целый ряд статьей Европейской конвенции – о праве на жизнь, справедливое судебное разбирательство, уважение частной и семейной жизни, эффективное средство правовой защиты, а также о запрете на бесчеловечное обращение? Почему все они не спешат – вслед за малайзийским лидером и кремлевской пропагандой – усомниться в виновности Москвы?

  Удивляться здесь, конечно, надо не тому, что малайзийская сторона вообще распространяет подобные сомнения в очевидном. В конце концов, еще в 2002 году Махатхир совершил визит в Москву, в ходе которого заявлял, что Россия может быть “конкурентом” для США и Израиля, а президента Путина он тогда похвалил за его позицию по “вмешательству” Запада в другие страны. Зачем стране, которая приобрела у России 18 истребителей Су-30МКМ, ссориться с путинской администрацией? И тот факт, что из этих 18 рабочими оказались только 4 (как об этом говорил министр обороны Малайзии в прошлом году), сути дела не меняет: Куала-Лумпур совершенно не хочет ссориться с Москвой, поскольку одному коррумпированному правительству гораздо легче поддерживать отношения с такими же коррумпированными правительствами, нежели с цивилизованным сообществом. Что вообще могут значить жизни людей, когда на кону – плодотворное сотрудничество с ментально близкими государственными деятелями, даже если эти деятели – не только организаторы войн с общим числом в несколько десятков тысяч жертв, но и виновники гибели соотечественников того же малазийского лидера?

  Интересно другое: время и обстоятельства, при которых сделано это заявление, а именно – сразу после инаугурации нового президента Украины. Не секрет, что все международные игроки, которые давно мечтали об улучшении отношений с Путиным, ждали ухода Петра Порошенко с таким же нетерпением, как компания-нарушитель ждет отъезда аудиторской ревизии. Активизировались на этом фронте все – от ПАСЕ, возвращающей агрессора за стол переговоров, до команды Трампа, которая теперь выдвигает Киеву новые шантажистский требования. Если министры Совета Европы почти единогласно голосуют в пользу Москвы, МВФ покидает Украину до “лучших времен”, адвокат главы Белого дома требует от украинской администрации помочь Трампу выиграть выборы в 2020 году, Волкер напоминает Киеву о его “минских обязательствах”, Макрон и Меркель проводят сепаратные переговоры с Путиным без привлечения Зеленского, а сам Зеленский предлагает населению решить на “референдуме” вопрос о прямых переговорах с Россией, то почему в стороне от раздачи бонусов должен оставаться малазийский премьер? Зачем открытому соратнику Москвы портить с ней отношения, если даже ее стратегические противники не прочь извлечь дивиденды из этой деградирующей, но все еще достаточно богатой российской экономки?

  Ведь больше нет команды Порошенко, которая будет заглядывать в глаза, брать за воротник, трясти за бороду и требовать того, чтобы все – от американского президента до последнего африканского людоеда – имели уважение к международному праву, к ценностям и к Украине, которая защищает цивилизованное сообщество от варварского режима, мечтающего посеять хаос и смерть по всему миру ради того, чтобы продлить свою собственную агонию еще на несколько десятилетий. Больше нет команды Порошенко, которая после неисполнения решения международного трибунала ООН могла бы экстренно созвать Совбез ООН из-за отказа Москвы немедленно освободить украинских моряков; которая отправилась бы на гастроли по Европе и США с требованием немедленно ввести дополнительные санкции за незаконную раздачу российских паспортов украинцам на оккупированных территориях в нарушение Минских соглашений; которая выразила бы протест Малайзии, потребовав объяснений по поводу информационно-политического содействия агрессору.

  Дело в том, что еще 28 сентября 2016 года Объединенная следственная группа заявила, что ЗРК “Бук”, сбивший самолет, был доставлен в Украину из России, а после запуска ракеты, уничтожившей малайзийский авиалайнер, возвращен обратно на российскую территорию. 24 мая 2018 года Объединённая следственная группа представила второй доклад, согласно которому “Бук”, сбивший самолет, принадлежал курской 53-й бригаде ПВО российских вооруженных сил. Практически в тот же день власти Австралии и Нидерландов официально обвинили Россию в катастрофе MH17. На протяжении всех этих месяцев и лет малазийский лидер отказывался публичное критиковать следствие. Только теперь, после смены украинского президента, Махатхир вдруг выразил возмущение тем, что его страну, оказывается, не допустили к расшифровке “черных ящиков”. В этом деле его обеспокоил “политический интерес”. “Мы не знаем, почему нас исключили из следствия, однако с самого начала мы видим в нем слишком много политики”, – сокрушается премьер Малайзии.

  Он лукавит. “Слишком много политики” в деле сбитого над Донецкой областью самолета появляется как раз сейчас.

 9. ГоспОжата с алените макове на тениската ни залива с лъжи “на кило от ведро” от доста време насам. Дали и какво й е предлагал Боеко в близкото минало не съм способна да оценя. Най-вероятно сам той съвсем скоро ще се изока пред микрофоните. Обаче същата тая другарка най-бойко заяви през септември миналата година, че напуща парламента и отива да “чува народа”, каквото и да значи това. Не забрави обаче да остави в НС достатъчното количество послушни бесепари, които да му осигуряват кворума. С тяхна помощ и кворума в НС се приеха най-мракобесните закони за конфискация от Девети септември насам. Госпожата няма обяснение защо е употребена и изоставена и с основание към днешна дата се обЕснява. Едва днеска разбира, че Станишев бил по-ценен за Боеко от нея и много се чуди защо. Еми защото си патица, бе другарке. Не ми е известно къде си блеЯла в последните години, обаче не може да не си проследила семейната сага във Франция с Франсоа Оланд и Сеголен Роаял. Както си върла противничка на Истанбулската конвенция, така трябваше да се досетиш, че където един мъж минава без проблем, за жената му път не е прокаран. Добрутро Пено…

 10. Според руската секция на РСЕ Балканите са бастисани от експанзията на рззийската газ. Вместо проваленият през 2014г. южен паток с турският му наследник ватниците ни изтемарват курвенската.
  https://www.svoboda.org/a/29970119.html

 11. Георги Николов от Франция, който нямаше време да гледа телевизия, май прекарва доста (работно) време в нета и пуска коментар след коментар, намирисващи на путлеризъм, но нищо чудно, във Франция е цялата десе с децата и роднините си, там в Париж съм била в български хотел близо до центъра Бобур, в който всичко беше премъкнато от 80те години от България, да не се минат случайно да купят нещо на място, всичко явно с дипломатическа поща, тия оранжевите деколини, огромните чугунени вани и чешми в банята – всичко от България. Във Париж явно си е разигравал коня живковисткия дипломат – десар, докато в България опъвахме каиша на 85 лева месечна заплата и кучешка радост в магазина, донбаси ма..та луганска.

 12. Така че препоръката ми е – Георги, излезте следобед да приветствате Донел Жей Тръмп по улиците на Париж заедно с хилядите буржоа, защото този човек седи начело на дърава, която ви пази такетата без пари, иначе Путлер отдавна да ви ги е прекроил на будьоновки.

 13. КАТЯ, сътворили сте един миш-маш в който всичко е обърнато с главата надолу или краката нагоре.
  Направихте ли си труда да отворите поне един линк. Всичко е там антипут.ин под една или друга форма. Както от руските опозиционни сайтове, така и от украинският рускоезичен ресурс.
  Споменавал съм го тук, ще се повторя заради Вас. Имам двама вуйчовци. Единият по чудо се спасява на връх 9.9.1944г. от разстрел, другият изкара петилетка на остров Персин. Та при този бекграунд дет му викат, няма как да бъда с “кадесарска жилка”.
  И последно, компа ми е само за забавление. Имам “плаващо” работно време. и каквото има да се върши с PC е занимавка на булката, френският ми е слаб, нейният перфектен и ползвам мрежата само в паузите.
  Мерси за препоръката но съм на 1000 км от столицата а и от “такова беше времето” имам непоносимост към подобен род масовки. И ако дойдат зелени човечета съм дал обет пред гробовете на вуйчовците поне на двама ще прегризя

 14. … гърлата.
  Сега ясен ли съм или да вадя моливите и чертежите.

 15. А сега, накъде свинеподобний каракачанов. Даде ли се заден ход, глави хвърчат. САЩ са изключително чувствителни по две теми, особено към съюзниците-енергетика и пушкала. А България, да цитирам един велик българин е “сегмент от сигурността” на Америка.
  Номерът от “такова беше времето”: “Партията е вярна на своите верни съюзници” само в духа и стила лаф да става няма да мине.
  http://www.focus-news.net/news/2019/06/04/2665897/ria-novosti-sasht-odobriha-dostavkata-na-iztrebiteli-f-16-za-balgariya.html

 16. И още една добра новина със същият адрес. Границата на Изток на “хибридната война разпалвана от кремльовци, лъвове, титани, категорично и безвъзвратно се изнася само на няколко стотин, около 300 км от масква.
  http://www.focus-news.net/news/2019/06/04/2665904/kommersant-ukrayna-shte-stane-glaven-sayuznik-na-sasht.html

 17. Катя,по-излеко в изложенията. Например, Вярно е,че Тръмп стои начело на една държава,която от края на Втората световна война до сега,вече 75 години,е опазила З.Европа от Съветската робия.Също така вярно е,не можете да отречете, Тръмп се появи преди 2 години без да е направил каквото и да е за тази държава. Какво ше направи през следващите 2 години предстой да видим.

 18. До Георги Николов:Приятелю,словесният бълвоч на непочитаемата Катя беше най-голямата нелепост,която съм чел за теб.Прочее,винаги съм споделял с приятели и съмишленици,че,освен откровени имбецили,комунягите винаги са се ”славили”с липса на каквото и да е въображение.Жив и здрав бъди и,да си послужа с великото ти съкращение-слоган ДГД червените говеда!

 19. Къде видяхте пропутински настроения в постингите на Георги Николов – най-активният в блога на Иво Инджев?! Или се заблуждавате, или искате нас да заблуждавате! Няма как да стане!

 20. За ведрите лъжи или как би прозвучала тази статия публикувана в DW, ако заменим Китай с България!
  https://www.dw.com/bg/%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9/a-46848162

  …Комунистическата партия отказва да преосмисли миналото и вместо това предписва на народа ударна доза национална гордост, изчистена от история. Във всяка друга държава подобна годишнина би породила дискусия за поуките от миналото, постиженията и провалите. В България обаче е различно.
  Много пъти Комунистическата партия е инструментализирала или пренаписвала историята, за да легитимира властта си…През следващата година предстоят и други важни годишнини …Това би бил идеалният повод за започване на дебат за отношенията между България и Запада. Но е малко вероятно такъв дебат да бъде допуснат. На 4 юни пък се навършват 30 години от потушаването на студентското движение от 1989 година – събитие, което Комунистическата партия много успешно успя да изтрие от колективната памет на страната…Така зейна още по-голяма пропаст между това, което светът мисли за България и онова, за което се мисли самата България…
  Пропаганда и анти-пропаганда…
  В България е трудно да бъде организирано общо честване дори за жертви на военни престъпления…Как се поддържа единството в едно общество, чието колективно съзнание се крепи на кухи фрази?…Но какво ще стане когато един ден темпото спадне, икономиката започне да стагнира, а изчистената от всякаква история национална гордост остане единствената спойка на това общество?

 21. Благодаря зя Подкрепата на Емил Илиев и Димитър. Само едно пожелание завещано ни от Големият СТАМБО.
  Пишете по-често, приятели!

 22. Everyone else, тя да каже. Може би се засегна, че за разлика от нея обявих, че телевизията не ми е слабост. Но тя от друга страна обясни, че гледането на TV е част от работата й. Както преди години в едно интервю Росица Павлова-Инджева сподели, цитирам по памет, смисълът съхранен 1:1 “У нас се гледа много “теле” понеже няма как Иво да коментира и анализира актуалността без да прави това упражнение”.
  И те, така.

 23. ЖОРЖ,
  сега пък теб ли захапаха? Не ставай глупак като мен – не влизай в обяснителен режим. Наистина започвам да си мисля, че май целта е да се затлачи блога от безсмислени, никому ненужни спорове. Спомням си, преди време, някакъв те беше заял, че даваш линк към текстове на руски език. Ей, не спи този СМЕРШ …
  Дерзай, приятелю и хич да не ти пука. ТОНЪТ ТИ Е ВЕРЕН! А злобните заяждания, казано на чист източнобългарски диалект са “только частотные помехи”.
  EVERYONE ELSE,
  не си изчерпателен в допусканията -Катя може да е сърдита на ЖОРЖ за това, че нещо не ѝ е сторил /за родените с дефицит от чувство за хумор – това в кръга на шегата/.
  БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!

 24. @ Павел Тинков,

  Г-н Тинков, вината за възникналите конфликти не е във Вашия телевизор!!! Би било грешка, ако започнете да се самообвинявате и самоцензурирате, както споменавате, че само за да избегнете кавги и неоснователни обвинения от страна на D.SAVOVA, сте започнали да избягвате темата Иван Костов. Уникалността и привлекателнстта на форума на Иво е точно във възможността за свободно изказване на различни мнения, в чиито обсъждане се ражда истината, от която управляващите се опитват всячески да ни лишат.
  За мен тези нападки срещу активните и мислещи самостоятелно участници във форма, но с различна позиция от тази на прекалените светци, играещи ролята на “фанатиците с тъмносиня украска”, роля която смятат, че им дава основание да контролират и насочват в желаната от тях посока форума, НЕ са изненада! Даже очаквах атаките, чиито обект съм днес и аз, още преди 5-6 години, месец- два след “прописването” ми във форума по повод един изключително тревожен и опасен феномен, който се се случваше по Българското черноморие и който сякаш никой не забелязваше, или се правеше, че не забелязва, и никоя институция, отговаряща за националната ни сигурност, не вземаше мерки. Тогава реших, че няма смисъл да се самоцензурирам в писането по тази тема, защото ножът беше опрял да кокала, но все пак предприех някакви “предпазни мерки” с ясното съзнание, че преодоляването им е въпрос на много кратко време, заради ОПОСРЕДСТВАНИЯ контакт чрез технологиите, които няма как да не използваме, за да пишем във форума: В началото сменях никовете си, после това ми омръзна, много внимавах да не подавам във форума, покрай изказването на мнението си и някаква лична информация като професия, пол, местоживеене, не се появявах лично на протестни събития и срещи на форумците по различни поводи, напр. представяне на книги, дела, изпращах близки да ми купят книгата и да ми разкажат за срещата. Не ми беше много приятно, защото човек изпитва желание да се запознае лично с хора, които чувства като приятели и уважава, заради смелостта и интелигентността на позициите им, но това беше цената на “епистоларното ми дълголетие” без самоцензурирне и без отровата на клевета и злобата. (Разбира се, стопанинът на блога знае достатъчо за SMS ) 🙂 Но, явно, търпението на надзирателите, които се опитват да контролират Форума, (установих, че такива изпращат във всички независими блогове) следизборно се е изчепало и дълго сдържания порой на обидите и клеветите срещу “врага” тези дни се изля както върху мен, така и върху други неудобни автори, без да се изчака “подходящ” повод. Знам, че добре са ни проучили, търсейки някаква “компрометираща” информация и по някои заядливи подмятания разбирам, че разни “тервеловци” и други подобни, знаят неща, които НЯМА КАК да знаят от нормални източници на информация като форума или от лични познанства! Досега нямаше начин да споделят подобна “компрометираща” информация, без да се САМОРАЗКРИЯТ като част от мракобесния батальон на ония с “хладните умове и горещите сърца”, които отровиха живота ни и продължават да го тровят! “Маските паднаха!”, както тържествуващо обяви D. SAVOVA. Да, вашите маски на деструктивни провокатори паднаха!

  Сигурно и други форумци са в подобно положение, щом и те (не от добро) използват псевдоними…
  Но вече подготвих стратегия и за сегашната, провокирана не по моя вина, враждебна ситуация. Преодолявам погнусата си от нечии присъствия и не се отказвам от участие във Форума ! Имам недовършена работа, имам още полезни анализи и наблюдения, интересни информации за споделяне и смятам, ” на ползу роду”, да ги споделя с всички!

 25. До SMS:
  Преди всичко БЛАГОДАРЯ за проявеното разбиране и подкрепата! Съжалявам, че заставайки на моя страна си навлякохте неприятности.
  Едновременно с това ще си позволя да изразя известно несъгласие с Вас.
  Може би ще Ви изненадам и ще ме обвините в непоследователност, но съм твърдо убеден, че причисляването на D. SAVOVA към групата участници във форума, която споменавате по-горе е НЕОСНОВАТЕЛНО!
  Позовавайки се на възрастта си, богатия, изпълнен с превратности житейски опит и продължителната работа с хора от всякакъв десен, смея да твърдя, че SAVOVA е честен и прям човек, лоялен на общата ни кауза, на когото съм готов да гласувам доверие. Други са ѝ според мен кривиците, но ще бъде неетично да ги коментирам тук. Колкото до призива Ви за партизанска и вътрешновидова война – не бих го последвал, най-малко по две причини:
  1. Блогът на дълбокоуважавания от мен Иво ИНДЖЕВ не е подходящото място. Други са целите и задачите му. Смятам че вече достатъчно злоупотребяваме с търпимостта на Стопанина.
  2. Ще се позова на Т.ТОДОРОВ, който наскоро цитира Делфийски максими: “Като деца научете добрите нрави, като млади мъже, се научете да контролирате страстите, в средна възраст, бъдете справедливи, в напреднала възраст давайте добри съвети, и умрeтe, без съжаление.” Предвид 74-годишната си възраст и тотално рухналото здраве се самоопределям някъде между четвъртия и петия етап. Уморих се да доказвам очевидното, а и нямам самочувствието на мъдрец, даващ съвети – не съм спрял да се съмнявам и да търся отговори на въпросите си…
  Време ми е за почивка.

 26. @ Павел Тинков

  Щедро сърце сте Вие, г-н Тинков! Прощавате! Дано да си заслужава!
  Аз съм по-гнуслив човек, не съм на Вашето ниво.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.