Президентът Радев отново поведе на премиера Борисов в подмазването на Русия, чака се ответен ход на каратиста

По утвърдена от раболепието на нашите управници традиция отново научихме за визита на един от тях в Русия от руски информационен източник. Вестник “Комерсант” ни уведоми ден по-рано и от ТАСС за участието на президента Румен Радев в икономически форум в Санкт – Петербург между 6 и 8 юни, където е сред неколцината чужди гости на Путин заедно с китайския президент Си Дзи Пин.https://www.kommersant.ru/doc/3991427

От “Комерсант” научаваме също и кои са видните чужди звезди на форума на Путин, очевидно бойкотиран от западните лидери. Единственият гост на Путин, който е колега на Радев като ръководител на страна от ЕС и НАТО,  е словашкия премиер Петер Пелегрини. 

За да стане ясно с какво Радев и социалдемократическият премиер на Словакия се харесват на Кремъл, припомням, че в словашкото правителство се мъдри военен министър, доста подобен на нашия Каракачанов. Че и повече от него се е доказал като угоден на Москва. Петер Гайдош се обяви през март против американска финансова помощ за Словакия, която щяла да доведе до създаването на американска база в страната. Външният министър Лайчак каза по този повод, че Словакия се очертава като единствената страна от НАТО, която няма  споразумение със САЩ за военно сътрудничество със САЩ, но премиерът Пелегрини отхвърли призивите на опозицията да уволни антиамериканския настроения военен министър Гайдош.

По гайдата на Москва върви и нашият Радев с изявление за ТАСС в навечерието на срещата си с Путин в родния му град, заявявайки ( досущ като своя конкурент в състезанието за руските “симпатии” в България Бойко Борисов), че построяването на АЕЦ “Белене” било неизбежно ( направо като смъртта).https://www.president.bg/interviews-president4992/intervyu-na-prezidenta-rumen-radev-za-informatsionnata-agentsiya-na-rusiya-tass.html

В интервюто си за ТАСС Радев този път е по-внимателен в изказа си за необходимостта от отменяне на санкциите на Запада срещу Русия:

“Условията за отмяна на санкциите, така както са формулирани от Съвета на ЕС, са свързани с пълното изпълнение на споразуменията от Минск от двете страни. Постигането на напредък по това условие е в интерес както на ЕС, така и на Русия.”, казва година по-късно Радев, който при посещението си в Полша през октомври миналата година беше доста по-категоричен в защитата на руския интерес – цитирам за радост на способните да четат руски русофили в оригинал на руски радостното съобщение на ТАСС от 5 октомври 2018 г.

ВАРШАВА, 5 октября. /ТАСС/. Введенные Европейским союзом санкции против России должны быть отменены.

Об этом заявил находящийся в Польше с официальным визитом президент Болгарии Румен Радев на совместной пресс-конференции с главой польского государства Анджеем Дудой.

“В экономическом смысле эти санкции вредят. Если говорить о болгарском бизнесе, то мы негативно смотрим на это”, – указал Радев. “Санкции не могут продолжаться бесконечно”, – подчеркнул он, добавив, что бизнес не должен страдать из-за политических решений. “Поэтому надеюсь, что они [санкции] будут отменены”, – констатировал президент Болгарии”.

Интервюто на българския президент за ТАСС спокойно можеше да бъде пробутано и с и името на Бойко Борисов, ако не се брои упоритото заяждане на пилота на съветските изтребители МИГ 29 по въпроса за превъоръжаването на авиацията, за която му все му се струва, че правителството в София не дава достатъчно пари. 

Радев се изявява  ( т.е. излага се) русофилски и българофобски на чуждия му исторически терен.”Отношенията между нашите две страни са хилядолетни, а историческата ни връзка е много силна”, подмазва се той на вековните ни поробители.

Това смайващо невежество щеше да отива много на Борисов, който не знае, че СССР обявява война на България през септември 1944 г., а не обратното. Откъде да знае и подобният му Радев, че държавата Русия възниква с това име едва по волята на Петър Първи в края на живота му. На 22 октомври (2 ноември) 1721 Петър I приема титлата Император Всерусийски и Баща на Отечеството, лишавайки също така завинаги и руската православна църква от нейната самостоятелност, провъзгласявайки се за неин лидер.

Или може би Румен Радев смята за начало на “силната историческа връзка” платените от византийския император Никифор Фока походи на руския варварин Светослав в края на 9 век от н.е. ера, разорили България до пълното й зачеркване от картата за два века, превръщайки я във византийска провинция? 

Или пък летоброенето на Радев включва унищожаването на Волжка България от московския маниак Иван Грозни, който започва разширението на своята Московия със затриването на българската столица столицата Казан през 1552 г., включвайки от този момент в титлата си “цар на българите” ? 

Говорим не за друго, а какви ги говори българският президент…Как да не го покани Путин, чиято хибридна война срещу България изцяло е базирана на фалшивите новини, изградени на фалшива, проруска историческа интерпретация на отношенията с нашите вековни евразийски поробители!

Остава да видим как ще отвърне конкурентът в тази надпревара Бойко Борисов, който направи за смях ( например на руските медии) страната ни като дотича за среща в Москва с Путин седмица след аудиенцията на Путин в Сочи за Радев на 22 май миналата година, за го надмине в поклоните и да започне да се умилква на самодържеца с извинения, че България не пълзи достатъчно раболепно в нозете му. 

 

НА СНИМКАТА ( от сайта “Русофили” http://rusofili.bg/президентът-румен-радев-празнуваме-д/ )  Президентът Радев сред привърженици на московската лъжа, че Втората световна война била приключила на 9 май 1945 г., макар “натовецът” би трябвало да е чувал, че този край е оповестен на американски кораб с подписването на капитулацията на Япония на 2 септември същата година.

48 мнения за “Президентът Радев отново поведе на премиера Борисов в подмазването на Русия, чака се ответен ход на каратиста”

 1. Уважаеми, господин ИНДЖЕВ,
  поставихте пред мен нерешим за интелектуалните ми възможности казус – банкянското човекоподобие или “натовският генерал” румен-коремното е по-голям простак и функционално неграмотен. И двамата ми чупят тъпомера. Що се отнася до афинитета към национално предателство, с последната си изцепка т.н. пРЕЗИДЕНТ като че ли изпреварва с половин гърди.
  Все си мисля, че е крайно време Западът да предприеме мерки, като на първо време въведе по-категорични параметри и по-твърди регулиращи механизми. На първо време като ограничи папкането…Щото тези двамцата и обкръжението им доволстват от създалата се обстановка, пълнят гуши, дърлят се от време на време, колкото за пред баламите и мърсуват на воля!

 2. Г-н Инджев, имах малко празно време рано днес и за жалост го похарчих за БНТ онлайн и за “Фактор”, с което си съсипах деня от сутринта. Като четох и слушах какви ги каканиже (п)Резидентът румэн радэв рэшотников, то направо прес-съобщение на др. пэсков. Всичките кремльовски опорки тук – АЕЦът “неизбежен”, газопроводът “изгоден и евтин”, връзките “хилядолетни”, и прочее дежурни хибридни бози. Липсва само “православие” и “славянство”, ама нали все пак форумът икономически, нашият топ-“эканамист” ги е пропуснал последните. Иначе истински икономисти и сериозни политици в Петербург ше блестят май главно с отсъствието си, а НАТО гэнэралът румэн е в остра конкуренция с друг евразийски газолизец – словака пэлэгрини.

  Затова – импийчмънт на това позорище:

  https://grajdanskapeticia.com/pview.aspx?pi=BG31651

  ПП – мернах в някакво независимо китайско издание, май Hong Kong Free Press или нещо подобно (не го запаметих, за жалост), че присъствието на Си Дзи Пин въобще не е потвърдено, тоест павианите пак си придават важност с неизпълними обещания. Сефте!

 3. Пак чета бълвочите на “натовеца” и се чудя къде са гледали съответните служби на ВВБ “Максуел”, Монтгомъри?! Нямали ли са елементарни изисквания, критерии за прием …
  Не са ли провеждали съответните проучвания на всеки кандидатстващ от източния блок, не са ли имали събеседвания по основополагащи теми с кандидатите?…
  Ами, че те така, като румко-коремното са могли да приемат на обучение и обявят за натовски генералитет цялото ГРУ?!?

 4. ЗДРАВЕЙТЕ Г-Н ИНДЖЕВ
  И аз знам, че на 5ти септември 1944 год. българското царство напада вероломно нашите братя и братовчедки от североизток. И аз знам, че ВСВ завършва на 9 май 1945 год. Какъв “Мисури” ви е влезнал в главата?
  Как може да противоречите на такива гении като нашите заслужили генерали. Направо се излагате, г-н Инджев.
  Всичко това е известно и на децата, а само вие не го знаете. Позор!!!

 5. Без да съм в час с протоколните правила за интервюиране на държавни глави, все си мисля, че там спонтанността на въпроси-отговори е сведена до минимум, импровизации не са желателни, не се и допускат. Ще рече, Льотчикът е получил на e-mail въпросите от ТАСС, предполага се да ги е осмислил, обмислил и консултирал с каквото специалист има под ръка. Отговорите му би трябвало да са изготвени прецизно, почти колкото клаузите по договор за отстъпено право на строеж срещу обезщетяване с апартамент. Изцепката за хилядолетната емоционална връзка на “страните” обаче подсказва, че господинът е неподготвен да подпише и най-прост договор за прехвърляне на автомобил от автокъща в Дупница примерно. Оставяме настрани дребнавото уточнение, че понятието “страна” е обвързано с възникване на определението за нация, което пък е феномен на 19-ти век. Но да твърдиш, че България и Русия са от хилядолетия обвързани означава, че ти момъко не си стъпвал в училище. Дори и по социалистическо официално си се преподаваше истината, че България е много по-древна държава от Московията. Не ми се обсъжда мантрата за гига-мега-хиперизгодата от директни руски доставки на газ, защото очаквам най-скоро Боеко да я аргументира най-пламенно. Той задължително ще я обвърже със съдбата на дЕдо си, с платноходките в Черно море, с прецесията на земната ос, с пертурбациите и деформациите на космическото пространство. Ако му се обърне езика. Щото той не мое да каже дезоксирибонуклеинова киселина, па вие му вервайте за всичко останало, което ви сказва.

 6. Решетниковият фатмакмаршаль НЯМА нито “компететността” , НИТО “квалификацията” нито дори образованието ,за да твърди че беленският гьоль щял да се строи!
  Но предвид това ,че пенционираната ушанка вече почти няма НИКАКВИ посещения в чужбина , освен рутините и ритуални “сбирки” за поредните му снимки от Брюксел, то не може да го виним за пълзенето му пред неговите гасудари, които са му пратили една покана за да направи поне една екскурзия ,макар и само до Санк-Ленинградь…….. Нема само банкянското човекоподобие да си прави чуждестранни балкянтуристически летувания по екзотични дестинации , я!!!
  Решетиковият ()резиденть вече има доста по-нисък “рейтинг” сред западните ни партньори от ЕС и НАТО , отколкото имаше агенть-гоцье преди 10 години, който беше почти под пълно дипломатическо ембарго и карантина ,напълно бойкотиран от западните посланици и нямаше посещения в Западна Европа и САЩ. И за това и той си търсеше “екзотични”дестинации в източна , южна и северна посока ,където извършваше “държавни посещения” ,като “държавен глава” на НРБ!
  Сега решетниковият фатмакмаршаль е в още по-голяма дипломатическа изолация ,дори и от агенть-гоцье!
  Но все пак , не трябва да очакваме ,че МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТ някога е “изоставал” от ()резидента-радев в подмазването пред неговият кремълски сюзерень! – НЕ, никога!
  Ето и няколко линка за потвърждение за НЕнадминатото пълзене на банкянското човекоподобие:
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/29980986.html
  Ето и поредните ПОРЦИИ ,пак за най-близките му КАЛИНКИ:
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/29982685.html
  А ето и КАК и ОТКЪДЕ ще се плащат десетките милиарди за ПОРЦИИТЕ на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА:
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/29982500.html
  Последният линк ,показва че бокоТИКВАТА иска да продължава да КРАДЕ ДДС върху храните за над 1 милиард от българските производители на храни ,както и от българските купувачи на храни!!!!!!!!!!!
  Отделно бокоТИКВАТА ще продължи да КРАДЕ още около милиард и от ДДС върху лекарствата и книгите!!!!
  С НАЙ-високият ДДС върху храните ,книгите и лекарствата бокоТИКВАТА поставя целият хранителен сектор в НЕконкурентни условия спрямо ВСИЧКИ други държави в ЕС, ВСИЧКИ! Така МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА води умишлено производителите и търговците на храни към НЕконкурентноспособност и ИЗОСТАВАНЕ на целият хранителен отрасъл ,спрямо техните конкуренти от ЦЯЛА Европа! Което обрича българските производители и търговци на фалит и повишени цени на храните за ПОТРЕБИТЕЛИТЕ , спрямо ЦЯЛА Европа, защото българските цени ще са ВИНАГИ по-високи с над 10 процента, спрямо европейските,заради ОГРОМНИЯТ ДДС. Което само ПОВИШАВА цените и едновременно сваля качеството.
  Ето това е въпоса – ЗАЩО МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА ОГРАБВА хранителният сектор, лекарственият сектор и издаването на книгите?!?! А същото време бокоТИКВАТА държи изкуствено акцизите върху горивата на най-ниско ниво в Европа! С което СУБСИДИРА Лукойл допълнително с 1 милиард.
  Ето така МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА КРАДЕ над 1 милиард от ОГРОМНОТО ДДС върху храните ,за да го даде като НЕлоялна СУБСИДИЯ за Лукойл! Или по-просто казано – бокоТИКВАТА КРАДЕ 1 милиард от храната на бедните и обрича на НЕконкурнтност иниски заплати за българските производители и търговци на храни , за да го даде този 1 милиард на “бедният” Лукойл, чрез НАЙ-ниските НЕлоялни акцизи за горива в ЕС!
  Същото е положението и с лекарствата и книгите – ОГРОМЕН ДДС, което води до НЕконкурентност ,фалити , ниски заплати за тези сектори ,и едновременно с това – ВИСОКИ цени на лекарствата и книгите за бедните потребители!
  При ПОРЦИОНния балкянтурист-бокоТИКВАТА е така – ОГРОМЕН ДДС за българските производители, ниски заплати и високи цени на храните за НАЙ-бедните, за да има милиарди за НЕлоялните ПОРЦИИ за ЛОБИстките ОБРЪЧи на бокоТИКВАТА , като Лукойл или хазартният “бизнес”………..
  Ето и още един линк,който показва истинското отношение на нашите партньори в ЕС към бандитската същност на властта в милиционерският бандитустан НРБ:
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/29982633.html
  П.П. И най-накрая да се върнем пак към тъпотиите на решетниковият ()резиденть относно беленският гьоль.
  Не случайно е прието ,че “под фуражка ,акъл НЕ вирее”! Също, както и под ушанка не вирее!
  Та ,ако фатмакь-маршаль иска да строи беленският гьоль ,то никой НЯМА да му пречи …..НИКОЙ! Нека си намери около 100(СТО!) милиарда долара финансиране ,за следващите 50 години и тогава да си го строи за СОБСТВЕНА сметка ,като назначи своят начальник-решетников за генсек на беленският гьоль. Нека си продават тока на своят альфа-гасударь Путлер и така да си “пИчелят” от ръждивият ядрен самовар! Нека си складират ядрените отпадъци в собствената си лична градинка , и така ще “спестят” пари за “отоплението” си през следващите няколко милиона години.
  Може и “спонтанно” започнат “светят”, но пък така ще “спестят” и от осветлението си, НАЛИ……………..

 7. Към ФУРАЖКОВОТО ПОЛУВРЕМЕ:
  Само да допълня:
  като стана въпрос за ДДС-то – има ли друга страна, в която детски храни и дрешки, лекарства, учебници и книги да са обложени с тавана на ДДС-то, а хазартът да е освободен от ДДС?! По темата обаче, никой не пита, никой не атакува /ни джурналя, ни политици/.
  Щото там ресорен Кръстник е “Черепа” /”наше момче” и сват на Софиянски/, а и Господ само знае как се разпределят печалбите в сектора и накъде отиват…
  Замерят се с апартаментгейт за някой-друг милион, но хазартгейт за стотици милиони няма.

 8. Първият закон,който Народното събрание,доминирани и активно управлявано от царската партия НДСВ разгледа и прие беше закона за хазарта.

 9. А за този български генерал,последовател на руския шпионин генерал Заимов не ми се говори.

 10. За Фуражковото полувреме
  Както винаги ни открехвате. За щастие има две полувремена.

 11. Не е неочаквана псевдоисторическата позиция на Президент Радев, като се има предвид институциите изградили го като офицер по време на неговото обучение като курсант и след това във ВА, където служех като войниче-артелчик докато Радев се подвизаваше в това учебно заведение. За прочутото ВНВАУ Бенковски не мога да взема отношение, но винаги съм чувал за това място като за свърталище на най-отявлени сталинисти и връзкари. Затова не бива да им се дава достъп до новите американски изтребители изобщо, тъй като те отдавна са разформировани и сега тепърва да ги обират от лозята им наоколо не си струва, защото те са откърмени с Циолковски и Гагарин и изпитват омраза към всичко от Виена на запад. Но върху катедрата Марксистко-Ленинска Философия която е имала за задача директно да формира военно-историческия и философски мироглед на офицерите, имам директни убзървейшъни като вуйничи във веато до барата, където неведнъж съм бил сервитьор на техни банкети и в най-големия недоимък на деветдесетте години когато комунистите блеснаха със цялата си крадлива същност, съм отрупвал техните застлани с червен агитационен плюш маси със всевъзможни ЛАКОМСТВА и гарафи, пълни със изстуден АЙРЯН за водката, в която тези офицери си наливаха специална подправка, която носеха от ЕСЕСЕР, наречена кумарин, от която водката става още по-пифка и не се налага да търсиш мифка. Та в един сив февруарски ден тъкмо режех лук и нашият шеф на тила Синджиров ме изпрати да ида на бегом при началника на катедрата, един полковник, който носеше руски жълти вензели в разрив с устава. Този другар ми възложи нелека бойна задача – тъй като предстояло посещение проверка от самия ЛУНДЖЕВ, министъра, който ги уволняваше старите дядовци, прекарали десетилетия на синекурни софийски длъжности, та НЕЗАБАВНО трябвало да се намерят някакви философски книги, с които да се подменят ТОМОВЕТЕ на ВЕИЛЕНИН и Крал Мас и Фройлайн Енгел, в катедрата, иначе ЛУНДЖЕВ щял да им разгони фамилиите, тоест да ги уволни и да прати по лозята и царевичаците по селата откъдето произлизаха. Та аз трябваше да изляза навън в цивилизацията и да намеря такива книги около 50 броя, незабавно за целта ми бяха дадени и 20! лева на ръка, както се изрази шефа, ЦЕЛЕВО. По това време в София не само че нямаше философски книги, ами нямаше и никакви нови книги, нямаше и нищо в магазините, така че аз почти отчаян след целодневно търсене, накрая срещнах един мой познат, който РАЗДАВАШЕ красиви цветни книги БХАГАВАТ ГИТА вътре с красиви снимки на Вишну, Лакшми и другите там многоръки индуски богове. След като му казах какво търся, той с готовност ми връчи два сака с книги, които носеше и каза че го спасявам, тъй като трудно намирал на кой да даде, а трябвало да ги раздаде всичките. Така аз си сложих в джоба 10 лева от ЦЕЛЕВИТЕ а останалите 10 лева дадох на моя човек. Така нанесох неочакван финансов удар на и без това разклатената Луканова икономика, която вече имаше нов лозунг – За бога братя не купувайте! Върнах се обратно при фрицовете, които тъкмо бяха седнали по бюрата си да обядват и бяха отворили домашни буркани с МАЗНО ЗЕЛЕ и силно МИ СЕ ИЗРАДВАХА като ме видяха със саковете с НОВИ НЕОБРЕМЕНЕНИ ОТ МАРКСИЗМА ФИЛОСОФСКИ КНИГИ, които те много малко се интересуваха какви са, само и само да се подменят ТОМОВЕТЕ НА ВЕИЛЕНИН, СТАЛИН И ТОДЪР ЖИВКОВ по библиотеките им и затова тия хвърлиха настрана вилиците и се избиваха кой да вземе повече книги от саковете за неговата канцелария, а пък имаше и няколко големи цветни плакати на богинята КАЛИ тях направо щяха да се избият защото тя беше по сутиен и иден вика ей тая с толкоз ръце може да такова ръчно толкоз хора едновременно.. Е, Луджев дойде и уволни доста от тях а също и много хора навсякъде по синекурни длъжности из София, имаше един 79 годиншен генерал майор, който завеждал един склад за марли и риванол на Витоша, ГЕНЕРАЛ МАЙОР, и май това бяха последните уволнения в славното БНА.

 12. Mea Culpa, все пак резидентът Си е дошъл при пупи късото и дори ще посети форума в Петербург. О чудо на чудесата, само гледайте сега какви хвалби ще паднат от “великая”…

 13. ВДРУГИДЕН!
  Времето освен че тече но и напредва.
  На 7 юни-Петък от 15,30 часа в Софийският Районен Съд Наказателно отделение на бул. “Скобелев” 23 е насрочено решаващото заседание по НЧХД № 6989/2018 г. с жалбар георги жеков – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова – очаквана зала № 28.
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Стопанинът на БЛОГА НИ на място, с присъствие. Аз съм осигурил (засега) да ме представляват 2 приятели и една рожденничка.

 14. УТРЕ!
  Излиза сборник с публикации на Яни Милчаков-СТАМБО по въпросите на дипломацията, социологията, стихознанието.
  Представянето на книгата ще се състои в Националната библиотека “Св.св. Кирил и Методий” на 6 юни от 17 ч.

 15. Не е точно за резидента,но: В днешния си доклад ЕК посочва тази,както и много други похвали за България,че почти 30 % от индивидите са БЕДНИ и/или ИЗКЛЮЧЕНИ от схемата ! Т.е. те нито гласуват,нито си и помислят да протестират.-Московията въздейства задушаващо и удушаващо,както е в наръчниците на къ гъ бъ. https://www.mediapool.bg/ek-bulgaria-da-osadi-polititsi-i-da-preseche-praneto-na-pari-news294147.html

 16. Благодаря Ви Г-н Инджев за Истината която споделяте с нас.Благодаря,че Ви има и говорите със “слепите” по този неповторим начин. Здраве и успехи.

 17. При демокрацията крайната власт се държи от хората, възможно e обаче хората да дадат тази власт на някой, който се обръща към най-малкия общ знаменател на голяма част от населението.
  Eдва ли може да се предвиди бъдещето, но миналото казва, че където един демагог успява, двама са много.

 18. А, сещам и още нещо, тези марксиски философи там се оказа, че освен комунистическите томове имали и доста солиден набор от западни философски книги, защото преди да се уволня ме пратиха да разчиствам едни мазета и там се оказа пълно с Бертран Ръсел, Камю, Сартр, Кант, Ницше, Волтер и други. Аз бях чел Пътят на Сизиф и Чумата на Камю и затова реших веднага да натрупам червени точки, като незабавно се явих по служба при същия полковник началник на катедра, останал невридим след снишаването си при посещението на Луджев, и му показах гордо какво съм открил в мазето – бях взел със себе си един прашасал том на Киркегор. “Запейте другарю полковник, долу има още много такива! Можем да донесем и да сложим тука!” Колко наивен съм бил на 20 години! Като хвана оня гарафата, те бяха дебели, че като я запокити към мен, едвам избегнах удара, бях трениран, и като се развика – Да изчезваш веднага оттука! В мазата са всички, които вече СМЕ ОБОРИЛИ! Веднъж като ги ОБОРИМ, нямат място вече тука, затва индийските са добре! Ето на съвещанието даже ни дадоха за пример, че като катедра непрекъснато търсим нови и нови буржоазни философии, които да ОБОРВАМЕ от марксистки позиции!

 19. Шило в торба не стои.Излизат постепенно факти,поради които е поканен словашкия президент.Словакия е подписала с РФ споразумение за доставка на ядрено гориво до 2026г,с опция до 2030,това едно,второто е,че утре-другиден подписват за обслужване и ремонти на МИГ 29 договор за 100 милиона евро.Колко от тях са за президента-въпрос въобще без трудност.Та и нашия фатмак търчи да се присламчи към някой гювеч…

 20. Джейн, смях се от сърце. АбЦолютно го вЕрвам. Пост”такова беше времето” произвеждаше на мах описаните от вас идиотии. Завалиите независимо от званията и длъжностите им са просто тъпи фатмаци които толкова си могат-излагация след излагация.

 21. към г-н ПАВЕЛ ТИНКОВ и Асен:
  Разбира се банкянското човекоподобие продължава да си повтаря постоянно едни и същи неща , без значение от зададеният му въпрос. А и “съветниците” и “министрите” му едва ли могат да го променят с нещо. Особено при такъв “финансист” ,като горанов, който е раздал десетки милиони за субсидии на “партиите” без да знае, и който живее “безвъзмездно” при свои близки, …..и при такъв “икономист” като караниколов , който е “приватизирал” Булгатабак , не можем да очакваме, че банкянското човекоподобие ще знае ,че в НРБ хранителният и лекарственият сектори ,както и издаването на книгите, са поставени в НЕконкуренти условия спрямо другите държави в ЕС, защото за него и за горанов и ОПГ-НАП е по-лесно да няма диференцирано ДДС ,за да не вземат та да се “преработят” , я!!! Нищо ,че така цели сектори са НЕконкурентноспособни , спрямо другите в ЕС, и че НРБ от типичен и традиционен производител на храни става вносител на всякакви храни , и то на завишени цени ,и по-ниско качествени , защото ОПГ-НАП прибира с над 10 процента ДДС, повече, от другите държави в ЕС! И тези над 10 процента отиват за ПОРЦИИте и суджуците на бокоТИКВАТА.
  Ето това е “социалната политика” на НРБ, вземат от залъка на бедните , за да е “по-лесно” на горановите КАЛИНКИ от ОПГ-НАП, като освен ОГРАБВАНЕТО на купувачите, така се сриват и поставят в изцяло НЕконкурентни условия хранителният, лекарственият и книгоиздателският сектори ,което е още по-важното в случая!
  Но пък за сметка на това следва и ново повишение от 1 милиард за всички сектори , заради ПОРЦИОНната “толсистема”! Което ще направи още по-малко конкурентноспособни тези сектори! А цените още по-високи! И съответно качеството – по-ниско!
  П.П. до Асен:
  има не само още едно полувреме, при такива гасудаски дресьори ,като Путлер, може да има и едно , две или още много “продължения”……много, ама МНОГО “продължения” преди да дойде времето и за дузпите , а след това и за “допълнителните дузпи”, преди Путлер да връчи троянската си купа на “победителят” между двамата “генерали”,които сам е монтирал начело на НРБ…………………

 22. Към Джейн:

  Разказът Ви е достоен за българска версия на Швейк, защото не е “фейк” ( както вече се научиха да казват най-вече некои фейкални говеда, които имат склонност да се приспособяват бързо към новите оперни точки, които преживят, за да преживяват пак и пак).
  Изкушавате ме да се включа с разкази от собствения си опит на “боец” от под. 606020 в Сливен, радиополк, който обаче делеше ограда с щаба на Трета ( бойна армия) от Варшавския договор, поради което (ни) се случваха разни “интересни”неща ( до степен, че мобилизираха войници да копаят гробове на починали висши офицери от съседното поделение или ни караха да да бутаме стари стари сгради с въжета и прочее – все в угода на началството и без пари, като роби)..

  Някои “неща”, ако не броим превръщането ни в “почетна рота” на гарнизона ( което означаваше маршировки до полуда и скандирания до прегракване “здраве жлаем другарю първи с’тар” – участвах и в парада за 30 г. “соцреволюция” на 9 септември 1975 г. след безкрайни нощни репетиции на площада в центъра на Сливен ) бяха хубави. Защото деляхме едва лаФка с генералите и полковниците ( без да ги виждаме от другата страна на тезгяха на лаФкта) и благодарение на това имахме на разположение топли банички. Така и не се предадох да ям залоени жили и компенсирах в лаФката с баничките.
  А пари си докарвах като …пишех в гарнизонния вестник дописки как е протекло поредното учение в Енския гарнизон. Срещу този писмен бълвоч получавах възможност да си пазарувам кифли и прочее лакомства в кеш с честно спечелената халтура.

  Ротният ми лейт. Величков и други началници ме намразиха заради “славата” ми на дописник и колчем ме хванеха в някакво нарушение все ми натякваха, че мога да пиша по вестниците , ама…И ми го изкарваха през носа.

  Но пророчеството все пак си остана заслуга на старшината, който ми подвикваше, че ше ме напраи журналист да си записвам, щом все забравям, какво ми е наредил.

  Най-невероятното беше, че като “печкар” ( който е бил в казармата , знае) изчетох от библиотеката сутрин като “старо куче” какво ли не, вкл. “Един ден на Иван Денисович”. Политкомисарите бяха проспали, че книгата я има в библиотека, макар по онова време Солженицин вече да беше най-върлият враг на комунизма. Четох я и я препрочитах и не можех да повярвам, че действието не се развива в германски концлагер.

  Второто ми прозрение вече беше в Москва няколко години по-късно като студент, когато нелегално се сдобих с “Кучешко сърце” на Булгаков, почти разпадащо се книжле, пожълтяло от препредаване, издадено от руската емиграция в Париж.

 23. Утре стават 75 г. от десанта в Нормандия. Лидерите на порядъчните държави в Европа са там всички. А кварталният гамен пупи късото СПЕЦИАЛНО е непоканен. Пък той да вземе чрез устата на маша-захарова-с-немитата-коса да каже, “Ми то пък един десант, я да не преекспонираме”. И се зарекъл, че няма да им стъпи повече – ти да видиш:

  https://www.faktor.bg/bg/articles/moskva-s-nov-problyasak-da-ne-preuvelichavame-znachenieto-na-sayuznicheskiya-desant-v-normandiya

 24. Аз пък купих “Майстора и мМаргарита”на български и открих О.Хенри с едни разкази от”Библиотека работника”лятото на 1969 г.в един селкооп на с.Кослан,Коми АССР.

 25. Малко спомени от соц. казармата и от мен. Служих 3 години морски във Варна. Всяко лято имахме по един месец плаване в Средиземно море. Там се включвахме в състава на съветския Черноморски флот. Преди заминаване от Варна командирът на кораба ни казваше, че всеки може да вземе колкото може бутилки коняк “Сл. бряг”, тъй като при пристигането ни в района на съветските кораби ще имаме срещи на дружбата, та да можем да почерпим съветските моряци. Екипажът на нашия кораб се състоеше от 150 души матроси, старшини и офицери. Помня първият път като пристигнахме в района близо до о-в Китира, застанахме на борд на един съветски крайцер с 1500 души екипаж – 10 пъти повече от нашия. Нашите бутилки с коняк бяха изпити за нула време – съветските моряци бяха там от 6 месеца и бяха освирепели за алкохол. Дадохме им и одеколоните си и пастите си за зъби – мажеха ги на филии и след като попие течността от пастата във филията, остъргваха с нож останалото отгоре бяло, филиите ги изяждаха и това им беше някакъв заместител на пиене.
  След 2 дни започна и самото бойно учение. Нашия кораб беше разпределен да следва американския самолетоносач “Франклин Рузвелт”. Следвахме го ние около половин час с пределната за нашия кораб 25 възла, и всичко в кораба започна да се тресе, но в това време американците вдигнаха скорост над 40 възла и се изгубиха от погледа ни. Тогава от обединеното командване ни пратиха да следваме друг един американски кораб въртолетоносача “Гуам” – по-стар и не толкова бърз като “Фр. Рузвелт”. Следвахме го колкото го следвахме по едно време той вдигна сигнал с флагове, който гласеше: “Ще провеждам учебни стрелби, стойте по-далече от мен” . Аз бях сигналчик и след като разчетох сигнала в Международния сигнален свод, го докладвах на командира на кораба, който само изпсува, но не се съобрази със сигнала. След около 15 минути американците пуснаха едни шамандури, които стигнаха много близо до носа на нашия кораб, буквално на 10-на метра. След това започнаха да излитат хеликоптерите от “Гуам” – бяха общо 18 и започнаха да стрелят по шамандурите. Командирът на кораба направо откачи: развика се към машинното отделение по проговорната тръба:”Стоп. стоп, пълен назад!” Размина ни се все пак, а като нищо можеше да нахраним рибите. След като си свършиха стрелбите, американските хеликоптери запрелитаха ниско над нас и пилотите ни махаха с ръце, а командирът ни само псуваше като каруцар. Никой не му беше крив: американците ни бяха предупредили за стрелбата, но той се направи на мъж и добре, че те стреляха точно, та не станахме зян!

 26. Г-н Инджев,вие сте софиянец,носител на градскя дух,бит и култура,моля да вземете отношение по повод”осъвременяването”на Борисовата градина!
  Свителели сме на последното”осъвременяване”-ресторант градина”Наше село”,”Спортна София”,къпалнята “Мария Луиза” автокъща Капитолия и т.н,всички обекти попаднали в ръцете на подходящи хора промениха облика на Борисовата градина.Чудиш се в градина на европейска столица ли си попаднал или на селски събор?
  Цяла сутрин се изреждат архитекти,общински съветници по телевизиите да ни убеждават колко хубаво ше стане след”осъвременяването”.Отново се появява български мисловен и архитектурен феномен!
  Защо оставяме съдбата на тази прекрасна градина в ръцете на хора,които са ходили в европейски столици само на шопинг и никога не са посещавали градските градини на Париж,Виена?Защо не ги командироват до САЩ,за да разгледат Сентрал парк в Ню Йорк и да проучат правилата там?Нека им платим ходене до Париж,за да видят Люксембургската градина и Булонския лес!Всички са прости и не”осъвременяват”,само ние най умни и ще потънат 20 млн.за “осъвременяване”и разграбване и съсипване на златно парче от София!
  Горещо моля всички “осъвременители”да извършват тази дейност по родните си места и да оставят малкото останали градски момчета и момичета да се погрижат за облика на Борисовата градина в която са се разходжади дедите им и са срещали Иван Вазов и Елин Пелин,проф.Балабанов и проф.Шишманов,Яворов и Лора Каравелова и Елисавета Багряна,която е описала тези разходки.Тези дами и господа не знаят,че от двете срани на Борисовата градина се намират Професорския и Журналистическия квартал,че някога духова музика е свирила виенски валсове и български маршове.
  Селяни добре дошли в София,но приемете градсия дух,бит и култура,интегрирайте се и не превръщайте всичко в кебапчета и бира и фолкфест!Има достатъчно поляни в околностите на Шоплъка!

 27. Едно формално предложение: гайдата на Путин да стане балалайката на Путин.

 28. @Джейн,
  Поздравления за постовете, само за Циолковски не съм съгласен, това е учен, надживял времето си, с визия от планетарен мащаб,и, наред с Менделеев са с огромен принос за световната наука.

 29. Изгледах петте серии на подтискащия с реализма си филм за Чернобил, прочетох, че много руснаци не са го харесали, сигурно по същите причини, поради които не харесаха и филма “Левиатан”.
  Мисля, че има смисъл да се гледа този филм -предупреждение, човек научава отчайващи подробности за престъпните усилия да се скрие станалото, а не да се спасяватт хората, тоталното невежество и безсилие на човека пред подобно бедствие от планетарен мащаб.
  Би трябвало да заключат заедно в една стая неграмотника Борисов, Радев с неговите “неизбежности”, еничари като “разузнавача” Таско Ерменков, ядрения “експерт” Атанас Тасев, мошеника Богомил Манчев, влечугото Явор Куюмджиев и други продажни, алчни и безмозъчни гадини и да им пуснат този сериал няколко пъти, докато “вдянат” какво неконтролируемо бедствие се канят да натресат на народа си. ВСЕ ОЩЕ НЕ Е КЪСНО!

  Истината ли показва сериалът ‘Чернобил’ – разказва руски журналист, работил в централата след аварията
  Това е планетарна трагедия, хубаво е, че филмът излезе, казва известният руски журналист Владимир Губарьов

  https://offnews.bg/sviat/istinata-li-pokazva-serialat-chernobil-razkazva-ruski-zhurnalist-704791.html

  Осъществяването на проекта за АЕЦ “Белене” ще увеличи цената на тока двойно

  Друга негативна последица от осъществяването на АЕЦ “Белене” е, че и сега имаме свръхизлишък на мощности
  Георги Касчиев

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/osashtestvyavaneto-na-proekta-za-aets-belene-shte-uvelichi-tsenata-na-toka-dvoyno

 30. Към Емо:

  Логично, но предпочетох гайдата заради връзката с фамилията на словашкия министър, пък и на български си е гайда…

 31. Да, така е наистина. Провидението явно има закачливо чувство за хумор. Признавам си, че го проспах.

 32. Димитър, страхотно! Умирам за спомени от “такова беше времето”, еле от соцказармата. С две думи да припомня и аз Великият Швейк: “Горе ставаха големи работи”. Имам ИЗпредвид твоят дебилен капитан на кораб. Наскоро четох пак за битката за Берлин през ВСВ. Членът на Военният Съвет на Трети украински фронт незнамкой си преди решителният щурм предлагал за по-голяма ефективност летците преди да яхнат бойните самолети да изкрещят за родину, за сталина и трепери германецо долу.
  Твоят командир е бил замръзнал ментално някъде в началото на май 1945г.
  Ама що ли не съм изненадан.

 33. И понеже избихме, нищо лошо, във военна тематика, напротив, днес се навършват 75години от Денят Д ето 10 малко известни факта от най-големият десант в историята на планетата.
  https://www.bbc.com/russian/features-48525028?ocid=socialflow_twitter
  Точка 10 много ми Ареса. Хубаво, тайната съхранена но дали има и друго за “премълчаване” едва ли, поне ние-читателите ще разберем някога.

 34. Как не ги е поне малко срам тези руски подлоги! То Румен Радев, то милиционерът Бойко Борисов, то Цецки, Сидеровци, Марешки и подобия – няма ли българи по тези географски ширини?!?

 35. А кой е виновен,че имаме за лидери такива руски подлоги?Ние.

 36. @ GEORGI NIKOLOV,
  Тогавашният ми командир на кораба е все още жив и е много известен! Всички, които са служили във флота в онова време го знаят много добре! Ако някога се срещнем, ще ти кажа как се казва и съм сигурен, че и ти ще го знаеш. Това е само една много малка част от казармените ми преживявания.
  Бъди здрав!

 37. Димитър, чакам и името и още спомени га му дойде времето.
  Всичко добро и на теб!

 38. Не съм спал да мисля в кой ден Боко ще долети на Светите места при Путин? Радев пак го мина.

 39. @ Асен, този път Баце ще си спести ходенето. На сватбеният генерал на санкт петербургският икономически форум пРЕЗИДЕНТ Фърчилков, в правомощията му има 0 икономически компетенции е получил заръка да предаде на правителство, разбирай банкянското слънце, че сега то е на ход и за БЯлене и за продължението на турски поток и за ремонтите на скапаните отдавна мигове. Каза го в прав текст след поклонението пред пут.ин. Мутро-милиционерът козирува и изпълнява. Дежа вю!
  ДГД от една долна, мръсна гад и за двамата и за сите останали нацпредатели-петоколонци.

 40. Без да чета статията на г-н Инджев, или 45-те коментара, които я последват, бих искал да вметна, че т.н. Баце, Банкянско незнам-какво си и т.н. и прочие, ще се прави на луд и на някакъв русофил, докато има немалко потенциални избиратели с такъв уклон в страната. Мисля, че това поведение много добре го разбират в ЕС, НАТО и в САЩ.

 41. към ЙОРДАН ТАСЕВ:
  г-н Тасев, вашата поредна хибридна гербаджийска манипулация не е вярна ,защото дори формените рублофили предпочитат да си получат “валутните рубли” в руското посолство и след това отиват да си ги харчат в Европа и САЩ , а не отиват при своите гасудари в Сибирь. Освен това не се обучавт там и не предпочитат от руските стоки ,които освен че са много малко, с много по-ниско качество и неконкурентни спрямо западните , корейскитеи японските и дори китайските………
  Вашият “коалиционен” партньор – ()олен ()ИДЕРов си харчи путлеристките “грантове” в Париж ,Брюксел и в екзотичнио Варадеро, но не ходи на туристически походи в “любимият” му Сибирь………..

 42. @ЙОРДАН ТАСЕВ
  Е, докато има такива бацефили кат ВАС, “десни антикомунисти, американофили и умерени русофили” дет се казва три в 1, България е обречена да бъде на първо място по всички отрицателни класации в ЕС и на последно, по всички положителни.
  Само с въртене на дирника по всички азимути, визирам гуруто ВИ от немай къде, Бочко, резИлтатите са ни в кърпа вързани. Добре че и НАТО и ЕС и САЩ си имат далеч по-големи главоболия и са оставили мутро-милиционера да прави крачка напред, две назад. По лелински, де. Но и на него ще му дойде реда. РИКО вече е на ход. Янките бавно запрягат но после да не им си насреща.
  Кой разбрал-разбрал.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.