Българските национал-мазохисти седят удобно на съветско-руските щикове

 

 

 

Години наред, след като Москва си възстанови  позагубения между 1990 и 1993 г. контрол над българското раболепие, българските власти обосновават преследването на “вандали”, които си позволяват да напишат истината за съветската окупация, с твърдението, че тези надписи осквернявали паметта на освободителите.

НА СНИМКАТА: МОЧА беше шарен до края на 1992 г.( преди Москва да удари отново по българската маса с юмрук), откогато датира снимката на автора на тези редове, правена за германското списание “Бригите”.

 

И днес няма проблем на МОЧА някой да изразява мнение – стига да не е срещу съветската окупация. Надписът , според който “законът е за робите“, не пречеше на властите седмици, ако не и месеци наред ( както и един друг от обратната страна на МОЧА,  който нецензурно заклеймяваше хората с либерални възгледи – оставиха го наистина с месеци да “краси” съветската им светиня).

 

 

 

 

 

Нищо, че са ни окупирали без да дадат и една жертва от български куршум и са надзиравали мефистофелски невиждано в българската история клане на българи, извършено от колаборационисти с чуждите завоеватели. 

 

 

 

 

Любимият “аргумент” на всякакви борци срещу точно този т.н. вандализъм е именно посегателството срещу реликвите на съветската окупация. Ето че на 3 юни някой се е осмелил да напише тайно ( как иначе, нали ще го погнат веднага московските слуги) със спрей истината в Балчик, разрушен от руска корабна артилерия с отмъстителна жестокост през първата световна война без да е дал повод за подобно варварство. Властите веднага са се задействали по сигнал на възмутена руска гражданка. http://bnr.bg/varna/post/101127464/vandali-nadraskaha-dambata-v-balchik-s-obidni-za-turistite-nadpisi

 

 

 

Отново се издирват “вандали”. Вгледайте се обаче в снимките, разпространени в сайта на варненския клон на държавното радио, в който неизвестните извършители пак биват наричани хулигани и вандали, защото плашели руските туристи. Да виждате някъде съветски монумент в Балчик на тези снимки, па макар и от онези фалшиви идоли, които скърбят за жертвите на Червената армия, каквито не е имало в България?

С реакцията си срещу надписите българските угодници на руския натиск да охраняваме гордостта им на окупатори и на масови заселници по Черноморието в наши дни, които имат претенции какво да мислят за тях българите, демонстративно си признават, че не формата, а съдържанието на въпросните надписи ги превъзбужда в старанието им да угодят на бившите ни колониални владетели.   

НА СНИМКАТА: Авторът край надпис, забраняващ през 2003 г. на българи да плажуват ( че и да преминават) на “руския плаж”, както се нарича и днес това парче от българското крайбрежие. На метри от това място руските “Нощни вълци” са си вградили вимпела в основата паметника в чест на съветските диверсанти, но това не се смята у нас за вандалски акт на чужденци.

 

 

 

 

 

Оказва се, че да маркираш върху камък нейде на българския бряг историческата истина за чуждото нашествие е акт на “вандализъм” по своя смисъл, а не защото са осквернени жалоните на робството, като ги нарече проф. Далчев, един от скулпторите, създали Монумента на окупационната  червена армия МОЧА в центъра на София в условията на победилия съветски болшевизъм в България. 

В натовска България всеки може безпрепятствено да драска по стените на жилищни сгради “НАТО вън” , антиамерикански,

расистки или “антикапиталистически “ лозунги.

 

 

 

 

 

Както и свастики ( вкл. в Борисовата градина, в която властите следят зорко някой да не посегне над съветската светиня МОЧА с помощта на камери, купени от руското посолство!) – защото онази Германия със свастиките отдавна е заклеймена от собствените й граждани, чиято днешна държава за нищо на света не би се възмутила, ако в България имаше реакции срещу вандализма на драскачите на свастики. Само че българската държава не се гнуси от тях. Тя преследва целенасочено немилите-недраги критици на съветската окупация, за чиято легитимност господарски се застъпва днешната Руска държава на правата на победител и покорител на България, наказана за своята лоялност към СССР през цялата Втора световна война.

Тук и на камък да напишеш истината за съветската окупация, пак си потенциална жертва на съдебно преследване. Това е самопризнание на нашите кремълски слуги, че и в днешно време съветско-руските надзиратели сред българските граждани са овластени да тормозят от името на Москва собствените си сънародници. 

За сравнение: в последната европейска държава, управлявана централизирано по комунистически от бивш съветски кадър, каквато е Беларус,тече раздяла със руската символика от съветско време.

 

 

 

Най-новият пример е премахването на паметник на Ленин в белоруския град Сморгони. И не е прецедент. Процесът на дерусификация в натрапения на Беларус съветски комунизъм върви от години, но на своя стратегически важен ( по военни и други съображения) съсед Москва не раздава безнаказани дипломатически шамари, както на своя натовски васал София.

 

 

 

Поговорката “както си постелеш, на такова ще поседнеш” важи тук в пълна сила за поседналите върху щиковете на съветската окупация поредно поколение национал – мазохисти. Явно не тях е имал предвид Талейран, когато е казал, че е лесно властта да бъде взета със щикове, но е трудно да се седи върху тях.  

 

27 мнения за “Българските национал-мазохисти седят удобно на съветско-руските щикове”

 1. УТРЕ!
  Времето освен че тече но и напредва.
  На 7 юни-Петък от 15,30 часа в Софийският Районен Съд Наказателно отделение на бул. “Скобелев” 23 е насрочено решаващото заседание по НЧХД № 6989/2018 г. с жалбар георги жеков – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова – очаквана зала № 28.
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Стопанинът на БЛОГА НИ на място, с присъствие. Аз съм осигурил (засега) да ме представляват 2 приятели и една рожденничка.

 2. ДНЕС!
  Излиза сборник с публикации на Яни Милчаков-СТАМБО по въпросите на дипломацията, социологията, стихознанието.
  Представянето на книгата ще се състои в Националната библиотека “Св.св. Кирил и Методий” на 6 юни от 17 ч.

 3. Здравейте, г-н Инджев! Вчера по руския Канал 1, в централните им новини гледах репортаж за неблагодарните “освободени” от съветската армия народи. В коментарите не стана ясно от какво и от кого са освободили България, но казаха куп лъжи, като тази, че по време на нахлуването (пардон, освобождението) сме били съюзници на Германия и т.н. Ето линк (от 32-та минута нататък): https://www.1tv.ru/news/issue/2019-06-05/21:00#1

 4. Добре, че беше разведряващата снимка с домашния любимец на домашния любимец, че иначе от размислите за мазохистите и “освободителните” щикове човек го налягат такива мрачни мисли и бичи яд, че му иде да се самозапали!

 5. Към Olga Ivanova:

  Да, този информационен поздрав за България от страна на главния пропаганднен инструмент на режима в Русия е показателен. Нито дума за посещението на президента Радев ( за разлика от водещата им новина за китаеца), но пък го посрещат с упрек за българската неблагодарност. Плюс внушението, колко добричък бил маршал Толбухин към българите, които по онова време били съюзник на Германия ( лъжа във връзка с времето на съветското нахлуване).
  Връх на всичко в дебелата лъжа е, че Сталин бил заповядал да НЕ бъдат окупирани териториите, които Червената армия превзима…Това дори не подлежи на коментар.Особено за България, която е окупирана без да дава повод за война. СССР прекъсва пълните си дипломатически отношения със София и изненадва дори западните си съюзници с това, че налага окупационен режим, наричан официално таза три години.
  А какво да кажем за твърдението на някоя си Виктория Каяева във видеото, според което ( част от) местните хора посрещали радостно и помагали на Червената армия ( до степен, че в България са я отменили в избиването на българите), което доказвало, че тя не е била окупаторка…
  И точно тези хора твърдят, че имало опити за пренаписване на историята в частта за съветската окупация!

 6. Към sms:

  Не знам дали има символика, но снимката на малкото куче, полегнало върху голямото, съм я правил на ул. “Раковски” в София.
  Останалите “улични снимки”, както и черноморските, съм правил в различно време през последните десетина години.

 7. Тъй като едно мое предложение за приоритетните цели и задачи на политическата сила, за която бих искал да гласувам в бъдеще, след плаха и рехава подкрепа беше посрещнато с буря от негодувание и нелицеприятни квалификации по мой адрес, настоящото есе на господин ИНДЖЕВ ме насочва към нов подход. Ще продължа да предлагам за дискусия предложението си, то вече на части, точко по точка и само в съответствие с тема поставена от Стопанина на блога. И така:
  На основание и в съответствие и допълнение на Закона, обявяващ БКП и комунистическия режим в България за престъпен /ДВ, бр 37, от 05,05,2000 година/:
  1. Незабавно приемане и прилагане на закон за премахване в твърди и неотменими срокове на всички топоними и материални символи на терористичното „партизанско” движение от периода 1941-1944 година, престъпното държавно управление от периода 1944-1990 година, както и тези на забранената КПСС и вече несъществуваща държава СССР.

  Ако това мое предложение е заложено в нечия предизборна платформа или управленска програма, моля посочете я и аз моментално ще го оттегля.

 8. Винаги е омерзително да виждаш лакейниченето на руските подлоги! Достойнство те нямат, но нямат и очи и уши за видят и чуят истината!

 9. И Александър Невзоров чете Иво. Де да можеше и БОКЛУЦИТЕ, крайните за ХУЙЛО горе на снимката-линка долу, да можеха ако имат капацитет на адекватност де, да “штудират” писаното тук никога нямаше да паднат толкова ниско. ДГД!

  https://faktor.bg/bg/articles/nevzorov-ikonomicheskiyat-forum-v-sankt-peterburg-e-bal-na-talasamite-video

 10. @ПАВЕЛ ТИНКОВ,

  Колега,
  Понеже чета с уважение и интерес всичко ваше, което пуска Стопанина в този блог, позволете само един призив – да НЕ ВИ ПУКА от комун-милицейските тролове. Убий трола с пълен игнор – от това най го боли, направо се поболяват и гният от бяс. По предложението ви – като допълнителни порции за размисъл хвърлете око на Директивата до главнокомандващия на окупационните сили на САЩ относно военното управление на Германия, апр. 1945, т.нар. Документ JCS 1067, който е база на Закона за денацификацията. Както се казва в оная реклама за узо, измислено е. Макар че съм песимист, като гледам политическия establishment на РъБъ – само гнили ябълки. Не вярвам да се получи дори с “побутване в правилната посока” (по Байерли)..

 11. Mедийният шамар за Рэзидента радэв е напълно заслужен и е лично за него и за всички РъБъ рубладжии, не за България. Това е част от цената да си путиняшки помияр. Иначе за кучовците – страхотна снимка, дакелчетата са късокосмести, явно е снимано зимата. Hа гърба на този дог е като в електрическо одеяло, направо кеф. Респект на Стопанина!

 12. ПОддържам г-н Павел Тинков.Досега в София се говори за парк Заимов,та даже вчера минах по ул.”Константин Величков”и на ъгъла с ул.”Цар Симеон”се кипри надпис на токоизправителна станция “Димитровска”Позор.

 13. Някои историци твърдят, че “робствотo” се е появилo преди около десет хиляди години, едновременно с развитието на земеделието. Tези твърдения са спорни. Aлчносттa и леносттa винаги са били част от човека.
  Tака или иначе, по онова време, роби стават пленниците от войните, престъпници и длъжници.
  Първите документирани роби са oт шумерското общество обитавало територията на днешен Ирак. B Древна Гърция и Рим, робството e приемано като естествено състояние, което може да се случи на всеки, по всяко време. Oколо дванадесети век, италианците създават големи захарни ферми, използвайки роби от Русия и други части на Европа.
  Cлед около два века, африкански чернокожи купени или заловени от северноафрикански араби заменят руските роби. Tърсенето на работна сила в търговията и индустрията за производство на стоки за износ, разширява границите на зоните за роби в Китай, Индия, Африка, Близкия изток и Америка.
  Внимание- продуктово позициониране:,
  Kнигата e “Синдром на пост-травматичното робство: Hаследството на Америка от трайни наранявания и изцеление” e резултат нa дългогодишни исторически и психологически изследвания на Джой Дегруи.
  “Te (робите) трябва дa се пазят какво казват, защото биха били наказани, ако бъдат хванати да критикуват или накърняват достойнството на господарите – по този начин развиват сложни форми на извъртане и други форми на маскиране.”
  Cиндромът не се ограничава от време, раса и територия и т.н. Безмълвното рисуване върху символите на “освободителя” от Cан Стефанo 1878 г., и 9-ти cептември 1944 г., и последващото старателно търкане и почистване ca много подходящ пример.
  Oпитите да се промени историята и бъдещето ca исторически и пo човешки оправдани. Имаме само днес, и по стара традиция го пренебрегваме.

 14. Г-н Тинков, най-надежно би било да отправите искането си към Бойко Борисов, защото 1) той е най-овластеният човек в държавата и може да го изпълни веднага, стига да иска и 2) вероятността сега, когато е в коалиция с марката СДС, е най-вероятно да го опръска малко синя боя и да вземе, че да поиска. Кога ако не сега?

 15. Г-н Тинков , много ми допада Вашата идея ! Добра отправна точка за размисъл , много добра точка Първа за всеки ,който желае да се класира за лично моето доверие. Без разчистване на вехториите – не може , виждаме го ежедневно , да се стартира нещо ново .

 16. Към Павел ТИНКОВ

  Подкрепям! Иначе си оставаме в тревите и детелините на мечтата, както редеше една хитруша от Амхърст.

 17. До АЭРОФЛОТ:
  Въпросната Директива ми е настолно четиво. Законът за денацификация на Западна Германия е бил последван от надлежно и подробно разработена работна програма, съдържаща в основата си подзаконови актове. Интересен е фактът, че една от водещите фигури, привлечена от командването на окупационния корпус, в работната група е бил Ерих Мария Ремарк.
  До СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ:
  Вие наистина ли не сте разбрали предложението ми? За Вас специално ще почетвъртя, цитирайки себе си:
  “предложение за приоритетните цели и задачи на политическата сила, за която бих искал да гласувам в бъдеще”.
  1. Не съм проявявал към никого никакво искане.
  2. Не ме пращайте при бойко борисов, дори и да изпитвате известен дискомфорт от въпросите, които поставям в блога.

 18. До SMS:
  Проблемът наистина е много сериозен. Ватниците нахлуват като саранча. Имам пряко впечатление, макар и от северното черноморие, където нашествието им не е така ясно изразено.
  И страшното е, че не става дума за 300 хил руснака, а за 300 хил имота. Това всъщност значи 300хил семейства или потенциално над милион рускоезични!
  Освен това още от времето на вицето ген. Марин тихомълком щедро се раздава българско гражданство.
  От една страна кремълският гном получава основание утре да разиграе и у нас кримския вариант, в защита правата на милион свои сънародници, а от друга – всички ватници, получили българско гражданство, получават и изборни права. Нали се сещате как ще гласуват?

 19. @ Павел Тинков
  Затова аз ще гласувам единствено за партия, която има в програмата си гласуване на закон, чрез който “постоянно пребивавщите” у нас чужденци от държави извън ЕС

  1. ДА НЯМАТ ПРАВО ДА ПРИТЕЖАВАТ НЕДВИЖИМА СОБСТВЕНОСТ И ЗЕМЯ В БЪЛГАРИЯ, а само да наемат такава. (те и сега по закон нямат право да притежават земя, но измекярите в парламента са им осигурили лесно заобикаляне на този закон чрез регистрирането на разни търговски дружества).
  Ще гласувам за партия, която ще промени Закона за чужденците у нас така, че
  2. След петата година на “постоянно пребивавне” кандидатите ДА НЕ ПОЛУЧАВАТ АВТОМАТИЧНО ПРАВО НА БЪЛГАРСКО/ЕВРОПЕЙСКО ГРАЖДАНСТВО и да тръгнат да ни компрометират из Европа и по света. За привилегията “Българско гражданство” трябва да се въведат “железни” изисквания: добро владеене на български език, изпит по българска история, култура и цивилизация, доказани демократични ( а не фашизоидни) политически възгледи, признаване и практикуване на особеностите на българското православие, което се различава от азиатското, стриктно спазване на традициите и законите на страната и т.н. Има достатъчно действащи модели, прилагани с цел превенция, в повечето от бившите соц.страни.

  3. ПРАВОТО НА ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО ЗА ГРАЖДАНИ НА ДЪРЖАВИ ИЗВЪН ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТПАДНЕ!

  Полезно и родолюбиво би било нашите нещастни законодатели да прочетат хърватските закони и изсквания за получаване на гражданство, както и железните им правила за закупуване на земя от чужденци.

  ЛОШОТО Е, ЧЕ НЕ ВИЖДАМ ТАКАВА ПАРТИЯ И Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА Я ОСНОВЕМ, ЗАЩОТО В БЛИЗКО БЪДЕЩЕ ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ЩЕ СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА ДА ОСНОВЕ НЕЩО ИСТИНСКИ ОТГОВОРНО И РОДОЛЮБИВО В ЗАЩИТА НА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

 20. Прося извинение за допуснатата грешка! В поста ми от 07,22 да се чете вместо “проявявал” – “предявявал”.

 21. @ SMS:
  Приемам безусловно. Ако не възразявате, ще допълня предложението си по смисъла на посочените от Вас три ограничения.
  Очаквам също забележки, обструкции, изменения и нови допълненияза които предварително
  Благодаря!
  ПП Мисля, че в България бяха регистрирани вече достатъчно много партии за да има необходимост от нова. Моята идея е да се насочи вниманието на съществуващия син сегмент от партии и коалиции и на принципа, коментиран и от АЭРОФЛОТ да се настоява за нови идейни позиции, нови разделителни линии, нови близкостоящи цели и задачи и нов подход и инструментариум в борбата с укрепилите се метастази на комунорусофилията, щото демократизацията и неформалното приобщаване на България към НАТО и ЕС да станат необратими.
  Убеден съм, че политическа сила, която в своята програма приеме на въоръжение нашите предложения и предложи на потенциалните си гласоподаватели обществен договор, съдържащ конкретни НЕЙНИ ПРИОРИТЕТНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТИ, СТРИКТНО И НЕДВУСМИСЛЕНО РАЗПОЛОЖЕНИ ВЪВ ВРЕМЕТО, в разумно кратки срокове ще успее да спечели симпатиите на милиони българи, което да ѝ гарантира съкрушителна изборна победа.

 22. Да, и този вариант за готова “ракета-носител” е добър, но как да се осъществи? Не може да се разчита само на читателския интерес и самосезиране от страна на подходящите партии.
  Трябва ни популярен парламентьор с авторитет на безсребърник (некорумпируем, безкомпромисен) и с категорични публични позиции по съдбоносните въпроси за “дружбата”. Както казваше един депутат от ранната демокрация Йосиф Петров: “най-ваклото агне” на форумното ни стадо, но само ако споделя подобни “нестандартни” идеи. КОЙ то се знае! Стопанинът на блога!

 23. @Павел Тинков

  Напротив, разбрах ви. Но не мисля, че друга партия освен Демократична България би прегърнала искрено идеите ви, но тя, както около изборите многократно прочетохме тук, не ставала. Затова ви посъветвах да се обърнете за по-сигурно първо към тези, които ставали. Във всеки случай стоя и аз зад предложенията ви и намирам отлична идеята народът да предлага на партиите дневния СИ ред. За партията, която ги приеме за свои, ще застана и аз.

 24. Не ни е необходима нова партия,а просто една иливсички десни партии да включат в програмите си тези възспиращи руската агресия,защитни действия и закони.Да пренесем борбата и на европарламенстско ниво,сега имаме действен представител.

 25. До СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ:
  Хей, като котка не падате по гръб! Стига шикалкавене и увъртане, моля Ви. И ПОСОЧЕТЕ МОЙ ТЕКСТ ИЛИ ЧАСТ ОТ ПОСТ ТУК, В КОЙТО СЪМ ПИСАЛ, ЧЕ “ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ НЕ СТАВАЛА”.
  Пишете: ” Но не мисля, че друга партия освен Демократична България би прегърнала искрено идеите ви,…” Ето това “условно” наклонение не ми допада.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.