Западните съюзници не поканиха в Нормандия Путин, който покани Румен Радев да му благодари със своя десант за “руската свобода”

Президентът Радев обяви в бившата столица на руската империя осъществяването на исторически бартер с Русия. Ние на нея сме дали азбука, а тя на нас – свобода. 

На този рецидивизъм трябва да се отговаря с припомняне на истината за руската и съветската “свобода”. Изглежда банално, но се налага. 

Дори дядо Драган Цанков, преди да се продаде изцяло на Азиатския департамент на империята ( документирано надлежно с документи в “Авантюрите на руския царизъм в България”, издадена в Москва през 1935 г.), възкликва преди това, че не ще ни меда, ни жилото на Русия.

Патриархът на българската литература дядо Иван Вазов обратното- първо слави “братушките”, но прозира, че те, “немили, неканени гости” с взор, който “свети зловещо” не носят свобода, а иго на българите. От висотата на своя осъзнат патриотизъм поетът пожелава на руските поданици да си извоюват свободата без да знае, че много скоро те ще се хванат на кървавото хора на братоубийството в името на “свободата” и ще превърнат страната си в по-голяма империя на злото от преди.

В стихотворението си “На руските войни” Вазов пожелава свобода на “клетите” руснаци:

О, колко ви, братя, жалея!

О, как би желал, братя клети,

свобода и вам, и за нея,

кат нас да живейте и мрете!”

Съчетанието между думите “Русия” и “свобода” навсякъде по света е оксиморон. И в България е така, но само за онези, които не са патологично болни от русофилщина. Заветите на дядовците обаче нямат значение за роболюбивите българи, за които даряването на руска свобода е висша ценност.

Какъвто ти е дарителят на свобода, такъв ставаш. 

Извършителите на десанта в Нормандия, годишнината от който в Западния свят честваха вчера, докато нашият главнокомандващ “натовец” се умилкваше на Путин ( немил и непоканен гост на тържествата във Франция) в родния му град, дариха свободата на народите от Западна Европа. Тя се превърна в резултат на това в проспериращ магнит за днешните българи. Докато съветска Русия “дари” българите със “свобода” по свой образец и резултатът днес е: България е световен лидер по бързо стопяване на една нация. 

За това “дарение” ли говори Румен Радев, който старателно избягва да слага в сметката съветската окупация на България и бие чело със своите ласкателства в ленинградския гранит пред потомъка на “освободителите” Путин?!

 

 

 

Утехата за Путин да си има ласкател като Радев е малка на фона на западната изолация на Русия, но българският президент, единствен “натовец” на гости на Путин по време на тържествата в Нормандия, се постара да си изиграе отредената му роля със своя алтернативен “десант” в Санкт – Петербург.

 

48 мнения за “Западните съюзници не поканиха в Нормандия Путин, който покани Румен Радев да му благодари със своя десант за “руската свобода””

 1. Какво НИЩОЖЕСТВО трябва да бъде човек за да се подмазва толкова ГЛУПАВО, както Румен Радев на дребосъка В(ол)одка Путин от Кремъл!???
  Вярно е, че армията не “учи” на достойнство – по-скоро там то се смазва “по устав”, но това поведението на “натовския” “генерал” минава всякакви граници. Раболепието му освен да излага страната на която е “президент” не води до нищо смислено.

 2. Може би Путни е прав, че не трябва от историческа гледна точка да се смята десантът в Нормандия, за толкова важен за изхода от войната. Но продължението според мен е, че и техния десент към Берлин е също толкова ненужен от историческа гледна точка, дори вреден за куп държави.
  Все пак без всичките сухопътни операции през август месец 1945 год. щеше да бъде пусната атомна бомба над Германия, която щеше да нокаутира Хитлер.

 3. Думи на Радев: “Политическата конюнктура не може да промени дълбоките връзки с Русия”.
  Да се разбира: Както и да ни унижавате и изнудвате, ние винаги ще ближем вашите задници.
  Стокхолмски синдром? От името на всички българи? Патриотизъм?
  Президент е на всички болни русофили и руснаци, живеещи на българска територия! На никой друг! С риск да засегна Тервел, на тема “българщина”, ще изразя съмнения в качеството на “гена”. Тези съмнения са засилени и от резултатите, от свободните, демократични избори на българските граждани в последните почти 30 години. Оправдания от рода на “няма алтернатива, Костов е виновен, или Те не са достатъчно десни”, не важат. Всички видяхме колко подкрепа получи преди няколко години РБ, в стремежа си да реформира направената по съветски модел, корумпирана съдебна система.
  Да, Радев е представител на ГЕРБ, БСП, Патриотичните Руски клоуни и ДПС. Пита се в задачата, колко са останалите?

 4. А кога ще има благодарствени празненства в Полша, подобно на тези в Нормандия, по повод освобождението на Полша от хитлеристка Германия? Риторичен въпрос…

 5. E, тук цункането на нечий газопровод исторически е национален спорт. Бизантийски, татарски, латински, турски, гръцки, сръбски, румънски, немски, рАЗИЯтски (най-паче), може да съм пропуснал някой. Плявата винаги навсякъде е повече на обем от зърното, думата е за онези 20-тина процента, които крепят държавността, които са я пренесли през хилядолетията и продължават да я носят напред. Този блог и Стопанинът му вкл.

  А “форумът” беше определен от опозиционера Навални като сборище на глупаци, идиоти и международни мошеници – Резидентът радэв сам да си избере в коя група е.

  Но пък следното (макар и стара новина, но грижливо крита в РъБъ)

  http://kontraprop.com/2017/02/09/rober-craft-putin-ring/

  направо ме изкефи – пупи късото за капак на всичко бил и КРАДЕЦ. Абе перфектeн вожд и “учитель” на павианите от торфищата!

 6. Вижте на какъв коментар, относно резултатите от преминалите евроизбори, се натъкнах.
  Пламен АСЕНОВ се оказва по-страшен ренегат дори от мен/ не си и помислям да се сравнявам с него по талант и ерудиция!/. Някои наши правоверни съблогъри само за тези му “скверни” слова биха го потопили в катран и оваляли в талаш и перушина:
  “Непременно трябва да кажа няколко думи обаче и за „традиционната дясна” коалиция Демократична България, която – с право – предизвика сериозни обществени вълнения в страната, особено в самия изборен ден и после, докато се чакаха резултатите.
  Първо, искам да напомня, че светът на българската дясна политика не е сътворен на 26 май 2019 година, тоест, вкарването сега на един евродепутат не е особена новина, а просто задържане със зъби и нокти на вече съществуващи позиции.
  На европейските избори през 2014 година, партиите от тъй наречената „традиционна десница”, тогава събрани обаче в коалицията „Реформаторски блок”, също изпратиха в Брюксел един общ човек. Не, че от това произлезе какъвто и да било политически възход на българската десница, с каквито клетви се клеха „реформаторите”. Страхувам се и този път да не стане същото, така че след пет години пак да се вълнуваме: ще го вкараме ли или няма да го вкараме?
  Второто ми съображение относно десницата е свързано с важен, струва ми се, въпрос – защо Радан Кънев не се отказа от депутатския пост в Европарламента и там да отиде наистина много по-подготвения от него по международните дела Стефан Тафров.
  Освен всичко друго, това би било жест символически, който буквално щеше да изстреля общественото доверие към „малките десни” в небесата, като покаже, че този път те наистина не робуват на егоистични интереси, а мислят и работят в синхрон за страната и народа си. Не го направи Радан, изпусна шанса. Тоест, не го изпусна – проигра го. Или съзнателно го за…ба, знам ли.”
  Пламен АСЕНОВ
  06.06.19

 7. Просто търси алиби заради гъзолизането на Путин.

 8. Димитър, за Тебе е!

  Русия и САЩ влязоха в словесен конфликт. Военноморските сили на САЩ съобщиха, че руски разрушител е бил съвсем близо до сблъсък с американски крайцер във Филипинско море, съобщава “Ройтерс”. Вашингтон заклейми “опасните и непрофесионални действия”.
  “Докато оперираше във Филипинско море, руският разрушител клас Udaloy I DD 572 направи опасна маневра до USS Chancellorsville”, обяви Клейтън Дос, говорител на Седми флот на САЩ. Руският разрушител се доближи на 15-30 метра от Chancellorsville”, заяви Дос.
  По-рано Русия обвини САЩ в опасни действия. Москва се оплака, че американският кораб внезапно е променил курса си и се е доближил на 50 метра от руския разрушител. В съобщението на руснаците се отбелязва, че инцидентът е станал в Източнокитайско море.

 9. Друго си е да те потупа по рамото и да те похвали вдебилен американски президент, смятащ, че братя Грим са американци.

 10. За сериала “Чернобил”

  Москва отвъща на удара: Снима политкоректен клонинг на сериала Чернобил (трейлър)

  И, естествено, в руския вариант на сериала ще разкрие сюжет за предполагаема ”западна намеса” в трагедията.
  Във фокуса на събитията ще бъде Украинският отдел на КГБ на СССР. А главният персонаж в сериала ще бъде подполковникът от военното контраразузнаване – Андрей Николаев, който пристига в Припят, за да намери опитен служител на ЦРУ, заподозрян в шпионаж.

 11. Не е по темата, но днес гледах първите две серии от мини сериала Чернобил на HBO. Филма е разтърсващ и се радва на огромен интерес по света. Трябва всеки, който има афинитет към ядрената енергетика да го изгледа.

 12. Новина от преди час и половина г-н ИНДЖЕВ е оправдан на първа инстанция и лицето георги жеков е осъден да заплати хонорара на защитата му!

 13. Към KIROV:
  „С риск да засегна Тервел, на тема “българщина”, ще изразя съмнения в качеството на “гена”.“

  Историята ни като БЪЛГАРИ категорично отхвърля вероятността, че думите „“Политическата конюнктура не може да промени дълбоките връзки с Русия”.“ могат да бъдат казани от БЪЛГАРИН. ВСЕКИ КОМУНИСТ И РУСОФИЛ у нас е, или безродник, или родоотстъпник. Тези хора нямат достойнство, както и собствен език. Те не говорят, те препредават указанията на Москва. С други думи ТЕ НЕ СА БЪЛГАРИ, те са руски агенти. БЪЛГАРИ СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ВЕЛИКИТЕ НИ КАНОВЕ И ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ НА ПАИСИЙ, НА РАКОВСКИ, НА ЛЕВСКИ, НА БОТЕВ, НА ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ, НА…….ТЕ СА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ. Затова НИКОГА НЕ ДОПУСКАЙТЕ И ЗА МИГ КАКВОТО И ДА Е СЪМНЕНИЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА БЪЛГАРЩИНАТА И НА БЪЛГАРСКИЯ ГЕН, защото те са от висока проба. Историята го доказва. Ако този ген не беше толкова постоянен и непроменлив България отдавна да беше престанала да съществува. Причината за злините, които понася България и неблагополучията, през които преминава периодично се крие в оная далечна 865г, когато Борис даде власт на славяните и ги приравни с БЪЛГАРИТЕ. От тогава досега тази причина, ту отслабва, ту се усилва. Имаме и звездни мигове, но имаме и жестоки крушения. Според мен в периода, през който днес преминаваме нейната сила отслабва. Така че, оставете Борисов, “ Радев е представител на ГЕРБ, БСП, Патриотичните Руски клоуни и ДПС“, а търсете БЪЛГАРИТЕ. Единствено те могат отново да поведат БЪЛГАРИЯ до следващия и звезден миг.

 14. Архилъжецът Горбачов ги опусна тогава рашаните, преди това постоянно ги бръчкаха и те бяха дисциплинирани, а Горби ги остай да смучат водка и да се правят на много ГЛАСНОШЧ И ПЕРЕСТРОЙКА ужким вече ша прават комунизма по-шарен, па той самия съюз се казваше СИВ, и беше наистина СИВ. Така и тези атомни инженери са си играли с огъня, и в България беше така, главни инженери, главни лекари, главни секретари секи се правеше на голяма работа, но грешката ни беше че не ги събрахме на един стадион да им покажем кво стана в Чили преди това и как са опрай тази държава без престъпниците и мицовете.

 15. Do G.NIKOLOV

  Източно-китайско море е източно от бреговете на Китай до Японския архипелаг. Филипинско море е от Японския архипелаг на изток. Има-няма 1,000 морски мили разлика. Май некой е прекалил с бояришника. Или мери кооридинатите с конец, секстант и паница олио с магнитен поплавък. Дето е думата, “перэдавой” и “бэзаналоговъй” като всичко в торфищата…

 16. Господин Тинков, тъй като темата Радев е минала покрай ушите ви и публикувате чужди мнения за Радан Кънев, ще си позволя да ви кажа, че Пламен Асенов, наречен от вас талант, с който не искате да се сравнявате, но и той като вас, само че от много по-голямо разстояние не пропуска да “натисне”БСП и Радан, а както Сугарев и Александър Йорданов забравя Борисов,(някак си така международно), не може да бъде пример за Будител и съдия от последна инстанция. Това не пречи вие да си го харесвате и имате за пример. На мене лично ми е скучен с неговите “интервюта”, в които не може да се разбере, какво точно иска да ни посъветва, а “Талнта”, е като дъвката, много разтегателно понятие.
  Не считайте написаното от мен за Перушина и катран, а за мнение, предизвикано от вашия пост.

 17. Аэрофлот, прегледах пак “моите” автори. Не че ги защитавам, ама при тях няма ни дума, ни вопъл, ни стон ни за Източно-китайско море, ни за Филипинско море.

 18. @ Киров, преди десетина дни лично и начело Самият пееФски изплю камъчето. В едно от редките си изхождания и то в кулоарите на НС той определи “Тримата големи” които пречат България да бъде земен рай както е по химна. Радан Кънев, Христо Иванов и Прокопиев. С това свое “откровение” докара поне 10-тина хиляди гласа за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Дано не се усети и продължи в същият дух. За пореден път Моделът КОЙ показа, че за него единствената алтернатива са ДБ. От НАШИТЕ ХОРА искам само едно. Да се съобразят с препоръката на Тони Филипов, д-р. А тя е: “И никак не ми се иска да заприличам на един професор, но не мога да скрия от вас, че Бойчето, Цецерон, Тетка Цачева и т.н. са най-доброто доказателство, че никой не е загубил от това, че е подценил интелекта на българина. Градската десница например редовно го надценява и съответно редовно губи от това.”
  Който, както иска да я разбира. РезИлтатите дотук говорят сами за себе си.

 19. @ GEORGI NIKOLOV
  Това безразсъдно перчене не е от вчера и от онзи ден! И нашите овенни оФцери открай време са известни с некадърността си и дивотиите си. Пример: През моята служба често провеждахме съвместни учения с подводници. Тогава БГ имаше две дизелови подводни лодки, базирани във Варна. При едно такова учение хидроакустикът докладва, че е засякал подводница в близост до нашия кораб. В такъв случай командирът на бойна част 3,( това са артилеристи, торпедисти и зенитчици ) трябва да даде команда за стрелба по подводната лодка, като задължително каже думата “учебно”. В случая, за който става дума, оФцерът (нарочно го пиша така) даде команда на моряците обслужващи МБУ-то ( малко бомбометно устройство ) “изпълни” без преди това да каже “учебно”. Това става през нощта, вдигнати сме по бойна тревога и в този момент всичките 24 бомби на МБУ-то излитат по посока, където би трябвало да е подводницата. Всички на мостика изтръпнахме, защото си представихме как подводницата с целия й екипаж загива! В случая обаче се оказа, че координатите, дадени от хидроакустика са били неверни, та по този начин не се стигна до огромна трагедия!
  Друг случай: този път учение със самолет. Лети самолет, който влачи след себе си мишена – казваме му “чувал”. Нашите артилеристи трябва да стрелят по “чувала”. Те обаче не стрелят по “Чувала”, а бият пред самолета. Все пак не успяха да го уцелят! Командирът ни въпреки този гаф има нахалството да каже на пилота: “Сокол, заходи за втори галс!” “Соколът”(пилотът на самолета) отговори: “Сокол” има вкъщи две врабчета!” и повече не се върна!
  Ние в мирно време едва не се изтрепахме, какво остава по време на война!

 20. Георги, за разлика от Германия(в която живея от 34 години и за която мога да имам мнение), десницата в България е градска, а левицата – “селска”. Не влагам лош смисъл в тази дума. В BRD, твърдите избиратели на CDU/CSU са точно фермерите и хората от селските райони. В България, 1944-54г. по селата са унищожени всички предприемачи и земите са подложени на тотална национализация, по “колхозен” модел. Хората от средно и младо поколение не помнят друго освен ТКЗС-та, председатели, партийни секретари и главни агрономи. Новите предприемачи са кадри на ГЕРБ и ДПС, по известни на всички конюнктурни причини. Интересно ми е, защо всички обичат да чоплят “умно” грешките на градската десница, а не се заемат сами да променят нещо или поне да дадат сериозни предложения за привличане на избиратели от селските райони. Само с мърморене и подигравки няма да се промени нищо, със или без Радан. Сигурен съм, че ще ме разберете.

 21. Към ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  Не, не сте ренегат г-н Тинков, но крайно време е да овладеете егото си. То ви създава ментални проблеми. Не може да гласувате с №13 на 26.05.19г, и на другия ден да наричате симпатизантите на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ „правоверни съблогъри“ и да вървите с „катран и оваляли в талаш и перушина:“ срещу НЕЯ, използвайки “скверните слова“ на Пл. Асенов, на когото признавате превъзходство “ по талант и ерудиция!/.“, губейки чувство за реалност. Ако не бяхте посочили неговото име никой не беше в състояние да ме убеди, че тези „ слова“ не принадлежат на п.волгин.

 22. Българин поема делата на Европейската лига за Балканите

  До тук добре, само че КОЙ е този българин? Ами протежето на свинаря Гергов, благодарение на когото е натрупал милионите си, щото бил милионер товарищ Ботев, зам.министърът на туризма, който по пресконференции безсрамно агитираше българските градове, побратимени с руски градове, да им предоставели терените си и почивните си станции, цялата си общинска база по морето, за да си построели и руснаците там свои почивни станции и хотели! Имаше го това възмутително, родоотстъпническо предложение (черно на бяло) по всички медии! То си беше направо една добре организирана кампания за сондиране на реакциите и обработка на българското общественото мнение в желаната положителна посока!
  …”Процесът на обединение на свободните европейски народи и демократични държави, който Лигата трябва да провежда е и естествената реакция срещу формираната Съветска зона на влияние зад Желязната завеса.” И точно този измекяр сега ще провежда тази политика ?
  То Джорж Оруел направо ряпа да яде! 🙂

  https://offnews.bg/ikonomika/balgarin-poema-delata-na-evropejskata-liga-za-balkanite-704906.html

 23. Към GEORGI NIKOLOV:

  Причината за „РезИлтатите дотук“ не е подценяването или надценяването на интелекта на БЪЛГАРИНА. Интелектът му си е един от най-добрите в света. Причината за „РезИлтатите дотук“ се крие не в неговия интелект, а в неговото КОЛИЧЕСТВО, и последните резултати показват това. Всички тези над 118000 човека са БЪЛГАРИ, и влизат в 2% на Наполеон Хил, който обичате да цитирате.

 24. @ KIROV & TERVEL:
  Забелязал съм странен подход у „правоверните”, независимо от тяхната „ляво-дясна” ориентация и партийно-персонални пристрастия. Предложиш им нечие становище по конкретен въпрос , несъвпадащо с тяхното /или недай Бог – с „правата линия”/ и вместо да последва атака на становището по същество, с аргументи и контратези, в смисъл – не съм съгласен, защото…, критиките са некоректни, защото …, твърденията не отговарят на истината, защото …, изводите са неверни, защото…, мигом се впускат в атака, целяща омаловажаване, поставяне под съмнение, уличаване в грехове или най-добре омаскаряване на автора. Този маниер поразително ми напомня за оня виц, в който на някакъв му съобщили, че случайно забелязали невярната му съпруга на гара Вакарел да се натиска с непознат субект, а той реагирал с :”То пък една гара.”
  Наскоро наш съблогър, ни в клин- ни в ръкав, беше уличен в недостатъчна критичност спрямо ГЕРБ и заподозрян като колаборационист, а защо не и внедрен агент. Препоръчах на обвинения да се хване в ръце и поне два-три пъти да напопържа банкянския простак. Човекът ме послуша и атаките бяха преустановени /временно, докато не си позволи отново да кривне от линията/.
  Не съм фен на Пламен Асенов – не приемам безрезервно тезите му. Вярно е, че близки ми подариха негово книжле за рождения ден преди години и аз се постарах да го изчета /най-вече от уважение към подарилите го/. Нямам намерение да влизам в обяснителен режим, още по-малко да адвокатствам в защита на автора. Ще си позволя само да предам по памет мнението на последния относно ГЕРБ – според него тази партия е „фрашкана с комунисти и ченгета”, а между партията на Бойко Борисов и дясното има толкова общо, колкото между квартален пияница и етилолния газов облак в галактиката.
  Ама пък е вярно, че не съм чувал/чел/ този Асенов поне веднъж да напопържа банкянското човекоподобие, поне от хорска срама. То пък един Асенов…

 25. Към ПАВЕЛ ТИНКОВ
  Вие ни информирате за мнението на неизвестния ми Пламен Асенов. Не е ясно дали това е и вашето мнение или опит да вкарате интрижка и разцепление, което се случва непрекъснато от различни посоки по отношение на най-голямата заплаха за герб и геройкото в момента ДБ.
  Моето лично мнение по повдигнатата от вас тема е:
  1. Радан е завършил френската гимназия в София и вероятно владее не само един западен език. Също така по професия е юрист. В ЕП са нужни и грамотни юристи.
  2. Няма нужда да припомням темите, по които е декларилал, че са жизнено важни за него и за нас и ще бъдат в основата на неговата дейност, и които теми не е сигурно, че ще бъдат подкрепени от останалите българси евродепутати.
  3. Никой не го караше Стефан Тафров да подчертава в неговата кампания, че е назначен от Жельо Желев за дипломат в ООН, като се знае мнението за болшинството честни хора за този човек.
  4. Изборът беше преференциален и толкоз. Аз съм гласувал за Радан, защото никак не е сигурно, че тук в това блато на интриги ще може повече да помогне отколкото в ЕП.

 26. @Димитър, хич не съм изненадан от споделеното. Аз съм участвал в две учения, нощно на ШМС в който ни бяха събрали “каймакът на помията” и най-способните от младите офицери и полково. И двата пъти се лутахме кат изоглавени по Родопите и даже не стигнахме до местоназначението определено за бойни стрелби.
  Киров, и не само в Германия е така. Но у нас, както е добре известно, всичко е наопаки а ние сме на терсене. Ето одит на социално-политическият хал на страната.
  Важното обаче за мнозинството, примерно, “джендърите” да ги няма.

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2019/06/07/3921685_odit_na_edin_totalen_sriv/?ref=home_editorial

  Тервел, не виждам никакви различия в мненията ни. Остава и да спечелим изборите. И за Пламен Асенов сте прав. Поредният “десен” пристанал на Баце. Той си знае каква му е далаверата. Такива кат него никога няма да осъзнаят, че не “Всичко (е) за продан”.

 27. Русия сигурно ке падне!
  Утре, най-късно до пладне!
  Свестните у нас смятат за луди
  И затова е Блогът на Иво – да ни пробуди!
  Я подай ми на Стамболов метлата,
  Като него да обезруся страната!
  Европа е нашта Възрожденска и сегашна цел,
  По-добре в Европа, а не в руско-азиатския котел!
  А КОЙ? люлее в робскоруска люлка народа ни смел?
  /онзи, който само 1 книга е прочел!/
  Да имам лост, опорна точка, и ще обърна аз Земята!
  Но не и гламавите, със Русия в умовете и сърцата!
  Елементарно, Уотсън: “Без Русия иде СВОБОДАТА!”

 28. Приятели,делото срещу г-Инджев заведено от Г.Жеков завърши ,както разбрахте с оправдателна присъда.Любопитно беше да се чуе цялото дело,Как мотивите по делото са едни в началото ,а после се извъртат в съвсем друга посока от тъжителите.Да се чуе блестящата защита на г-н Инджев и адвокатката му.Жалко .че не го записахме за да ст види моралният превес на истината.Тъжителите станаха жалки ,когато срещу тях се изправи колос,който без обиди и лични нападки печели превъзходство с лекота.Останахме час и половина да чакаме резултата,но всички бяхме спокойни за изхода.Съдийката беше млада и сигурно четеше и сравняваше законността дума по дума.
  Личните нападки показват слабата страна на нападателя,неговата не значимост и определят моралното превъзходство на нападнатия.
  Кой разбрал разбрал както казва Жоро.

 29. *Забелязал съм странен подход у „правоверните”…
  Господин Тинков, не икам да бъда невъзпитан, но с този тон и квалификации можете да си общувате с хора от вашето обкръжение. Ако искате да бъдете приет тук(поне от мен), като сериозен коментиращ, четете това което пишете, преди да му “сложите крака” и пуснете в нета. Не очаквайте от мен да отговарям повече на подхвърляния с недомлъвки и унизителни квалификации. Не съм пътник за “вашата гара”.

 30. @ПАВЕЛ ТИНКОВ

  Ще плюя на риска да ме мажат с катран и валят в пера, колега, както и на евентуални обвинения в “ренегатство” (ще напопържам и аз “банкянското човекоподобие, белким ме амнистират). Не коментирам ни произхода, ни сексуалната ориентация, ни дори фейсбук изблиците на РК. (Тея последните като стил и речник могат да се видят единствено по стените в гарови тоалетни или в писоарната лирика на друг новоизпечен евро-депутатин, “актьор” и чегеварист). Въпросът е, че РК просто не става. Резултатът му, както и досегашните му политически демарши, го подчертава ДЕБЕЛО. Писано е, “…по плодовете/делата им ще ги познаете”. А всички реално десни люде, дето бяха до него в предишния парламент, са “на трупчета”. Че и под прокурорска или съдебна атака. За по-сигурно. А десният избирател се умори и отврати нонстоп да му пробутват педерасти, партизански внуци и комсомолски секретари в листите. Спирам дотук.

  @G.NIKOLOV,
  Цитирам ви, “…руски разрушител е бил съвсем близо до сблъсък с американски крайцер във ФИЛИПИНСКО море, съобщава “Ройтерс”. И по-надолу “В съобщението на руснаците се отбелязва, че инцидентът е станал в Източнокитайско море”. Нормално вярвам на вас, на РОЙТЕРС и на Клейтън Дос, не на ТАСС:)lol

 31. @KIROV

  Ocмелявам се да не се съглася с вас за титана за българщината, НАТОвския хенерал, националния единител и същи смелчак, мъжагата румэн рэшотникав. Я вижте как се опълчва и громи самия дрOгар путин:

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/rumen-radev-si-pozvoli-da-vazrazi-na-putin-ne-priemam-che-balgariya-nyama-suverenitet

  Направо като в оня виц за каубоя, дето се развикал в бара, “Кой ми боядиса коня зелен?” и после, “Ами изсъхнал е вече”.

 32. @ E. Gavrilov

  Радан Кънев или Стефан Тафров? Всеки е избирал по СВОИ си критерии.

  Радан:
  Завършва столичната френска гимназия и право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 1994 до 1998 г. е председател на Българския младежки червен кръст.
  От 2002 г. до 2005 г. работи като адвокат. От 2005 г. е съдружник в адвокатска кантора.
  През 2004 г. е един от учредителите и регистриран симпатизант на партия Демократи за силна България, а от 2007 г. e и неин член. На 23 юни 2013 г. е избран от Националното събрание на партия Демократи за силна България за неин председател до 2017 г., когато председател на партията става Атанас Атанасов.
  Правнук на политика и юрист Никола Кънев, лидер на Демократическата партия във Варна, председател на Общинския съвет, народен представител и подпредседател на Народното събрание (1908-1911г.) и внук на инж. Боян Кънев – проектант и строител на Аспаруховия мост, Пристанище Варна-Запад и корабостроителните заводи във Варна и Русе, заместник-директор на „Дирекция водни съобщения“ към Министерския съвет (1937-1944г.).

  Стефан:

  Възпитаник пак на Френската езикова гимназия в София, спец. “Журналистика”- Софийски университет и кратка журналистическа кариера.

  Дипломатическа кариера:
  Заместник-председател на Бюрото на Изпълнителния съвет на УНИЦЕФ за 2014 г. от Източноевропейската регионална група;
  председател на Трети комитет към ООН, Ню Йорк, занимаващ се със социални, хуманитарни и културни въпроси (от 1 октомври 2013);
  постоянен представител в ООН, Ню Йорк (2001 – 2006) и 31 януари 2012 г. – 25 юли 2016 г. Бил е постоянен представител по време на участието на България в Съвета за сигурност през 2002 и 2003 г.; вкл. и ротационен президент на Съвета за сигурност през септември 2002 и декември 2003 г.;
  посланик във Франция, постоянен представител в ЮНЕСКО, Париж, (февруари 1998 – февруари 2001);
  посланик във Великобритания и в Република Ирландия (1995 – 1997);
  посланик в Италия и Малта (1992 – 1995)
  първи заместник-министър на външните работи (ноември 1991 – май 1992 и февруари 1997 – януари 1998);
  съветник по външната политика на президента Желю Желев(август 1990 – ноември 1991).

  Четох, препрочитах, сравнявах ги и си казах, че ПРЕКАЛЕНО много му е провървяло на втория за дете на т.н. “Бивши хора”, все на едни такива “мастити” международни постове е бил нзначаван, дето руснаците едва ли ще се съгласят да ги заеме някой, ако не е “техен”. Носеха се слухове, че майка му преподавала френски език на тодорживсковската номенклатура…

  Значи, няма да е той, другият ще е!

 33. Аэрофлот, “заблудата” ми идва, че съм се “доверил” на “най-бързите”, туй по Баце за агенция фокус. Не съм и погледнал кой източник са ползвали. Но дет се казва бели кахъри. За мен много по-интересна е реакцията на съблогаря Димитър. Защо ватниците ако не излъжат и сами няма да си “повЕрват”.
  Ето примерно как е видяла битката за Ардените некъпаната маша захарова през ВСВ и отзивите за н-та ѝ глупост.

  https://www.proza.ru/2019/06/07/715?fbclid=IwAR1Lq7VU2R3zYgvSkKADduB2BYkqf1A1tU2ZoTklwsE5isi_ZswbK6WOQNk

  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5CF98173ED92A

 34. Сравняването на двама политици винаги е полезно нещо, особено когато са от една кауза. Но според мен въпросът “Защо Радан не се откаже?” не отчита наличието на преференции при вота. Електоратът на десницата е достатъчно грамотен и е предпочел единия, и той е длъжен да се съобрази с това.

 35. Радан Кънев има моята подкрепа за това, че не се е отказал! И ще го глождат, защото отне възможността да го глождат за това, че се е отказал. Колкото до твърдението, че Ст. Тафров бил по-подходящ за евродепутат понеже имал дългогодишна дипломатическа кариера. Не отричам корелация между опит и умение, обаче пътят към (елегантното) нищоправене е по-лесно откриваем за опитните.

 36. Г-н Тинков, поздравявам Ви за позицията. И аз мисля, че всяка дискусия, която не се отклонява от ПРАВАТА линия, е безсмислена и досадна. Тупане по рамото… и нищо повече. Все едно е чия е линията, на която трябва да сме успоредни. Не искам да съм успореден! Добре е от време на време да се внася малко стрес в системата, като се пресече линията. Така системата се оздравява. Хората, които могат, се замислят. Това е най-доброто, което може да се случи! Продължавайте да внасяте И различни мнения, иначе този форум е на път да се капсулира и де заприлича на ДСБ клуб. На мен този блог и форум ми харесват точно защото НЕ СА с конкретна партийна принадлежност и защото авторът НЕ изразява личната си политическа позиция с конкретен номер на бюлетината, за която ТРЯБВА (!!!???) да се гасува. Сега да не ме пита някой с кой номер бюлетина съм гласувал? 🙂 Да видим колко европейци пишат тук…

  Капсулираните политически ядра (в целия политически спектър) не стават за градивна дискусия. Те за нищо не стават…

  Тервел, извинявам се, ако ще Ви засегна на тема бг ген и неговото световно господство или поне превъзходство, но ми звучите смешно на моменти. Толкова сте … запален по това бг да сме нещо повече от това, което (според мен) сме. Явно Вие знаете нещо, което останалите не знаем, от което идва и тази категоричност у Вас. Винаги знаете кой е виновен и това никога не сме ние. Честно казано не искам да знам какво е това нещо, което знаете и което ни прави толкова невинни и превъзхождащи останалите – не защото не ме интересува, а защото залагам на стоиците-емпирици. Резултатите!!! Отново такова, както казваше малката ми дъщеря, която натискаше едно и също копче на една играчка… Резултатите – отново такова!!! Звучите ми като онзи колега на зет ми, който вярва, че Земята е плоска. Вече разказвах за него… И като го питали другите му колеги дали наистина вярва в … това нещо, той избухнал “Дали вярвам?!?! Дали вярвам?!?! АЗ МОГА ДА ГО ДОКАЖА!!!”
  Моля Ви, не ми доказвайте това, в което вярвате. Оставете ме невежа.

  И за казармата – понеже подхванахте. И аз имам случка със стрелби. Служих в ПВО-то, което беше с централа Божурище. Самото поделение беше на Витоша, след село Ярлово. Бойно поделение със заредени ракети (по време на дежурство) и т.н. Не е за вярване какви глупости ставаха в това бойно поделение, но това е отделна тема. Само да вметна, че войната сме я били загубили още преди да сме я започнали.
  Имахме един капитан, който носеше прякор Камиона. Та няколко години преди аз да служа в това поделение, Камиона в нетрезво (обичайното) състояние засякъл сутринта на разсъмване камион, който минава по билото на Витоша (някакъв път до Радомир) и решил, че това е вражески самолет. Искал от централата разрешение да стреля по въпросния камион, което е и причината да му викаме Камиона години след тази случка.
  Пълно беше с Камиони тогава, а и сега едва ли е по-различно.

  И пак – г-н Тинков, не се отказвайте. Различното е красиво!

 37. по въпроса ЧЕрнобил:след каране на ски,вечерта в една швейцарска хижа,пред камината в хола седят и попийват уиски един генерал-пенсионер от КГБ и един генерал-пенсионер от ЦРУ.КГБешника пита,Джон сега сме пенсионери и сме извън играта,кажи ми честно,тая работа с Чернобил беше Ваша,нали,а не,не,наша работа беше създаването на колхозите.

 38. “Не, не сте ренегат г-н Тинков, но крайно време е да овладеете егото си. То ви създава ментални проблеми. Не може да гласувате с №13 на 26.05.19г, и на другия ден да наричате симпатизантите на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ „правоверни съблогъри“”
  Прочетох цитирания тук текст и първо ми стана смешно,а по-късно си помислих, че съм последния глупак, щом съм се хванал да споря с човек, който може да си позволи да напише подобна алогична абракадабра! Ами, че само този текст е достатъчен, за да докаже правотата на позициите ми.
  Така де – хората ми казват КАКВО МОЖЕ И КАКВО НЕ МОЖЕ, а аз продължавам да умувам! Егото ми е голямо, затова ме терзаят съмнения и се лутам в търсенето на верния път, вместо да съм сигурен в правотата на избора си /независимо от резултатите/ и да отсвирвам всеки, който не е съгласен с мен… Каква брилянтна логика?! А от това, че аз не я проумявам, следват “сериозните ми ментални проблеми”! От които пък следва, че “губя чувство за реалност”. Как отговарям аз на поставената ми състрадателна диагноза – с безобразен тон и недопустими квалификации! Представете си – позволявам си да нарека несъмняващите се в правотата си и безусловно вярваши в непогрешимостта на изповядваните /споделяни/ от тях канони, “ПРАВОВЕРНИ”!
  Очевидно е, че “клозетният” ми стил повече не може да се търпи! Следва възпитаната и елегантна покана да си обирам крушите:
  “…с този тон и квалификации можете да си общувате с хора от вашето обкръжение. Ако искате да бъдете приет тук(поне от мен), като сериозен коментиращ, четете това което пишете, преди да му “сложите крака” и пуснете в нета./тук добавката “поне от мен” е поставена единствено за изящност на изказа – БМ/”.
  Така да бъде. Нека оставим времето да отсъди. Най-малкото, защото не си спомням някога да съм бил убеден в стопроцентовата си правота и непогрешимост.
  Опитах се да споделя лутането си в търсенето на нов по-добър път,защото резултатите от досегашния не смятам за задоволителни /” Страхувам се и този път да не стане същото, така че след пет години пак да се вълнуваме: ще го вкараме ли или няма да го вкараме?”/. И от друго се страхувам – от това, че /образно казано/ след твърде продължително “отлюспване” на съмняващите се и небезпределно вярващи, нездрави елементи, накрая ще остане само…”кочанът”.
  Моля, несъмняващите се, не ми отговаряйте!
  Предавам се.

 39. Към К.ГАНЕВ:

  Г-н Ганев, не ми приписвайте темата „бг ген и неговото световно господство или поне превъзходство“. Аз защитавам истината за величието на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И НА БЪЛГАРИТЕ и уважението с което ТЯ И ТЕ са се ползвали от всички до 865г. Аз защитавам това, което навремето е защитавал Паисий. Българският народ трябва да знае кои са враговете му целящи неговото унищожаване или най-малкото неговото обезличаване, и ползвам затова безспорни исторически факти. Смешно ли ви се струва това? Смешното и трагичното в случая е свързано с вас. Защото единственото, което ви свързва с България е българското ви гражданство. И понеже сте голям шегобиец да ви попитам: него чрез Каракачанов ли го придобихте?
  А шансът ви да направите „различно ( то ) красиво“ има много по-малка вероятност за успех, отколкото тази на колегата на зет ви.
  Накрая, откликвайки на молбата ви, ви оставам такъв, какъвто пожелахте.

 40. Съветвам ви,да следите изказванията на Радан Кънев независимо от това дали сте гласували за него или не го харесвате.Още от предизборните му изяви разбрах,че ние ще имаме евродепутат ,който е в час и разбира интересите на България.Останалото са пионки.Те разбира. за проблема .след като е гласуван.С пристигането си в Брюксел ,той направи едно изказване,че зелената вълна се надига и все повече печели.Но това е залената вълна не на протестъри за съхранение на тревички и животинки.Това е вълната на зелените на богатите региони..Те искат по чист въздух.вода,намаляване на замърсявания,вредните емисии,закриване на заводи,мини,които замърсяват.А бедните райони искат работа на всяка цена.Тук според Р.К.разделението не е изток запад,а добивните райони от Лотарингия до Елхово и останалата част на Европа.Много са важни за нас кои закони ще надделеят и на каква цена.Вече чета ,че зелените взамат превес.

 41. Както виждам всички опонират на уважаемият г-н Павел Тинков?!?!??!
  Нали той , сам , каза преди изборите ,че няма да коментира ДБ преди изборите!
  Е, сега изборите МИНАХА, преди 2 седмици!!!
  Сега , г-н Тинков има своето ПРАВО да изрази своите критики и предложения относно бъдещето на ДБ! Надявам се ,че всички ще приемете това негово желание!
  Г-н Тинков е един от най-дългогодишните коментатори в блога на г-н Инджев и е писал тук много преди повечето от нас!
  Така че нека проявим поне едно елементарно уважение към това ,и лично към него!
  Изборите , вече, СВЪРШИХА! Всеки може да направи своите предложения и идеи за ДБ!
  Освен това всеки ,който критикува г-н Тинков нека посочи, защо не е съгласен с него , като покаже точно разликите между неговите предложения и програмата и политиките на ДБ, посочени и на техният партиен сайт!!!!! Няма смисъл да си играем само на “нашият” отбор срещу “вашият” отбор, запалянковците са само по стадионите! НАЛИ!
  А, сега , аз ще предложа следващото си “екзактно” предложение , и към г-н Тинков! Предложението ми е за намаляването на т.нар. КАЗИОНЕН “вот” от бюрокрацията и държавните СЛУЖИтели и в предприятията………..
  Аз предлагам ВСЕКИ партиен член , от всяка “партия”, който е назначен за държавен СЛУЖИтел да ГУБИ правото да гласува на ВСИЧКИ избори , за да не влияе на тях ,защото е в КОНФЛИКТ на интереси! И НЯМА “правоТО” да се избира собствените си началници! Няма! В никое частно предприятие НЯМА такива правила, а е точно обратното – собственика НАЗНАЧАВА собствените си СЛУЖИтели, не обратното – те да го “назначават”!
  Освен това случаят с държавните СЛУЖИтели е различен и по друга причина, там и ВСИЧКИ са държавни СЛУЖИтели – от премиера до последният кмет и охранител в училището. Те не влагат собствени средства и не трябва да имат същите права ,както другите данъкоплатци! Още повече , и сега т.нар. пУтлериоти – МВРО, атака , НФСБ и копейкин искат да ограничат гласуването в чужбина и електронното гласуване, а всъщност държавните СЛУЖИтели са първите ,които трябва да губят това право, защото са във ВСЯКАКВИ конфликти на интереси! и а да се избегнат тези конфликти на интереси ТРЯБВА всички държавни СЛУЖИтели да не вляят на избора на техните началници. А всеки партиен член назначен на държавна служба също ВЕДНАГА трябва да губи правото да гласува, за себе си! Няма значение дали е премиер или е кметски наместник. Никой не трябва да има ПРИВИЛЕГИЯТА да избира сам себе си , при това без да вложи никакви собствени средства и капитали! -НЕ!
  Освен КОНФЛИКТи в ОСОБЕНО големи размери отнемане на “правото” да гласуват на държавните СЛУЖИтели, ще ПРЕДОТВРАТИ и всякакви “партийни” ЗАВИСИМОСТИ и така държавните СЛУЖИтели НАИСТИНА НЯМА да имат НИКАКВА “партийна” принадлежност, след като НЯМА да могат да гласуват за “любимата” си партия.
  Просто елементарната справедливост и логика го ИЗИСКВА, всеки държавен СЛУЖИтел , който иска да има ПРАВОто да гласува ,трябва първо да напусне своята КАЗИОНна държавна служба, без значение дали е премиер или е друг държавен СЛУЖИтел.
  По този начин ще се намали КАЗИОНното и НАПЪЛНО зависимо “гласуване” от назначените “партийни” КАЛИНКИ в ОГРОМНАТА и РАЗПЛУТА бюрокраДция, които са близо 1 милион.
  Просто логиката го изисква най-напред да се отнемат техните “изборни права”, за да се гарантира тяхната ТОТАЛна “партийна” НЕзависимость и ,за да се унищожат изцяло техните БЕЗбройните ТОТАЛ(итар)ни КОНФЛИКТи на интереси и ПРИВИЛЕГИИ спрямо “обикновените” данъкоплатци , които им плащат по над 15 милиарда за заРплатите им, а отделно са и другите “откати” и рушвети ……….
  И ,освен това ТРЯБВА веднага да се оправят избирателните списъци и да се въведе електронното и машинното гласуване , на първо време , а след това ……….ще последват още “интересни” предложения , за да се направи “избирателната” система на НРБ наистина ТОТАЛно ДЕМОСкратична и ТОТАЛно справедлива………

 42. КАЗИОННИТЕ “ПРАВА”
  Присъединявам се към вас.За да не седи мотиката България 10 години затисната от тези *тунеядци* /пак руска дума,ех минало незабравимо/След като са некадърни да направят реформи и отпушат застоя на страната,да се махат със закон.Да се махат и очите повече да не виждат такива некадърници.Шенген няма енергийно разнообразие -няма-нови технологии в енергетиката – няма,евро зона няма,банки-съмнителни,избори -не честни,кражби мафиотски,прокуратура адвокат на мафията..И на Балканите вече не ни *сматрат за нищо*,както казваше дядо ми. Само застой,стабилност.атабилност – застой.Хайде стига вече.

 43. Четейки заядливия коментар на Тинков, ме споходиха три въпроса:
  1. Ако Тафров беше влязъл в ЕП вместо Кънев, това как точно щеше да оздрави автентичната десница?
  2. Ако Тафров беше влязъл в ЕП вместо Кънев, колко месеца щяхме после да четем и слушаме коментари, че последният е същият лъжец като Карадайъ и Пеевски?
  3. Тинков няма ли си у тях с кого да се заяжда, а трябва непременно да го прави по интернет-форумите с непознати хора?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.