11 мнения за “Един авторски (контра)коментар”

 1. Разгромяващо интервю!

  П.С. Моля, влезте в Youtube и харесайте.

 2. Споделено черно на бяло за заседанието на 7 юни по делото водено от георги жеков.
  “Прогнозата ти (няма да има обжалване пред втора инстанция) се базира на здравия разум, но такъв отсъства в онази глава, в която изобщо се е зародила идеята да ме съди за това, че съм защитил себе си и детето си срещу неговата агресия. Ще видим.

  Поне успях да му кажа в съдебна зала неща , които не би чул и научил от мен поради невъзможност да комуникирам с него – дори и да го беше пожелал. Дадох му да разбере, че съм написал книги и многобройни статии срещу най-могъщите хора в България през десетилетията и никой от тях не е посмял да ме съди, с което са потвърдили достоверността на написаното и то не може да се квалифицира като клевета. А сега се е намерил някакъв си Жеков, който си въобразява, че ще свърши тяхната работа, но не е успял да ме накара да си изпусна нервите като Петър Стоянов…

  В желанието си да се покажат като умерени и непреднамерени защитникът му заяви от името на двамата, че не поставяли под съмнение фактът, че съм добър журналист. Което ме мотивира веднага след пледоарията му да поискам изпреварващо преди моята адвокатка думата и да заявя, че благодаря за признанието, което могат да потвърдят от Би Би Си до Ню Йорк Таймс като мнение за мен, а съм благодарен да го чуя сега и поради това, че по този начин се доказва достоверността на написаното от мен само час и нещо след а скандала в Макдоналдс на 24 октомври 2017 г.. След като съм признат за добър журналист, значи не се поставя под съмнение достовероността на моята добра журналистическа реакция.

  На двамцата им падна ченето от тази логическа конструкция, за която не им беше дошло на пилешкия ум, че може да им се стовари на главата…

  Не пропуснах обаче да им кажа, че не са защитили нито едно от обвиненията си в жалбата ( за отключена болест след моята писмена реакция, за снимането в Макдоналдс, което не попада под никаква забрана заради публичността на мястото или за цитата от Босия, според когото Жеков е бил агента на ДС- да ходи да си изяснява с него отношенията). За сметка на това казах, че бих могъл да ги съдя за клевета заради твърдението им, че съм се представял като “много демократичен и свободолюбив” човек ( журналист). Това е лъжа. Никога не съм проявявал такова самохвалство. Само че върху това твърдение, което ми слагат в устата, те се опитаха да превърнат делото в съд над мен по съвсем друга линия, както и очаквах. Морална. Този опит също се издъни яко с последните думи на адвоката, който поиска не само да се извиня (!), но и да бъда глобен с 10000 лева. Ето за какво ставало дума! Толкоз за моралната им мотивация…”

 3. Иво, това е самата истина за жална България. Дума по дума.
  Благодаря ти искрено за това което казваш.
  Прощавай че ти говоря на ти, истината която защитаваме като че ли го изисква.

 4. Господин Инджев страхотно интервю! Освен делото против вас вие засегнахте за това кратко време политическия развой от 44 година до сега у нас. Нека нашите деца да знаят какво представлява КОМУНИЗМА нека те да знаят за ОКУПАТОРИТЕ на които онези и сегашни власти строиха и сега пазят позорните АЛЙОШИ и МОЧИ. ПОКЛОН ЗА ВАС бъдете жив и здрав и все така да ги громите!IIC…..oIL.

 5. Тъй като накрая стана дума за “Чернобил”, в духа на неговите критици ще кажа “Прекрасно интервю, но има някои неточности (не подозирам опит за очерняне на режима) – за убийство на границата даваха два дни домашен, а не гарнизонен отпуск!”
  А сериозно казано – най-много ми хареса спокойният тон на интервюто. Без припряността на студийните интервюта, където Иво Инджев се старае за малко време да каже много неща. Да не говорим за случаите, когато трябва и да надприказва другата гледна точка.
  Поздравления!

 6. @ Васил Антонов имало и друга “истина” за България.
  Меката пропутинска медия gazeta.ru е пуснала водещ материал за страната ни.
  И снимката най-отгоре “подсказва” недвусмислено накъде ги тегли авторите.

  https://www.gazeta.ru/business/2019/06/08/12396559.shtml

 7. Ноторно известно е, че Иво е Противник номер 1 на ядрената енергетика. Без значение за произхода ѝ. Руска, американска, френска, японска и т.н. Н-тото доказателство колко е прав. Вижте как са се окепазили “моите Ора”-японците при катастрофата във Фукушима. Направо не е за вярване, че митологизираните за фанатичната им самопожертвувателност, знания и можене поданици на Империята на изгряващото слънце са били толкова, меко казано, неадекватни.

  http://rusjev.net/2019/06/09/po-kontsentratsii-idiotizma-fukusima-prevoshodit-chernobyil-v-razyi/

 8. Георги Николов

  Като изключим първото и последното изречение (а в последното е цитиран “експерт”) статията за България си е обективна, поне като фактология (а че не може без тенденциозни коментарчета, то си е ясно – газета.ру все пак)

 9. Красивите български телевизии сто пъти повториха тези дни, че това момче от Пловдив се радикализирало от (лошия) ИНТЕРНЕТ, където провеждало ТАЙНИ разговори на (лошия) АНГЛИЙСКИ език!!! Не знам кой дава пари за тези тъпи фейкове, но това е все едно да се каже, че някой се заразил от ГРИП, понеже е дишал ВЪЗДУХ изобщо!! За справка Интернет е технология за пакетно превключване, създадена през 60-те години в отговор на заплахата от пряк обстрел с руски балистични ракети на големите американски градове, насочвани от изведения на орбита първи изкуствен СПУТНИК, технология, която днес се използва от милиарди по цял свят. Е, платени телевизийки, момчето случайно да е гледало нещо и от древния СИН ЕКРАН (който май още е червен 🙂

 10. Уважаеми господин Инджев, използвам случаят за да изразя моето уважение и удовлетворение от прочита на книгата Ви Течна дружба 2, която купих преди няколко дни, при моето посещение в София. Това е една изключителна творба,РАВНОСТОЙНА НА ЕДНА ДОКТОРСКА ДИСЕРТАЦИЯ,която така ме пленява със своята правдоподобност и пълнота, че изпитвам истинско съжаление, когато трябва да прекъсвам четивото, за да се включа към неотложни битови задължения. По мое мнение, тази книга заслужава да стане един образователен елемент, чрез който всеки един българин ще може да проумее действените ходове на руската окупационна политика, която все още се прилага в страната ни. Вие изостряте вниманието ни така, че мога да кажа, забаламосани в ежедневието си, иначе не забелязваме манипулациийте които ни се поднасят с цел да се отвлича вниманието ни относно действията на определени кръгове и политици, свързани с Русия. Несъмнено, тя Русия, се оказва един вечно прикриван задкулисен враг, който за голямо съжаление тук у нас се е настанил перманентно. Колко е жалко, само три години сме могли да се радваме на една истинска национална свобода, през които са били прекъснати нейните домогвания. Вашите изключителни сетива към българската действителност са един просветителски подарък за нацията ни. Бих си пожелал при следващите избори и Вие да пожелаете да се включите в управлението на страната ни, както и да се намерят достойни българи, които да Ви изберът за действащ политик от едно по-първо ниво. Така, наред с още няколко също така начетени и неподкупни българи, които също ги има, ще може със сигурност да се изтръгне страната ни от калта и бедността, на която са ни обрекли. Предполагам примерът на Ботев, и една замяна на перото със сабята, разбира се алегорично и не съдбовно, ще бъде щастлив ход за България

 11. Към Borislaw Witew:

  Никой не бяха от добра дума и аз не правя изключение.
  Нека да се пошегувам, във връзка с алегорията Ви за сабята, че през април 1993 г. уводна статия на в. “Дума” ме произведе в “кинжал”, който бил в дъното на заговор за сваляне на правителството ( на Мултигруп, начело с Любен Беров) заедно с още трима “кинжали”. Значи все нещо остро ще да е имало в мен, щом са ми посветили толкова тъпа фалшива новина.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.