Пеевски предлага нула, аз предлагам две нули за партия

“Със 117 гласа “за” и 90 – “против” и никакви “въздържали се” Народното събрание прие от 1 юли партиите с право на държавна субсидия да получават по 1 лев на глас от последните парламентарни избори. Сега сумата е 11 лв. на глас. Текстът е актуализация на Закона за държавния бюджет за 2019 г. и бе приет на първо четене”.

ТЕКСТ И СНИМКА ( на моменталното ментално състояние на победители в състезанието по популизъм) Клуб Z

 

 

 

 

 

Тази бутаница кой да е по-напред по популизъм в българската политика е като глупостта, за която няма граници, според знаменития афоризъм на Айнщайн, който сравнява безкрайността на вселената с глупостта. Невероятно, но тази глупост има математически измерения, каквито бащата на теорията на вероятностите едва ли си е представял при цялото си развинтено въображение. 

Надпреварата по темата кой да предложи по-малко държавна субсидия от другарчетата си по популизъм започна с установяването на срамните няколко лева повече, отпуснати от бюджета на победителите на последните избори. Смокиновият лист на срамотията беше повдигнат от “Шоуто на Слави” сякаш да покаже, че заникът на едно несменяемо от две десетилетия шоу е в крак с лъсналия заник на едно десетгодишно управление. 

Намекът ми е, че смокиновият лист не е на обичайното си място, което без свян ни се показва със своето трибуквие, споменавано често в надписите по тоалетните. Това ни напомня, че срещу този мачизъм не можем да направим нищо. Смокиновият лист пазеше заникът на властта от изненади от страна на други “трибуквия”, като ДПС, но затова ще стане дума малко по-нататък. 

Формулата на предложенията за кастриране на субсидията е: колкото по-малко, толкова повече ( народна любов). Обратно на философията на Мечо Пух, според когото “колкото повече, толкова повече.” Но Пух е велик образ преди всичко с факта, че прави на пух и прах  напомпания героизъм на умниците и победилите от приказките. Признава си човешки, че е “едно глупаво мече” и печели симпатиите на човечеството със своя алтернативен мечизъм. 

И се започна едно напъване пред вентилатора на пропагандата под лозунга “колкото по-малко, толкова повече” …

Виждал съм нещо подобно в Лондон при разпродажба на стоки в магазини, където търговец обстрелва с картечни думи минувачите с предложение да си купят направо без пари онова, което след малко вече ще бъде продадено. “ Всичко трябва да замине” ( “аnithing must go” ) , повтаря гръмко търговецът със скоростта на тъмнината, в която проблясва страхотният шанс да се обогатиш чрез евтина покупка. 

Нашите търговци в храма не падат по-долу. Надяват се да убедят минувачите, че скъпите народни избраници стават все по-евтини. Колкото по-малко струват туловищата им ( на държавата), толкова повече се очаква да спечелят партиите им на следващите, твърде важни мес(т)ни избори.

С такава оферта се появи днес на работа за четвърти път в живота на този парламент и депутатът Делян Пеевски, за да удари от земята по евтино самопредлагане дори шампиона в тежка категория в този кеч Бойко Борисов, който се опитва да си купи още народна любов за левче на глас. “Насааам, нищо не струваме, побързайте да си вземете още  от същото”, провикваше се досега  Борисов със самодоволното самочувствие, че от това по-малко никой не може да изложи на тезгяха на предизборния популизъм. 

Обаче Пеевски му нанесе ( временно, убеден съм) зашеметяващ ятаганен удар. Предложи да се плаща нула за един глас. Както и да я умножаваш,  нулата си е нула за всички спечелени гласове. Било “див популизъм” да се иска по лев от държавата за един глас и било време поради това да се избере американският модел на партийно финансиране по открит начин. Ориенталски иширет с американски етикет. 

Във връзка горното имам още по-долно предложение: нулите да бъдат две. Така да го запишат в закона – за всеки спечелен глас на една партия да се полагат по две нули. Щом искаме пречистване, ще трябва да им се подсигури и “чистилището” под формата на онази институция, обозначавана с двете нули. Съответно за най-големите победители ще има най-много клекала, за да им напомнят, че да тичаш клекнал със свалени гащи към нови победи е комична трагедия в очите на нормалните хора. 

14 мнения за “Пеевски предлага нула, аз предлагам две нули за партия”

 1. Извинете ме,не е по темата,но не се издържа.Предаването “Кой иска да стане милионер?’по БНТ1,стана око нчателно амбразура на руска огнева хибридна точка.Билалов само е приобщен,според мен,но отзад стои хитър коварен враг.Т о не е във всяко предаване по 3-4 въпроса -Руски,Съветски,Тодор Живковски,Камбани,пробутване на 80% от народа руската лъжа,че американските космонавти не са били на луната,а тази вечер хвърли поердната руска хибридна лъжа за Гуантанамо и американците.По опасно е дори от Волгин.Да насочим енергията си по продажните медии и водещи.

 2. Аз пък предлагам партиите да дават пари за всеки глас. Като сме почнали…

 3. “… партиите да дават пари за всеки глас”
  На повечето няма да им се налага да свикват…. Ама това “всеки глас” няма ли да отнеме единствената (след тока, водата, съдебната неприкосновеност, ТЕЛКовските и социалните помощи….)привилегия на малцинството…?

 4. Нищо против но всички партии да започнат на “чисто”. Натрупаните да се върнат в бюджета и сметките да се закрият. После Баце да финансира герба си от крадното и укрито сега по офшорки разни. Надай се вдово на пиян … .
  Красноселски, БНТ когато и да фалира все ще е много късно и на никому няма да липсва. ДГД!

 5. Ще липсва,ще липсва на комунистите,защото чрез БНТ облъчват народа ни,манипулират го/просто го лъжат,но това рефлектира и върху останалите 20%/

 6. Всички знаем как СТАМБО нарече МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, нали? Нарече го – БАНКЯНСКОТО ЧОВЕКОПОДОБИЕ!
  И така вчера същото банкянско човекоподобие измисли тъпотията с “партийните” субсидии! Но да не си помисли някой ,че днес банкянскоТО човекоподобие също не е продължило с тъпотиите си??? Не и днес е измислил даже още по-голяма тъпотия! Сега щял да прави поредната милЮционерска “антиТЕРОРИСТИЧЕСКА” службица! Макар вече и ОПГ-МВР и ОПГ-ДАНС да имат МНОГОкратно дублиращи се “антиТЕРОРИСТИЧЕСКИ” управления! И сега банкянското човекоподобие е решило да направи повече “антиТЕРОРИСТИЧЕСКИ” службища в НРБ, отколкото има в държавите с най-опасните терористични заплахи ,като – Израел ,Афганистан и разбира се и от САЩ……..
  То няма никакво значение, колко синекурни “антиТЕРОРИСТИЧЕСКИ” отдели ще открие банкянското човекоподобие. Защото при атентата в Сарафово той не дори не използва и сега наличните “антиТЕРОРИСТИ” в ОПГ-ДАНС ,и в ОПГ-МВР , за да разкрие извършителите от Хизбуллах. И след като банкянското човекоподобие не използва и сегашните си “конраразузнавачи” , то каква ще му е “ползата” да създава “нови” такива?!?!??! Или НАЙ-точно каква ще ЦЕЛТА на банкянското човекоподобие с тази допълнителна “антиТЕРОРИСТИЧЕСКА” централа??????
  И още по точният и ЛИЧЕН въпрос трябва да бъде – Qui bono, VINETU?????
  На СЪЩИЯТ въпрос трябва да отговори банкянското човекоподобие и за ЦЕЛТА му със “партийните” субсидии! Защото до сега неговата герберокожа ШАЙКА получаваше 12-13 милиона “субсидия”, но сега вече ще получат “субсидиите” за ВСИЧКИ прламенТарни “партии” ,които са в пълният размер от над 30 милиона!!! Т.е. банкянското човекоподобие ще увеличи собствената си “субсидия” от 12 милиона на 30 милиона!
  Така ще има достатъчно пари за местните “избори”, с които да изкупи всичките платени и казионни “гласоподаватели” в НРБ, както и всичките казионни СИК и ЦИК, без да си ги дели,както досега, със сегашните си ортаци от ДПС и МВРО, които ще останат без сегашните си “субсидии”, които ще му ги “подарят”!!!
  Ето такива са поредните тъпотии на банкянското човекоподобие , докато се се опитваше да подкара поредната си играчка-влакче, макар и да няма правоспособността за това!
  Това само потвърждава и усилва още повече НЕжеланието на нашите западноевропейски партньори и съюзници да НЕ ни допуснат до Шенген и ЕВРОзоната! Още повече ,че със предателската “политика” на банкянското човекоподобие , заедно с неговите “служби” – ОПГ-ДАНС, ОПГ-КОНПИ, ОПГ-НАП,ОПГ-РУМНО, ОПГ-ПГУ , ОПГ-МВР и ОПГ-цацаратура в НРБ беше извършено ЕТНИЧЕСКО прочистване и бяха прогонени над 2 милиона българи ,които бяха “заместени” с над 1 милион путлериски ватници , както е заповядал техният альфа-чекистки сюзерен Путлер!
  Същото ЕТНИЧЕСКО прочистване и геноцид извърши Сталин в Балтийските държави ,след повторната им окупация през 1940г., и третата им окупация през 1944г.. Тогава с помощта червената армия те бяха “освободени” , и бяха прогонени и депортирани в Сибирь стотици хиляди естонци, литовци и латвийци, като на тяхно място бяха докарани огромно количество заселници – “руски” ватници, които сега застрашават националната сигурност на ЕВРОпейските и НАТОвските членки – Естония, Литва и Латвия!
  Във Финландия също беше извършено ЕТНИЧЕСКО прочистване ,след като загуби територии при нахлуването на Сталин през Зимната война 1939-40г. и след края на Втората световна война!
  И това принуди тези Балтийски държави да ограничат правата на тези изкуствено заселени ватници. Същият балтийски опит трябва да се приеме и в НРБ ,след като и тук бяха заселени огромен брой путлеристи.
  Като за разлика от Балтийските държави в НРБ руските ватници бяха заселени не с помощта на оръжието , КГБ и терористичната червена армия , както там! – НЕ! И тук е нашият ОГРОМЕН ПОЗОР спрямо окупираните и АНЕКСИРАНИТЕ Балтийски държави, преди 70-80 години! В НРБ сега самата “българска” власт, начело с банкянското човекоподобие извърши най-голямото предателство и засели над 1 милион от ватнишките заселници , като извърши ЕТНИЧЕСКО прочистване на собствените си 2 милиона граждани, за да осигури “лебенсраум” за путинските крепостни.
  Ето и заради тези над 1 милион враждебни ватници в НРБ, които са повече от заселените от Сталин в Балтийските държави преди 80 години, никога няма как да ни приемат в Шенген и ЕВРОзоната.
  ОСТАВКА! ВЕДНАГА и НЕзабавно!

 7. Вижте на какво попаднах по-ранина във фейса. Съдържащо впечатляващо инфо което “отнюдь”, жаме, невър, никогда, няма дори да го мернете във възможно най-сбит вариант в родните “масмедии” во главе с “националната” бнт.
  И румбата Шадравански, що ли не съм изненадан е един от главните герои. Подарява луксозен подарък на поСраник макарава.

  https://www.facebook.com/groups/1499095427081725/

 8. Главните изпълнители на Моделът КОЙ са тъпи колкото си искат. А както е добре известно Айнщайн го е казал, цитирам по памет, смисълът е запазен напълно. Вселенската глупост е безгранична.
  Вижте сами за какво се харчат парите на данъкоплатците. За какво се прахосва времето на Цацацурата. И няма край, надлъж и шир.
  https://www.facebook.com/atchobanov/posts/10161812314390510

 9. Поредният материал-убиец, шапо, г-н Инджев.

  @ KRASNOSELSKI
  Само дребно допълнeние, колега – билалов е прочут, стар, заслужил рубладжия. Именцето му един ден ще заеме полагащото му се “достойно” място до тези на коста цонэв, григор вачков, васыл михайлов, стоян алэксиев (жорж самодееца от “Вчера”) и синчагата му алэкс, който и по кръв си е 50% рАЗИЯ-мелез, владо “карамазов”, певачите грэта ганчева, михаил бэлчев, бэкир кадиров, руслан мойнав, художници като свэтлин руссев и нэнко солаков, и пр., и пр. Т.нар. национално културно пространство е окупирано, заграбено, анексирано от същества-небългари по дух, манталитет и дейност, и превърнато в рАЗИАтска помиярница. Я глейте списователите от СБП (може направо да се преименуват СРП) какви гнусове бълват срещу един млад писател за творбата му “Багство от Крим”:
  https://www.faktor.bg/bg/articles/svetoslav-nahum-sayuzat-na-balgarskite-pisateli-opozori-balgariya-zaradi-rusiya-video

  Че то даже Боко РАПОНЯ не е падал тъй низко!

 10. Е,то Михаил Белчев стана известен певец благодарение на жената за която се ожени,дебеличката Васа Ганчева,дъщеря на Секретарят на Градския комитет на БКП София,от там започна кариерата му.

 11. Извинявам се за грешката,не секретар на БКП,а секретар на ПП на БЗНС,а преди това посланник в Скандинавските страни.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.