Нови победи жънат ( над България ) на източно-западния фронт Румен Радев и Бойко Борисов

Статуквото в България, олицетворявано от единството и борбата на еднаквостите на върха на държавата, се опитва да убеди българската аудитория, че постига успехи на международния фронт. Единият се бори на Изток за похвала от неосведомената за истината публика в България, а другият набляга на “успехите” в отношенията със Запада.

Да видим ( буквално) най-напред – заради хронологията –  как му се получи на Румен Радев преди малко повече от седмица да заслужи руския сарказъм на икономическия форум в Санкт Петербург. Лично Путин му се подигра с кикот, когато водещата Сефико Шеварнадзе попита единствените двама представители на страни от ЕС и НАТО , словашкия премиер Петер Пелегрини и българския президент Румен Радев, дали ( защо) не могат (все пак!) да гласуват срещу западните санкции против Русия.https://www.youtube.com/watch?v=0kBH63-AwpU

 

 

 

 

 

 

В руския водещ държавен телевизионен “Канал 1” излъчиха многозначителна комбинация от кадри с реакцията на словашкия гост без да озвучават оправданието му, но с ясна мимика на виновно усмихнато “наакано дете”. Спестиха му думите на самоунижение, но акцентираха на гузната му усмивка ( на снимката от екрана по-долу).


 

 

 

 

 

Със звук и образ обаче нищо не беше простено на Румен Радев.

Най-напред го показаха как се суети и почесва, слушайки въпроса. След това го демонстрираха да ръкомаха в оправдателен режим на дървен английски, че лично той не гласува за санкциите защото в Европейския съвет България се представлява от премиера Борисов. Горкият дори не е знаел, че преди да го оставят да пелтечи пред руската телевизионна аудитория глас зад кадър ще го обяви за страхливец. “Нито един от двамата европейски лидери не пожела да се пише за храбрец даже пред една жена като Сефико Шеварнадзе при положение, че само един глас в ЕС е достатъчен да блокира гласуването на санкциите”, назидателно анонсира гласът. 

Връх на този кратък, но изразителен карамбол от звук и (жалка) картинка беше продължителният близък план на Путин. Залива се от подигравателен смях при думите на Радев, който топи своя сънародник Борисов, за да се хареса на “братушките” си. 

 

 

 

 

А сега да се върнем към дейността на Борисов, който също мърмори срещу споменатите санкции, но гласува за тях в Брюксел, като междувременно не спира да се хвали с  личните си постижения на полето на западните симпатии.

В рамките на няколко дни сме свидетели на следните “успехи”, за които определено отговаря изпълнителната власт, т.е. Борисов, който обича да отговаря само за успехите или поне за онова, което може да бъде интерпретирано като успех. 

Холандия за пореден път спря България  по пътя към Шенген като изразител на мненията в ЕС, че страната ни има проблем със съдебната система и корупцията. 

Словакия  ( да, същата тази, чиито премиер правеше компания на Румен Радев на гости на изолирания от Запада Путин на 7 юни в Петербург)  беше предпочетена пред България за седалище на една от европейските агенции ( по труда).

От европейската централа продължават да пристигат сигнали за основанията да бъде продължен мониторингът над България в областта на правосъдието. Това стана ясно от изявление на правосъдния министър Данаил Кирилов, че на есен ще си подаде оставката, ако наблюдението над неговия ресор от страна на ЕС отново не бъде снето. В Брюксел вероятно са “потресени” от тази заплаха, направо ще им посърне брюкселското зеле и ще си разплетат брюкселските дантели.

Единствената класация, в която България се отблъсна от европейското дъно междувременно беше промяната във водещата позиция на нашата страна в ЕС по размера на държавните субсидии за партиите. Поне на първо четене в Народното събрание те бяха сведени до символичния 1 лев за получен глас. А дали това ще се окаже позитив или ще задълбочи още повече корупционната партийна лакомия, предстои да видим от развитието на този пореден порив на управленския популизъм. 

Състезателите в надпреварата за източно-западната любов към България обаче “не се обясняват” ( казано на казармен език). Единият си лети по зададения му от Кремъл коридор и никак не се обижда от руските подигравки, а другият обикаля обекти с джипа сякаш нищо особено не се се случва. Разделение на труда в благородното социалистическо състезание, както се казваше в годините, когато са се обучили първо да козируват и след това евентуално да мислят.

17 мнения за “Нови победи жънат ( над България ) на източно-западния фронт Румен Радев и Бойко Борисов”

 1. ЕСЕ с непреходна стойност! Снимките са убийствени! ПИдали, сър! ДГД!
  Само за последното изречение имам лека забележка.
  “Евентуално” и “мислят” не са валидни. Мисли се и то вариативно само ако имаш мозък. Техният, на Баце и пРЕЗИДЕНТ ФЪРЧИЛКОВ е колкото на врабче или хамсийка. Но не и взет заедно. Посредственост на мах, хоризонт до върха на пинокиевските им носове, въртящи дирниците си по сите азимути.

 2. Един малък факт извън темата:
  Тези дни бяха разкрити няколко кабелни оператора главно в Бургас, Сандански, Петрич, които са разпространявали програми, без да плащат на създателите на продукта – пиратска дейност. Една от тези фирми е “RN”, която осигурява осветлението на бургаския МОЧА, за което свидетелстава каменна плоча, поставена на самия монумент на площад “Тройката”. Един вид купила си е индулгенция, чрез осигуряването на въпросното осветление да може да краде безнаказано. Сега ще видим дали ще ги последва полагащото им се наказание от до 8 години затвор, или това осветление ще им се зачете като смекчаващо вината обстоятелство.

 3. На Баце и пРЕЗИДЕНТА някой да им светне, че любимият им политгуру пут.ин е пътник. След като един от най-видните кремълски пропагандисти кургянин му вади жълт картон с много червеникав оттенък, не отмени ли пенсионната реформа на мига може и да не дочака зимата правете му сметка каква “братоубийствена” война се е заформила между кремълските кули.
  Същият този кургянин е любима мишена на един от най-известните либерални журналисти Игор Яковенко с когато Стопанинът на БЛОГА НИ е разменил (без)ценни мисли на форум на свободната журналистика. Т.е. идеята ми е, че едно да пророкува Гари Каспаров, Ходорковски или Пионтковски, друго е одиозна фигура кат цитираният.Както и прононсиращият го виден съветофил максим Калашников.

  https://faktor.bg/bg/articles/maksim-kalashnikov-koi-glavi-shte-hvarchat-sled-erata-putin-video

  https://m-kalashnikov.livejournal.com/3847056.html

 4. США ПРЯМО ОБВИНИЛИ РОССИЮ В ПРОВЕДЕНИИ ЯДЕРНЫХ ИСПЫТАНИЙ

  Плохие новости для тех, кто в прошлый раз посчитал, что американские заявления в адрес России по поводу тайных ядерных испытаний – это неосторожные предположения. Накануне Разведуправление Пентагона опубликовало сообщение, из которого следует, что у американской администрации нет никаких сомнений. “Правительство США, в том числе разведывательное сообщество, полагает, что Россия проводила испытания ядерного оружия, создавшие энергетический выход”, – говорится в сообщении. По сравнению с тем, что ранее сказал директор ведомства генерал-лейтенанта Роберта Эшли, это звучит как прямое обвинение со стороны американского руководства.

  О последствиях я уже говорил: как минимум – отказ США от продления СНВ-III в 2021 году. Недавно Путин заметил, что и сам не прочь отказаться от продления этого соглашения. В Кремле, очевидно, поняли, что американцам действительно известно об их секретных ядерных тестах. Потому в Москве подумали, что для сохранения “лица” будет правильным покинуть СНВ первыми.

  Теперь Соединенные Штаты не просто получат неограниченные возможности по развитию собственного ядерного оружия. Дело в том, что в Вашингтоне меняется сам взгляд на стратегическую ситуацию. С некоторых пор там приходят к выводу, что российское руководство, в отличие от советского, не вполне рационально относится к принципу ядерного паритета.

  Проще говоря, в понимании Пентагона, готовность России к нанесению первого ядерного удара гораздо выше, чем таковая была у СССР. Это следует из целого ряда формальных и неформальных признаков. Во-первых, в 2014 году в военную доктрину РФ демонстративно – то есть сразу после аннексии Крыма и нападения на Украину – внесли положение, дающее Москве право первой применить ядерное оружие. “РФ оставляет за собой право применить ядерное оружие… в случае агрессии против РФ с применением обычного оружия, когда под угрозу поставлено само существование государства”, – сказано в документе. С точки зрения американской разведки, это означает, что Россия, будучи несравненно более слабой в конвенциональном смысле державой, рассматривает ядерное оружие как единственный “уравновешивающий” (а потому – реальный для применения) инструмент в случае войны с Западом.

  Во-вторых, о готовности применить ядерное оружие в ходе захвата украинских территорий говорил сам Путин, который в ответ на вопрос о том, были ли в ходе аннексии Крыма приведены в боеготовность ядерные силы, сказал: “Мы готовы были это сделать”.

  В-третьих, проведенные Россией три региональных войны – в Грузии, Украине и Сирии – с захватом территорий и убийством десятков тысяч человек показали Вашингтону, что порог применения Москвой военной силы против иностранных держав в принципе снизился по сравнению с периодом Бориса Ельцина и “раннего” Путина.

  В-четвертых, милитаристская пропаганда (ее частью является пропаганда “новейших вооружений”) формирует представления о “нормальности” ядерной войны не только у населения, но и – что важнее – у генералитета. Это повысит риск ядерной войны в случае, если однажды – вероятно, уже после Путина – военный блок в российском правительстве займет доминирующее положение.

  Теперь к этим факторам добавился еще один – предполагаемое нарушение Россией Договора о всеобъемлющем запрещении ядерных испытаний от 10 сентября 1996 года. Этот пункт является ключевым: запрет на ядерные испытания буквально является краеугольным камнем современного миропорядка. В США это воспринято как пересечение Москвой последней “красной линии”: проведение ядерных испытаний является шагом к его реальному применению в реальной войне. Войне, которая – с учетом всего выше сказанного – может оказаться наступательной.

  Более того, гораздо важнее даже не то, проводила ли Россия эти испытания на самом деле (скорее всего, да), а то, что в США решились открыто выдвинуть подобные обвинения против Москвы. Такие заявления со стороны высших органов американской власти – не просто слова. За ними следует концептуальная перестройка всей военной машины, стратегии, ресурсной базы, подходов. В сущности, это означает простую вещь: отныне у США нет иных вариантов, кроме как разработать собственный сценарий, при котором они будут вынуждены нанести ядерный удар по России первыми.

  Проблема России заключается в том, что США превосходят ее не только в конвенциональных, но и ядерных вооружениях. Эти две категории оружия на самом деле являются частью общей военно-технической инфраструктуры. Американская опережает российскую на несколько поколений. И, поскольку сценарии первого удара не могут обойтись без ядерных тестов, в среднесрочной перспективе США – уже после выхода из СНВ-III – приступят к собственным ядерным испытаниям. Пока подземным.

  P.S.

  Здесь читаем о том, как Юрий Гиммельфарб (физик, а ныне известный журналист) зафиксировал ядерный тест:
  https://www.facebook.com/aleksandrkushnar/posts/1334576420023729

  О последствиях выхода России из ДВЗЯИ – здесь:
  https://www.facebook.com/aleksandrkushnar/posts/1334480040033367

  Почему Путин спешит выйти из СНВ – здесь:
  https://www.facebook.com/aleksandrkushnar/posts/1340672489414122

 5. Козируващите не мислят – така са ги научили. А и не могат! Доказателства – практиката! И двамата “генерали” – милиционерскияT и “натовскияT” – го доказват на всяка крачка. Пожарникарят вече 18-19 години, а летецът само 2-3, но резултата е същия.

 6. Поредното унижение за червеният ни президент!
  Интересно ми е колко са посетителите в този сайт? До кочко човека ще стигнат тези прекрасни факти от посещението на РРадев? Защото по ТВ и казионни сайтове това няма се появи!!!

 7. Справедливост за MH-17! Путин го очакват в Хага!

 8. Азиатските му очички са танали на цепки от подкожна лой.Снимката е отлична,направо дисекция.

 9. Натовският генерал дали на споменатият в Санкт Петербург икономически форум е бил запознат със следните факти. Защото който в наше време владее информацията, владее всичко.
  6-та поредна година реалните доходи в матушката не растат. Практически цялото народонаселение го кара по заглавието на Ерих Мария Ремарк “Живот на заем”.
  60% от заемателите изпитват големи трудности с погасяване на кредитите. За една трета е проблем дори да купуват нещо за ядене. Половината пазаруват от техните Илиенци. Големите хранителни вериги вече продават на вересия. Нито клиентите имат налични а самите магазини изпитват нарастващи затруднения при реализацията на стокооборота.
  Падне ли цената на барел под 40 долара една четвърт от населението отива на борсата на труда. Под 10, “прощай немитая раззия”.
  И те, така. Много мина, мъничко остана.
  https://publizist.ru/blogs/111086/31601/-

 10. Събота,късна вечер,БНТ 1,Богомил Райнов и реставрация на комунистическата пропаганда.Бягяйте,Горанов е убит и Таско да бяга,защото ще му търсят 100 марки за ремонта на Голфа.Най добре е да се скрие при жена си в Москва-при КГБ.

 11. @ Г.Николов
  Уважаеми ЖОРЖ! Много те моля, когато за пРЕЗИДЕНТА употребяваш прилагателното “натовски генерал”, не забравяй кавичките, тъй като мнозина (или почти всички) с “промитите мозъци” и “бетонните глави”, ще си помислят, че той наистина е такъв! 8-:)

 12. Вижте на какво попаднах. Излиза, че приходите от американската индустрия на културата и изкуството са 7-8 пъти по големи от капитализацията на флагманът на раззийската икономика “Газпром”. А през 2008г. в еуфорията на въглеводородната игла, Самият Милер обеща, че към 2015г. ще бъде над 1 трилион “зелени, девалвирали” както редеше мой приятел през “такова беше времето”.

  https://news.artnet.com/art-world/arts-contribute-764-billion-us-economy-1254170

 13. @ инж. Симеонов, честно, колебах се дали да ръгна кавички или не но си прав. Оперирани са от чувство за хумор нашите славни опоненти, лъвове, титани.
  Дали пък от друга страна с туй “натовски генерал” не предизвиква “сърцетуп”, туй по любимата тъща у тъповатите си фенове, мога само да предполагам.
  @Килиева, удоволствието е взаимно.

 14. към ДИМИТЪР:
  г-н ДИМИТЪР, вие нима повЕрвахте на ОПГ-МВР, ОПГ-жандармерия и на ОПГ-спеццацратура и ОПГ-КОНПИ(р) за тяхната “борба” против кабелните оператори?!?!?!..?!?!?!
  Навярно сте запознат ,че НРБ реално е много след 120 място по “свободата” на словото?!?!
  Което категорично показва, че ВСИЧКИТЕ “служби” на бокоТИКВАТА, начело с най-бандитската ОПГ-НАП, НЕ правят НИЩО друго, освен засилването на ЦЕНЗУРАТА, АВТОцензурата и сриването на НРБ с още няколко места в “свободата” на словото!!!
  г-н ДИМИТЪР, не си ли задавате ВЪПРОСЪТ – защо до сега не е провеждана такава “милЮционерска акция” срещу кабелните оператори????? И защо се провежда чак сега, след като бокоТИКВАТА подари КАЗИОНната НТВ на “успелите” “млади” “бизмесмеми” – пееФски и домусчиев???
  Същото стана и с “борбата” с контрабандата при цигарите! Едва след като Булгартабак беше “приватизиран” от бокоТИКВАТА ,и едва след това той започна да се “бори” с цигарената контрабанда, но не и е когато Булгартабак беше “държавен”!
  Същото става сега и с кабелните оператори ,когато бокоТИКВАТА “приватизира” НТВ, повторно! И бокоТИКВАТА , едновременно изземва приходите на по-независимите кабелни оператори и ги дава на КАЗИОНните си “медии”, като токущо “приватизираната” НТВ, едновременно с това разчиства терена за своите ЛОБИстки ОБРЪЧи , които ще се настанят и в кабелният бизнес, на мястото на фалираните кабеларки! Ето това е ! НИКОГА и НИКЪДЕ банкянското човекоподобие не е правило нищо “друго” , дори и когато от ДС и бриго аспарухов го монтираха за “генсек” на милицията, а и след това!!!
  Така че не трябва да вЕрваме на бокоТИКВАТА , а и кабелните оператори трябва също да си го припомнят когато ще гласуват на местните и парламентарните “избори”, след няколко месеца………..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.