Слугуването на Путин е канц(л)ерогенно

Приятелството с Путин, доколкото да си му слуга те прави приятел на Императора, е канц(л)ерогенно. Това се доказва категорично от метастазите на платената любов, за които германския в. Билд пише, цитирайки бившия германски социалдемократически канцлер Герхард Шрьодер да оневинява напълно руската окупация на Крим.

 

 

 

 

 

В пристъп на канц(л)ерогнен ентусиазъм да се подмаже още повече на своя работодател, който го уреди с баснословна заплата на поста председател на съвета на директорите на руската държавна компания “Роснефт”( а също и като председател на комитета на акционерите на “Nord Stream-2” AG), Шрьодер повтаря дума по дума кремълската пропагандна версия за полуострова като исторически принадлежащ на Русия, а организираният в условията на руската окупация референдум, довел до руската анексия, бил в “рамките на закона”, заявява бившия канцлер.

С последното човек не може да не се съгласи, но при условие, че признава закона на джунглата за върховен спрямо международните закони. С така аргументация човек може да оправдае всяка подобна политика на свършените факти от позицията на силата. Като анексията на Судетската област в Чехословакия от Хитлер. Там поне “освободителите” от Вермахта са били посрещнати с ентусиазъм от едно малцинство, докато в Австрия наистина огромно мнозинство приема аншлуса с Германия с еуфория. Тя също ли е “доказателство”, че Хитлер е бил прав да присъедини родината си към неговата нацистка Германия?

В държавата, в която самоналожения катарзис и политическата коректност не позволяват да се прави паралел със съветизирането на окупирания от Червената армия германския град Кьонингсберг  и превръщането му в Калининград, стискат зъби за съдбата на бившата столица на Прусия, откъдето тръгва обединението на Германия. Иначе, ако мереха с аршина на Путин и неговия луксозен германски пудел, можеха на направят пълна аналогия с отхапаната от СССР не каква да е, а най-германската от германските територии – като става дума за исторически обусловени права върху територии. 

Шрьодер, чиято обслужваща Кремъл роля отдавна е обект на презрение в родината му, този път “ надмина себе си и прекрачи границата на допустимото”, възмутиха се депутати в Бундестага. Дали това ще доведе до нещо повече от така заслуженото заклеймяване на бившия  канцлер, не става ясно.

Ясно е, че Шрьодер не е първият “полезен идиот” , употребяван за имперските цели на Русия във всичките й превъплъщения. Да не се връщам чак до (под)купените западни писателски величия от режима на Сталин, за да го хвалят. Като Жан Пол Сартър, Бърнард Шоу, Дорис Лесинг или Хърбърт Уелс.

В епохата на Путин БиБиСи актуализир темата с филма “Полезните идиоти”. Те се определят в него като журналисти от Запада, пътешественици и интелектуалци, които благословят на тираните и по този начин убеждават политиците и обществеността, че в тези тиранични страни царува утопията, а не концлагерите. http://www.bbc.co.uk/programmes/p008vd31/episodes/guide

Типичен беше случаят с прославения майстор на интервюта по СиЕнЕн Лари Кинг. И него си го напазарува Путин . https://ivo.bg/2016/08/23/разкриха-подкупен-от-русия-голям-амер/

И понеже Шрьодер отгоре на всичко пледира не Русия, а Украйна ( дала досега 13 000 жертви на руската агресия) да спре огъня в Донбас, като кратко обобщение на този текст може да послужи разпространеното в наши дни в Украйна възклицание, подходящо и в германския контекст:  “не ме е яд на техните въшки, а нашите гниди”. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: http://novitejivotni.blog.bg/lichni-dnevnici/2018/09/29/polezno-chetivo-za-polezni-idioti.1629080

26 мнения за “Слугуването на Путин е канц(л)ерогенно”

 1. Имам чувството, че баба Меркел, комай, иска да последва примера на Шрьодер. Пък и не само тя. Заподозрял съм няколко германски политици, които да не останат по-назад, се опитват и те да се “шрьодеризират”.

 2. Не ще да е случайно, поне туй показват социологическите проучвания, че 72% от немците “ферщейнват”, демек, проявяват “разбиране” към раззийската външна политика. А намеците на Тони Филипов, д-р, че баба Меркел е имала вземане-даване с първият мачо на “републико, наша, здравей”-Баце изглеждат на фона на все опрощаващото ѝ поведение към зиг-заг-ците МУ “обосновано подозрителни”.

 3. Чуйте сами какви идиоти си подбира за губернатори пут.ин. Не Му е лесно. Трябва да са по-посредствени от Самият НЕГО колкото и да е трудно за изпълнение. Какво излиза от долното клипче. В селцето с екзотичното име Чемоданове където избухна етнически сблъсък между местни и цигани “виновни” са янките, има си хас, чрез дългата ръка на “госдеп” и изпълнителите на политиката им агенти на ЦРУ. И през ум не му минава на кретена, че ако американците са стигнали до необятната руска “глубинка” то Педерацията не ѝ остава нищо друго да развее белият парцал и последният да дърпа шалтера.
  Много мина, мъничко остана.

 4. Каква интимна нежност се излъчва ! А целувчици “уста в уста ” по съветскобрежневски , кога ще има ?

 5. Писал съм и друг път по темата. Навремето Коминтерна купуваше лумпени и терористи…. днес купува партийни лидери и държавни глави!
  А баба Меркел след Северен поток-2 я виждам на кремълската хранилка до Шрьодер!

 6. Чедесно определение, по-точно не може да бъде казано: “луксозен германки пудел”. Лошото е, че не е единствен. Голяма алчност и лакомия ги тресе и други германски пудели около мераците за северен поток 2 и не е само това.

 7. Тъй като става дума за Австрия, не мога да не възкликна каква нелепа съдба за една от най-шармантните империи, която още през 18-19 век установява ранна версия на мултикултурализма върхо своите провинции, в отговор на което среща само бунтове, въстания и атентати. Как стана така, че след ПСВ такива отявлени терористични държави като Югославия бяха обявени за победители и разшириха неимоверно своите територии, поглъщайки лакомо съседни държави, а Хабсбургската империя беше доведена до една – две централни територии.За да стигнем до наши дни до една неутрална страна предимно с туристическо значение, дала подслон на отявлени руски мафиоти и олигарси, перящи своите откраднати милиони във виенските банки. И всичко това при положение, че именно младият двадесет годишен ВЕИЛЕНИН пряко организира атентата срещу имератрица Елизабет вон Ойстерайш в Женева, като подучва лумпена Лъки Лучано как да изпили тънко пилата си с която да ръчни в сърдцето горката жена. Така към 1916 година император Френсис Джоузиф остава единствен от своите най-близки роднини, след като изпраща до Криптата на Кармелитките почти всички свои близки роднини. Макар че в отделни случаи връзките на Аустрия и САЩ достигнаха разцвет със свързването на фамилията Кенеди с тази Жаклин, която е от ойстерайш произход, а по-късно и гъвърнър позишън на Арни Шварцинегър в Келъфорнее, все пак върху Виенна тегнат тежки руски олигархични и кагибиски облаци, които нямат разсейване. Светъл лъч в последните месеци е непрекъснатото рисуване върху Монумента на Червената Армия, наритан от виенските архитекти чак зад един голям фонтан на гъраза на двореца Белвидере, а вече се говори и за събарянето му и преместването му в Пратера, където децата да се катерят по него и птичките да цвъкат отгоре му.

 8. Вчера в първия от 19 години тв дебат кандидатът на опозицията за кмет на Истанбул, Екрем Имамоглу е набил бившия премиер и сега кандидат за кмет от ПСР на Ердоганя, Бенали Йълдъръм.

 9. За тия политици ,които подкрепят разийската политика явно историята няма значение ,за тях е важно да си натрупат лични облаги а как ще ги запомнят хората не ги интересува ,за България това е сякаш нормално нашите безродници имат традиции в това но за Германия …явно и там деградират усилено …

 10. А колко много полезни такива у нас не е истина! Нищо не лекува идиотщината повече от притежанието на американски, френски, японски, английски, италиански и немски стоки.
  Поглеждаш му часовника и го питаш:”А защо не Восток? Те не са ли страхотни?” Или поглеждап американският или японски мотор, понеже стана модно да парадират като на гей парад с моторите си. И полезният идиот е мъртъв! Лошото е, че до умъртвяването му трябва да издържиш на дъха му.
  Няма спасение от полезните идиоти, освен незабавното им изобличение.

 11. ПРИОРИТЕТИ

  На основание и в съответствие и допълнение на Закона, обявяващ БКП и комунистическия режим в България за престъпен /ДВ, бр 37, от 05,05,2000 година/:

  2. Незабавно инкриминиране по законов ред на всички политически партии, школи и учебни заведения, съюзи и други НПО, изповядващи и пропагандиращи с думи и действия расистки, етнически, терористични и тоталитарни идеология и практика.
  3. Незабавно инкриминиране по законов ред на всякакви общностни групи и НПО, основани на и афиширащи в интерес и полза, на която и да било чужда държава доктрини и действия, в противоречие и ущърб на официално утвърдените цивилизационен избор, евроатлантическа ориентация и цялостни интереси на Република България.
  5. Незабавно приемане на закон, забраняващ заемането на каквито и да било длъжности и други властови позиции в състава на институциите, осъществяващи управлението на държавата, от бивши или настоящи членове на БКП и лица, свързани с нейните правителства и подчинените ѝ репресивни структури.

 12. Здравейте приятели, дълбоко
  уважаеми г-н Инджев,
  призовавам ви към солидарност с одисеята на двукратно незаконно, мракобесно и политически мотивирано уволнявания демократ, писател, философ, радетел за Ново образование и мой уважаван съмишленик и приятел:

  Учителят по философия от Пловдив Ангел Грънчаров стана жертва на частен съдебен изпълнител и то при положение, че вече си беше изплатил задължението, което присъди съдът. (Той в крайна сметка загуби делото, което води две години срещу уволнението си, т.е. стана жертва и на българското “правосъдие”!) Ден след като вече си беше изплатил отсъденото от съда задължение дойде призовка, че бившата му работодателка, директорката на ПГЕЕ в Пловдив злонамерено го е дала на частен съдебен изпълнител, който пък му поиска нови 1270 лева! Оказва се по мнението на адвокатите, че няма законен начин да обжалва тази нова несправедливост, значи уволненият учител трябва спешно да изплати и тази немалка сума пари. Той в момента е принуден да работи като нощен пазач за унизителната заплата от 450 лева. По тази причина се налага да му помогнем. Който има възможност да помогне и желае да покаже човечността и солидарността си, би могъл да изпрати своята лепта на ето тази сметка:

  БАНКОВА СМЕТКА:

  Ангел Иванов Грънчаров, Пловдив 4000,

  UniCredit Bulbank

  UNCRBGSF BG14UNCR75271055278414

  Благодаря!

  (Моля разпространете този призив където можете!)

 13. # КАТЯ

  Интересно ще бъде да коментирате какво очаквате да се случи в Лондон след брекзита без сделка, каквато е идеята на президента Тръмп, след като е известно (с приблизителна точност), че около 20% от Ситито е собственост на руски бизнесмени. Най-големите руски многомилиардни компании са се логнали в Лондон, имат си футболни отбори и спонсорират Шампионската лига по футбол – това също ли е в полза на излизане без сделка? В Амстердам положението е още по-тревожно – нарастването на руските инвестиции в Холандия е над 20 пъти за последните няколко години. В Италия управлява проруска партия, във Франция проруската Льо Пен е на крачка от президентството, във Фландрия и в Каталуния проруски сепаратисти печелят избори… Колко близо може да са тези проблеми до САЩ и защо президентът Тръмп горещо препоръчва да се “сече” възелът, вместо да се развързва?
  Тоест – Европа в сегашния й вид (Европейски съюз) съюзник ли е на САЩ или САЩ имат интерес ЕС да се разпокъса и някои от страните да изпаднат в тежка зависимост от Русия?

  Ако руските бизнесмени (не ги наричам олигарси, защото извън Русия те са си бизнесмени като всички останали, само в Русия са олигарси) са завзели столици като Лондон, Виена, Рим, Амстердам, настъпват към Париж и Брюксел – как да ви повярваме, че президентът Тръмп има план да се справи с рашките през втория си мандат? Като оставим настрана факта, че възрастта на президента Тръп не предполага да изкара цял втори мандат (статистически погледнато, иначе да е жив и здрав до дълбока старост), доколко е възможно И във Вашингтон руснаците да са пуснали дълбоки корени и от тях да зависи кой ще е следващият президент на САЩ?

 14. Като не можем с танкове и бомби,ще ги купим/по техните закони това е възможно/,тази концепция я виждаме и у нас.А руския народ ще изтърпи мизерията.

 15. За посланик на Америка у нас пристига Херо Мустафа-американски герой. Владее 9 езика. И целият ѝ живот и кариера дотук недвусмислено сочат, че Баце-тата нервно пушат встрани. Няма да минават лакърдиите им.
  Добре дошла!

 16. @ Георги Николов.Видеото прекрасно илюстрира нивото на Путиновите губернатори.А фона на разрушената черква показва докъде е стигнал “Госдепа”и кой е виновният.

 17. Ами по същия начин ще ви оставим европейците да се одрискате до ушите както направихте през 40те години и тогава ще дойдем с чисто нови пакети найлонови чорапи. Вий какво си мислите че дълбоко човечната и пасторална Америка ще дойде да ви вади горещите кестени от винаги леко червената и леко нацясалата Европа? Ядец! Всеки един американец като мен знае, че Европа може да е много красива, културна, шармантна и така нататък, но точно тя е люлка на двете последни световни войни и нищо не и пречи да роди и още … Нека да продължават да пускат руските говеда във вътрешния си двор, а после да чакат Донел Жей Тръмп да дойде да ви спасява. С Европа изобщо няма да се занимаваме докато не се одрискате хубаво, виж Иран – това е друго нещо. Оттам ще започне Тръмп, но след като го преизберем. Открихме вече кампанията във Флорида, не виждам кой може да го надмине догодина. За да няма повече демократично-червено либерални на власт, поне тука, а после и там.

 18. “…ще ви оставим европейците да се одрискате до ушите…”
  Катя, какъв е този език който използвате?

 19. Към kirov:

  …освен “странния език” не по-малко странно е невярното твърдение за европейците като обобщение за стотици милиони жители на най – добрите места за живеене на света според всякакви класации. Злобата, вложена в това обобщение, приляга на евразийците от Империята злото, които имат ( също) месианската претенция да спасяват Европа, но отчаяно й завиждат за просперитета без да си го признават, освен с краката на милионите евразийци, багащи от техния Руски свят, включително в презряната България, обиждана на “курица” по руска традиция.

 20. Катя,вашата позиция заслужава уважение. Това не значи,че тя е перфектна. Америка си е Америка и без Донел Жей Тръмп. Нейното минало,както и бъдеще, са свързани с тези на Европа. С това историята ни е дарила.

 21. Към Иво Инджев:
  Не исках да влизам в дупката, която Катя е оставила след себе си! Не считам написаното от нея за обидно, защото е толкова повърхностно, че не си заслужава коментара. Типична обожателка на руската “дълга ръка” Доналд Тръмп, който днес обяви кандидатурата си за втори мандат, пред тълпа от националисти.
  След като обилно похвали себе си и се обяви срещу комисията, разследваща руската му връзка, хвърли кофа помия срещу демократите. По думите му, Америка вече е Велика, сега само трябва да се запази това постигнато от него състояние.
  Популист и интригант от класа! Аз лично му пожелавам голям неуспех, което ще бъде успех не само за Америка, а и за обединена Европа, която той усърдно опитва да разедини. Англия е вече пътничка!
  Провал за търговеца Тръмп, ще бъде абсолютен провал за агресивния руски опит за корумпиране и разбиване на американския и европейски, демократичен модел.

 22. СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ
  Гледах клипа с предаването на Коритаров.Соц.България е имала резиденти по целият свят.Колкото е по развита страната толкова резидентите са били по обучени да се преставят за бизнесмени принудени да напуснат България.Др. Клисаров сам определи бизнесмените в ядрената енергетика ,като каза ,че Секуритате са по умни от нашите раз. служби.До тук нищо ново от кои е.Новото за мен е ,че не е ли знаел др.Клисаров, че Симеон е агент на КГБ.Как така живее в Канада ,а познава лобитата в България.Кое лоби го информираНе знае ли кои е авторът на проекта в Белене ?Как руснаците ще си предостъпят авторството на канадците?Изобщо след скалъпената история с атомната ел.централа сега ще ни мъчи и досажда с политически проект/на секуритате,пардон/.Ами ако беше пусната Атом.централа според него ,какво ще правим сега с този ток.Ще закрием всички други мощности и ще го вкарваме в земята.Аман от глупаци.Симеон же се прослави ,че пуснал атомна централа ,а ние ще плащаме залудо.то не че не го правим.

 23. Eми много сори, ама меката китка Обама го забравете вече, няма вече джаз концерти за Ирина Бокова по чер чорапогашник в Белия дом, вторите републикански президентски мандати терминираха архитерористичните държави ЕСЕСЕР, Югославия, Либия и Ирак, продължаваме сега първо с Инар, а после тръгваме и на Север, ако там още сами не са си терминирали джудиста.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.