ПРЕДИЗБОРНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В БСП Е “ ВСИЧКО ЗА ФЛИРТА, ВСИЧКО ЗА ПОБЕДАТА”

 

Ако имаше начин да съм съм бил в ситуацията да избирам дали бих подкрепил персонално Нинова на конгреса на БСП срещу нейните ( деперсонализирани) алтернативи за лидерското място вероятно бих дал гласа си за вечно усмихнатата Корнелия. Чисто човешки.

Срещу нея не посмя да се изправи с ясна заявка за началник на партията никой от критиците й, но ако е вярно, че за нейното кресло е готвен др. Валерий Жаблянов то препоръчвам следния експеримент: вгледайте се в снимките му. Голямо изключение са онези, на които на физиономията му е изобразено подобие на радост от живота. Огромната част от тях крещят “готов съм да ви стъжня живота”. С поглед, като на онзи варненски фашизоид и съюзник на БСП от митингите и войнстващите прояви на русофилщина, който обещава във всяка своя писмена и устна изява на публиката, че ще организира разправа с “олигофрените” в България, ако се докопа до властта.

Колаж: lupa.bg

 

 

 

 

 

Това не е само тълкуване по снимка- Жаблянов се открои сам на зло(ко)бното поприще чрез изразеното от него мнение, че извършената от т.н. народен съд жестокост била “необходима и справедлива”.

За разлика от този претендент за партийния връх с излъчване на екзекутор, Нинова пръска другарски чар. На кон. С народна носия и цвеке, закичено гиздаво на ушенцето. С прегръдки на де що свари симпатизант и симпатизантка. Ала Борисов!

Ще каже някой, че не е сериозно да се прави сравнителен политически анализ по снимка. Може, може…

Останалото , с извинение, е банално. Като фактът, че Нинова дължи оставането си на “ Позитано 20” на същия свой косвен благодетел, припознал я за главен враг лично и чрез своите протежета в пропагандната му ма(шин)а. Подобно на нейния Румен Радев, който  спечели от пасивната му подкрепа за президентски пост, за който Бойко Борисов издигна неизбираемата Цецка Цачева, а след това дори заяви, че го е направил нарочно от любов към демокрацията и недопустимото ( за ГЕРБ! ) преяждане с власт.

На опозицията в БСП твърде много й личи, че не е опозиция на ГЕРБ, докато за Нинова проработи синдрома на подкрепата за по-малкото зло на върха на червената формация. Това е същият тип мотивация, като онази, която печели изборите на ГЕРБ поради липса на алтернатива на червения реваншизъм.

Ако попитаме с обратна тяга какво пропусна да направи Нинова в предизборната кампания, че се докара до положението да играе играта “тука има, тука нема оставка”, отговорът е: пропусна отново да заведе на поклонение в Правец подбраните от нея лица за собствен екип от другари, които трябваше да се закълнат символично във вярност към приемствеността в партията чрез мафиотския ритуал на  символично целуване на ръка на техния “Тато ди тути тати”.

Пропускът на Нова е разбираем от тактическа гледна точка. Едно е да отидеш нахилен и доволен от новата си роля като партиен шеф да се снимаш с вкамененото изображение на Живков, като жест към най-правоверните партийци заради дефицита на тяхното доверие към една “бивша седесерка”. Но е друго да повториш същата процедура в момент, когато търсиш разширяване на електоралната подкрепа извън партийната какавида. Този пропуск на Нинова обаче явно й беше простен от “трудовите колективи” по села и градчета, които си я поискаха обратно за водач в тъмната гора, която тя озарява с усмивката си преди местните избори.

За благодарност към широките партийни маси Нинова не пропусна да прибегне до толкова близкото до сърцето им заклеймяване на партийците с дебели портфейли. Призова ги да си ги затворят, а заедно с това – и устите също. С този ход надмина дори и Жан Виденов, който на вълната на завръщането на БСП във властта преди четвърт век заклейми “чорбаджиите” на първомайски митинг в София, без обаче да уточнява партийната им принадлежност, оставяйки възторжените другари и другарки да виждат в “чорбаджиите” само във враждебно син цвят.

В този смисъл Нинова е направо новатор в партията. Защото на практика призна факт, който по принцип не се нуждае от признание и не е никаква тайна за никого, но от нейните уста споменаването му звучи като върховно откровение за масова консумация. С което тя също доказва по свой начин, че е съперник на Борисов на собствения му терен и дава заявка за дълголетно лидерство по негов образ и подобие.

Впрочем, като става дума за пропуските на Нинова в предизборната кампания, трябва да се признае, че тя приглуши за целите на разширяването на партийното влияние извън профила на типичния бесепар и проруската си реторика. Че това е конюнктурен ход, никой не бива да се съмнява. Русфилството продължава да бъде чернената линия, която червените у нас отказват да прекрачат ако ще на власт в Кремъл да командва и най-върлия проводник на най-първобитната форма на Дикенсов капитализъм.  Но докато конкурентите на Нинова на полето на русофилщината се надпреварваха да се харесат на практически един и същ електорат и да прикоткат, пропагандаторите от обкръжението на тяхната Корнелия ги оставиха да се самоизяждат. Резултатът беше, че най-шумните борци за руската кауза срещу западните санкции срещу Путинския елит се сринаха, а БСП все пак отбеляза ръст на подкрепата извън своя пашкул – нищо, че от него не излетя пеперудата на победата.

Този флирт вероятно ще продължи на принципа “ всичко за флирта, всичко за победата”, но със задължителните уверения “Москва е зад нас, няма накъде да отстъпваме”. Доколко тази диалектика ще помогне да бъде преведена от диалекта на провинциалното говорене, от което европейското приказване на практика беше изключено от БСП на европейските избори, ще се види на най-трудните за БСП места на местните избори. Това са големите общини и в градове, като София, където на Нинова и компания ще им трябва толкова голяма “гъвкавост” в поведението и посланията, че да заприличат на циркаджийка, изпълняваща номера “жената каучук”, ако искат да убедят скептиците, склонни все пак да поискат промяна, че това не е циркът на Путин и Живков.

11 мнения за “ПРЕДИЗБОРНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В БСП Е “ ВСИЧКО ЗА ФЛИРТА, ВСИЧКО ЗА ПОБЕДАТА””

 1. Нинова е задържана на власт с помощта на Решетников,не е ли ясно,няма друга сила,която да надмогне дългогодишните властници в БКП/БСП.Отсрочката разбира се е само до местните избори.Тогава вече няма да има прошка.Това е добре,ще даде време на вътрешната опозиция за съвсем сериозна битка и сверяване на часовника с Москва,за което нямаха време сега.Ти да видиш…

 2. Вгледайте се в очите на Паисий, Левски, Ботев, Волов, Бенковски, Каблешков,Стамболов,Ген. Иван Колев – бащата на българската конница,Проф. Александър Цанков,на Цар Борис Трети, на всички Апостоли и Възрожденци…

  После се вгледайте в очите на живков, луканов, беров, доган, станишев,цацаров,гергов,домуса, гоце,цвинокио, боко,лилитУ,Болен,маГарешки,коваШки,на Мадридският мошенник симо и т.н…!!!

 3. Напълно съм съгласен с г-н Инджев, а мога да добавя, че К. Нинова, макар и с половин уста, но даде положителна оценка и за избирането на Кьовеши за европрокурор.
  Няма как да не се отбележи положително и това, че нейни врагове са Гергов, Аспарухов, Шаренкова и други отвратителни проруски мутри.

 4. Приятели, познати, добронамерени хора,
  Учителят по философия от Пловдив Ангел Грънчаров в крайна сметка загуби делото, което води две години срещу уволнението си, а след като си беше изплатил задължението, което присъди съдът, частен съдебен изпълнител му поиска нови 1270 лева! Оказва се по мнението на адвокатите, че няма законен начин да обжалва тази нова немалка сума пари. Той в момента работи като нощен пазач, но заплата от 450 лева не е достатъчна да покрие този нов разход.
  По тази причина се налага да му помогнем. Парите, които аз ще му изпратя /50 лв./ са малко. Който има възможност да помогне и желае да покаже човечността и солидарността си, би могъл да изпрати своята лепта на ето тази сметка:
  БАНКОВА СМЕТКА:
  Ангел Иванов Грънчаров, Пловдив 4000,
  UniCredit Bulbank
  UNCRBGSF BG14UNCR75271055278414
  Благодаря! Ангел ще публикува информация за получените и платени суми.
  (Моля разпространете този призив където можете!)

 5. Неизтребимото зло БСП не може да бъде сведено до нула.Но по добре е да гледаме женствената Нинова отколкото навъсените катили.И друго ,все пак тя няма родилно петно от предци комунисти с потекло.Тези последните никога няма да се променят Не искам да цитирам примери на интелекти .който няма да си променят мнението си за миналоти/ ь от там и настоящето/ ,въпреки че не са членове на БСП и не я поддържат.Мисля ,е това е преломен момент за стабилна коалиция на Да,България и ДСБ.
  Ето сега чета ,че леви интелектуалци искат да се издигне паметник на деца антифашисти.В главите им чугунени не може да влезе мисълта ,че това са деца на терористи.Че тези терористи са двайни престърници.Веднаж към обществото и втори път към децата си.Като невръстни ги правят убийци и престъпници.Както казах вече чугунени глави ,които никога няма да се променяс,колко и книги са прочетат и колко ли научни степени да защитят.Няма да бъдат достойни и хуманни хора.
  Ами децата жертви на тези терористи,жертвите в *Света Неделя*,дъщерята на Томашек инж. на Рилската каскада и др.,а да не говорим за след 9.9.1944 г..Тях кой ще почете.Или те не са български деца.За разделението на нацията са виновни чугунените глави -комунисти и тези с родилни петна.

 6. Ердоган: Никой не може да спре Турция да защитава интересите на кипърските турци

  (Тази наглост на Ердоган не ви ли напомня путинската наглост с “референдума” в Крим, превърнат в руска военна база ?! “Елате ни изгонете!”
  Така утре Путин ще каже, че “Никой не може да спре Русия да защити интересите на черноморските руснаци в България и да изпрати вежливите си зелени човечета!!! И тогава как ще ги спрем и изгоним с лодките, платноходките и плажните чадри на дебилната Тиква?)

  …Ердоган също така уточни, че в момента Анкара разполага с четири кораба – два за проучвания и два за сондажи.

  „Елата и си ги вземете. Ние сме турци и няма да позволим това“, каза турският президент по повод издадената по-рано от кипърските власти заповед за задържане на екипажите на корабите на основания, че нарушават териториалните води на острова.

  В речта си Реджеп Ердоган за пореден път повтори, че въпросът за руските ракети С-400 е приключен и че Турция „много скоро ще получи каквото е поръчала“.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/erdogan-nikoy-ne-mozhe-da-spre-turtsiya-da-zashtitava-interesite-na-kiparskite-turtsi

 7. Не е по темата.Вземам под от оценката на др.Жаблянов за Народнияя съд.Имам предвид предаването История по нац.ТВ,което до скоро се излъчваше всеки понеделник от 21 часа.Но след предаването посветено н Буров и последвалото го ,посветено на Богдан Филов,след поредици от истини от участниците на кръглата маса( авторитетни учени ) и от публиката,очевидно предаването падна,и бе заменен ос нещо незначително.Отбелязвам,че посветеното на Филов се излъчи в 22 ч,а в програмата за текущата седмица,въобще липсва!!!

 8. Другарката загуби европейските избори още преди да почнат. Лично и еднолично, подобаващо смръщена и нафукана председателката на голяма българска партия отказа да присъства на два изключително важни за ПЕС форуми- Конгреса в Лисабон от декември 2018г. и откриването на кампанията за изборите в Мадрид от март 2019. Аргументира се като Орбан на три морета и Джамбазки на три питиета. Убедена съм, че нито цялото БСП, нито симпатизантите му са одобрили тази опърничавост. Отпосле подредбата на листите се разви като читалищна вечеринка от дедовазово време. Мислеха, че разиграват “Многострадалната Геновева”, а публиката незнайно защо я възприемаше като “Загубена Станка”. Както и да е- важното беше да разберем, че Станишев е злодеят, а конкубинката му е измамената англичанка, дето сега се развежда с друг, ама истински този път. Г-н Инджев вика, че Корнела била с обран антиевропейски речник, обаче аз мисля друго. От пафти, пендари и китки изобщо не й остана време. Това “джендър”, истанбулска лиготия, трето око, рептили, блумбъргъри ще ги подпука яко на местните избори. Баш там му е мястото и победата е в кърпа вързана. Нещастници!

 9. “,все пак тя няма родилно петно от предци комунисти с потекло.”
  Ха сега някой да обясни как 1986 г Курнелка от Крушевица е приета в Класическата гимназия в София??? Да поясня ли че списъка се правеше в ЦК на БКП!!! Имаше квоти за БКП, ДКМС, АБПФК, БЗНС, ДС…. Това ще обясни и как я местят по етажите на СДС, после БСП….

 10. “Така утре Путин ще каже, че “Никой не може да спре Русия да защити интересите на черноморските руснаци в България и да изпрати вежливите си зелени човечета!!! И тогава как ще ги спрем и изгоним с лодките, платноходките и плажните чадри на дебилната Тиква?”
  Тук вече сме сготвени. Официално в Бургас живеят около 15 000 руснака, постоянно, не курортисти или сезонно в апарткомплексите!!

 11. Не може без родилно петно.Башата на Корнелия е партиен секретар в Комбината за хартия и целулоза гр,Мизия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.