Славното готварско шоу за партийната субсидия, в менюто следва ма(нд)жоритарния вот

 

 

 

 

 

Явно не внимаваме какво си пожелаваме, искайки “още от същото” , както се изрази леко подигравателно за българските избиратели авторитетното британско списание “Икономист” след завръщането на Борисов на власт през 2014 г. Съответно  желанието на народните маси партиите да бъдат някак си наказани да останат без пари, че да видят и те как се връзват двата края, се сбъдна по същия начин. Вече са “наказани” както във вица от “соца” ( нали така “любовно” и за краткост вече наричаме тоталитарния режим ) за партийния секретар в текезесето, който единствен не получил награда гумени цървули за добра работа и му гласували на събранието “само” хиляда лева, а селяните дружно скандирали “нека оди бос”.

Босовете вече ще имат право напълно легално, а не по “втория начин” ( също лаф от времето на “соца”) да финансират партиите. Какво ще се случи ли? Мога да дам пример с моя скромност, но не е от нескромност или самосъжаление, а поради максималната автентичност на опита, преживян в първо лице единствено число.

Колкото си по-неудобен на властта, толкова по-малко е вероятно да си намериш “спонсор” на пазара на свободната журналистика. Правил съм опити безадресно. Не се получи и съм се отказал от тази надежда, макар читателите на ivo.bg да са повече от потребителите на медии, получаващи дори държавни субсидии под формата на разпределение на рекламни траншове с европейско финансиране. Към днешна дата броят на посещенията в ivo.bg за малко повече от 10 г. е над 42 650 000, но няма желаещи бизнесмени да си вземат белята да спонсорират блог на отявлен критик на властта и присъдружната й опозиция, бременна с власт. 

Остава ми утехата в духа на една шегичка с виетнамски адрес. “Щом кучето лае, значи още не е сготвено”. 

Иначе ни “сготвиха”. Нищо, че самият Борисов лаеше в онова прословуто интервю при Слави Трифонов миналата година следното:

„Ако направим такава ниска субсидия 1 лев, парламентът и политическите партии ще попаднат веднага в ръцете на богатите хора. Защото това е единственият начин партиите да имат своя политически живот, семинари, обучения и всичко останало… …И ставаме зависими от олигарсите.”

Всички дружно решиха тогава, че Борисов е “сготвил” Слави, изпаднал в положението да не може да се справи в неприсъщата му роля на интервюиращ с изпечен демагог с богата практика, какъвто е нашият премиер. А се оказа, че двамата пак се спогодиха ( за субсидията от 1 лев ) както във времето, когато заедно с техния приятел Георги Първанов си ходеха заедно на лов и риболов със съответните вечерни “екстри” след това.

И понеже колелото на историята няма спирачки, чакайте да видите как то ще се завърти и ще вземат да си стиснат ръцете и за ма(нд)жоритарния вот, и за намаляването на броя на депутатите – все народни въжделения, артикулирани от екрана от същото това славно шоу. Ма(нд)оритарните слуги на народа хем ще са по-малко, хем ще бъдат пазарувани от същите спонсори на властта, за които стана дума по-горе. А народът ще ръкопляска на своята пирова победа без да е наясно, че не става дума за пир на справедливостта, а за обезкървяване на демокрацията. 

Далеч съм от мисълта, че Слави може да бъде сравнен с личния готвач на Путин , онзи Пригожин, който върти черната каса на своя господар. Но че шоуменът се оказва личен готвач на Борисов, който го използва да му забърква манджите и после ни оставя да си сърбаме попарата, това вече трябва е ясно. Или не още?

16 мнения за “Славното готварско шоу за партийната субсидия, в менюто следва ма(нд)жоритарния вот”

 1. Американски модел на финансиране на политиката в Европа няма. Да се твърди подобно нещо е жестока политическа некадърност.
  Това каза зам-председателят на “Демократична България” и евродепутат Радан Кънев пред бТВ, който коментира предложения по-нисък размер на партийните субсидии.
  “Всеки ден получаваме сигнали от бизнеса, че имат проблем, а днес искат да бъде установено официално – влиянието на едрия бизнес върху властовите структури”, заяви Кънев.
  Според него това предложение цели да се узакони корупцията. „Новите политически сили практически ще бъдат изтрити от картата“, смята Радан Кънев. По думите му това е негласна коалиция между ГЕРБ и ДПС.
  По думите му, Ахмед Доган като мажоритарен собственик на „ТЕЦ-Врна” може да финансира определена партия. „Ако Доган финансира ГЕРБ – ще получи по-лесно градоустройствени решения, съгласувания и разрешителни за новото си частно пристанище. Той вече получава много лесно всички тези съгласувания, той вече получава мълчаливото съгласие на местната власт. Моят извод е, че може вече бизнесменът Ахмед Доган да финансира партия ГЕРБ”, каза той.
  Кънев посочи, че като евродепутат ще зададе въпрос към Европейската комисия по този казус. Той добави, че с ГЕРБ ще бъдат в едно политическо семейство в Европейския парламент –ЕНП. „Това не пречи да имаме различни възгледи за развитието на политиката в България и Европа.С всеки представител на СДС имаме доста повече общо, отколкото с тези на ГЕРБ”, посочи политикът.

 2. Вчера КАЛИНКОвоКРАСНОкожите примати от “партия”-герб, начело със своят “вожд”- МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА отново потвърдиха своята примАтивна деволюция и тоталният им отрицателен “подбор”, а сега вече е и нАучно ПОТВЪРДЕНО ,че герберокожите и бокоТИКВАТА са от съвсем нов НЕчовекоподобни ПРИМАТИ от вида – Primates-VINETUs!!!
  Преди все пак имаше някакви “съмнения” и “хипотези”, че все пак МУТРОмиЛюционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и неговите КАЛИНКОвоКРАСНОкожи герберокожи са поне от вида на “човекоподобните”, като например големият СТАМБО ги наричаше “банкянски човекоподобия”(Homo VINETUs!) , но сега вече има съвсем нови факти и доказателства , че всъщност гарберокожите не могат дори да достигнат до “нивото” на човекоподобните маймуни, и просто си ОСТАВАТ само едни обикновени – банкянски ПРИМАТИ.. ….поне ЗАСЕГА….. , но само ЗАСЕГА,… НАЛИ! Защото се очакват и още нАучни факти ,които ще поставят герберокожите от банкянският подвид- Primates-VINETUs дори далече извън рода на приматите ……..
  И така ….. да си припомним ,какво каза вчера банкянското НЕчовекоподоние, и какво каза преди няколко дни същото НЕчовекоподобие за партийните “субсидии”. Той каза ,че уж вече парламенТарните “партии” НЯМА да получават “партийни субсиди”, но вчера той олигофренно заяви ,че всъщност нямало да има ОГРАНИЧЕНИЕ на размера на ПОРЦИОНните “субсидии” за същите “партии”?!?!?
  Остава само да предполагаме ,какво всъщност е искало да каже банкянското НЕчовекоподобие, защото така и не може да се разбере от НЕчленоразделните му звуци?!?!
  Уж искал “партиите” да нямат субсидии, а вчера ги УВЕЛИЧИ от 11 лева на глас , до НЕограничен размер ……НЕограничен!
  До сега бяха по 11 лева, а от днес – НЕограничени!
  Ето така банкянскоТО НЕчовекоподобие от подвид – Primates-VINETUs, ПРЕМАХНА ВСИЧКИ ограничения върху “партийните” субсидии!
  А ,уж, искал да ги “намали”…?!??!!
  Но , освен че УВЕЛИЧИ БЕЗгранично “партийната” си субсидия от ПОРЦИИ, банкянскоТО НЕчовекоподобие с това действие вече въведе и НЕограничен скрит и ЗАДкулисен “партиен” ДАНЪК за частните фирми и физически лица! И този НЕограничен ДАНЪК е ЛИЧНИЯТ “партиен ДАНЪК” на бокоТИКВАТА ,и този ДАНЪК носи КЛЕЙМОТО – “ДАНЪК герб”!
  Носи КЛЕЙМОТО – “ДАНЪК бокоТИКВАТА”!
  Носи КЛЕЙМОТО – “ДАНЪК ВИНЕТУ”!
  Носи КЛЕЙМОТО – “ДАНЪК ДПС”!
  Носи КЛЕЙМОТО – “ДАНЪК пееФски”!
  Носи КЛЕЙМОТО – “ДАНЪК СУДЖУК” !
  Носи КЛЕЙМОТО – “ДАНЪК ПОРЦИЯ” !
  Ето такива ДОПЪЛНИТЕНИ “партийни ДАНЪЦИ” въведе вчера МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА за всички граждани и фирми в НРБ!
  НЕ му стигат ЕВРОфондовете , от които КРАД…..пардон, -“усвоява” над 50 процента.
  Не му стигат и СУДЖУКовите ПОРЦИИ!
  Не му стигат и стотиците милиарди от “бюджета” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ” на ТОТАЛно НЕкадърната “финасова” КАЛИНКА-горанов, който не може да направи дори ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ сметки за “партийните” субсидии, вместо да го УВОЛНИ!
  Сега, вече , ще има ДОПЪЛНИТЕЛЕН НЕограничен “партиен” ДАНЪК за ВСИЧКИ фирми в НРБ, в допълнение и към всички досегашни ПОРЦИОНни,ЛОБИстки и СУДЖУКови ДАНЪЦИ на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА!
  Ето това е “дясната” пОлитика на банкянските НЕчовекоподония от ГЕРБ и ДПС! Всички данъци се увеличиха, вместо да се НАМЛЯВАТ!
  Но при БАНДИТСКАТА олигархия на бокоТИКВАТА това няма как да стане!
  Ето сега задържаше изкуствено цените на електроенергията докато КУПИ и фалшифицира “изборите”, но след няколко месеца НЕК вече няма да може да издържи на дибилският популизъм на банкянското НЕчовекоподобие, защото вече дължи над 5 милиарда, и така токът ЩЕ скочи МНОГОкратно , заради задържането на цената му от няколко години, и този ценови скок ще е ГОЛЯМ, вместо да се увеличаваше токът всяка година със малко! Иначе НЕК ще ФАЛИРА, заради ДЪЛГОВЕТЕ от милиардите заровени в беленският гьол и милиардите за Цанков Камък на “ЕТНОенергетика”-доган.
  Същото е положението и с МОНОполните ПОРЦИОНни субсидии на “бедният” Лукойл, с което бокоТИКВАТА дава всяка година по 1 милиард на Лукойл от НЕлоялно ниските акцизи, вмсто да ПРЕМАХНЕ ДДС върху храните ,лекарствата и книгите. И така най-бедните нямат хляб , но пък за сметка на това Лукойл се “охранява” от “фирмите” на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, в ТОТАЛен КОНФЛИКТ на интереси!
  Освен токът и бензина, следва и ОГРОМНО повишение и за природният газ, защото бокоТИКВАТА вече е взел 800 милиона евро рушвет от Путлер за Южен поток , и заради това НРБ се отказа от компенсациите от Лукойл за 4 милиарда лева , за скъпият газ през последните 10 години и прекъсването на транзита през Украйна. Освен тези 4 милиарда бокоТИКВАТА ще подари и 7-8 милиарда за строителството на Южен поток през следващите 20 години,като не поиска и намаление на цената на газа за НРБ. Или само от Южен поток загубите са над 12 милиарда , засега!
  От ОГРОМНИТЕ ПОРЦИОнни кражби в енергетиката , съвсем скоро ще има огромен скок на токът,бензина и газа , скоето “икономиката” на НРБ ще стане ОЩЕ по-НЕконкурентна , отколкото е сега! От което ще последват ОЩЕ по-НИСКИ заплати, ТОТАЛни ФАЛИТИ за фирмите , бедност и безработица……
  В добавка е и НЕлояният ДДС за храните , лекарствата и книгите, което прави напълно НЕконкурентни хранителният , лекарственият и книгоиздателският бизнес в НРБ, и това ги обрича на УМИШЛЕН НЕлоялен ФАЛИТ, като съвсем скоро всички храни,лекарства и книги в НРБ ще са ЧУЖДЕСТРАННИ, заради МУТРОмилюцинеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, неговите банкянски НЕчовекоподобия от ГЕРБ, “синдикатите” и “работодателите”!
  И , да повторим пак ,за НЕразбралите “работодатели” и “синдикати”, че скоро ще има ОГРОМЕН скок за тока и газа, заради огромните кражби за беленският гьол, Цанков камък, ТЕЦ-Варна и Южен поток, което ще доведе до фалити и безработица. Същото е и с НЕлоялното “конкурентно” предимство и МОНОполна ПРИВИЛЕГИЯ за Лукойл , вместо да се намали НЕлоялно ВИСОКИЯТ и НЕконкурентен ДДС за храните, лекарствата и книгите! Това ще доведе до още повече фалити и НЕкачествени и скъпи храни, бедност, влошаване на здравето и повишаване на НЕграмотността!
  И ,към всички повишения на цените и НЕконкурентноспособността , сега банкянското НЕчовекоподобие предлага да се въведе още ДОПЪЛНИТЕЛЕН “партиен” данък. При това НЕограничен “партиен” ДАНЪК!
  НЕограничен – ДАНЪК бокоТИКВАТА!
  НЕограничен – ДАНЪК ГЕРБ!
  НЕограничен – ДАНЪК ДПС и пеефски!
  И този Неограничен ДОПЪЛНИТЕЛЕН “париен” ДАНЪК, няма нищо общо със американският модел ,защото избирателната система в САЩ е много по-различна! Има много щатски и федерални правителства ,и е мажоритарна, с предварителни избори! САЩ са ФЕДЕРАЦИЯ, с много Конгреси и Сенати, с президентска изпълнителна власт , с многократно разделение на всички власти на щатско и федерално ниво!
  И предлаганият “ПАРТИЕН ДАНЪК” от “успелият””млад””бизмесмем” пееФски НЯМА нищо общо със САЩ, а и НИКОГА няма да има!
  За това нека работодателите, синдикатите и гражданите в НРБ решат на следващите избори след няколко месеца , дали искат ОГРАНИЧЕНА “държавна субсидия” за партиите в НРБ, или искат НЕограничен ДОПЪЛНИТЕЛЕН “партиен” ДАНЪК!
  П.П. И , накрая , ще припомня на “маститите икономисти” и “маститите финансисти” от “десният” ИПИ, разни ангеловци , разни красеновци, разни станчевци и т.н. , че заради дългогодишната ПОРЦИОНна власт и СУДЖУКовите ЛОБИстки ОБРЪЧи на бокоТИКВАТА са забравили съвсем ОСНОВНИ и ноторни политически правила. Защото ОСНОВНАТА политика на всяка изпълнителна власт се изразява чрез БЮДЖЕТА, и чрез данъците които формират този “бюджет” с “ИЗЛИШЪЦИ”! Десните политици винаги премахват и понижават данъците, дори само за да потвърдят своите десни принципи!
  Когато няма ПРОМЕНИ в бюджета – няма ПОЛИТИКА!
  Когато НЯМА промени в данъците – НЯМА политика!
  А ,когато НЯМА политика – няма и ПОЛИТИЦИ! И няма нуждата от политици!
  И всичко това добре се вижда при ВСИЧКИТЕ “правителства” на бокоТИКВАТА! Всяко следващо е още по-деградирало от предходното! Защото ,априори , МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА не е “политик”, нито е политик и неговата “финансова” КАЛИНКА-горанов!
  В другите европейски държави има ПОЛИТИЦИ ,и съответно има и ПРОМЕНИ в данъците , и по конкретно – промени и премахването на ДДС за храните , лекарствата и книгите! А бокоТИКВАТА и горанов – НЕ са!
  И след като в НРБ вече НЯМА политици ,които да провеждат ПОЛИТИКА, чрез ПРОМЕНИ в данъците и бюджета, то по-добре да си назначим постоянен счетоводител ,просто за да събира постоянните данъци ,чрез ОПГ-НАП! И няма да има нужда от никакви “избори”!
  Но трябва поне да може да смята , защото “финансиста”-горанов дори не е разбрал че е дал 50 милиона повече за “партиите”, пък и все още не НЕ е уволнен заради НЕграмотност , нито пък “разследван” от ОПГ-ДАНС, ОПГ-МВР, ОПГ-спецацаратурата и ОПГ-КОНПИ(р) за НЕкадърна корумпираност в ОСОБЕНО големи РАЗМЕРИ!
  За това ,ОСТАВКА за “субсидиращият бездомник”- горанов! ВЕДНАГА!
  А след него – ОСТАВКА и за неговият ПОРЦИОНен “политически” вождь-бокоТИКВАТА! НЕзабавно!

 3. В момента владимир владимирович ХУЙЛО ръси на мах мозъци в 17-та си т.н. открита линия.
  Вижте как е хванат изцяло безпределът на словоблудството на “Вождът на световната консервативна революция”.
  https://top-lap.livejournal.com/1082306.html

 4. Защо съм такъв “патетичен оптимист” когато напълно сериозно га стане дума за Педерацията завършвам с “фирменото”: Много мина, мъничко остана.
  Вижте долната снимка. Може ли да успее “Вождът на световната конспиративна революция”, каквото и да означава това, убеден съм, на него му е пълна мъгла, но това е отделна тема-идеологията на путинизма, след като иновационно матушката не е откинала от ерата на “перестройка идьот в полним ходом”.
  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2290377814613326&id=100009233902593

 5. ДОЛУ ГЕРБЕРАСТКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА АТАКА ЗА ПРАВА И СВОБОДИ!!!
  До 1990 г живеехме в Партия-държава, сега живеем в Мафия-държава!
  Гласуваш за Боко-получаваш Доган!!!Гласуваш за Тиква-получаваш Сокол!!
  ГЕРБ/ДПС-Дружба завинаги!!!
  Ей,сгодиха се най-сетне, нагло и открито….!!
  На сватбата ще ги наредим – мутра-фес , мутра-фес!!!!!
  -“Единственото от което има нужда злото за да тържествува е добрите хора да не правят нищо”-Едмънд Бърк.
  -“Бедността е най-справедливото наказание за глупостта”-Едмънд Бърк
  -“Фалшивата демокрация винаги води до диктатура на идиотите”- Алфред Нобел
  Като не пуснахме водата в клозета 1990-а и 1997-а сега колкото и ароматизатори да слагаме , клозета ВОНИ.

 6. Спомняте ли си култовото изхождане на кремълският гном владимир владимирович ХУЙЛО на 17 януари 2017г., по какъв повод, Трайко се казвам, да не взривя феновете на КОГАТО си трЕБЕ.
  “Нашите девойки с понижена социална отговорност, безусловно, са номер 1 на планетата”.
  Та, някакъв зевзек има идеята-фикс да се добере до Джуджи 1 и да МУ отпере долният въпрос: “Как той е установил, че руските проститутки са номер 1 на планетата? По какви критерии?”
  И те, така.
  https://newsland.com/user/4297809951/content/tak-pochemu-nashi-prostitutki-samye-luchshie-v-mire-g-n-putin/6786092

 7. Междувременно в Русия….”Хочешь жить? Плати!”
  ————————–
  Главный кардиолог России Валерия Токарева уверена, что люди не способные заплатить за очистку сосудов за 70 тысяч – определенно лишние, балласт, который России и даром не нужны!

  Вот цитата:

  “В России не нужно массово бесплатно выдавать лекарства. Это бездарная трата ресурсов, лечиться должны только достойные люди. Те, которые не могут позволить себе очистку сосудов за 70 тысяч – это балласт, который стране не нужен. Их лечение не наша проблема”.
  —————————————————————Их лечение не наша проблема!!!

  Какая прелесть все же эта Россия!

  Каких врачей воспитала!

  Роберт Мулка с Рудольфом Хессом обнялись и плачут от восхищения!!!!

 8. Хаирлия да е! В Грузия тамошните петоколонци, лъвове, титани, народът ги подпука. Утре, само от нас зависи, да разрушим Моделът КОЙ. Долу, Баце, пРезидентът Фърчилков, ахмед Боздуган, свинеподобний каракачанов, Болен Лидеров и вся останальная сволочь.
  https://www.gazeta.ru/politics/2019/06/20_a_12430507.shtml

 9. Ето така “de facto”-то става “de jure” и сезонът за лобизъм и политически рекет е открит.
  Колкото до Трифонов, Борисов, Първанов и Доган, нищо чудно няма в това, че са намерили общ език, все пак са от една порода – прост, но извънредно нагъл селски тарикат!
  Истинският ни проблем е, че тази “порода” е любима за овластяване от средностатистическия български избирател.
  Та как истинската журналистика да излезе от полуапокрифното си съществуване в България и да стане публично достояние, за да може да се противопостави на пропагандата и медийните манипулации? –
  ЕВРОПЕЙСКА ТЕЛЕВИЗИЯ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР, която да отстоява европейските и демократични ценности –
  върховенство на закона, независимост на властите, медийна свобода, гражданско общество, качествено масово образование!
  Това трябва не само в България, а и в Унгария, Румъния, Полша и т.н.

 10. Всичко туй е много точно казано, само дето авторът забравя, че ако не е ГЕРБ с Бойко Борисов ще е БСП с ДПС. А тях вече е повече от явно, народът “бега с 300!” Вече е достатъчно да покажеш Корнелия Нинова , Мая Манолова, /която поддържаше Истанбулската конвенция/ и Еленка Йончева и нормалният човек е готов да потегли към село. С тия ще бъдем управлявани, ако не е ГЕРБ. И сещате ли се, че никой няма да гласува за БСП, защото всички ги е страх само като им видят простите муцуни по телевизията. Как няма да си поръчваме от същото до втръсване? За мен е интересното защо ДСБ няма достатъчно обществена подкрепа, след като се очертва като единствената нормална политическа сила? Поглеждаш към БСП и вече ти люти на очите, но защо ДСБ не достигат власт?

 11. Защо е спестена информацията чий е багерът и фирмата, която си позволява екопрестъплението да зарива един от ръкавите на река Камчия? Да не са пак ония “умници”, които навремето предизвикаха екологична катастрофа обръщайки течението на реките Об, Иртиш и Енисей, за да се вливали в Аралско море?!

  Бентът на Камчия трябва да бъде премахнат до седмица

  Решението е след като багер зарина и прекрати съществуването на единия ръкав на реката

  https://www.faktor.bg/bg/articles/bentat-na-kamchiya-tryabva-da-bade-premahnat-do-sedmitsa

 12. НАИСТИНА КРАСИВА ИСТОРИЯ!

  Защо ли справедливият гнав на грузинците ме изпълва с такава радост, въодушевление и надежда ?!
  (посмотрите на фотографию какой красавчик этот “православный” комунистический номенклатур Сергей Гаврилов 🙂

  «Некрасивая история»

  В своем комментарии для российских СМИ, ставший «яблоком раздора» Сергей Гаврилов назвал грузинских депутатов их двух партий «местными радикалами» и сказал, что его облили водой и пытались отобрать документы.

  «Они ворвались в зал, захватили трибуну и мое место. У нас был перерыв, начали искать меня, вырывать документы, поливать водой, разрывать чьи-то флаги, портреты Путина показывать… Это, я так понял, из партии Саакашвили, но я не знаю этих людей. Это была очень некрасивая и порочащая репутацию парламента история в зале с захватом президиума», – сообщил Гаврилов журналистам по телефону.

  Депутат Думы также сказал, что российская делегация не собирается прерывать свой визит в Грузию: «Все будет пока в плановом режиме, ничего не будем сокращать, пока не обсудим всю повестку дня».

  https://www.golos-ameriki.ru/a/georgia-protest-russian-deputy/4966853.html

 13. Плажът с разрушени дюни Камчия-север нямал стопанин?

  …Междувременно от профила си във “Фейсбук” Тома Белев, председател на Асоциацията на парковете в България, отбелязва, че министърът на туризма е “пропуснала да обясни защо в кадастъра липсват пет плажа – Камчия-север – 1, 2, 3, 4, и 5, с обща площ 168 декара. Както и защо са неохраняеми – т.е. не са отдадени на концесия или наем и дали това има нещо общо със собствеността на Москва на първа линия.”

  https://www.dnevnik.bg/biznes/2019/06/21/3928318_plajut_s_razrusheni_djuni_kamchiia_sever_niamal/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.