Пречупен кръст на МОЧА обслужва пропагандната на съветофилите

Тази нощ някой е направил подарък на (про)руската пропаганда с провокативна изява на Монумента на окупационната армия МОЧА. Върху изписаните със златни букви думи на благодарност за съветската окупация неизвестна ръка е изрисувала не друго, а свастика. Случва се като по поръчка след разгласената информация за предстоящо обществено обсъждане и гарантирано след него приемане на законодателни мерки в Русия, с които да бъда защитавани съветските паметници в чужбина.

 

 

 

 

 

Употребата на нацистка символика като алтернатива на съветската окупационна монументална пропаганда у нас обслужва изцяло интереса на примитивите в Москва и тук, според които всяко оспорване на съветското “освобождение” на България е не просто вандализъм, но именно “надигане на неофашизма” в нашата страна. 

Типична е безнаказаността за този род провокации, които хранят омразата на петата колона на Москва у нас към законното искане на българите позорните жалони на робството (  както ги нарече проф. Любомир Далчев, автор на централната скулптурна група с тържествуващия на столичния център червеноармеец   ) да бъдат премахнати. Например в Пловдив на 10 ноември 2017 г. върху съветския каменен герой “Альоша” бяха изписани антисемитски лозунги и надраскани свастики. Не се намериха виновни, но пък в лагера на съветолюбците у нас настана истински празник на реваншизма.

Можем да очакваме и сега основателните настоявания за демонтиране на МОЧА и неговите подобия в България да бъдат заклеймени като проява на “фашизъм”. Пречупеният кръст дава “чудесен” повод да се изявят точно онези нашенци, които и без това винаги са готови с чупки в кръста да демонстрират своята лоялност към колониалните ни владетели. 

 

15 мнения за “Пречупен кръст на МОЧА обслужва пропагандната на съветофилите”

 1. Сърце на място!
  Няма да се изненадам, ама хич, само дето подарените от пасалства Педрация камери точно при рисуването на пречупеният кръст са се “разсеяли” и дежурните от “моята полиция ме пази” не са забелязали НИКОЙ и НИЩО. Железен принцип в наказателният процес. Кой има полза от файдата от “посегателството” на МОЧА.
  За един приятел, питам.

 2. За да няма “свастики” върху МОЧА , трябва да бъде демонтиран и поставен в двора на путлеристкото пАсолство, където да си го охраняват денонощно от КГБ.
  А и все пак болшевиките са използвали свастиките много преди Хитлер:
  shorturl.at/bcGP4
  От което може да се предположение ,че Хитлер е ПЛАГИАТ, и е копирал нацистките свастики от предхождащите ги – болшевишките свастики!
  За това , ЕДИНСТВЕНОТО решение за МОЧА е демонтиране и разчистване на всякакви остатъци от него ,и да се даде на “отговорно” пазене при пасоль-губернаторь макаренков, който да го превози до Москва, и да го монтира пред Кремль ……

 3. П.П. Повторно давам линка към блога , в който е дадена болшевишката свастика:
  https://bit.ly/2x7kZb1

 4. ГРУЗИЯ:
  “ВЪН РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ!”
  “РУСИЯ Е ОКУПАТОР!”

  https://sprotyv.info/news/rossiya-okkupant-v-gruzinskom-batumi-proshla-akciya-protesta
  https://gmichailov.livejournal.com/1627005.html

  Браво братя грузинци!
  Долу Русия!
  Вън руската окупация и присъствие!
  Проклятие за България е Русия единствено!

  Руски съветски митове за началото на “великата” “отечествена”:

  https://mel.fm/istoriya/2531790-war_myth
  https://sprotyv.info/news/mify-sovetskoj-propagandy-o-nachale-velikoj-otechestvennoj-vojne

 5. Темата 22 юни 1941г. и последващият нечуван в историята на планетата най-голям разгром на всички времена и народи на РККА си заслужава да се зърнем отново към нея. Не само Марк Солонин доказа, че и като бройка пленници такова чудо не е виждано а също така и като погубена материална част. При разбивката на причините как се е стигнало до тези небивали трофеи на Вермахта най-висок % е не на унищожено в битки снаряжение а на изоставеното, вкл. и лично-пистолети и винтовки. Най-малки са загубите на … камиони. Сетете се сами откъде идва този любопитен факт.
  https://germanych.livejournal.com/124372.html

 6. Военный корреспондент Михаил Соловьев подтверждает выполнение сталинского приказа «уничтожать их [оказавшихся в плену советских военнослужащих] всеми средствами, как наземными, так и воздушными»:
  «… “Последний патрон для себя”, – требовал Сталин в приказе по армии. Но легче написать такой приказ, чем пустить себе пулю в лоб, и немцы уводили всё новые колонны пленных советских воинов, чтобы погубить их в голодных лагерях. “Сдача в плен является изменой родине” – писали газеты. Но кого это могло остановить? Полковник К. из штаба воздушных сил рассказывал: “Приказано бросить советскую авиацию на бомбежку лагерей пленных в германском тылу”. Рассказывая, морщился: “Представьте, что там произошло?”… (Михаил Соловьев. Записки советского военного корреспондента. 1954)
  Показателен также в июле 1942 г. при отступлении из Севастополя взрыв Инкерманских каменоломен с тысячами находившихся в них раненых советских солдат, чтобы они не попали в плен..

 7. @ Georgi Nikolov

  Няма да пропусна тази “висока топка” за камионите, колега:)lol Въобще, ако търсим данни за броя на камионите и джиповете в сесесере към 22 юни 1941, мъглата е пълна. Всички сравнителни таблици говорят за всичко останало – танкове, бронирани коли, оръдия, гаубици, самоходки, минохвъргачки, всякакви съдове на ВМС и ВВС, дори екзотики като наблюдателни и заградителни балони. Но камионите са като държавна тайна. Ни гъц, ни мъц. Дори в Суворов не открих вищо. Причината вероятно е позорно ниското качество на “отечествените” камиони ЗИС-5 и ЗИС-6 и чудовищният им разход на гориво, до 70 л/100 км! Все пак в една докладна на Наркома по отбраната изрових цифрата 272,600 военни бр. към 17 юни 1941. Плюс допълнително мобилизирани от “народното стопанство” още 160,300. Не се посочва колко камиона, колко – камионетки, колко джипове. Казва се също, че “в първите дни на войната” загубите са десетки хиляди, но колко точно – пак тайна:

  http://auto.bigmir.net/autonews/autoworld/1519353-Samye-izvestnye-avtomobili-Vtoroj-mirovoj-vojny

  Истината е, че павианите ползват главно конска тяга и едно малоумие на Тухачевски, известно като бронирани трактори. Дори нас ни “освобождават” с каруци, като впрочем така ни донасят неизвестната дотогава в България лаймска болест. Доставяните от САЩ джипове Willis и високопроходими камиони Studebaker (за цялата война съотв. 52,000 и 375,000 по Фелщинский) се пазят за най-важните направления. А “стратегът” жуков преди всяко настъпление повтаря, “Съветските женоря ще народят нови войници, пазете техниката!”

 8. Поздравявам с победата на опозицията в Истанбул с Белла чао на Grup Yorum

 9. Ердоган настъпи мотиката в Истанбул. Да се готви Баце..

 10. ЛАЙНЯНИЯТ луски паметник трябва да бъде ПРЕМАХНАТ ЧРЕЗ ВЗРИВЯВАНЕ, теренът изчистен.
  На негово място – ГОРД ПАМЕТНИК НА АСПАРУХ ДУЛО.

  ТА ТОЙ е БЪЛГАРИН, ОСНОВАТЕЛ НА ДЪРЖАВАТА НИ, а НЯМА паметник!!
  Той не е ПРА-българин. Българската нация/народ е образувата от ПРЕВЗЕМАНЕ на част от тази сегашна наша територия от БЪЛГАРИ, и установяване ОТ ТЯХ на държавност и господство, включително върху меснто население. То е било “византийски граждани”, а иначе етнически може да се е чувствало “траки” и други. Разбира се, тогава и по-късно всички са се смесвали.

  Съветският руски войник е ЧУЖД ОКУПАТОР. Той не е БЪЛГАРИН – най-малкото – та да ДОМИНИРА като НАЙ-ВИСОК ПАМЕТНИК В РОДИНАТА НИ!!

  Мавзолеят с трупния георги димитров бе сполетян ТОЧНО ОТ КАКВОТО ТРЯБВА. ВЗРИВЯВАНЕ И ПРОЧИСТВАНЕ.
  Той е също руски гражданнин, с ИСТИНСКО ТОГАВАШНО ИМЕ ПО ПАСПОРТ “георгий димитрович”! Агент на КГБ и на Кремъл. Водач на нашенските шайки комунисти, на коминтерна след ленин, една също международна-шжайкаджийска организация за разбиване на държави и заграбване на властта. Дошъл на ЛИКВИДИРА, ЗАЕДНО С ВОЙСКАТА-ОКУПАТОР, НЕЗАВИСИМА, СВОБОДНА, ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, развиваща се като такава още от ВЪЗРАЖДВАНЕТО НИ.
  Той през СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ ТРУПОВЕ, я превръща чрез бкп, В РУСКА КОЛОНИЯ, ОБЕЗЛИЧЕНА и ОБЕЗКЪРВЕНА, НАРОЧНО, та да бъде управлявана чрез същата бкп.
  А и чрез стърченето на тоя дълъг “благодарно-признателен” руско-съветски паметник.

  Всякакви други решения за паметника са ПРОСТ конформизъм, СЛАБАЩИНА. Кашкавални ръце и ум. Междинни ВРЪЗВАНИЯ НА ГАЩИ, уж пред българска героичност, българска героична история.
  Къде са бъл-га-ри, ю-на-ци… има ли ТАКОВА НЕЩО въобще, като нация??

  https://ru.wikipedia.org/wiki/Димитров,_Георгий_Михайлович

  http://www.bbc.co.uk/bulgarian/indepth/story/2005/10/051017_dimitrov_2.shtml

 11. В допълнение на АЭРОФЛОТ:
  ЗИС-овете са били обути с автомобилни гуми, от СКБ и поради факта, че същите имали пределен пробег около 500 км, във всяка карусерия се товарели /освен боеприпасите и живата сила/ по два комплекта или с тези на джантите, общо три – един за пътя от тила до рубежа, един за участие в настъплението/?/ и един за обратния път…
  Без US-доставките осирането е било неизбежно.

 12. Патриотизмът е храм за чисти помисли и искрена отдаденост

  ИЛИЯН ВАСИЛЕВ

  Най-старата държава в Европа с чужди паметници как да гради национална идентичност!? Демографската катастрофа има лек – нали за това сме оцелели през вековете, но убийството на националната идентичност означава КРАЙ.

  Действително си помислете каква гротеска – град Пловдив, на 8000 години, да търпи над него да назидава тази нелепа, грозна, унизителна фигура на чужд войник. Градът на Филип се свил до град на някакъв измислен пехотинец, чийто паметник има една- единствена цел – да маркира територията на власт на Кремъл и да напомня на българите, че ако не слушат, ще има пак ботуш и калашников. Само идиот може да възприема този „паметник“ като израз на признателност. Не, той е и знак за подчиненост.

  Същото е по цяла България.

  Виждате какви са високите европейски примери при паметниците и каква е „естетиката“ на съветската монументалистика – груба сила, юмрук вместо протегната длан, агресия вместо уважение..
  Статуята на Иисус Христос в Рио де Жанейро

  В София – столица на държава с 1340-годишна история, се допуска първият й паметник пред Народното събрание да е на чужд цар; катедралният й храм да е на тотално чужд „светец“, княз подчинен на мюсюлмански владетел, воювал срещу християнските си събратя в полза на господарите; най-високият паметник пак е на същия чужд войник с автомат, а почти всички основни и централни улици са наименувани на чужди герои.

  Най-старата държава в Европа с чужди паметници как да гради национална идентичност!? Демографската катастрофа има лек – нали за това сме оцелели през вековете, но убийството на националната идентичност означава КРАЙ.

  Време е да зададем истинския въпрос – кои сме? Население на територия или наследници на велико племе, което не допуска чужди герои и царе да стърчат над неговите.

  И цялата тази фейк националистическа гмеж да бъде изметена.

  Патриотизмът е храм за чисти помисли и искрена отдаденост.

  Местните избори са време за Промяната.

  Като начало гласувам за премахването/препосвещаване на ПСА, за смяна на името на улица „Граф Игнатиев“.

  Следващият СОС да направи пълен опис на улици и булеварди в центъра на София, включително бул. „Цар Освободител“, ул. „Аксаков“, бул. „Дондуков“ – няма лошо, но улицата да не бъде толкова централна. Давам примери, не съм изчерпателен.

  Да довършим Освобождението!

  Има достатъчно начини да отдадем дължимото на всички, които са ни помогнали да възстановим независимостта си. Но тази признателност трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да носи мярата на цялата ни история.

  Този въпрос е ключов, защото, ако не възродим Духа, ще четем и въздишаме по новините за демостранциите в Прага, в Тбилиси, по резултатите от изборите в Истанбул. Защото това снишение и примиреност са ни държали под анестезия през всички тези пет века.
  https://kafeneto.wordpress.com/

 13. Много е точна оценката на автора. Точно провокатори ще са и нямам никакво съмнение. Наскоро един човек ми разказваше как едно време се намирал в партийния дом и вътре запалили магнезий. Излиза, че сами са си запалили партийния дом. Никак не се съмнявам в подлите им намерения, защото те са в шеста глуха на галактиката и Цезар да докарат падението им не може да се спре с нищо.
  10 000 да избият от своите никой няма да ги оцени като жертви, а като облекчение за намаляващата досада от тях. Толкова са отвратителни подлеците долни.
  Пък и всичките онези с нацистките костюми до един бяха деца на комунистическите ни другари и никой от БСП не го отеглиха. Хванат ли ги осрани няма закон и наказание за тях. Така, че е ясно, че само някой от тях в търсене на балъци е извършил провокацията. Нали има видеонаблюдение бре, как така го пуснахте?
  Е така се замижава по партийному за ладно ваканцуване.
  После Иво пише ли пише , а отиващите си са замръзнале и стоят като руска група по Великден.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.