Духовната ни любезност към руската мечка

 

 

 

 

 

Към многобройните суперлативи, които могат да се кажат за българските политици, несъмнено има и един, който ги откроява сред колегите им по света. Нашите са най-благодарните на своите бивши колонизатори.

Има един виц за любезния лос, но не става за разказване в писмен вид поради звуковите ефекти, които го правят смешен. Та и с нашичките политици е така, не е за разправяне колко са любезни сами при мисълта за руската мечка. Видя се и от речта на Цвета Караянчева, която се разписа в историята като пръв български председател на Народното събрание, допуснат да говори в руския парламент.

Не може да се каже, че речта й е от най-просълзяващите братушките защото те нямат насита на благодарности, а Караянчева “само” наблегна на духовната ни връзка, която била най-здравата спойка между Русия и България. Затова пък словото й напълно отговаря на един задължителен и унизителен български стандарт, за който не са ни виновни руснаците: нито дума да не се произнася по теми, които са неудобни за Кремъл и промитите мозъци в Русия.

Няма български политик на власт и в опозиция, който да се е одързостил да намекне за съветската колонизация на България, обезличена и практически лишена от национален суверенитет в продължение на 45 година до степен на посмешище и нарицателно за най – верен съветски сателит. С нас се гавреха по този повод най-вече близките ни по-съдба, но по -малко благодарни за наложения им комунизъм по съветски образец колеги по съдба в Източна и Централна Европа. Когато им беше зле винаги можеха да кажат “ е, не сме чак като българите, които направо пълзят по корем пред Москва”.

В този смисъл Караянчева направо е невинна. Тя просто следва тази традиция да не бъдат дразнени “братушките” и да им се говорят само любезности, каквито са свикнали да чуват, но :

Нищо за фалиралата заедно със СССР нейна колония НРБ. 

Нищо за хилядите отвлечени от България нейни граждани от специалните части на Сталин СМЕРШ през есента на 1944 г. под предлог, че били германски шпиони. 

Нищо за съветската вина за българското братоубийство в условията на съветската окупация по онова време. 

Нищо за откраднатите български архиви.

Нищо за довеждането на Царство България до просешка тояга чрез разграбване на икономиката й под формата на репарации и изкупуване на безценица на суровини, материали, всякакви преносими материални активи и земеделска продукция.

Нищо за насилствено прекъснатия европейски път на развитие на страната ни под ударите на сърпа и чука.

Нищо за унищожената българска природа по примера на СССР чрез форсиране на индустриализацията за целите на милитаризацията.

Нищо и за радиацията – първо чрез мащабната кражба на български уран десетилетия наред, а след това и за чернобилската.

Нищо за скъпотията на руския природен газ специално като за България.

Нищо за руската хибридна война срещу страната ни, водена на нейна територия чрез московската пета колона.

Нищо за злостната антибългарска пропагандна, излъчвана по официалните руски телевизионни канали под формата на документални филми, очернящи България  с твърдения, че е пример за провал заради “западното иго”.

Щеше да бъде някак си успокояващо да обвиним руснаците, че споменатите по-горе въпроси са табу по тяхно настояване. За съжаление истината е, че сме си избрали политици, които сами се поставят в услуга на руския интерес България да изглежда все така безхарактерна и страхлива пред руската мечка, каквато беше през десетилетията на комунизма. 

21 мнения за “Духовната ни любезност към руската мечка”

 1. Иво, всичко з статията е по, най, връо.
  Нещо повече. Според видни руски критици-националисти на режима на пут.ин никой що го де самоуважаващ се играч не взема на сериозно кремльовци, лъвове, титани. В най-добрият случай джуджи 1 и конят лавров ги използват или кат пощенски кутии или кат куриери. И понеже това което “договорят” не е за пред хората имат молба към “партньорите” нищо при преговорите да не се обявява докато не се финализират черно на бяло. За Сирия, целта е ситуативният съюзник Иран да бъде изтемарен курвенската и да се върнат бандформированията на КСИР у дома. Има и принципна договореност с Япония два от островите да минат под юрисдикцията на Архипелагът-империя а другите два под формата на кондоминиум да се експлоатират. Засега. Само заради непомерната цена поискана от кремълският гном, пазарлъците продължават с пълна сила и не се е стигнало до реализация на сделката.
  И те, така. Кат във вица за съвеЦките вестници. В Правда нет известия, в Известия нет правда, Россия-продана.
  Много мина, мъничко остана.

 2. Българско театро по руски сценарий:

  Българският председател на НС отива в Москва “на крака” да моли руснаците да участват в проектите, инициирани от тях, изцяло в техен интерес и неизгодни за България, и те великодушно “се съгласяват”!

  …”Руският премиер Дмитрий Медведев приветства работата по изграждането и разширяването на газовата инфраструктура в България и региона и изрази задоволство, че България ще участва (за своя сметка!) в реализацията на разклонението на „Турски поток“ и в транзита на газ.

  Освен това руският премиер потвърди, че (искаме не искаме) „Росатом“ ще се включи в процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“.”

 3. Трябваше да отиде,за да прибере каймака на ремонта на СУ тата и да докара руски шпиони в Авионамс.Как ще се оправим със системата свой-чужд?А после РИВЕМ за Шенген и секретните тайни на НАТО,дано да си отварят очите за българският Троянски кон.

 4. Георги Иванов поздравен от Космоса в Несебър

  В присъствието на Николай Димитров (под снимката не е уточнено какъв точно е Николай Димитров, може би задунайският домашен любимец, който “служи”) кметът на звездното градче Евгений Баришевски връчва на Георги Иванов поздравителни адреси от руските космонавти

  https://www.24chasa.bg/novini/article/7526482

 5. И при най-развинтено въображение много трудно Цвета Караянчева може да бъде квалифицирана като “политик”! Както и нейния “гуру”, началникът ѝ по партийна линия другарят Буда.
  А защо българите си “избираме” точно такива недоразумения да запълват управленските места в правителството, парламента и другите институции си е въпрос с повишена трудност – може би за Нобелова награда за медицинско откритие.

 6. Тъпотата, безхаберието, илитеращината на Баце пробива нови, невиждани дълбини. Да сравниш касапинът на Хавана, моралният урод че гевара с апостола Гоце Делчев е простотия надминаваща мах-овете от мултфилмчетата с които “плаши” Запада политгуруто МУ пут.ин.

  https://offnews.bg/obshtestvo/borisov-sravni-gotce-delchev-s-che-gevara-706194.html

 7. Шапо за статията, г-н Инджев, но за жалост повредата не е в РъБъ телевизора. Ето и евротолерастията доведе до позорно гласуване и връщане на рАЗИЯтските гамени в ПАСЕ!

  Понеже вече сме в туристичекия сезон, а и една министерка де седне, де стане, все за рАЗИЯтските туристи каканиже, един оф-топик като как правилно следва да се третира тоя разред примати. Източник – Vesta TV, място – Бангкок:

  https://www.youtube.com/watch?v=zJGeqEbHZ34

  На лисването на вода в лицето, което в Индокитай е почти като заплюване, уличен тайландски еквилибрист мигом отговаря на “братушката” с класическа серия “мат тронг”-кхао тронг” от муай тай. А дежурният полицай прибира “широката славянска душа” в кауша за 24 ч. Не носи тениски с микрохуйлото този блюстител на закона, види се, ни георгиевски лентички.

  Водещият прави интересна аналогия с посещението в Сингапур миналата зима, където след 2 ч.закъснение пуйлото бе наритан с отмяна на срещи, седене в чакалнята на летището и дори металодетектор като прост пътник. Заедно с подгъзниците му лавров, пэсков и архиепископ сергий.Кеф!

  Не може човек да не се съгласи с водещия, че рАЗИЯтската маймуна разбира само този език. Както прочее и РъБъ мутациите й тип банкя, перхидролен, шкембе, плюс всякакви любители на КЕКС и прочее девианти! Респект!

 8. Съгласен съм с автора относно изброеното.
  Не познавам добре историята и наскоро четох за ролята на Русия покрай съединението.
  Ето един параграф от Дума:
  “Обявeната на 22 септември 1908 г. Независимост на България е посрещната враждебно от великите сили, но война те не искат и настояват за преговори. С подкрепата на западните сили Турция поставя искането България да й върне всичко, което й дължи според Берлинския договор от 1878 г. Франция предлага заем на България, който обаче е с неприемливи за българското правителство условия. Окуражена, Турция се готви за война и иска вече южните територии на България. В тежката ситуация идва неочаквано предложение от Русия – Русия опрощава на Турция военната контрибуция от 1878 г. и дава заем на България, равен на обезщетението, което Турция иска от България. Впоследствие заемът е изчислен на 81 млн. френски франка. Това предложение е прието и от България, и от Турция, въпреки недоволството на Австро-Унгария и Германия.
  По-късно съветската власт опрощава този заем на България, която така и не връща никога парите на Русия, които след 1909 г. използва за жп линии, за фарове по пристанищата, за пощите и телеграфите и пр.”
  Искам да чуя повече мнения по този въпрос. Май става въпрос за много пари които са ни дадени в един труден момент за младата държава и са опростени.

 9. Кощунство е да сравняваш патриота Гоце Делчев с “интернационалиста” кръволок Гевара.От кого освобождава Куба?Сега Куба свободна ли е или бягат от нея на автомобилни гуми през морето?Куба има цветна телевизия от ноември 1948 г.у нас цветната телевизия дойде 25 г.по късно.Какво да се прави,Карл Май не го е писал в книгите си/а те са доста,не е само Винету/

 10. Няма какво да се учудваме от поредната калинковоКРАСНОкожа “парламенТалистка” на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА!
  БОКОТИКВАТА се постара в тоя “парламенТ” да няма почти НИКАКВИ “юристи” , дори под санитарният минимум!
  И затова сега в парламенТа може и да няма юристи , но пък е пълно с герберокожи КАЛИНКИ, защото бокоТИКВАТА си ги “избра”, НАЛИ!
  НЯМА как да работи един парламет , без да има юристи, които да “коват законите”, но боковите КАЛИНКИ нито са такива! А освен това бокоТИКВАТА е избрал “партийният” номерклатурчик-караянчева ,да е председател на парламенТа му! Т.е. дори начело на парламенТа , бокоТИКВАТА е монтирал КАЛИНКА, която едва ли разбира нещо от писането и приемането на законите!
  Така е при бокоТИКВАТА – няма юристи , но пък има КАЛИНКИ……….
  Същият е и КРИВОсъдният му “министър” – МНОГОпартийният социалистически “юрист” – кирилов , който до скоро беше в парламенТа , само за да приема ЛОБИстките и ОБРЪЧните “закони” на бокоТИКВАТА и неговите задкулисни кукловоди и начальници……..
  Но , няма как да е “различно” в парламенТа ,и в “министерствата” на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА , след като той си е проЗД , и се “разбира” само с проЗтите си дУпетати и проЗтите си “министри”, НАЛИ!
  И за това банкянското приматоподобие, ВСЕКИ ден се стреми да НЕ изостава с “надграждането” на все по-проЗти и по-проЗДи тъпотии , глупости и инфантилни безсмислици и НЕграмотность……
  И днес, също, както ВИНАГИ бокоТИКВАТА е продължил с “историческата” си НЕграмотност, и днес е продължил пак да ПРЕДАВА и ПРОДАВА на българските НАЦИОНАЛНИ интереси и българското историческо наследство и национални ГЕРОИ………..
  ДНЕС……банакянското МУТРОподобие е “сравнило” НАЦИОНАЛНИЯТ ни герой – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ с МЕЖДУнародният интернационален ТЕРОРИСТ и военноПРЕСТЪПНИК – че(Н)гевара.
  Това е все едно да сравниш Левски с …че(Н)гевара!
  Това е все едно да сравниш Ботев с …че(Н)гевара!
  Това е все едно да сравниш Раковски с …че(Н)гевара!
  Това е все едно да сравниш Бенковски с …че(Н)гевара!
  Това е все едно да сравниш Стамболов с …че(Н)гевара!
  ………..
  Това ев все едно да сравниш идийският Буда с банкянският буда………….

  Ето това е , според банкянскоТО приматоподобие интернационалният бандит-че(Н)гевара е “ОСВОБОДИЛ” Куба……”ОСВОБОДИЛ” е Куба……
  Но няма какво да се учудваме , защото преди няколко години бокоТИКВАТА беше казал ,че фашистка България е обявила война на Сталин , и в резултат на това е била “освободена” от фашагите….
  Според бокоТИКВАТА Сталин е “освободил” България, а пък че(Н)гевара е “освободил” Куба!
  Явно бокоТИКВАТА даже не чувал кой е Гоце Делчев и , че даже има много по-добро образование, завършено в българското военно училище, отколкото неговата пожарникарска школа, след като говори такива НЕграмотни глупости , и е повече от сигурно ,че между Гоце Делчев и че(Н)гевара няма никакви паралели и общи неща , нито между Гоце Делчев и бокоТИКВАТА……..НАЛИ!!!…….
  Няма как Гоце Делчев да има нещо общо нито с че(Н)гевара, нито с Винету, няма как , НАЛИ!
  Вижда се ,че ОБЩОТО е само между калинковоКРАСНОкожият “вождь”-Винету и неговият латиноамерикански “освободитель”-че(Н)гевара!
  И след цялата тази балкянтуристка НЕграмотност, проявена и на международна среща , ТРЯБВА бокоТИКВАТА НЕзабавно да си подаде ОСТАВКАТА …..ВЕДНАГА!
  ОСТАВКА и за другите пУтлериоти ,като ванЮ каракачАНСКИ от МВРО, който дори не е обяснил на бокоТИКВАТА за чия свобода се е борил Гоце Делчев!
  ОСТАВКА!

 11. Какъв заем от Русия?Ние плащаме 10 млн.франка,равностойни на 22 тона злато.

 12. Има нещо особено извратено в това да превиваш гръбнак от слугинаж пред Москвските велможи, а няколко седмици по-рано да се имитираш съпричастност в българският ГУЛАГ – Белене.

 13. GG2, първо си спомнете вица за попа, който паднал във вира и за да го измъкнат извикали: “Дядо попе, дай ръка”, но отчето не реагирало и случаен минувач им викнал: “Абе абдали, не знаете ли, че на поп не се казва дай, а вземи!” Същото е и с великата раша! Щях да се пръсна от смях: русия давала и опрощавала!!! ХА, ХА, ХА-а-а-а!

 14. Вижте какво е сътворил Демиургът на мисълта вчера:

  “Нашият герой Гоце Делчев стана като повод за коментари във всички посоки. А то дори, ако погледнем е жалко. Защо? Защото това е един български герой, който е желал, който се е жертвал, заложил всичко за свободата на Македония. По същия начин един Че Гевара, който е по народност аржентинец, е отишъл да се бие за свободата на Куба, а след това е загинал в трета страна”.

  От тази мУдрост могат да се направят поне няколко извода:

  1- Гоце Делчев е масов убиец;
  2- аржентинците и кубинците са братя;
  3- комунизъм=свобода;
  4-….5…

  Братя, тежко се живее между глупци неразбрани!

 15. Не съм историк, но от това което съм прочела, въпросния заем, който наистина ни отпускат за обещетение на Османскта империя, Руската империя е опростила след капитулацията на Русия в ПСВ и подписването на Брест-Литовския мирен договор. С него новото правителство се отказва от всички суми , които дължим на Руската империя

 16. Само да допълня да не излезе, че Болшевишкото правителство е проявило особено отношение към България. Като победена страна, по силата на този договор, Русия се отказва от материални претенции към всички ответни държави

 17. GG2
  Тези писания дето цитираш са писани в Москва. Проверявай си източниците на информация.Ние тук не пасем патки.Просто и ясно.Турция -след 1923.Преди тази дата -Османска империя.

 18. До трола gg2, дето цитира “Дума”:

  Който не познава историята си, да чете първоизточници. На сайта на БНБ има всички оригинални данни за въпросната триъгълна операция. Подкрепени са с документи.”Дума”, както им е обичай, лъжат и обръщат истината като ръкавица. Не са важни “мненията по този въпрос”, а само фактите.

  рАЗИЯ нищо не ни “отпуска”, нито дава пари в “труден момент”. Контрибуционното задължение на Истанбул към Петербург НЕ Е ОПРОСТЕНО, а само документарно преоформено като де факто задължение на Княжеството към Петербурт. Реално София не получава НИ КОПЕЙКА – какви фарове, телеграфи и жп линии съчинявате, какви 5 рубли?!? Едната империя прави жест на другата, за да ни надене благовидно финансов хомот от 82,000,000.оо/ОСЕМДЕСЕТ И ДВА МИЛИОНА/ златни лева. Днес това са ок. 82,000,000,000.оо /ОСЕМДЕСЕТ И ДВА МИЛИАРДА/ долара!

  Разчетът е здраво да ни яздят финансово от самото начало, да не би някой в София да си въобрази, че може да има собствено мнение.

  Е, грешен е разчетът на “братушките”, икономическата политика на Княжеството от Съединението до обявяването на независимостта (особено на Стамболов) и златодобивът в Трънско, Кърджалийско и особено Челопеч още преди 1900 г. нареждат България в двайсетицата европейски държави по БВП.

  След декрета на в.и.улянов-бланк за денонсиране на “империалистическите договори” – намерете си го от коя дата е, България прекратява плащанията по въпросния дълг. Превеждам на прост език като бкп-тролове – не е “опростен”, спирохетния мозък на “вожда” не е вдянал, че има още да ни дои. Затова днес наследниците му си наваксват.

  Стопанино, извинете за дългия и закъснял оф-топик!

 19. GG2,дайте препратка (линк, сайт и т.н.), ако обичате, към цитираното от Вас(доколкото е в кавички), тъй като се опитах да го “пусна” в търсачката и излизат съвсем противоположни статии по въпроса и нито една в “Дума”.

 20. Доста изчерпателно сте изброили прегрешенията на врагушките към българите и България през десетилетията на съветското робство, всъщност това е единственото истинско робство, под което пада България, както и продължаващите им такива в постколониалния период. Не спирайте да им ги напомняте, както и на останалите граждани, може и някой ден да избереме такива парламентаристи, които да имат достойнство и поне да не се излагат.

 21. А това че сме победили руснаците през Първата Световна!А за позорната загуба на водко-кръвопийците в Афганистан?! А това че Хърватия би Русия на нейн терен!Русия е бита карта,а се прави на победител!А за прослувитите Грузиски дронове закупени от Израел и Запада,с които грузинците показаха какво е Кавказки кураж на рублофилите наемници спиртоглавци!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.