Бойко Борисов сготви отровна попара с образа на Че Гевара

Нашият герой Гоце Делчев стана като повод за коментари във всички посоки. А то дори, ако погледнем е жалко. Защо? Защото това е един български герой, който е желал, който се е жертвал, заложил всичко за свободата на Македония. По същия начин един Че Гевара, който е по народност аржентинец, е отишъл да се бие за свободата на Куба, а след това е загинал в трета страна”.

 

Тази кощунствена глупост изрече вчера българският премиер Бойко Боэрисов. Как ли се чувстват сега наетите да го обслужват антикомунисти?

 

Дали Борисов не бърка истинския Гоце Делчев със своя съратник Първанов? Или просто си бърка по навик, както в случая , когато заявява най-сериозно, че България е обявявала война на СССР ( макар да е обратното)? За съжаление над Борисов наистина няма никой, който може да го накаже. Теоретично би трябвало това да са избирателите, но те са доказали, че неговата простотия им импонира и явно не може да се разчита на техния арбитраж.-

 

Честолюбивият Бойко Борисов  се изживява като властелин на острова на стабилността на Балканите по подобие на кубинския диктатор Кастро спрямо неговия “остров на свободата” . И подобно на Кастро, разлюбил в един момент Че Гевара, низвергна най-близкия си съратник в партията си Цветан Цветан Цветанов в момента, когато се почувства достатъчно мотивиран да подчертае по този начин едноличната си власт, за да опровергае твърдението на Цветанов “няма кой да ме накаже”.

Аналогиите обаче свършават дотук. Защото Кастро беше всичко друго, но не и невеж. В това отношение Борисов се доказа отново като ненадминат в празнодумието , сравнявайки българския национален герой Гоце Делчев с масовия убиец Че Гевара.

Сърбал съм лично местната попара на следовниците на Че Гевара. Например на митинга за демонтиране на Монумента на окупационната червена армия МОЧА в София на 9 януари 2011 г. 

“Участниците в протеста развяха знамена на Че Гевара и замеряха с яйца символично направено от подръчни материали чучело на Иво Инджев”.https://dnes.dir.bg/obshtestvo/pametnik-savetska-armia-nostalgia-sotzializma-7745726

Ще оставя други да обяснят на Борисов кой е Гоце Делчев, но ще (му) припомня що за “революционер” е Че Гевара, за когото съм препредал в публичното пространство достатъчно данни за “размисъл” по темата. Включително с илюстрацията как Кастро лично разстрелва “класов враг” , видно от снимката.

 

 

 

 

 

 

Кастро и кастрираната (ни) памет

 ИВО ИНДЖЕВ ⋅ АПРИЛ 20, 2011 ⋅ 

За Кастро и режимът му пише в книгата си “Истинският Че Гевара” Умберто Фонтова. Той разказва за садистичните наклонности на аржентинеца като “любим палач” на Кастро. Описва подробно зверствата му във втората му родина Куба (хиляди са пратените на смърт от него, а лично разстреляните, включително непълнолетни момчета), са неизвестни на брой, но достатъчно, за да бъде определен екзекуторът им за долнопробен престъпник. Само при потушаването на селското антикомунистическо въстание на “острова на свободата” през 1961 г. са екзекутирани без съд и присъда 4000 души.

За “любимия палач” на Кастро в книгата си “Черна неблагодарност е хорската отплата” Ефраим Кишон пише с ирония като за “ червения Робин Худ, който до последния си дъх защитаваше режима на изтезанията…” ( с.88)

Истината е, че Кастро първо налага на Куба личния си режим и става убеден комунист по-късно, защото вижда в това начин да увековечи властта си с помощта на СССР. А в средата на 60-те години, след карибската криза, отношенията му с Москва охладняват след като Кремъл престава да излива субсидиите си в предишните количества. СССР осъзнава що за “таралеж в гащите има”, когато Кастро е бил на косъм да сблъска ядрено двете суперсили със заповеди да бъдат обстрелвани американски самолети в разгара на войната на нервни между съветския флот и американската блокада. Кастро не се интересува от средствата. Важна му е целта да се задържи на върха на всяка цена и започва да заиграва с китайските маоисти (и това е основната причина Че Гевара да не бъде признат като комунистическа икона в съветския лагер, тъй като перманентната му революция твърде много напомня на троцкизма, имплантиран в маоисткото “вероучение”).

Умберто Фонтова описва уникалното его на Кастро като безподобен вариант на комунистическата властова амбиция, която не се подава на изкушенията, подобно на Дън Сяопин и Горбачов. “…той искаше всичко. Кастро мечтаеше за власт, каквато имаха Сталин и Мао. Затова нае един садист и фанатик на име Че Гевара, за да му помага. В началото като главен палач на враговете му ( истински, измислени и бъдещи), после като унищожител на икономиката. След като изпълни задачата , Гевара беше ликвидиран рутинно и опитно, както Кастро ликвидира много други помощници, съперници и дори няколко истински врагове”. (с163). След като през 1964 г. Москва поставя ултиматум на Кастро да отстрани Гевара, Кастро приема сделката “пари срещу шут за Гевара”- палачът му си е свършил работата. Обиденият Гевара обаче отива на гости на приятеля си Бен Бела в Алжир и от тази престижна за тогавашните левичари световна трибуна заклеймява съветските си другари като “съучастници в империалистическата експлоатация”. При завръщането му в Хавана Кастро и брат му Раул го наричат “недисциплиниран глупак и неблагодарник” и го поставят под домашен арест. 

Знаейки ( от личен опит) какво може да му се случи Гевара пише “Писмо за сбогом Фидел”, в което му се моли да го пощади като го величае за неговите “уроци”, но съжалява, че не е изучил достатъчно добре делото му. Обещава му, че на новото си бойно поле щял по-добре да приложи наученото лично от него в Куба и Кастро го пуска да мре в Боливия ( след което, когато мълвата превратно превръща малодушно предалия се без един изстрел Че в икона на левичарството, Кастро отново приватизира образа на любимия си някога палач за целите на пропагандата си).

Куба е имала в края на 50-те години на миналия век по-висок доход на глава от населението от Австрия, Япония и Испания, но е доведена до положението днес отново да се обръща за спасителна помощ към Китай, превърнал се най-после в истинска световна икономическа сила – но не въпреки, а благодарение на толкова омразния на Фидел капитализъм.

Ликът на масовия убиец Че Гевара украси проруския митинг на баба си БСП

 

 

 

 

Иво Инджев ФЕВРУАРИ 11, 2015

През декември 1964 г. Че Гевара гръмогласно обявява в ООН: „Да, разбира се, ние екзекутираме. И ще продължим да екзекутираме, КОЛКОТО Е НЕОБХОДИМО”.

 

А колко е необходимо, според главния екзекутор на кубинския режим? Понеже доста другари и другарки у нас обичат да се позовават на западни авторитети (избирателно, когато това им изнася за някоя тяхна теза), ето един цитат от наистина авторитетен източник.

 

Изследване на Харвард доказва, че до началото на 70-те години на миналия век в Куба са разстреляни 14 000 души, което на глава от населението би означавало три милиона разстрела в САЩ. А „човекът”, който нарежда екзекуциите и поема отговорността гордо пред ООН за това, е същият този „симпатяга” Ернесто Че Гевара.

 

Че Гевара ръководи разправата с 6 годишното антикомунистическо въстание в Куба и носи отговорността за разстрела на 4000 кубински селяни, които бранели земята и имуществото си от насилствената колективизация по съветски образец. Безумието на Че Гевара, доказан садист от участието си в разстрели на непълнолетни, става ясно дори на СССР, който помага с оръжие, средства и инструктори на кубинските комунисти да смажат упоритата съпротива в държавата, която преди „революцията” е имала по-висок жизнен стандарт от Австрия и Япония. Чак през 1964 Москва „отлъчва” садиста Че и това го обрича на личен провал, тъй като веднага губи доверието на кубинските тайни служби и Кастро. Този успех СССР постига по най-простия начин: просто му спира финансирането и той започва да се умилква на Кастро за своите следващи мисии- този път в Африка и Южна Америка.

 

Само през първите три месеца на своята „революционна дейност” в Куба Че Гевара е подписал 400 смъртни присъди, свидетелства кубинският прокурор Хосе Вилясуо, избягал от кървавия ужас. Изповедник на жертвите на име Яки де Аспизу твърди друго: че за същия период по заповед на масовия убиец са разстреляни 700 души. Познайникът на Гевара, кубинският журналист Луис Ортега, пише в книгата си „Аз съм Че”, че „героят” с баретата изпратил лично на смърт 1 892 души.

 

„Разсекретената” лична кореспонденция пази мил спомен за деянията Му с неговия почерк: „Скъпа моя, аз съм в кубинските планини, жив съм и съм жаден за кръв”, гука той в писъмце до съпругата си Хилда Галдея през 1957 г.

 

В друго, съхранено за историята писъмце, този път до татко му в Буенос Айрес, блудният син си признава момчешката слабост: „ Татко, искам да ти призная, че в този миг разбрах колко много обичам да убивам”.

 

Невежеството по принцип не е извинение за ничие престъпление. Но е още по-отвратително, ако онези, които се гордеят да бъдат последователи на кървавия Че, знаят много добре какви ги е вършил и това адски много им допада- вероятно биха вършили същото, ако им падне такава възможност да приложат на практика опита на своя идол.

22 мнения за “Бойко Борисов сготви отровна попара с образа на Че Гевара”

 1. Проблемът е че никой в България не знае нищо за Гоце Делчев:резултат от многогодишна пропаганда на масква.И резултат от многогодишна и добре финансово подплатена пропаганда в България има дефектен имидж долни и низки личности като че,граф игнатиев, найден геров, вапцаров,единият Славейков, петко войвода и други подобни които трябва да бъдат след истинският прочит Забравени и никакви улици,паметници и подобни неща да носят техни имена.

 2. Нима очаквате нещо друго от съдружника на Маджо и Пашата?
  Ами естествено, че за него кръволокът и масов убиец че гевара (главните букви нарочно липсват) е герой!
  Мутра сикаджийска!

 3. Интересно, македонците друг народ ли са или сме един народ, според Борисов?!

 4. И друг път съм писал. Имам кухненско инфо. Баце е типичен представител на туй което през Царство България са наричали полуинтелигент. Учил-недоучил, разбрал-недоразбрал, попиващ ефектни фрази,”преработващ” ги по свой образ и подобие и после, обикновено вън от контекста им ги ръси ги под формата на мозъци за щяло и нещяло. Неспасяем е. Повярвал си е, вкарал се в безкрайна холивудка, не търпи и най-добронамерена критика и бъзици от рода на трайчо трайковото “уникален политик с неповторим стил” и ехидните “конгречулейшъни” на “колегите ги приема буквално, като висша форма на признание за конгениалността МУ.
  И те, така и с успоредицата между Касапинът на Хавана и Апостолът Гоце Делчев.

 5. Невежеството и простащината са най-страшния бич за човечеството. Те са благодатната почва, върху която избуяват и процъфтяват всички “изми” на омразата.

 6. Винету, във всички области на действителният живот, е като “СЛОН в стъкларски магазин”, който със своето невежество, простотия, арогантност, алчност и мания за величие, разрушава и унищожава всичко около себе си, създадено с много труд, усилия и воля от редица забележителни личности и общности преди него! 8-:)

 7. Бас ловя, че Баце няма да се впусне в любимият МУ обяснителен режим по-горният, н-ти гаф. Преди години, по повод иди ми, дойде ми със (не)забраната на тютюнопушенето на публични места, един от обкръжението намерил смелост да се одума: “Шефе, интелигентни хора няма да го разберат”.
  Банкянското слънце, смело и безглаво отсякъл: “Те не са ми важни (пренебрежимо малко са)”.
  Да му мислят фенове МУ от рода на многоужаваемият Йордан Тасев.

 8. Бойко Българомразец е един от тези индивиди, които ако им разклати властта са готови да убиват без съд и присъда. Факта, че говори за Че Гевара с възхищение го доказва. А да споменава в едно изречение Че Гевара и Гоце Делчев си е чиста гавра и подигравка с историята и морала. Такова падение откъм интелект на министър председател България не е изживявала.

 9. Докато Баце е включил потокът на съзнанието си на мах и бълва глупотевици само както той ги умее, машата ПИГИ Теменужкова гласи нови енергийни капани в услуга на Моделът КОЙ и масковските МУ кукловоди.
  https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/iliian-vasilev-gospojo-petkova-biva-biva-sriv-morala-tova-poveche.html

 10. E, то в коя страна комун-милицаите не са невежи простаци и страхливи садисти, па даже и да го докарат до 7ми дан шотокан? Ние дори евродупетатин с “лика” на коляча гэвра си имаме…

  Не мога да се въздържа да не изцитирам по памет една епиграмка на А.С. Пушкин, писана все едно днес и за Него:

  Полу-търгаш
  и генерал,
  полу-крадец,
  полу-невежа,
  полу-подлец,
  но съм с надежда,
  че в нещо най-подир ще стане цял.

  (“На М.С.Воронцов”, 1824-25)

  Ще простите тромавия ми превод, но не ми се пише на павиански, а я нямам преведена.

 11. Потресох се като чух какви ги плещи ББ. Няма да коментирам, но съм съгласна, че малко или почти нищо не се знае за Гоце Делчев. Аз също не знма много, а това което знам е от баща ми и една приятелка родом от Гоце Делчев. Един път си мерихме историческото наследство – аз съм от гр. Елена, беше ми дошла на гости.
  Иво, приемаш ли поръчки, би ли написал една “поръчкова” статия за Гоце Делчев. За цената няма да се пазарим. Да ти е яка клавиатурата.

 12. Борисов рядко си позволява публични размишления по исторически теми и може би заради това не му се получава. Както и да е, но ако някой винаги знае истината, би следвало да се замисли, дали лъжата не е станала непреодолима част от него.

  Че Гевара е убивал без съд и присъда, за тържеството на въображаем пролетариат, наслаждавайки се на в кръвта на жертвите.
  Cпоред Пейо Яворов, от книгата му за Гоце Делчев:
  “Българите са твърде благосъстоятелнн и турците, в мнозинството си бедни,поминуват с работа край тях. Така щото Гоце нямаше като дете непосредствени впечатления от натискът на владетелното племе. Той беше чувал само изобщо за турските неправди, колкото да знае, че на света има силни и слаби, че силните господаруват над слабите и че следователно ще бъдеш добре, ако се усетиш силен и поведеш борба. Донегде затова може би Гоце нямаше по-сетне оная злоба към турчина, която винаги характеризира македонския българин. Еднъж другари го бяха упрекнали в голяма хуманност – и той беше отговорил: “Аз не мразя османците като народ; аз воювам против османската тирания като господарствена система.”
  Ho, не сa били ангели.
  “Няколко месеца по-рано неколцина македонци бяха убили в Букурещ румънския гражданин Михаиляну, редактор на вестник “Peninsula Balcanica”. Това убийство, извършено вследствие писаните от Михаиляну статии против македонските революционери, породи един конфликт между България и Румъния, който едвам не свърши с война. Цял свят гракна върху България и Македония. Румънски, гръцки, сръбски, маджарски, немски и т. н. вестници псуваха България като вдъхновителка на върховния комитет в неговите терористични действия спрямо чужденците и без какъв годе свян правеха открити доноси против по-видни хора в Солун, Битоля, Скопие и др. А цариградския руски посланик Зиновиев демонстративно “развърза” от никого невързаните ръце на султана да се разправи по своему с повилнелите за свобода православни славяни в Македония. Българското правителство най-после биде принудено да арестува хората на върховния комитет и да ги изпрати пред съдебните власти за букурещкото убийство.”

 13. https://www.novayagazeta.ru/news/2019/06/26/152818-protivitsya-reforme-sotsialnyh-uchrezhdeniy-znachit-byt-storonnikom-genotsida-sobstvennogo-naroda-nyuta-federmesser-rasskazala-o-ddi-i-pni-v-rossii
  ДАЛИ СКОРО ББ НЯМА ДА СЕ СЕТИ ДА ДАДЕ ЗА ПРИМЕР ОТНОШЕНИЕТО НА ПУТИНСКА РУСИЯ КЪМ ПСИХИЧНО БОЛНИТЕ СИ РУСНАЦИ?!
  ДАЛИ РУСКОТО ПОСОЛСТВО ЗАЩИТАВАЩО РУСКИТЕ КАМЕННИ ПРОЕКТИ ЗА ВЛИЯНИЕ ТИП МОЧА, НЯМА ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ И ПО ЗАЩИТАТА НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЦА КАТО ТЕЗИ В КЛИПА? А?

 14. @ Тодор Тодоров, Благодарство за историческата справка. Само да уточним, че Гоце Делчев по ред причини меко казано е недолюбван от софийските власти и като контрапункт на оглавяваната от него ВМОРО създават т.н. ВМОК, известни като върховисти. Целта е една, свободна Македония в рамките на България но средствата са различни. Та те именно извършват убийството на румънският журналист Михаиляну. Но за останалият свят това са “подробности от пейзажа”.

 15. Гледайки клипа да оставате с впечатлението, че рускинята е “невинна” жертва на русофоб?!
  Щото там се вижда и чува само някаква разярена горила, която си въобразява, че говори английски и заплашва бизнесмена, че щяла да извика родната полиция!!!
  Нека уважаемият бизнесмен, българин в България, който със сигурност ще има много фенове и (дай, Боже!) последователи, да даде публичност по медиите, ако бъдат предприети някакви репресивни “мерки” срещу него!

  Бесен скандал на Слънчев бряг! Бизнесмен наплю рускиня, защото “ненавижда Русия” (ВИДЕО)

  https://blitz.bg/obshtestvo/prvo-v-blits-besen-skandal-na-slnchev-bryag-biznesmen-naplyu-ruskinya-zashchoto-nenavizhda-rusiya-video_news682100.html

 16. Стартира конференция „Хибридните заплахи: проблеми и решения“

  (Участници в конференцията са Велизар Шаламанов, Тодор Тагарев, Александър Йорданов, Татяна Дронзина, Момчил Дойчев, Антоний Гълъбов, Димитър Вацов, Марина Шорер, Галит Бен-Израел, Евгений Магда, Ибрахим Ердем, Диего Чека и др.)

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/startira-konferentsiya-hibridnite-zaplahi-problemi-i-resheniya

 17. Много е горд с простотията си пожарникарят-премиер за 3-и мандат! Най-вероятно Буда си възприема Гоце Делчев като Гоце Първанов! Иначе как би сложил знак за равенство между Гоце и масовият убиец Че Гевара!?!

 18. Боко е като песента”Параноид” на рок динозаврите”Блек Сабат”!Нарочно написах заглавието на песента,и името на групата на български,защото не всеки нашенец е учил английски,и така ще е по-лесно да разбере за какво става дума!Освен това в Интернет има оригиналните песен и група на английски!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.