Няма как оставачите да излъчат началници на отличниците в ЕС

 

 

 

 

 

Щеше да е по-скоро куриозно, отколкото “закономерно”, българин или българка да заемат една от няколкото ключови позиции ина върха на ЕС. За съжаление тази нереалистична надежда погъделичка комплексите ни и сега някой патриот може да се почувства засегнат от проваля на своя блян. 

Не, няма радост в този очакван от реалистите факт. Но трябва да се запитаме кой, как и защо подгря манджата на очакванията да блеснем с излъчен от България кандидат за европейските върхове. Това е преди всичко гладният готвач на републиката, който се пошегува дебелашки тези дни пред работници, че винаги е много гладен и поради това обичал много готвачите – нещо като онзи лаф “ най-обичам га ям”. Е, сготвиха го в ролята му на ( ще използвам туризма заради ориенталското му перчене) пишман кадровик на ЕС.

Можехме да обявим Борисов за “невинен” по казуса с пазарлъците и създадените насред тях залагания на няколко български кандидатури, но самият той не ни оставя шанс да го оневиним. Появяваше се редовно като клюкарка насред преговорите с оценки и заявления за личните си предпочитания. А за капак сътвори невижданото “изтичане на информация” под формата на пряко излъчване на унизителния за холандския кандидат Тимерманс разговор в българското представителство. За да видим всички, че Борисов кара и този влак и на крака му идва просител от Холандия, която моли(м) да ни пусне в шенгенското пространство. Ако холандецът е поне наполовината отмъстителен, колкото своя български домакин, нищо добро не ни чака в резултат на този курт капан, който Боорисов му спретна.

Да, щеше да е добре да се открои българин на ръководен пост в ЕС, но в тези неща има логика. Няма как най-изостаналата по основни критерии държава в ЕС да излъчи началник на отличниците. Достатъчен куриоз е вече фактът, че социалистите в Европейския парламент си избраха емблематично неуспешния на родна почва другар Сергей Станишев. 

От самия него научаваме днес, че сам се е отказал да участва във въртележката за ръководни постове. Защо обаче му трябваше на Борисов да го благославя вчера? Те говорят ли си или всеки е за себе си- единият се бори да замаже гафа с изказването си, че не му било интересно българка да оглави европейската дипломация, а другият тушира впечатлението от информацията, че е нежелан от доста социалисти в Европа като техен представител.

За съжаление резултатът отново може да се обобщи с обичайното нашенско самобичуване под формата на възклицанието : “българска работа”!

21 мнения за “Няма как оставачите да излъчат началници на отличниците в ЕС”

 1. Ами, така е.
  Баце, колкото и да дуе бузи и да ръси мозъци на мах с неговият неподражаем поток на съзнанието си остава абонираният Номер 1 отзад напред сред “колегите” от ЕС. Отдавна съм му Фанали спатиите. Никой не го приема на сериозно. Броят го за екзотичен екземпляр и може би, все пак, преводачите МУ оглаждат някак си невчесаните му “мисли”, съжаляват само в тези случаи, че не разбират български за да МУ се присмеят още по-силно. БОКЛУК, ама истински!

 2. Аре, И Хирурга и неговите “нощни вълци” изпаднаха в немилост пред ВВХУЙЛО. Кремълският Гном се усети, че феновете му на мотори имат много ниски очаквания от живота. Скандални пияндури като главната цел е да не се пропусне ден без да се освинят. Стане ли Майдан в масква пиши ги бегали.

  http://zavtra.ru/blogs/raspyatij_mal_chik_putinskogo_hirurga

 3. Цикълът се затвори. След “Она утонула”- иде реч за атомната подводница “Курск” с която започна управлението на Джуджи1 дойде реч и на “Лошатик”. Сигурен знак, за леталният изход на ВВХУЙЛО.
  Много мина, мъничко остана.

 4. Раззия нали винаги е имала два съюзника. Армията и флотата. Но около загубата на “Лошарик” има толкова много мистерии, че един Господ знае (?), дали истината ще изплува след някой и друг век. Когато и на най-заклетите историци ще им е през самолетоносачите.

  https://www.spiegel.de/wissenschaft/technik/loscharik-russisches-u-boot-wurde-wohl-fuer-spionage-genutzt-a-1275481.html

  https://www.inopressa.ru/article/03Jul2019/spiegel/submarine.html

 5. Да не забравяме , все пак, че банкянското приматоподобие НЕ е “пОлитикь”, НИКОГА не е бил , и няма и тепърва да става такъв, НАЛИ!
  Той е във властть само, за да “усвоява” ПОРЦИОНните СУДЖУци, и не го “интересува” нито вътрешната пОлитика, а още по-малко пък го “интересува” външната пОлитика, НАЛИ!
  Само ПОРЦИИТЕ са му ВАЖНИ! Без значение дали са вътрешни ПОРЦИИ или са външни ПОРЦИИ! Той е така да се каже наистина напълно партийноНЕзависим , НАДпартиен “раздавач” на ПОРЦИИте, защото е ЗАВИСИМ само от своите начальници, своите гасудари и своите феодално-колониални сюзерени , на които и раздава тези ПОРЦИИТЕ, но САМО и единствено на тях! Той е “перфектният” ПОРЦИОНно-феодален васаль за своите сюзерени, и е техният ОСНОВЕН настоящ ПОРЦИОНноплатець…..НАЛИ!
  И при всичко това ,няма как бокоТИКВАТА да се интересува ни най-малкото нито от вътрешната , нито външната политика на ЕС!
  Както казахме ,той не е “пОлитикь”,и се интересува само от ЕВРОпорциите и ЕВРофондовете, а не от някакви си там еврокомисари и евробюрократи! -НЕ!
  Иначе ,ако бокоТИКВАТА искаше да направи предложение за заместник на Могерини, то той не трябваше да предлага Кр.Георгиева , отново, защото тя няма никакъв дипломатически опит, най-малкото!
  Но , все пак, бокоТИКВАТА имаше кого да предложи за този пост….. и това е “международният прависть”, воеводата-историчар и потомствен десар- ванЮ каракачАНСКИй.
  Вервам ,че него биха го “одобрили” , при това напълно единодушно, за външен представитель на ЕС! Той дори има допълнителен “дипломатически” “опит”, като МЕЖДУнароден дилър на български паспорти, та няма с един най-обикновен пост на външен комисар на ЕС да се “справи”?!?!
  Ето и като вицепремиерин се “справя”, и като “министърь” на БНА- също!
  Дори вчера се прояви и,като “виден експерть” по самальотите на БНА……
  Каза че вече е превел над 80 милиона на Белорусия за “ремонта” на “свръхбоеспособните” сАвеЦки “летящи” експонати Су-25, нищо че тези 80 милиона НЯМА да стигнат дори за пребоядисването на 4-5 Су-25, но важното е далаверата и комисионните за ванЮ каракачАНСКИй да не спират!
  Няма значение , че днес тези единични експонати Су-25 не представляват никаква военна сила, и стават най-много за прелитане над трибуни на военните паради и авиошоута, и за НИЩО друго! Понеже Су-25 НЯМА никакъв минимален шанс да оцелее при съвременните военни действия, при това в ЕДИНИЧНИ бройки ,както е в НРБ. Също както и МиГ-29 , Су-25 , вече не се използва ,и има много малко бройки ,които въобще летят по света, което прави “ремонта” и “модернизацията” му трудни и излишни!
  И единствено ще се прахосат над 80 милиона за пребоядисването на 4-5 Су-25 ,за да се дадат на ембаргови фирми в Беларусия и РФ! Както и за комисионните за ванЮ каракачАНСКИй и фатмашките шапкари в МНО ,които са го “посъветвали” да прахоса тези стотици милиони за “ремонта” на МиГ-29 и Су25! Както и още 2-3 милиарда за за поддръжката им през следващите 7-8 години!
  Вместо тези милиарди да се дадат за нови НАТОвски самолети , те ще се прахосат за пребоядисването на “летящите” парадни експонати МиГ-29 и Су-25, които не летяха през последните 20 години , но след като бокоТИКВАТА монтира за “министър” на БНА ванЮ каракачАНСКИй , далаверата с тези сАвеЦки самальоти тръгна!
  И сега ванЮ каракачАНСКИй ще ги накара отново да “полетят”, след десетилетното ръждясване по самолетните летища!
  Защото според ванЮ каракачАНСКИй и неговите фатмаци в МНО , които го “съветват”, МиГ-29 и Су-25 са “добри самальоти”!!! Само че нито ванЮ каракачАНСКИй , нито фатмашките му суфльори не уточняват КОГА е било това!
  Защото всеки може да каже ,че и Месершмитит Ме-109 са ДОБРИ самолети, но…. НО трябва да уточним ,че са БИЛИ “добри самолети” , преди 70 години! БИЛИ са! Но НЕ такива и днес!
  Същото е и със МиГ-29 и Су-25, за които ванЮ каракачАНСКИй твърди че са “добри самолети”! Само че НЕ уточнява КОГА е било това! КОГА!
  Защото НЯМА такова нещо ,като “добър самолет”, априори!
  Защото всеки самолет е конструиран ,конкретно, за определен тип военни действия, за определени противници, с наличните технологии и техника!!!
  НЯМА универсален самолет!
  Няма “добър” самальот!
  Всеки самолет е боеспособен само за определен период от време , преди да се сменят противниците му , и преди да се появи по-нова техника!
  Защото днес българските МиГ-29 и Су-25 НЕ са “боеспособни” самальоти! -НЕ са! Защото нито са “съвместими” с НАТО, нито са “модернизирани”, нито са в достатъчно количество! Нито имат ново оръжие и оборудване, и нямат никакъв шанс срещу съвременните противовъздушни оръжия на противниците на НАТО!!! Нито могат да се включат в общите планове за отбрана на НАТО, нито в оперативните планове за общи действия на НАТО!!!
  П.П. И след като ванЮ каракачАНСКИй не става за “министър” на МНО, защото прахоса над 3-4 милиарда само , за да преобоядиса единичните бройки от сАвеЦките парадни самальоти МиГ-29 и Су-25!
  А също така той НЕ уволни тези болшевишки политкомисари в МНО,които му суфлират , и които го “съветват” за подновяването “ремонтите” на ръждясалите единични бройки МиГ-29 и Су-25″, които НЕ са “летели” през последните 20 години, и заради всичко това бокоТИКВАТА ТРЯБВА ВЕДНАГА да уволни “международноправният” историчарски десар-ванЮкаракачАНСКИй……… НЕзабавно …..- ВЕДНАГА!
  И след като го уволни ,като “министърь” на МНО, бокоТИКВАТА трябва да изпрати ванЮ каракачАНСКИй в Брюксел , и да го предложи за външен представител на ЕС!
  Там ванЮ каракачАНСКИй ще е заедно с неговият евродУпетатинь-жамбаски, и ще е много по-“подходящ” като заместник на Могерини, отколкото е тук ,като ПОРЦИОНЕне “министър” в МНО , заедно с неговите политкомисари , които го “съветват” за парадните ретроантики МиГ-29 и Су-25……….
  -ВЪН! и ОСТАВКА!

 6. Става въпрос за дивесионно-разузнавателна подводница с един ядрен реактор на борда.Загинали са 7 полковници/от тях двама герои на РФ,защо са герои,като РФ не е водила морска биткапрез последните десетилетия/.

 7. До SMS!
  Дали съм русофилски трол най-добре е да попиташ Иво Инджев! С него се познаваме лично. И най-важното, подписвам се с моето истинско име. И не съм на всяка манджа меродия, какъвто си ти.

 8. “…дълбоко посредствен, дори тъпоумен интригант-сървайвър” списание “Форбс” за Негово Височество Боце фон Тиква ал Дюнер Хасфалт ал Тол Бабаит..!!

 9. Когато човек е безкнижен гамен и нищо не знае, той не знае колко не знае! Ако добавим и характерното милиционерско-мутренско самочувствие на тиквоций, смехът е готов. Но когато такъв човек представя държавата ти пред света, смехът се превръща в срам.

 10. Изкопано от мрежата.
  США обладают уникальными технологиями и компетенциями .Операционные системы Андройд, айОСь, Виндовз -это всё США .Высокопроизводительные графические и системные чипы -это всё США .Самые мощные суперкомпьютеры в мире -это США .Первенство за космическими разработками и исследованиями -это США .Самая продвинутая индустрия кино ,музыки и развлечений -это США .Самые передовые военные разработки -это США .
  В США собран интеллектуальный костяк мира -около 5 млн .человек ,которые своим интеллектом двигают американские разработки и научную мысль вперёд .

 11. Много мина, мъничко остана.
  Наесен с песен. Съд в Ню Йорк по Законът РИКО вижда сметката на главното Шише-пееФски което на принципът на доминото довежда до пълен развал на Моделът КОЙ и после, янките се заемат с блядовете и до година-две им отнемат единственото доходоносно перо-износът на въглеводороди.

  https://svpressa.ru/economy/article/237152/?utm_source=finobzor.ru

 12. … у нас всичкият туризъм е приключенски. И затова конкретните идеи за «приключения», като симулирано бутане от Балдуиновата кула, фиктивен обир от разбойници, облечени като древни траки, хайдушки и каракачански масаж и т.н., са просто тавтология на действителността. Всеки българин, бил той хотелиер, ресторантьор, собственик на паркинг, чейнчаджия, лодкар, мургав продавач на варена царевица… е способен да направи туризма на един чужденец приключенски. Една седмица съприкосновение с образците на българския туризъм и неговия социален контекст и всеки уважаващ себе си чужденец ще забрави завинаги пътя накъде нас. Дето разправяше един англичанин, от една седмица съм в България и нищо ми няма… Няма ми портфейла, няма ми часовника, два зъба ми няма…

  https://www.reduta.bg/и-замириса-от-морето/

 13. Няколко линка за тоталният колониален енергиен бандитизъ, в милЮционерският бандитустан:
  https://bit.ly/2JpKfz2
  https://bit.ly/2xsjxAv
  https://bit.ly/2XFaqLt
  https://bit.ly/2FQxCMm
  П.П. И , накрая, още два линка за ЕТНОенерГЕПИйният “хидроинженерин”-догань:
  https://bit.ly/2LIh79h
  https://bit.ly/2XmvIJi
  И ,след целият този енергиен бандитизъм ТРЯБВА “енергийната” счетоводителка да си подаде , веднага, ОСТАВКАТА! – ВЪН!

 14. Искахме по-добре, а стана както винаги.

 15. Кадровата политика на ББ, както и самият ББ са пълен провал, особено във външните отношения.
  Мутрите възпроизвеждат мутри, мутрите оформят мутри и послушковци.
  Няма как с подобни кадри във външното министерство и разузнаването да има адекватна и модерна външна политика.
  Освен това пред ББ всички, които могат и знаят си траят на тъпизмите му за да не го дразнят и да си запазят рахата.
  Смеят му се зад гърба, но пред него са като мишки.
  Някои съмнява ли се, че във високата европейска политика това не се знае? Разузнаванията отдавна са разкостили предвидимото поведение на ББ и ръководената от него шайка и го работят по всички линии. Въпрос на време е някой от големите да натисне бутона за свалянето му. Както стана в Македония, Армения…..държави от нашата черга.

 16. Както изтече конфиденциалният разговор на ББ с Тимерманс, така изтичат всички тайни на ЕС и НАТО към бандити, еврокрадци и руснаци, защото няма Държава.

 17. Свръхсекретната руска подводница, в която загинаха 14 военни, е ядрена

  Ядреният реактор на борда бил напълно изолиран

  (Как да повярваме след Чернобил на лъжливите кремълски овчарчета, че ядреният реактор бил “изолиран”?! Аз не им вярвам!)

  https://www.faktor.bg/bg/articles/rusiya-svrahsekretnata-podvodnitsa-v-koyato-zaginaha-14-voenni-e-yadrena

 18. Николай Ненчев: Имах тежък мандат с руски натиск, процесът срещу мен е насочен срещу всеки военен министър

  Беше тежък удар върху прокуратурата с много ясен юридически аргумент от страна на съда
  Николай Ненчев

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/nikolay-nenchev-imah-tezhak-mandat-s-ruski-natisk-protsesat-sreshtu-men-e-nasochen-sreshtu-vseki-voenen-ministar

 19. Защо на борда на руската подводница е имало толкова много капитани първи ранг?

  Каква е истината за аварията? Каква е била мисията на “Лошарик”? Около аварията с руската подводница, отнела живота на 14 души, има много открити въпроси. Надали някога ще научим цялата истина.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/kakva-e-istinata-za-avariyata-na-ruskata-podvodnitsa

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.