Отстраняването на Сидеров от върха на малката властова коалиция: малка буря в чаша вод(к)а

 

 

 

 

 

Отстраняването на Сидеров от ръководния пост начело на т.н. малка коалиция на управляващите кой знае защо беше обявено за “водеща новина”. Всъщност е банално да се каже, че това очаквано действие потвърди правилото: колкото си по-близо до източника на светлина, толкова е по-вероятно да изгориш.

Претендиращият да бъде самостоятелна величина в политиката и баща на партиотите Сидеров отдавна се обезличи като апологет на премиера-слънце Борисов, който обаче не му отвръща със същото. Неудобно е пред възпитаната Европа да си показва близостта с отблъскващия образ на бореца срещу еврогейска Европа, който ходи на поклонение в Москва за инструкции как точно да пречи на европейската интеграция под камертона на Кремъл. Не че самият Борисов не се ослушва за същия тон за песен, но като премиер играе ролята на “извисен” над боричканията между дребосъците в краката му докато играе двойните си игри на въжето между евроатлантизма и евразийството.

В първите си изявления след вътрешно коалиционния преврат срещу него Сидеров отчаяно започна да призовава началника Борисов да си каже тежката дума по казуса и да заяви дали това не е край на управлението му с партиотите. Не прозвуча заплашително, а умолително. Към момента , когато този текст се пече на компютъра, Борисов не е снизходил да отговори на този горещ апел. Сякаш Сидеров, а и всички ние, не знае какво да очаква: ще получи уверения, че началникът не се бърка в чужди партийни крамоли.

Не се дочува плач и откъм руското посолство. Неговият любимец Сидеров отдавна е клониран с разни “волеви възрожденци” в и извън парламента, където цари пълно единодушие на любовта към Русия, нарушавана от самотното изключение Валерий Симеонов.

Не бързайте обаче да отписвате от политическото шоу бившия журналист, който извървя в рекордно кратки срокове пътя от враг на руско-съветското потисническо, през пресаташе на проруската корпорация Мултигруп и самозван говорител на руското влияние в България, та чак до призивите да се прегърнем с Турция на Ердоган, която преди проклинаше като източник на почти толкова злини, колкото ни носи проклетата западна демокрация. Сдобивайки се с дете ( да е живо и здраво) Сидеров веднага се вживя в ролята на не просто на мъдрия баща, но и на баща на нацията, която трябва да си самозабрани абортите, за да преодолее демографската криза ( за кото той вече лично е допринесъл).

Не се наемам да предвидя следващото му салто и не му пожелавам да е мортале. Но си пожелавам да направи най-добрто за себе си и за семейството си: да ни освободи от себе си така, както искаше да освободи Альоша от наряд в статията си във в. “Демокрация”, в която пледираше за премахване на съветската окупационна символика в България. 

Това обаче е трудно за вярване при установената вече трайна взаимност в любовта му с българските медии, които не успяват да му се наситят и просто не могат да живеят без него. Нищо, че първата му работа като новоизпечен политик, нахлул в Народното събрание през 2005 г. ( почти като в университет по театрално изкуство) с 8 процента от националния вот беше да заплаши журналистите с разправа. Те не му се разсърдиха кой знае колко и забравиха заканата му от благодарност, че тя се оказа поредното му кухо обещание, което няма как да изпълни без да се е докопал до реалната изпълнителна власт. 

Може да се направи обосновано предположение, че Сидеров няма да предаде очакванията им ще направи всичко възможно да задържи прожекторите им върху себе си, пък каквото шмайзер покаже.

15 мнения за “Отстраняването на Сидеров от върха на малката властова коалиция: малка буря в чаша вод(к)а”

 1. Като заговорихме за ()олен ()ИДЕРов , се сетих ,че той все пак е бил “журналисть” ,и повече би “подхождал” за генсек на БНТ , вместо кошлуков ,който никога НЕ е бил “журналист”?!!??….!??!?!…
  И, след като пУтлериотите го изхвърлиха от начальническият пост в парламенТА, то бокоТИКВАТА трябва да “компенсира” това , и да му даде някоя порция, допълнително, ….пък каквото ШПАГИН покаже!

 2. Забавен “Русский армейский мир”:

  Загиналите моряци на “Посейдон” предотвратили катастрофа от глобален мащаб

  Все повече доказателства сочат, че предполагаемият пожар, който взе живота на 14 подводничари, е 100 мегатонно ядрено торпедо

  https://www.faktor.bg/bg/articles/zaginalite-moryatsi-na-poseydon-predotvratili-katastrofa-v-globalen-mashtab

 3. раздел “Русский терористический мир”:

  Бивш руски военен е собственикът на откритите в Брюксел взривни устройства

  Руснакът е починал, а боеприпасите са открити при ремонт на имот, където е живеел под наем

  https://www.faktor.bg/bg/articles/bivsh-ruski-voenen-e-sobstvenikat-na-otkritite-v-bryuksel-vzrivni-ustroystva

 4. из “Русский екомир”:

  Има загинал и ранени при пожар в руска ТЕЦ.
  Запалила се е газокомпресорна станция под виско налягане и газопровод. 157 души се борят с огъня.

  https://www.24chasa.bg/novini/article/7554719

 5. Ще се моли я, кога друг път ще види кабинет в парламента, секретарка и мерцедес перхидроленият “главен онанист на РъБъ” (по собствените му думи, в едно малоумно чалга-шоу със затихващи функции).

  Шапо за статията, Стопанино!

  И се изкушавам да пусна линк на въпросния текст в “Демокрация” от 4 март 1991 г., факсимилно препечатан от Off-News:

  https://offnews.bg/politika/statiata-na-volen-siderov-koiato-iadosa-deputatite-ot-ataka-471348.html

 6. Два свята. Познайте сами за кои иде реч.
  «У нас собралась невероятная команда, такая сильная, с великолепным чувством юмора. Да мы просто хулиганки! Нет ничего, что могло бы разделить нас. В сборной есть девушки с цветными волосами, с татуировками и дредами, есть черные, есть гетеросексуалки и лесбиянки»

  “Больше половины …, то есть около 56%, признались, что были жертвами домашнего насилия. При этом почти 90% из них после этого все равно оставались вместе с партнером.”

 7. Все в тази посока. Още една успоредица. В началото, не ще да е случайно, се припомня запис от дневника на Великият Роналд Рейгън.

 8. Не е по темата на статията, линкът по-долу е свързан с дългогодишната инициатива на Иво Инджев за демонтиране на МОЧА.
  https://m.dw.com/bg/%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%BD%D0%B5%D0%BC-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F/a-49490419

 9. Литва:”Той довежда до близо 50 години съветска окупация, убийства и депортации”, добави Линкевичус.
  А у нас да не е по различно. Този цитат ще ми стане любим за обръщение към любителите на масква.

 10. Само да уточня. Линкът към статията пуснат в 07,44 НЕ е от МЕН. Нямам нищо против самият текст но имам сериозни, обосновани предположения, че някой съвсем скоро ще пусне нещо гадно от мое име. Никога не изписвам фамилията на Иво.

 11. ПРИОРИТЕТИ
  На основание и в съответствие и допълнение на Закона, обявяващ БКП и комунистическия режим в България за престъпен /ДВ, бр 37, от 05,05,2000 година/:
  1. Незабавно приемане и прилагане на закон за премахване в твърди и неотменими срокове на всички топоними и материални символи на терористичното „партизанско” движение от периода 1941-1944 година, престъпното държавно управление от периода 1944-1990 година, както и тези на забранената КПСС и вече несъществуваща държава СССР.
  2. Незабавно инкриминиране по законов ред на всички политически партии, школи и учебни заведения, съюзи, СМИ и други НПО, изповядващи и пропагандиращи с думи и действия расистки, етнически, терористични и тоталитарни идеология и практика.
  3. Незабавно инкриминиране по законов ред на всякакви общностни групи и НПО, основани на и афиширащи в интерес и полза, на която и да било чужда държава доктрини и действия, в противоречие и ущърб на официално утвърдените цивилизационен избор, евроатлантическа ориентация и цялостни интереси на Република България.

 12. До Иво:
  Днес попаднах на следното: оригиналът
  https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/16161262.2019.1606545
  И реакции 1.https://www.welt.de/geschichte/zweiter-weltkrieg/article196544633/Rote-Armee-1943-Fotos-beweisen-Kamikaze-Angriff-russischer-Panzer.html
  2.https://www.thetimes.co.uk/article/stalin-s-claim-of-prokhorovka-tank-victory-destroyed-by-hoard-of-pictures-jl8vbk0b7
  3.https://defence-line.org/2019/07/peresmotr-chast-2/
  Та се сетих и за нашто извращение на истината с паметника за “благодарност”. Очевидно, не само у нас съществува особено изкривена представа за не малко събития около ВСВ. Навярно и не само около нея.

 13. @ Georgi Nikolov

  re: Само да уточня

  Видно е от начина на изписване на името ви, вие никога не се пишете “Георги Николов”.

  Явно са комун-фатмашки номера. Ама мамините умничета, дето ритат филии с мас, “филят” шезлонгите и платноходките наравно с еврофондовете и ходят всеки ден от Асеновград до Пловдив да си четат е-пощата, щото “там я отворих за пръв път”, как да направят разлика между латиница и кирилица? Това си е тежък труд, иска повече от 3 мозъчни гънки.

  На всичко отгоре новината вече бе постната от друг колега/колежка още миналата седмица.

  Предполагам, Стопанинът има противоотрова за фатмашката подлост…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.